Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΣΙΩΠΗΛΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΘΟΡΥΒΟ ΠΟΛΕΜΟ

Το έγγραφο αυτό περιγράφει ξεκάθαρα την δογματική και κυριαρχική νοοτροπία της ελίτ της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Βρέθηκε τυχαία το 1986, ονομάστηκε «Σιωπηλά όπλα για έναν αθόρυβο πόλεμο», και αποτελεί μια θαυμαστή εξήγηση της τεχνικής της μαζικής πλύσης εγκεφάλου. Αυτό το εκτενές και λεπτομερές έγγραφο που χρονολογείται από το 1979 περιγράφει μία πολιτική που επιβλήθηκε από το 1950. Το έγγραφο λέει πως: «ο αθόρυβος πόλεμος …κηρύχθηκε από την Διεθνή Ελίτ σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα 1954». Το 1954 όμως είναι το έτος που για πρώτη φορά συναντήθηκε η λέσχη Μπίλντερμπεργκ.


Εδώ υπάρχει μια περίληψη του περιεχομένου του:

«Η εμπειρία έχει αποδείξει πως η πιο απλή μέθοδος για την εξασφάλιση ενός σιωπηλού όπλου και η απόκτηση ελέγχου του κοινού, είναι να τους διατηρούμε ανεκπαίδευτους και αδαείς όσον αφορά τις αρχές των βασικών συστημάτων αφ’ ενός, ενώ αφ' ετέρου να τους κρατούμε σε σύγχυση, να τους έχουμε αποδιοργανωμένους και αποσπασμένους σε θέματα που δεν έχουν καμία πραγματική σημασία.

Αυτό επιτυγχάνεται με:

1. Τον χωρισμό των εγκεφάλων τους• την υπονόμευση των πνευματικών τους δραστηριοτήτων την παροχή ενός προγράμματος χαμηλής ποιότητας στην δημόσια εκπαίδευση, τα μαθηματικά, τον σχεδιασμό συστημάτων και τα οικονομικά αλλά και την αποθάρρυνση τους στον τομέα της τεχνικής δημιουργικότητας.

2. Την εξάρτηση των αισθημάτων τους και την αύξηση της αυτοϊκανοποίησής τους αλλά και της ικανοποίησης τους σε συναισθηματικές και σωματικές δραστηριότητες με:

α) Άσχετες συναισθηματικές προσβολές και επιθέσεις (πνευματικός και συναισθηματικός βιασμός) μέσω μιας μόνιμης επίθεσης σεξ, βίας και πολέμων στα μέσα ενημέρωσης -κυρίως την τηλεόραση και τις εφημερίδες.

β) Την ικανοποίηση κάθε επιθυμίας τους -σε υπερβολή- «σκουπιδοτροφές για τη σκέψη» και με την αποστέρηση όλων αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη.

γ) Την επανεγγραφή της ιστορίας και του νόμου και την υποταγή του κοινού σε μία παρεκκλίνουσα δημιουργία, έτσι ώστε να μπορεί να ανορθώνει τη σκέψη του από τις προσωπικές ανάγκες σε ιδιαίτερα κατασκευασμένες εξωτερικές προτεραιότητες.

Τα σιωπηλά όπλα της τεχνολογίας κοινωνικού αυτοματισμού θα παρεμποδίζουν τα ενδιαφέροντα του και τις ανακαλύψεις του.

Όσο περισσότερη σύγχυση, τόσο περισσότερο όφελος. Άρα η καλύτερη προσέγγιση είναι να δημιουργούμε προβλήματα και μετά να προτείνουμε λύσεις.»

Περιληπτικά:

✓Στα μέσα διατηρήστε την προσοχή του ενήλικου κοινού μακριά από τα πραγματικά κοινωνικά θέματα και αιχμαλωτίστε το με θέματα που δεν έχουν καμιά πραγματική αξία.

✓ Στα σχολεία κρατήστε το νεαρό κοινό σε άγνοια όσον αφορά τα πραγματικά μαθηματικά, τα πραγματικά οικονομικά θέματα, τον πραγματικό νόμο και την πραγματική ιστορία.

✓Στη διασκέδαση διατηρήστε την διασκέδαση του κοινού κάτω από το πνευματικό επίπεδο της Στ' δημοτικού.

✓Στην εργασία διατηρήστε το κοινό απασχολημένο ... απασχολημένο ... απασχολημένο ... για να μην έχει χρόνο να σκεφτεί φέρτε το πίσω στο αγρόκτημα με τα άλλα ζώα.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΩΠΗΛΑ ΟΠΛΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ.

Γράφει για τον αθόρυβο πόλεμο:

«Πυροβολεί καταστάσεις αντί για σφαίρες. Προωθείται με επεξεργασία δεδομένων αντί με την πυρίτιδα με έναν υπολογιστή αντί για ένα όπλο- την χειρίζεται ένας προγραμματιστής υπολογιστών αντί ένας σκοπευτής- ενεργεί κάτω από τις διαταγές ενός τραπεζικού μεγιστάνα αντί ενός στρατηγού του στρατού.

Δεν δημιουργεί προφανείς θορύβους, δεν προκαλεί προφανείς σωματικές βλάβες και δεν αναμιγνύεται φανερά στην καθημερινή κοινωνική ζωή κανενός.

Προκαλεί όμως αλάνθαστους «θορύβους», προκαλεί αλάνθαστες σωματικές και πνευματικές βλάβες και εμπλέκεται με αλάνθαστο τρόπο στην καθημερινή κοινωνική ζωή, δηλαδή αλάνθαστα στον εκπαιδευμένο παρατηρητή, αυτόν που γνωρίζει που να κοιτάζει. Το κοινό δεν μπορεί να κατανοήσει το όπλο κι έτσι δεν μπορεί να πιστέψει πως δέχεται την επίθεση και υποτάσσεται από ένα όπλο.

Το κοινό μπορεί ενστικτωδώς να αισθανθεί πως κάτι πάει στραβά, εξ' αιτίας όμως της τεχνολογικής φύσης του σιωπηλού όπλου, δεν μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα του με λογικό τρόπο, ή να χειριστεί το πρόβλημα με έξυπνο τρόπο. Έτσι δεν γνωρίζει πως να ζητήσει βοήθεια και δεν ξέρει πως να συνεργαστεί με άλλους για να αμυνθούν εναντίον του.

Όταν ένα σιωπηλό όπλο εφαρμόζεται σταδιακά, τότε το κοινό προσαρμόζεται στην παρουσία του και μαθαίνει να ανέχεται την επέμβαση του στη ζωή του, μέχρι που η πίεση (ψυχολογική ή οικονομική) να γίνει πάρα πολύ μεγάλη και να καταρρεύσει. Άρα το σιωπηλό όπλο είναι ένας τύπος βιολογικού πολέμου. Επιτίθεται στη ζωτικότητα, την κινητικότητα και τις επιλογές των ατόμων μιας κοινωνίας, γνωρίζοντας, κατανοώντας, χειριζόμενο και επιτιθέμενο στις πηγές φυσικής και κοινωνικής ενέργειας και στις σωματικές, πνευματικές και συναισθηματικές δυνάμεις και αδυναμίες».

Με άλλα λόγια διαίρει και βασίλευε. Όταν κάποιοι εισαγάγουν την παγκόσμια δικτατορία τους με σταδιακή προσέγγιση τότε πολλοί λίγοι θα συνειδητοποιήσουν τι πραγματικά γίνεται μέχρι να είναι πολύ αργά. Στην πραγματικότητα οι πολλοί θα καταδικάσουν και θα γελάσουν αυτούς που θα προσπαθήσουν να τους καταδείξουν τι ακριβώς συμβαίνει. Κλείνοντας το θα αναφέρω τρία μόνον αποσπάσματα από κάποιες εκατοντάδες αναφορές που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά για την σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με κρατικούς υπολογιστές μέσω ραδιοεπικοινωνιών:

«Είναι μέσα στην εξουσία μας να παρατηρούμε τι βλέπει, τι αισθάνεται και τι σκέπτεται ένα άτομο, να εξετάζουμε εξονυχιστικά τη συμπεριφορά και να ανιχνεύουμε ακόμη την περίπτωση του τυχαίου στις συνειδητές του αποφάσεις, αλλά και στην ψυχολογική και ασυνείδητη κατάσταση του».(Telemetry is coming of age)

«Μπορούμε να επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε την αυξανόμενη γνώση μας για να σκλαβώσουμε τους ανθρώπους με τρόπους που δεν φανταστήκαμε ποτέ, αφαιρώντας τους την προσωπικότητα και ελέγχοντας τους με μέσα τόσο προσεκτικά επιλεγμένα που δεν θα γνωρίσουν ίσως ποτέ την απώλεια της προσωπικότητας τους» (Καθηγητής Καρλ Ρότζερς - Science).

«Έχουν αναπτυχθεί τεχνικές για την έρευνα και τον χειρισμό του ανθρώπου. Οι διπλής ροής επικοινωνίες με τα βάθη του εγκεφάλου κάνουν δυνατή την αποστολή και την λήψη πληροφο¬ριών από και προς τον εγκέφαλο ... Μπορούμε να ξεκινήσουμε, να σταματήσουμε ή να τροποποιήσουμε μία ποικιλία αυτόνομων σωματικών συμπεριφορών και πνευματικών εκφράσεων. Μπορούμε να πειραματιστούμε με τους εγκεφαλικούς μηχανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τον καθορισμό και την διατήρηση .... συγκεκριμένων συμπεριφορών και πνευματικών λειτουργιών ... Καθώς δεν χρησιμοποιούνται μπαταρίες, η ζωή του μεταδότη είναι απεριόριστη. Ενέργεια και πληροφορίες παρέχονται από ραδιοφωνικές συχνότητες» (Αναφορά ψυχιατρικών ερευνών: «Η επέμβαση του Ανθρώπου στις διεγκεφαλικές Λειτουργίες» από το Ψυχιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Γέηλ των ΗΠΑ).

Ολόκληρο το εγγραφο εδω:

http://www.lawfulpath.com/ref/sw4qw/index.shtml

Και ο Ζαβράντωνας στην υπόθεση της κλοπής της σορού του Τ. Παπαδόπουλου;

Συνεχίστηκε σήμερα στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας η εκδίκαση της υπόθεσης της σύλησης του τάφου και της κλοπής της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου από το Κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά το Δεκέμβριο του 2009.




Αξιοσημείωτο στην σημερινή διαδικασία, η συμμετοχή Κίτα. Ο ισοβίτης εξέπληξε τους πάντες όταν ανέλαβε να εξετάσει ο ίδιος τους μάρτυρες. Είχε τσακωθεί με την δικηγόρο του για τον τρόπο που θα χειρίζονταν την υπόθεση και πήρε ο ίδιος την θέση της!





Τον Γιώργο Χριστοδούλου Ζαβράντωνα ενέπλεξε στην υπόθεση της κλοπής της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου ο Φάνος Χατζηγεωργίου, κατά τη συνέχιση το πρωί της εκδίκασης της υπόθεσης.





Ο Χατζηγεωργίου, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι τον φόνο του Άντη Χατζηκωστή διέπραξε ο Γρηγόρης Ξενοφώντος, βρίσκεται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Τον μάρτυρα αντεξέτασε ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας, λόγω αποχώρησης του δικηγόρου του.



Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία κατατέθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου η γραπτή μαρτυρία του Φάνου Χατζηγεωργίου, μετά από σχετικό αίτημα του Αντώνη Προκοπίου Κίτα.



Ο Φάνος Χατζηγεωργίου βρίσκεται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αφού είναι ένας από τους βασικότερους μάρτυρες στη δίκη, για τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή. Ο Χατζηγεωργίου έχει παραδεχθεί την ενοχή του, κατονομάζοντας τα άτομα, που κατά τους ισχυρισμούς του, έδωσαν τις οδηγίες, για τη διάπραξη της δολοφονίας του Χατζηκωστή.



Ο Χατζηγεωργίου κατά τη συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης ενέπλεξε στην υπόθεση της κλοπής της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου, το Γιώργο Χριστοδούλου Ζαβράντωνα, ο οποίος είναι μάρτυρας επίσης στην υπόθεση των σχεδιαζόμενων δολοφονιών πέντε ατόμων, που είχαν σχέση με τον ηλεκτρονικό τζόγο. Ο Φάνος Χατζηγεωργίου διάβασε ενώπιον των δικαστών την κατάθεση, που έδωσε στους ανακριτές, την επόμενη ημέρα της ανεύρεσης της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.



Είπε πως όταν πληροφορήθηκε, για το ποια άτομα συνελήφθησαν, για την υπόθεση της κλοπής της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου, ήταν τότε που αντιλήφθηκε τί «παιζόταν» γύρω από την υπόθεση. Όπως ανέφερε ο Χατζηγεωργίου στην κατάθεση του, ο επιστήθιος φίλος του Αντρέας Γρηγορίου Κασάπης του είπε ότι στην υπόθεση της κλοπής της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου είχε εμπλακεί ο Γιώργος Χριστοδούλου Ζαβράντωνας.



Ανέφερε ακόμα πως γνώρισε τον Ζαβράντωνα μέσω του Αντρέα Γρηγορίου Κασάπη, αλλά ποτέ δεν υπήρξαν φίλοι. «Ο Αντρέας», είπε, «έκανε παρέα με τον Ζαβράντωνα και αναγκαστικά έκανα και εγώ μαζί του. Κολλητός μου ήταν ο Κασάπης μόνο και ποτέ δεν λάμβανα μέρος στις συζητήσεις που είχαν οι δύο τους. Όταν συζητούσαν εγώ έφευγα», είπε συγκεκριμένα. Για την υπόθεση της κλοπής της σορού του Παπαδόπουλου ανέφερε: «Μου είπε ο Κασάπης ότι ο Ζαβράντωνας έκανε τη δουλειά και τον έχουμε στο χέρι».



Νωρίτερα, ο Χατζηγεωργίου είπε πως εξέφραζε τις ανησυχίες του στον Αντρέα Κασάπη, γιατί όπως είπε ο Ζαβράντωνας γνώριζε πως σχεδίαζαν τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή. Ωστόσο, ο Κασάπης τον καθησύχαζε λέγοντας του πως δεν πρέπει να φοβάται, αφού γνώριζαν και αυτοί πως ο Ζαβράντωνας έκλεψε τη σορό του Παπαδόπουλου και πως «τον είχαν στο χέρι». Επιπλέον, ο Χατζηγεωργίου είπε πως τις μέρες που κλάπηκε η σορός του τέως Προέδρου, ο Ζαβράντωνας πήγαινε στο σπίτι του Κασάπη πολύ συχνά. Είπε μάλιστα πως τον είδε δύο - τρεις φορές με λάσπες στα παπούτσια.



Το μάρτυρα αντεξέτασε ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας, ο οποίος νωρίτερα ανέφερε στο δικαστήριο ότι στο συγκεκριμένο στάδιο της δίκης, ήθελε να χειριστεί την υπόθεση μόνος του και έτσι η δικηγόρος του ζήτησε άδεια από το δικαστήριο να αποσυρθεί, ύστερα από συνεννόηση πάντα με τον πελάτη της.



Κατά την αντεξέταση τόσο από τον Κίτα, όσο και από τον δικηγόρο του επίσης κατηγορούμενου στην υπόθεση Μάμα Προκοπίου, Ροβέρτο Βραχίμη, ο Φάνος Χατζηγεωργίου είπε πως όταν είδε από τα δελτία ειδήσεων ποιά άτομα συνελήφθησαν, για την κλοπή της σορού, αντιλήφθηκε ότι ο Κασάπης του έλεγε ψέματα, για την εμπλοκή του Ζαβράντωνα στην υπόθεση, με στόχο όπως είπε, να τον παροτρύνει να λάβει μέρος στη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή.



Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 13 Δεκεμβρίου του 2010, στις 08:30, ενώ τη συγκεκριμένη ημέρα θα κλητευθούν ως μάρτυρες οι Γιώργος Χριστοδούλου Ζαβράντωνας, Αντρέας Γρηγορίου Κασάπης και Αριστος Αριστοτέλους. Στην αίθουσα βρίσκονταν και συγγενείς των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή, καθώς και οι δικηγόροι τους.



http://www.sigmalive.com/news/local/317461

Άνοιγμα λιμανιών των Κατεχομένων αντί Πρωτοκόλλου ζητά η Τουρκία.

Στην πρώτη επίσημη αντίδραση μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το απευθείας εμπόριο, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε από τη Φινλανδία, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, ότι η τουρκική εθνοσυνέλευση δεν πρόκειται να εγκρίνει το Πρόσθετο Πρωτόκολλο ΕΕ-Τουρκίας όσο δεν ανοίγουν τα λιμάνια, εννοώντας τα «λιμάνια» στα Κατεχόμενα.


Ο Ερντογάν ρωτήθηκε σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Νομικών του Ευρωκοινοβουλίου να εγκρίνει τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας σχετικά με τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε στη Φινλανδία με την πρωθυπουργό της χώρας Μάρι Κιβινιέμι. «Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι δεσμευτική απόφαση της Ε.Ε. Δεν δεσμεύει τις χώρες μέλη της Ε.Ε. Δεν είναι επίσης απόφαση που έλαβε η Ε.Ε. στα όργανα και τις επιτροπές της» είπε ο Ερντογάν και συμπλήρωσε: «Η ΕΕ μετά την ένταξη της Νότιας Κύπρου δεσμεύτηκε για δύο θέματα απέναντι στην Τουρκία . Πρώτον την ελεύθερη διακίνηση και δεύτερον τα οικονομικά θέματα, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία πρόοδος. Και μέχρι σήμερα συσχετίζονται συνεχώς με το Πρόσθετο Πρωτόκολλο Ε.Ε.-Τουρκίας».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός συνέχισε ότι «πρόκειται για θέμα, για το οποίο πρέπει να αποφασίσει η τουρκική εθνοσυνέλευση, αλλά με δεδομένη τη σημερινή δομή της, δεν μπορεί να γίνει. Υπάρχουν βήματα που πρέπει να γίνουν. Η Φινλανδία κατέβαλε προσπάθειες, ιδιαίτερα στο ζήτημα του ανοίγματος των λιμανιών. Δυστυχώς το θέμα έχει μπλοκαριστεί, επειδή η Ε.Ε. δεν έχει επιδείξει θετική στάση. Ας ανοίξουν πρώτα τα «λιμάνια» και τότε τα κοινοβουλευτικά κόμματα να επιδείξουν θετική στάση».

http://www.sigmalive.com/news/politics/317690

Ο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΚΛΟΟΥΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!

Αυτό που συμβαίνει προσφάτως με το Μάριο Κάρογιαν, τον τοποθετεί ακόμη πιο χαμηλά στην ηθική στάθμη της πολιτικής (ναι προφανώς υπήρχε και πιο χαμηλή στάθμη από ό,τι νομίζαμε).




Επειδή προφανώς οι διάφοροι λακέδες του, θα του έχουν επισημάνει ότι δεν πρέπει να αφήνει το τηλεοπτικό πεδίο στο "ανεπίσημο ΔΗΚΟ", έχει πάρει σβάρνα τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες, θέλοντας να δείξει ποιος κάνει κουμάντο στο ΔΗΚΟ. Και σίγουρα για να καλάρει σιγά σιγά τους ΔΗΚΟϊκούς, οι οποίοι έχουν γίνει έξω φρενών από τις υποχωρήσεις Χριστόφια στο Κυπριακό.



Και που δεν είδαμε το Μάριο τον τελευταίο καιρό. Στο Φιλελεύθερο, στη Σημερινή, στον YENI POLITIS, στην Καθημερινή, στο MEGA, στο ΡΙΚ, στο PLUS, όπου και αν ανοίξουμε εφημερίδα ή βάλουμε τηλεοπτικό σταθμό, θα δούμε τον πολιτικό σταθμάρχη του ΑΚΕΛ, Μάριο Κάρογιαν.



Ο στόχος του προφανής: ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΗΚΟ!



Και τι δε μας είπε τον τελευταίο καιρό για να περισώσει τη "συνεργασία" (δηλαδή το βόλεμα αυτού και του Μαρκούλλη): ότι αποχώρηση του ΔΗΚΟ ισοδυναμεί με πολιτικό πραξικόπημα(!!!), ότι κατάφερε να πάρει επιστολή από το Χριστόφια ότι μπορεί υποθετικά να αποσύρει προτάσεις (την ίδια ώρα που εμφαντικά ο Ευέλικτος δηλώνει ότι δεν αποσύρει τίποτα), ότι υπηρετεί αρχές και αξίες και (άκουσον-άκουσον) ότι "όλοι ξέρουν για την πολιτική του εντιμότητα" (ποιοι είναι αυτοί οι "όλοι" εκτός από τους λακέδες του, Κύριος οίδε).



Το πιο υποτιμητικό για τη νοημοσύνη μας, ήταν η ανατροπή εκ μέρους του της ομόφωνης απόφασης του ΔΗΚΟ ότι οι προτάσεις Χριστόφια στο Κυπριακό δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση για διαπραγμάτευση, με το να επισημαίνει την επόμενη τα δήθεν θετικά τους στοιχεία και με το να ετοιμάζεται να στείλει εισηγήσεις επί αυτών!!!!



Δε φτάνει δηλαδή που έχει συντελέσει ο Κάρογιαν στον πλήρη εξευτελισμό της πολιτικής, δε φτάνει που αυτό που κάνει είναι να επιβεβαιώνει συνεχώς το έγγραφο Downer που τον δείχνει να αναλαμβάνει δεσμεύσεις προς τους ξένους, πρέπει να τον έχουμε να μας βομβαρδίζει συνεχώς με τις επονείδιστες ασυναρτησίες και γενικολογίες του, με την ανήθικη κακοποίηση της λογικής μας μέσω επιχειρημάτων επιπέδου νηπιαγωγείου.



Έχει γίνει ο Μ.Κάρογιαν, εκτός των όλων των άλλων, ο τηλεοπτικός κλόουν του καθεστώτος Χριστόφια!



Ξαναρωτάμε τους συναγωνιστές μας του "ανεπίσημου ΔΗΚΟ": Ρε παιδιά, ως πότε θα τον ανέχεστε; Ως πότε θα φορτώνεται αυτό τον κλόουν ο κυπριακός λαός;



ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

Σκληρές δηλώσεις Ερντογάν

Σκληρός εμφανίστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Φάκελοι» , του Αλέξη Παπαχελά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, πριν μια ώρα περίπου. Μιλάει για καίρια ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες, χωρίς να βάζει νερό στο κρασί του.




Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το Αιγαίο και τις παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, δήλωσε πως τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη φθάνουν μέχρι την τουρκική υφαλοκρηπίδα αναγκάζοντας τα τουρκικά μαχητικά να τα αναχαιτίσουν. Πρότεινε μάλιστα να υπάρχει έλεγχος των πτήσεων από το ΝΑΤΟ, να ελέγχει δηλαδή τις στρατιωτικές δυνάμεις αμφοτέρων, έτσι ώστε να μην παρατηρούνται τέτοιου είδους παραβιάσεις.



Σε ότι αφορά το Αιγαίο, θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο μερών για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο για το κοινό συμφέρον. «Εξάλλου, εξάγουμε φυσικό αέριο στην Ελλάδα και ο αγωγός αυτός θα μπορούσε να είναι αγωγός φιλίας μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε.



Σκληρός εμφανίστηκε και για τα ελληνικά Μ.Μ.Ε, καθώς καλλιεργούν αρνητικό κλίμα στους Έλληνες εναντίον της Τουρκίας.



Αναμένεται ο Τούρκος πρωθυπουργός να παραστεί την Πέμπτη, στην Ελλάδα ως επίσημος προσκεκλημένος, στη Σύνοδο για τις Κλιματικές Αλλαγές που θα πραγματοποιηθεί στην χώρα μας. Το πλάνο αυτό όμως θα αλλάξει αν παραστεί και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την πρόσφατη επίθεση στην τουρκική ανθρωπιστική βοήθεια από ξηράς , με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο εννέα άνθρωποι.



newsbomb.gr

«Ιερή» οργή για τα Θρησκευτικά

Oργή στην Ιεραρχία και αναστάτωση στους φοιτητές των θεολογικών σχολών και στους θεολόγους όλης της χώρας προκαλούν οι προτάσεις που επεξεργάζεται ειδική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση της υποχρεωτικής διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στο λύκειο.



Το θέμα έχει τεθεί επανειλημμένως στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο από ιεράρχες, κληρικούς, πανεπιστημιακούς καθηγητές αλλά και τις ενώσεις των θεολόγων σε όλη τη χώρα. «Από δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε το σχέδιο για το νέο αναλυτικό πρόγραμμα της Β Δ και της Γ Δ λυκείου, όπου με λύπη διαπιστώσαμε ότι το μάθημα των Θρησκευτικών εντάσσεται στην κατηγορία των επιλεγομένων μαθημάτων και μάλιστα τελευταίο στην ομάδα των κοινωνικών επιστημών. Αυτό εκτιμούμε ότι σημαίνει πλήρη περιφρόνηση του μαθήματος και ουσιαστική κατάργησή του» επισημαίνει σε επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου ο κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχαήλ Τρίτος.



Το θέμα άρχισε να γίνεται γνωστό στις αρχές του μήνα και οι αντιδράσεις εντάθηκαν όταν το υπουργείο Παιδείας δεν διέψευσε τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Δεκάδες μητροπολίτες, ακόμη και οι φίλοι και οι υποστηρικτές του κ. Ιερωνύμου, ζητούν την άμεση και δυναμική απάντηση της Εκκλησίας στα σχέδια της επιτροπής του υπουργείου προκειμένου, όπως επισημαίνουν, να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του μαθήματος και να διασωθούν ταυτόχρονα οι θέσεις εργασίας των καθηγητών που διδάσκουν Θρησκευτικά σε γυμνάσια και λύκεια αλλά και των φοιτητών που σπουδάζουν στις θεολογικές σχολές.



Οι ενώσεις θεολόγων κάνουν λόγο για μεθοδευμένη απαξίωση του κλάδου τους. Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Θεολόγων Μαγνησίας, «αγνοώντας τη συνταγματική κατοχύρωση του μαθήματος που το διασφαλίζει ως βασικό, ουσιώδες και κατά συνέπεια υποχρεωτικό,προχωρούν στη μετατροπή του σε επιλεγόμενο και από εκεί και πέρα όλοι φανταζόμαστε ότι το επόμενο βήμα θα είναι η κατάργησή του». Την ανησυχία τους για το ζήτημα εξέφρασαν σχεδόν όλες οι ενώσεις θεολόγων οι οποίες διαβλέπουν πίσω από τις αποφάσεις της επιτροπής σκοπιμότητες που στοχεύουν στην αποχριστιανοποίηση της ελληνικής εκπαίδευσης. Οπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου, ο κ. Ιερώνυμος δεν κρύβει τη δυσφορία του για τις προτάσεις της επιτροπής. Μάλιστα τονίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος προβληματίζεται έντονα και από τις αλλαγές που προτείνονται και για τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας. «Αν αυτές οι προτάσεις υιοθετηθούν από το υπουργείο, τότε η απάντηση της Ιεραρχίας και του Αρχιεπισκόπου θα είναι δυναμική και θα διατυπωθεί σε όλους τους τόνους» δηλώνουν χαρακτηριστικά.



Πηγή: ΙχώρΚοσμος







Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=25456:2010-10-19-110000&catid=13:xenos-christianismos&Itemid=194#ixzz12uw6DcCn