Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Γέροντας Παΐσιος | Μην εξετάζεις ΠΟΤΕ τα όνειρα… Δες γιατί!

arpaxtiko.gr
Όταν βλέπεις άσχημο όνειρο, ποτέ να μην… εξετάζεις τι είδες, πώς το είδες, αν είσαι  ένοχη, πόσο φταις…
Ο πονηρός, επειδή δεν μπόρεσε να σε πειράξει την ημέρα, έρχεται την νύχτα. Επιτρέπει καμιά φορά και ο Θεός να μας πειράξει στον ύπνο, για να δούμε ότι δεν πέθανε ακόμη ο παλιός άνθρωπος.
Άλλες φορές πάλι ο εχθρός πλησιάζει τον άνθρωπο στον ύπνο του και του παρουσιάζει διάφορα όνειρα, για να στενοχωρεθεί, όταν ξυπνήσει.
Για αυτό να μη δίνεις καθόλου σημασία να κανείς τον σταυρό σου, να σταυρώνεις το μαξιλάρι, να βάζεις και τον σταυρό και κάνα-δυο εικόνες επάνω στον μαξιλάρι και να λες την ευχή μέχρι να σε πάρει ο ύπνος. Όσο δίνεις σημασία, άλλο τόσο θα έρχεται ο εχθρός να σε πειράζει.
Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στους μεγάλους, αλλά και στους μικρούς. Και στα μικρά παιδιά ακόμη, παρόλο που είναι αγγελούδια, ο εχθρός πηγαίνει και τα φοβερίζει, όταν κοιμούνται και τινάζονται με αγωνία, τρέχουν φοβισμένα και με κλάματα στην αγκαλιά της μητέρας.
Άλλοτε πάλι τα πλησιάζουν οι Άγγελοι και γελούν μέσα στον ύπνο τους από χαρά ή ξυπνάνε από την μεγάλη τους χαρά. Επομένως τα όνειρα που φέρνει ο πειρασμός είναι μια εξωτερική επίδραση του εχθρού στον άνθρωπο την ώρα που κοιμάται.
-Και όταν, Γέροντα, νιώθεις ένα πλάκωμα την ώρα που κοιμάσαι;
-Μερικές φορές αυτό οφείλεται σε μια αγωνιώδη κατάσταση που ζει κανείς μέσα στην ημέρα ή σε διάφορους φόβους, σε διάφορες υποψίες κ.λ.π. Φυσικά όλα αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει το ταγκαλάκι, να κάνει κάποιον συνδυασμό, για να ζαλίσει τον άνθρωπο. Πολλές φορές είναι τόσο ελαφρός ο ύπνος, που νομίζει κανείς ότι είναι ξυπνητός και ότι προσεύχεται, για να φύγει αυτό το πλάκωμα, από το οποίο του κρατιέται ακόμη και η αναπνοή.
Καμιά φορά μάλιστα ο διάβολος μπορεί να πάρει την μορφή ενός ανθρώπου ή ενός Αγίου και να παρουσιασθεί στον ύπνο κάποιου. Κάποτε παρουσιάσθηκε σε έναν άρρωστο στον ύπνο του με την μορφή του Αγίου Αρσενίου και του είπε: «Είμαι ο Άγιος Αρσένιος. Ήρθα να σου πω ότι θα πεθάνεις. Τα ακούς; Θα πεθάνεις».
Τρόμαξε ο άνθρωπος. Ποτέ ένας Άγιος δεν μιλάει έτσι σε έναν άρρωστο. Και αν τυχόν είναι να πεθάνει ο άρρωστος και παρουσιασθεί ένας Άγιος να τον πληροφορήσει για τον θάνατο του, θα του το πει με καλό τρόπο: «Επειδή είδε ο Θεός που ταλαιπωρείσαι, για αυτό θα σε πάρει από αυτόν τον κόσμο. Κοίταξε να ετοιμασθείς». Δεν θα του πει: «Το ακούς; Θα πεθάνεις»!
-Και όταν, Γέροντα, φωνάζει κανείς στον ύπνο του;
-Καλύτερα, ξυπνάει… Πολλά όνειρα είναι της αγωνίας. Όταν ο άνθρωπος έχει αγωνία ή είναι κουρασμένος, παλεύουν αυτά μέσα του και τα βλέπει σε όνειρο. Εγώ πολλές φορές, όταν την ημέρα αντιμετωπίζω διάφορα προβλήματα των ανθρώπων, αδικίες που συμβαίνουν κ.λπ., ύστερα στον ύπνο μου μαλώνω με τον άλλον: «βρε αθεόφοβε, φωνάζω, αναίσθητος είσαι!» και με τις φωνές που βάζω ξυπνάω.
-Γέροντα, από τα όνειρα μπορεί κανείς να προβλέψει κάτι που θα του συμβεί;
-Όχι, μη δίνετε σημασία στα όνειρα. Είτε ευχάριστα είναι τα όνειρα είτε δυσάρεστα, δεν πρέπει να τα πιστεύει κανείς, γιατί υπάρχει κίνδυνος πλάνης. Τα ενενήντα πέντε τοις εκατό από τα όνειρα είναι απατηλά. Για αυτό οι Άγιοι Πατέρες λένε να μην τα δίνουμε σημασία. Πολύ λίγα όνειρα είναι από τον Θεό, αλλά και αυτά, για να τα ερμηνεύσει κανείς, πρέπει να έχει καθαρότητα και άλλες προϋποθέσεις, όπως ο Ιωσήφ και ο Δανιήλ, που είχαν χαρίσματα από τον Θεό. «Θα σου πω, είπε ο Δανιήλ στον Ναβουχοδονόσορα, και τι όνειρο είδες και τι σημαίνει». Αλλά σε τι κατάσταση είχε φθάσει!
Ήταν μέσα στα λιοντάρια, παρόλο που ήταν νηστικά, δεν τον πείραζαν. Του πήγε ο Αββακούμ φαγητό, κι εκείνος είπε «Με θυμήθηκε ο Θεός;». Αν δεν θυμόταν ο Θεός τον Προφήτη Δανιήλ, ποιόν θα θυμόταν;
-Γέροντα, μερικοί άνθρωποι δεν βλέπουν όνειρα
-Καλύτερα που δεν βλέπουν! δεν ξοδεύουν ούτε εισιτήρια, ούτε βενζίνη! Στα όνειρα σε ένα λεπτό βλέπεις κάτι που στην πραγματικότητα θα διαρκούσε ώρες, μέρες γιατί καταργείται ο χρόνος. Να, από αυτό μπορεί να καταλάβει κανείς το ψαλμικό: «Χίλια έτη εν οφθαλμοίς σου, Κύριε, ως η ημέρα η εχθές, ήτις διήλθε».
http://arpaxtiko.gr/?p=12531

Ρωσικά πλήγματα στη Συρία με πυραύλους cruise από Μεσόγειο και Κασπία: Αναφορές για 600 νεκρούς με ένα χτύπημα

Ρωσικά πλήγματα στη Συρία με πυραύλους cruise από Μεσόγειο και Κασπία: Αναφορές για 600 νεκρούς με ένα χτύπημα


Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους cruise εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, από τη Μεσόγειο και την Κασπία σε μια σειρά πληγμάτων – ένα εκ των οποίων, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άνω των 600 «τρομοκρατών» στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.
«Στις 20 Νοεμβρίου, τα πολεμικά πλοία του στόλου της Κασπίας εκτόξευσαν 18 πυραύλους cruise σε επτά στόχους στις επαρχίες της Ράκα, του Ιντλίμπ και του Χαλεπιού. Όλοι οι στόχοι επλήγησαν με επιτυχία» ανέφερε στον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν.
Συνολικά στην επιχείρηση συμμετείχαν 10 πολεμικά πλοία, έξι εκ των οποίων είναι στη Μεσόγειο. Ο Σόιγκου σημείωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει υποστεί βαρύτατες απώλειες λόγω των ρωσικών επιχειρήσεων, προσθέτοντας πως τα δεδομένα δείχνουν ότι η ροή τρομοκρατών που καταφθάνουν στη Συρία έχει μειωθεί, ενώ αυξάνονται αυτοί που εγκαταλείπουν τις εμπόλεμες ζώνες, κατευθυνόμενοι βόρεια και βορειοδυτικά.
Μέσα στις τελευταίες τέσσερις ημέρες, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσεις 522 εξορμήσεις, εκτοξεύοντας πάνω από 100 πυραύλους cruise και 1.400 τόνους βομβών διαφόρων τύπων, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι ένα πλήγμα στη Ντέιρ εζ Ζορ, με πολλαπλούς πυραύλους, είχε αποτέλεσμα τον θάνατο άνω των 600 μαχητών. Επίσης, συμπλήρωσε πως έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των αεροσκαφών που συμμετέχουν στην επιχείρηση, καθώς φτάνουν τα 69, με 143 εξορμήσεις σε ημερήσια βάση, καθώς και ότι η Ρωσία επικεντρώνεται πλέον στην καταστροφή της οικονομικής βάσης των τρομοκρατών, έχοντας στοχεύσει 15 εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διύλισης πετρελαίου, καθώς και 525 πετρελαιοφόρα φορτηγά. «Σταματήσαμε προμήθειες 60.000 τόνων πετρελαίου ημερησίως προς τη μαύρη αγορά και οι τρομοκράτες χάνουν 1,5 εκατ. δολάρια ημερησίως» υποστήριξε- ενώ παράλληλα σημείωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας συνεργάζονται με τις γαλλικές, όπως διέταξε ο πρόεδρος Πούτιν.
Το υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε βίντεο με Ρώσους στρατιωτικούς στην αεροπορική βάση του Χμαϊμίμ στη Συρία να γράφουν «για τον λαό μας» και «για το Παρίσι» σε βόμβες.

Στο μεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι τουλάχιστον 36 ήταν οι νεκροί την Παρασκευή από τις σφοδρότερες αεροπορικές επιδρομές των ρωσικών και συριακών ενόπλων δυνάμεων στην Ντέιρ εζ Ζορ, που είναι υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.
«Τουλάχιστον 36 άνθρωποι, ανάμεσα τους και 10 παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε περισσότερες από 70 αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν αεροσκάφη της ΠΑ της Ρωσίας και της συριακής κυβέρνησης σε διάφορες τοποθεσίες στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ. Πρόκειται για τον πιο σφοδρό βομβαρδισμό στην περιοχή, από την αρχή της εξέγερσης το 2011», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.
http://www.huffingtonpost.gr/2015/11/21/russia-syria-pyrayloi_n_8615464.html?1448092516&utm_source=News247&utm_medium=DiabasteAkoma_article&utm_campaign=24MediaWidget

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, η μοναδική τομή μέσα στους αιώνες.

Της Μαριάνθης Ζήση
Κάλαντα :  Χριστός γεννάται σήμερον εν βηθλεέμ τη πόλη οι ουρανοί αγάλλονται χαίρει η φύσις όλη. Εν τω σπηλαίο τίκτεται εν φάτνη των αλόγων ο Βασιλεύς των ουρανών και ποιητής των όλων.
Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα . Και είναι πραγματικά εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι πιστοί και άπιστοι, χριστιανοί , μουσουλμάνοι και άθεοι όλοι ζούμε πάντα μέσα στην ίδια χρονολογία, όποια και αν είναι αυτή είναι   πάντα,  μετά Χριστό.
Επομένως, είτε αποδέχονται κάποιοι το Χριστό είτε όχι, είτε τον πολεμάνε, είτε προσπαθούν να τον αγαπήσουν, ζουν μέσα στο χρόνο που προσδιορίζεται από την παρουσία του και μόνο.
Μέσα στη πορεία των αιώνων παρουσιάστηκαν  πολλοί χαρισματικοί  άνθρωποι πάνω στη γη, οι οποίοι  με την προσωπικότητά και τη ζωή τους μαγνήτισαν τα πλήθη και τους ακολούθησαν. Κανείς όμως δεν κατάφερε με όπλο μόνο την ταπείνωση  να κυριαρχήσει μέσα στους αιώνες και πάντα να συνοδεύει το όνομά του τον κύκλο κάθε έτους. Ημέρες, χρόνια, δεκαετίες, αιώνες συνοδεύονται πάντα από το μ.Χ. Συνειδήσεις, πολιτικά συστήματα, εφευρέσεις, επαναστάσεις, πόλεμοι και ανακαλύψεις διαχωρίζονται και κατατάσσονται πριν ή μετά από αυτόν.
Και είναι πραγματικά τόσο αντιφατικό αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή η παρουσία δεν επιβλήθηκε με τι βία, ούτε με τα πλούτη. Αντιθέτως μόνο με τη δύναμη της ταπείνωσης,  της αγάπης και της αθανασίας. Η αγάπη και η ελπίδα  γεννήθηκε απλά και ταπεινά μέσα σε μια φάτνη και ενσαρκώθηκε στο πρόσωπο του Χριστού. Εκείνη τη στιγμή διχοτομήθηκε η ανθρωπότητα σε δύο χρόνους, βάζοντας  τη σφραγίδα του  ο  Χριστός  στους αιώνες που υπήρξαν πριν από αυτόν  και μετά  από αυτόν.
Σήμερα   καλούμαστε   να ανακαλύψουμε μέρος αυτού του μεγαλείου και να αισθανθούμε το αιώνιο μήνυμα της  αγάπης, της  ζωής και της ταπείνωσης  που δόθηκε  σε όλη  την ανθρωπότητα  μέσα από μια
φ  ά  τ  ν  η  !!!
http://www.proinos-typos.gr/gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7882:2013-12-26-21-16-39&catid=52:thysavroi&Itemid=84

«Εφόσον υπάρχουν ίδιες κλινικές στο Νοσοκομείο Καβάλας, τότε πρέπει να κλείσουν αυτές της Δράμας»

Συνάντηση με τον Υπ. Υγείας είχε ο βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης
«Απάντηση νεκρού περιεχομένου ….»
Αποκαλυπτική η δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα!
 Nosokomeio

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό είχε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης με αφορμή και την απάντηση που έλαβε αναφορικά με τη λειτουργία του Γεν. Νοσοκομείου Δράμας. Απάντηση ‘’νεκρού’’ περιεχομένου, ως οδηγείται και το Νοσοκομείο από την αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για το δημόσιο αγαθό της υγείας.
Ο Υπουργός Υγείας ερωτηθείς και για την αναβολή της επίσκεψής του στο Γεν. Νοσοκομείο Δράμας, έτσι, ώστε ιδίοις όμασι να διαπιστώσει την πλήρη εγκατάλειψή του, ανέφερε ότι λόγω εσπευσμένου νομοθετικού έργου αναγκάστηκε να αναβάλει την επίσκεψή και ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα.
Τι όμως να προσθέσει ο Υπουργός Υγείας με την επίσκεψή του, όταν η πρόσφατη απάντηση του Γραμματέα της Ε.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρήγα Παναγιώτη κατά την παρουσία του στη Δράμα για το όλο ζήτημα ήταν αποκαλυπτική: ‘’Δεν μπορούμε να έχουμε ίδιες κλινικές σε δύο κοντινά Νοσοκομεία’’, υπονοώντας προφανώς ότι, εφόσον υπάρχουν ίδιες κλινικές στο Νοσοκομείο Καβάλας, τότε πρέπει να κλείσουν αυτές της Δράμας.
Άλλωστε στη συνημμένη απάντηση του Υπουργού Υγείας καμία επί της ουσίας απάντηση δεν δίνεται, αντιθέτως είναι γεμάτη από αοριστολογίες, πλην, όμως ομολογεί την αδυναμία στελέχωσης του Νοσοκομείου, αλλά και την υποχρηματοδότησή του, καθόσον από τον προϋπολογισθέν ποσό των 5.225.857 € για εφέτος, χορηγήθηκε το συνολικό ποσό των 2.897.591 €  και δυστυχώς ο χρόνος τελειώνει. Πέρυσι το ποσό που χορηγήθηκε ήταν 7.960.000 €.

Με μεγάλο λοιπόν ενδιαφέρον αναμένεται η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Δράμας.
http://www.proinos-typos.gr/gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13129:l-------------r&catid=45:themaproinoutypou&Itemid=107