Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Γ. Σακελλαρίδης: Μέρκελ και Τσίπρας θέλουν να έχουν απευθείας επικοινωνία χωρίς ενδιάμεσους

«Η κ. Μέρκελ, αλλά και ο κ. Τσίπρας, επιθυμούν να έχουν μία απευθείας επικοινωνία, χωρίς ενδιάμεσους διαύλους, έτσι ώστε να μπορέσει να βρεθεί μία λύση σε όλη αυτή την κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Σακελλαρίδης, με αφορμή την πρόσκληση της καγκελαρίου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Βερολίνο. 
«Πιστεύουμε ότι θα είναι μια συνάντηση ουσίας και όχι μια συνάντηση επικοινωνιακή» τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Τα ζητήματα που θα βάλουμε και στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά και στη συνάντηση στο Βερολίνο με την κ. Μέρκελ, έχουν να κάνουν από τη μία πλευρά στην επιμονή μας στην υλοποίηση της απόφασης της 20ής Φλεβάρη του Eurogroup, όπως αυτή προέβλεπε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις, οι οποίες στην ουσία θα δημιουργούσαν ένα μεταβατικό στάδιο από την εποχή του μνημονίου σε μία νέα μετα-μνημονιακή εποχή και, ταυτόχρονα, θα τεθούν και τα ζητήματα της ρευστότητας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
«Θα θέσουμε όλα τα σοβαρά ζητήματα, τα οποία υπάρχουν και αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός -όχι μόνο τους τελευταίους μήνες, αλλά τα τελευταία χρόνια. Θα εκθέσουμε την κατάσταση, όπως έχει στην πραγματικότητά της, και στο επίπεδο το οικονομικό και στο επίπεδο το κοινωνικό στην Ελλάδα, και θα επιμείνουμε στην απόφαση της 20ής Φλεβάρη του Eurogroup και στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που θέλει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε να προχωρήσουμε μπροστά και να πάρει μια ανάσα και ο ελληνικός λαός και η ελληνική οικονομία»
http://olympia.gr/2015/03/17/%CE%B3-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BB/

Bloomberg: Η Μέρκελ θα επιδιώξει συμβιβασμό με τον Τσίπρα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα αναζητήσει έναν συμβιβασμό στις συζητήσεις που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, προκειμένου να μετριάσει την όλο και πιο επιθετική ρητορική μεταξύ των δύο χωρών και να ανακτήσει τον έλεγχο της προσπάθειας για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
Η κ. Μέρκελ είναι διατεθειμένη να κάνει πολλά βήματα για να επιτύχει έναν συμβιβασμό, αλλά θα πει στον κ. Τσίπρα ότι περιμένει από την Ελλάδα να παίξει με βάση τους κανόνες, δήλωσε στο πρακτορείο Γερμανός αξιωματούχος ο οποίος γνωρίζει τον τρόπο σκέψης της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Όπως γράφει το Bloomberg, μετά από εβδομάδες διαμάχης μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, η Άγκελα Μέρκελ επιδιώκει τις διαβουλεύσεις τώρα για να επαναφέρει τη συζήτηση σε τροχιά, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι κάθε αναφορά ότι «θα δώσει τελεσίγραφο στον Τσίπρα είναι καθαρή ανοησία και προπαγανδίζεται από εκείνους που θέλουν να πυροδοτήσουν την αντιπαράθεση».

Η Γερμανίδα καγκελάριος θεωρεί τις συναντήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό περισσότερο ως μία ευκαιρία να τον γνωρίσει και δεν σχεδιάζει να διαπραγματευθεί απευθείας μαζί του τις λεπτομέρειες του μέλλοντος της Ελλάδας, τις οποίο θεωρεί ότι είναι θέμα μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της. Τα περιθώρια κινήσεών της είναι σε κάθε περίπτωση περιορισμένα από την αντίδραση στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής της ομάδας, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/929296/bloomberg-i-merkel-tha-epidioksei-sumbibasmo-me-ton-tsipra

Την Πέμπτη η συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ - Γιούνκερ - Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ Το βράδυ της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής η συνάντηση που είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα με Μέρκελ για την Ελλάδα

Συνάντηση με θέμα την Ελλάδα θα έχουν το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ένας εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
“Κατόπιν αιτήματος του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Ντόναλντ Τουσκ θα οργανώσει μια συνάντηση για την Ελλάδα, στην οποία θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Τσίπρας, η καγκελάριος Μέρκελ, ο πρόεδρος Ολάντ, ο πρόεδρος (της ΕΚΤ Μάριο) Ντράγκι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ”, ανέφερε ο εκπρόσωπος και διευκρίνισε πως και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ “θα είναι επίσης παρών” στη συνάντηση.
Ζάιμπερτ: Κατάλληλη στιγμή για μία αναλυτική συζήτηση Μέρκελ - Τσίπρα
Νωρίτερα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση, γιατί η Καγκελάριος περίμενε τόσον καιρό για να προσκαλέσει τον κ. Τσίπρα στο Βερολίνο, είπε: "Τώρα ήρθε η στιγμή, που η καγκελάριος είναι πεπεισμένη ότι είναι η σωστή στιγμή για να κάνει με τον κ. Τσίπρα μια διεξοδική συζήτηση".
Αναφερόμενος στην ατζέντα της συνάντησης, ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ότι τα θέματα είναι –βεβαίως- αυτονόητα, και πρόσθεσε:
"Δεν μπορώ όμως και να προβλέψω τι θέματα θα θέλει να θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Είναι απολύτως σαφές ότι το θέμα θα είναι να συζητηθεί η κατάσταση η οποία έχει προκύψει μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων μελών της Ευρωζώνης και να δούμε πώς μπορούμε, στη βάση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, να προχωρήσουμε σε μια επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος"

.http://news247.gr/eidiseis/politiki/thn-pempth-h-synanthsh-tsipra-merkel-olant-giounker-ntragki-kai-ntaiselmploym.3365301.html

ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Δεν είναι μόνο η ικανοποίηση του αιτήματος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για συζήτηση του ελληνικού ζητήματος στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, την προσεχή Πέμπτη που έγινε τελικά αποδεκτό. 
του Ανδρέα Πετρόπουλου
Είναι και η συμμετοχή του προέδρου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ, στην πενταμερή συνάντηση στην οποία εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό και την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, θα συμμετάσχουν επίσης ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Και αυτό γιατί η συμμετοχή του Ντ. Τουσκ έχει βαρύνουσα σημασία. Λίγες ημέρες πριν ο πρόεδρος της ΕΕ, αμέσως μετά από την επιστροφή του από τις ΗΠΑ προχώρησε σε δηλώσεις που όχι μόνο απαρατήρητες δεν μπορούν να περάσουν, αλλά ουσιαστικά προκρίνουν μια «πολιτική συμφωνία» μεταξύ ΕΕ και Ελλάδας, κάτι που επιδιώκει διακαώς η ελληνική κυβέρνηση σε αυτή τη φάση. Τι είπε λοιπόν ο κ. Τουσκ:
«Έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη -ως ατύχημα ή ό,τι άλλο- είναι ένα βλακώδες σενάριο που πρέπει να αποτραπεί». «Οι συνέπειες δεν θα ήταν μόνο οικονομικές. Μια ελληνική έξοδος θα ήταν το πιο δραματικό κεφάλαιο σε ολόκληρη την ιστορία της Ε.Ε.» λέει ο Τουσκ και συμπληρώνει: «Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν είναι μόνο ζήτημα χρημάτων, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί σε γεωπολιτικό πλαίσιο» και σημειώνει ότι λόγω της κρίσης στη Λιβύη, της εύθραυστης κατάστασης στα Βαλκάνια, στη Μολδαβία, την Τρανσδνειστερία και την Κύπρο, «μια τόσο δραματική πράξη, όπως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα ήταν καταστροφή».
Ο στόχος της πολιτικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ είναι η αποδοχή και διατύπωση ότι η χώρα μετά τη συμφωνία του Eurogroup στις 20/2 βρίσκεται σε πρόγραμμα εν εξελίξει. Αυτό θα οδηγήσει σε χαλάρωση του οικονομικού κλοιού και θα συνοδεύεται λογικά σε πρώτη φάση από το άνοιγμα κάποιου «παραθύρου» από την ΕΚΤ. Και συγκεκριμένα με αύξηση του ορίου των εντόκων γραμματίων του Δημοσίου ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες των επόμενων μηνών μέχρι τη μεγάλη διαπραγμάτευση του Ιουνίου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/568139/to-xarti-tis-geostratigikis-kai-o-stoxos-tis-politikis-symfonias#ixzz3Up4FDheL

Σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών από καθηγητές στη Ρόδο και την Κάλυμνο

Δύο σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητριών από καθηγητές που υπηρετούν σε σχολεία της Δωδεκανήσου, απασχολούν τις αρμόδιες υπηρεσίες, την Εισαγγελία, καθώς επίσης και το υπουργείο Παιδείας που ενημερώθηκε σχετικά.

Οι υποθέσεις έχουν αναστατώσει τις τοπικές κοινωνίες, αφού στη μία από τις δύο υπάρχουν ντοκουμέντα και ηλεκτρονικά μηνύματα (SMS) που έστειλε ο καθηγητής σε τρεις μαθήτριες, τα οποία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για τις προθέσεις του.

Μάλιστα, με εντολή του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννη Παπαδομαρκάκη, ο πρώτος εκπαιδευτικός έχει ήδη απομακρυνθεί από το σχολείο όπου υπηρετούσε και κινήθηκε αυτομάτως σε βάρος του η διαδικασία απόλυσης, ενώ ο δεύτερος μετακινήθηκε από το σχολείο της Ρόδου όπου υπηρετούσε, σε άλλο σχολικό συγκρότημα.

Συγκεκριμένα, η πρώτη περίπτωση διαδραματίστηκε στο νησί της Καλύμνου. Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνει η δικογραφία η οποία κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, ένας καθηγητής, ηλικίας 32 ετών, εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από καταγγελίες γονέων και μαθητριών, να είναι ο κάτοχος κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου στάλθηκαν άσεμνα, αισχρά και άκρως σεξιστικά κείμενα σε ανήλικες μαθήτριες.

Παράλληλα, ο εκπαιδευτικός βρέθηκε να έχει στείλει αντίστοιχα μηνύματα σε παντρεμένη γυναίκα-εκπαιδευτικό που διαμένει στο νησί της Καλύμνου, γεγονός που προκάλεσε επίσης μεγάλη αναταραχή, καθώς η ίδια το είχε κατήγγειλε στον σύζυγό της αρχικά και στη συνέχεια στις αρμόδιες αρχές, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαδικασία έρευνας που έδειξε ως υπαίτιο τον 32χρονο εκπαιδευτικό.

Οι καταγγελίες αυτές, έφθασαν στους προϊσταμένους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να κινηθεί ακαριαία η διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία ολοκληρώθηκε πολύ γρήγορα. Το αποτέλεσμά της δεν άφησε κανένα περιθώριο στον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , Γιάννη Παπαδομαρκάκη, ο οποίος με διαδικασία ταχύτατη έκανε αναστολή των καθηκόντων του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού, απομακρύνοντας τον από το σχολείο.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκε και η Περιφερειακή Διεύθυνση Παιδείας Νοτίου Αιγαίου αλλά και το υπουργείο Παιδείας, που έδωσε εντολή να προχωρήσουν άμεσα οι έρευνες για τη δράση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού. Η υπόθεση έφθασε και στα χέρια της Εισαγγελίας Κω, όπου αναμένεται εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο για καταλογισμό ευθυνών στον συγκεκριμένο καθηγητή.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά 30χρονο καθηγητή που υπηρετούσε σε σχολικό συγκρότημα σε χωριό της Ρόδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις καταγγελίες, ο καθηγητής μιλούσε στην τάξη αλλά και κατ' ιδίαν σε μαθήτριες του Λυκείου χρησιμοποιώντας ερωτικά και σεξιστικά υπονοούμενα. Το γεγονός αυτό πολύ γρήγορα προκάλεσε την οργή των ίδιων των μαθητριών και στη συνέχεια των γονέων, οι οποίοι και αποφάσισαν να ενημερώσουν αρχικά τη διεύθυνση του σχολείου και στη συνέχεια τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αμέσως διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Μέχρι τότε, με απόφαση του προϊσταμένου εκπαίδευσης, μετακινήθηκε από το σχολικό συγκρότημα, όπου υπηρετούσε ο εν λόγω καθηγητής, σε άλλο σχολείο.
http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/18/koinonia-sexoualiki-parenoxlisi-rodos-_n_6896296.html

Εσπευσμένα στο Βερολίνο ο Νίκος Κοτζιάς

Aιφνιδιαστική επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στο Βερολίνο ο Νίκος Κοτζιάς την ερχόμενη Κυριακή. Ο υπουργός Εξωτερικών θα βρεθεί στην γερμανική πρωτεύουσα, μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του ρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, τη δεύτερη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Σε μία περίοδο που οι ελληνογερμανικές σχέσεις δεν διάγουν, τουλάχιστον σε επίπεδο δημόσιας ρητορικής, την καλύτερη περίοδό τους, η επίσκεψη Κοτζιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της επίσκεψης Κοτζιά στο Βερολίνο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.
Ωστόσο, διπλωματικοί κύκλοι σημείωναν ότι οι δύο άνδρες έχουν να συζητήσουν μία σειρά θεμάτων, όπως η κρίση στην Ουκρανία (σσ. σημειώνεται ότι έχει ανακοινωθεί ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Κρεμλίνο στις 8 Απριλίου), οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και ιδιαίτερα η πολιτική αστάθεια στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά και το «ελληνικό ζήτημα».
Δεν πρέπει άλλωστε να λησμονείται ότι ο κ. Στάινμαγερ προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

http://www.tribune.gr/politics/news/article/122919/espefsmena-sto-verolino-o-nikos-kotzias.html

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε πριν από λίγο μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης ότι χρειάστηκε τρεις ημέρες για να πάρει στα χέρια του τη δανειακή σύμβαση.
Οτι βρέθηκε αντιμέτωπος με την ελληνική πραγματικότητα σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του δεν βρήκε τη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με τους δανειστές. Είπε ότι δεν ήξερε ότι ο κάθε υπουργός κρυμμένος από τη δυνατότητά που του δίνεται να παίρνει μαζί του το προσωπικό του αρχείο μπορεί να αφαιρέσει υλικό.
Συνεχίζοντας ενημέρωσε την ελληνική Βουλή ότι για να πάρει τελικά τη δανειακή σύμβαση χρειάστηκε να μιλήσει με το ΔΝΤ! Αφού πέρασαν τρεις ημέρες!


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/568392/kataggelia-varoyfaki-xreiastike-na-miliso-me-to-dnt-gia-na-paro-ti-daneiaki-symvasi#ixzz3Up0KCrcI

ΦΡΙΚΗ: ΝΕΑΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕ ΤΗΝ 3 ΜΗΝΩΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ

Η 20χρονη Ντέσια Γουάτκινς, από το Οχάιο των ΗΠΑ, συνελήφθη από την αστυνομία, επειδή σκότωσε την κόρη της. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρχών το μόλις τριών μηνών μωράκι έπεσε θύμα δολοφονίας, όμως η ιατροδικαστική εξέταση αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το ανατριχιαστικό έγκλημα.
Όπως έγινε γνωστό το βρέφος βρέθηκε με κομμένο το κεφάλι του, ενώ το πρόσωπό του ήταν γεμάτο από μαχαιριές και είχε και σπασμένο το δεξί του χέρι.
Σύμφωνα με την κατάθεση ενός συγγενικού προσώπου, η 20χρονη έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη και επέρριψε μέρος των ευθυνών στις συμβουλευτικές υπηρεσίες της κομητείας στην οποία διέμενε η Γουάτκινς.
Ένα άλλο μέλος της οικογένειας της νεαρής μητέρας, αποκάλυψε πως είχε μιλήσει με τον πατέρα του παιδιού, που του είχε πει πως η Γουάτκινς «φερόταν σαν τρελή και μιλούσε για δαίμονες».
Σε ένα παλαιότερο περιστατικό, η μητέρα είχε βρεθεί από αστυνομικούς με το μωρό στην αγκαλιά της, με μια μυρωδιά μαριχουάνας να υπάρχει στην ατμόσφαιρα και όταν οι αστυνομικοί της πήραν το παιδί, αυτή λιποθύμησε με ανοικτά τα μάτια.
Το πρόσφατο θλιβερό περιστατικό, το αντιλήφθηκαν κάποια παιδιά, που είδαν τη μητέρα με το σώμα του μωρού, μέσα στο σπίτι και κάλεσαν την αστυνομία, η οποία έφτασε στο σπίτι και αντίκρισε το αποκεφαλισμένο βρέφος.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/568385/friki-neari-mitera-apokefalise-tin-3-minon-kori-tis#ixzz3UozrbN5L

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, επί των άρθρων και του συνόλου του, από την Ολομέλεια της Βουλής, σε μια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (19/3), το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
H συζήτηση κράτησε μέχρι τις 02:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/3) και η διαδικασία διεκόπη πολλές φορές από εντάσεις και ενστάσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους των κομμάτων.

Προηγήθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού.
Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια, συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που δεν μεταφράστηκε, αλλά γράφτηκε εδώ, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια για το ν/σ αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.
Αξιοσημείωτη σημασία έχει, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, το γεγονός ότι το νομοσχέδιο αυτό θα υπερψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής.
Πρόκειται για νομοσχέδιο που ικανοποιεί τις ανάγκες των πολλών και όχι κάποιων λίγων και εκλεκτών, είναι το πρώτο σχέδιο νόμου μετά από πέντε χρόνια που δεν «παίρνει» από τους πολίτες αλλά στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, σημείωσε ο πρωθυπουργός.
«Αν χρειαστεί θα ματώσουμε, ώστε να σταματήσει ο λαός να ματώνει άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση, προσθέτοντας μάλιστα ότι το νομοθετικό έργο θα συνεχιστεί κανονικά, με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις την Παρασκευή (20/03/2015), ενώ θα ακολουθήσουν αυτά για τη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη.
«Όλα θα γραφτούν εδώ, γιατί εμείς δεν δίνουμε σε τεχνοκράτες να τα γράφουν» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις και διάλογο, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, δεν μπορεί να αναιρεί την τήρηση της λαϊκής εντολής, η οποία είναι συγκεκριμένη: να μπει ένα τέλος στα μνημόνια και τη λιτότητα, για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.
Ωστόσο, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή γνώριζε πολύ καλά, ότι ο δρόμος για την υλοποίηση αυτής της εντολής είχε ναρκοθετηθεί εκ των προτέρων. «Γνωρίζαμε ακόμα και την επιχείρηση οικονομικής ασφυξίας και τις πιέσεις, ώστε να υποχωρήσουμε από τις δεσμεύσεις μας, να συρθούμε σε μια πολιτική η οποία θα ήταν συνέχεια των πολιτικών προηγούμενης κυβέρνησης» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.
Με τη διεθνοποίηση του προβλήματος της Ελλάδας από την κυβέρνηση, η χώρα ούτε απομονώθηκε ούτε βρέθηκε χωρίς συμμάχους. «Θέσαμε τις βάσεις για μία δίκαιη λύση. Για πρώτη φορά, η Ευρώπη παραδέχτηκε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση, από ένα οικονομικό πρόγραμμα που απέτυχε παταγωδώς. Και αυτή η παραδοχή είναι εξαιρετικά σημαντική, όπως και η ειλικρινής προσπάθεια του κ. Γιούνκερ, όπως μου την εξέφρασε, να βρεθούν ικανά κονδύλια από τρέχοντα προγράμματα Ε.Ε. για να επουλωθούν αυτές οι πληγές».
Όσο για το πρόγραμμα-γέφυρα, με βάση τη συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση έκανε το πρώτο βήμα για μία διαπραγμάτευση, η οποία θα κρατήσει καιρό και θα είναι σκληρή, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας. Το πρόγραμμα αυτό -κόντρα στο νεοφιλελευθερισμό- δεν περιέχει μέτρα υποτίμησης και λιτότητας, ακυρώνει την αξιολόγηση του προηγούμενου προγράμματος, έβαλε τέλος στο μόρφωμα της τρόικας, η οποία «είχε συνηθίσει να εξευτελίζει υπουργούς, να κάθονται στην ουρά σε Ελλάδα ή στο Παρίσι για να ανακριθούν από τεχνοκράτες».
Ως προς τα «τελεσίγραφα» που θέτουν τεχνοκράτες οι οποίοι «δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι τα πράγματα άλλαξαν», ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «εμείς τους απαντάμε με πράξεις, σήμερα, αύριο, μεθαύριο στη Βουλή, υψώνοντας τείχος λαϊκής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας. Τους απαντάμε ψηφίζοντας σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, μένοντας πιστοί στα συμφωνηθέντα στις 20 του Φλεβάρη. Απαντάμε με απόλυτη ψυχραιμία και αποφασιστικότητα».
Στη βάση της πιστής τήρησης της συμφωνίας από την ελληνική πλευρά, ο κ. Τσίπρας αντέστρεψε το επιχείρημα των τεχνικών κλιμακίων, περί μονομερών ενεργειών, με το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης και των 100 δόσεων. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει κατά γράμμα τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, το ίδιο απαιτούμε και από τους εταίρους μας. Ας σταματήσουν αυτοί τις μονομερείς ενέργειες, τηρώντας τη συμφωνία που υπέγραψαν».
Αναφερόμενος στη λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ της προηγούμενης κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αυτή είχε στόχο να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. «Ήταν η εργαλειοθήκη του κ. Χατζηδάκη και όχι του ΟΟΣΑ» είπε χαρακτηριστικά. Η νέα συνεργασία με τον Οργανισμό, την οποία υπέγραψε ο πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα στο Παρίσι, ορίζει ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων για το χτύπημα της διαφθοράς και της διαπλοκής, που δεν έπραξαν ποτέ οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
«Εμείς είμαστε ταγμένοι να υπηρετήσουμε και να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και το δίκαιο ενός ολόκληρου λαού που υπέφερε όλα αυτά τα χρόνια, το μέλλον και τις επόμενες γενιές και αυτό θα πράξουμε. Σας καλώ, σε όποια πτέρυγα και αν ανήκετε, αυτό να πράξετε και εσείς σήμερα, υπερψηφίζοντας το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.
Νωρίτερα, η συζήτηση για το νομοσχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης πήρε τροπή κόντρας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και κυβέρνησης.
Ο κ. Βενιζέλος άσκησε σκληρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης και εκτίμησε ότι πλέον η χώρα βρίσκεται σε δραματική κατάσταση για να λάβει την απάντηση από τον κ. Βούτση πως η κυβέρνηση ακολουθεί και σέβεται τη λαϊκή εντολή.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εντός 50 ημέρων έβαλε τη χώρα «σε συνεχή περιδίνηση που δημιουργεί ο ανεμοστρόβιλος των αντιφάσεών της», ενώ επέστρεψε την «απειλή» των πρόωρων εκλογών αναφέροντας ότι «αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει γιατί αυτές οι σκέψεις δεν εγκλωβίζουν τους άλλους αλλά δημιουργούν αυτοεγκλωβισμό».
Εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «έχει υποστεί τον απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό. Δεν μπορεί να πάει ούτε σε ρήξη ούτε σε έντιμο συμβιβασμό. Έχει περάσει σε κρίση νομιμοποίησης. Δεν έχετε κοινωνική εντολή ρήξης με τους εταίρους και δεν έχετε κοινοβουλευτική εντολή συμβιβασμού. Είστε καταδικασμένοι να αντιφάσκετε και να υπεκφεύγετε. Κάνετε μετακύλιση ευθυνών θα σας φταίνε οι ξένοι. Προσπαθείτε να διαμορφώσετε κοινή γνώμη χαμηλών προσδοκιών».
Από την πλευρά της κυβέρνησης απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για «μανιφέστο εθελοδουλίας».
Στην κόντρα παρενέβη και ο κ. Καμμένος και είπε ότι «ο κ. Βενιζέλος πρέπει να σταματήσει τις επιστολές στους Ευρωπαίους αξιωματούχους διότι το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο από αυτό που χρειάζεται».
Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι οι πολιτικές που ακολούθησαν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος οδήγησαν τη χώρα στο τέλμα και διέλυσαν τα πάντα στην Ελλάδα«Η πολιτική αυτή θα αλλάξει είτε τους αρέσει, είτε δεν τους αρέσει» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε σε σκληρό ύφος «Η χώρα μας είπε ο Βενιζέλος ήταν όρθια. Ναί ήταν όρθια γιατί τα στελέχη της διαπραγματευόταν στα τέσσερα!».
Την προειδοποίηση πως η ελληνική κυβέρνηση θα απαντήσει αν συνεχιστούν μονομερείς ενέργειες εκ μέρους των δανειστών και συνεχίσουν να σφίγγουν τη θηλιά απέναντι στη χώρα, απηύθυνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση. «Εάν οι δανειστές συνεχίσουν ένα παιχνίδι εκβιασμών, τελεσιγράφων και αν συνεχίσουν να σφίγγουν τη θηλιά γύρω από τον λαιμό του ελληνικού λαού, τότε η κυβέρνηση δεν έχει άλλη λύση παρά να απαντήσει σε αυτήν τη μονομερή ενέργεια των δανειστών, καταφεύγοντας στο μόνο ισχυρό όπλο που έχει. Που είναι η προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Η λειτουργία του ελληνικού κράτους, των υποχρεώσεων που έχει απέναντι στους Έλληνες πολίτες, ως προτεραιότητα» είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: «Δεν θα γίνουμε αποδέκτες μονομερών ενεργειών εκ μέρους των δανειστών. Είναι σαφής η άποψή μας και τη διατυπώνουμε με μεγάλη σαφήνεια για όποιον θέλει να την ακούσει για μια ακόμη φορά. Εμείς δεν κάνουμε μονομερείς ενέργειες αλλά δεν θα ανεχθούμε όμως και μονομερείς ενέργειες εις βάρος του ελληνικού λαού. Είναι προφανές ότι δεν κυβερνά μια κυβέρνηση υπό επιτροπεία, ούτε με μερική εξουσιοδότηση και εντολή. Κυβερνά μια κυβέρνηση που θέλει να αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία, τη δημοκρατία, την εθνική αξιοπρέπεια και το διεθνές κύρος της χώρας, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών».
Ταυτόχρονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Θα πέσουν στο κενό οι εκβιασμοί που απεργάζονται απέξω και από μέσα. Εκβιασμοί που θέλουν να εμποδίσουν το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης αυτής. Θα προχωρήσουμε χωρίς να δίνουμε σε κανέναν λόγο σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει και τα οποία είναι απολύτως εντός των πλαισίων της δημοσιονομικής προσαρμογής» δηλαδή, το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία, για την ΕΡΤ αλλά και μια σειρά άλλα μέτρα ανθρωπιστικής υφής όπως αυτά που ανήγγειλε χθες το υπουργείο Δικαιοσύνης και αφορούν την κατάργηση φυλακών Τύπου Γ, την αποφυλάκιση ανηλίκων, βαριά ασθενών και αναπήρων και την τιμωρία του Bullying.
«Θα πέσουν στο κενό αυτοί οι εκβιασμοί παρεμπόδισης του νομοθετικού έργου και θα επιμείνουμε στην εφαρμογή του πλαισίου συμφωνίας που συνυπογράψαμε με το Eurogroup, ένα πλαίσιο το οποίο θέτει μια κίνηση για μεταρρυθμίσεις και καθιστά οριστικά παρελθόν το Μνημόνιο και την 5η αξιολόγηση. Και ταυτοχρόνως θα επιμείνουμε στο μεταβατικό διάστημα των τεσσάρων μηνών, στην υποχρέωση των δανειστών να δώσουν τα χρήματα στη χώρα μας» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/voylh/story/568315/yperpsifistike-to-nomosxedio-gia-tin-antimetopisi-tis-anthropistikis-krisis#ixzz3UozAlrpj

Βόμβα Δραγασάκη: Υπάρχει κίνδυνος να ξεμείνουμε από ρευστό "Κανένα Grexit, αλλά έχουμε πρόβλημα να ξεμείνουμε από ρευστό", παραδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Επίθεση σε όσους κάνουν λόγο για πιθανο΄πιστοτικό γεγονός

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεμείνει από ρευστό, έκρουσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha.
"Είναι αλήθεια ότι έχουμε πρόβλημα να ξεμείνουμε από ρευστό. Πώς να μη συνέβαινε αυτό, από τη στιγμή που από τον Αύγουστο του 2014 δεν έχουμε πάρει καμιά δόση από τους θεσμούς, αλλά εμείς πληρώνουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας.
Από τώρα μέχρι το 2020 θα πρέπει να πληρώσουμε 43 δις ευρώ για τόκους και 83 δις ευρώ για χρεολύσια, πάνω δηλαδή από 120 δις ευρώ, ενώ έχουμε να πάρουμε από το ΕΣΠΑ 20 δις ευρώ, τα οποία ακόμα δεν μας έχουν δοθεί".
Παρά το πρόβλημα να ξεμείνει η χώρα από ευρώ, ο κ. Δραγασάκης, διαβεβαιώνει ότι "όσοι μιλούν για πιστωτικό γεγονός, είναι τελείως ανεύθυνοι".
Σε ερώτηση σχετικά με τις τοποθετήσεις ξένων αξιωματούχων και οικονομολόγων για Grexit, ο κ. Δραγασάκης, απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο. "Δεν είναι στις επιλογές μας η έξοδος από την Ευρωζώνη, σε καμία περίπτωση", υπογράμμισε.
Σχετικά με τις διάφορες απόψεις που εκφράστηκαν για δημοψήφισμα ή εκλογές, ο κ. Δραγασάκης ξεκαθάρισε, ότι "δεν υπάρχει περίπτωση ούτε δημοψηφίσματος ούτε εκλογών".

http://news247.gr/eidiseis/politiki/vomva-dragasakh-yparxei-kindynos-na-ksemeinoyme-apo-reysto.3365799.html

Καλά κάνει ο Σουλτς και φοβάται τον Πάνο Καμμένο. Έρχεται η εξεταστικη για τα υποβρύχια.

Καλά κάνει ο Σουλτς και φοβάται τον Πάνο Καμμένο. Έρχεται η εξεταστικη για τα υποβρύχια.

Posted by olympiada στο Μαρτίου 14, 2015

Ο επιχειρηματίας Αβατάγγελος που κατηγορείται για την υποθεση των εξοπλιστικών, είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη του οτι η συμφωνία για τα υποβρύχια ήταν δώρο του Σημίτη στον Σρέντερ. Χωρις αυτό το δώρο, είπε χαρακτηριστικά, η HDW θα είχε κλείσει επηρεάζοντας άμεσα τα συμφέροντα του Σρέντερ.
Όλως τυχαίως, ο Σρέντερ που έστησε την δουλειά με τον Σημίτη και την ολοκλήρωσε ο Βενιζέλος στην πλάτη του Ελληνικού λαού, είναι ο πολιτικός συνέταιρος του Σουλτς. Όλοι οι Γερμανοί εμπλεκόμενοι στις μίζες, είναι θερμοί υποστηρικτές τους. Ποικιλοτρόπως.
Γι’ αυτό και η γερμανική δικαιοσύνη έσπευσε να τους καθαρίσει μαζί με τον Ματαντό, τον «Χριστοφοράκο των υποβρυχίων» δηλαδή. Και η εδώ κυβερνηση Σαμαρά προσπάθησε να καθαρίσει τον Βενιζέλο αλλά και τον Ματαντό!
Όλο αυτο το πανηγύρι του αίσχους, στοίχισε δισεκατομμύρια στον Ελληνικό λαό, ειδικά με την σκανδαλώδη ενέργεια του Βενιζέλου, που προσέφερε ακόμα και ασυλία στους γερμανούς απατεωνες.
Όταν ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε πως ο Τσοχατζόπουλος ειναι μεσα για «τροχαία παράβαση» (σε σύγκριση με αυτά που έκανε ο Βενιζέλος), η συμμορία κινητοποιήθηκε άμεσα. Το μήνυμα Καμμένου ήταν σαφές: Σας ξέρω, θα σας λιώσω».
Προσπαθούν λοιπόν με αιχμή του δόρατος τον πολιτικό (;) κληρονόμο του Σρέντερ, να εκφοβίσουν τον Έλληνα ΥΠΕΘΑ, ώστε να τον αποθαρρύνουν.
Ξέρουν λοιπόν τι κάνουν, αφού αυτό είναι το «μυστικό». Η επερχόμενη εξεταστική δεν θα ανεχθεί κανέναν εξωδικαστικό συμβιβασμό Ματαντων και γερμανων φίλων του Σουλτς. Όπως δολίως προσπάθησε να υιοθετήσει το καθεστώς Σαμαρά, που τωρα φανερώνεται η αιτία της γοητείας που ασκούσε στον γερμανικό παράγοντα.
Δικαίως ανησυχείτε κύριε Σουλτς.

http://olympia.gr/2015/03/14/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CF%84%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CE%BD/

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε πριν από λίγο, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως αποκάλυψε, χρειάστηκε τρεις ημέρες για να πάρει στα χέρια του τη δανειακή σύμβαση διότι την είχε μαζί του ο Γκίκας Χαρδούβελης.
Μείζον ζήτημα λειτουργίας του ελληνικού κράτους δημιουργείται μετά την καταγγελία του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη πως όταν ανέλαβε καθήκοντα δεν έβρισκε ούτε τα επίσημα έγγραφα που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση με τους δανειστές.
«Ζήτησα τη δανειακή σύμβαση. Πήρε 3.5 μέρες να βρεθεί διότι δεν υπήρχε στο υπουργείο οικονομικών. Την αρχική και την μετέπειτα σύμβαση με το ΔΝΤ αναγκάστηκα ο ίδιος να έρθω σε επαφή με το ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον για να το πάρω... Πρόκειται για μια εικόνα που μας θλίβει όλους. Δεσμεύομαι, πως όταν εγώ αναχωρήσω από το υπουργείο Οικονομικών, ο επόμενος δεν θα αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση».
Σε άλλο σημείο της παρέμβασή τους ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: 
«Η οργή μου για την απουσία αντιγράφου δανειακής σύμβασης της χώρας, ήταν μεγάλη εκείνη τη στιγμή. Δεν θα εγκαλέσω τον κ. Χαρδούβελη για ένα λόγο, πρέπει να εγκαλέσουμε όλους μας γιατί υπάρχει αυτό το νομοθετικό κενό, πρέπει να νομοθετήσουμε άμεσα, ελπίζω και εύχομαι καμία πτέρυγα να διαφωνήσει γι' αυτό το νομοθετικό αίτημα που θα αρχίσει να επουλώνει τις μεγάλες πληγές του ελληνικού δημοσίου»
Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε τέλος ότι δεν ήξερε πως ο κάθε υπουργός «κρυμμένος» πίσω από τη δυνατότητά που του δίνεται, μπορεί να παίρνει μαζί του το προσωπικό του αρχείο μπορεί να αφαιρέσει υλικό.
Διευκρίνισε δηλαδή πως η νομοθεσία επιτρέπει σε υπουργούς να παίρνουν έγγραφα, κάτι τέτοιο όμως καταδεικνύει όπως υπογράμμισε την ασυνέχεια του κράτους. 


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/568392/kataggelia-varoyfaki-xreiastike-na-miliso-me-to-dnt-gia-na-paro-ti-daneiaki-symvasi#ixzz3Up3Cb4CM