Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Νεκρός ένας μοναχός και δύο πυροσβέστες τραυματίες από πτώση σε γκρεμό

Νεκρός ένας μοναχός και δύο πυροσβέστες τραυματίες από πτώση σε γκρεμό
Ένας μοναχός σκοτώθηκε και δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, όταν τα οχήματα στα οποία επέβαιναν έπεσαν σε γκρεμό, βάθους περίπου 70 μέτρων, κοντά στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το πρωί, όταν το πυροσβεστικό όχημα με τους δύο επιβαίνοντες πυροσβέστες βγήκε στους δρόμους του Αγίου Όρους για την καθιερωμένη, ημερήσια περιπολία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λόγω της σαθρότητας του οδοστρώματος το πυροσβεστικό έπεσε σε δύσβατη περιοχή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο πυροσβέστες.
Ο μοναχός, ξεκίνησε για να πάει στον τόπο του ατυχήματος και πιθανότατα να βοηθήσει στον εντοπισμό των πυροσβεστών, όμως 100 μέτρα πριν από το σημείο του πρώτου περιστατικού, το όχημα ξέφυγε από τον δρόμο και έπεσε κι αυτό στο γκρεμό.
Με δηλώσεις του ο Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποστήριξε πως και τα δύο ατυχήματα σημειώθηκαν λόγω της σαθρότητας του εδάφους. "Είναι σαθρό το έδαφος και δεν το κατάλαβαν ούτε οι πυροσβέστες, ούτε ο μοναχός και έπεσαν στον γκρεμό, σε βάθος περίπου 60 - 70 μέτρων".
Οι δύο πυροσβέστες ανασύρθηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ ένας μοναχός εντοπίστηκε νεκρός.
Με πολλαπλές κακώσεις και κατάγματα νοσηλεύονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης οι δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκαν σοβαρά όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε γκρεμό, βάθους 70 μέτρων κοντά στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος.
"Οι γιατροί του 424 μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να πουν τίποτα για την κατάσταση της υγείας των δύο πυροσβεστών πριν περάσουν δύο 24ωρα. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι είναι πολυτραυματίες και φαίνεται ότι είναι εκτός κινδύνου αλλά κανείς δεν μπορεί να πει κάτι οριστικό πριν περάσουν 48 ώρες", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, υποστράτηγος Δημήτρης Πιερράκος.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/491073/nekros-enas-monahos-kai-dyo-pyrosvestes-traymaties-apo-ptosi-se-gkremo#ixzz3CMiH2STs

Τα πράγματα είναι απλά και το λέω όσο ποιο απλά μπορώ, ειρήνη στην Παλαιστίνη δεν θα υπάρξει όσο το ισραηλ κάνει το αφεντικο

Άραγε πότε θα ξανά σταθούν στα πόδια τους οι άνθρωποι στην λωρίδα της γάζας. Ποιος νοιαζετε  να αποδώσει ευθύνες στους δολοφόνους;
Τώρα όλοι οι δυτικοί  που επέτρεψαν αυτό το απάνθρωπο έγκλημα στέλνουν οικονομική βοήθεια στην λωρίδα της γάζας. Αλήθεια πόσο κοστίζει ένας νεκρός άνθρωπος ;
Πόσο κοστίζει μια νεκρή οικογένεια ;

Αν το ισραηλ θέλει να έχει ειρήνη με τους παλαιστίνιους τότε θα πρέπει να πληρώσει το κόστος των ζημιών που προκάλεσε. Με τον τρόπο αυτό θα πετυχη  την απόλυτη ειρήνη με του παλαιστίνιους καθώς θα τους δείξει ότι δεν έχει κάτι με τους ίδιους αλλά με την οργάνωση ΧΑΜΑΣ.
Το κυριότερο όμως είναι ότι θα ηρέμηση τις ψυχές των παιδιών που άφησε να ζήσουν και δεν τα αφήσει να ποτιστούν με μίσος .

Τα πράγματα είναι απλά και το λέω όσο ποιο απλά μπορώ, ειρήνη στην Παλαιστίνη δεν θα υπάρξει όσο το ισραηλ κάνει το   αφεντικο . Το ισραηλ πρέπει να αλλάξει ύφος στην περιοχή και να καταλάβει ότι αν θεωρεί ότι η χαμας είναι τρομοκρατική οργάνωση με τον τρόπο που την αντιμετωπίζει θα γεννιούνται  περισσότερες οργανώσεις του ίδιου περιεχομένου.
 Οταν δίνης πολιτισμό θα εισπράξεις  πολιτισμό. Όταν δίνεις ωμή και χωρίς έλεος βια μην περιμένεις ηρεμία και ειρήνη.
Αυτό που προέχει τώρα περισσότερο από κάθε άλλο θέμα στον πλανήτη είναι η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης . Αφού υπάρχει το άχρηστο ΝΑΤΟ να ενταχθεί και το ισραηλ και η Παλαιστίνη και τότε όλα τέλειωσαν .

Όσο για το ισλαμικό κράτος κτλ αυτό είναι δημιούργημα των  Η.Π.Α και της Αγγλίας αν θέλουν το διαλύουν τώρα, απλά τούτη την χρονική στιγμή τους είναι χρήσιμο .

ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ (πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ) Ξεπούλησαν «τεχνηέντως» την Ελλάδα! «Απομένει πλέον στην ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύομαι ακράδαντα, να αποκαλύψει επιτέλους τους λόγους που μπήκαμε σε αυτόν το μνημονιακό Μεσαίωνα και να τιμωρήσει αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτόν»

* Κύριε Λογοθέτη, ο συνήγορός σας, Μιχ. Δημητρακόπουλος, έχει δηλώσει ότι έχετε τις ίδιες απόψεις με τη Γεωργαντά και συμφωνείτε σε όλα εκτός από την κομματική προέλευση. Πώς μπήκατε στην ΕΛΣΤΑΤ, ποιος και ποια ημερομηνία, αν θυμάστε, σας πρότεινε και αποδεχθήκατε;
«Αν δεν υπήρχε ο έσωθεν "πρόθυμος συνεργάτης" για να προετοιμάσει το έδαφος για την εφαρμογή του όποιου έξωθεν "σχεδίου", δεν θα φτάναμε εδώ που φθάσαμε», τονίζει ο Ν. Λογοθέτης«Αν δεν υπήρχε ο έσωθεν "πρόθυμος συνεργάτης" για να προετοιμάσει το έδαφος για την εφαρμογή του όποιου έξωθεν "σχεδίου", δεν θα φτάναμε εδώ που φθάσαμε», τονίζει ο Ν. Λογοθέτης- Επειτα από προκήρυξη των θέσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών στο Διαδίκτυο τον Απρίλιο του 2010, εκδήλωσα το ενδιαφέρον μου μέσω του OPENGOV με αποστολή του βιογραφικού μου. Στις αρχές Ιουνίου του 2010, ο κ. Πλασκοβίτης (ο τότε γ.γ. του ΥΠΟΙΚ) μέσω τηλεφώνου, μου γνωστοποίησε ότι θα προτεινόμουν για τη θέση του αντιπροέδρου και με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε η θέση. Του είπα ότι φυσικά με ενδιέφερε και ότι θα το θεωρούσα τιμή μου. Την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010, επιλέχθηκα επισήμως από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.
* Ο κ. Ανδρέας Γεωργίου ισχυρίστηκε στους δικαστές ότι είχατε προσωπική αντιδικία. Γνωριζόσασταν και πριν και είχατε αντιδικία προσωπική ή μήπως εννοεί ότι αποκτήσατε προσωπική αντιδικία εντός της ΕΛΣΤΑΤ στο τρίμηνο που μείνατε, και ποια είναι η βάση της αντιδικίας;
- Δεν είχα ουδεμία επαγγελματική ή φιλική σχέση με τον κ. Γεωργίου πριν από τον Ιούνιο του 2010. Οι αντιδικίες μαζί μου -και όχι μόνο μαζί μου, αλλά με τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ.- αρχίσανε πολύ γρήγορα, μετά την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 3 Αυγούστου 2010. Πριν ακόμη από τη χρονική περίοδο των σημαντικών διαφωνιών μαζί του σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του ελλείμματος του 2009, έγιναν προφανείς σε όλους μας οι σοβαρές αδυναμίες του στη σωστή άσκηση των καθηκόντων του ως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Εσωκλείω έγγραφο με αυτές τις αδυναμίες που απετέλεσε μέρος μιας επιστολής που έστειλα στις 10.10.2010 στον κ. Πλασκοβίτη, διαμαρτυρόμενος για μια συμπεριφορά πλήρους αυθαιρεσίας εκ μέρους του Γεωργίου, και για «ενέργειες που αντιβαίνουν κάθε έννοια λογικής αλλά και διοικητικής δεοντολογίας, και που δεν συνάδουν με την τόσο σημαντική θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ».
* Οταν ανέβηκε στην εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου είχατε πιστέψει ότι υπήρχαν χρήματα και θα γινόταν νοικοκύρεμα της χώρας και, αν ναι, από πότε και για ποιο λόγο αρχίσατε να αμφιβάλλετε;
- Πάντα πίστευα ότι η Ελλάδα χρειαζόταν νοικοκύρεμα στα δημοσιονομικά της και μεταρρυθμιστικές επεμβάσεις στο δημόσιο τομέα, αλλά δεν πολυπίστεψα το «λεφτά υπάρχουν» καθ' όσον, αν υπήρχαν, δεν θα είχαμε ανάγκη νοικοκυρέματος! Και επιπλέον, αν υπήρχαν λεφτά, γιατί καταλήξαμε στο Μνημόνιο και στη σχετική δανειακή σύμβαση του Μαΐου του 2010; Βέβαια, αν η πρώτη αμφισβήτησή μου για το «λεφτά υπάρχουν» προέκυψε λόγω της μη αποφυγής του πρώτου Μνημονίου, η πρώτη αμφισβήτησή μου για το αν έπρεπε να μπούμε στο Μνημόνιο προέκυψε όταν άρχισα να βλέπω τις προσπάθειες του Γεωργίου να «φουσκώσει» περαιτέρω το έλλειμμα του 2009 στο 15,4%, αντί να κάνει το αντίθετο που περιμέναμε ότι θα κάνει: να ερευνήσει, δηλαδή, αν ήταν πραγματικά σωστό το ήδη υψηλό ποσοστό του 13,6% του ελλείμματος λόγω του οποίου «μπήκαμε» στο πρώτο Μνημόνιο.
* Στο βούλευμα οι εφέτες αναφέρονται και στο swap της Γκόλντμαν Σακς του 2001, με το οποίο μπήκαμε, κρύβοντας έλλειμμα, στο ευρώ. Στις ΗΠΑ, η Γκόλντμαν Σακς κατηγορήθηκε γι' αυτό και υποστήριξε ότι για να κάνει αυτή τη «δουλειά» πήρε αμοιβή 1 δισ. δολάρια. Οταν ρωτήθηκε σχετικά είπε ότι εκείνη κράτησε τα 735 εκατομμύρια και για τα άλλα 265 είπε «ρωτήστε την ελληνική κυβέρνηση για το ποιοι πήραν αυτό το ποσό». Σχετική έρευνα γι' αυτή την υπόθεση έκανε η ελληνική Δικαιοσύνη, με τον εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή. Τι γνωρίζετε εσείς γι' αυτό το σκέλος της υπόθεσης;
- Εφ' όσον υποστήριξε κάτι τέτοιο η ίδια η Γκόλντμαν Σακς εγώ δεν έχω λόγο να την αμφισβητήσω! Και δεν μπορώ να ξέρω ποιος ωφελήθηκε με το ποσό της «προμήθειας» των 265 εκατομμυρίων - καλό θα ήταν πάντως να ερωτηθεί η τότε ελληνική κυβέρνηση για το ποιοι πήραν αυτό το ποσό. Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι το τότε swap του Σημίτη (που έγινε για να μπούμε στο ευρώ) ήταν αξίας περίπου 2,8 δισεκατομμυρίων το 2001 και κατέληξε να «κοστίζει» 21 δισεκατομμύρια το 2009. Ηταν τότε που ο κ. Radermacher, διευθυντής της Eurostat, αποφάσισε να το διαιρέσει διά 4 και να «φορτώσει» το ένα τέταρτο αυτού του ποσού στο έλλειμμα του 2009 - μία ενέργεια τελείως αυθαίρετη, που έγινε για πρώτη φορά τότε, και μόνο για την Ελλάδα - αλλά για καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα που είχε καταφύγει σε παρόμοιες αλχημείες με swaps. Αυτό αποτέλεσε την πρώτη προσωπική μου διένεξη με τον Γεωργίου, όταν υποψιάστηκα, δηλαδή, ότι προετοιμαζότανε μια «εμπλοκή» του swap του 2001 με το έλλειμμα του 2009! Το έναυσμα για αυτή την υποψία ήταν ένα πολύ αρνητικό δημοσίευμα του ιδίου του Radermacher στις 8.9.2010 στο Bloomberg σχετικά με τη δήθεν καθυστέρηση της Ελλάδας να αποκαλύψει τις «μυστικές» συμφωνίες με τα swaps, ώστε να αποκαλυφθεί το πραγματικό χρέος! Αποτέλεσμα, μάλιστα, του δημοσιεύματος ήταν να εκτιναχτούν τα spreads δεκαετών ομολόγων στις 980 μονάδες βάσης ενώ μέχρι τότε έδειχναν τάσεις αποκλιμάκωσης. Ωσάν κάποιος να ήθελε με κάθε τρόπο να μας εμποδίσει να ξαναβγούμε στις αγορές για τις δανειακές μας ανάγκες και να μείνουμε υποταγμένοι στην τρόικα! Υπενθυμίζω ότι μετά την ανακοίνωση της Eurostat και της μονοπρόσωπης ΕΛΣΤΑΤ του Γεωργίου για το τελικό ποσοστό του ελλείματος του 15,4% τον Νοέμβριο του 2010, τα spreads ξεπέρασαν τις 3.000 μονάδες! Και ήταν τότε που «νομιμοποιήθηκε» το πρώτο Μνημόνιο και επιβλήθηκαν τα επαχθή μέτρα, από τα οποία ακόμη υποφέρουμε σήμερα.
* Οταν κάνατε συνεδρίαση στην ΕΛΣΤΑΤ, είχατε μπροστά σας πίνακες ή εκθέσεις του υπουργείου Οικονομικών ή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ή φακέλους με το χρέος αναλυτικά σε κάθε δανειστή, όπως γίνεται σε τόσο σοβαρά όργανα και σοβαρές υποθέσεις;
- Το μόνο πράγμα που είχαμε μπροστά μας σε κάθε συνεδρίαση της ΕΛΣΤΑΤ ήταν η ατζέντα των θεμάτων που ο Γεωργίου ήθελε να συζητήσουμε, έχοντας απαγορεύσει τη συζήτηση οποιουδήποτε ζητήματος που προτείναμε εμείς. Θέταμε εγγράφως θέματα που θέλαμε να συζητήσουμε, και ζητούσαμε την εμπλοκή μας στις συναντήσεις με την Eurostat για τον υπολογισμό του ελλείμματος, αλλά τα αιτήματά μας έπεφταν στο κενό!
* Εν τέλει, την Ελλάδα χτύπησε μια κρίση, όπως τις ΗΠΑ το 2008, ή μήπως κατασκεύαζαν κάποιοι μια κρίση -με υπερδανεισμό ή άλλον τρόπο-, για να χτυπήσει όταν δοθεί κάποιο σύνθημα;
- Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι ήταν έξωθεν σχέδιο, συνωμοσία, πείραμα ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, όπως λέει μια αγγλική ρήση: «it takes two to tango». Αν δεν υπήρχε ο έσωθεν «πρόθυμος συνεργάτης» για να προετοιμάσει το έδαφος για την εφαρμογή του όποιου έξωθεν «σχεδίου», δεν θα φθάναμε εδώ που φθάσαμε. Και ο μόνος επιστημονικός τρόπος προετοιμασίας του εδάφους για το Μνημόνιο ήταν το φούσκωμα του ελλείμματος, κάτι που οδήγησε την οικονομική αξιοπιστία της χώρας μας στα Τάρταρα και τα spreads στα ύψη. Εξ ου και η είσοδος και η παραμονή μας στα Μνημόνια της τρόικας, καθώς και η επιβολή των επαίσχυντων μέτρων. Διότι μια παράγραφος του πρώτου Μνημονίου, για όσους τέλος πάντων το διάβασαν -διότι άκουσα ότι κάποιοι το ψήφισαν χωρίς καν να το διαβάσουν!- φέρεται να λέει ότι τα μέτρα που θα λαμβάνονταν, θα προσαρμόζονταν στα στοιχεία που θα προέκυπταν - και τι καλύτερο «στοιχείο» για να μπουν τα επαχθή μέτρα από το στοιχείο του διογκωμένου ελλείμματος!
Απομένει πλέον στην ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύομαι ακράδαντα, να αποκαλύψει επιτέλους τους λόγους που μπήκαμε σε αυτόν το μνημονιακό Μεσαίωνα και να τιμωρήσει αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτόν.http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=27/07/2014&id=440944

ΕΦΕΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ «ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ» Τα κόλπα - βόμβες που έφεραν τα εφιαλτικά Μνημόνια

- Στα δίχτυα των δικαστών το μυστικό κόλπο της «Goldman Sachs» επί Σημίτη
- Εγγραφο-ντοκουμέντο για το πώς μαγείρευαν τεχνητό έλλειμμα το 2010
- Κόντρες δικαστών-εισαγγελέα για τα «στημένα» Μνημόνια
- Αποκαλύψεις που σοκάρουν κάνει στην «Κ.Ε.» ο Ν. Λογοθέτης της ΕΛΣΤΑΤ
Μεγάλη δικαστική κόντρα με ευθείες πολιτικές αναφορές, για το αν έπρεπε η χώρα να μπει στο Μνημόνιο ή όχι, καταγράφεται στο βούλευμα για τα διαβόητα ελλείμματα της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Η απλή ανάγνωση του βουλεύματος είναι αρκετή για να καταδείξει το άγριο παρασκήνιο που εξελισσόταν στην κορυφή της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ το 2009 και το 2010.
Το βούλευμα καταγράφει συνθήκες τριτοκοσμικής σοβαρότητας στη διακυβέρνηση της χώρας.
Οι συνθήκες αυτές, δυστυχώς, ενισχύονται από έγγραφα-ντοκουμέντα, που σε ανύποπτο χρόνο διακινήθηκαν στην κορυφή της κυβέρνησης.
Μια επιστολή που είχε σταλεί το κρίσιμο εκείνο διάστημα (Οκτώβριος του 2010) από τον αντιπρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Νίκο Λογοθέτη στο υπουργείο Οικονομικών, περιέγραφε ξεπούλημα της χώρας με υπόγειες συνεννοήσεις εντός και εκτός Ελλάδας.
Το οργιαστικό παρασκήνιο από το 2001 μέχρι το 2010 που περιλαμβάνει την Goldman Sachs, τον Κ. Καραμανλή, τον Κ. Σημίτη, τον Γ. Παπανδρέου, τον τότε πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, οδήγησε στα Μνημόνια και τα σκληρά μέτρα με αποτελέσματα τραγικά για τη χώραΤο οργιαστικό παρασκήνιο από το 2001 μέχρι το 2010 που περιλαμβάνει την Goldman Sachs, τον Κ. Καραμανλή, τον Κ. Σημίτη, τον Γ. Παπανδρέου, τον τότε πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, οδήγησε στα Μνημόνια και τα σκληρά μέτρα με αποτελέσματα τραγικά για τη χώραΟ (τότε) αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, που δικαιώνεται από το δικαστικό βούλευμα, αποκαλύπτει στην «Ε» το μεγάλο «στήσιμο» της Ελλάδας στα Μνημόνια με ένα μυστικό κόλπο της περίφημης Goldman Sachs. Για να γίνει το κόλπο αυτό διατέθηκαν «κάπου» στην Ελλάδα 265 εκατομμύρια δολάρια.
Το κόλπο (SWAP) της Goldman Sachs αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς αναδεικνύεται στο δικαστικό βούλευμα.
Τα γεγονότα, που, κατά το βούλευμα, έχουν ιδιαίτερη σημασία στην έρευνα για το αν κάποιοι κρέμασαν και ξεπούλησαν την Ελλάδα:
Η Νέα Δημοκρατία προκήρυξε τις εκλογές του 2009 τον Αύγουστο και τις όρισε στις 4 Οκτωβρίου 2009. Θυμήθηκε να στείλει στις Βρυξέλλες το ύψος του ελλείμματος μόλις 48 ώρες πριν απ' τις εκλογές. Τελευταία εργάσιμη ημέρα. Δηλαδή Παρασκευή... Και το έλλειμμα ήταν... αριστούργημα! Μόλις 6%!
Την Κυριακή κέρδισε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και η πρώτη δουλειά που έκανε ήταν να... διπλασιάσει το έλλειμμα μετά ακριβώς 15 ημέρες. Στις 21 Οκτώβρη ανακοίνωσε έλλειμμα στο 12,6%.
Κι αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να μπούμε σε Μνημόνια γιατί έπρεπε να είναι πάνω από 15,5%.
Τον Γενάρη του 2010 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ διένειμε ένα δισ. ευρώ σε πολίτες ως επίδομα αλληλεγγύης με βάση τις φορολογικές δηλώσεις. Ετσι, υλοποίησε το «λεφτά υπάρχουν» και μέχρι σήμερα αρνείται να απαντήσει σε ποια φυσικά πρόσωπα έδωσε τα χρήματα αυτά, γιατί μεταξύ άλλων πήραν επίδομα αλληλεγγύης και πολιτικοί μηχανικοί και δικηγόροι και επιχειρηματίες με βίλες και πισίνες...
Ενα μήνα μετά δημιούργησε τη νέα ΕΛΣΤΑΤ, την οποία άφησε ακέφαλη για... 5 μήνες. Το βούλευμα αναφέρει ότι επειδή η ΕΛΣΤΑΤ ήταν ακέφαλη το έλλειμμα το χειρίστηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και το ανέβασε τον Απρίλιο του 2010 (μετά τη διανομή του ενός δισ. ευρώ...) στο 13,5%.
Το σουλάτσο του ΔΝΤ
Και πάλι όμως το παρασκήνιο οργίαζε και πηγαινοερχόταν στην Αθήνα το τότε αφεντικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Στρος Καν.
Το καλοκαίρι του 2010 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πήρε τον Ελληνα Ανδρέα Γεωργίου, υφιστάμενο του Στρος Καν στο ΔΝΤ, και τον διόρισε πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ με την υποχρέωση από το νόμο να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Το βούλευμα καταγράφει ότι ο Γεωργίου υπέβαλε παραίτηση για το... μέλλον και πήρε άδεια από το ΔΝΤ μέχρι (κατ' αρχήν...) το τέλος Νοέμβρη του 2010.
Το βούλευμα καταγράφει ότι μέσα στο διάστημα αυτό της προεδρίας του Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ έπεσαν κεφάλια. Κατάργησε τα πέντε από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μόνος του ανακοίνωσε νέο έλλειμμα δύο φορές. Την πρώτη το έφτασε στο 15,4% και τη δεύτερη στο 15,8% .
Η δικαστική κόντρα είναι κραυγαλέα και με πολιτική διάσταση στο βούλευμα.
Ο εισαγγελέας υπέβαλε πρόταση στους δικαστές και εκείνοι την απέρριψαν.
Βασικό επιχείρημα του εισαγγελέα ήταν ότι «η ουσιαστική πραγματικότητα της Εθνικής Οικονομίας και η κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας ήταν ήδη δεδομένες και ουδόλως επηρεάστηκαν ή διαμορφώθηκαν επί τα χείρω από την όποια συμπεριφορά των κατηγορουμένων της ΕΛΣΤΑΤ...».
Σε ελεύθερη απόδοση αυτό είναι πολιτικό και οικονομικό δεδομένο. Αυτό όμως είναι ζητούμενο στη δικαστική έρευνα. Δηλαδή αν όντως ήταν τόσο υψηλό το έλλειμμα σε σχέση με άλλα κράτη, αν τα στοιχεία ήταν τεκμηριωμένα κ.λπ.
Αυτό ψάχνει η Δικαιοσύνη. Ο εισαγγελέας όμως το θεώρησε ως δεδομένο γι' αυτό και χρησιμοποιεί τις κρίσιμες λέξεις «η όποια συμπεριφορά των κατηγορουμένων». Δηλαδή και 50% έλλειμμα το ίδιο θα ήταν με αυτή την προσέγγιση.
Το ύψος όμως του ελλείμματος είναι το ζητούμενο, γιατί με βάση αυτό προσδιορίζεται αν είναι όντως κακές η δημοσιονομική διαχείριση και η εθνική οικονομία. Και τότε κρίνεται αν είναι απαραίτητος μηχανισμός στήριξης, πόσο σκληρά πρέπει να είναι τα μέτρα και πόσα χρόνια θα ισχύουν κ.λπ.
Από τη σκληρότητα των μέτρων εξαρτάται ο αριθμός των ανέργων και των πτωχεύσεων και των αυτοκτονιών.
Αλλο 12% ανεργία και 10 αυτοκτονίες το χρόνο και άλλο 30% ανεργία και 5.000 αυτοκτονίες σε τρία χρόνια.
Στην ελληνική τραγωδία, οι αριθμοί έχουν τεράστια σημασία. Το ένα δισ. ευρώ του επιδόματος αλληλεγγύης είναι εξαιρετικά σοβαρό ποσό για τον επηρεασμό του ύψους του ελλείμματος.
Αυτό φαίνεται από το ότι το βούλευμα ερευνά και αξιολογεί πολύ σοβαρά το κόλπο με την απόκρυψη ποσού 5,4 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση Σημίτη για να ενταχθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
Αυτή η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και κατά τον αμερικανικό κολοσσό στην Ελλάδα διανεμήθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες το τεράστιο ποσό των 265 εκατομμυρίων δολαρίων για να γίνει αυτό το κόλπο που περιλαμβάνεται στο βούλευμα.
Το βούλευμα για τα κόλπα
Γράφει το βούλευμα στη σελίδα 98 ότι διογκώθηκε -κατά τις μαρτυρίες- τεχνητά το έλλειμμα με δύο κόλπα:
1Συμπεριελήφθησαν στο έλλειμμα οι συμφωνίες ανταλλαγής εκτός αγοράς (off markets swaps), στις οποίες είχε προβεί το ελληνικό Δημόσιο μεταξύ 2001-2007 και ιδίως του swap της Goldman Sachs του 2001.
2Συμπεριελήφθησαν οι οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων.
Για όσους γνωρίζουν την υπόθεση ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το θέμα της Goldman Sachs.
Οι Αμερικανοί έκαναν έρευνα ακριβώς για το κόλπο αυτό και οι αρμόδιοι της Goldman Sachs ούτε λίγο, ούτε πολύ πήραν αποστάσεις λέγοντας ότι έκαναν το κόλπο γιατί μοιράστηκαν με την ελληνική κυβέρνηση αμοιβή ενός δισ. δολαρίων!
«Εμείς κρατήσαμε τα 735 εκατομμύρια. Για το ποιοι και πώς μοιράστηκαν τα 265 εκατομμύρια δολάρια ρωτήστε την ελληνική κυβέρνηση».
Το προφανές είναι ότι ήταν κάποιου είδους μίζα.
Για το αν δόθηκε και σε ποιους αμοιβή για να γίνει αυτό το κόλπο άρχισε έρευνα ο Εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής, αλλά είναι άγνωστο αν κατέληξε ακόμα σε κάποιο συμπέρασμα.
Το γεγονός ότι αυτή η υπόθεση περιλαμβάνεται στο βούλευμα της ΕΛΣΤΑΤ έχει τεράστια σημασία, καθώς το ποσό των 5,4 δισ. ευρώ και το ένα δισ. ευρώ του Γιώργου Παπανδρέου στα επιδόματα αλληλεγγύης είναι ποσά που μπορεί να ανεβάσουν κατά τρεις μονάδες το έλλειμμα.
Το ποσό των 5,4 δισ. φαίνεται κατ' αρχήν ότι κρύφθηκε με το κόλπο της Goldman Sachs για να εμφανίσει η κυβέρνηση Σημίτη μικρότερο το έλλειμμα και έτσι να ξεγελάσει τον γερμανογαλλικό άξονα και να μπει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Φυσικά η Γερμανία και γνώριζε την πραγματικότητα και ήθελε προσχηματικά να ξεγελαστεί για να μη δίνει δικαιώματα και σε άλλους αφού «δεν ήξερε τίποτα για το έγκλημα».
Η Goldman Sachs, φυσικά, δεν θα μπορούσε να ξεγελάσει ποτέ τους Αμερικανούς και σε δεδομένη στιγμή άρχισαν την έρευνα, οπότε η Goldman Sachs «έδωσε» και την κυβέρνηση Σημίτη.
Πάνω-κάτω κατά το δοκούν
Ετσι αυτό το κόλπο, που δημιουργήθηκε ως swap για να μειώσει το έλλειμμα, από τον Γιώργο Παπανδρέου μπορούσε με την αποκάλυψη να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει το έλλειμμα. Παράλληλα, η αποκάλυψη που έγινε στις ΗΠΑ για κολοσσιαία αμοιβή προκειμένου να γίνει το κόλπο θα μπορούσε να θεωρηθεί στην Ελλάδα παράνομη αμοιβή για εκείνους που μοιράστηκαν (αν λέει αλήθεια η Goldman Sachs) τα 265 εκατομμύρια.
Στον εισαγγελέα κ. Αγγελή καταθέσαμε τις πληροφορίες αυτές για να οδηγηθεί στα πρακτικά που κρατήθηκαν στις ΗΠΑ για το κόλπο αυτό και από τα οποία θα προκύπτουν και τα ονόματα που χειρίστηκαν την υπόθεση.
Η πλευρά Σημίτη, η οποία συνδεόταν με την πλευρά Γιώργου Παπανδρέου με φιλία... έχθρας, προσπαθούσε με δηλώσεις και άρθρα αρμοδίων υπουργών (Χριστοδουλάκης) να πιέσει την κυβέρνηση Παπανδρέου «να μη δεχθεί πρωτοβουλίες που οδηγούσαν στη διόγκωση του χρέους».
Η κυβέρνηση Παπανδρέου τις δέχθηκε, στρίμωξε την πλευρά Σημίτη και αμέσως με την άνοδο της εξουσίας και τη διανομή του ενός δισ. ευρώ ως επιδόματος αλληλεγγύης αύξησε το έλλειμμα κατά 6,4 δισ., δηλαδή κατά τρεις μονάδες μέχρι να βγει το 2009. Το έλλειμμα των 14 δισ. (6%), που ισχυριζόταν (μάλλον ψευδώς) ότι παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή, έγινε αμέσως 21 δισ. με αυτά τα ποσά και στη συνέχεια με άλλα κόλπα προστέθηκαν κι άλλα ποσά.
Η «Real News» σε ρεπορτάζ της αποκάλυψε ότι υπάρχει έκθεση στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αναφέρονται στα κόλπα για την παραποίηση στοιχείων το 2009 ώστε να μπούμε στο ΔΝΤ.
Ακριβώς αυτή είναι η αιτία της δικαστικής κόντρας στο βούλευμα.
Ο μεν εισαγγελέας γράφει ότι δεν έχουν σημασία τα κόλπα αφού η χώρα είχε πρόβλημα, οι δε δικαστές απαντούν απορρίπτοντας τη θέση του εισαγγελέα ότι πρέπει να γίνει νέα έρευνα για να αποδειχθεί αν και ποιος έκανε τα κόλπα, γιατί με αυτά μπήκαμε στο ΔΝΤ.
Δεν είναι καθόλου άσχετη η προχθεσινή δημοσιοποίηση της κόντρας δικαστών με το υπουργείο Οικονομικών όταν ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε ότι οικονομική πολιτική κάνει η κυβέρνηση.
Αν το βούλευμα κρίνει ότι έγιναν κόλπα για να προωθηθεί συγκεκριμένη οικονομική πολιτική, τότε οικονομική πολιτική μπορούν να κάνουν και οι δικαστές.
Αυτό ακριβώς είναι το διακύβευμα στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Αν μετά τη νέα έρευνα που διατάχθηκε κριθεί ότι έγιναν κόλπα για να εμφανισθεί το έλλειμμα μεγαλύτερο, τότε η πολιτική εξουσία πρέπει να βρει τρόπο να ενταφιάσει τη δικαστική έρευνα για να μη βρεθούν συγκεκριμένα και σήμερα πανίσχυρα στελέχη της πίσω από κάγκελα...http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=27/07/2014&id=440943

Ρωσια: Απελαθηκαν τουρκοι για προσηλυτισμό στο ισλαμ! Και η Θρακη κύριε;

Στην πρωτεύουσα της Τσουβασίας, όργανα επιβολής του νόμου εντόπισαν ομάδα αλλοδαπών που έφθασαν ως τουρίστες, αλλά στην πραγματικότητα είχαν μεταβεί για «θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες»- δηλ. προσηλυτισμό στο Ισλάμ.
Το ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε ως ένοχους παραβίασης της παραμονής τους στη χώρα και διέταξε την απέλαση στην πατρίδα τους – Τουρκία, ανέφερε στο πρακτορείο Ρέγκνουμ, αξιωματούχος της υπηρεσίας μετανάστευσης στη Τσουβασία.
Οι Τούρκοι υπήκοοι βρέθηκαν στη Ρωσία κατά παράβαση της διαμονής και εντοπίσθηκαν στις 22 Ιουλίου, από έλεγχο της υπηρεσίας για συμμόρφωση με τους νόμους της μετανάστευσης.
«Είχαν αποδεχθεί ότι είχαν έρθει στη Ρωσία, ώστε να μην απαιτηθεί θεώρηση, ως τουρίστες, βάσει της αμοιβαίας συμφωνίας των δύο χωρών».
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Δημοκρατία της Τσουβασίας συμμετείχαν σε θρησκευτικές τελετές οργανώσεων θρησκευτικού χαρακτήρα που αποσκοπούσαν σε κέρδος με την εφαρμογή της θρησκευτικής εκπαίδευσης, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.
echedoros-a.gr
Hellasforce.com

Εκτιμώ ότι η ΕΣΗΕΑ πρέπει να κάνει κάτι.

 Δημοσιογράφοι- πολιτικοί διαπληκτίζονται στην τηλεόραση . Είναι στημένο και όχι αληθινό .
Απλά είναι έτσι φτιαγμένο το παιχνίδι , ώστε να περαστή, στον κόσμο ότι και καλά,  ο δημοσιογράφος τη λέει  στον πολιτικό και ο βουλευτής  απολογήθηκε .
 Όλοι ευχαριστημένοι.
 Χαμένος ο θεατής .
 Μετά το τέλος της κουβέντας μπορεί το επόμενο θέμα αν μιλάμε για δελτίο ειδήσεων να είναι για κατεστημένη ανθελληνική φορολογική η γενικότερα εθνική πολιτική.


Νομίζω ότι οι καλοί δημοσιογράφοι με τις καλές ερωτήσεις τις ουσιαστικές ερωτήσεις δεν είναι στην τηλεόραση.

Στεναχωριέμαι  για τους λίγους δημοσιογράφους τους λεγόμενους και διάσημους που αμαυρώνουν τον αγώνα των μη γνωστών δημοσιογράφων.

Στην ελλαδα πάσχουμε και από ενημέρωση . θα έλεγα ότι έχουμε ενημέρωση ύπνωση .

Δυστυχώς δεν έχουμε μόνο εντολοδόχους πολιτικούς έχουμε και εντολοδόχους δημοσιογράφους . κατά την γνώμη μου το δεύτερο είναι τραγικό.
Εκτιμώ ότι η  ΕΣΗΕΑ  πρέπει να κάνει κάτι.

«Αγοράζουμε βέρες, τάματα...»

Τον Απρίλιο του 2013, ένας 32άχρονος Γερμανός συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο με 16 κιλά χρυσού, με προορισμό τη Γερμανία. Θα μπορούσαμε να τον πούμε και... λαθρέμπορο, αφού είχε ξανασυλληφθεί με 8,5 κιλά χρυσού και εξήντα κιλά ασημιού, με προορισμό το Βερολίνο.
Οι αστυνομικοί παρατήρησαν πως, ενώ η αποστολή γινόταν από την οδό Ερμού, η έδρα της εταιρείας ήταν στην Κάλυμνο. Ο χρυσός έκανε πολλές άσκοπες διαδρομές στην Ελλάδα πριν φτάσει στη Γερμανία με εικονικά δελτία, στα οποία η επωνυμία της εταιρείας -με τον ίδιο πάντα ΑΦΜ- άλλαζε κατά ένα γράμμα. Αρχικά πήγαινε σε ένα παράρτημα στην Κρήτη, επέστρεφε στην Αθήνα και περνούσε από τρεις διαφορετικές εταιρείες, που ανήκαν στο ίδιο πρόσωπο.
Το κουβάρι με το κουτί με τις χρυσές... πασχαλινές λαμπάδες έφτασε ώς την Interpol, η οποία γνώριζε μια εταιρεία για πέντε ποινικές υποθέσεις φοροδιαφυγής στη Γερμανία. Είχε έδρα την οδό Οθωνος και είχε κάνει εξαγωγές σε επτά εταιρείες με έδρα το Βερολίνο. Μια άλλη εταιρεία-φάντασμα με έδρα την οδό Καπνικαρέας είχε εμπλοκή σε απάτες 1,2 εκατ. ευρώ με ακάλυπτες επιταγές. Ακόμα και ο πιο χαζός αστυνομικός του κόσμου θα καταλάβαινε πως κάτι συμβαίνει. Τα πολύτιμα μέταλλα έφταναν στο Σύνταγμα από ενεχυροδανειστήριο της Ομόνοιας -για φύλαξη και όχι για πώληση-, αφού περνούσαν από την Κωνσταντινούπολη! Αλλά τον Μάιο, που βρέθηκε ο χρυσός μέσα στο κουτί με τις πασχαλινές λαμπάδες, το Πάσχα είχε περάσει!
«Η καλωδιωμένη»
Μια άλλη κατάσχεση, με 16 κιλά χρυσού στην οδό Ξενοφώντος, σε εταιρεία που αγόραζε ασήμι και χρυσό από ενεχυροδανειστήρια σε όλη την Ελλάδα, έδειξε πως η περιοχή αυτή είναι γεμάτη... φλέβες χρυσού. Η εταιρεία έλιωνε και διοχέτευε πολύτιμα μέταλλα σε χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που δεν έχουν δασμούς και φόρους. Οι αγορές της ανέρχονται σε διάστημα περίπου οκτώ μηνών σε 21 εκατ. ευρώ. Αλλά η υπόθεση αυτή πήρε μια παράξενη τροπή. Η επιχειρηματίας υποστήριξε ότι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ζήτησαν 500.000 ευρώ για να κλείσουν την υπόθεση.
Η επιχειρηματίας «καλωδιώθηκε» για να καταγράψει συνομιλίες, και τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα οδήγησαν στο εδώλιο δύο δικηγόρους, έναν τμηματάρχη του ΣΔΟΕ και ένα μεσάζοντα. Φυσικά, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι η επιχειρηματίας έστησε την υπόθεση για να πετύχει φορολογική ασυλία. Η εταιρεία της έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος και λαθρεμπόριο εξάγοντας χρυσό σε Ελβετία και Γερμανία. Η ίδια θα υποστηρίξει πως το μόνο που ήθελε ήταν να εισπράξει τον ΦΠΑ - 3,8 εκατ. Αν πλήρωνε 13%, που της ζητούσαν ως αμοιβή από τα χρήματα που θα εισέπραττε, δεν θα είχε κανένα κέρδος και θα 'πρεπε να δουλεύει μόνο για να πληρώνει τους υπαλλήλους της.
Η αγορά χρυσού είναι το πρώτο στάδιο της βιομηχανίας ανακύκλωσης. Τα καταστήματα αγοράζουν και μεταπωλούν στις εταιρείες χονδρικής, οι οποίες τα στέλνουν, σε μορφή ράβδων, στις βιομηχανίες καθαρισμού χρυσού. Εκεί διαχωρίζεται ο καθαρός χρυσός από τα υπόλοιπα μέταλλα και στη συνέχεια πωλείται στις τράπεζες χρυσού ή στα νομισματοκοπεία. Μια εταιρεία από αυτές που έχουν στον τίτλο τους τη λέξη «Gold» υποστηρίζει πως το ποσοστό κέρδους τους είναι πολύ μικρότερο από αυτό των περισσότερων καταστημάτων λιανικής πώλησης.
Πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης και κάποιες πολιτικές οργανώσεις έχουν επιλέξει να καταγγέλλουν συνολικά και χωρίς εξαιρέσεις όλο τον κλάδο αγοράς χρυσού ως «τοκογλύφους». Η άκριτη και γενικευμένη συκοφάντηση των επιχειρήσεων ενός κλάδου ευνοεί μόνο τους αληθινούς «μαυραγορίτες» που λειτουργούν χωρίς χαρτιά, μέσα από αγγελίες, κινητά τηλέφωνα και «πατάρια», ξεπλένοντας μαύρο χρήμα και προϊόντα εγκλήματος.
Τα ενεχυροδανειστήρια συνήθως δεν έχουν απ' ευθείας πρόσβαση στην αγορά χρυσού του εξωτερικού και έτσι δεν μπορούν να προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές. Η απάντηση στο πρόβλημα αυτό είναι νέες εταιρείες που διαθέτουν δικά τους χυτήρια. Αλλά πόσος χρυσός υπάρχει στην Ελλάδα; Τα κοσμήματα δεν περιέχουν καθαρό χρυσό. Και τα καράτια φαίνονται από τον αριθμό που αναγράφεται στη σφραγίδα ενός κοσμήματος. Τα υπόλοιπα είναι ασήμι και χαλκός.
Οι χρυσοθήρες των πόλεων αναζητούν χρυσές λίρες, επώνυμα ρολόγια και αντικείμενα, όπως Cristofle, Faberge, Cartier, Chopard, Panerai, Bulgari, Vacheron Constantin. Οι εταιρείες ενδιαφέρονται ακόμα για εικόνες, πίνακες, μονόπετρα, αλυσίδες, σταυρούς, διαμάντια, τάματα (!), κωνσταντινάτα, μενταγιόν, κρεμαστά, περιδέραια, βαπτιστικά, πεντόλιρα, σμαράγδια, ρουμπίνια, φυλαχτά, πολύτιμες πέτρες, καδένες, καρφίτσες, κολιέ, κηροπήγια, μαχαιροπίρουνα, μπρελόκ.
Μια «χρυσοεταιρεία» υπόσχεται άμεσα μετρητά μέσα σε 5 λεπτά, χωρίς ταλαιπωρία. Τα αντικείμενά σας τα παίρνετε εσείς πίσω όποτε επιθυμείτε. Απόλυτη διαφάνεια, χωρίς κρυφές χρεώσεις. Φέρνετε τα αντικείμενα, τα εκτιμάμε και παίρνετε τα λεφτά σας. Με απόλυτη εχεμύθεια.
Το βρόμικο χρήμα
Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει πίσω από τα ενεχυροδανειστήρια, αλλά σε πολλές περιπτώσεις πίσω από αυτό κρύβεται ένας τοκογλύφος που έχει δανείσει τον ενεχυροδανειστή και παίρνει ενοίκιο. Τα περισσότερα στη μαύρη αγορά του χρυσού είναι απλώς «ψιλικατζίδικα» που μόνο μεσολαβούν σε ένα περίπλοκο κύκλωμα με άγνωστο προορισμό, αφού μιλάμε συνήθως για λαθρεμπόριο, βρόμικο χρήμα, όπλα, απειλές, εκβιασμούς, ακόμα και ναρκωτικά.
Δυο συμμορίες στην Κρήτη -με 127 άτομα «προσωπικό»- συνδύαζαν την τοκογλυφία με εμπόριο κοκαΐνης και κάνναβης. Οι τρεις Αλβανοί και οι επτά Ελληνες, που συνελήφθησαν, χρησιμοποιούσαν τους ίδιους χώρους με ζυγαριές ακριβείας για ναρκωτικά και ένα στόλο αυτοκινήτων για να παρέχουν διευκολύνσεις με δάνεια σε οικονομικά ασθενή άτομα και συνανθρώπους τους.
**
Η αλβανική μαφία «τρώει» ιδιοκτησίες
Στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στα Γιάννινα, η υπόθεση του παράνομου πιστωτικού συστήματος βρίσκεται στα χέρια της αλβανικής μαφίας, που δανείζει με τόκο 10% το μήνα και εχέγγυο όχι επιταγές αλλά τίτλους ιδιοκτησίας σπιτιών, οικοπέδων και αυτοκινήτων. Και στο πουθενά, στο Διαδίκτυο, μια υποτιθέμενη εταιρεία δείχνει στην ιστοσελίδα φωτογραφίες με ουρανοξύστες στο Ντουμπάι. Το τηλέφωνο έδειχνε πως βρισκόταν στο Λονδίνο, αλλά όταν προσπαθούσες να επικοινωνήσεις μαζί της έβγαινε τηλεφωνητής. Το ίδιο συνέβαινε και με τα υποτιθέμενα κεντρικά του Μονάχου.
«Μπορείς να καταθέσεις 150 ή 540 ευρώ, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξεις, προκειμένου να μπεις στο παιχνίδι. Σκοπός της είναι να πείσεις άλλους δύο να αγοράσουν χρυσό και να βάλουν επίσης από 150 ευρώ. Αυτοί με τη σειρά τους θα φέρουν από δυο άτομα ακόμα ο καθένας, και ούτω καθεξής. Μόλις η ομάδα σου συμπληρώσει 42 άτομα, τότε 7.000 ευρώ σε πλάκες χρυσού είναι δικές σου και θα σου αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου».
Μια ληστεία στην Καβάλα αποκάλυψε πόσο τζίρο έχει ένα επαρχιακό ενεχυροδανειστήριο. Ενας 32άχρονος με κάποιον άγνωστο συνεργό εισέβαλε, φορώντας κουκούλα full face, με ένα πυροβόλο όπλο. Οι δυο δράστες έδεσαν με πλαστικούς σφικτήρες την 34χρονη υπάλληλο. Τα κοσμήματα που αφαίρεσαν ήταν αξίας 2.000 ευρώ μαζί με ένα λάπτοπ, ένα κινητό και διάφορα έγγραφα. Στο ταμείο εκείνη τη στιγμή ήταν 450 ευρώ.
Σε ανύποπτο χρόνο τη δεκαετία του '90, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών αποκάλυψε πως ο τζίρος αυτός φτάνει το αστρονομικό ποσόν των 100 δισ. δραχμών, όταν οι παρατράπεζες αντιπροσώπευαν το 15% της επίσημης τραπεζικής αγοράς και το 57% των εμπόρων είχε καταφύγει σ' αυτές. Αλλά στις νέου τύπου «αγορές» δεν πάνε μόνο οι έμποροι, αλλά οι πάντες. Μόνο την τριετία 2010-2012 άνοιξαν σχεδόν χίλια τέτοια καταστήματα.
Χρυσοδάκτυλοι και αλαφροχέρηδες
Μια εταιρεία αγοράζει ταχυδρομικά. Ετσι δεν χρειάζεται ο πελάτης να εκτεθεί σε δημόσια θέα. Μια από τις πιο γνωστές εταιρείες αγοράς χρυσού εκφράζει στη διαφήμισή της οικολογικές ανησυχίες. Η ανακύκλωση χρυσού -λέει- είναι η πιο οικολογική και κοινωνικά υπεύθυνη επιλογή!
«Σκοπός μας είναι να βγάλουμε το χρυσό που έχει εξορυχθεί αλλά παραμένει αχρησιμοποίητος στα συρτάρια. Το όραμά μας είναι να αλλάξουν σταδιακά οι καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών και να απελευθερωθεί η ανθρωπότητα από τις καταστροφικές επιπτώσεις της βιομηχανίας εξόρυξης χρυσού».
Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, η αστυνομία έκανε έφοδο στα καταστήματα χρυσού «Ριχάρδος» και συνέλαβε τον ιδιοκτήτη. Οι καταγγελίες είχαν φτάσει ώς τη Βουλή. Μία από αυτές -πιθανόν και από ανταγωνιστή- ανέφερε ότι μεγάλος αριθμός των αντικειμένων είναι προϊόν ληστειών και κλοπών. Τα κοσμήματα τα έλιωναν, τα έκαναν πλάκες χρυσού και τα έστελναν στη Γερμανία.
Οι καταγγελίες -ίσως με μεγάλη δόση... ζήλιας- εμφάνιζαν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να διάγει πολυτελή βίο, να κινείται με συνοδεία ασφαλείας και να έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, η οποία ασφαλώς θα προέρχεται από την παράνομη δραστηριοποίησή του.
Ο Δημήτριος-Ριχάρδος Μυλωνάς του Ιωάννη και της Ρούπη, γεννημένος στην Αθήνα το 1967, είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Ο ενεχυροδανειστής με το «εμπορικό δαιμόνιό του» και αρκετή ματαιοδοξία εμφανίζεται ο ίδιος στις διαφημίσεις του. Η έρευνα στη βίλα του δεν απέδωσε κάτι αξιόλογο. Ο Ριχάρδος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Ελπίς» και αφέθηκε ελεύθερος, αφού του ασκήθηκε δίωξη για υπεξαίρεση, κι ο ανακριτής ανέλαβε να διερευνήσει αν έχει πραγματοποιηθεί και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία για εξαγωγή χρυσού στο εξωτερικό.
Αύγουστος 2014. Είναι φυσικό από όταν έκλεισαν τη στρόφιγγα οι τράπεζες, να ανοίξουν παρατράπεζες. Πόσες είναι, πόσα δίνουν, πόσα κερδίζουν; Πάνω από εκατό κιλά χρυσού -λένε για ένα «πρακτορείο»-, που σημαίνει 1-1,5 εκατ. ευρώ. Χίλια τέτοια «πρακτορεία χρυσού» -ίσως και τρεις χιλιάδες- διακινούν λαθραία πολλά δισ. τα οποία χάνονται στο εξωτερικό. Οπου και να κοιτάξεις, θα δεις τράπεζες, πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ και τώρα «αγορές χρυσού».
Ο μύθος θέλει τοκογλύφους να σκοτώνουν στην Ανατολική Αττική και ενεχυροδανειστές να εμπλέκονται σε καρτέλ ηρωίνης. Πού πάνε όλα αυτά τα κοσμήματα και τα λεφτά, όλα όσα έχουν κλέψει με επιμονή και συνήθως νυχτερινή εργασία τόσες γνήσιες και παράνομες -κανονικά- συμμορίες; Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να απαντήσουμε με νούμερα κι αριθμούς.
Τα σημερινά Γιάννινα είναι μια πύλη εισόδου και εξόδου από τη χώρα. Σε ένα καφενεδάκι στην οδό Ανεξαρτησίας κάθεται αυτό τον καιρό ένα γεροντάκι και πίνει τον καφέ του. Αν και δεν του φαίνεται, είναι μια μυθική μορφή. Είναι ο περίφημος Γούκος! Ενα από τα θύματά του, επιχειρηματίας, είχε αυτοκτονήσει πέφτοντας στο αίθριο της Στοάς Ορφέα, στις 3 Σεπτεμβρίου 1986.
Η υπόθεσή του είχε συγκλονίσει όταν έφυγε, αφήνοντας πίσω του ένα «κανόνι» ακαθόριστου χρηματικού ποσού. Βρέθηκε από την Ιταλία στη Βραζιλία, συνελήφθη στην Ελβετία και τα τελευταία χρόνια ζούσε στις ΗΠΑ, όπου λέγεται ότι εργαζόταν ως ταξιτζής. Είκοσι τρία χρόνια μετά, ο «γεράκος», πάνω από τα εξήντα, έχει επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος. Οπως λένε όσοι τον έχουν δει, δείχνει πολύ ταλαιπωρημένος και δεν μοιάζει με τον «αρχιτοκογλύφο» που περιέγραφαν οι εφημερίδες της εποχής, έτσι καθώς πίνει ήσυχα τον καφέ του στην οδό Ανεξαρτησίας...http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=10/08/2014&id=442739

8 πράγματα που αξίζει να θυμάστε όταν όλα πάνε στραβά

Τις δύσκολες στιγμές που θα έχετε μεγαλύτερη ανάγκη να αποκτήσετε ξανά κίνητρο στη ζωή σας, να θυμάστε τα εξής:
1. Ο πόνος αποτελεί τρόπο εξέλιξης.
Μερικές φορές η ζωή μπορεί να σας κλείνει κάποιες πόρτες διότι έχει έρθει η ώρα να προχωρήσετε μπροστά. Αυτό είναι κάτι θετικό, επειδή πιθανόν να μην πηγαίνατε παρακάτω, εκτός κι αν οι περιστάσεις σας ανάγκαζαν να το κάνετε. Όταν περνάτε δύσκολα, θυμηθείτε ότι ο πόνος δεν έρχεται χωρίς λόγο. Αφήστε πίσω σας ό,τι σας έκανε κακό, αλλά μην ξεχάσετε ποτέ τι σας δίδαξε. Το γεγονός ότι αντιμετωπίζετε δυσκολίες, δεν σημαίνει ότι έχετε αποτύχει. Κάθε επιτυχία απαιτεί να δώσετε έναν αγώνα. Το καλό πράγμα αργεί, γι’ αυτό να έχετε υπομονή και να παραμείνετε αισιόδοξοι και στο τέλος θα γίνουν όλα, απλώς ίσως όχι αμέσως. Να θυμάστε ότι υπάρχουν δύο είδη πόνου: ο πόνος που σας πληγώνει και ο πόνος που σας αλλάζει. Όταν, αντί να αντιστέκεστε, δέχεστε τη ζωή όπως είναι, και τα δύο είδη μπορούν να σας βοηθήσουν να εξελιχτείτε.
2. Τα πάντα στη ζωή είναι προσωρινά.
Κάθε φορά που βρέχει, η βροχή ύστερα από λίγο σταματά. Κάθε φορά που πληγωνόμαστε, οι πληγές θα επουλωθούν. Μετά το σκοτάδι υπάρχει πάντα φως – αυτό πρέπει να το θυμόμαστε κάθε μέρα, αλλά συχνά το ξεχνάμε και νομίζουμε ότι η νύχτα θα διαρκέσει για πάντα. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί, διότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα.
Έτσι λοιπόν, αν τα πράγματα σήμερα είναι καλά απολαύστε το, γιατί ούτε αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα. Αν τα πράγματα είναι άσχημα, μην στενοχωριέστε γιατί οι δυσκολίες είναι προσωρινές. Το γεγονός ότι έχετε προβλήματα αυτή τη στιγμή ή κάτι σας απασχολεί, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χαμογελάτε. Κάθε στιγμή που περνά σας δίνει μια νέα αρχή και ένα νέο τέλος. Κάθε δευτερόλεπτο κερδίζετε μια δεύτερη ευκαιρία. Απλώς πρέπει να δέχεστε ό,τι σας προσφέρεται και να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε (διαβάστε το βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ με τίτλο «Η τελευταία διάλεξη» του Randy Pausch).
3. Η στενοχώρια και η γκρίνια δεν αλλάζουν τίποτα.
Όσοι διαμαρτύρονται περισσότερο, καταφέρνουν τα λιγότερα. Είναι πάντα προτιμότερο να προσπαθείτε να κάνετε κάτι σπουδαίο και να αποτύχετε, παρά να μην κάνετε τίποτα και να πετύχετε. Αν δεν πετύχετε, δεν χάνετε τίποτα. Χαμένοι είστε όταν δεν κάνετε τίποτα αλλά παραπονιέστε γι’ αυτό. Αν πιστεύετε σε κάτι, συνεχίστε να προσπαθείτε. Μην αφήνετε τις σκιές του παρελθόντος να μαυρίσουν το παράθυρο που ανοίγεται στο μέλλον σας. Αν ξοδεύετε το σήμερα γκρινιάζοντας για το χθες, δεν θα κάνετε το αύριο πιο φωτεινό. Αντί γι’ αυτό αντιδράστε κι αφήστε όσα έχετε μάθει να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον τρόπο που ζείτε. Κάντε αλλαγές και μην κοιτάξετε πίσω ποτέ.
Ανεξαρτήτως από το τι μπορεί να συμβεί μακροπρόθεσμα, να θυμάστε ότι η αληθινή ευτυχία έρχεται μόνο όταν σταματήσετε να διαμαρτύρεστε για τα προβλήματά σας και αρχίσετε να νιώθετε ευγνώμονες για όλα τα προβλήματα που δεν έχετε.
4. Τα σημάδια από τις πληγές σας είναι τα σύμβολα της δύναμής σας.
Ποτέ να μην ντρέπεστε για τα σημάδια που σας άφησε η ζωή. Μια ουλή σημαίνει ότι το πρόβλημα έφυγε και η πληγή έκλεισε. Σημαίνει ότι νικήσατε τον πόνο, πήρατε ένα μάθημα, γίνατε πιο δυνατοί και προχωρήσατε μπροστά. Μια ουλή είναι η μόνιμη επιβεβαίωση της νίκης σας και πρέπει να είστε υπερήφανοι. Μην την αφήνετε να σας κρατήσει όμηρο και να σας γεμίσει τη ζωή με φόβο. Δεν μπορείτε να εξαφανίσετε τα σημάδια, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο αντίληψής σας. Μπορείτε να αρχίσετε να τα βλέπετε ως ένδειξη δύναμης και όχι πόνου.
O Πέρσης ποιητής και δάσκαλος θεολογίας και δικαίου Jalaluddin Rumi είπε κάποτε ότι η πληγή είναι το μέρος απ’ όπου μπαίνει το φως. Τίποτα δεν μας φέρνει πιο κοντά στην αλήθεια. Μέσα από τις δοκιμασίες αναδείχτηκαν οι δυνατότερες ψυχές. Οι πιο ισχυροί χαρακτήρες σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο σφραγίστηκαν με σημάδια. Δείτε τα ως μια ένδειξη ότι πετύχατε, επιζήσατε και έχετε αυτά τα σημάδια να το αποδεικνύουν! Είναι μια ευκαιρία να γίνετε ακόμα πιο δυνατοί.
5. Κάθε μικρός αγώνας είναι ένα βήμα μπροστά.
Στη ζωή υπομονή δεν σημαίνει αναμονή. Είναι η ικανότητα να διατηρήσετε μια σωστή στάση ζωής ενώ κοπιάζετε αδιάκοπα για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας γνωρίζοντας ότι η προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Έτσι, αν έχετε αποφασίσει να προσπαθήσετε, αφιερώστε χρόνο και φτάστε μέχρι το τέλος. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να ξεκινήσετε. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τις ισορροπίες και τις ανέσεις σας για ένα διάστημα και ίσως ακόμη και τον τρόπο σκέψης σας σε κάποιες περιπτώσεις. Μπορεί ακόμα να χρειαστεί να σταματήσετε να τρώτε ή να κοιμάστε όπως είχατε συνηθίσει στο παρελθόν κι αυτή η κατάσταση να διαρκέσει για εβδομάδες. Σημαίνει ότι πρέπει να υπερβείτε τα όριά σας και να βρίσκεστε συνεχώς σε εγρήγορση. Σημαίνει ότι ίσως πρέπει να θυσιάσετε τις προσωπικές σας σχέσεις, να δεχτείτε λοιδορίες από τους συναδέλφους σας, ακόμα και να περάσετε πολύ χρόνο μόνοι σας. Η απομόνωση όμως είναι ένα δώρο που κάνει τα σπουδαία πράγματα να γίνουν αληθινά. Σας δίνει τον χώρο που χρειάζεστε για να δράσετε. Όλα τα υπόλοιπα είναι μια δοκιμασία για την αποφασιστικότητα και τη θέλησή σας.
Αν θέλετε κάτι πραγματικά, μπορείτε να το κάνετε παρά τις αποτυχίες, την απόρριψη και τις συνθήκες. Κάθε βήμα μπροστά θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα από οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Θα συνειδητοποιήσετε ότι ο αγώνας δεν είναι κάτι που βρίσκεται στον δρόμο σας, είναι ο δρόμος αυτός καθαυτός. Αξίζει όμως τον κόπο, γι’ αυτό αν σκοπεύετε να προσπαθήσετε φτάστε μέχρι το τέλος της διαδρομής. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο…δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να γνωρίζουμε τι σημαίνει να είσαι ζωντανός (από το βιβλίο «1.000 μικρά πράγματα που οι ευτυχισμένοι, επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά», κεφάλαιο «Στόχος και επιτυχία», 1,000 Little Things Happy, Successful People Do Differently).
6. Η αρνητικότητα των άλλων ανθρώπων δεν είναι δικό σας πρόβλημα.
Όταν περιβάλλεστε από αρνητικότητα, εσείς να παραμείνετε θετικοί. Όταν οι άλλοι προσπαθούν να σας αποθαρρύνουν, χαμογελάστε. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό και την προσήλωσή σας. Όταν οι άνθρωποι γύρω σας φέρονται άσχημα, παραμείνετε ο εαυτός σας. Μην αφήσετε ποτέ τη δυσαρέσκεια κάποιου να αλλάξει αυτό που είστε. Μην παίρνετε τα πράγματα πολύ προσωπικά, ακόμα κι αν έτσι φαίνονται. Σπάνια η αιτία που οι άνθρωποι κάνουν πράγματα είστε εσείς. Η πραγματική αιτία συνήθως βρίσκεται σε αυτούς.
Πάνω απ’ όλα, μην αλλάξετε ποτέ μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσετε κάποιον που σας λέει ότι δεν είστε αρκετά καλοί. Αλλάξτε γιατί έτσι θα γίνετε καλύτεροι άνθρωποι με πιο φωτεινό μέλλον. Οι άνθρωποι θα κάνουν κριτική ανεξαρτήτως από το τι πράξετε ή πόσο καλά θα το πράξετε. Να ενδιαφερθείτε για τον εαυτό σας πρώτα, προτού ενδιαφερθείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Αν πιστεύετε πολύ σε κάτι, μην φοβηθείτε να αγωνιστείτε γι’ αυτό. Η μεγαλύτερη δύναμη πηγάζει όταν υπερνικάτε αυτό που οι άλλοι θεωρούν αδύνατο.
Η αλήθεια είναι ότι ζούμε μονάχα μία φορά. Έτσι είναι τα πράγματα. Γι’ αυτό, κάντε ό,τι σας δίνει χαρά και συναναστραφείτε με ανθρώπους που σας κάνουν να χαμογελάτε συχνά.
7. Αυτό που είναι γραφτό να γίνει, θα γίνει.
Η αληθινή δύναμη έρχεται όταν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κλάψετε και να διαμαρτυρηθείτε, αλλά εσείς προτιμάτε να χαμογελάσετε και να εκτιμήσετε τη ζωή σας. Υπάρχουν κρυμμένες ευλογίες σε κάθε αγώνα που έχετε να αντιμετωπίσετε, αλλά θα πρέπει να ανοίξετε την καρδιά και το μυαλό σας για να τις δείτε. Δεν γίνεται να αναγκάσετε τα πράγματα να συμβούν βασανίζοντας τον εαυτό σας προσπαθώντας ξανά και ξανά. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αφήσετε τις καταστάσεις να κυλήσουν μόνες τους και να συμβεί αυτό που είναι γραφτό.
Τελικά, αγαπώ τη ζωή μου σημαίνει εμπιστεύομαι τη διαίσθησή μου, αρπάζω τις ευκαιρίες, χάνω και βρίσκω την ευτυχία, φυλάω τις αναμνήσεις μου και μαθαίνω από τις εμπειρίες μου. Είναι ένα μακρύ ταξίδι και πρέπει να σταματήσετε να ανησυχείτε, να αναρωτιέστε και να αμφιβάλλετε σε κάθε σας βήμα. Χαμογελάστε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, ζήστε συνειδητά την κάθε στιγμή και απολαύστε τη ζωή σας όπως κι αν έρχεται. Μπορεί να μην φτάσετε ακριβώς εκεί που σκοπεύατε να πάτε, αλλά τελικά θα φτάσετε εκεί όπου θα έπρεπε να είστε (διαβάστε περισσότερα στο βιβλίο «Για μια νέα ζωή», A New Earth ).
8. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να προσπαθείτε.
Μην φοβάστε να κάνετε ξανά κάποια πράγματα – να προσπαθήσετε ξανά, να αγαπήσετε, να ζήσετε και να ονειρευτείτε. Μην αφήσετε ένα σκληρό μάθημα που σας έδωσε η ζωή να σκληρύνει και την καρδιά σας. Τα καλύτερα μαθήματα συχνά έρχονται μέσα από τις χειρότερες στιγμές και από τα χειρότερα λάθη. Υπάρχουν στιγμές που οτιδήποτε που θα μπορούσε να πάει στραβά όντως πηγαίνει στραβά και εσείς νιώθετε ότι θα κολλήσετε σε αυτό το αδιέξοδο για πάντα. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί. Όταν φτάσετε σε σημείο να θέλετε να εγκαταλείψτε την προσπάθεια, να θυμάστε ότι συχνά τα πράγματα πρέπει να στραβώσουν πριν γίνουν έτσι όπως πρέπει. Μερικές φορές πρέπει να περάσετε τα χειρότερα για να βρείτε τα καλύτερα.
Η ζωή είναι σκληρή, είναι αλήθεια, εσείς όμως είστε πιο σκληροί. Βρείτε τη δύναμη να γελάτε κάθε μέρα. Βρείτε το θάρρος να αισθάνεστε διαφορετικά, αλλά όμορφα. Ψάξτε μέσα στην καρδιά σας και κάντε τους άλλους να χαμογελούν κι αυτοί. Μην αγχώνεστε για πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Ζήστε απλά και δώστε αγάπη απλόχερα, μιλήστε με ειλικρίνεια, εργαστείτε με όρεξη. Και ακόμα κι αν αποτύχετε κάπου, συνεχίστε να προσπαθείτε και να εξελίσσεστε.


Read more: http://enallaktikidrasi.com/2014/04/8-pragmata-pou-aksizei-na-thymaste-otan-ola-pane-strava/#ixzz3CGy0Zli6

Αγία Ερμιόνη κόρη του αποστόλου Φιλίππου

Χωρεῖς πρὸς αὐτοὺς οὐρανοὺς Ἑρμιόνη,
Ἑρμαῖον εὑρηκυῖα τὴν σωτηρίαν.
Βιογραφία
Ήταν μια από τις τέσσερις κόρες του αποστόλου Φιλίππου, που είχε και αυτή το προφητικό χάρισμα (Πράξ. κα’ 8) και αφοσιώθηκε στο αποστολικό έργο.

Όταν πήγε μαζί με την αδελφή της Ευτυχίδα στην Έφεσο για να συναντήσει τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, βρήκε αντ' αυτού, που είχε αποβιώσει, τον μαθητή του Πετρώνιο, από τον οποίο διδάχτηκε και στηρίχτηκε περισσότερο στο ευαγγελικό έργο. Λέγεται μάλιστα, ότι κάποτε από την Έφεσο πέρασε ο Τραϊανός για να πάει να πολεμήσει τους Πέρσες, και άκουσε πολλά για το προφητικό χάρισμα της Ερμιόνης. Την κάλεσε λοιπόν για να προφητεύσει γι αυτόν. Η Ερμιόνη του είπε ότι θα νικήσει τους Πέρσες, αλλά τη βασιλεία των Ρωμαίων θα καταλάβει ο γαμπρός του Αδριανός, που πράγματι έγινε. Επειδή η προφητεία επαληθεύτηκε, ο Τραϊανός διέταξε και βασάνισαν σκληρά την Ερμιόνη. Κατόπιν την παρέδωσε στους δήμιους για να τη θανατώσουν, αλλά αυτοί πίστεψαν στον Χριστό και την άφησαν ελεύθερη. Έτσι η Ερμιόνη πέθανε ειρηνικά και τάφηκε στην Έφεσο.www.saint.gr
Ημερομηνία εορτής: 04/09/2014Αγία Ερμιόνη κόρη του αποστόλου Φιλίππου
Τύπος εορτής: Σταθερή.
Εορτάζει στις 4 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.
Άγιοι που εορτάζουν: Αγια Ερμιονη Κορη Του Αποστολου Φιλιππου

Άγιοι Τρείς χιλιάδες εξακοσίοι εικοσιοκτώ Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Νικομήδεια

Τύπος εορτής: Σταθερή.
Εορτάζει στις 4 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Άγιοι που εορτάζουν: Αγιοι Τρεις Χιλιαδες Εξακοσιοι Εικοσιοκτω Μαρτυρες Που Μαρτυρησαν Στη Νικομηδεια
Eξακοσίους Xριστέ και τρισχιλίους,
Συν συνάθλοις ήνωσας Aγγέλοις άνω.
Βιογραφία
Οι Άγιοι Τρείς χιλιάδες εξακοσίοι εικοσιοκτώ (κατ' άλλους Τρείς χιλιάδες εξακοσίοι οκτώ) Μάρτυρες μαρτύρησαν στη Νικομήδεια κατά τον διωγμό του Μαξιμιανού (290 μ.Χ.). Κατά τον διωγμό αυτό, κάηκε ένας χριστιανικός ναός και οι Άγιοι κατέφυγαν στα βουνά για να σωθούν, αλλά συνελήφθησαν και θανατώθηκαν απάνθρωπα.