Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Η Μέρκελ ....για το Νόμπελ Ειρήνης

Να μας αποδείξουν με στοιχεία για ποιο λόγο θα πρέπει να πάρει το ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ .

Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να σέβονται τις λέξεις ;;;







Η.Π.Α ----- Κρις Χάρπερ Μέρσερ: Ο μακελάρης του Όρεγκον

Ο 26χρονος Κρις Χάρπερ Μέρσερ είναι, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο δράστης του μακελειού στο Umpqua Community College του Όρεγκον.
Ο Χάρπερ Μέρσερ, ο οποίος άνοιξε πυρ και σκότωσε τελικά 10 ανθρώπους ― οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για 15 νεκρούς ― τραυματίζοντας άλλους 20, ποζάρει στη φωτογραφία του προφίλ του στο Myspace με ένα όπλο στα χέρια. Στο ίδιο προφίλ είχε αναρτήσει φωτογραφίες με μασκοφόρους ένοπλους άνδρες καθώς και μηνύματα υπέρ του ιρλανδικού απελευθερωτικού στρατού, IRA.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 26χρονος, ο οποίος δήλωνε «όχι θρήσκος, αλλά πνευματιστής» πριν σκοτώσει τα θύματά του τα ρωτούσε το θρήσκευμα στο οποίο πίστευαν, καθώς φέρεται να ήταν αντίθετος με όλες τις οργανωμένες θρησκείες.
Ξεχώριζε και πυροβολούσε Χριστιανούς
Εξίσου σοκαριστική είναι η μαρτυρία μιας 18χρονης κοπέλας η οποία, όπως αποκάλυψε στον πατέρα της λίγο πριν μπει στο χειρουργείο, ο μακελάρης επέλεγε τους Χριστιανούς για θύματά του.
Όπως είπε η Αναστασία Μποϊλάν ο 26χρονος μπήκε στην τάξη της, πυροβόλησε εξ επαφής τον καθηγητή και την ώρα που γέμιζε ξανά το όπλο του ζητούσε από τους μαθητές να σηκωθούν όρθιοι και τους ρωτούσε αν ήταν Χριστιανοί. «Και τότε αυτοί σηκώνονταν όρθιοι και εκείνος τους έλεγε "ωραία,  γιατί είστε Χριστιανοί και θα πάτε να συναντήσετε το Δημιουργό σας σε ένα δευτερόλεπτο» περιέγραψε τη σκηνή ο πατέρας της 18χρονης Μποϊλάν.
Είχε προαναγγείλει το έγκλημά του;
Το ακόμα πιο φρικιαστικό με τα όσα έκανε ο Χάρπερ Μέρσερ είναι ότι κατά τα αμερικανικά ΜΜΕ, λίγες ώρες πριν σκορπίσει το θάνατο στο σχολείο του Όρεγκον είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα 4chan ένα μήνυμα με το οποίο προειδοποιούσε για τα όσα επρόκειτο να συμβούν.
«Ορισμένοι από εσάς είστε εντάξει. Μην πάτε στο σχολείο αύριο αν είστε στα βορειοδυτικά. Τα όσα θα συμβούν θα ανέβουν αύριο το πρωί. Αντίο space robots» φέρεται να έγραψε ο 26χρονος με όσους απαντούν να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες, χωρίς κανείς να μπορεί να γνωρίζει τι θα συνέβαινε λίγες ώρες αργότερα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Χάρπερ Μέρσερ είχε μαζί του κάποιου είδους «πανοπλία» και ήταν βαρύτατα οπλισμένος με μεγάλο αριθμό πυρομαχικών σαν να ήταν έτοιμος για ανταλλαγή πυρών. Σημειώνεται ότι ο 26χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά δύο αστυνομικών που τον εντόπισαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου, χωρίς μέχρι ακόμα να έχει διευκρινιστεί αν αυτό συνέβη σε ανοιχτό χώρο ή μέσα σε κάποια αίθουσα.
«Άκουσα έναν θόρυβο σαν να σκάει μπαλόνι και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. «Αμέσως πέσαμε κάτω και περιμέναμε. Στέλναμε μηνύματα στους αγαπημένους μας... Δεν ξέραμε τι θα συμβεί, αν αυτές ήταν οι τελευταίες μας λέξεις» προσθέτει μιλώντας στο CNN.


Το προφίλ του δράστη σε ιστοσελίδα γνωριμιών όπου γράφει ότι δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία. 
http://tvxs.gr/news/kosmos/kris-xarper-merser-o-makelaris-toy-oregkon

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ Μακελειό στο Αφγανιστάν: Βομβάρδισαν νοσοκομείο των Γιατρών χωρίς Σύνορα- 16 νεκροί

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την αεροπορική επιδρομή που έπληξε νοσοκομείο το οποίο διαχειρίζονται οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με την οργάνωση αρωγής.

Μακελειό στο Αφγανιστάν: Βομβάρδισαν νοσοκομείο των Γιατρών χωρίς Σύνορα- 16 νεκροί
Τουλάχιστον εννέα μέλη του προσωπικού των MSF, τέσσερις ενήλικες ασθενείς και τρία παιδιά σκοτώθηκαν, ανέφερε η οργάνωση στον λογαριασμό της στο Twitter.
«Πολλοί ασθενείς και μέλη του προσωπικού εξακολουθούν να λείπουν κατά τo προσκλητήριο», ανέφεραν οι MSF που δήλωσαν επίσης πως είχαν ενημερώσει προληπτικά για τις γεωγραφικές συντεταγμένες του νοσοκομείου, όλους τους εμπλεκόμενους στην σύγκρουση που μαίνεται ανάμεσα στον αφγανικό στρατό και στους Ταλιμπάν για τον έλεγχο της Κουντούζ τις τελευταίες ημέρες.
«Η ακριβής τοποθεσία του νοσοκομείου μας στην Κουντούζ είχε ανακοινωθεί σε όλα τα μέρη με διάφορες αφορμές τους προηγούμενους μήνες, καθώς και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση σε μήνυμα που ανέβασε στο Twitter.
Μακελειό στο Αφγανιστάν: Βομβάρδισαν νοσοκομείο των Γιατρών χωρίς Σύνορα- 16 νεκροί
Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου συνεχίστηκε «για περισσότερο από 30 λεπτά» αφότου η οργάνωση είχε ειδοποιήσει τον αμερικανικό και τον αφγανικό στρατό πως το νοσοκομείο είχε πληγεί από μία πρώτη αεροπορική επιδρομή στη διάρκεια της νύχτας, δήλωσαν σήμερα οι MSF.
Μακελειό στο Αφγανιστάν: Βομβάρδισαν νοσοκομείο των Γιατρών χωρίς Σύνορα- 16 νεκροί
Οι MSF απαιτούν «να χυθεί γρήγορα άπλετο φως» στην επίθεση.
«Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είχαν τηλεφωνήσει σε αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ»
Η ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) δήλωσε πως μέλη του προσωπικού της τηλεφώνησαν έξαλλα σε στρατιωτικούς αξιωματούχους στο ΝΑΤΟ στην Καμπούλ και στην Ουάσινγκτον καθώς οι βόμβες έπεφταν βροχή στο νοσοκομείο τους στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν για σχεδόν μία ώρα, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Η πρώτη βόμβα έπεσε στις 2.10 π.μ. (τοπική ώρα) και το προσωπικό των MSF τηλεφώνησε σε αξιωματούχους του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ στις 2.19 π.μ. και σε στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον μερικά λεπτά αργότερα, και ο βομβαρδισμός συνεχίστηκε μέχρι τις 3.13 π.μ., δήλωσε αξιωματούχος των MSF, οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί λέγοντας πως σύντομα θα εκδοθεί ανακοίνωση.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64262386

Συγκλονιστική ομιλία Πούτιν: Ποιος διάολο εξόπλισε το ISIS και ποιος αγοράζει το πετρέλαιο;

Μια ομιλία από αυτές που σπανίως παρακολουθούμε πολύ απλά διότι «καίνε» και καταδεικνύουν τα βρώμικα παιχνίδια που στήνονται στις πλάτες των λαών, εκφώνησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Απευθυνόμενος σε Αμερικανούς δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν άφωνοι τα λεγόμενά του, ζήτησε να μάθει (ρητορικό βέβαια το ερώτημα) ποιος εξόπλισε το Ισλαμικό Κράτος, ποιος έχει συμφέροντα από όλα αυτά που λαμβάνουν χώρα εδώ και τέσσερα και πλέον χρόνια στη Συρία και τα οποία οδήγησαν στον θάνατο τουλάχιστον 240.000 ανθρώπων και στον εκτοπισμό εκατομμυρίων Σύρων και γιατί θα πρέπει οι ΗΠΑ να έχουν πάντα ως οδηγό τους τα δικά τους συμφέροντα αγνοώντας τα εθνικά συμφέροντα άλλων χωρών, καθώς και την ανεξαρτησία τους.
Έστελε, δε, μήνυμα στον Μπαράκ Ομπάμα ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα του, καθώς «δεν είναι προθεσή μας να μπούμε σε κανενός είδους αντιπαράθεση».
Αναλυτικά ολόκληρη η ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν:
Πρώτο πράγμα που θέλω να ξεκαθαρίσω. Ποτέ δεν είπα ότι βλέπω τις ΗΠΑ ως απειλή για την εθνική μας ασφάλεια. Όπως τονίσατε, ο κ. Ομπάμα θεωρεί τη Ρωσία ως απειλή. Εγώ δεν έχω την ίδια άποψη για τις ΗΠΑ. Αυτό που πραγματικά πιστεύω για τις ΗΠΑ είναι ότι οι πολιτικές που ασκούν όσοι βρίσκονται στην εξουσία είναι λανθασμένες. Δεν είναι μόνο αντίθετες με τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά υπονομεύουν και την όποια εμπιστοσύνη είχαμε στις ΗΠΑ, γεγονός που βέβαια κάνει κακό και στις ίδιες τις ΗΠΑ.
Μπορώ να μείνω σιωπηλός για πολλά πράγματα. Όπως όμως πάντα υποστηρίζω, οι μονομερείς ενέργειες, κατά τη διάρκεια της διαρκούς αναζήτησης για τις επόμενες συμμαχίες, οι οποίες είναι προκαθορισμένες, δεν αποτελούν μέθοδο που διευκολύνει τις συζητήσεις μας που στοχεύουν στο να βρούμε κοινό έδαφος και να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο. Αυτές είναι μονομερείς ενέργειες και λαμβάνουν χώρα συνεχώς. Και οδηγούν σε κρίσεις. Το έχω πει αυτό πολλές φορές.
Μία άλλη απειλή που έχει αναφέρει ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν το Ισλαμικό Κράτος. Ωραία, ποιος διάολο τους εξόπλισε; Ποιος εξόπλισε τους Σύρους που πολεμούν τον Άσαντ; Ποιος δημιούργησε το πολιτικό κλίμα που ευνόησε αυτή την κατάσταση; Ποιος πίεσε για την παράδοση όπλων στην περιοχή; Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνετε ποιος πολεμά αυτή τη στιγμή στη Συρία; Είναι κυρίως μισθοφόροι. Αντιλαμβάνεστε ότι πληρώνονται για να πολεμούν; Οι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό αυτού που θα τους δώσει τα περισσότερα. Οπότε, τους εξοπλίζουν και τους δίνουν συγκεκριμένα ποσά. Γνωρίζω ακόμα και τα ποσά αυτά.
Τι συμβαίνει λοιπόν; Πολεμούν έχοντας τα όπλα τα οποία βέβαια δεν μπορείς να τους τα πάρεις πίσω και κάποια στιγμή αντιλαμβάνονται ότι κάποιος τους προσφέρει περισσότερα, οπότε πηγαίνουν και πολεμούν εκεί. Εν συνεχεία, καταλαμβάνουν περιοχές με κοιτάσματα πετρελαίου. Στο Ιράκ, στη Συρία, οπουδήποτε.
Στη συνέχεια προχωρούν σε εξόρυξη του πετρελαίου το οποίο κάποιος αγοράζει. Αλήθεια, που είναι οι ποινές και οι κυρώσεις γι αυτούς που αγοράζουν το πετρέλαιο; Εσείς πιστεύετε ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ποιος το αγοράζει; Δεν αγοράζουν σύμμαχοί τους αυτό το πετρέλαιο; Θεωρείτε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν τη δύναμη να επηρρεάσουν αυτούς τους συμμάχους; Μήπως τελικά δεν επιθυμούν να τους επηρρεάσουν; Και τότε γιατί βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος;
Σε περιοχές που άρχισαν τις εξορύξεις και για τις οποίες πληρώνονται μισθοφόροι, σε αυτές τις περιοχές οι αντάρτες από την «πολιτισμένη» αντιπολίτευση της Συρίας κατατάχθηκαν αμέσως στο Ισλαμικό Κράτος. Γιατί; Επειδή πληρώνονται περισσότερο! Θεωρώ αυτή την πολιτική εντελώς αντιεπαγγελματική!
Δεν έχει ως βάση τα γεγονότα στον πραγματικό κόσμο. Πρέπει να υποστηρίξουμε την πολιτισμένη δημοκρατική αντιπολίτευση στη Συρία, όπως λέτε. Οπότε τους υποστηρίζετε, τους δίνετε όπλα και στη συνέχεια εντάσσονται στο Ισλαμικό Κράτος.
Δεν μπορούν να δουν ένα βήμα μπροστά; Δεν γίνεται να στηρίξουμε τέτοιου είδους πολιτική. Τη θεωρούμε λανθασμένη. Βλάπτει τους πάντες, ακόμη και τις ΗΠΑ. Όταν λοιπόν πρόκειται για τα εθνικά μας συμφέροντα, θα ήθελα πραγματικά εσείς που μου κάνετε τις ερωτήσεις ως Αμερικανοί δημοσιογράφοι, να αναλάβετε μια μέρα τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ. Ίσως τότε να καταφέρουμε με κάποιο τρόπο να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αν δεν συμβεί αυτό, θα ήθελα τουλάχιστον να μεταφέρετε το μήνυμά μου στην αμερικανική κυβέρνηση. Στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και σε όλους τους ανθρώπους που σχετίζονται με αυτή την κατάσταση.
Πείτε τους ότι δεν είναι επιθυμία μας να μπουμε σε διαδικασία αντιπαράθεσης. Τη στιγμή που θα αρχίσετε να σκέφτετε τα δικά μας εθνικά συμφέροντα σε σχέση με τις πράξεις σας, όλες οι μεταξύ μας διαφωνίες θα ρυθμιστούν. Αυτό πρέπει να γίνει. Δεν αρκεί απλά να το συζητάμε. Πρέπει να λάβετε υπ όψιν σας τα συμφέροντα των άλλων και να σέβεστε τους υπολοίπους. Δεν γίνεται να «στίβετε» τους άλλους έχοντας ως μόνο γνώμονα τα δικά σας οφέλη. Είτε αυτό αφορά την οικονομία, είτε στρατιωτικές δράσεις, είτε οτιδήποτε.
Κοιτάξτε το Ιράκ. Η κατάσταση είναι τραγική. Δείτε τη Λιβύη και τα όσα κάνατε εκεί που οδήγησαν και στη δολοφονία του πρέσβη σας. Μήπως κι αυτό το κάναμε εμείς; Πήρατε μέχρι και απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Για πιο λόγο όμως; Για να μην πετούν οι δυνάμεις του Καντάφι και βομβαρδίζουν τους αντάρτες.
Αυτή δεν ήταν η εξυπνότερη απόφαση που θα μπορούσατε να πάρετε. Και τι κάνατε μετά; Αρχίσατε να βομβαρδίζετε την περιοχή, γεγονός που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και ξεκάθαρη επίθεση σε μια χώρα. Εμείς το κάναμε αυτό; Οχι, εσείς με τα ίδια σας τα χέρια και μάλιστα έγινε αιτία να δολοφονηθεί ο πρέσβης σας. Έπρεπε να φτάσουμε εκεί; Στην απόλυτη καταστροφή; Ποιος φταίει λοιπόν; Μην ψάχνετε να επιρρίψετε αλλού ευθύνες όταν κάνετε όλα αυτά τα λάθη.
Οφείλετε να κάνετε το ακριβώς αντίθετο. Να ξεπεράσετε τη μόνιμη επιθυμία σας να κυριαρχήσετε. Να σταματήσετε να θέτετε σε εφαρμογή τα ιμπεριαλιστικά σας πλάνα και τις φιλοδοξίες σας. Σταματήστε να δηλητηριάζετε τις συνειδήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων λες και δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι πέρα από τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές.
Δεν θα ξεχάσουμε τη σχέση που είχαμε όταν βοηθήσαμε τις ΗΠΑ στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το γεγονός ότι συνεργαστήκαμε και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους. Πιστεύω ότι τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των δύο χωρών είναι όμοια. Και σε αυτά πρέπει να εστιάσουμε».


Read more: http://www.newsbomb.gr/bomb-tv/diethnh/story/630187/sygklonistiki-omilia-poytin-poios-diaolo-exoplise-to-isis-kai-poios-agorazei-to-petrelaio#ixzz3nWH6ee00

Πονάμε στην οικονομία, προσοχή στα μείζονα εθνικά Στέλιος Παπαθεμελής02/10/2015

Λέμε, γλυτώσαμε τον εφιάλτη της ακυβερνησίας-προς το παρόν. Η χώρα έχει κυβέρνηση . Ποιας αποτελεσματικότητας ο χρόνος θα δείξει . Η σύνθεσή της όμως παραμένει «οικογενειακή». Δεν τόλμησαν να  βγούν παραέξω και να  αναζητήσουν τους αρίστους «ανά τας ρύμας και τας αγυιάς». Αυτό θα ήταν όντως υπέρβαση. Μιλάμε επομένως για σχήμα συγκροτημένο αμιγώς από κομματικό πολιτικοϊδεολογικό υλικό. Και επειδή όπως έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου (ο Γέρος βέβαια), «κυβερνήσεις έχουν όλα τα καθεστώτα, αντιπολιτεύσεις μόνον αι δημοκρατίαι» και η εικόνα της αντιπολίτευσης δεν είναι η αρίστη πασών. Η Αξιωματική από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο έχασε 200.000 ψηφοφόρους. Εξίσου σοβαρό ότι το νεοφανές Ποτάμι, γέννημα – θρέμμα του συστήματος, που σε 48 ώρες το εκτίναξε στις 8 εκατοστιαίες μονάδες, έχασε στο επτάμηνο 150.000 ψηφοφόρους. Τελικά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα είναι για την Εντατική και ακολούθως τις μονάδες …αποκατάστασης.



Το ότι εξ άλλου οι μισοί Έλληνες απαξίωσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα (-1.000.000 σε σχέση με τον Ιανουάριο), δείχνει την παρούσα γενική παθογένεια της χώρας.
Στα αυτονόητα αυτής της ώρας ανήκει ότι η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει. Και να το πράξει sine ira (=χωρίς οργή) για τους αντιπάλους της και sine studio (=χωρίς εύνοια) για τους φίλους της. Με την προηγούμενή της σύνθεση δεν κυβέρνησε. Οι περισσότεροι υπουργοί της δικαιολογούνταν ότι «διαπραγματεύονταν». Πάντως εκείνη η φάση και η περίοδος χάριτος έληξαν οριστικά.

Τα Μνημόνια επιτρέπουν αγχώδη περιθώρια κινήσεων και ελιγμών στο πονεμένο κεφάλαιο της οικονομίας. Το τίμημα ούτως ή άλλως θα το πληρώσει ο λαός, αλλά η τιμιότητα της εξουσίας θα κριθεί στην ικανότητά της να κατανείμει δίκαια τα βάρη ανακουφίζοντας τον διαρκώς διευρυνόμενο όγκο των νεόπτωχων, να αποκομματικοποιήσει το κράτος και να ανορθώσει τη διοίκηση.

Οι κυβερνώντες πρέπει να κλείνουν τη μέρα τους με τον απολογισμό «πόσες νέες θέσεις εργασίας» δημιούργησαν την κάθε μέρα.. Salus patriae suprema lex esto, η σωτηρία της πατρίδος - και όχι η σωτηρία του κόμματός - είναι, πρέπει να είναι ο υπέρτατος νόμος! Μόνον αυτός ο προσανατολισμός εγγυάται την ιστορική επιβίωση του Ελληνισμού.
Είναι ώρα πάντες οι απασχολούμενοι με τα κοινά να  ανακαλύψουν ξανά τις αξίες ζωής που συνιστούν το «μυστικό» της ελληνικής διάρκειας.

Ο (γερμανός) πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανεμείχθη ανοήτως στα εσωτερικά μας. Η Καγκελάριος, πάλι παριστάνοντας την ανήξερη ως προς τον τυχοδιωκτικό ρόλο της Τουρκίας στην προώθηση, μερίμνη και ενεργεία των υπηρεσιών της, των εκατοντάδων χιλιάδων δυστυχισμένων προσφύγων, ανάμεσα στους οποίους ασφαλώς και οι προσφιλείς της τζιχαντιστές, προέβη σε μια απαράδεκτη δήλωση. Μας ζήτησε να συμπράξουμε με αυτόν που προσβάλλει καθημερινά έργω την κυριαρχία μας, δηλαδή τα σύνορα της Ε.Ε, για να προστατεύσουμε ( «θου Κύριε φυλακήν τω στόματι μου»!) τα  ευρωπαϊκά σύνορα! Μας καλεί δηλαδή να εμπιστευθούμε τους λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα!

Δεν είδαμε πάντως την πρέπουσα ελληνική απάντηση στις προκλήσεις αυτές.
Ο γερμανικός ηγεμονισμός δρα αδιστάκτως παντί τρόπω και δια των επιχειρηματικών γιγάντων του  διαφθείρει το πολιτικό προσωπικό πλείστων χωρών -και της δικής μας- με την διάπραξη τερατωδών κακουργημάτων. Τελευταίο αυτό της VW, που ομολόγησε πως 11.000.000 αυτοκίνητα, που πούλησε ανά τον κόσμο, έχουν λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων των ρύπων!!!

Το πολιτικό προσωπικό, κυβερνών και αντιπολιτευόμενο, απεχθάνεται οποιαδήποτε ενασχόληση με τα μείζονα εθνικά θέματα. Γι αυτό αντιπαρήλθε “σιγή” μεταξύ άλλων :
α.  Την απόλυτη επικυριαρχία των τουρκοφρόνων Μουσουλμάνων στη Ροδόπη, όπου δεν εξελέγη κανείς Χριστιανός βουλευτής. Η Ελληνική Πολιτεία είναι τραγικά απούσα από την Θράκη. Παρόν είναι το Προξενείο και οι πράκτορές του, μερίμνη των οποίων π.χ κόμμα που πανελλαδικά έλαβε μόλις 3,90 % στη  Ροδόπη, πήρε το ιλιγγιώδες  16,91%! Ούτε τώρα θα συνειδητοποιήσουμε την ακάθεκτη απομείωση εκεί του κρατικού imperium υπέρ της Άγκυρας;
β.  Τα τεκταινόμενα στην Κύπρο όπου ερήμην, ή έστω συνευδοκούντος του Εθνικού Κέντρου επισπεύδεται η νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής με την αποδοχή της δυσώνυμης διζωνικής (συν) ομοσπονδίας, προκλητικό ψευδώνυμο της διχοτόμησης (πρβλ. εύστοχα σχόλια του Χρήστου Ζαχαράκη, Επίκαιρα, τ.306/2015).

Επιβάλλεται ο απεγκλωβισμός από αυτό το δόγμα άνευ υπαιτίου βραδύτητος. Και άμεσες οδηγίες στην κυπριακή ηγεσία να ευθυγραμμισθεί με μια νέα   στρατηγική.

«Φίλιες» δυνάμεις, που θεωρούν αναλόγου περιεχομένου προς το  αιγυπτιακό οικόπεδο το κυπριακό, προσπαθούν και πάλιν ερήμην της Ελλάδος να τουρκοποιήσουν το κυπριακό φυσικό αέριο.

γ. Η Κυβέρνηση και όλη η πολιτική τάξη πρέπει να ακυρώσει την πολιτικά αφελή και εθνικά επικίνδυνη «επίσημη θέση» για το σκοπιανό περί γεωγραφικού προσδιορισμού erga omnes. Αυτός οδηγεί νομοτελειακά στο σκέτο Μακεδονία.

Κατά τα λοιπά «αγάπα όλους, εμπιστεύσου λίγους, μην αδικείς κανένα»(Σαίξπηρ). 
http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/514366/poname-stin-oikonomia-prosohi-sta-meizona-ethnika/

Η θηριωδία της Παραμυθίας από τους Ναζί. 'Άσε τη φανέλα παπαδιά. Εκεί που πάω δεν θα μου χρειαστεί'


Εκδηλώσεις μνήμης για τους 49 προκρίτους της Παραμυθιάς, που δολοφόνησαν οι Ναζί πριν από 72 χρόνια - Ιστορικά ντοκουμέντα και οι τελευταίες ώρες των θυμάτων
Εκδηλώσεις μνήμης για τους 49 εκτελεσθέντες προκρίτους της Παραμυθιάς, από τα ναζιστικά στρατεύματα πριν από 72 χρόνια, πραγματοποιούνται σήμερα στην μικρή πόλη της Θεσπρωτίας, η οποία μαζί με το Κομμένο, τη Μουσιωτίτσα και τους Λυγγιάδες, αποτελούν ιερούς τόπους μαρτυρίου, της νεότερης ιστορίας της Ηπείρου.
«Αυτές τις μνήμες πρέπει να τις κρατήσουμε ζωντανές γιατί η θυσία αυτή, δεν θα πρέπει να κληροδοτηθεί στους νέους, τα παιδιά μας, με το όνομα ενός ψυχρού αριθμού. Οι 49 ήταν άνθρωποί μας. Πατεράδες, παππούδες, αδέλφια, θείοι. Είχαν ονόματα, οικογένειες, όνειρα και ελπίδες για την ζωή». Με αυτά τα λόγια. ο κ. Παναγιώτης Τσαμάτος, Καθηγητής Μαθηματικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο οποίος γεννήθηκε στη Παραμυθιά και έζησε στον απόηχο και την σκιά της οδυνηρής εκτέλεσης, δίνει το στίγμα της ιστορικής μνήμης.
Ο κ. Τσαμάτος, που είχε δύο εκτελεσθέντες μέσα στην οικογένειά του, έκανε την δική του έρευνα, κατέγραψε μαρτυρίες και καταστάσεις εκείνη της σκοτεινής εποχής για να διασωθούν σε ένα βιβλίο, το «Εν Παραμυθία τη 29-9-1943», ως ντοκουμέντα της θυσίας. Οι αναφορές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, του καθηγητή, για το ζοφερό Σεπτέμβρη στην γενέτειρα του είναι αποκαλυπτικές.
Το καλοκαίρι του 1943, η Παραμυθιά και τα χωριά του κάμπου της, περνούσαν δύσκολες ώρες. Η περιοχή ζούσε την κορύφωση του δράματος, που είχε αρχίσει την άνοιξη του 1941, για την επικράτηση του άξονα στην Ελλάδα. Η Θεσπρωτία, ζούσε μία τριπλή κατοχή, των Γερμανών, των Ιταλών και των μουσουλμάνων που αυτοαποκαλούνταν Τσάμηδες και συντάχτηκαν με τους κατακτητές.
Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου του 1943, στην τοποθεσία Σκάλα, σκοτώθηκαν 6 Γερμανοί σε μάχη με αντάρτες. Η αφορμή πια είχε δοθεί. Στα γραφεία της Κομμαντατούρας, οι λογαριασμοί είχαν γίνει. Ένας προς δέκα. Οι ανακοινώσεις του Γερμανού φρουράρχου της Παραμυθιάς το έλεγαν καθαρά: «…δια κάθε δολοφονία ή τραυματισμόν Γερμανού στρατιώτου, θα εκτελούνται 10 χριστιανοί Έλληνες πολίτες εκ Παραμυθίας και των πέριξ χωριών».
Την νύχτα της 27ης Σεπτεμβρίου 1943, κοντά στα μεσάνυχτα, ο τρόμος πλάκωσε τα σοκάκια της κωμόπολης. Μεικτά αποσπάσματα Γερμανών κα μουσουλμάνων Τσάμηδων, παραβιάζουν επιλεκτικά πόρτες χριστιανικών σπιτιών. Η καλοστημένη επιχείρηση τέλειωσε μέσα σε λίγη ώρα. Οι συλληφθέντες, που ήταν οι επιφανείς της μικρής κοινωνίας, οι δάσκαλοι, ο παπάς, ο γιατρός, οι έμποροι, οι τεχνίτες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οδηγούνται στο υπόγειο του δημοτικού σχολείου και κρατούνται για 30 ώρες.
Από μικρό παιδί ο κ. Τσαμάτος, θυμάται ο μοιρολόι της γιαγιάς του. «Το όνομα του παπά-Βαγγέλη Τσαμάτου, ήταν στην λίστα γραμμένο από καρό. Όταν τον πήραν μεσάνυχτα από το σπίτι του, μαζί με τον γιό του τον Νικόλα, η παπαδιά έτρεξε ξωπίσω, για να του δώσει μια μάλλινη φανέλα.
Εκείνος, βέβαιος για το ταξίδι που κινούσε της είπε: "Ασε τη φανέλα παπαδιά. Εκεί που πάω δεν θα μου χρειαστεί". Μόνο το πετραχήλι του, αυτό πήρε μαζί του».
Οι πιο πολλοί από τους συλληφθέντες, ήταν μεταξύ τους στενοί συγγενείς. Γονείς και παιδιά, αδέλφια, ανίψια και θείοι.
Η οικογένεια του Βασίλη Τσούλα, είχε το «θλιβερό προνόμιο», να χάσει τρία αδέλφια, τον Γάκη, τον Θόδωρο και τον Κώτσιο. Ανάμεσα στους μελλοθάνατους βρίσκονταν και δύο έφηβοι, ο Σπύρος Μπάρμας και ο Γιώργος Σωτηρίου, με τους πατεράδες τους.
Κατά την διάρκεια της κράτησης, ανακοινώθηκε στους κρατουμένους η απόφαση των αρχών κατοχής, για την εκτέλεσή τους.
Όπως εξιστόρησαν αργότερα οι τρεις από τους κρατούμενους που απελευθερώθηκαν την τελευταία στιγμή, οι τραγικές ώρες στο υπόγειο του σχολείου, λίγο πριν τον θάνατο, κύλησαν σε κλίμα συναδέλφωσης και αξιοπρέπειας. Ο Νίκος Γιαννάκης, ένας 25χρονος γυμναστής έδινε κουράγιο στους συγκρατούμενούς του, τραγουδώντας τον «Γεροδήμο».
Ο παπά-Βαγγέλης Τσαμάτος, κοντά στο ξημέρωμα, έψαλλε την νεκρώσιμη ακολουθία. Το χάραμα, πάνοπλοι Γερμανοί μαζί και με τους συνεργούς τους, οδήγησαν τους κρατούμενους λίγο έξω από την κωμόπολη σε ένα χωράφι. Εκεί, την προηγούμενη μέρα, όμηροι από τα χωριά του κάμπου είχαν ανοίξει ομαδικούς τάφους. Πριν δώσει το πρόσταγμα ο αξιωματικός του αποσπάσματος, απελευθέρωσε τρεις από τους κρατούμενους, γιατί έκρινε πως θα του ήταν χρήσιμοι για ξυλουργικές εργασίες στο γερμανικό γραφείο διοίκησης και έμειναν 49 μελλοθάνατοι. Ο Γιάννης Μπαζιάκος και ο Κώστας Τσίλης, προσπάθησαν να αποδράσουν από το απόσπασμα την τελευταία στιγμή. Λίγο πιο πέρα, τους εκτέλεσαν οι συνεργάτες των Ναζί.
Ο κ. Παναγιώτης Τσαμάτος, αναφέρει πως λίγες μέρες νωρίτερα, από τα χωριά της Παραμυθιάς, είχαν συλληφθεί και εκτελέστηκαν στην συνέχεια 11 πολίτες έξω από το σχολείο. Μαζί με τους προκρίτους, οι εκτελεσθέντες έφταναν τους εξήντα, «για να λυθεί σωστά, η εξίσωση της ντροπής», συμπληρώνει ο καθηγητής.
http://www.dimokratianews.gr/content/53537/i-thiriodia-tis-paramythias-apo-toys-nazi-ase-ti-fanela-papadia-ekei-poy-pao-den-tha

Η Σύμβαση της Χαλέπας



Η σύμβαση της Χαλέπας είναι η συμφωνία, με την οποία ο Σουλτάνος παραχώρησε μία σειρά προνομίων στους χριστιανούς υπηκόους του στην Κρήτη, σε συνέχεια του Οργανικού Νόμου του 1868, τα οποία ουσιαστικά ισοδυναμούσαν με την παροχή καθεστώτος ημιαυτονομίας στη Μεγαλόνησο. Υπογράφτηκε στις 3 Οκτωβρίου 1878 στο προάστιο των Χανίων, Χαλέπα.
Τον Ιανουάριο του 1878 το πολυπληθές χριστιανικό στοιχείο της Κρήτης ξεσηκώθηκε για μία ακόμη φορά κατά του οθωμανού δυνάστη, θέλοντας να εκμεταλλευθεί τη δυσμενή για τους Τούρκους εξέλιξη του Ρωσοτουρκικού Πολέμου και να επιτύχει την πολυπόθητη Ένωση με τη μητέρα Πατρίδα. Συγκρότησε την «Παγκρήτιο Επαναστατική Επιτροπή» στο Φρε Αποκορώνου, έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη της Αθήνας και του πρωθυπουργεύοντος Χαρίλαου Τρικούπη (27 Δεκεμβρίου 1877).
Από την πλευρά του, ο Σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίντ Β' με την προτροπή της Αγγλίας αναζήτησε πολιτική λύση στο αναφυέν πρόβλημα. Απέρριπτε, όμως, τα αιτήματα των χριστιανών, που ζητούσαν αυτονομία της Κρήτης και χριστιανό διοικητή ως ηγεμόνα. Η κίνησή του αυτή εξόργισε τους επαναστάτες, οι οποίοι μέχρι τα τέλη Μαρτίου είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους την κρητική ύπαιθρο, περιορίζοντας τους μουσουλμάνους στα φρούρια των μεγάλων πόλεων.
Η ραγδαία αυτή εξέλιξη δημιούργησε προς στιγμήν ελπίδες ότι η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ήταν πολύ κοντά. Διαψεύστηκαν, όμως, όταν το Συνέδριο του Βερολίνου (13 Ιουνίου - 13 Ιουλίου 1878), που συγκάλεσαν οι Μεγάλες Δυνάμεις, απέρριψε το σχετικό αίτημά τους, υποδεικνύοντας στην Τουρκία να προχωρήσει σε νέες παραχωρήσεις προς τους Χριστιανούς της Κρήτης.
Πράγματι, στις 3 Οκτωβρίου 1878 υπογράφηκε η Σύμβαση ή Χάρτης της Χαλέπας, που χορηγούσε καθεστώς ημιαυτονομίας στη Μεγαλόνησο. Οι κυριότερες διατάξεις προέβλεπαν τα εξής:
-Ο Γενικός Διοικητής της Κρήτης θα μπορούσε να είναι και χριστιανός. Η θητεία του ήταν πενταετής, με δυνατότητα ανανέωσης.
-Ο Γενικός Διοικητής θα είχε ένα σύμβουλο από το άλλο θρήσκευμα (μουσουλμάνο αν ήταν χριστιανός και χριστιανό αν ήταν μουσουλμάνος).
-Γενική Συνέλευση (Βουλή), στην οποία θα πλειοψηφούσαν για πρώτη φορά οι χριστιανοί, θα είχε 80 μέλη (49 χριστιανούς και 31 μουσουλμάνους).
-Ίδρυση αστυνομικού σώματος με την επωνυμία Κρητική Χωροφυλακή, που θα στελεχωνόταν αποκλειστικά από ντόπιους.
-Αναγνώριση της ελληνικής ως επίσημης γλώσσα των δικαστηρίων και της Γενικής Συνέλευσης. Μόνο τα επίσημα πρακτικά, οι αποφάσεις των δικαστηρίων και η επίσημη αλληλογραφία θα συντάσσονταν και στις δύο γλώσσες.
-Χορήγηση γενικής αμνηστίας σε όσους είχαν λάβει μέρος στην εξέγερση του 1878 και άδεια οπλοφορίας στους Κρητικούς, με την οποία θα μπορούσαν να κρατήσουν τα όπλα τους.
-Θεσμοθέτηση σημαντικών φορολογικών ελαφρύνσεων.
-Παραχώρηση για πρώτη φορά του δικαιώματος για την ίδρυση φιλολογικών συλλόγων και την έκδοση εφημερίδων.
Τη συμφωνία υπέγραψαν από Οθωμανικής πλευράς ο βαλής της Κρήτης (γενικός διοικητής) Κωστάκης Αδοσίδης Πασάς, ο στρατηγός Μουχτάρ Πασάς και ο Σελίμ Εφέντι, ενώ από χριστιανικής πλευράς οι εκπρόσωποι της «Παγκρητίου Επαναστατικής Επιτροπής», Γεώργιος Παπαδοπετράκης, Κωσταρός Βολουδάκης, Ιωάννης Σφακιανάκης, Χαρίλαος Ασκούτσης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Αντώνιος Μιχελιδάκης, Ζ. Θειακάκης, Κυριάκος Χατζηδάκης, Στυλιανός Σταυρούδης, Αντώνιος Σήφακας και Α. Μενεγίδης.
Η Σύμβαση επικυρώθηκε τις αμέσως επόμενες μέρες με φιρμάνι του Σουλτάνου, ο οποίος τον Νοέμβριο του 1878 διόρισε βαλή της Κρήτης τον ελληνικής καταγωγής χριστιανό αξιωματούχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Ισκεντέρ Πασά (Αλέξανδρο Καραθεοδωρή).
Η Σύμβαση της Χαλέπας εφαρμόστηκε μέχρι την επόμενη εξέγερση των Κρητικών το 1889. Τα 11 χρόνια της εφαρμογής της αθετήθηκε πολλάκις από την Οθωμανική διοίκηση, όπως και ο Οργανικός Νόμος του 1868, και υπονομεύτηκε από την οξεία πολιτική και κομματική διαμάχη μεταξύ «Καραβανάδων» (συντηρητικών) και «Ξυπόλυτων» (φιλελεύθερων).
ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Η μόδα του νέου πολιτικού Αρχηγού .

Όταν  αρχηγός ενός κόμματος είναι νέος αλλά οι συνεργάτες είναι γέροι (ηλικιακά) τότε καμιά   αλλαγή δεν  μπορεί να υπάρξει.

Αυτό είναι μια σημαντική παρατήρηση και θα έπρεπε να μας απασχολεί . Από το υπουργικό συμβούλιο του Πρωθυπουργού πόσοι είναι κοντά στην ηλικία του;;;;

Η ηλικία έχει νόημα όταν  την εμπιστευτεί κάποιος  παντού .


Όλοι λένε για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει στο τέλος του χρόνου . Όλοι λένε για τι θα πουν σ αυτό το συνέδριο .

Η παράνοια συνεχίζετε....

Ο νεαρός μονάρχης και η βασιλομήτωρ.



Κώστας Ουράνης

Βιογραφία
Κ. ΟυράνηςΟ Κώστας Ουράνης, ποιητής και πεζογράφος, είναι  ένας απ' τους πρώτους και τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της σχολής του νεορομαντισμού. Το πραγματικό του όνομα  ήταν Κώστας Νιάρχος ή, όπως το άλλαξε ο ίδιος, Νέαρχος. Γεννήθηκε το 1890 στην Κωνσταντινούπολη. Ο πατέρας του Νικόλαος Νιάρχος καταγόταν από την Κουνουπιά της Κυνουρίας και η μητέρα του Αγγελική Γιαννούση από το Λεωνίδιο. Στο Λεωνίδιο έζησε τα παιδικά του χρόνια και τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Στη συνέχεια φοίτησε στο Γυμνάσιο Ναυπλίου,  κατόπιν πήγε στην Κωνσταντινούπολη όπου συνέχισε στη Ροβέρτειο Σχολή και στο ιδιωτικό Λύκειο Χατζηχρήστου από όπου και αποφοίτησε. Σε ηλικία 18 χρονών ήρθε στην Αθήνα όπου εργάστηκε για λίγο στην εφημερίδα "Ακρόπολη". Κατόπιν, έφυγε στο εξωτερικό για σπουδές τις οποίες παραμέλησε λόγω της μεγάλης αγάπης του στα ταξίδια.

Ενώ βρισκόταν στο Παρίσι, αρρώστησε από φυματίωση και με συμβουλή  των γιατρών παρέμεινε δύο χρόνια στο Νταβός της Ελβετίας. Εκεί γνώρισε την Πορτογαλλίδα Μανουέλα Σαντιάγκο και την παντρεύτηκε. Μετά από λίγα χρόνια χώρισε. Στη συνέχεια ξαναπαντρεύτηκε με τη συγγραφέα και κριτικό Ελένη Νεγρεπόντη (γνωστή και με το ψευδώνυμο ’λκης Θρύλος). Το 1920 διορίστηκε γενικός πρόξενος στη Λισσαβώνα και το 1924 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα εξασκώντας τη δημοσιογραφία σαν χρονογράφος, συντάκτης, ανταποκριτής ή έκτακτος απεσταλμένος. Υπήρξε διευθυντής της εφημερίδας "Ελεύθερος Λόγος" και τακτικός συνεργάτης στις εφημερίδες "Ελεύθερος Τύπος", "Ελεύθερον Βήμα" και ταυτόχρονα στον "Εθνικό Kύρηκα" της Αμερικής.  Σαν ανταποκριτής και δημοσιογράφος ταξίδεψε σ' όλο τον κόσμο και με αναφορά τα ταξίδια του έγραψε ταξιδιωτικά βιβλία. Παράλληλα αντιμετώπιζε προβλήματα με την μόνιμα κλονισμένη υγεία του. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε μετά την κατοχή. Από τότε, χρειάστηκε να νοσηλευθεί κατά καιρούς στο σανατόριο Παπανικολάου, στα Μελίσσια Αττικής. Στο  σανατόριο αυτό πέθανε στις 12 Ιουλίου 1953 από καρδιακή προσβολή.
Ο Ουράνης ασχολήθηκε με την ποίηση και με την ταξιδιωτική κυρίως πεζογραφία. Επίσης έγραψε διηγήματα, κριτικές μελέτες, μικρές πρόζες,  και δοκίμια, με ξεχωριστή επίδοση σε θέματα των εικαστικών τεχνών. Τέλος ασχολήθηκε με τη μετάφραση ξένων έργων. Το πρώτο του ποίημα  (εμπνευσμένο από την καταστροφή της Αγχιάλου) το έγραψε σε ηλικία 14 χρονών, όταν φοιτούσε στη Ροβέρτειο Σχολή. Πρωτοεδημοσίευσε ποιήματά του τον Δεκέμβριο του 1908 στο περιοδικό "Ελλάς". Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το "Ημερολόγιον Ελλάδος" και με ένα μεγάλο αριθμό   περιοδικών: "Δάφνη", "Ο Νουμάς", "Καλλιτέχνης", "Γράμματα" και "Νέα Ζωή" της Αλεξάνδρειας, "Νέοι", "Μούσα", "Παναθήναια", (Αμερικής), "Μπουκέτο", "Οικογένεια", "Ημερολόγιον του Μπουκέτου", "Κυριακή του Ελεύθέρου Βήματος", "Ελληνικά Γράμματα", "Πειθαρχία", "Νέα Εστία", "Σήμερα", "Νεοελληνικά Γράμματα", "Ορίζοντες", στη "Φιλολογική Πρωτοχρονιά". Επίσης έγραψε και στις εφημερίδες: "Ακρόπολις", "Νέα Ελλάς", "Ελεύθερος Τύπος", "Ελεύθερος Λόγος", "Δημοκρατία", "Ελεύθερον Βήμα", "Πρωία", "Αθηναϊκά Νέα", "Η Καθημερινή" κ.α.
Το έργο του Κ. Ουράνη αποτελείται κύρια από τις ποιητικές συλλογές "Σαν όνειρα" (1909), "Spleen" (1912) και "Νοσταλγίες" (1920), την κριτική μελέτη "Κάρολος Μπωντλαίρ" (Αλεξάνδρεια 1918), τα ταξιδιωτικά βιβλία "Sol y Sombra" (1934), "Σινά, το Θεοβάδιστον Όρος" (1944), "Γλαυκοί Δρόμοι" (1947), "Ταξίδια στην Ελλάδα" (1949) και τη μυθιστορηματική βιογραφία "Αχιλλεύς Παράσχος".

Ποιήματα
Περαστικές:
Γυναίκες που σας είδα σ' ένα τραίνο
τη στιγμή που κινούσε γι άλλα μέρη'
γυναίκες που σας είδα σ' άλλου χέρι
με γέλιο να περνάτε ευτυχισμένο'
γυναίκες, σε μπαλκόνια να κοιτάτε
στο κενό μ' ένα βλέμμα ξεχασμένο,
ή από ένα πλοίο σαλπαρισμένο
μ'ένα μαντήλι αργά να χαιρετάτε:
να ξέρατε με πόση νοσταλγία,
στα δειλινά τα βροχερά και κρύα,
σας ξαναφέρνω στην αναμνησή μου,
γυναίκες, που περάσατε μιαν ώρα
απ ' τη ζωή μου μέσα -και που τώρα
κρατάτε μου στα ξένα την ψυχή μου!
Η Αγάπη
Α! τι ωφελεί να καρτεράς όρθιος στην πόρτα του σπιτιού
και με τα μάτια στους νεκρούς τους δρόμους στυλωμένα,
αν είναι νάρθει θε ναρθεί, δίχως να νοιώσεις από πού,
και πίσω σου πλησιάζοντας με βήματα σβημένα

θε να σου κλείσει απαλά με τ' άσπρα χέρια της τα δυο
τα ματια που κουράστηκαν τους δρομους να κυττάνε'
κι όταν, γελώντας, να της πεις θα σε ρωτήσει: "ποια είμαι εγώ;
"απ' της καρδιάς το σκίρτημα θα καταλάβεις ποια 'ναι.

Δεν ωφελεί να καρτεράς! Αν είναι νάρθει, θε ναρθει'
κλειστά όλα νάναι, αντίκρυ σου να στέκεται θα δεις ορθή
κι ανοίγοντας τα χέρια της πρώτη θα σ' αγκαλιάσει.

Αλλιώς, κι αν είναι όλοφωτο το σπίτι για να την δεχτείς
κι έτσι ως την δεις τρέξεις σ' αυτήν κι ομπρός στα πόδια της συρθείς,
αν είναι νάρθει θε ναρθει, αλλιώς θα προσπεράσει.

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/culture/personalities/ouranis.htm

Για τη διάλυση της κοινωνίας

Τα διαλυτικά φαινόμενα (έλλειψη συνοχής, ασυνεννοησία, αυθαιρεσίες έως και αυταρχισμός) που παρατηρούνται στα συγκυβερνώντα κόμματα ανήκουν στην ελληνική πολιτική παράδοση. Παράδοση που υπηρετούν με αυταπάρνηση λες όλες οι πολιτικές δυνάμεις μέσα σε μια αμήχανη και εν πολλοίς διαλυμένη κοινωνία. Πώς φτάσαμε σ’ αυτή τη διάλυση; Πώς επιτεύχθηκε αυτή η διάλυση; Αντιγράφω (για να μην ξεχνιόμαστε πώς φτάσαμε ώς εδώ) από κείμενο φίλου, παλιού καλού συναδέλφου, γραμμένο, όπως μου εκμυστηρεύεται, εν θερμώ. Ιδού:
● «Με τη δήθεν ελευθερία, το σμπαράλιασμα της εκπαίδευσης, τον συνδικαλιστικό αμοραλισμό, την καταναλωτική αποχαύνωση.
● Με ρεσιτάλ σκανδάλων, την ατιμωρησία, το απυρόβλητο της βουλευτικής-υπουργικής ασυλίας, με το κανάκεμα και την αδράνεια της Δικαιοσύνης.
● Με κουτουρού δάνεια, μ’ ένα εισαγόμενο, χαζοχαρούμενο λάιφ στάιλ ζωής, ισοπεδώνοντας αξίες και παραδόσεις του νεοέλληνα.
● Με την κυριαρχία αριστερών διανοουμένων - πανεπιστημιακών, που πέρασαν ύπουλα και σιγά σιγά τον μηδενισμό, την απέχθεια στην πατρίδα και στο έθνος, την αλλοίωση της Ιστορίας, την αποδόμηση κλασικών έργων, πιπιλώντας τα αυτιά του πόπολου με τη μόδα της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης, που τα θέλει όλα ένα “χυλό”, ήτοι: πολυπολιτισμικότητα, ασυνέχεια, ρατσισμό, εθνικισμό κ.λπ., δίνοντας έτσι δύναμη και θράσος στα φασιστοειδή να καπηλεύονται και να “καίνε” ό,τι σημαντικό και άξιο μνείας, όπως η σοφία της αρχαίας Ελλάδας, οι παραδόσεις, η πνευματική κληρονομικά, η πίστη».
Γράφει κι άλλα· κυρίως για την καπηλεία της έννοιας «Αριστερά». Δεν τα μεταφέρω διότι πολλοί θα κοκκινίσουν ή θα εξοργιστούν. Εχω κι έναν πρόσθετο λόγο που το αποφεύγω, μια και σήμερα έχουμε αριστερή κυβέρνηση... Τούτο μόνο: «Τα μαγαζάκια του καθενός (δεξιά, κεντροαριστερά, αριστερά, ακροδεξιά), μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, δουλεύουν καλά, αποδοτικά. Σε οχτώ χρόνια (δυο βουλευτικές θητείες) δικαιούνται σύνταξη. Ασυλία διαθέτουν και καμιά κυβέρνηση δεν τους πειράζει».
Τι να πω; Δεν καταλαβαίνω μόνο γιατί έσπευσε να διευκρινίσει ότι έγραψε το κείμενο εν θερμώ. Υπό το κράτος της λογικής και της σύνεσης είναι γραμμένο· έτσι το ανέγνωσα. «Είμαστε παγιδευμένοι -γράφει ως κατακλείδα- στα γεράκια των χρηματιστηρίων, των μεγάλων πολυεθνικών, των hedge funds, των τραπεζών.
Ζούμε την τοκογλυφική δημοκρατία στο απόγειό της. Μια αξιολύπητη δημοκρατία στην Εσπερία με κυβερνήτες-μαριονέτες, που υποκλίνονται δουλοπρεπώς και με το αζημίωτο σ’ αυτό το κυνικό, καταστροφικό παιχνίδι σε βάρος μικρών κρατών-εθνών, θέλοντας να τα μεταλλάξουν σε αποικιακές βίλες τους.
Από την άλλη, με περισσή υποκρισία αντιμετωπίζουν τα κύματα των δυστυχών προσφύγων από Συρία, Ιράκ, Λιβύη κ.α. Ποιοι κατέστρεψαν τις χώρες αυτές; Ποιοι πουλάνε όπλα στους εμπλεκομένους; Τουμπεκί ψιλοκομμένο».
Τέλος, δεν διστάζει να «καρφώσει» και την εφημερίδα μας. «Κρίμα και ντροπή που η “Εφημερίδα των Συντακτών” δεν έβαλε στην πρώτη σελίδα τον πραγματικό νικητή, το 45% αποχή (το έχωσε κάπου μέσα στα ψιλά)».
Αλλα λένε οι ευρωπαϊστές, αγαπητέ συνάδελφε, και ακόμη... πιο άλλα οι αριστεροί (ντούροι, λάιτ, κυβερνώντες...). Εντάξει, να μη χάσουμε την αυδή μας (να μη μείνουμε άναυδοι).
http://www.efsyn.gr/arthro/gia-ti-dialysi-tis-koinonias