Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ Στο "παρά 1'" για επέμβαση του Στρατού σε νησί κατά των λάθρο: "Αφήστε με να επέμβω" αιτήθηκε ο Διοικητής Αμυνας Νήσου

Στο "παρά 1'"  για επέμβαση στρατιωτικών δυνάμεων έφτασε η κατάσταση σε παραμεθόριο νησί του Αιγαίου (κοντά στα Ιμια), όταν οι χιλιάδες λαθρομετανάστες πριν μερικές ημέρες πολιόρκησαν το αστυνομικό τμήμα και κατέβασαν την ελληνική σημαία.
Οπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΣ στο pronews.gr, ο διοικητής άμυνας νήσου (ΔΑΝ) του συγκεκριμένου νησιού έθεσε σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής την μονάδα (Τάγμα Εθνοφυλακής) και ετοιμάστηκε για επέμβαση προκειμένου να προστατέψει τα δημόσια κτίρια, αφού οι λαθρομετανάστες είχαν αναλάβει πλέον τον έλεγχο της πρωτεύουσας του νησιού και η αστυνομία πολιορκείτο στο κτίριο που στεγάζεται.
Οι πολίτες είχαν κλειστεί στα σπίτια τους και ορισμένοι είχαν προχωρήσει στην προειδοποιητική ρίψη δυναμιτών από αυτούς που χρησιμοποιπούνται στα λατομεία, κοντά σε συγκεντώσεις λαθρομεταναστών.
Η κατάσταση κινδύνευε να εξελιχθεί πολύ άσχημα, με ιδιαίτερα πιθανό το λουτρό αίματος με οτι αυτό θα συνεπαγόταν όχι μόνο για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και την διεθνή εικόνα τυ νησιού και της χώρας.
Τότε ο ΔΑΝ πρότεινε στην ανώτερη διοίκηση να βγει από το στρατόπεδο η μονάδα και να αναλάβει τον έλεγχο της πόλης προκειμένου να "σπάσει" η πολιορκία του αστυνομικού τμήματος και να καταστεί δυνατός ο περιορισμός των λαθρομεταναστών σε συγκεκριμένο χώρο.
Το αίτημα υποβλήθηκε από τον ΔΑΝ βάσει και των όσων είχε δηλώσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο, προ του δημοψηφίσματος, για δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να αναλάβουν αποστολές εσωτερικής ασφάλειας κατά ξένων στοιχείων.
Οταν, όμως, το αίτημα έφτασε στο τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας, ο Π.Καμμένος το απέρριψε, παρά το γεγονός της κρισιμότητας της κατάστασης, συνεκτιμώντας το γεγονός ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν θύματα, καθώς το στρατιωτικό προσωπικό της συγκεκριμένης μονάδας δεν ήταν εκπαιδευμένο γα αποστολές εσωτερικής ασφάλειας, αλλά μόνο γαι αντιμετώπιση εχθρικών τμημάτων με "καθαρή" χρήση των μέσων που είχαν στην διάθεσή τους, δηλαδή των όπλων.
Αμέσως διατάχθηκε ο διοικητής της νήσου να μην επέμβει, απλά να παραμείνει σε επιφυλακή η μονάδα για να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακόμα χειρότερες...
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Οι πέντε γάμοι του Κώστα Χατζηχρήστου και η αδυναμία του στις γυναίκες...

Ο κωμικός Κώστας Χατζηχρήστος είχε μια μεγάλη αδυναμία. Τις γυναίκες. Όπως είπαν στη «Μηχανή του Χρόνου» άνθρωποι που τον γνώρισαν και τον έζησαν, ο Χατζηχρήστος ήταν ένας Δον Ζουάν. Ενώ δεν ήταν εμφανίσιμος άντρας, είχε πολλές κατακτήσεις. Οι γυναίκες που βρέθηκαν στο πλευρό του είτε σαν σύζυγοι είτε σαν σύντροφοι, ήταν όμορφες και πληθωρικές. Ο ιδιαίτερα «κινηματογραφικός» τρόπος που τις φλέρταρε, έχει μείνει στην ιστορία. Στη ζωή του έκανε πέντε γάμους, αλλά όπως αναφέρουν φίλοι και συνάδελφοί του, οι ερωτικές περιπέτειες ήταν πάντα στο πρόγραμμα του ηθοποιού, ανεξάρτητα από το αν ήταν παντρεμένος ή όχι.... 



Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/o-apolitos-erotas-prospathousan-na-kollisoun-lepra-gia-na-zisoun-stin-spinalogka-me-tis-agapimenes-tous-2/

Απίστευτο! Η πυρκαγιά στην Πάφο κατέκαψε τα πάντα, αλλά όχι αυτό! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε κρανίου τόπο μετατράπηκε μεγάλη έκταση στην περιοχή Γιόλου – Θελέτρα από τη μεγάλη πυρκαγιά του προηγούμενου Σαββάτου και Κυριακής η οποία κατέκαυσε ότι έβρισκε στο πέρασμά της.
Έκπληκτοι κάτοικοι οι οποίοι τις επόμενες μέρες της πυρκαγιάς επισκέφθηκαν την περιοχή αντελήφθηκαν κάτι πραγματικά απίστευτο! Ένα μικρό εκκλησάκι που υπήρχε στην περιοχή της πυρκαγιάς είχε μείνει στην κυριολεξία ανέπαφο, χωρίς τίποτα να προυποθέτει την καταστροφή γύρω του. Ακόμη και τα τάματα από ρούχο που είχαν κρεμμάσει γύρω από το εκκλησάκι οι πιστοί δεν έπαθαν τίποτα…
Για θαύμα μιλούν όσοι επισκέφθηκαν την περιοχή
Σε επικοινωνία μας με τον κοινοτάρχη της Γιόλους κ. Σταύρο Βραχνό μας είπε πως ο ίδιος πηγαίνοντας στην περιοχή, έμεινε πραγματικά έκπληκτος αφού όπως μας ανέφερε, ενώ όλα γύρω από το εκκλησάκι της Αγίας Αναστασίας ήταν καμένα, εκείνο δεν είχε πάθει απολύτως τίποτα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά στο PafosPress ο κ. Βραχνός είναι αξιοσημείωτο το γεγονός αφού ακόμη και το μονοπάτι που οδηγεί στο εκκλησάκι της Αγίας Αναστασίας δεν είχε πάθει τίποτα και πως το χώμα του είναι όπως ήταν πριν από την πυρκαγιά ενώ το μικρό εικονοστάσι δίπλα από το εκκλησάκι με το ρούχο και τα τάματα δίπλα από αυτό έμειναν στη θέση τους χωρίς επίσης τίποτα να παραπέμπει στην καταστροφή γύρω από από αυτά.
Ψάχνοντας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εντοπίσαμε αρκετές φωτογραφίες αλλά και βίντεο από το εκκλησάκι και την περιοχή τα οποία σας παρουσιάζουμε. Σίγουρα τέτοια συμβάντα μας κάνουν να ανατριχιάζουμε ενώ αναμφίβολα τονώνουν και την πίστη μας.
 10645316_946543715386649_7953785121248785613_n

11986481_946544335386587_3340740271037534283_n

11259655_946544165386604_6496281413907989742_n

http://www.pafospress.com/?p=21454

ΣΟΚ από την τραγωδία στο Δαφνί – Όλο το ρεπορτάζ για τους νεκρούς στο ψυχιατρικό νοσοκομείο


Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο ισόγειο μιας πτέρυγας…
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως τη φωτιά έβαλε ένας τρόφιμος του νοσοκομείου ο οποίος ήταν απομονωμένος σε θάλαμο με αφρολέξ στους τοίχους ώστε να μην αυτοτραυματίζεται λόγω της βαριάς κατάστασής του. 
Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα στους υπόλοιπους θαλάμους και το νοσοκομείο “πλημμύρισε” με καπνό.
Ως αποτέλεσμα, τρεις τρόφιμοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου, οι οποίοι πιθανόν ήταν δεμένοι στα κρεβάτια τους προκειμένου να μη βλάψουν τον εαυτό τους, να βρουν τραγικό θάνατο από τις αναθυμιάσεις.
Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα και το απόγευμα κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά.
Ο διοικητής της περιφερειακής πυροσβεστικής διοίκησης Αττικής, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε:
«Στην πτέρυγα νοσηλεύονταν 17 ασθενείς. Μας είπαν ότι κάποιοι ήταν δεμένοι για δικούς τους λόγους. Δυστυχώς η καταμέτρηση έβγαλε 3 νεκρούς. 2 τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Αττικό και οι υπόλοιποι 12 στην παθολογική του ΨΝΑ», είπε χαρακτηριστικά, ενώ απέφυγε να επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι οι τρόφιμοι που έχασαν τη ζωή τους ήταν δεμένοι.
«Έγινε διάσωση των τροφίμων και κατάσβεση της πυρκαγιάς. Δεν μπορώ να σας πω αν ήταν δεμένοι, αυτό θα το δείξει η προανάκριση. Όταν διασώζεις 17 άτομα, δεν μπορείς να ξέρεις ποιος ακριβώς ήταν δεμένος και ποιος όχι».
Με την αγωνία σχηματισμένη στο πρόσωπό τους, συγγενείς πολλών τροφίμων στο Δαφνί έσπευσαν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν για τη φωτιά που ξέσπασε. 

http://www.enikos.gr/society/337853,Sok-apo-thn-tragwdia-sto-Dafni-Olo-to-reportaz-gia-toys-nekroys-sto-yyxiatriko.html

«ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΜΑΣ» Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επιτίθεται στην Ελλάδα για τους μετανάστες Ευθύνες στην Ελλάδα για τα προβλήματα στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας επιρρίπτει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ενώ αίσθηση προκαλεί σημερινή τοποθέτησή του, σύμφωνα με την οποία «μπορεί να καταλήξουμε να είμαστε μειονότητα στην ήπειρό μας».

 μας».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επιτίθεται στην Ελλάδα για τους μετανάστες
Οι μετανάστες που φθάνουν στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ελλάδας, δήλωσε χθες ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

«Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα δεινά στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας», υποστήριξε ο Όρμπαν, ο οποίος σήμερα σε νέες δηλώσεις του στο ουγγρικό ραδιόφωνο είπε πως η ροή προσφύγων και μεταναστών είναι «ατελείωτη» και, αν η Ευρώπη δεν προστατεύσει τα σύνορά της, μπορεί να έρθουν δεκάδες εκατομμύρια ακόμη».

«Η πραγματικότητα είναι ότι η Ευρώπη απειλείται από μαζική εισροή ανθρώπων, πολλές δεκάδες εκατομμύρια μπορεί να έρθουν στην Ευρώπη. Τώρα μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες, αλλά τον επόμενο χρόνο θα μιλάμε για εκατομμύρια και δεν υπάρχει τέλος σε αυτό», είπε.

«Ξαφνικά θα διαπιστώσουμε ότι είμαστε μειονότητα στην ίδια την ήπειρό μας», δήλωσε προσθέτοντας ότι η Ουγγαρία πρέπει να προστατεύσει τα σύνορά της και να εφαρμόσει κανόνες μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών που συρρέουν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης.

«Εμείς οι Ούγγροι, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα στην Ευρώπη, οφείλουμε να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και να εφαρμόσουμε τους κανόνες της ΕΕ και στον ανατολικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης», είπε προσθέτοτας ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες «δεν θέλουν να καταγραφούν στην Ουγγαρία, θέλουν να πάνε στη Γερμανία, αλλά η Ουγγαρία δεν μπορεί να τους επιτρέψει να περάσουν, διότι αυτό θα δημιουργήσει τον κίνδυνο η Αυστρία να κλείσει τα σύνορά της». «Εάν η Γερμανία εκδώσει βίζες γι' αυτούς, μπορούμε να τους αφήσουμε να περάσουν», είπε.

Ο Όρμπαν, ο οποίος χθες χαρακτήρισε «γερμανικό, όχι ευρωπαϊκό πρόβλημα» τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό της χώρας του, επικρίνει έντονα την «αποτυχημένη» πολιτική της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, υποστηρίζοντας ότι η μαζική έλευση μεταναστών απειλεί τις «χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης».
Επιπλέον απέρριψε τις επικρίσεις για την απόφαση της κυβέρνησής του να εγείρει έναν φράκτη στα σύνορα με τη Σερβία. «Μην επικρίνετε την Ουγγαρία επειδή κάνει αυτό που είναι υποχρεωμένη να κάνει» λέει, επαναλαμβάνοντας πως η Βουδαπέστη ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και «προστατεύει τα σύνορα της ΕΕ», δήλωσε από τις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε την Πέμπτη για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό, ενώ ανέφερε ότι εάν μετά την ολοκλήρωση του φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία, οι πρόσφυγες και μετανάστες αρχίσουν να μπαίνουν από τα σύνορα με την Κροατία, θα κατασκευαστεί φράχτης και εκεί.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64244336

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Σπάρτη: Παθολογική κλινική με «δανεικούς» γιατρούς

Προσωρινή λύση δίνει το υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με την 6η υγειονομική περιφέρεια, ώστε να μην κλείσει η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σπάρτης λόγω έλλειψης προσωπικού. Συγκεκριμένα η εν λόγω κλινική θα λειτουργήσει με δανεικούς γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας του νομού Λακωνίας και το νοσοκομείο του Αργους.
Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, το υπουργείο Υγείας υποβάλλει αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με το οποίο ζητά να συνεχιστούν οι διαδικασίες τοποθέτησης επικουρικών γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας και στα Κέντρα Υγείας, ενώ ως εναλλακτική λύση συμπεριλαμβάνεται αίτημα εξαίρεσης από την αναστολή των προσλήψεων, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης ιατρικού προσωπικού με καθεστώς εργασίας δελτίου παροχής υπηρεσιών για τις Παθολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων.
Χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα του οργανισμού.
Ο πρόεδρος του υπερ-ταμείου ενημέρωσε τον υπουργό για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υστέρηση της αναγκαίας χρηματοδότησης του οργανισμού από την κοινωνική ασφάλιση.
Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρχει καμία έλλειψη, ειδικά σε φάρμακα που αφορούν σοβαρές ασθένειες (π.χ. ογκολογικά).

«ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑΞΑΝ» Τέλος εποχής: Οι ΗΠΑ έβγαλαν την «17 Νοέμβρη» από τη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αφαίρεσαν την οργάνωση Ε.Ο. 17 Νοέμβρη από τον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων τον οποίο καταρτίζουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Τέλος εποχής: Οι ΗΠΑ έβγαλαν την «17 Νοέμβρη» από τη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό της οργάνωσης 17 Νοέμβρη ως τρομοκρατικής την 26η Αυγούστου, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (Federal Register).

«Σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Οικονομικών, κατέληξα ότι οι περιστάσεις βάσει των οποίων είχε χαρακτηριστεί η Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση έχουν αλλάξει κατά τρόπο που δικαιολογεί την ανάκληση» του χαρακτηρισμού, ανέφερε ο Κέρι.

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφαση και τις περιστάσεις που υπαγόρευσαν την ανάκληση του χαρακτηρισμού, ή το πώς αυτές άλλαξαν ώστε να δικαιολογούν την αφαίρεση της 17Ν από τον κατάλογο.

Η έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την τρομοκρατία του 2014 περιγράφει την 17 Νοέμβρη ως μια «ακροαριστερή οργάνωση», η οποία είναι υπεύθυνη για τις δολοφονίες αμερικανών αξιωματούχων και δημοσίων προσώπων στην Ελλάδα.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64244261

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ Ζωή: Οι δανειστές πρώτη φορά χαίρονται για εκλογές επειδή διαλύουν το ΣΥΡΙΖΑ Ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το βράδυ της Πέμπτης η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, βάζοντας εκ νέου στο στόχαστρο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ζωή: Οι δανειστές πρώτη φορά χαίρονται για εκλογές επειδή διαλύουν το ΣΥΡΙΖΑ
Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τον πρώην πρωθυπουργό και το Μαξίμου ότι αποφάσισαν και έφεραν τις εκλογές "σε συνεργασία και σε συνεννόηση με τους δανειστές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας", για να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και όσους θα λειτουργούσαν ως ανάχωμα στο μνημόνιο.
"Αυτές οι εκλογές γίνονται με αιφνιδιαστικό τρόπο και με επιτάχυνση η οποία δεν έχει προηγούμενο, με σκοπό να εκκαθαριστούν από τη Βουλή όσοι, πιστοί με το πρόγραμμα με το οποίο εξελέγησαν, αρνήθηκαν να συναινέσουν στο πιο εκτρωματικό μνημόνιο και να υποταχθούν στα κελεύσματα των δανειστών" ανέφερε.

Η ίδια μίλησε για "εκλογές που θα βόλευαν το σύστημα Μαξίμου και το σύστημα δανειστών και ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα διέλυαν τον ΣΥΡΙΖΑ", ενώ σημείωσε πως "είναι η πρώτη φορά που οι δανειστές επιχαίρουν για εκλογική διαδικασία", αφού -όπως είπε- "τα τελευταία χρόνια οι εκλογές πάντοτε παρουσιάζονταν ως κατάρα και ως κίνδυνος για την οικονομία".

"Ο κ. Τσίπρας και ένα κυβερνητικό επιτελείο που τον πλαισίωσε αποφάσισαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προγραμματικές του θέσεις και από την έννοια της συλλογικότητας" είπε ακόμη και πρόσθεσε: "Κάποιοι ανέλαβαν όχι μόνο να φέρουν το τρίτο τερατώδες μνημόνιο, αλλά και να εξουδετερώσουν, να εκκαθαρίσουν όσους θα αποτελούσαν ανάχωμα σε αυτό".

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ακόμη πως το "το έντιμο και το πολιτικά πρέπον" για τον Αλέξη Τσίπρα "απέναντι στον ελληνικό λαό που εκφράστηκε με ηχηρό και απερίφραστο τρόπο" ήταν να ζητήσει εκλογές πριν την ψήφιση του μνημονίου, αυτής της "εκτρωματικής συνθήκης" όπως το χαρακτήρισε.
Ερωτηθείσα για τη σχέση συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη, συμπορεύεται και στηρίζει αυτή την προσπάθεια, που -όπως είπε- "έγινε κατ' ανάγκη" μέσα στο πλαίσιο που έθεσαν ο κ. Τσίπρας, το Μαξίμου, οι δανειστές και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Τιμώ τους συντρόφους και συναδέλφους μου που με το 'όχι' ή τη διαφοροποίησή τους μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία τίμησαν την απερίφραστη εντολή του ελληνικού λαού. Αυτονοήτως, με τους ανθρώπους με τους οποίους μας συνδέει κοινή πορεία θα αναζητήσω το κοινό τόπο και τον κοινό τρόπο υπηρέτησης της λαϊκής ετυμηγορίας και εντολής" ανέφερε.

"Κάποιοι έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις δεσμεύσεις τους και αδιαφόρσηαν για τη λαϊκή εντολή, ενώ κάποιοι άλλοι με κόστος και χωρίς αγκύλωση σε θέσεις και οφίκια επέλεξαν τον δρόμο τον δύσκολο της αντίστασης και της σύγκρουσης" δήλωσε επίσης.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν διεκδικεί θέση επικεφαλής πολιτικού φορέα, ενώ τόνισε απαντά Δημοκρατία τόσο στο δίλημμα ευρώ ή Δημοκρατία όσο και στο δραχμή ή Δημοκρατία.

Πηγή: Megatv
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64244385

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Το Νοσοκομείο Διδυμότειχου... ξεψυχά

Ασθενής... τελικού σταδίου το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη παραμεθόρια περιοχή, με βαρύ χειμώνα, ένα από τα πλέον απαραίτητα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας πνέει τα λοίσθια από τη συνεχιζόμενη αποψίλωση προσωπικού.
Σαφή προειδοποίηση για το μέλλον της λειτουργίας του απηύθυνε η αναπληρώτρια διοικήτρια του ιδρύματος, Αθανασία Κακαλή, στο πλαίσιο του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), ξεκαθαρίζοντας ότι από τον Οκτώβριο είναι πιθανή η αναστολή των λειτουργιών του νοσοκομείου λόγω υποστελέχωσης...
«Το μεγάλο πλέον και βασικό πρόβλημα του νοσοκομείου είναι η συνεχιζόμενη μείωση του προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού. Ενδεχομένως να μη μας δίνεται πλέον η δυνατότητα από τον Σεπτέμβρη και μετά να καλύπτουμε με εφημερίες όλες τις ημέρες του μήνα, ακριβώς λόγω αυτών των ελλείψεων.
Επίσης, ενδέχεται να ανασταλεί και η δεύτερη βάρδια της μονάδας τεχνητού νεφρού», ανέφερε. Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, σε μηνιαία βάση η Παθολογική Κλινική έχει πληρότητα 130% με 140%, ποσοστό που υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητές της, ενώ η Χειρουργική ξεπερνάει το 80% και η Παιδιατρική το 100%.
Για «δύσκολη περίοδο», ιδιαίτερα για τον χώρο της Υγείας, έκανε λόγο ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Υπηρεσίας, Στρατής Πλωμαρίτης, που συμμετείχε στο περιφερειακό συμβούλιο και ζήτησε χρηματοδότηση από την κεντρική ηγεσία, καθώς, όπως εξήγησε, «δεν ζητούμε να επανέλθουμε στη σπατάλη που υπήρχε στα νοσοκομεία, ζητάμε επαρκή χρηματοδότηση και έλεγχο για κάθε ευρώ που ξοδεύεται στον χώρο της Υγείας και απόδοση των ευθυνών όπου αυτά δεν αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλωμαρίτης που είναι γιατρός-συνδικαλιστής (ΣΥΡΙΖΑ) και διετέλεσε πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.
Φαίνεται, πάντως, ότι τα προβλήματα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου δεν θα λυθούν τόσο εύκολα, αφού όπως επισήμανε με νόημα ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, «οι εθνικοί πόροι δεν θα είναι σε επάρκεια τα επόμενα χρόνια», γι’ αυτό πρέπει να γίνει ορθή καταγραφή των ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία προκειμένου να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι δυνατότητες του νέου ΕΣΠΑ, από το οποίο συνολικά θα είναι διαθέσιμα 58 εκατομμύρια ευρώ.
http://www.efsyn.gr/arthro/nosokomeio-didymoteihoy-xepsyha

ΔΕΘ: Ανοίγει ''αυλαία'' στις 4/9 παρουσία του Π. Παυλόπουλου για πρώτη φορά Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει την 80ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα λειτουργήσει από τις 5 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.

Η τελετή εγκαινίων θα γίνει στις 8μ.μ. της Παρασκευής (4 Σεπτεμβρίου), στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" και σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΔΕΘ- HELEXPO επισημαίνει ότι "η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας αναδεικνύει τη σημασία και τη βαρύτητα του παλαιότερου και μεγαλύτερου εκθεσιακού θεσμού της χώρας, της ΔΕΘ, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και για εκθέτες από όλο το φάσμα της εγχώριας οικονομίας και παραγωγής".
Ο στόχος της ΔΕΘ-HELEXPO είναι "στην 80ή επετειακή διοργάνωση της ΔΕΘ να αναδείξει τις καινοτομίες, τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας και την αδιάκοπη προσπάθεια ενίσχυσης και αναδιοργάνωσης της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων. Με το πλήθος των εκδηλώσεων και των πρωτοβουλιών που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο θεσμός της ΔΕΘ θα υπογραμμίσει τον ρόλο του, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν και προδιαγράφοντας ταυτόχρονα το μέλλον".
http://www.eirinika.gr/article/121374/deth-anoigei-aylaia-stis-49-paroysia-toy-p-paylopoyloy-gia-proti-fora

«Άδειασε» το ΝΑΤΟ ο Κασουλίδης «Δεν είναι σε θέση να αναλάβει καθήκοντα εγγυήτριας δύναμης στην Κύπρο

ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ


Το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να αναλάβει καθήκοντα εγγυήτριας δύναμης στην Κύπρο , χωρίς φυσικά αυτό να αποκλείει τις μελλοντικές προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στην ομόσπονδη Κύπρο και στην συμμαχία, δήλωσε ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης σε συνέντευξη στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Σπούτνικ», η οποία δημοσιεύτηκε πρώτα στην τουρκική υπηρεσία του πρακτορείου.
Το σύστημα των εγγυήσεων στην Κύπρο έχει καταρρεύσει εδώ και δεκαετίες, επεσήμανε ο Κύπριος ΥΠΕΞ και πρόσθεσε ότι «σήμερα, σε αντίθεση με ότι υποστηρίζουν κάποιοι στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να παραμείνει ως εγγυήτρια δύναμη των Τουρκοκυπρίων».
Ο κ. Κασουλίδης υπογράμμισε ότι με την λύση του Κυπριακού και την δημιουργία του ομόσπονδου κράτους, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να καταργηθεί. Ανέφερε δε ως παράδειγμα τις περιπτώσεις της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, της ΕΣΣΔ και των πέντε δημοκρατιών στην Γαλλία. Σε όλες τις περιπτώσεις, παρά την αλλαγή των καθεστώτων και των συνταγμάτων, το ρωσικό και το γαλλικό κράτος συνέχισαν την πορεία τους μέσα στους αιώνες, είπε.
Σύμφωνα με τον κ. Κασουλίδη στόχος της ελληνοκυπριακής κοινότητας είναι η κατανομή εξουσιών και σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει στην «αφομοίωση» της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Στο περιουσιακό, ο κ. Κασουλίδης τονίζει ότι οι δυο πλευρές δεν έχουν ένα «μαγικό ραβδί» για την άμεση επίλυση του προβλήματος. Ακόμη, αναφέρει ότι πλέον έχει εξασφαλιστεί η πολιτική κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων στο βόρειο κομμάτι του νησιού μετά την λύση.
Εξάλλου, ο κ. Κασουλίδης, μιλώντας στην «Φωνή της Ρωσίας», δήλωσε ότι οι δυο πλευρές είναι πολύ κοντά στην εύρεση λύσης στο ζήτημα των εποίκων. Ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνησή του επιθυμεί να έχει σχέση δυο καλών γειτόνων με την Τουρκία. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, η Τουρκία θα πρέπει να αναθεωρήσει την εξωτερική πολιτική γραμμή της.

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/1934202/adiase-to-nato-o-kasoulidis

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2015 ΙΣΩΣ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ Αυτές είναι οι επτά αλλαγές στα capital controls Πηγή: Αυτές είναι οι επτά αλλαγές στα capital controls

Επτά νέες αλλαγές που επιφέρουν περαιτέρω χαλάρωση στα capital controls, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας. Προσέθεσε μάλιστα ότι «έως το τέλος του χρόνου είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, υπό την προϋπόθεση της οικονομικής σταθερότητας».
Ο Νίκος Χριστοδουλάκης σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα δοθεί σε νέους φοιτητές ή σε φοιτητές Erasmus η δυνατότητα να ανοίγουν νέους λογαριασμούς.
Ο υπουργός Οικονομικών αφού εκτίμησε ότι, μέχρι το τέλος του έτους, είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, μετά από σύσκεψη που είχε την Τετάρτη, ανακοίνωσε ότι τα capital controls χαλαρώνουν στα εξής σημεία:
  1. Σε περίπτωση που δεν εξαντλούνται τα ημερήσια όρια ρευστότητας των τραπεζών, τα υπόλοιπα μπορούν να αξιοποιηθούν σε εβδομαδιαία βάση.
  2. Ολα τα αιτήματα για εισαγωγές έως και 5.000 ευρώ, τα αναλαμβάνουν οι τράπεζες και δεν ασχολείται η αρμόδια Επιτροπή.
  3. Δίνεται η δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμού σε φοιτητές.
  4. Γίνεται εντατικό ξεκαθάρισμα όλων των υποθέσεων που λιμνάζουν.
  5. Γίνεται ουσιαστική χαλάρωση στις διαδικτυακές συναλλαγές εξωτερικού.
  6. Συγκέντρωση όλη της νομοθεσίας για τα capital controls σε ένα κείμενο.
  7. Δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους βουλευτές να ανοίξουν ειδικό λογαριασμό λίγων εβδομάδων που θα λήξει, μετά την προεκλογική περίοδο για τις δαπάνες τους, οι οποίες θα είναι υποχρεωτικό να γίνονται, μέσω πιστωτικών καρτών.
Ο κ. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε, επίσης ότι εξετάζονται κίνητρα, αλλά και συστάσεις για την επαναφορά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα των κεφαλαίων που βρίσκονται σήμερα σε... στρώματα «το γνωστό στρώμα capital», όπως είπε ο υπουργός, ή στο εξωτερικό, ενώ ζήτησε από τις τράπεζες να προχωρήσουν σε μειώσεις των αλλεπάλληλων προμηθειών που πληρώνουν οι πελάτες, λόγω των τραπεζικών περιορισμών.


Πηγή: Αυτές είναι οι επτά αλλαγές στα capital controls | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/224362/aytes-einai-oi-epta-allages-sta-capital-controls#ixzz3kinnYOUT

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ:Πακιστανός βίασε 21χρονη, με την βοήθεια του αδελφού της!!! Η αστυνομία τους συνέλαβε και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα

Συγκλόνισε τους αστυνομικούς της Άρτας, η κατάθεση ψυχής,μιας 21χρονης κοπέλας,η οποία έζησε τον απόλυτο εφιάλτη,όταν την  βίασε ένας Πακιστανός!Το χειρότερο όμως,είναι πως ο αλλοδαπός είχε την παρότρυνση αλλά και την βοήθεια του ίδιου της του αδελφού,ο οποίος μάλιστα,πήρε από τον Πακιστανό και το χρηματικό ποσό των ογδόντα(80) ευρώ. Μετά την καταγγελία του συμβάντος στις αρχές, ο αδερφός  της και ο Πακιστανός συνελήφθησαν και αύριο το πρωί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.Σύμφωνα με πληροφορίες,το κορίτσι, αντιμετωπίζει...
σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και κατά το παρελθόν είχε νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική.Η νεαρή θα εξεταστεί  και από τον ιατροδικαστή Ιωαννίνων Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, ενώ θα υποστηριχθεί από ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ.


http://epirusgate.blogspot.gr/2015/09/arta-biasmos.html