Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Πολιτικός χαμός από τη δήλωση Τσίπρα: "Η θάλασσα δεν έχει σύνορα"

Μεγάλη πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα πως δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, μία δήλωση πραγματικά έκπληξη εάν σκεφτεί κανείς τις προκλητικές αξιώσεις της Τουρκίας.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ πως η θάλασσα δεν έχει σύνορα έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο.

Η ερώτηση έγινε από τον δημοσιογράφο του γερμανικού περιοδικού Spiegel και αφορούσε το μεταναστευτικό.

Ο κ. Τσίπραςε τότε απάντησε πως το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη και τον πλανήτη και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως δεν έκανε τίποτα και απλά κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι άνοιξε τα σύνορα.

Και ακριβώς εκείνη τη στιγμή είπε: "Ποιά σύνορα; έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;".

Άμεση ήταν η απάντηση από το Ποτάμι που σημείωσε πως: "η εγκληματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό και οι ανύπαρκτοι υπουργοί του τροφοδοτούσαν όλους αυτούς τους μήνες τη Χρυσή Αυγή, συμπλήρωσε, καλώντας τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη ή την Κω, για να εξηγήσει στους νησιώτες γιατί η κυβέρνησή του δεν έκανε επί 7 μήνες τίποτα από όλα αυτά που του ζητούσαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Όσο για τη δήλωση ότι «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα», δεν θέλουμε να το σχολιάσουμε, διότι δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι τόσο άσχετος.

http://www.newsit.gr/politikh/Politikos-xamos-apo-ti-dilosi-Tsipra-I-thalassa-den-exei-synora-/428891

Καμμένος: Αν δεν ήταν το 62% στο δημοψήφισμα θα μας είχαν πατήσει “Πρέπει να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα και οι ΑΝΕΛ είναι το κλειδί”, υποστηρίζει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

“Πρέπει να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα και οι ΑΝΕΛ είναι το κλειδί”, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ ξεκαθάρισε πως “εάν ο ελληνικός λαός δεν μας θέλει στη Βουλή ας μην μας στείλει, στη Δημοκρατία οι πολίτες αποφασίζουν”.

Επιτέθηκε εξάλλου τόσο στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι τις τελευταίες μέρες κάνει εξαγγελίες πανικού, όσο και στο ΠΑΣΟΚ, για το οποίο ανέφερε πως δεν θα δεχθεί ποτέ να συνεργαστεί μαζί του.

Όσον αφορά τα πεπραγμένα της συγκυβέρνησής του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: “Δεν υπογράψαμε μνημόνιο με την έννοια συνέχισης της πολιτικής της λιτότητας. Εκβιάστηκε η κυβέρνηση που στηρίχθηκε από τους απλούς πολίτες και φτάσαμε σε ένα σημείο να πούμε στο λαό, δώστε μας την εντολή να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση για να διαπραγματευτούμε καλύτερα για να τελειώσει η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης. Χρησιμοποιήσαμε κάθε δυνατό μέσο, κάναμε δημοψήφισμα, και είδαμε ότι βρεθήκαμε απέναντι σε ένα σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανθρωπιστική βοήθεια 30-40 δισ.”.

“Αν δεν είχαμε το 62% του δημοψηφίσματος θα μας είχαν πατήσει κάτω. Η συμφωνία υπεγράφη με το πιστόλι στο στόμα”, υποστήριξε, σχολιάζοντας πως “η κυβέρνηση δεν έπεσε από τους ΑΝΕΛ, αλλά από κάποιους που σήμερα λένε να λειτουργήσει το Νομισματοκοπείο”
http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/235732/kammenos-an-den-htan-to-62-sto-dhmopshfisma-tha-ma.html

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Μαθήτρια βιαζόταν από τον άντρα της αδερφής της Το 10χρονο κορίτσι ζει με την αδελφή της, που έχει την επιμέλειά της, καθώς η μητέρα της μικρής δεν ζει πια

Έναν εφιάλτη κατήγγειλε ότι ζούσε επί μία 6ετία -από την ηλικία των 4 ετών- ένα 10χρονο κοριτσάκι, το οποίο φέρεται πως έπεσε θύμα βιασμού από συγγενικό της πρόσωπο.
Ως δράστης καταγγέλθηκε ο 40χρονος σύζυγος της αδελφής της μικρής μαθήτριας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποπλάνηση παιδιού, βιασμό, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.
Η καταγγελία έγινε σε αστυνομικούς του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου προσήλθαν το ανήλικο κορίτσι, ο πατέρας της και η αδελφή της.
Όπως ανακοινώθηκε, ο 40χρονος κατηγορούμενος, από το 2009 έως και το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, προέβαινε σταδιακά τόσο σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης, ενώ την υποχρέωνε να έρθει σε συνουσία μαζί του.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα αυτά συνέβαιναν σε περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου η 10χρονη ζει μαζί με την αδελφή της, που έχει την επιμέλειά της, καθώς η μητέρα της μικρής δεν ζει πια.
Η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

http://www.news.gr/ellada/nea-ths-perifereias/article/235760/sok-sth-thessalonikh-mathhtria-viazotan-apo-ton-ant.html

Ουγγαρία: Απολύθηκε η ακροδεξιά εικονολήπτρια που κλωτσούσε πρόσφυγες

Ουγγαρία: Απολύθηκε η ακροδεξιά εικονολήπτρια που κλωτσούσε πρόσφυγες

Εκτενείς αναφορές κάνει σήμερα ο γερμανικός Τύπος στην εικονολήπτρια από την Ουγγαρία η οποία εμφανίζεται σε βίντεο να βάζει τρικλοποδιά σε έναν πρόσφυγα που κρατά το παιδί του την ώρα που προσπαθεί να περάσει τα σύνορα μεταξύ Ουγγαρίας και Σερβίας στην πόλη Ρόζσκε.
Στο βίντεο, που έχει μεταδοθεί ευρέως στο διαδίκτυο, εμφανίζεται η Πέτρα Λάζο να βάζει τρικλοποδιά σε έναν άνδρα που κρατά ένα παιδί.
Σε ένα άλλο περιστατικό φαίνεται να κλωτσά δύο άλλα παιδιά όταν αυτά παραβίασαν τις κορδέλες που είχε τοποθετήσει η ουγγρική αστυνομία (δείτε το βίντεο στο τέλος του κειμένου).
Η εικονολήπτρια εργαζόταν για το τηλεοπτικό δίκτυο N1TV, που πρόσκειται στο ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ.
Αμέσως το κανάλι ανακοίνωσε την απόλυση της Λάζο. Ο διευθυντής σύνταξης του N1TV Ζάμπολτς Κίσμπερκ έγραψε στη σελίδα στο Facebook του σταθμού: «Μια συνάδελφος στο N1TV συμπεριφέρθηκε απαράδεκτα σήμερα στο σημείο συγκέντρωσης (μεταναστών) στο Ρόζσκε. Το συμβόλαιο συνεργασίας της εικονολήπτριας λύθηκε, με άμεση ισχύ, και θεωρούμε το συμβάν λήξαν».
Εκατοντάδες μετανάστες παραβίασαν χθες το απόγευμα τις κορδέλες που είχε τοποθετήσει η αστυνομία της Ουγγαρίας κοντά στα σύνορα με τη Σερβία. Οι άνθρωποι προέρχονταν από μια ομάδα περίπου 1.500 ανδρών, γυναικών και παιδιών οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους καθώς περίμεναν για πολλές ώρες σε ένα σημείο συγκέντρωσης στο Ρόζσκε στη νότια Ουγγαρία απ’ όπου οι μετανάστες μεταφέρονται προς ένα κέντρο υποδοχής και καταγραφής προκειμένου να αιτηθούν να τους χορηγηθεί άσυλο.
http://www.news.gr/kosmos/evroph/article-wide/235758/oyggaria-apolythhke-h-akrodexia-eikonolhptria-poy.html

Ρέγκλινγκ: Δεν έχει τόση σημασία ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει λειτουργική κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχιστεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τονίζει ο επικεφαλής του EFSF και του ESM

Ρέγκλινγκ: Δεν έχει τόση σημασία ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση




Το 45% του ελληνικού δημόσιου χρέους ανήκει αυτή τη στιγμή στον EFSF και τον ESM, δηλώνει ο επικεφαλής των δύο οργανισμών, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στη σλοβένικη εφημερίδα Delo που δημοσιεύεται σήμερα.

Όπως εξηγεί o Ρέγκλινγκ, βρέθηκε στη Σλοβενία έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών της χώρας, έτσι ώστε να ενημερώσει τις επιτροπές του κοινοβουλίου για τον ESM και συγκεκριμένα για το ελληνικό πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στις επικείμενες ελληνικές εκλογές, σημειώνει ότι δεν έχει μεγάλη σημασία ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, αφού πάνω από το 80% των βουλευτών της προηγούμενης Βουλής υποστήριξαν το πρόγραμμα. Αυτό που έχει σημασία, συνεχίζει, είναι να υπάρχει λειτουργική κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να συνεχιστεί μετεκλογικά η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που είχε διακοπεί στο πρώτο μισό της χρονιάς.

Επιπλέον, ο Ρέγκλινγκ ερωτηθείς για το αν υπάρχει ακόμα πιθανότητα Grexit, απαντά πως “δεν είναι ένα σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουμε αυτή τη στιγμή, αν και, θεωρητικά, είναι πάντα πιθανό”, εξηγώντας πως τόσο η ελληνική πλευρά όσο και οι δανειστές δούλεψαν σκληρά για να αποφευχθεί.

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη του νομπελίστα οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν ότι θα ωφελούσε την ελληνική οικονομία μια ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή, δηλώνει πως οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν καλύτερα τι λειτουργεί εντός Ευρώπης και τι όχι. Επισημαίνει δε πως τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων που πραγματοποίησε η χώρα μεταξύ 2010 και 2014 είχαν αρχίσει να φαίνονται τόσο σε σχέση με την αντιμετώπιση της ανεργίας όσο και ως προς τα ποσοστά ανάπτυξης.

Όσον αφορά στη συζήτηση για το χρέος και το ρόλο του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα, ισχυρίζεται πως η ονομαστική διαγραφή του χρέους έχει αποκλειστεί και από το ΔΝΤ. Άλλωστε, συνεχίζει, δεν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο για να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο Ρέγκλινγκ υποστηρίζει στην εν λόγω συνέντευξη πως μια ενδεχόμενη ρύθμιση του ελληνικού χρέους -εάν κριθεί αναγκαία- μπορεί να περιλαμβάνει την επιμήκυνση των ωριμάνσεων και τη μείωση των επιτοκίων. Επιπλέον, αναφέρει ότι πολλοί οικονομολόγοι δεν λαμβάνουν υπόψη τους το γεγονός ότι η πραγματική ετήσια επιβάρυνση για τον ελληνικό προϋπολογισμό και την ελληνική οικονομία είναι σχετικά χαμηλή. “Πολύ χαμηλότερη”, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, “από την επιβάρυνση που προκύπτει από το δείκτη χρέους/ΑΕΠ, ο οποίος αγγίζει το 200%”.

Τέλος, δηλώνει “αρκετά σίγουρος” πως το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, πιθανότατα από τον ερχόμενο Νοέμβριο. Το ΔΝΤ, καταλήγει, χρειάζεται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δημοσιονομική προσαρμογή, τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και την επιπλέον ελάφρυνση του χρέους.

http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/235842/regklingk-den-ehei-tosh-shmasia-poia-tha-einai-h-e.html

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ, ΣΕ ΚΑΤ’ ΕΠΙΦΑΣΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»;

keimeno
Απλά τους το πετάς στην μούρη και τους λες το εξής: «Αφού ότι και να ψηφίσω, εσείς θα κάνετε αυτό που θέλετε και έχετε προαποφασίσει, εγώ δεν πρόκειται να το νομιμοποιήσω αυτό με την ψήφο μου».
Όποιος ακούει πως έχουμε στην Ελλάδα εκλογές, πιθανόν και να φαντάζεται πως έχουμε και Δημοκρατία.
Μόνο που στις προηγούμενες και πολύ πρόσφατες εκλογές στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, αναδείχθηκε με τον χειρότερο και πιο αποκαλυπτικό τρόπο, ο καθεστωτικός φασισμός του “αποφασίζω και διατάζω” που κυβερνάει την Ελλάδα.
Μέχρι εκείνη την στιγμή είχαμε βιώσει χοντρά στο πετσί μας, την ψευτιά και την πολιτική εξαπάτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, όλων των προεκλογικών “σωτήρων”.
Αλλά στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, βιώσαμε σαν ΣΟΚ, όχι άλλο ένα ψέμα, αλλά τον ορισμό του πολιτικού ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ.
Το 62% του “ΟΧΙ” που ψήφισαν οι Έλληνες, το έκαναν με το έτσι θέλω “ΝΑΙ”.
Αυτό μας αποκάλυψε πλέον και την πραγματική μορφή του σημερινού φασιστικού πολιτεύματος που κυβερνάει την Ελλάδα.
Πρόκειται για μία μορφή πρωτόγνωρη, όσο και τρομακτική και είναι η εξής: Καταρχήν δημιουργούν στους πολίτες μία ψευδαίσθηση Δημοκρατίας, επιτρέποντας την κριτική και την διαφωνία προς την Κυβέρνηση. Και παράλληλα κάνουν και δημοψήφισμα και εκλογές, για να ομοιάζει το σύστημα προς την Δημοκρατία. Ενώ η πραγματικότητα, είναι πως αυτός είναι ο “μανδύας” της Δημοκρατίας, γιατί οι ενέργειες της Κυβέρνησης είναι ο ορισμός του Φασισμού, αφού δεν υπολογίζει σε τίποτα την λαϊκή ετυμηγορία και το αποτέλεσμα της ΚΑΛΠΗΣ.
Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με έναν πρωτόγνωρο Φασισμό, όπου οι πολίτες έχουν το δικαίωμα της διαφωνίας και της ψήφου, αλλά που αυτά δεν έχουν καμία σημασία, ούτε μπορούν να αλλάξουν αυτά που έχουν ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ.
Η πορεία της χώρας λοιπόν μετά τις “εκλογές” στις 20 Σεπτεμβρίου έχει προαποφασιστεί. Και αν πάμε και ψηφίσουμε, μετά από αυτό το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που έκαναν στο Δημοψήφισμα, θα τους δώσουμε διπλό άλλοθι.
Και για να κάνουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ συγκυβέρνηση, για να εφαρμόσουν το μνημόνιο που όλοι μαζί ψήφισαν και θα δείξουμε πως ΞΕΧΑΣΑΜΕ το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που έκαναν, κατά της λαϊκής εντολής του “ΟΧΙ”, αφού συνεχίζουμε να συμμετέχουμε σε αυτήν την φαρσο-κωμωδία εξαπάτηση, που την ονομάζουν “εκλογές”.
Με λίγα λόγια, όσο λιγότερες ψήφους βρουν μέσα στις κάλπες, τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα.
Άλλωστε κατά το Σύνταγμα, υπερισχύει η αρχή της δεδηλωμένης και αν αυτή είναι η αποχή, όποια κυβέρνηση και να σχηματιστεί, δεν θα είναι κυβέρνηση πλειοψηφίας. Οπότε έχουν πρόβλημα.
Αναφέρθηκε σε αυτό και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιος Κασιμάτης και συνυπογράφω όλα όσα λέει:
“Αυτές οι εκλογές, όπως και όλες οι εκλογές εν καιρώ Μνημονίου στη χώρα, δε παίζουν κανένα θετικό ρόλο. Οι τελευταίες, μάλιστα, γίνονται κατ’ εντολή και απόφαση των δανειστών! Συμφωνημένο ήταν και το Δημοψήφισμα, διότι περίμεναν πως θα βγει το αποτέλεσμα «ΝΑΙ»! Τώρα όμως, για να «νομιμοποιηθεί» η μνημονιακή πολιτική και οι καταστροφικοί όροι της «συμφωνίας, ώστε να χαθεί το μεγάλο «ΟΧΙ», καλούν σε εκλογές, γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να αναδειχθεί σε κυβέρνηση αντιμνημονιακή πολιτική δύναμη. Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζουν ότι ο παράνομος δανεισμός και η παράνομη «Συμφωνία» που ποδοπατούν την Ελλάδα και τα δικαιώματα του ανθρώπου δεν νομιμοποιούνται, ούτε το «ΟΧΙ» του ελληνικού Λαού διαγράφεται. Απεναντίας, θα γίνει ακόμη ισχυρότερο και θα περάσει και στους λαούς της Ευρώπης.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθούμε με αυτές τις εκλογές ή να συμμετέχουμε. Θα πρέπει σαφώς να απέχουμε από το τελούμενο έγκλημα”. Γ.ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ.
Τι κάνουμε λοιπόν όταν μας δίνουν δικαίωμα ψήφου, σε μία κατ’ επίφαση Δημοκρατία και όταν μόλις πριν 2.5 μήνες, έκαναν φανερά ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και ποδοπάτησαν το “ΟΧΙ” που ψήφισαν οι Έλληνες;
Τους το πετάμε στην μούρη και λέμε ένα δεύτερο ΜΕΓΑΛΟ “ΟΧΙ”.
“OXI” ρε Φασιστοειδή της “Δημοκρατικής” Δικτακτορίας.
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ σε αυτήν την φαρσο-κωμωδία εξαπάτηση, που την ονομάζετε “εκλογές”.
Δεν θα σας «νομιμοποιήσω» το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που κάνατε.
«ΟΧΙ».
http://hellasforce.com/2015/09/09/τι-κανεισ-οταν-σου-δινουν-δικαιωμα-ψηφ/

Ντιμπέιτ: Απίστευτη απάντηση από τη Γεννηματά για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

«Δεν αφορά τον ελληνικό λαό» ήταν η απίστευτη απάντηση που έδωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ, για την κακοδιαχείριση και το πόρισμα για τα οικονομικά του κόμματος.
«Το πόρισμα έχει πάει στον εισαγγελέα και γίνονται έρευνες» δήλωσε η κ. Γεννηματά, ερωτώμενη αν θα δοθεί στη δημοσιότητα.
«Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε τίποτα άλλο εκτός από αυτό. Δεν έχω στοιχεία στα χέρια μου σε βάρος κάποιου... Σπαταλάμε χρόνο για μια ερώτηση που δεν αφορά τον λαό» ισχυρίστηκε η κ. Γεννηματά, σε μια εμφανή προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/622822/ntimpeit-apisteyti-apantisi-apo-ti-gennimata-gia-ta-oikonomika-toy-pasok-video#ixzz3lGs38htJ

Η Ρωσία επιβεβαιώνει την παρουσία στρατιωτικών ειδικών στη Συρία. Διαψεύδει όμως η Δαμασκός

Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί βρίσκονται στη Συρία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μια πρώτη επίσημη επιβεβαίωση από τη Μόσχα της παρουσίας ρώσων στρατιωτικών στο συριακό έδαφος, έπειτα από εβδομάδες που εντείνονταν οι εικασίες ότι η Ρωσία μπορεί να αυξάνει την παρουσία της στη χώρα.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι στρατιωτικοί αυτοί ειδικοί βοηθούν στις παραδόσεις ρωσικών όπλων, οι οποίες αποσκοπούν, σύμφωνα με τη Μόσχα, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία.
H συριακή κυβέρνηση όμως διέψευσε αυτήν την εβδομάδα την παρουσία ρωσικών στρατευμάτων ή το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο συριακό έδαφος, μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε η Ουάσιγκτον σχετικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή της Μόσχας στη χώρα που σπαράσσεται από τον πόλεμο.
«Δεν υπάρχει τίποτα το αληθινό σε όσα αναφέρονται τις τελευταίες ημέρες. Δεν υπάρχουν ρωσικές δυνάμεις, δεν υπάρχει καμία ρωσική δραστηριότητα ούτε χερσαία, ούτε ναυτική, ούτε αεροπορική», επισήμανε ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας Όμραν αλ Ζούμπι.
«Πρόκειται για μια ιδέα που κατασκεύασαν οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δύσης και των αραβικών χωρών προκειμένου να δώσουν την εντύπωση (…) ότι το συριακό Κράτος έχει τόσο αποδυναμωθεί που έφθασε στο σημείο να ζητήσει την άμεση βοήθεια από φιλικές (χώρες)», προσέθεσε, αναφερόμενος στη Ρωσία, τη σημαντικότερη σύμμαχο της Δαμασκού από την έναρξη της αντικυβερνητικής εξέγερσης τον Μάρτιο του 2011.
Το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε τηλεφωνήσει στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ προκειμένου να του εκφράσει την «ανησυχία των ΗΠΑ» σχετικά με μια ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή της Μόσχας στη Συρία που θα μπορούσε «να προκαλέσει την κλιμάκωση της σύρραξης».
Το αίτημα των ΗΠΑ και η στάσή των Αθηνών
Ο δε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κ.Κούτρας δήλωσε πως «όχι μόνον δεν εξεφράσθη δυσφορία ή οποιοδήποτε άλλο αρνητικό σχόλιο προς την ελληνική κυβέρνηση, από οιαδήποτε πλευρά, σχετικά με το ζήτημα χορήγησης άδειας υπέρπτησης του ελληνικού εναερίου χώρου, αλλά, αντιθέτως, εκτιμήθηκαν ιδιαιτέρως οι χειρισμοί της Ελλάδας στο θέμα αυτό». Νωρίτερα είχε ερωτηθεί σχετικά με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί δήθεν δυσφορίας που εξεφράσθη σε ελληνική πλευρά σε ό,τι αφορά στο ζήτημα παροχής άδειας υπέρπτησης του ελληνικού εναερίου χώρου σε ρωσικά κρατικά πολιτικά αεροσκάφη.
http://www.huffingtonpost.gr/2015/09/09/rwsia-paroysia-syria-stratiwtikoi-eidikoi_n_8108676.html?utm_hp_ref=greece

Η Ρωσία απαγόρευσε το...Pornhub και άλλες πορνογραφικές ιστοσελίδες

Ο ρωσικός ομοσπονδιακός φορέας που ευθύνεται για τον έλεγχο και τη γενικότερη επίβλεψη του χώρου των media- περιλαμβανομένων των ηλεκτρονικών ΜΜΕ-, Roskomnadzor, προέβη σε απαγόρευση/ μπλοκάρισμα του διάσημου (το μεγαλύτερο στο Ίντερνετ) πορνογραφικού site Pornhub (με έδρα τον Καναδά).
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της The Register, που κυκλοφόρησε και σχολιάστηκε ευρέως στο Διαδίκτυο, πρόκειται για απόφαση μπλοκαρίσματος 11 πορνογραφικών ιστοσελίδων από δικαστήριο στο Κριλοβσκόγκο, στην περιοχή του Κρασνοντάρ (κοντά στην Κριμαία).
Μεταξύ των σελίδων αυτών ήταν το Pornhub, που αποτελεί ένα εκ των πιο δημοφιλών domains στο Ίντερνετ, που κατηγορείται ότι φιλοξενεί παράνομο πορνογραφικό υλικό. Ωστόσο, σημειώνεται πως ο καναδικός νόμος απαγορεύει τη δημοσίευση πορνογραφικών εικόνων με άτομα κάτω των 18.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gizmodo, τον Φεβρουάριο η Ρωσία απαγόρευσε πάνω από 100 πορνογραφικές ιστοσελίδες με παρόμοιες αιτιολογήσεις, καθώς και celebrity memes λίγους μήνες μετά.
H είδηση έχει προκαλέσει αίσθηση στο Ίντερνετ, με τα περισσότερα δημοσιεύματανα έχουν ειρωνικό χαρακτήρα, αναφερόμενα στο μπαράζ απαγορεύσεων και κάνοντας σχόλια για τα προσωπικά γούστα του προέδρου Πούτιν, βίντεο και φωτογραφίες του οποίου ενώ επιδίδεται σε «ανδροπρεπείς» δραστηριότητες κυκλοφορούν συχνά στο Διαδίκτυο, χτίζοντας τη «macho» εικόνα του Ρώσου προέδρου.

http://www.huffingtonpost.gr/2015/09/09/russia-pornhub_n_8108076.html

Αυτός είναι ο Γερμανός παιδόφιλος που συνελήφθη στην Κρήτη



Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία και τις φωτογραφίες Γερμανού που έμενε στην Κρήτη και συνελήφθη για παιδική πορνογραφία. Στον συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη (Pics)
Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου συνελήφθη στην Κρήτη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 49χρονος γερμανικής καταγωγής.
Τον 49χρονο εντόπισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που συνεχίζει τις πολύμηνες έρευνές της, συμμετέχοντας στην παγκόσμια επιχείρηση για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων, με την κωδική ονομασία "Pacifier".
Η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε μάλιστα να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες, αλλά και τα προσωπικά στοιχεία του 49χρονου σεσημασμένου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Κρήτης, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος αλλοδαπού, γερμανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Κρήτη, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου (σχετικό το από 07-09-2015 Δελτίο Τύπου μας ).
Πρόκειται για τον BITTNER Heiner Jost του Shodel και της Helgha.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας με την χρησιμοποίηση ανηλίκων, που δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας τους, δια συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή και με τη χρήση διαδικτύου, τελεσθείσα κατά συνήθεια.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας πέντε (5) ημερών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με την ως άνω παράνομη δραστηριότητα του προαναφερόμενου αλλοδαπού παρακαλούνται να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88 ή στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
 

Πηγή: astynomia.gr