Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Ξεσάλωσε ο Μποζντάγ: «Ανεπαρκείς πολιτικοί της Ελλάδας» διαταράσσουν τις σχέσεις με την Τουρκία!

Μεταξύ άλλων διατύπωσε: «Οι προκλητικές και άδικες δηλώσεις κάποιων Ελλήνων πολιτικών για την Τουρκία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις που έχουν ως στόχο Έλληνες υπουργούς, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι ορισμένοι «ανεπαρκείς» πολιτικοί προσπαθούν να τορπιλίσουν τις σχέσεις Άγκυρας-Αθήνας.

Σε δύο μηνύματά του στο Twitter o Μπεκίρ Μποζντάγ, που είναι και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, έγραψε: «Η Τουρκία έχει κάνει πολλά θετικά βήματα για να βελτιώσει και να δυναμώσει τη σχέση της με την Ελλάδα. Παρά αυτή την αλήθεια, ορισμένοι ανεπαρκείς πολιτικοί της Ελλάδας έχουν στόχο να διαταράξουν αυτές τις σχέσεις». 

Με δεύτερο tweet επανέρχεται και συμπληρώνει: «Η Τουρκία επιθυμεί καλύτερες σχέσεις με την Ελλάδα. Οι προκλητικές και άδικες δηλώσεις κάποιων Ελλήνων πολιτικών για την Τουρκία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας. Αξιολογώντας τη στάση της Τουρκίας ως αδυναμία δεν είναι προϊόν εξυπνάδας και οράματος». 

Ο Μποζντάγ υποστήριξε ότι είναι είναι υπέρμαχος των καλών σχέσεων με την Ελλάδα, για την ενίσχυση των οποίων έχουν γίνει αρκετά θετικά βήματα.

https://www.protothema.gr/world/article/776899/bekir-bosdag/

Καμία καταδίκη για τους 20 νεκρούς αμάχους της Παλαιστίνης απο ελεύθερους σκοπευτές

Ισραήλ: Oι στρατιώτες πουροβολούν όποιον πλησιάζει στα σύνορα με τη Γάζα
Το Ισραήλ έκανε σήμερα γνωστό πως οι διαταγές που είχαν δοθεί στους ισραηλινούς στρατιώτες να ανοίξουν πυρ εναντίον παλαιστίνιων διαδηλωτών στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας στις 30 Μαρτίου,
 ημέρα κατά την οποία 18 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, παραμένουν οι ίδιες και για αύριο Παρασκευή ενόψει μιας νέας διαδήλωσης.

"Αν υπάρξουν προκλήσεις, θα υπάρξει η πιο σκληρή αντίδραση όπως και την περασμένη εβδομάδα. Δεν προτιθέμεθα να αλλάξουμε τις διαταγές για πυροβολισμούς, παραμένουμε στην ίδια γραμμή", προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν, σε δηλώσεις του στη δημόσια ραδιοφωνία.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, που κυβερνά στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί την περασμένη Παρασκευή από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών υπέκυψε στα τραύματά του, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών εκείνης την ημέρα, της πιο φονική από τον πόλεμο του 2014, να φθάσει τους 18.

Ο Σάντι αλ-Κασίφ, 34 ετών, είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι κοντά στον συνοριακό φράχτη, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Ο θάνατός του ανεβάζει σε 20 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από τις 30 Μαρτίου.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

«Δεύτε λάβετε Φως»! Στιγμές κατάνυξης στα Ιεροσόλυμα – Άρχιζει το «ταξίδι» του σε κάθε γωνιά της γης

Πώς θα μεταφερθεί το Άγιο Φως σε όλη την Ελλάδα Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών, τρεις θα είναι οι έκτακτες πτήσεις που θα μεταφέρουν το Άγιο Φως από Αθήνα σε Λάρισα, Λήμνο, Σάμο, Χίο, Κεφαλονιά και Ιωάννινα, ενώ με εννέα προγραμματισμένες πτήσεις θα γίνει η μεταφορά του προς Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρόδο, Ζάκυνθο, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο και Μύκονο. H μεταφορά του Αγίου Φωτός προς Κέρκυρα, Κω και Κάρπαθο θα γίνει από την εταιρία «Sky Express» με μία προγραμματισμένη πτήση προς Κέρκυρα και μία έκτακτη (με ενδιάμεσο προορισμό) προς Κω και Κάρπαθο. Ειδικότερα τα δρομολόγια των έκτακτων πτήσεων θα πραγματοποιηθούν ως εξής: 1ο Αεροσκάφος Q400: Αθήνα – Λάρισα (ATH – LRA) 19:20 – 20:12 Λάρισα – Λήμνος (LRA – LXS) 20:20 – 21:12 Λήμνος – Αθήνα (LXS – ATH) 21:20 – 22:00 2ο Aεροσκάφος ΑΤ4: Αθήνα – Σάμος (ATH – SMI) 19:20 – 20:10 Σάμος – Χίος (SMI – JKH) 20:17 – 20:45 Xίος – Αθήνα (JKH – ATH) 20:52 – 21:30 3ο Αεροσκάφος ΑΤ4: Αθήνα – Κεφαλονιά (ATH – EFL) 19:30 – 20:38 Κεφαλονιά – Ιωάννινα (EFL – IOA) 20:45 – 21:05 Iωάννινα – Αθήνα (IOA – ATH) 21:10 – 22:15. Οι προγραμματισμένες πτήσεις της Aegean – Olympic προς Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρόδο, Ζάκυνθο, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο και Μύκονο, έχουν ως εξής: ΟΑ 360 Αθήνα 19:50 Σαντορίνη 20:30 ΟΑ 254 Αθήνα 20:40 Μυτιλήνη 21:30 ΟΑ 126 Αθήνα 19:20 Θεσσαλονίκη 20:15 ΟΑ 344 Αθήνα 21:55 Χανιά 22:45 Α3 218 Αθήνα 21:40 Ρόδος 22:40 ΟΑ 052 Αθήνα 19:00 Ζάκυνθος 19:50 ΟΑ 146 Αθήνα 20:00 Αλεξανδρούπολη 21:00 ΟΑ 322 Αθήνα 20:40 Ηράκλειο 21:30 ΟΑ 380 Αθήνα 19:05 Μύκονος 19:40 Οι πτήσεις της «Sky Express» για Κέρκυρα, Κω και Κάρπαθο έχουν ως εξής: GQ272 Αθήνα 20:00 Κέρκυρα 21:05 GQ001 Αθήνα 19:15 Κως 20:05 GQ002 Κως 20:25 Κάρπαθος 21:00
http://ellinonea.blogspot.gr/2018/04/blog-post_32.html

Πρωθυπουργός Κοσσόβου: Λήσταρχος ο Ερντογάν

«Κανένας δεν απάγεται από το Κοσσυφοπέδιο, αυτό είναι μία μορφή ληστείας», είπε ο Κοσσοβάρος πρωθυπουργός, Ραμούς Χαραντινάι, απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. 
Υπενθυμίζεται ότι, ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό του Κοσόβου επειδή καθαίρεσε τον υπουργό Εσωτερικών και τον αρχηγό της μυστικής αστυνομίας μετά την έκδοση έξι Τούρκων γκιουλενιστών στην Τουρκία.
https://www.pentapostagma.gr/2018/04/πρωθυπουργός-κοσσόβου-λήσταρχος-ο-ερ.html

Μπορώ να κοινωνήσω το βράδυ Της Ανάστασης, έστω κι αν δεν έχω εξομολογηθεί;

Πολλοί αδελφοί μας με καλή πρόθεση μεν, αλλά ακολουθώντας λανθασμένες συμβουλές ή ακόμα και παρερμηνεύοντας τον Κατηχητικό λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που ακούμε στην Αναστάσιμη Λειτουργία, θεωρούν ότι το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ μπορούν να μεταλάβουν Σώμα και Αίμα Κυρίου, χωρίς εξομολόγηση και κανόνα.
Επί του θέματος ρωτήσαμε τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Προσκυνήματος των Ποιμένων (Βηθλεέμ Ιουδαίας), Αρχιμ. Ιγνάτιο Καζάκο και σας μεταφέρουμε την απάντησή του.
«Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Να είστε καλά πάντοτε, ο Θεός να σας ευλογεί και χαριτώνει. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλό και Άγιο Πάσχα Χριστού. Στο ερώτημά σας, ερώτημα των αναγνωστών σας θα απαντήσω όπως θα απαντούσε ο μακαριστός Γέροντας Σεραφείμ, ο πνευματικός της Λαύρας του Αγίου Σάββα, Ερήμου της Ιουδαίας.
Τι θα σας έλεγε λοιπόν;
”Πολύ καλά παιδί μου, πιστεύεις, όπως λες, στο Θεό. Προσεύχεσαι, εκκλησιάζεσαι, αλλά ακόμα δεν έχεις βάλει αρχή; Δεν έχεις βάλει κανόνα στη ζωή σου; Γιατί; Πότε περιμένεις; Μετά θάνατον; Εκεί που δεν υπάρχει μετάνοια; Γιατί αναβάλλεις; Και γιατί, όπως λες, έχεις καιρό να εξομολογηθείς; Τι σε εμποδίζει; Ξέρουμε καλά ότι η εξομολόγηση είναι το μυστήριο εκείνο που μας καθαρίζει ψυχικά και που μας συμφιλιώνει με τον Θεό. 
Η αμαρτία μας χωρίζει από τον Θεό, έστω και αν κάνουμε εκατό σταυρούς την ημέρα. Η εξομολόγηση, μας τα φτιάχνει και πάλι με τον Θεό.
Αν έχουμε πράξεις κακές, αμαρτίες που μας χωρίζουν και μας αφορίζουν, απομακρύνουν από το Θεό, πως θα πάμε να ανοίξουμε το στόμα μας και να δεχθούμε το Τίμιο Σώμα και Αίμα του Κυρίου μας;
Και ρωτάς…”Μπορώ να κοινωνήσω, το Μέγα Σάββατο, έστω και αν δεν είμαι έτοιμος και δεν έχω εξομολογηθεί για καιρό;”
Μα αυτό είναι άτοπο και λανθασμένο σαν ερώτηση και σκέψη. Γιατί;
Διότι παιδί μου, έχει καμιά ”μαγική ιδιότητα” η ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου, να σβήνει αμαρτίες και να καθαρίζει τον άνθρωπο;
Σε τι θα σε ωφελήσει η Θεία Κοινωνία αν είσαι γεμάτος λάθη και πάθη ανεξομολόγητα;
Νομίζεις ότι θα σε αγιάσει; Θα ευλογηθείς τάχα;
Φωτιά θα βάλεις μέσα σου λέγει ο Απόστολος Παύλος των Εθνών…Φωτιά και αρρώστια! Ο Μέγας Βασίλειος λέγει ότι είναι ανάγκη να προστρέχουμε στους πνευματικούς για εξομολόγηση.
Ο καλός εξομολόγος είναι όργανο της Χάριτος του Θεού, είναι υπηρέτης και οικονόμος των Μυστηρίων του Θεού.
Καλύτερα εξομολόγηση χωρίς Θεία Κοινωνία, λόγω θανάσιμων αμαρτημάτων, παρά Θεία Κοινωνία χωρίς Εξομολόγηση και χωρίς προετοιμασία ψυχική. Αν δεν έχουμε ευλογία από τον πνευματικό, δεν πάμε για Θεία Κοινωνία. Βεβαίως μεταβαίνουμε στην Εκκλησία, αλλά απέχουμε από την Θεία Κοινωνία.
Όταν θα έχουμε την ευχή και την ευλογία του εξομολόγου, τότε μάλιστα και θα κοινωνήσουμε των Αχράντων Μυστηρίων.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο κινείται και φέρεται ο σωστός και ευσυνείδητος καλός Χριστιανός Ορθόδοξος, ο οποίος δεν κάνει ποτέ…του κεφαλιού του, δηλαδή όπως αυτός θέλει ή όπως άκουσε από δω κι από ‘κει.
Σε όλα απαιτείται σύνεση, σωφροσύνη και ταπείνωση.
Να ρωτάμε και να μαθαίνουμε, να μελετάμε και να ζητάμε οδηγίες και συμβουλές από καλούς ιερείς και πνευματικούς, και να ακολουθούμε με υπακοή και σεβασμό τα Άγια Μυστήρια της Αμωμήτου Ορθοδόξου Πίστεώς μας”.
Επειδή λοιπόν, είχα την μεγάλη ευλογία να ζήσω 8-9 χρόνια δίπλα στον ταπεινό Άγιο αυτόν Γέροντα της ερήμου, τον π. Σεραφείμ, κάπως έτσι θα σας απαντούσε στο λογισμό και ερώτημά σας. Εξάλλου έχουν ήδη γραφεί τόσα πολλά από τους Άγιους Θεοφόρους Πατέρες για το Κοσμοσωτήριο Μυστήριο της Μετάνοιας – Εξομολογήσεως που αν κανείς ανατρέξει και διαβάσει, θα δει ότι όλα είναι ξεκάθαρα, σαφή και χωρίς αμφιβολία καμία!
Να ευχόμαστε να μας χαρίζει ο Πανάγαθος Θεός, διάκριση και φωτισμό, διότι είμαστε μέσα στην άγνοια, ενώ δίπλα μας είναι οι γάργαρες πηγές, το γάργαρο νερό για να δροσιστεί η ψυχή μας και να φωτιστεί η διάνοιά μας.Αμήν, γένοιτο.
Καλό και Ευλογημένο Πάσχα
Αρχιμ. Ιγνάτιος
Ηγούμενος Μονής Προσκυνήματος των Ποιμένων
Περιοχή Βηθλεέμ Ιουδαίας
Αγία Γη»
Πηγή: Pentapostagma.gr


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/875097/pasxa-2018-mporo-na-koinoniso-to-vrady-tis-anastasis-esto-ki-an-den-exo-exomologithei#ixzz5C0BW2id6