Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να αποφασίσει για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Την θέση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με την ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε πως, «Οποιαδήποτε ελάφρυνση θα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες που ισχύουν στην Ευρωζώνη».
Η ΕΚΤ δεν μπορεί να αποφασίσει για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς όπως επισημαίνει, αυτό είναι μία απόφαση την οποία οφείλουν να λάβουν τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.
Τέλος ο ίδιος συμπλήρωσε πως η ελάφρυνση του χρέους δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει την ανάγκη εφαρμογής μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η δημοσιονομική βιωσιμότητα αλλά και η επίτευξη σταθερού ρυθμού ανάπτυξης σε μακροχρόνιο ορίζοντα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/674865/ntragki-h-ekt-den-mporei-na-apofasisei-gia-tin-elafrynsi-toy-ellinikoys-xreoys#ixzz41gLvgcmZ

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε οκτώ Ολλανδούς μαχητές του

Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εκτέλεσε την περασμένη εβδομάδα οκτώ Ολλανδούς μαχητές της, που κατηγορήθηκαν για απόπειρα λιποταξίας και στάση, γνωστοποίησε η οργάνωση «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά».
«Το Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά) εκτέλεσε οκτώ Ολλανδούς μαχητές την Παρασκευή στη Μααντάν, στην επαρχία της Ράκας, αφού τους κατηγόρησε για απόπειρα λιποταξίας και στάση», ανέφερε σε μήνυμά του μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπού Μοχάμαντ, ένα στέλεχος αυτής της ΜΚΟ.
Η οργάνωση καταγράφει μυστικά από τον Απρίλιο του 2014 τις ωμότητες των τζιχαντιστών στην πόλη Ράκα, στη βόρεια Συρία, την οποία το ΙΚ έχει ανακηρύξει «πρωτεύουσά» του.
Εδώ κι έναν μήνα υπήρχε ένταση ανάμεσα σε 75 Ολλανδούς τζιχαντιστές, ορισμένοι από τους οποίους κατάγονται από το Μαρόκο κι είχαν ανασυνταχθεί στη Ράκα, και Ιρακινούς, μέλη της κατασκοπείας του ΙΚ.
Οι τελευταίοι είχαν θέσει υπό κράτηση τρεις Ολλανδούς τζιχαντιστές, τους οποίους υποπτεύονταν πως ήθελαν να λιποτακτήσουν, και ο ένας από τους κρατούμενους πέθανε, λόγω του ξυλοδαρμού που υπέστη κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του.
Η ηγεσία του ΙΚ στη Ράκα έστειλε έναν εκπρόσωπό της να δει τους Ολλανδούς σε μια προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα, αλλά οι τελευταίοι τον δολοφόνησαν, για να εκδικηθούν τον θάνατο του συντρόφου τους.
Η ανώτερη ηγεσία του ΙΚ στο Ιράκ έδωσε τότε τη διαταγή να τεθούν υπό κράτηση όλοι οι Ολλανδοί, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε δύο φυλακές, στην Ταμπάκα και στη Μααντάν, και οι οκτώ εκτελέστηκαν, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν έχει επιβεβαιώσει τις εκτελέσεις, αλλά έκανε λόγο για πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τρεις μαχητές που κατάγονταν από το Μάγρεμπ και είχαν ευρωπαϊκές υπηκοότητες εκτελέστηκαν στο «βιλαέτι του αλ Φουράτ», μια περιοχή που διαπερνά τα σύνορα Συρίας-Ιράκ, χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς σκοτώθηκαν, ή για ποιο λόγο.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ολλανδίας, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιώσει τις εκτελέσεις αυτές, συνολικά 200 Ολλανδοί υπήκοοι, ανάμεσά τους 50 γυναίκες, έχουν ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ στη Συρία και στο Ιράκ.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/674581/syria-to-ik-ektelese-okto-ollandoys-maxites-toy#ixzz41gKpZFks

ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

Σε δυσφήμηση πρώτου μεγέθους της ελληνικής επιχειρηματικότητας και μάλιστα της νεανικής παραπέμπει η «χαριτωμενιά» με τη διαφήμιση της ολλανδικής Amstel, που διακωμωδεί την προσπάθεια δύο πιτσιρικάδων της διπλανής πόρτας να φτιάξουν τη δική τους «μπράντα» μπίρας. Στο τέλος συμβιβάζονται με την ανημποριά τους, το προϊόν βγαίνει «μούφα» και οι νεαροί, με τα όνειρα εξωστρέφειας, διασκεδάζουν τον πόνο τους, ξεδιψώντας με μια «κανονική» μπίρα, που δεν είναι άλλη από την Amstel.
Το μήνυμα είναι σαφές και δεν χωρά διπλή ανάγνωση. Κάθε προσπάθεια μικρών και ανεξάρτητων παραγωγών μπίρας σε αυτή τη χώρα είναι από μάταιη έως γελοία. Μόνο φαντασμένοι και... ψώνια που ονειρεύονται να βάλουν τη Στικούδη στην ετικέτα μπορεί να έχουν τέτοια όνειρα. Και στο τέλος, το προϊόν βγαίνει τόσο σκάρτο, που ντρέπονται και οι ίδιοι να το καταναλώσουν.
Αυτά πάντα σύμφωνα με το εμπνευσμένο τρέιλερ της Amstel. Μόνο που στην Ελλάδα δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για τέτοιου είδους αρνητικές διαφημίσεις, που διακωμωδούν το προϊόν του ανταγωνιστή και μάλιστα με μια εκδοχή χιούμορ φτηνή αλλά και άκρως προσβλητική για τη χώρα.
Αυτή, λοιπόν, η «εξυπναδούλα» των Ολλανδών και της όποιας διαφημιστικής την επιμελήθηκε έπρεπε ήδη να έχει προκαλέσει την επέμβαση των αρμόδιων εποπτικών Αρχών. Των Αρχών, δηλαδή, που επιβλέπουν τους κανόνες ανταγωνισμού, τον χώρο της διαφήμισης και τα όρια δεοντολογίας στα ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα.
Οι Αρχές αυτές είτε κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου είτε αποφεύγουν, για άλλους λόγους, να τα βάλουν με πολυεθνικά μεγαθήρια. Ετσι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, που επανειλημμένως έχει κατηγορηθεί για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, εξακολουθεί να αλωνίζει ανενόχλητη. Κοινό μυστικό είναι ότι πρωτοστάτησε στην προσπάθεια επιβολής φόρου στις μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, η οποία σκόνταψε ευτυχώς στη Βουλή. Επιχείρησε, δηλαδή, να εξοντώσει μικρούς ανταγωνιστές που παλεύουν για την επιχειρηματική επιβίωσή τους με ποσοστό που δεν ξεπερνά το 10% της συνολικής αγοράς.
Και τώρα που είδε ότι δεν τα κατάφερε, επιχειρεί με μια διαφήμιση-όνειδος να μας εξηγήσει ότι όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν ελληνική μπίρα χάνουν τον χρόνο τους γιατί το προϊόν είναι «μάπα».
Ε, λοιπόν, «μάπα» είναι η διαφήμισή τους. Ελληνική μπίρα υπάρχει και είναι εξαιρετική, με πρώτο και καλύτερο παράδειγμα την ακριτική Βεργίνα, η οποία έχει ενοχλήσει τους Ολλανδούς περισσότερο απ' οποιονδήποτε άλλο. Κι αν συνεχίσουν με τέτοιες βρομιές, θα μας κάνουν όλους να μην ξαναγγίξουμε στη ζωή μας την Amstel και τη Heineken...
Γιώργος Χαρβαλιάς
http://www.dimokratianews.gr/content/59521/ollandiki-athliotita

Ουκρανική «ειδική μονάδα» για την ανάκτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Αντιδράσεις στην Κριμαία

Η Ουκρανία εκπαιδεύει μια ειδική μονάδα που θα βοηθήσει την κυβέρνηση του Κιέβου να ανακτήσει την Κριμαία από τη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αρσέν Αβάκοφ.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, ο Ουκρανός υπουργός δήλωσε ότι «χρειαζόμαστε έναν νέο στρατό, μια νέα Εθνική Φρουρά, μία νέα αστυνομία. Πάνω σε αυτό δουλεύει τώρα η κυβέρνηση της Ουκρανίας. Πρέπει να τα επαναφέρουμε όλα αυτά, και τότε, με αρκετή θέληση, η Κριμαία θα γίνει δική μας» είπε σχετικά σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό.
Όσον αφορά στην ειδική μονάδα για την Κριμαία, είπε πως ετοιμάζεται εντός της Εθνικής Φρουράς. «Εκπαιδεύουμε κάποιους με τη βοήθεια του Μουσταφά Τζεμίλεφ και του Ρεφάτ Τσουμπάροφ (Τάταροι ακτιβιστές)...δουλεύουμε πάνω σε ένα πρόγραμμα που θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε την Κριμαία».
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ανέθεσε στο υπουργείο Άμυνας και το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων την υποβολή προτάσεων σχετικά με την ενίσχυση των συνόρων μεταξύ της Ουκρανίας και της Κριμαίας. «Το υπουργείο Άμυνας και το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ανέλαβαν να υποβάλουν προτάσεις σχετικά με μια σημαντική ενίσχυση των ουκρανικών αμυντικών δυνατοτήτων στην περιοχή Χερσόν, και κατά μήκος όλης της ακτής της Μαύρης Θάλασσας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της προεδρίας.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις στην Κριμαία, με τον κυβερνήτη της Σεβαστούπολης, Σεργκέι Μενιάιλο, να δηλώνει στο RIA Novosti ότι ο Αβάκοφ προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση της απειλής. «Ουδείς στην Κριμαία, οι κάτοικοι ή οι ένοπλες δυνάμεις, φοβάται αυτές τις καυχησιές, για έναν απλό λόγο – υπάρχει μια ισχυρή δύναμη, εξοπλισμένη με σύγχρονα οπλικά συστήματα (εδώ)» είπε σχετικά, εκτιμώντας ότι το Κίεβο προσπαθεί απλά να αιτιολογήσει την αύξηση των αμυντικών δαπανών.
Επίσης, η γενική εισαγγελέας της Κριμαίας, Ναταλία Ποκλόνσκαγια- η οποία είχε προκαλέσει διεθνή αίσθηση λόγω της εμφάνισής της, καθώς και το ότι αποτελεί επιλογή του προέδρου Πούτιν - ανέφερε ότι οι δηλώσεις Αβάκοφ παραβιάζουν το ρωσικό Σύνταγμα. «Αν πρόκειται να δημιουργήσουν ένοπλες μονάδες κτλ, θα έπρεπε να δουν το άρθρο 208 του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα και να δουν την ποινή (μέχρι 15 χρόνια φυλάκιση). Δεν επιτρέπεται η δημιουργία παράνομων ενόπλων μονάδων για την κατάληψη ξένων περιοχών. Πρόκειται για έγκλημα» είπε σχετικά, συμπληρώνοντας ότι θα ήταν καλύτερο για το Κίεβο να επικεντρωθεί στην πολιτική στο εσωτερικό της χώρας αντί να έχει βλέψεις στην επικράτεια άλλων.
http://www.huffingtonpost.gr/2016/02/28/ukraine-crimea_n_9340486.html