Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Το απόγευμα της 31ης Μαΐου 1905 ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης, ως πρωθυπουργός, πήρε το δρόμο για τη Βουλή


Θεόδωρος Δηλιγιάννης
1824 – 1905


Θεόδωρος Δηλιγιάννης




Πολιτικός από τη Γορτυνία, απόγονος της ιστορικής και αρχοντικής οικογενείας των Δεληγιανναίων. Γεννήθηκε στα Λαγκάδια στις 19 Μαΐου 1824 και σε ηλικία 13 ετών έμεινε ορφανός. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών.
Στην πολιτική αναμίχθηκε το 1862 και από τότε εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής, ως τη δολοφονία του το 1905. Το 1867 απεστάλη από την κυβέρνηση στο Παρίσι για την επίλυση του κρητικού ζητήματος, όπου απέκτησε υψηλές γνωριμίες. Όταν επανήλθε στην Ελλάδα, κατέλαβε διάφορες υπουργικές θέσεις (τρεις φορές υπουργός Εξωτερικών, υπουργός Οικονομικών και Στρατιωτικών). Έλαβε μέρος στο Συνέδριο του Βερολίνου και ανέπτυξε τις ελληνικές θέσεις, αξιώνοντας την προσάρτηση της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Κρήτης, ενώ διαπραγματεύτηκε την πλήρωση του κενού ελληνικού θρόνου, μετά την έξωση του Όθωνα.
Ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης διετέλεσε 5 φορές πρωθυπουργός (1885-1886, 1890-1892, 1895-1897, 1902-1903 και 1904-1905) και υπήρξε ο μεγάλος αντίπαλος του Χαρίλαου Τρικούπη. Οι δύο πολιτικοί κυριάρχησαν στην ελληνική πολιτική σκηνή το τελευταίο τέτάρτο του 19ου αιώνα. Ο Χαρίλαος Τρικούπης ήταν ο εκσυγχρονιστής των καθυστερημένων δομών της ελληνικής κοινωνίας, ο Θόδωρος Δηλιγιάννης ο συντηρητικός πολιτικός, που εξέφραζε τη λαϊκή δυσαρέσκεια και τα κρατικοδίαιτα στρώματα που πλήττονταν από τα μέτρα του μεσολογγίτη πολιτικού.
Επί πρωθυπουργίας του έγιναν οι Πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας (1896), ενώ την ίδια ώρα οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονταν στο χειρότερο δυνατό σημείο, λόγω του Κρητικού και Μακεδονικού ζητήματος. Ο Δηλιγιάννης, παρασυρμένος από διάφορους ανεύθυνους παράγοντες, ωθήθηκε στον ατυχή πόλεμο με την Τουρκία το 1897, με αποτέλεσμα να εξαναγκασθεί σε παραίτηση. Επανήλθε στο πολιτικό προσκήνιο πέντε χρόνια αργότερα και πρόλαβε να γίνει δύο φορές πρωθυπουργός πριν από το μοιραίο.
Το απόγευμα της 31ης Μαΐου 1905 ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης, ως πρωθυπουργός, πήρε το δρόμο για τη Βουλή, προκειμένου να παραστεί σε μία συνεδρίαση ρουτίνας. Στις 5:05 μ.μ. έφθασε με την άμαξά του στην είσοδο του Βουλευτηρίου, στην οδό Σταδίου, συνοδευόμενος από τον σωματοφύλακά του Γιάννη Πάνο.

Ένας άνδρας 35 περίπου ετών προθυμοποιήθηκε να του ανοίξει την πόρτα της άμαξας. Ήταν ψηλού αναστήματος, μαυριδερός, με ρούχα κόκκινα σχεδόν ξεβαμμένα. Ο ανύποπτος Δεληγιάννης τον ευχαρίστησε και κατευθύνθηκε προς τη μαρμάρινη κλίμακα της Βουλής. Τότε, ο άγνωστος με μια αστραπιαία κίνηση έβγαλε ένα μαχαίρι και το βύθισε στην κοιλιά του άτυχου πολιτικού.
Η φρουρά της Βουλής αιφνιδιάστηκε πλήρως, όπως και ο σωματοφύλακάς του, και μόνο ορισμένοι από τους παριστάμενους πολίτες αντελήφθησαν αμέσως τη σκηνή της δολοφονικής απόπειρας. Αμέσως κινήθηκαν εναντίον του, καταφέροντάς του χτυπήματα με τις γροθιές και τα μπαστούνια τους. Από την οργή του κόσμου τον έσωσε ένας λοχίας της Φρουράς, που τον μετέφερε βαριά πληγωμένο στο υπόγειο της Βουλής.
Εκεί, ο επικεφαλής της Φρουράς πληροφορήθηκε το όνομα του δράστη: Αντώνιος Κωσταγερακάρης. Ιδιότητα: Λεσχειάρχης - Χαρτοπαίκτης.
– «Τι έκανες μωρέ», του είπε.
– «Έκλεισε τα χαρτοπαίγνια και εψόφησα από την πείνα» ψέλλισε και μετ' ολίγον ξεψύχησε.
Η κατάσταση του Δηλιγιάννη συνεχώς χειροτέρευε. Υπεβλήθη αμέσως σε επέμβαση λαπαροτομίας από τρεις καθηγητές της Ιατρικής, αλλά κατά τη διάρκεια της εγχείρισης παρέδωσε το πνεύμα. Αν και χωρίς πολιτικά κίνητρα, υπήρξε η δεύτερη δολοφονία σημαίνοντος πολιτικού προσώπου στη νεώτερη ελληνική ιστορία, μετά τη δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.
Ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης κηδεύτηκε την επομένη με μεγάλες τιμές. Η καρδιά του φυλάσσεται στο ναό των Αγίων Ταξιαρχών στη γενέτειρά του, Λαγκάδια, ενώ ανδριάντας του έχει στηθεί στην είσοδο του Παλαιά Βουλής. Ο Γορτύνιος πολιτικός υπήρξε προσηλωμένος στον κοινοβουλευτισμό, ήταν δεινός ρήτωρ, ενώ δεν δίστασε να συγκρουστεί με το Παλάτι, όταν οι περιστάσεις το απαιτούσαν. Διακρινόταν, όμως, για την έλλειψη αρχών και τις δημαγωγικές του τάσεις.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/165#ixzz33HG1MpvZ

ΕΙΠΕ...

Στο μίσος και στον έρωτα η γυναίκα είναι περισσότερο βάρβαρη από τον άντρα.

Φρίντριχ Νίτσε

γερμανός φιλόσοφος.


Στο μίσος και στον έρωτα η γυναίκα είναι περισσότερο βάρβαρη από τον άντρα.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr#ixzz33HF0LBPp

Ομολογία Μιχελάκη: Το ΥΠ.ΕΣ χρηματοδοτεί τα κόμματα, αλλά δεν ξέρει πόσα χρωστάνε!

Ομολογία Μιχελάκη: Το ΥΠ.ΕΣ χρηματοδοτεί τα κόμματα, αλλά δεν ξέρει πόσα χρωστάνε!


Δείτε τι απάντησε σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος σχετικά με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ.
«Από τον νόμο δεν προβλέπεται ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τα χρέη των πολιτικών κομμάτων προς τις τράπεζες καθώς και των συμβατικών υποχρεώσεών τους προς αυτές» διευκρινίζει με έγγραφη απάντησή του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος σχετικά με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ.
Όπως ωστόσο επισημαίνει ο κ. Μιχελάκης στον ερωτώντα βουλευτή, από τις διατάξεις του Ν. 3023/2002 «Χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από το κράτος. Έσοδα και δαπάνες, προβολή, δημοσιότητα και έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών» προβλέπεται η δημοσίευση του ισολογισμού και της ειδικής έκθεσης εκλογικών εσόδων και δαπανών των πολιτικών κομμάτων.
Συγκεκριμένα, τα πολιτικά κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων που λαμβάνουν κρατική τακτική χρηματοδότηση δημοσιεύουν το πρώτο δίμηνο κάθε έτους, σε δύο τουλάχιστον καθημερινές εφημερίδες της Αθήνας, ισολογισμό εσόδων και δαπανών.
Επίσης, τα πολιτικά κόμματα και οι Συνασπισμοί που λαμβάνουν κρατική εκλογική χρηματοδότηση, εντός δύο μηνών μετά τη διενέργεια των εκλογών ή των εκλογών για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συντάσσουν και δημοσιεύουν ειδική έκθεση εκλογικών εσόδων και δαπανών.
Η ειδική έκθεση εκλογικών εσόδων και δαπανών δημοσιεύεται εντός της παραπάνω ημερομηνίας στο οικείο τεύχος της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/452042/omologia-mihelaki-to-ypes-hrimatodotei-ta-kommata--alla-den-xerei-posa-hrostane#ixzz33BLwJ8sb

Βαριές ευθύνες όλων για το τουρκόφιλο κόμμα!

Το ισχυρότατο σοκ των ευρωεκλογών στη Θράκη, με την επικράτηση του υποστηριζόμενου από την Αγκυρα Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας - DEB, προκαλεί μηδαμινό ενδιαφέρον στον πολιτικό κόσμο και στα μέσα ενημέρωσης της Αθήνας.
Με την εξαίρεση μικρού αριθμού βουλευτών και ελάχιστων εφημερίδων, η πλέον επικίνδυνη (και επιτυχημένη) πρωτοβουλία της Αγκυρας την τελευταία 25ετία στη Θράκη αντιμετωπίζεται με σιωπή, υποβάθμιση ή αδιαφορία. Ενδιαφέρει περισσότερο η εκλογική επιτυχία ενός σταρ της χρεοκοπημένης εγχώριας «σοουμπίζ» και λιγότερο το 41,6% του DEB στη Ροδόπη και το 25,8% στην Ξάνθη (αθροιστικά 41.235 ψήφοι στα 121.400 έγκυρα ψηφοδέλτια).

Σε κράτη με αρμονική λειτουργία των θεσμών και σύγχρονη αντίληψη περί εθνικής ασφάλειας, η «σιγή ασυρμάτου» θα αποδιδόταν σε ψύχραιμη αντιμετώπιση του προβλήματος ή σε ρεαλιστική στρατηγική, ώστε να μη μεταφερθεί το ζήτημα στο πεδίο που προτιμά η απέναντι πλευρά. Στην Ελλάδα η άκρα σιωπή για τη Θράκη οφείλεται στον αιφνιδιασμό, στην ολιγωρία, στη διστακτικότητα και την έλλειψη σχεδιασμού ή -πολύ απλά- στην απουσία του θέματος από την ατζέντα των κομμάτων!
Η οικονομική κρίση και η αγχωτική προτεραιότητα των συζητήσεων με την Τρόικα αποτελούν σαφές και γνήσιο ελαφρυντικό, αλλά σε καμιά περίπτωση απαλλακτικό άλλοθι για τον υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο και τους συναρμόδιους υπουργούς. Αλλωστε, όφειλε να αντιληφθεί τι συνέβαινε, ακούγοντας όσα ο ομόλογός του Α. Νταβούτογλου ιδιωτικά υπαινίχθηκε πέρυσι τον Ιούλιο στη συνάντηση της Αγκυρας και όσα δημόσια υποστήριξε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα. Κι αν αυτά συνέβησαν το 2013 (δηλαδή πριν από το «φύτεμα» του DEB στη Θράκη και πριν από όσα περίεργα είδαμε στην Ουκρανία από πλευράς διεθνούς δικαίου), είναι λογικό να ανησυχεί κανείς για τις απαιτήσεις και δηλώσεις της τουρκικής αντιπροσωπίας κατά την τρίτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, το φθινόπωρο, στην Αθήνα.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως συνειδητοποιεί επιτέλους (λέμε τώρα…) το βαρύτατο λάθος που διέπραξε τον Απρίλιο: Αφενός απέκλεισε την υποψήφια που δεν ελεγχόταν από το τουρκικό γενικό προξενείο Κομοτηνής και αφετέρου αποδέχθηκε τις αδιανόητες δηλώσεις ότι η μουσουλμανική μειονότητα αποτελεί «ενιαίο τούρκικο πράγμα». Είτε προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είτε (ακόμα χειρότερο) επειδή το πιστεύει πραγματικά, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπαινιχθεί ότι προτίμησε έναν ακραίο μουσουλμάνο (με σχέσεις με το προξενείο), επειδή πρέπει να «λαμβάνουμε αποφάσεις όχι με βάση τη μεγιστοποίηση ποσοστών, αλλά βάσει και άλλων ισορροπιών». Ισχυριζόταν, με άλλα λόγια, ότι δέχεται τους ακραίους μειονοτικούς, ώστε να «σπάσει η γραμμή» με διασπορά ψήφων και στέρησή τους από το DEB.

Οπως είχε επισημάνει η «δ» και δυστυχώς δικαιώθηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ «τσίμπησε» στο δόλωμα της Αγκυρας. Δεν αντελήφθη ότι οι (ήδη γνωστοί ως) ακραίοι μειονοτικοί έχουν ισόβια πίστη στον Τούρκο γενικό πρόξενο και όχι στον αρχηγό οποιουδήποτε ελληνικού κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν έσπασε τη γραμμή του προξενείου, αλλά νομιμοποίησε όσα διχαστικά ισχυρίζονταν τα ακραία μειονοτικά στελέχη του κόμματος.
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι θα προσέλθει παραγωγικά στη διακομματική συνεννόηση για τη Θράκη, όποτε αυτή δρομολογηθεί από την κυβέρνηση.



Αλέξανδρος Τάρκας

http://www.dimokratianews.gr/

Με διαβάθμιση δυσκολίας Βιολογία, Μαθηματικά


Με διαβάθμιση δυσκολίας Βιολογία, Μαθηματικά

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
Δεύτερη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων χθες.
Σαφώς ευκολότερα θέματα σε σχέση με πέρυσι ετέθησαν χθες -δεύτερη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων- στη Βιολογία και τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας. Πρόκειται για τα δύο μαθήματα στα οποία επιλέγει να εξετασθεί (για το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας μετά τη Νεοελληνική Γλώσσα) η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων Γενικού Λυκείου, που διεκδικεί μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ειδικότερα:

• Για τη Βιολογία, που πέρυσι την επέλεξαν οι περισσότεροι υποψήφιοι (53,6%), η Πανελλήνια Eνωση Βιοπιστημόνων ανέφερε ότι «τα θέματα είχαν διαβάθμιση δυσκολίας και κάλυπταν ευρύ φάσμα της διδακτέας ύλης. Κάποια αναζητούσαν την κριτική προσέγγιση και σφαιρική γνώση των φαινομένων. Eνας μαθητής με ουσιαστική κατανόηση και γνώση της ύλης μπορούσε να ανταποκριθεί με επάρκεια. Επισημαίνουμε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στις διατυπώσεις των θεμάτων ώστε να εξασφαλίζεται η σαφήνεια, η επιστημονική ορθότητα, η δυνατότητα ορθής αξιολόγησης των εξεταζομένων. Η παροχή σαφέστερων οδηγιών από την ΚΕΕ θα συμβάλει στην αντικειμενικότητα της βαθμολόγησης, καθώς και πάλι οι οδηγίες δεν είναι επαρκείς». «Τα θέματα ήταν απλά, χωρίς απαιτήσεις. Οι υποψήφιοι δεν δυσκολεύτηκαν να απαντήσουν εγκαίρως και οι βαθμολογίες θα κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα από το 2012 και το 2013», τόνισε στην «Κ» ο καθηγητής του φροντιστηρίου Oριον κ. Γιώργος Τρίγκας.

• Για τα Μαθηματικά  (πέρυσι τα επέλεξε το 43,9%) η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανέφερε ότι «τα ερωτήματα καλύπτουν το σύνολο της ύλης, παρουσιάζουν κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία, είναι συμβατά με τον χαρακτήρα ενός μαθήματος Γενικής Παιδείας», ενώ συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν ερωτήματα που δίνουν τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν οι καλύτερα προετοιμασμένοι μαθητές». «Τα τελευταία χρόνια το επίπεδο των θεμάτων είχε ανέβει αρκετά, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι υποψήφιοι θεωρητικής κατεύθυνσης να μην επιλέγουν τα Μαθηματικά. Χαρακτηριστικό της δομής του διαγωνίσματος και υπερβολικά βοηθητικό για τους υποψήφιους, ήταν ότι σε αρκετά ερωτήματα είχε δοθεί και η απάντηση, οπότε αν κάποιος δεν κατέληγε σε αυτήν θα μπορούσε να βρει το πιθανό λάθος του. Πιθανολογούμε ότι η πλειονότητα των υποψηφίων θα έχει γράψει από αρκετά ώς πολύ καλά» πρόσθεσε ο καθηγητής του Οριον κ. Μανώλης Φουντουλάκης.

• Για τα θέματα Φυσικής (1,6% των υποψηφίων πέρυσι) ο καθηγητής του Οριον κ. Γιάννης Κυριακίδης σχολίασε ότι «ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας. Ενας καλά προετοιμασμένος θα μπορούσε να αριστεύσει».

• Για τα θέματα της Ιστορίας (0,8% πέρυσι), η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων ανέφερε ότι «είναι κατανοητά, διατυπωμένα με σαφήνεια και καλύπτουν περιορισμένο μέρος της ύλης και προσφέρονται για αναπαραγωγική παρά για συνθετική διαδικασία. Δεν προωθούν την ιστορική σκέψη και περιορίζονται σε στρατιωτικά και πολιτικά γεγονότα». «Οι πολύ καλά διαβασμένοι, σαφώς έγραψαν πολύ καλά» τόνισε η καθηγήτρια του Οριον κ. Ελένη Σιαχάμη.
Έντυπη

Εγκριση ΔΝΤ για 3,41 δισ. ευρώ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΚΟΥ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε χθες ομοφώνως την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και τη χορήγηση δόσης ύψους 3,41 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Κατά τη συνεδρίαση, τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου χαιρέτισαν τη δημοσιονομική εξυγίανση που έχει επιτύχει η Ελλάδα, η οποία σημειώνεται ότι είναι καλύτερη από τις προβλέψεις του προγράμματος και κάλεσαν την κυβέρνηση να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος με αποφασιστικότητα. Ταυτόχρονα καλεί την Ευρωζώνη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους προκειμένου να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του, όπως ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών.

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ναογιούκι Σινοχάρα, δήλωσε ότι «οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει σημαντική πρόοδο στη δημοσιονομική προσαρμογή και την εξισορρόπηση της οικονομίας». Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σημείωσε ότι «παραμένουν πολλές προκλήσεις προτού η σταθεροποίηση θεωρηθεί ολοκληρωμένη και προτού η Ελλάδα βρεθεί πίσω στον δρόμο μιας βιώσιμης, ισόρροπης ανάπτυξης». Συγκεκριμένα ανέφερε την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τον έλεγχο των δαπανών καθώς και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση. Το ΔΝΤ έδωσε έμφαση επίσης στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την επαρκή κεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η έκθεση του ΔΝΤ, η οποία αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα, τονίζει την τεράστια πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο θέτει τη βάση για επενδύσεις και ανάπτυξη. Σε σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει ότι η έκθεση του ΔΝΤ αναφέρει ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι σε καλό δρόμο και ο δημοσιονομικός στόχος του 2014 θα επιτευχθεί χωρίς νέα μέτρα. Επίσης προβλέπει επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Πάντως, παρά τις περί του αντιθέτου προσπάθειες της ελληνικής πλευράς, οι επικεφαλής για την αξιολόγηση θα έρθουν στις 9 Ιουλίου για δύο ημέρες και ξανά στις 14 Ιουλίου για δέκα ημέρες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΝΤ επέμενε σε αυτό. Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα Πόουλ Τόμσεν πρόκειται να συμμετέχει σε συνέδριο του Economist, όπως και ο διευθύνων σύμβουλος του EFSF Τόμας Ρέγκλινγκ. Για πρώτη φορά εξάλλου αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα και ο διάδοχος του Ματίας Μορς, Ιρλανδός Ντέκλαν Κοστέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιολόγηση δεν θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, αλλά στα τέλη Αυγούστου. Τον Ιούλιο οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επιθεωρήσουν μόνο την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων. Η ουσιαστική αξιολόγηση, έτσι, θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα εξετασθούν τα θέματα του χρέους και του χρηματοδοτικού κενού, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Οι τελικές αποφάσεις για το χρέος αναμένεται μετά τα τεστ κοπώσεως των τραπεζών που θα πραγματοποιήσει η ΕΚΤ τον Νοέμβριο.

Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει εξάλλου ότι προϋπόθεση για την επιστροφή της οικονομίας σε βιώσιμη ανάπτυξη είναι η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί. Αναφέρεται μάλιστα συγκεκριμένα στην ανάγκη να συνεχιστεί η απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών «επειδή θα τονώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και θα προσελκύσει επενδύσεις, οδηγώντας στη δημιουργία πάνω από 100.000 νέων θέσεων εργασίας κάθε χρόνο από το 2015 και μετά».

Από την πλευρά του, το ΔΝΤ έχει στρέψει την προσοχή του από τη δημοσιονομική προσαρμογή στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θεωρούνται κρίσιμες ώστε «να χτίσουν πάνω στην πρόσφατη πρόοδο» και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ενίσχυση της ανάπτυξης. Αυτό είναι σημαντικό και για την πραγματική οικονομία αλλά και για τη διατηρησιμότητα του πλεονάσματος τα επόμενα έτη, καθώς προκειμένου να επιτευχθούν οι προβλέψεις του προγράμματος προϋπόθεση είναι η βελτίωση των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας.
Έντυπη

και για ανασφάλιστους........................

Θεώρηση βιβλιαρίων ΟΑΕΕ και για ανασφάλιστους

Την έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία θα δίδεται η δυνατότητα σε ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ (και στα μέλη των οικογενειών τους) με ληξιπρόθεσμες οφειλές να θεωρήσουν τα βιβλιάρια ασθενείας τους μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.
Η υπουργική απόφαση θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα και θα καλύπτει ασφαλισμένους που δεν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση και έχουν οφειλές κατά τα έτη 2011, 2012 και 2013 με την προϋποθέση ότι το ύψος του ετήσιου εισοδήματός τους δεν ξεπερνά τα 12.000 ευρώ.
Ο κ. Κεγκέρογλου γνωστοποίησε επίσης ότι μέχρι τις 7 Ιουνίου θα εκδοθεί έτερη υπουργική απόφαση η οποία θα μετατρέπει από διμηνιαία σε μηνιαία την καταβολή των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η εφαρμογή του νέου καθεστώτος θα ξεκινήσει από τον προσεχή Ιούλιο, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει μέχρι το τέλος Αυγούστου να καταβάλουν την πρώτη μηνιαία εισφορά. «Η μηνιαία καταβολή θα διευκολύνει στην καλύτερη διαχείριση από την πλευρά των επιχειρηματιών λόγω του ότι θα είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη», σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Μουντιάλ 2014: Όλο το τηλεοπτικό πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε από τη ΝΕΡΙΤ το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μουντιάλ της Βραζιλίας που θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου.
Οι τηλεθεατές μέσα από τα τη ΝΕΡΙΤ, τη ΝΕΡΙΤsports και τη ΝΕΡΙΤ HD θα παρακολουθήσουν όλες οι μάχες από τα γήπεδα της Βραζιλίας, ενώ και τα 64 παιχνίδια του Μουντιάλ θα μεταδοθούν και σε επανάληψη.
Το δημοσιογραφικό δυναμικό του αθλητικού τμήματος της ΝΕΡΙΤ θα μεταφέρει σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους τον παλμό της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, ενώ το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται με pre- και post-game εκπομπές και ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ-αφιερώματα της FIFA για την ιστορία και της κορυφαίες στιγμές του Μουντιάλ, από την πρώτη διοργάνωση του 1930 μέχρι σήμερα.
Για τις ανάγκες της κάλυψης των αγώνων, η ΝΕΡΙΤ θα εκπέμψει και δεύτερο κανάλι με ολοήμερο πρόγραμμα, τη ΝΕΡΙΤsports, μέσα από τις συχνότητες του δεύτερου ψηφιακού της μπουκέτου.
Οι σημαντικότεροι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από τη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ και συχνά σε παράλληλη μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤsports και από τη ΝΕΡΙΤ HD.
Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΝΕΡΙΤ έχει ως εξής:
ΠΕΜΠΤΗ 12 IOYNIOY
23.00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ (Z) (και από HD)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ
22.00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Z) (και από HD)
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Z) (και από HD)
01.00 ΑΓΓΛΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ (Z) (και από HD)
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
22.00 ΓΑΛΛΙΑ – ΟΝΔΟΥΡΑ (Z) (και από HD)
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Z) (και από HD)
ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ
22.00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ (Z) (και από HD)
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
22.00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΧΙΛΗ (Z) (και από HD)
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
22.00 ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΑΓΓΛΙΑ (Z) (και από HD)
01.00 ΙΑΠΩΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Z) (και από HD)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
22.00 ΕΛΒΕΤΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ (Z) (και από HD)
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
22.00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΓΚΑΝΑ (Z) (και από HD)
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΒΕΛΓΙΟ – ΡΩΣΙΑ (Z) (και από HD)
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΧΙΛΗ (Z) (και από HD)
23.00 ΚΑΜΕΡΟΥΝ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Z) (και από HD)
ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΙΤΑΛΙΑ – ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Z) (και από HD)
23.00 ΕΛΛΑΔΑ - ΑΚΤΗ ΕΛΕΦ. (Z) (και από HD)
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΝΙΓΗΡΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Z) (και από HD)
23.00 ΕΚΟΥΑΔΟΡ - ΓΑΛΛΙΑ (Z) (και από HD)
ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΓΚΑΝΑ (Z) (και από HD)
23.00 ΚΟΡΕΑ - ΒΕΛΓΙΟ (Z) (και από HD)
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ - ΑΟΥΤ (Z) (και από HD)
23.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ - ΑΟΥΤ (Z) (και από HD)
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ – ΑΟΥΤ (Z) (και από HD) ?
23.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ - ΑΟΥΤ (Z) (και από HD)
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ - ΑΟΥΤ (Z) (και από HD)
23.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ - ΑΟΥΤ (Z) (και από HD)
ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ
19.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ - ΑΟΥΤ (Z) (και από HD)
23.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ - ΑΟΥΤ (Z) (και από HD)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
19.00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (Z) (και από HD)
23.00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (Z) (και από HD)
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ
19.00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (Z) (και από HD)
23.00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (Z) (και από HD)
ΤΡΙΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
23.00 ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (Z) (και από HD)
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ
23.00 ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (Z) (και από HD)
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ
23.00 ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (Z) (και από HD)
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ
23.00 ΤΕΛΙΚΟΣ (Z) (και από HD)
Από την Πέμπτη 12 Ιουνίου, το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤsports, Διαμορφώνεται ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ
02.00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ (Ε)
16.00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ (Ε)
19.00 ΜΕΞΙΚΟ - ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Z) (και σε HD)
22.00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Z) (και σε HD)
01.00 ΧΙΛΗ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Z) (και σε HD)
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.0 ΜΕΞΙΚΟ – ΚΑΜΕΡΟΥΝ (E)
14.00 ΧΙΛΗ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (E)
16.00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ (E)
19.00 ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Z) (και σε HD)
22.00 ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Z) (και σε HD)
01.00 ΑΓΓΛΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ (Z) (και σε HD)
04.00 ΑΚΤΗ ΕΛΕΦ. - ΙΑΠΩΝΙΑ (Z) (και σε HD)
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
10.00 ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Ε)
12.00 ΑΓΓΛΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ (Ε)
14.00 ΑΚΤΗ ΕΛΕΦ. – ΙΑΠΩΝΙΑ (Ε)
16.00 ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ (Ε)
19.00 ΕΛΒΕΤΙΑ - ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Z) (και σε HD)
22.00 ΓΑΛΛΙΑ – ΟΝΔΟΥΡΑ (Z) (και σε HD)
01.00 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΒΟΣΝΙΑ (Z) (και σε HD)
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.00 ΕΛΒΕΤΙΑ – ΕΚΟΥΑΔΟΡ (E)
14.00 ΓΑΛΛΙΑ – ΟΝΔΟΥΡΑ (E)
16.00 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΒΟΣΝΙΑ (E)
19.00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Z) (και σε HD)
22.00 ΙΡΑΝ – ΝΙΓΗΡΙΑ (Z) (και σε HD)
01.00 ΓΚΑΝΑ - Η.Π.Α. (Z) (και σε HD)
ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (E)
14.00 ΙΡΑΝ – ΝΙΓΗΡΙΑ (E)
16.00 ΓΚΑΝΑ - Η.Π.Α. (E)
19.00 ΒΕΛΓΙΟ – ΑΛΓΕΡΙΑ (Z) (και σε HD)
22.00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ (Z) (και σε HD)
01.00 ΡΩΣΙΑ - ΚΟΡΕΑ (Z) (και σε HD)
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.00 ΒΕΛΓΙΟ – ΑΛΓΕΡΙΑ (E)
14.00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ (E)
16.00 ΡΩΣΙΑ – ΚΟΡΕΑ (E)
19.00 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Z) (και σε HD)
22.00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΧΙΛΗ (Z) (και σε HD)
01.00 ΚΑΜΕΡΟΥΝ - ΚΡΟΑΤΙΑ (Z) (και σε HD)
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.00 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ (E)
14.00 ΙΣΠΑΝΙΑ – ΧΙΛΗ (E)
16.00 ΚΑΜΕΡΟΥΝ – ΚΡΟΑΤΙΑ (E)
19.00 ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΑΚΤΗ ΕΛΕΦ. (Z) (και σε HD)
22.00 ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΑΓΓΛΙΑ (Z) (και σε HD)
01.00 ΙΑΠΩΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Z) (και σε HD)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.00 ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΑΚΤΗ ΕΛΕΦ. (Ε)
14.00 ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΑΓΓΛΙΑ (Ε)
16.00 ΙΑΠΩΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Ε)
19.00 ΙΤΑΛΙΑ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Z) (και σε HD)
22.00 ΕΛΒΕΤΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ (Z) (και σε HD)
01.00 ΟΝΔΟΥΡΑ – ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Z) (και σε HD)
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.00 ΙΤΑΛΙΑ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Ε)
14.00 ΕΛΒΕΤΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ (Ε)
16.00 ΟΝΔΟΥΡΑ – ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Ε)
19.00 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΡΑΝ (Z) (και σε HD)
22.00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΓΚΑΝΑ (Z) (και σε HD)
01.00 ΝΙΓΗΡΙΑ - ΒΟΣΝΙΑ (Z) (και σε HD)
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.00 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΙΡΑΝ (Ε)
14.00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΓΚΑΝΑ (Ε)
16.00 ΝΙΓΗΡΙΑ – ΒΟΣΝΙΑ (Ε)
19.00 ΒΕΛΓΙΟ – ΡΩΣΙΑ (Z) (και σε HD)
22.00 ΚΟΡΕΑ – ΑΛΓΕΡΙΑ (Z) (και σε HD)
01.00 Η.Π.Α. – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Z) (και σε HD)
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.00 ΒΕΛΓΙΟ – ΡΩΣΙΑ (Ε)
14.00 ΚΟΡΕΑ – ΑΛΓΕΡΙΑ (Ε)
16.00 Η.Π.Α. – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ε)
19.00 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ (Z) (και σε HD)
23.00 ΚΡΟΑΤΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ (Z)
ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ
10.00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΧΙΛΗ (Ε)
12.00 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ (Ε)
14.00 ΚΡΟΑΤΙΑ – ΜΕΞΙΚΟ (Ε)
16.00 ΚΑΜΕΡΟΥΝ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ε)
19.00 ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΑΓΓΛΙΑ (Z) (και σε HD)
23.00 ΙΑΠΩΝΙΑ – ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Z) (και σε HD)
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
08.00 ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΑΓΓΛΙΑ (E)
12.00 ΙΑΠΩΝΙΑ – ΚΟΛΟΜΒΙΑ (E)
14.00 ΙΤΑΛΙΑ – ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (E)
16.00 ΕΛΛΑΔΑ - ΑΚΤΗ ΕΛΕΦ. (E)
19.00 ΒΟΣΝΙΑ – ΙΡΑΝ (Z)
23.00 ΟΝΔΟΥΡΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (Z)
ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ
08.00 ΒΟΣΝΙΑ – ΙΡΑΝ (Ε)
12.00 ΟΝΔΟΥΡΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (Ε)
14.00 ΕΚΟΥΑΔΟΡ - ΓΑΛΛΙΑ (Ε)
16.00 ΝΙΓΗΡΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ε)
19.00 Η.Π.Α. - ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Z)
23.00 ΑΛΓΕΡΙΑ - ΡΩΣΙΑ (Z)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ
08.00 ΑΛΓΕΡΙΑ - ΡΩΣΙΑ (E)
12.00 ΚΟΡΕΑ - ΒΕΛΓΙΟ (E)
14.00 Η.Π.Α. – ΓΕΡΜΑΝΙΑ (E)
16.00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΓΚΑΝΑ (E)
18.00 ΙΣΠΑΝΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ (E)
20.00 ΙΤΑΛΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ (E)
22.00 ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ – ΑΓΓΛΙΑ (E)
00.00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΓΚΑΝΑ (E)
02.00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΜΕΞΙΚΟ (Ε)
04.00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ε)
06.00 ΙΤΑΛΙΑ – ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Ε)
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ
08.00 ΙΣΠΑΝΙΑ – ΧΙΛΗ (Ε)
10.00 ΚΑΜΕΡΟΥΝ – ΚΡΟΑΤΙΑ (Ε)
12.00 ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΛΟΜΒΙΑ
14.00 ΕΛΛΑΔΑ – ΙΑΠΩΝΙΑ
16.00 ΕΛΛΑΔΑ – ΑΚΤΗ ΕΛ.
19.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Z) (και σε HD)
23.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Z) (και σε HD)
02.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (E)
04.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (E)
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
14.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (E)
16.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (E)
19.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Z)
23.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Z)
02.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(E)
04.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(E)
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Z)
23.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Z)
02.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Ε)
04.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Ε)
ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ
14.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Ε)
16.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Ε)
19.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Z)
23.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Z)
02.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(Ε)
04.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(Ε)
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
06.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(Ε)
08.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(Ε)
18.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(Ε)
20.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(Ε)
ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
00.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(Ε)
02.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(Ε)
04.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(Ε)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
19.00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (Z)
23.00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (Z)
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ
02.00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (Ε)
19.00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (Z)
23.00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (Z)
ΤΡΙΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
23.00 ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (Z)
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ
23.00 ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (Z)
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ
23.00 ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (Z)
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ
23.00 ΤΕΛΙΚΟΣ (Z)

* Υπενθυμίζεται, ότι η κάλυψη των αγώνων από τη ΝΕΡΙΤsports μέσα από τις συχνότητες του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου, είναι πανελλαδική. Το κανάλι θα εκπέμπει και από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης στο μπουκέτο που μοιράζεται εξ ημισείας με τη NOVA, στη θέση του σταθμού TV5. Για τη λήψη του σήματος της ΝΕΡΙΤsports δεν απαιτείται επανασυντονισμός των τηλεοπτικών δεκτών. Οι τηλεθεατές που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν, πρέπει απλώς να επιλέξουν το κανάλι στο οποίο εκπέμπεται το σήμα του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου ανά περιοχή.


Read more: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/452998/moyntial-2014-olo-to-tileoptiko-programma#ixzz33H6I6DfW

Άγρια δολοφονία: 16χρονος σκότωσε τους γονείς του επειδή του πήραν....

Σοκ στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια προκαλεί η είδηση ότι ένας έφηβος δολοφόνησε τους γονείς του επειδή θύμωσε όταν εκείνοι τον τιμώρησαν και του πήραν το iPod
Ο 16χρονος Vincent Parker ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι έγινε έξαλλος όταν οι γονείς του του αφαίρεσαν το iPod του και άλλα αντικείμενα προκειμένου να τον τιμωρήσουν.
Όπως είπε ο 16χρονος, χτύπησε τη μητέρα του, την μαχαίρωσε στο μάτι και την χτύπησε με ρόπαλο του μπέιζμπολ, μέχρι τη στιγμή που σταμάτησε να αναπνέει.
Όταν επέστρεψε σπίτι ο πατέρα του τον χτύπησε με λοστό μέχρι θανάτου και τον μαχαίρωσε.
Ο νεαρός ήταν άριστος μαθητής, αναφέρει η Daily Mail, και δεν είχε βίαιο παρελθόν.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/452904/agria-dolofonia-16hronos-skotose-toys-goneis-toy-epeidi-toy-piran#ixzz33H4puGU8

Τι μπορεί να κατάσχει η εφορία

«Χέρι» ακόμα και σε μικροποσά – Από ακίνητα μέχρι… αυτοκίνητα και έργα τέχνης
Καταθέσεις, ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί «φορολογικός νους» έχει το δικαίωμα να κατάσχει η εφορία, υπό την απειλή κατάρρευσης των εσόδων και εκτίναξης των ληξιπρόθεσμων χρεών.
Το Υπουργείο Οικονομικών για να φανεί καλός μαθητής στην τρόικα, που έρχεται σε ενάμιση μήνα από τώρα, θα προχωρήσει σε κατασχέσεις, καθώς μέχρι στιγμής τις περισσότερες φορές, μάλλον απειλούσε.
Εύκολος στόχος οι καταθέσεις
Οι πλέον ευάλωτες για κατάσχεση είναι οι τραπεζικές καταθέσεις, όταν η οφειλή ξεπερνά τα 500 ευρώ. Η εφορία έχει δικαίωμα να βάλει χέρι στον τραπεζικό λογαριασμό, εκτός και αν είναι συντάξεως ή μισθοδοσίας.
Εδώ θέλει προσοχή, γιατί οι ιδιώτες  συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών δεν έχουν δικαίωμα να κατασχέσουν το μισθό ή τη σύνταξη οφειλέτη. Το Δημόσιο όμως, με βάση το νόμο, μπορεί να κατασχέσει το ¼ του μισθού ενός οφειλέτη, αφήνοντας όμως το ποσό των 1.000 ευρώ στο λογαριασμό του.
Αν όμως ο τραπεζικός λογαριασμός έχει δηλωθεί από τον κάτοχό του ως ένας και μοναδικός που του ανήκει, τότε το ποσό που δεν μπορεί να αγγίξει κανείς είναι μέχρι τα 1.500 ευρώ.
Ακίνητα τα ..αυτοκίνητα
Η εφορία μπορεί να κατάσχει και ΙΧ. Η κρίση όμως, έχει μειώσει τις τιμές των αυτοκινήτων και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προχωρά την κατάσχεση γιατί δεν τη συμφέρει. Το ίδιο ισχύει και με τις τράπεζες. Εδώ εξαιρούνται οι περιπτώσεις που υπάρχει δάνειο για αγορά αυτοκινήτου από τράπεζα.
Το πρόβλημα είναι ότι πληρώνουν ακόμα και το πάρκινγκ των κατασχεμένων ΙΧ. Αυτά που τους συμφέρουν είναι τα ακριβά αυτοκίνητα.
Το κλειδί στην ..εξώπορτα!
Σε περίπτωση οφειλής τα ακίνητα είναι ένας ακόμα μεγάλος στόχος. Θεωρητικά η εφορία  μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση ακινήτου για μικροποσά που ξεκινούν ακόμα και από 500 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση η κατάσχεση θα έρθει αν στο όνομα αυτού που χρωστά στο δημόσιο, δεν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί με καταθέσεις, αυτοκίνητο και ό,τι άλλο εκτός κατοικίας.
Για χρέη προς ιδιώτες, ισχύει η αναστολή πλειστηριασμών για οφειλές. Αν όμως υπάρχει χρέος σε τράπεζα κάτω των 200.000 ευρώ, προστατεύονται όλα τα ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία του.
Αν δεν χρωστά σε τράπεζα ή το ποσό είναι πάνω από 200.000 η αναστολή κατάσχεσης αφορά μόνο την κύρια κατοικία. Κατασχέσεις μπορεί να γίνουν ακόμα και σε ενοίκια!
Έργα τέχνης
Μην περιμένετε η εφορία να ενδιαφερθεί για τηγάνια και κατσαρόλες. Αν πρόκειται όμως για έργα τέχνης ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να περάσει μια βόλτα από το σπίτι σας για να ξεχρεώσετε την οφειλή σας.
Σκεφτείτε τι έχει να γίνει σε λίγους μήνες, όταν θα πρέπει να πληρώσουμε το φόρο εισοδήματος, τον ενιαίο φόρο ακινήτων, οι επαγγελματίες και τον ΦΠΑ, το ασφαλιστικό ταμείο συν πόσους ακόμα φόρους. Κι αυτό, γιατί τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν φτάσει τα 66 δις, κάθε μήνα προστίθεται και 1 ακόμα δις.
Γι’ αυτό όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, καλό θα είναι να μπουν στις ρυθμίσεις για εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, μιας και όπως λένε πληροφορίες, θα αυξηθούν και οι δόσεις.



Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/453300/ti-mporei-na-katashei-i-eforia#ixzz33H3GUUL1