Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ > Μετανάστες καταγγέλλουν στην Daily Mail πειρατικές επιθέσεις στο Αιγαίο

Απίστευτες καταγγελίες κάνουν μετανάστες, για άνδρες που πιστεύουν ότι ανήκουν στην ελληνική ακτοφυλακή και δρουν ως πειρατές, ληστεύοντας και χτυπώντας τους σε βάρκες ενώ προσπαθούν να φτάσουν στα νησιά. Μετανάστες διηγήθηκαν στην Daily Mail σοκαριστικές ιστορίες για το πως «κομάντος» με μάσκες και όπλα έχουν κάνει δεκάδες επιθέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, τους τελευταίους δύο μήνες. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι πειρατές έβγαλαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, που οι μετανάστες είχαν μαζί τους, όπως και τα κινητά τους τηλέφωνα.
Αυτή η φωτογραφία δόθηκε σε ακτιβιστή. Το σκάφος μοιάζει με εκείνα του λιμενικού, γράφει η Daily Mail, και οι μετανάστες ισχυρίζονται ότι οι «κομάντος» τους επιτέθηκαν από αυτό.

Τα θύματα μιλούν για μυστηριώδεις επιδρομείς, που μιλούν αγγλικά και ελληνικά, οι οποίοι τους χτύπησαν με ραβδιά, τους έσκισαν τα ρούχα και τα εσώρουχα για να βρουν κρυμμένα κινητά και χρήματα, πριν κλέψουν τις μηχανές των σκαφών τους.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κάνουν τρύπες στα φουσκωτά σκάφη και εγκαταλείπουν τους μετανάστες στη μοίρα τους. Κάποιες φορές, τους αναγκάζουν να πέσουν στο νερό. Οι μετανάστες, που αποκαλούν τους ένοπλους ως «κομάντο» εξαιτίας της μάσκας που φορούν, ανέφεραν στην εφημερίδα πως πιστεύουν ότι οι επιθέσεις έχουν ρατσιστικά κίνητρα, υποδεικνύοντας μία ακροδεξιά πτέρυγα στην ελληνική ακτοφυλακή.
Τον ισχυρισμό αυτό τον υποστηρίζουν και κάποιες ανθρωπιστικές οργανώσεις. Κάποιες ΜΚΟ, ανάμεσά τους η Υπατη Αρμοστεία και οι Γιατροί χωρίς Σύνορα επιβεβαίωσαν στην Daily Mail ότι έχουν ακούσει αυτές τις αναφορές και τις λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.


Πηγή: Μετανάστες καταγγέλλουν στην Daily Mail πειρατικές επιθέσεις στο Αιγαίο: Μας κλέβουν και μας χτυπούν | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/225255/metanastes-kataggelloyn-stin-daily-mail-peiratikes-epitheseis-sto-aigaio-mas-klevoyn-kai#ixzz3lGvAJEXw