Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Ο κόσμος δεν ψηφίζει..

 Οι βουλευτές εκλέγονται για να σεβαστούν την αποστολή τους. Αυτή είναι να εργαστούν με αυταπάρνηση για τους πολίτες που τους εξέλεξαν.

Τώρα ,τα πολιτικά κόμματα επιλέγουν να εντάξουν στην ομάδα τους ανθρώπους που θα δουλέψουν για το συμφέρον της πατρίδας. Ανθρώπους που γνωρίζουν το λαό και τις συνήθειες του την εργασία του τις αγωνίες του τις ανάγκες του. Ο υποψήφιος πολιτικός ξέρει ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να προσβάλει με πράξεις του το λαό καθώς πρέπει να είναι πρότυπο. 

Άρα δεν πρέπει κάθε φορά που συμβαίνουν ζητήματα με βουλευτές να ξεκαθαρίζονται δημόσια;

Γιατί; Για να υπάρχει συμμετοχή στις εκλογές. Να ψηφίζουν οι πολίτες. 

Κάθε φορά λοιπόν που ψηφίζεται ένα νομοσχέδιο  και ο βουλευτής που δεν το δέχεται διαγράφεται και ο πολίτης δεν γνωρίζει αν πήγε ενάντια στο λαό η απλά σε μια ακαθόριστη πειθαρχεία από το κόμμα του. Τότε ο πολίτης  επειδή δεν του εξηγούν χάνει την πίστη στις εκλογικές διαδικασίες. Επίσης όταν ένας βουλευτής διαγράφεται από το κόμμα του για θέματα που έχουν να κάνουν με εξωκοινοβουλευτικά θέματα πάλι ο ψηφοφόρος βρίσκεται στο σκοτάδι. Η ενημέρωση είναι σημαντική αλλιώς ο πολίτης χάνει το ενδιαφέρων να συμμετέχει με την ψήφο του στις εκλογές.

Θα νόμιζε κανένας ότι δεν θέλουν το λαό να ψηφίζει αλλά να αδιαφορεί.