Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ν.Μεντβέντεφ προς Δ.Χριστόφια: "H Ρωσία στηρίζει την Κύπρο με όλες της τις δυνάμεις"

Στήριξη "πάση δυνάμει" στην Κύπρο προσφέρει για άλλη μια φορά η Ρωσία με σχετική δήλωση του προέδρου της Ν.Μεντβέντεφ σε μία στιγμή που οι συνομιλίες με την τουρκοκυπριακή κοινότητα έχουν τελματωθεί και οι Τούρκοι ηγέτες Ρ.Τ. Ερντογάν και Ν.Έρογλου προχώρησαν με αφορμή το περιουσιακό, σε δηλώσεις "αποσχιστικές". Σε σχετικό μήνυμα του Ν.Μεντεβέντεφ προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια, με αφορμή την 50ή επέτειο εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου, διαβεβαιώνεται ότι η Ρωσία "είναι εδώ για την Κύπρο" και "θα συνεχίσει να συμβάλει στην επίτευξη δίκαιης και καθολικής διευθέτησης του Κυπριακού". «Είναι ευχάριστο ότι οι παλαιές παραδόσεις φιλίας και συνεργασίας των χωρών μας δυναμώνουν και αναπτύσσονται», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Μεντβέντεφ, σημειώνοντας ότι «η ειλικρινής συμπάθεια και ο αμοιβαίος σεβασμός, που αισθάνονται ο ένας προς τον άλλον, ο ρωσικός και ο κυπριακός λαός, παίζουν σημαντικό ρόλο στην σταθερά ανοδική ανάπτυξη της διμερούς πολιτικής, εμπορικο-οικονομικής και ανθρωπιστικής εταιρικής σχέσης».




«Είμαι πεπεισμένος ότι οι επικείμενες τον Οκτώβριο συνομιλίες μας στην Κύπρο θα είναι, όπως πάντοτε, αποτελεσματικές και θα υπηρετήσουν την περαιτέρω εμβάθυνση του αποδοτικού διαλόγου», δηλώνει ο Ρώσος πρόεδρος στο μήνυμά του, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.



«Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας και στη διεθνή σκηνή», υπογραμμίζει ο κ. Μεντβέντεφ, συμπληρώνοντας: «Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις κοινές προσπάθειες προς το συμφέρον της εδραίωσης των βάσεων ασφαλείας και σταθερότητας στην Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου, να συμβάλουμε στην επίτευξη δίκαιης και καθολικής διευθέτησης του Κυπριακού προβλήματος».



Στο μεταξύ, την αντίδραση των κυπριακών κομμάτων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ. Ερντογάν για τις συνομιλίες επί του Κυπριακού, αλλά και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντ. Ερογλου, σχετικά με το περιουσιακό.



Λυπηρές και απαράδεκτες χαρακτήρισε τις τουρκικές δηλώσεις ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, σημειώνοντας ότι εντάσσονται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής τακτικής της τουρκικής πλευράς να πείσει ότι θέλει λύση έως το τέλος του χρόνου.



Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι η Άγκυρα και το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά το Κυπριακό, στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν και γι' αυτό κανένας δεν πρέπει να αναμένει περισσότερα από αυτούς. Είχε επίσης δηλώσει ότι «οι Ελληνοκύπριοι δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις συνομιλίες μαζί μας… αν δεν προβούν στα αναγκαία βήματα για επίτευξη συμφωνίας».



«Είναι να διερωτάται κάποιος γιατί να διεξάγονται συνομιλίες, όταν γίνονται δημόσια τέτοιες τοποθετήσεις που υποσκάπτουν το διάλογο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυπριανού.



Σε χθεσινή ραδιοτηλεοπτική ομιλία του, ο Ντερβίς Ερογλου σημείωσε ότι είναι δυνατή η λύση στο Κυπριακό μέχρι το τέλος του χρόνου, αν οι δύο πλευρές εργασθούν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά ζήτησε από την ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί τις θέσεις του για το περιουσιακό.



Ανέφερε επίσης ότι η κατευθυντήρια αρχή στο θέμα αυτό είναι η διζωνικότητα του κράτους, που, όπως είπε, δεν πρέπει να καταστραφεί με τις διευθετήσεις που θα γίνουν στον περιουσιακό. Για το λόγο αυτό, αξίωσε να επιβληθούν περιορισμοί στην επιστροφή περιουσιών, ώστε να μην αφεθεί στα άτομα να αποφασίσουν για το μέλλον τους.



«Με τέτοιες προσεγγίσεις δεν πρόκειται να επιλυθεί το Κυπριακό», απάντησε από την πλευρά του ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, καλώντας την τουρκική πλευρά να συνειδητοποιήσει ότι οι συνομιλίες οδηγούνται σε αδιέξοδο.



Σχολιάζοντας τις τουρκικές θέσεις, το Σοσιαλιστικό Κίνημα ΕΔΕΚανέφερε ότι επιβάλλεται η κατεπείγουσα αναδιαμόρφωση της στρατηγικής της Ελληνοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες και η απόσυρση των ελληνοκυπριακών προτάσεων για εκ την περιτροπής προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο.



Η γενική γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις Ερογλου αποκαλύπτουν την ανυπαρξία κοινής βάσης στις συνομιλίες και πρόσθεσε ότι οι απειλές Ερντογαν για πιθανή αποχώρηση από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιβεβαιώνουν ότι οι συνομιλίες γίνονται έμμεσα με την Τουρκία.



«Οι δηλώσεις των Τούρκων ηγετών διαχρονικά σημαίνουν επιδίωξη λύσης δύο κρατών, ώστε η Τουρκία να ελέγχει το τουρκοκυπριακό κρατίδιο», ανέφερε τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πόλεμο Ινδίας-Πακιστάν

Πόλεμο Ινδίας-Πακιστάν φοβούνται οι αμερικανοί, με ανάμιξη της Al-Qaeda


17-09-2010 14:33:24

Σε περίπτωση επανάληψης ενός περιστατικού ίδιου με τις βομβιστικές επιθέσεις στη Mumbai η Ινδία είναι πολύ πιθανό να αντεπιτεθεί κτυπώντας στρατόπεδα τρομοκρατών κατά μήκος των συνόρων της με το Πακιστάν γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη κλιμάκωση των εχθροπραξιών που με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν σε ένα πόλεμο, μεταξύ των δύο κρατών, σημειώνει ειδικός αναλυτής σε θέματα αντι-τρομοκρατίας.


Για περισσότερα     Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δηλώσεις Θ.Πάγκαλου για αποβατικό στόλο Τουρκίας, εξοπλισμούς και Αγία Σοφία







"Η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες γιατί είναι πολιτιστικό μνημείο ολόκληρης της ανθρωπότητας και έτσι έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο. Κάθε προσπάθεια ιδιοποίησής της είναι κακή" και πρόσθεσε ότι: «Η συγκίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγία Σοφία είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι». Tάδε έφη Πάγκαλος μίλώντας στην Σμύρνη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, στην Ένωση Συντακτών Σμύρνης, στο πλαίσιο της έκτης συνδιάσκεψης Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Σμύρνη.




Σε ερώτηση αν η Τουρκία αποτελεί απειλή για την Ελλάδα, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στα υπάρχοντα στρατιωτικά δόγματα και των δύο χωρών. Η Τουρκία, είπε, έχει χιλιάδες αποβατικά σκάφη στο Αιγαίο, τα οποία μάλλον δεν προορίζονται για την Ιταλία. Είναι αυτές οι εκλάμψεις που έχει, τις οποίες έχουμε σημαιώσει και παλαιότερα. Απλά, εκλάμψεις...



Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η Τουρκία έχει διακηρύξει ότι ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σε 12 μίλια είναι αιτία πολέμου. Και εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει τη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας ενώ η Τουρκία δεν την έχει υπογράψει. "Οι Συνθήκες όμως, όταν υπογράφονται από έναν αριθμό κρατών μελών του ΟΗΕ ισχύουν για όλους. Άρα η Τουρκία δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν υπέγραψε, αλλά είναι υποχρεωμένη να δέχεται μία χώρα που θέλει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από έξι σε δώδεκα μίλια". Ωστόσο, πρόσθεσε, και ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ του οποίου και οι δύο χώρες είναι μέλη απαγορεύει τη χρήση βίας ή και την απειλή χρήσης βίας. "Άρα η θέση της Τουρκίας είναι αντίθετη στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ" συμπλήρωσε.



Τέλος επισήμανε ότι τα χωρικά ύδατα δεν έχουν καμία σημασία, καθώς ακόμη και τα πολεμικά πλοία μπορούν να τα διασχίζουν με τη λεγόμενη «αβλαβή διέλευση». Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί κατά τρόπο τεχνητό ένα κλίμα έντασης που δεν έχει λόγο ύπαρξης.



Σε ερώτηση αν το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος στην Τουρκία έχει καμία επίπτωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι δεν νομίζει ότι υπάρχει σχέση και πρόσθεσε ότι οι σχέσεις θα είναι καλές αν κάθε λαός ζει ελεύθερα και ασκεί τα δικαιώματά του ανεμπόδιστα. "Συμφέρον και των δύο είναι να προοδεύει ο άλλος" τόνισε.



Σε ερώτηση, τέλος, για τη σημερινή κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τους αμοιβαίους εξοπλισμούς, απάντησε ότι σήμερα υπάρχει τεράστια διαφορά από τον καιρό που εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών. Συμφωνούμε απόλυτα: τότε εξοπλιζόταν για να αμυνθεί και η Ελλάδα ενώ ΄τώρα η Τουρκία έχει μείνει να τρέχει μόνη της τους επιθετικούςεξοπλισμούς της.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ξαφνική δήλωση στήριξης από Ρωσία: “Η Ελλάδα είναι βασικός οικονομικός μας εταίρος”!

γιατι ΓΑΠ;




Ξαφνική επίσημη δήλωση στήριξης από την Ρωσία στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία είχαμε πριν από λίγο. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Μόσχα, η δήλωση στήριξης δεν είναι παρά μόνο η “κορυφή του παγόβουνου” σε μία σειρά ενεργειών που έχει αποφασίσει η ρωσική κυβέρνηση για να στηρίξει την Ελλάδα στην αρνητική οικονομική διεθνή συγκυρία. Η δήλωση που έγινε πριν από λίγο από τον επίσημο εκρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέϊ Νεστερένκο είναι κάτι παραπάνω από “θερμή” και σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο γεγονός, ειδικά από την Ρωσία. Σημείο-κλειδί της δήλωσης είναι η φράση: “Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει, όχι μόνο παραδοσιακά, φιλική προς την Ρωσία χώρα, αλλά και βασικός διεθνής εταίρος της, μεταξύ άλλων και στον εμπορικό-οικονομικό τομέα”.




Η δήλωση έχει να κάνει με την “ευχή” που εκφράστηκε ατύπως μεν, αλλά με τον ιδιαίτερα πειστικό τρόπο που έχει η κεντρική εξουσία στην Ρωσία, προς τις ρωσικές τράπεζες ”Να προτιμήσουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα”, ενώ θεωρείται και προειδοποίηση προς τους κύκλους που θέλουν να πιέσουν κερδοσκοπικά την Ελλάδα. Να σημειώσουμε ότι η Μόσχα τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στα ελληνικά κρατικά ομόλογα και δεν θέλει να δει την επένδυσή της στην ελληνική οικονομία να κινδυνεύει…



Iδού ολόκληρη η δήλωση:



“Η Ρωσία ελπίζει ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα κατορθώσει να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, την οποία θεωρεί σημαντικό διεθνή εταίρο της. Όντως, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη αλλά αυτή η χώρα είναι και παραμένει, όχι μόνο παραδοσιακά, φιλική προς τη Ρωσία, αλλά και βασικός διεθνής εταίρος της, μεταξύ άλλων, και στον εμπορικό - οικονομικό τομέα. Τις συνέπειες της οξείας χρηματο-πιστωτικής κρίσης, που έχει ενσκήψει παγκοσμίως, τις υφίστανται όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ευχόμαστε ειλικρινά στους φίλους και εταίρους μας ταχύτατη επίλυση των προβλημάτων τους και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα τα καταφέρει».



Σίγουρα η δήλωση εκπλήσσει και έρχεται την κατάλληλη στιγμή για την ελληνική κυβέρνηση που αναζητά ερείσματα διεθνώς. Οπωσδήποτε σχετίζεται και με το επικείμενο ταξίδι στη Μόσχα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου στις 29-31/03/10, όπου η Μόσχα αναμένει να σφραγιστεί η υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας που υπάρχει για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL, όσο και με την χθεσινοβραδυνή κατάθεση του νομοσχεδίου στην Βουλή για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.



 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις αλλά η Ελλάδα (δηλαδή η κυβέρνησή της) την απέρριψε...

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ : Κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας την είδηση που πέρασε στα πολύ «ψιλά» των ειδήσεων στις 20 Μαρτίου: η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις, όχι δάνειο και από εκεί και πέρα δάνειο οιουδήποτε ύψους με σταθερό επιτόκιο 4,5%, το οποίο η κυβέρνηση απέκρυψε και βεβαίως δεν δέχτηκε.




Η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις το οποίο η κυβέρνηση απέκρυψε και δεν δέχτηκε…. !!!!

Δεν ενέκρινε ο SOROS την λύση αυτή , γιατί ΔΕΝ θα κερδοσκοπούσε, οπότε ΔΕΝ έγινε! ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!

Από το Καστελλόριζο (για αυτό μας “λυπήθηκαν” όλοι, διαβάστε εδώ) απεφάσισε ο πρωθυπουργός να στρέψει κατά των Ελλήνων το πιστόλι που είχε και να ανακοινώσει επισήμως την απόφασή του να καταφύγει σε Ευρώπη και Αμερική για δανεισμό, μέσω του περίφημου μηχανισμού στήριξης. Είπε ότι η κυβέρνησή του αποκατέστησε το κύρος της χώρας μας και στην συνέχεια αυτοαναιρούμενος ομολόγησε ότι οι αγορές δεν μας εμπιστεύθηκαν, διατηρώντας τα επιτόκια δανεισμού σε….



υψηλά ποσοστά. Υπερηφανεύτηκε ότι χάρη σ΄ αυτόν η Ευρώπη απέκτησε τον μηχανισμό στήριξης, ενώ θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες για την περιπέτεια στην οποία τους ενέπλεξε. Μίλησε επίσης για «Οδύσσεια» της χώρας, την Ιθάκη της και χαρτογραφημένα νερά για την πλεύση της. Οι πρώτοι ύφαλοι όμως ήδη παρουσιάστηκαν. Η κ. Μέρκελ και η Deutsche Bank άρχισαν τα ναι μέν αλλά, ο δε Λευκός Οίκος, δια του εκπροσώπου του, έκανε μια «περίεργη» δήλωση την οποία παραθέτω αυτούσια στα αγγλικά, προς άρσιν πάσης ερμηνευτικής παρεξηγήσεως: The United States, which has a veto over IMF decisions, supported Greece’s decision to ask for the activation of the aid package, the White House said. (Reuters). Έτσι δυστυχώς για τον τόπο μας, επιβεβαιώνεται πλήρως το πρώτο σκέλος ( προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.), των όσων η ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ είχε γράψει στις 27 Φεβρουαρίου: [Έχω την αίσθηση ότι θα «προτιμήσει» τα δολλάρια με χαμηλότερο επιτόκιο από τα ευρώ, αλλά το αντάλλαγμα θα είναι εθνικώς βαρύ. Ίσως λοιπόν δεν είναι τυχαία η επαναλαμβανομένη δήλωση του κ. Παπανδρέου περί μειωμένης Εθνικής κυριαρχίας. Μέχρι τότε θα δεχόμαστε καταιγισμό παραπληροφόρησης από τα Μ.Μ.Ε. περί σεισμών, λιμών, λοιμών και καταποντισμών, αν καταστεί εμφανής η πρόθεση της Ελλάδας να «ψωνίσει» δάνεια από την αμερικανική αγορά. Αν πάλι ο κ. Παπανδρέου στραφεί προς τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, οι Αμερικανοί θα πιέσουν με τις γνωστές και αγαπημένες τους μεθόδους]. Ευχόμαστε να μην επαληθευτούμε ως προς το δεύτερο σκέλος που αφορά τα εθνικά θέματα. Σε κάθε περίπτωση ας κρατάμε μικρό καλάθι ως προς τις προσδοκίες μας από την Ευρώπη, διότι αφ’ ενός δεν είναι δεδομένη η εύρυθμη και κυρίως η ταχεία λειτουργία του «μηχανισμού», αφ’ ετέρου η Γερμανία και κάποιες άλλες χώρες δεν φλέγονται από την επιθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα. Σε ότι αφορά την προθυμία της Γαλλίας να μας συνδράμει με 3,9 δις €, οφείλεται στην προσδοκία κέρδους 3,5% από τις διαφορές των επιτοκίων δανεισμού (5% για την Ελλάδα, 1,5% για την Γαλλία). Ατυχώς για την Ελλάδα, τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την οικονομία της, κυρίως από το 2000 μέχρι και σήμερα, είχαν μοναδικό γνώμονα το πολιτικό-κομματικό-προσωπικό όφελος και όχι την ευημερία του τόπου. Αυτή είναι η μοναδική και πικρή αλήθεια που επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα. Υπάρχει όμως και μία ακόμη αλήθεια. Ότι όλοι μας ή τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ ημών, έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη. Όχι τόσο για την οικονομία, όσο για τις επιλογές των κυβερνητών μας.



Πηγή: http://newmagicrobot.wordpress.com/2010/04/25/%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF-%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%AD%CF%86%CE%B5%CF%81/

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις αλλα ο Τζέφρι Μινέικο(ΓΑΠ) την απέρριψε για να μας σύρει στα φιλαράκια του τους τοκογλύφους του ΔΝΤ!

 Για να θυμόμαστε     
Η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις το οποίο η κυβέρνηση απέκρυψε και δεν δέχτηκε…. !!!!


Δεν ενέκρινε ο SOROS την λύση αυτή , γιατί ΔΕΝ θα κερδοσκοπούσε, οπότε ΔΕΝ έγινε! ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!

Από το Καστελλόριζο απεφάσισε ο πρωθυπουργός να στρέψει κατά των Ελλήνων το πιστόλι που είχε και να ανακοινώσει επισήμως την απόφασή του να καταφύγει σε Ευρώπη και Αμερική για δανεισμό, μέσω του περίφημου μηχανισμού στήριξης. Είπε ότι η κυβέρνησή του αποκατέστησε το κύρος της χώρας μας και στην συνέχεια αυτοαναιρούμενος ομολόγησε ότι οι αγορές δεν μας εμπιστεύθηκαν, διατηρώντας τα επιτόκια δανεισμού σε….

.



υψηλά ποσοστά. Υπερηφανεύτηκε ότι χάρη σ΄ αυτόν η Ευρώπη απέκτησε τον μηχανισμό στήριξης, ενώ θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες για την περιπέτεια στην οποία τους ενέπλεξε. Μίλησε επίσης για «Οδύσσεια» της χώρας, την Ιθάκη της και χαρτογραφημένα νερά για την πλεύση της.
Οι πρώτοι ύφαλοι όμως ήδη παρουσιάστηκαν.

Η κ. Μέρκελ και η Deutsche Bank άρχισαν τα ναι μέν αλλά, ο δε Λευκός Οίκος, δια του εκπροσώπου του, έκανε μια «περίεργη» δήλωση την οποία παραθέτω αυτούσια στα αγγλικά, προς άρσιν πάσης ερμηνευτικής παρεξηγήσεως: The United States, which has a veto over IMF decisions, supported Greece’s decision to ask for the activation of the aid package, the White House said. (Reuters). Έτσι δυστυχώς για τον τόπο μας, επιβεβαιώνεται πλήρως το πρώτο σκέλος ( προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.), των όσων η ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ είχε γράψει στις 27 Φεβρουαρίου: [Έχω την αίσθηση ότι θα «προτιμήσει» τα δολλάρια με χαμηλότερο επιτόκιο από τα ευρώ, αλλά το αντάλλαγμα θα είναι εθνικώς βαρύ. Ίσως λοιπόν δεν είναι τυχαία η επαναλαμβανομένη δήλωση του κ. Παπανδρέου περί μειωμένης Εθνικής κυριαρχίας. Μέχρι τότε θα δεχόμαστε καταιγισμό παραπληροφόρησης από τα Μ.Μ.Ε. περί σεισμών, λιμών, λοιμών και καταποντισμών, αν καταστεί εμφανής η πρόθεση της Ελλάδας να «ψωνίσει» δάνεια από την αμερικανική αγορά. Αν πάλι ο κ. Παπανδρέου στραφεί προς τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, οι Αμερικανοί θα πιέσουν με τις γνωστές και αγαπημένες τους μεθόδους]. Ευχόμαστε να μην επαληθευτούμε ως προς το δεύτερο σκέλος που αφορά τα εθνικά θέματα. Σε κάθε περίπτωση ας κρατάμε μικρό καλάθι ως προς τις προσδοκίες μας από την Ευρώπη, διότι αφ’ ενός δεν είναι δεδομένη η εύρυθμη και κυρίως η ταχεία λειτουργία του «μηχανισμού», αφ’ ετέρου η Γερμανία και κάποιες άλλες χώρες δεν φλέγονται από την επιθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα. Σε ότι αφορά την προθυμία της Γαλλίας να μας συνδράμει με 3,9 δις €, οφείλεται στην προσδοκία κέρδους 3,5% από τις διαφορές των επιτοκίων δανεισμού (5% για την Ελλάδα, 1,5% για την Γαλλία). Ατυχώς για την Ελλάδα, τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την οικονομία της, κυρίως από το 2000 μέχρι και σήμερα, είχαν μοναδικό γνώμονα το πολιτικό-κομματικό-προσωπικό όφελος και όχι την ευημερία του τόπου. Αυτή είναι η μοναδική και πικρή αλήθεια που επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα. Υπάρχει όμως και μία ακόμη αλήθεια. Ότι όλοι μας ή τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ ημών, έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη. Όχι τόσο για την οικονομία, όσο για τις επιλογές των κυβερνητών μας.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ : Κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας την είδηση που πέρασε στα πολύ «ψιλά» των ειδήσεων στις 20 Μαρτίου: η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις, όχι δάνειο και από εκεί και πέρα δάνειο οιουδήποτε ύψους με σταθερό επιτόκιο 4,5%, το οποίο η κυβέρνηση απέκρυψε και βεβαίως δεν δέχτηκε…



αντιγραφή απο: http://ksipnistere.blogspot.com/2010/04/25_24.html

ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Να μποϊκοτάρουν τις βουλευτικές εκλογές και να συμμετάσχουν στον «ιερό πόλεμο και την αντίσταση κατά των ξένων εισβολέων» καλούν τους Αφγανούς οι Ταλιμπάν εν όψει της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης. Οι Ταλιμπάν απειλούν με επιθέσεις σε όλη τη χώρα την ημέρα της ψηφοφορίας, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού και αποθάρρυνσης των επίδοξων ψηφοφόρων. Είναι χαρακτηριστικό πως το κλίμα τρομοκρατίας είχε καλλιεργηθεί ήδη και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, όταν και δολοφονήθηκαν τρεις υποψήφιοι. Αν και η μελλοντική σύνθεση της αφγανικής εθνοσυνέλευσης δεν θα μεταβάλει ιδιαίτερα τα πολιτικά δεδομένα, μια και ο Πρόεδρος συγκεντρώνει τις κυριότερες εξουσίες, περισσότεροι από 2.500 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 249 έδρες της εθνοσυνέλευσης, εκ των οποίων οι 68 προορίζονται για γυναίκες βουλευτές. Το εκλογικό σώμα αποτελούν περίπου 10,5 εκατομμύρια Αφγανοί, αν και το 15% των εκλογικών τμημάτων δεν θα λειτουργήσει λόγω της έλλειψης των κατάλληλων συνθηκών ασφαλείας. Οι βουλευτικές εκλογές γίνονται περίπου ένα χρόνο μετά τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από μαζική και εκτεταμένη νοθεία.



Σπύρος Χριστόπουλος
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=76634

ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Σε «συντονισμένες απεργίες» αποφάσισαν να προχωρήσουν τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο τα συνδικάτα της Μ. Βρετανίας, προκειμένου να αγωνιστούν κατά του σχεδίου λιτότητας που κατάρτισε η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον στην προσπάθειά της να τιθασεύσει το μεγάλο δημοσιονομικό της έλλειμμα.
Σπύρος Χριστόπουλος
Για περισσότερα    

Για να θυμόμαστε

Η Ελλάδα δεν ψήφισε στον ΟΗΕ την Έκθεση “Goldstone Report”, που καταδίκαζε το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.






Κανείς Έλληνας διπλωμάτης δεν μπορεί να εξηγήσει τη στροφή 180 μοιρών της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.



Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υπερψήφισε την έκθεση Goldstone με 114 ψήφους, 18 ενάντιους (μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Γερμανία, Ιταλία…) και 44 αποχές (!).



Κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει τις εντολές της ελληνικής κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και του αναπληρωτή ΥΠΕΞ κ. Δημήτρη Δρούτσα, ώστε η χώρα μας να εγκαταλείψει για πρώτη φορά την Παλαιστινιακή υπόθεση και να τείνει «χέρι» βοήθειας στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.



Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι αυτή η «στροφή» της Ελλάδας δεν συνέβη ούτε επί δεξιάς. Μάλιστα, τόνιζαν ότι θα τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου για αυτή την πρωτοφανή στάση της Ελλάδας, αλλά και θα έχει τις «συνέπειες» στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στον Αραβικό κόσμο και τη Μέση Ανατολή.



Φυσικά, η Τουρκία συντάχθηκε με την πλειοψηφία των μελών του ΟΗΕ και καταδίκασε το Ισραήλ…



Μήπως ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρωθυπουργός της χώρας οφείλει μια απλή εξήγηση στον ελληνικό λαό, στα εκατομμύρια ψηφοφόρους, φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ;



Για την ώρα, αναμένοντας επίσημες διευκρινήσεις, δεν συνεχίζουμε….



Αλλά δεν ξεχνάμε… κι ανησυχούμε σφοδρά αν αναλογιστούμε τα δημόσια συγχαρητήρια που έχουν δοθεί στον κ. Δημήτρη Δρούτσα για τη συνεισφορά του στην υπερψήφιση του σχεδίου Ανάν.



Κύριε Δρούτσα, οφείλεις εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο…



Νάσος



link: ΠΗΓΗ: stoxasmos-politikh

«Blackhawk down» στην Ανδραβίδα – Κοινή ελληνοϊσραηλινή άσκηση CSAR στην 117 ΠΜ

Οταν ο Πουτιν μας εδινε 300 δις ατοκα, ο ΓΑΠ πηγε στο ΔΝΤ για να ικανοποιησει τους Σιωνιστες! Να τωρα!

«Blackhawk down» στην Ανδραβίδα – Κοινή ελληνοισραηλινή άσκηση CSAR στην 117 ΠΜ

Κοινή ελληνο-ισραηλινή άσκηση προγραμματίζεται στις αρχές Νοεμβρίου (με κάθε επιφύλαξη λόγω της ημερομηνίας των εκλογών, πάντως πριν τον Δεκέμβριο) με τη συμμετοχή ισραηλινών ελικοπτέρων και ειδικών δυνάμεων της Αεροπορίας και του Στρατού, σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr.


Πιο συγκεκριμένα το επίκεντρο της άσκησης πρόκειται να είναι η αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και η περιοχή του Ιονίου, στην οποία θα συνασκηθούν οι ελληνικές με τις ισραηλινές δυνάμεις. Σκοπός της άσκησης πρόκειται να είναι σενάρια έρευνας και διάσωσης μάχης (CSAR). Οι ισραηλινοί δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη άσκηση καθώς εκτιμάται πως αποτελεί κρίσιμης σημασίας σε περίπτωση διάσωσης ισραηλινών πληρωμάτων αεροσκαφών που ενδεχομένως θα πάρουν μέρος σε μια επίθεση εναντίον του Ιράν.



Οι ισραηλινοί θεωρούν ιδιαίτερα απευκταίο το ενδεχόμενο κατάρριψης ισραηλινών αεροσκαφών πάνω από ιρανικό έδαφος και σύλληψης των χειριστών. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό τόσο για τους ίδιους τους πιλότους όσο και για το Ισραήλ, καθώς το Ιράν θα θελήσει να διαπραγματευθεί την απελευθέρωση τους έναντι σοβαρών ανταλλαγμάτων.

Έτσι η εκπαίδευση των ισραηλινών σε αποστολές CSAR πραγματοποιείται σε εντατικούς ρυθμούς όπου αυτό είναι δυνατό. Μια τέτοια περίπτωση αποτέλεσε και το δυστύχημα που έγινε στη Ρουμανία με εμπλεκόμενο ένα ισραηλινό CH-53 Yasur της Ισραηλινής Αεροπορίας στις 26 Ιουλίου όταν κατέπεσε σκοτώνοντας 6 ισραηλινούς που επέβαιναν σε αυτό. Η ισραηλινή αποστολή πάντως στην Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα περιλαμβάνει CH-53 αντίθετα τα ελικόπτερα πρόκειται να είναι του τύπου UH-60A/L Yanshuf και AH-64D Saraph.

Το πως θα τα ελικόπτερα θα φτάσουν στην 117ΠΜ είναι άγνωστο, εάν δηλαδή αυτό γίνει με ίδια μέσα ή θα μεταφερθούν από μεταγωγικά αεροσκάφη. Η ανακατασκευή πάντως του διαδρόμου του αεροδρομίου του Αράξου (116ΠΜ) ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου και μπορεί να δεχθεί μεγάλα μεταφορικά αεροσκάφη, αλλιώς πληροφορίες λένε πως μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο του Άκτιου (131 ΣΜ) στην Πρέβεζα. Αυτό επαναλαμβάνουμε σε περίπτωση που τα ελικόπτερα έρθουν με μεταφορικό αεροσκάφος.

Στην 117ΠΜ οι ισραηλινοί πρόκειται να συνεκπαιδευτούν τόσο με την 31 ΜΕΕ όσο και με αεροσκάφη τα οποία θα απεικονίζουν εχθρικές απειλές, ενώ σε ότι αφορά τη χρήση αντιαεροπορικών συστημάτων ιδιαίτερα του Στρατού (TOR M1) η συμμετοχή τους στην άσκηση δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο χώρος της άσκησης δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν πεδία βολής όπως είναι αυτό της νήσου Σχίζα ή ακόμη και της Κρανέας, όπου από την Ανδραβίδα υπάρχει και η απαραίτητη μορφολογία που προσομοιώνει κάποια δεδομένα πτήσης επιχειρησιακών συνθηκών σε χαμηλό ύψος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κοινή άσκηση με το Ισραήλ... στην Ανδραβίδα

Aναμένονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.


Kοινή ελληνο-ισραηλινή άσκηση προγραμματίζεται στις αρχές Νοεμβρίου (με κάθε επιφύλαξη λόγω της ημερομηνίας των εκλογών, πάντως πριν τον Δεκέμβριο) με τη συμμετοχή ισραηλινών ελικοπτέρων και ειδικών δυνάμεων της Αεροπορίας και του Στρατού, σύμφωνα με πληροφορίες του δικτυακού χώρου defencenet.gr.

«Πιο συγκεκριμένα», όπως αναφέρει πάντα το site, «το επίκεντρο της άσκησης πρόκειται να είναι η αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και η περιοχή του Ιονίου, στην οποία θα συνασκηθούν οι ελληνικές με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Σκοπός της άσκησης πρόκειται να είναι σενάρια έρευνας και διάσωσης μάχης (CSAR). Οι ισραηλινοί δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη άσκηση καθώς εκτιμάται πως αποτελεί κρίσιμης σημασίας σε περίπτωση διάσωσης ισραηλινών πληρωμάτων αεροσκαφών που ενδεχομένως θα πάρουν μέρος σε μια επίθεση εναντίον του Ιράν...







Οι ισραηλινοί θεωρούν ιδιαίτερα απευκταίο το ενδεχόμενο κατάρριψης ισραηλινών αεροσκαφών πάνω από ιρανικό έδαφος και σύλληψης των χειριστών. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό τόσο για τους ίδιους τους πιλότους όσο και για το Ισραήλ, καθώς το Ιράν θα θελήσει να διαπραγματευθεί την απελευθέρωση τους έναντι σοβαρών ανταλλαγμάτων.

Έτσι η εκπαίδευση των ισραηλινών σε αποστολές CSAR πραγματοποιείται σε εντατικούς ρυθμούς όπου αυτό είναι δυνατό. Μια τέτοια περίπτωση αποτέλεσε και το δυστύχημα που έγινε στη Ρουμανία με εμπλεκόμενο ένα ισραηλινό CH-53 Yasur της Ισραηλινής Αεροπορίας στις 26 Ιουλίου όταν κατέπεσε σκοτώνοντας 6 ισραηλινούς που επέβαιναν σε αυτό. Η ισραηλινή αποστολή πάντως στην Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα περιλαμβάνει CH-53 αντίθετα τα ελικόπτερα πρόκειται να είναι του τύπου UH-60A/L Yanshuf και AH-64D Saraph.

Το πως θα τα ελικόπτερα θα φτάσουν στην 117ΠΜ είναι άγνωστο, εάν δηλαδή αυτό γίνει με ίδια μέσα ή θα μεταφερθούν από μεταγωγικά αεροσκάφη. Η ανακατασκευή πάντως του διαδρόμου του αεροδρομίου του Αράξου (116ΠΜ) ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου και μπορεί να δεχθεί μεγάλα μεταφορικά αεροσκάφη, αλλιώς πληροφορίες λένε πως μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο του Άκτιου (131 ΣΜ) στην Πρέβεζα. Αυτό επαναλαμβάνουμε σε περίπτωση που τα ελικόπτερα έρθουν με μεταφορικό αεροσκάφος.

Στην 117ΠΜ οι ισραηλινοί πρόκειται να συνεκπαιδευτούν τόσο με την 31 ΜΕΕ όσο και με αεροσκάφη τα οποία θα απεικονίζουν εχθρικές απειλές, ενώ σε ότι αφορά τη χρήση αντιαεροπορικών συστημάτων ιδιαίτερα του Στρατού (TOR M1) η συμμετοχή τους στην άσκηση δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο χώρος της άσκησης δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν πεδία βολής όπως είναι αυτό της νήσου Σχίζα ή ακόμη και της Κρανέας, όπου από την Ανδραβίδα υπάρχει και η απαραίτητη μορφολογία που προσομοιώνει κάποια δεδομένα πτήσης επιχειρησιακών συνθηκών σε χαμηλό ύψος».



dete.gr

 http://grizosgatos.blogspot.com/2010/09/blog-post_18.html

Κοινή Ελληνοϊσραηλινή Άσκηση στην Ανδραβίδα

Με Ισραηλινά ελικόπτερα και Ειδικές Δυνάμεις



Κοινή ελληνο-ισραηλινή άσκηση προγραμματίζεται στις αρχές Νοεμβρίου (με κάθε επιφύλαξη λόγω της ημερομηνίας των εκλογών, πάντως πριν τον Δεκέμβριο) με τη συμμετοχή ισραηλινών ελικοπτέρων και ειδικών δυνάμεων της Αεροπορίας και του Στρατού, σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr.




Πιο συγκεκριμένα το επίκεντρο της άσκησης πρόκειται να είναι η αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και η περιοχή του Ιονίου, στην οποία θα συνασκηθούν οι ελληνικές με τις ισραηλινές δυνάμεις. Σκοπός της άσκησης πρόκειται να είναι σενάρια έρευνας και διάσωσης μάχης (CSAR). Οι ισραηλινοί δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη άσκηση καθώς εκτιμάται πως αποτελεί κρίσιμης σημασίας σε περίπτωση διάσωσης ισραηλινών πληρωμάτων αεροσκαφών που ενδεχομένως θα πάρουν μέρος σε μια επίθεση εναντίον του Ιράν.



Οι ισραηλινοί θεωρούν ιδιαίτερα απευκταίο το ενδεχόμενο κατάρριψης ισραηλινών αεροσκαφών πάνω από ιρανικό έδαφος και σύλληψης των χειριστών. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό τόσο για τους ίδιους τους πιλότους όσο και για το Ισραήλ, καθώς το Ιράν θα θελήσει να διαπραγματευθεί την απελευθέρωση τους έναντι σοβαρών ανταλλαγμάτων.



Έτσι η εκπαίδευση των ισραηλινών σε αποστολές CSAR πραγματοποιείται σε εντατικούς ρυθμούς όπου αυτό είναι δυνατό. Μια τέτοια περίπτωση αποτέλεσε και το δυστύχημα που έγινε στη Ρουμανία με εμπλεκόμενο ένα ισραηλινό CH-53 Yasur της Ισραηλινής Αεροπορίας στις 26 Ιουλίου όταν κατέπεσε σκοτώνοντας 6 ισραηλινούς που επέβαιναν σε αυτό. Η ισραηλινή αποστολή πάντως στην Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα περιλαμβάνει CH-53 αντίθετα τα ελικόπτερα πρόκειται να είναι του τύπου UH-60A/L Yanshuf και AH-64D Saraph.



Το πώς θα τα ελικόπτερα θα φτάσουν στην 117ΠΜ είναι άγνωστο, εάν δηλαδή αυτό γίνει με ίδια μέσα ή θα μεταφερθούν από μεταγωγικά αεροσκάφη. Η ανακατασκευή πάντως του διαδρόμου του αεροδρομίου του Αράξου (116ΠΜ) ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου και μπορεί να δεχθεί μεγάλα μεταφορικά αεροσκάφη, αλλιώς πληροφορίες λένε πως μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο του Άκτιου (131 ΣΜ) στην Πρέβεζα. Αυτό επαναλαμβάνουμε σε περίπτωση που τα ελικόπτερα έρθουν με μεταφορικό αεροσκάφος.



Στην 117ΠΜ οι ισραηλινοί πρόκειται να συνεκπαιδευτούν τόσο με την 31 ΜΕΕ όσο και με αεροσκάφη τα οποία θα απεικονίζουν εχθρικές απειλές, ενώ σε ότι αφορά τη χρήση αντιαεροπορικών συστημάτων ιδιαίτερα του Στρατού (TOR M1) η συμμετοχή τους στην άσκηση δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο χώρος της άσκησης δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν πεδία βολής όπως είναι αυτό της νήσου Σχίζα ή ακόμη και της Κρανέας, όπου από την Ανδραβίδα υπάρχει και η απαραίτητη μορφολογία που προσομοιώνει κάποια δεδομένα πτήσης επιχειρησιακών συνθηκών σε χαμηλό ύψος.

http://thebest.gr/news/index/viewStory/30865

ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΠΟ ΜΑΖΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ!

Κατάπληξη μας προκάλεσε το γεγονός ότι μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να λάβει χώρα στην Πελοπόννησο άσκηση προστασίας του πληθυσμού από μαζικό κτύπημα του εχθρού από ΠΒΧ όπλα. Το «Π» για όσους δεν γνωρίζουν σημαίνει «πυρηνικά» το «Β» βιολογικά και το «Χ» χημικά όπλα! Υπάρχει περίπτωση να γίνει ποτέ μία τέτοιου είδους επίθεση στην Πελοπόννησο; Για όσους αμφιβάλουν για τα γραφόμενά μας, ιδού η είδηση από το πάντοτε καλά πληροφορημένο defencenet.gr: “Άσκηση προστασίας πληθυσμού από μαζικό κτύπημα του εχθρού στην Πελοπόννησο: «Άσκηση προστασίας πληθυσμού από μαζικό κτύπημα του εχθρού (βομβαρδισμός, επίθεση με ΠΒΧ όπλα κ.λπ.) θα έχουμε την ερχόμενη εβδομάδα στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου. Έτσι την Δευτέρα θα ηχήσουν σειρήνες στις 11:00 το πρωί, σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί, δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος αυτόματου τηλεχειρισμού των σειρήνων συναγερμού πολιτικής άμυνας, στα πλαίσια δοκιμαστικής λειτουργίας του δικτύου, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του.”

Τα μεγάλα Ψέματα του Τουρκικού Εθνικισμού

Σχόλιο της Ζαγάλισα: Η εφημερίδα μας δημοσιεύει σήμερα ένα σπουδαίο άρθρο-αποκάλυψη του συνεργάτη μας κ. Ιμάμ Αχμέτ, όπου για πρώτη φορά ανατρέπεται με ιστορικές αποδείξεις, η θεωρία του προωθούσε ανέκαθεν ο τουρκικός εθνικισμός στη Θράκη, ότι δηλαδή οι Οθωμανοί διέδωσαν το ισλάμ στην περιοχή και άρα οι Πομάκοι εξισλαμίστηκαν από τους Τούρκους. Πρόκειται για ακόμη ένα μεγάλο ψέμα. Όπως αποδεικνύει ο κ. Ιμάμ Αχμέτ το ισλάμ ήρθε στη Θράκη πολύ πριν τους Οθωμανούς, από σοφούς δασκάλους (σούφι) της μεγάλης σχολής του Χορασάν, οι οποίοι διέδωσαν το ισλάμ στην αραβική και περσική γλώσσα και όχι στα Τουρκικά. Πολύ αργότερα, θεολογικά βιβλία και κείμενα μεταφράστηκαν στα οθωμανικά. Οι Τούρκοι όχι μόνο δεν διέδωσαν το ισλάμ στα Βαλκάνια, αλλά αντίθετα εμπόδισαν την εξάπλωσή του εξαιτίας της βίας που χρησιμοποιούσαν. Πριν από αυτούς, οι μεγάλοι δάσκαλοι του Χορασάν (μέσα από αυτούς γεννήθηκε ο Aλεβιτισμός και διαδόθηκε σε όλη τη χερσόνησο του Αίμου) κέρδισαν τις καρδιές των λαών των Βαλκανίων με την αγάπη και την καλοσύνη τους. Άρα, οι όσοι αδελφοί Πομάκοι υπερηφανεύονται για τα διάδοση του ισλάμ από τους οθωμανούς, ζουν μέσα σε ένα ψέμα και θα έπρεπε να ντρέπονται για τους οθωμανούς, διότι έβλαψαν το ισλάμ, αφού το μετέτρεψαν από θρησκεία αγάπης, σε θρησκεία πολέμου και αίματος. Ήταν λογικό όλοι οι χριστιανοί να τους μισούν μέχρι και σήμερα

Ρατσισμός κατά των Ελλήνων από τον ΟΗΕ...!

Κατηγορούν τους... Έλληνες (!) για την κατάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα - Αφυπνισθείτε επιτέλους Έλληνες!Μιλάμε για την απόλυτη διαστρέβλωση των γεγονότων! Νέα προπαγανδιστική εκστρατεία ψευδών, αυτή τη φορά με τη συνδρομή των γραφείων της Ύπατης Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Αθήνα, βρίσκεται σε εξέλιξη. Την ώρα που τρεις Έλληνες νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά (ο ένας νοσηλεύεται) μετά από απρόκλητη επίθεση στον Άγιο Παντελεήμονα, οι του ΟΗΕ στην Αθήνα, μιλούν για αύξηση κρουσμάτων «ρατσιστικής βίας», με θύματα πρόσφυγες (από πού;) και λαθρομετανάστες.


Διαβάστε σαχλαμάρες: «Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Άγιου Παντελεήμονα (Αθήνα), όπου οι επιθέσεις κατά αλλοδαπών και οι συμπλοκές έχουν δημιουργήσει μια έκρυθμη και ανεξέλεγκτη κατάσταση, που επηρεάζει όλους τους κατοίκους της περιοχής».Φυσικά, γίνεται λόγος για «ρατσισμό» και ξενοφοβία κατά των λαθρομεταναστών, σε ένα παραλήρημα με χρήση «ξύλινης» γλώσσας με τα συνηθισμένα στερεότυπα και τις συνηθισμένες λέξεις και εκφράσεις, τέτοια που ούτε στην ΕΣΣΔ ακούγονταν! Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Αθήνα ζητά τη διεξοδική διερεύνηση των περιστατικών βίας. Συμφωνούμε απόλυτα και ελπίζουμε σύντομα να βρεθούν οι Αφγανοί κακοποιοί και δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας τριών Ελλήνων νεαρών. Επίσης ζητά τη λήψη μέτρων για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον. Αν εννοούν καλύτερη αστυνόμευση, και με αυτό συμφωνούμε.

Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"









ellinikiafipnisis



Read more: http://pentapostagma.blogspot.com/2010/09/blog-post_1258.html#ixzz0ztMXNEUt

Οι γειτονιές της Αθήνας

Ομόνοια ,πλ. Βικτωρίας ,πλ. Θεάτρου, , πλ. Βάθης, πλ. Αττικής, πλ. Αμερικής, Μεταξουργίο , Φυλής, μοναστηράκι , Αχαρνών είναι μερικές από τις πάλε ποτέ όμορφες περιοχές της Αθήνας που σήμερα με γνώση του κράτους αφήνονται στο έλεος του θεού προκειμένου να δημιουργηθεί κάποια στιγμή τετελεσμένο για το που θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι που παράνομα το τονίζω παράνομα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.


Δεν θα σταθώ ποιος τους αφήνει να λειτουργούν σαν αγέλη μέσα σε πυκνό κατοικούμενες περιοχές και να σπέρνουν τον τρόμο για το λόγο ότι το προανέφερα.

Τίποτα δεν γίνετε εν αγνοία του κράτους.



Θυμάμαι στις αρχές του 90 όταν άνοιξαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα και ήρθε στην Ελλάδα ένας άλλος κόσμος διαφορετικός όπως επίσης θυμάμαι την σκόπιμη αδιαφορία του κράτους σε γεγονότα όπως αύξηση της εγκληματικότητας κτλ .

Άνθρωποι που πεινούσαν ήρθαν σε μια χώρα που όχι απλά δεν τους υποδέχτηκε αλλά τους άφησε να κάνουν ότι θέλουν .



Ναι δούλεψαν για ένα κομμάτι ψωμί , πήγαν σε δουλειές που δεν πήγαιναν έλληνες αλήθεια είναι όπως αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα είναι σήμερα στο διεθνές νομισματικό ταμείο.



Τα χρόνια πέρασαν και μετά από την σκόπιμη αδιαφορία και αφού το ίδιο το κράτος έφτιαξε νέες ιδεολογικές ομάδες που τις ονόμασε Μ.Κ.Ο αριστερές και δεξιές άρχισε να τονίζει θέματα περί ενσωμάτωση των μεταναστών πλέων αφού κάποιοι άνθρωποι ενταχτήκαν στην κοινωνία έκαναν οικογένειες απόκτησαν παιδιά …



Όμως ποτέ δεν μπήκαν στην λογική να πουν από την αρχή της παράνομης εισόδου στην χώρα ότι ο σκοπός ήταν αυτός .



Άρα αγαπητοί φίλοι μην τρέφετε αυταπάτες για τον μέλλον των περιοχών της Αθήνας που προανέφερα .



Όποιος τόλμα να τους φωνάζει να τους διώχνει θα θεωρείται ακροδεξιός και όχι επαναστάτης του αυτονοήτου…..



Το καλοκαίρι του 2008 τον Ιούνιο είχαμε ευρωεκλογές το πολιτικό κόμμα που έκανε την διαφορά ήταν το ΛΑ.Ο.Σ γιατί ανέδειξε ένα θέμα που τότε είχε αρχίσει να κάνει ρίζες .

Στην συνέχεια ο πολιτικός αυτός φορέας αποφάσισε ότι δεν είναι θέμα πρώτης γραμμής και καταπιάστηκε με τον Μητσοτάκη και την κόρη του αδιαφορώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ως χώρα από την παρουσία της κυρίας Μητσοτάκη Ντόρας όταν ήταν στο υπουργείο εξωτερικών και βεβαίως αφού είχε γράψει στα παλιότερα των υποδημάτων της τη τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα τον ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ εγκαταλείποντας πριν την λήξη της θητείας.



Αγνοώντας ο κ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ τους χαρακτηρισμούς της κυρίας Μητσοτάκη περί καμίας συνεργασίας με τα άκρα η το προεδρικό αεροπλάνο των Σκοπίων που επέτρεψε να προσγειωθεί στην Κέρκυρα το βιβλίο της κυρίας γιανακου η ακόμα χειρότερα όταν ομάδα ευρωβουλευτών που κάλεσε ο κύριος καρατζαφερης  και από την ρόδο ήθελε να τους πάει στο φαρμακονησι ζήτησε στρατιωτικό αεροπλάνο αλλά η κυρία εξωτερικών του το αρνήθηκε κ.τ.λ



Ο ρόλος στο πολιτικό σύστημα πλέον τον καθιστά όχι μόνο ύποπτο αλλά και πολιτικά υπεύθυνο για ότι βιώνει αυτή την στιγμή η χώρα.







Οι όμορφες περιοχές των Αθηνών δεν πρόκειται να αλλάξουν απλά θα υποβαθμίζονται συνεχώς μέχρι να πουλήσουν όλοι τα σπίτια τους και να φύγουν γιατί μετά θα τους διώξουν όλους έλληνες και ξένους .

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη κ    Χρυσοχοΐδης  μετά από την τραγική αποτυχία του έφυγε από το υπουργείο αφήνοντας συνειδητό πολιτικό χάος …



Η Ελλάδα βιώνει την νέα τάξη πραγμάτων

Η κυβερνώσα τρομοκρατία ξανά επί τω έργω

η σημερινή συντονισμένη επίθεση εναντίον του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.




Πληροφορίες που έφτασαν στα γραφεία της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, μιλούν για ένα πανικόβλητο προεδρικό, το οποίο, ενόψει της επικείμενης δημόσιας παρουσίασης του βιβλίου των Αιμιλιανίδη-Κοντού-Κέντα "Η Σημαδεμένη Τράπουλα", θέλει με τη σειρά του να εξωτερικεύσει το δικό τρόμο και πανικό, επιτιθέμενο στους συγγραφείς του βιβλίου.



Τα όσα το βιβλίο αποκαλύπτει για το παιγνίδι που παίζεται εις βάρος του λαού στις διαπραγματεύσεις και για την υποκρισία, ανάμεσα σε άλλων και του ίδιου Δ.Χριστόφια, έχουν εξοργίσει την ΚΥΠ και την Επαγρύπνηση, οι οποίοι ετοιμάζουν αντεπίθεση.



Εισήγηση για μέτρα εναντίον των συγγραφέων του βιβλίου αποτράπηκε την τελευταία στιγμή, για να μην ηρωοποιηθούν οι συγγραφείς του και να μη δοθεί ακόμη περισσότερη δημοσιότητα στο βιβλίο. Ακόμη το φυσούν και δεν κρυώνει από το ρεζιλίκι τους με τη στημένη δίωξη ενάντια στον Ξ. Ξενοφώντος, όταν προσπαθούσαν (ανεπιτυχώς) να βρουν τα μέλη της Επιτροπής.



Έτσι, η σημερινή προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα από τηλεοράσεως, εναντίον του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, μάλλον εμπίπτει σε αυτές τις προσπάθειες του Προεδρικού.



Στην εκπομπή του Κ. Πομηλορίδη στον ΑΝΤ-1 σήμερα το μεσημέρι (17/9) διεξαγόταν συζήτησηγια το περιουσιακό και τις άλλες εξελίξεις στο Κυπριακό. Παρόντες, ο Π. Προδρόμου, ο δικηγόρος Γ. Χριστοδούλου, ο πάλαι ποτέ Νεοριζοντίτης και σημερινός ιδεολογικός υπασπιστής του χριστοφισμού Κ.Γουλιάμος και ο συγγραφέας της "Σημαδεμένης Τράπουλας" Α. Αιμιλιανίδης.





Το ΑΚΕΛ εκσυγχρονίστηκε. Παλαιότερα δολοφονούσαμε χαρακτήρες στους καφενέδες (ρωτάτε και το Βάσο Λυσσαρίδη). Σήμερα, άμα λάχει δολοφονούμε και από τηλεοράσεως.





Χωρίς καμιά πρόκληση, ο γνωστός Γουλιάμος, ο οποίος όπως αναμενόταν εμφανίστηκε ως ο μέγας απολογητής της πολιτικής Χριστόφια στο Κυπριακό και με δική του ατζέντα στη συζήτηση (διάβαζε από σημειώσεις που έφερε μαζί του), άσκησε κριτική στο νέο αποκαλυπτικό βιβλίο του Αιμιλιανίδη (Σημαδεμένη Τράπουλα) και είπε τα γνωστά του ακαταλαβίστικα ,πομπώδη και βαθυστόχαστα φληναφήματα (μήπως έχει καμιά επαφή με τον Α.Παπασάββα; Αν όχι, κάποιος πρέπει να τα φέρει κοντά τα παιδιά, θα αποτελέσουν αξεπέραστο δίδυμο!).



Ο Γουλιάμος, πρώην αντι-ομοσπονδιακός και συνεργάτης των Νέων Οριζόντων, πήρε φυσικά τις απαντήσεις που του άρμοζαν.



Στη συνέχεια ο Κ. Πομηλορίδης άνοιξε τις τηλεφωνικές γραμμές.



Αφού ο Γουλιάμος δεν κατάφερε να κάνει τίποτα, ο μηχανισμός του ΑΚΕΛ και του Προεδρικού φαίνεται ότι ενεργοποιήθηκε και τα τηλέφωνα πήραν φωτιά.



Στον αέρα βγήκαν μόνο τρία άτομα. Και οι τρεις όμως, έδρασαν σαν καλοκουρδισμένα ρομποτάκια της κυβερνητικής γραμμής.



Όλοι τους έκαναν προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Αιμιλιανίδη και του νέου του βιβλίου.



Εμείς δεν πιστεύουμε ότι εντελώς τυχαία βρέθηκαν 3 ακροατές, όλοι ακελικοί και όλοι με το ίδιο ποιηματάκι.



Αυτή είναι η κυβέρνηση και ο μηχανισμός του ΑΚΕΛ. Η σπίλωση, οι προσωπικές επιθέσεις, η δολοφονία χαρακτήρων.



Αντί να λογοδοτούν για τη δική τους ανεπάρκεια, για τις απαράδεκτες υποχωρήσεις Χριστόφια στο περιουσιακό και στις διαπραγματεύσεις, ζητούν τα ρέστα από έγκυρους επιστήμονες όπως ο Α.Αιμιλιανίδης.



Για τον Αιμιλιανίδη δεν χρειάζεται να πούμε πολλά: Λαμπρός δικηγόρος, επιφανής συγγραφέας και πανεπιστημιακός και φυσικά ένας καθοριστικός παίκτης στην εκστρατεία για να μάθει ο κόσμος τι ήταν το σχέδιο Ανάν και γιατί πρέπει να απορριφθεί. Αυτό δεν το ξέχασαν ποτέ, ούτε και το χώνεψαν.



Ιδιαίτερα οι θαυμαστές του Τσιελεπή που αναμετρήθηκε με τον Αιμιλιανίδη στο ΡΙΚ μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα. Στόχος της παρουσίας Τσιελεπή ήταν να μειώσει το ποσοστό του «ΟΧΙ», σπρώχνοντας ΑΚΕΛικούς προς το «ΝΑΙ», για να μπορέσει ο Χριστόφιας να το τσιμεντώσει. Απέτυχε παταγωδώς.



Πληροφορίες που έχουμε, είναι ότι στόχο της Επαγρύπνησης αποτελούν και οι άλλοι δύο συγγραφείς του βιβλίου Γ.Κέντας και Μ.Κοντός, οι οποίοι να σημειωθεί ότι μαζί με τον Α.Αιμιλιανίδη εκδίδουν το περιοδικό "Σύγχρονη Άποψη".



Δυστυχώς οι επόμενοι μήνες προμηνύονται δύσκολοι. Όσοι θα αντισταθούν στο επικείμενο Σχέδιο των Αμερικανοβρεττανών που κυοφορεί η ευέλικτη κληριδική πολιτική Χριστόφια, θα βρεθούν στο στόχαστρο του καθεστώτος και των παραφυάδων του.



Σε ένα οποιοδήποτε σοβαρό κράτος, επιστήμονες όπως οι Κέντας-Αιμιλιανίδης-Κοντός θα ήταν σε θέσεις κλειδιά. Μόνο στην Κύπρο του μαρκοκαρογιανισμού και των παπασαββογουλιάμων, οι καλύτεροί επιστήμονες και το καλύτερο και ποιοτικότερο έμψυχο υλικό δέχονται τέτοιες επιθέσεις.



Επιμέλεια: Ασκότης και Πράξανδρος για το christofias-watch