Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ στον ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ 20-6-2019 ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Ρώσος ΥΦΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ επιδεινώνουν συνειδητά την κατάσταση με το Ιράν Ο Ριάμπκοφ μίλησε σε δημοσιογράφους στο Σότσι σχετικά με τις αυξημένες στρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επιδεινώνουν συνειδητά την κατάσταση με το Ιράν.

Ο Ριάμπκοφ μίλησε σε δημοσιογράφους στο Σότσι σχετικά με τις αυξημένες στρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Τονίζοντας πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στο Ιράν, είπε το εξής:

«Οι ΗΠΑ επιδεινώνουν συνειδητά την κατάσταση με το Ιράν».

Ανέφερε εξάλλου πως για την μείωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν και για την επίτευξη σταθερότητας, πρέπει να προτιμηθούν πολιτικά και διπλωματικά μέσα:

«Ειδάλλως ενδέχεται να δημιουργηθεί μια νέα σύρραξη στην περιοχή. Αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει δεκτό», πρόσθεσε.

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ πάλι, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά την Διεθνή Διάσκεψη Κυβερνοασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στην ρωσική πόλη Ουφά, ανέφερε πως κατά την διάσκεψη το Ιράν πρότεινε την δημιουργία ενός μόνιμου διεθνούς μηχανισμού για την αντιμετώπιση των κυρώσεων και πως η Ρωσία στηρίζει αυτή την πρόταση.
https://www.trt.net.tr/greek/kosmos/2019/06/20/rosos-uphupeks-oi-epa-epideinonoun-suneideta-ten-katastase-me-to-iran-1222076

Το Ιράν θα επισκεφτεί ο Τσαβούσογλου Ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασία στο Ισφαχάν ως προσκεκλημένος του Ιρανού ομολόγου του

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Ιράν.
Στη γραπτή ανακοίνωση που εξεδόθη από το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώθηκε πως ο υπουργός Τσαβούσγολου θα επισκεφτεί το Ιράν μεταξύ 20-21 Ιουνίου.
Στην ανακοίνωση σημειώθηκε πως ο επικεφαλής της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Ισφαχάν ως προσκεκλημένος του Ιρανού ομολόγου του.
«Στο πλαίσιο της επίσκεψης προβλέπεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις με όλες τις διαστάσεις τους και να ανταλλαχθούν απόψεις σχετικά με τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις» σημειώθηκε στην ανακοίνωση.
 https://www.trt.net.tr/greek/tourkia/2019/06/19/to-iran-tha-episkephtei-o-tsabousoglou-1221107

Πληροφορίες ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για προκλήσεις από το Ιράν

Το Τελ Αβίβ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα την Τεχεράνη ότι υποστηρίζει «τρομοκρατικές» ομάδες όπως η Χεσμπολάχ και η Χαμάς και διεξάγει εχθροπραξίες σε χώρες όπως η Συρία, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ.
Το Ιράν μπορεί να επιχειρήσει προκλήσεις εις βάρος του Ισραήλ κατά μήκος των συνόρων του για να προσπαθήσει να κλιμακώσει την ένταση με τις ΗΠΑ,  αναφέρουν οι ισραηλινές και άλλες δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών σύμφωνα με τη Haaretz.
Σύμφωνα με ανώνυμους αξιωματούχους, το Ιράν «απογοητεύθηκε» από το ότι δεν κατάφερε να ασκήσει πιέσεις στις ΗΠΑ ώστε να επανεξετάσουν τις κυρώσεων και, ως εκ τούτου, «θα μπορούσε να επιλέξει μια προβοκάτσια κατά μήκος των ισραηλινών συνόρων».
Αυτό, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κρίση στη Μέση Ανατολή και θα αναγκάσει την Ουάσιγκτον να «επανεξετάσει τις κινήσεις της» κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Οι πηγές του Haaretz δεν διευκρίνισαν ποια συγκεκριμένα εχθρικά βήματα θα μπορούσε να κα΄νει το Ιράν, αν και η εφημερίδα ανέφερε ότι τα σενάρια περιλαμβάνουν μια σύγκρουση με τους Σιίτες στη νότια Συρία ή ίσως μια επιχείρηση της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.
Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως γνώριζε ότι «οι γείτονές μας από το Βορρά, το Νότο και την Ανατολή απειλούν να μας καταστρέψουν» και προειδοποίησε ότι το Ισραήλ έχει τεράστια “ δύναμη” που οι εχθροί δεν θα πρέπει να δοκιμάσουν.
https://sputniknews.gr/kosmos/201906193790550-prokliseis-iran-israil-kolpos-ipa/

Ιρανός στρατηγός: Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο

Έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί μετά την κατάρριψη ενός αμερικανικού drone από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν πάνω από τα στενά του Ορμούζ.

Το Ιράν ανακοίνωσε πως κατέρριψε ένα «κατασκοπευτικό» τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος και οι ΗΠΑ - παρά την αρχική άρνησή τουςεπιβεβαίωσαν πως, πράγματι, ένας ιρανικός πύραυλος κατάρριψε το drone.
«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να οδηγηθούμε σε πόλεμο με οποιαδήποτε χώρα, αλλά είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για έναν πόλεμο», δήλωσε ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Hossein Salami, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα μετά την κατάρριψη.
Τέτοιου είδους τοποθετήσεις κλιμακώνουν ακόμη περισσότερο την ένταση, που είναι στα ύψη από την περίοδο που ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του 2015.
Οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν που λογοδοτεί μόνο στον Ανώτατο Ηγέτη, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, γνωστοποίησε πως κατέρριψε το drone πάνω από επαρχία στα νότια της χώρας.
Το αεροσκάφος «καταρρίφθηκε από τις αεροπορικές δυνάμεις» των Φρουρών της Επανάστασης «κοντά στην περιφέρεια Κουχμουμπαράκ», αφού «παραβίασε τον ιρανικό εναέριο χώρο», ανέφερε το Press TV, το αγγλόφωνο κρατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν.
http://greeknation.blogspot.com/2019/06/blog-post_268.html

Τραμπ: «Σύντομα θα μάθετε αν θα βομβαρδίσουμε το Ιράν»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ερωτηθείς αν θα βομβαρδίσει το Ιράν, απάντησε: «Σύντομα θα το μάθετε».
Νωρίτερα, ο Τραμπ καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την κατάρριψη ενός τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφος πάνω από τα Στενά του Ορμούζ, λίγη ώρα αφότου το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό.
«Το Ιράν έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος», έγραψε λακωνικά στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.


Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι το αεροσκάφος αυτό καταρρίφθηκε σε διεθνή εναέριο χώρο, ενώ η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι το MQ-4C Triton του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού παραβίασε τον εναέριο χώρο του Ιράν.
Μετά τη δήλωση του Τραμπ η τιμή του πετρελαίου εκτοξεύτηκε
Μετά από αυτή την ανάρτηση του Τραμπ στο Twitter, η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε κατακόρυφα σήμερα στη Νέα Υόρκη.
Το αργό WTI, η τιμή του οποίου ήδη κινείτο ανοδικά, έφτασε τα 57,13 δολάρια το βαρέλι γύρω στις 18.05 (ώρα Ελλάδας), καταγράφοντας αύξηση 6,3%.
Την ίδια ώρα στη Λονδίνο η τιμή του Μπρεντ διαμορφωνόταν στα 64,69 δολάρια το βαρέλι (αύξηση 4,66%).
Σε διεθνή ύδατα βρίσκονται τα συντρίμμια του drone, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο
Τα συντρίμμια από το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από το Ιράν βρίσκονται σε διεθνή ύδατα στα Στενά του Ορμούζ και στην περιοχή αυτήν έχουν σταλεί ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν ακόμη κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το σημείο όπου κατέπεσαν τα συντρίμμια του drone MQ-4C Triton του Πολεμικού Ναυτικού.
Ωστόσο, αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία που μετέδωσε το πρακτορείο, θα πρόκειται για μια απτή απόδειξη που θα αμφισβητεί ευθέως τον ισχυρισμό της Τεχεράνης ότι κατέρριψε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την επαρχία Χορμοζγκάν, στο νότιο Ιράν, με έναν πύραυλο τύπου “3 Khordad” ιρανικής κατασκευής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
http://www.kathimerini.gr/1029944/article/epikairothta/kosmos/tramp-syntoma-8a-ma8ete-an-8a-vomvardisoyme-to-iran

Άγιος Νικόλαος ο Καβάσιλας






Ἁγίων συμμέτοχος σαφῶς ἐγένου
Ζωὴν βιώσας Νικόλαε ἁγίαν.
Νικολέω θεοῖο φέρτατον κῦδος ᾄσμασιν ὕδω.
Βιογραφία
Ο Άγιος Νικόλαος ο Καβάσιλας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1322 μ.Χ. και ήταν ανεψιός του Νείλου Καβάσιλα, ο οποίος χρημάτισε Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης. Το πατρικό του επώνυμο ήταν Χαμαετός, κράτησε όμως το μητρικό επώνυμο Καβάσιλας προφανώς λόγω της ισχυρής παρουσίας του Θείου του. Έκανε λαμπρές σπουδές ρητορικής, Θεολογίας, φιλοσοφίας και φυσικών επιστημών στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη. Για ένα διάστημα διετέλεσε σύμβουλος του Κατακουζινού ο οποίος στα τελευταία χρόνια της ζωής του, εκάρη μοναχός και διέμενε στην περιώνυμη Μονή των Μαγγάνων.

Ο Άγιος ασπάσθηκε τις απόψεις και ιδέες του Γρηγορίου Παλαμά για τον ανατολικό μυστικισμό και το ησυχαστικό πνεύμα. Υπήρξε πολυγραφότατος και πληθωρικός συγγραφέας αξιολογότατων Θεολογικών, ερμηνευτικών, λειτουργικών, ασκητικών και διδακτικών έργων, ως και περίφημων πανηγυρικών λόγων, επιστολών, επιγραμμάτων και κειμένων πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου.

Μετά από πολλές περιπέτειες για τις απόψεις του περί ορθοδόξου μοναχισμού και δη κατά των Βαρλαάμ και Ακινδύνου, εκοιμήθη ειρηνικά λίγο μετά το 1391 μ.Χ.. Η Αγιοκατάταξη του έγινε στις 19 Ιουλίου του 1983 μ.Χ.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ´. Ταχὺ προκατάλαβε.
Ὡς θεῖος διδάσκαλος, καὶ ὑποφήτης σοφός, δογμάτων τῆς πίστεως, καὶ ἀρετῶν ἱερῶν, Νικόλαε Ὅσιε, ἔλαμψας ἐν τῷ κόσμῳ, διὰ βίου καὶ λόγου. Ὅθεν Θεσσαλονίκη, τῇ σῇ δόξῃ καυχάται, καὶ πόθῳ ἑορτάζει, τὴν πάνσεπτον μνήμην σου.

Κοντάκιον
Ἦχος β´. Τοῖς τῶν αἱμάτων σου.
Λόγῳ ἐνθέῳ ἀνύων τὸν βίον σου, περιφανὴς ἐν σοφίᾳ καὶ χάριτι, καὶ ἐν λόγου δυνάμει γενόμενος, τῆς εὐσεβείας διδάσκαλος πέφηνας· διὸ σὲ ὑμνοῦμεν Νικόλαε.

Κάθισμα
Ἦχος δ´. Ταχὺ προκατάλαβε.
Τοῦ κόσμου ὑπέρτερος, καίτοι ἐν κοσμῶ τελῶν, ἐδείχθης Νικόλαε, δι᾿ ἐγκρατείας πολλῆς, καὶ γνώμης στεῤῥότητι· ὅθεν σε μετὰ τέλος, ἡ οὐράνιος δόξα, δέδεκται θεοφόρε, ὡς θεράποντα θεῖον καὶ νῦν σὺν τοῖς Ἀγγέλοις, ὑπὲρ ἡμῶν ἱκέτευε.

Ὁ Οἶκος
Ἀπὸ νεότητος σοφέ, ἀνατεθεὶς Κυρίῳ, τῶν ἐνταλμάτων τοῦ Θεοῦ, ἐν διανοίᾳ καθαρᾷ, ἐβάδισας τὰς τρίβους· καὶ τῆς σοφίας καταλαβὼν τὸ ἄκρον, πολὺς ἐν φρονήσει, καὶ μέγας ἐν γνώσει παντοδαπεῖ ἀνεδείχθης ἐν τῷ κόσμῳ· τῆς γὰρ σαρκὸς νεκρώσας τὸ φρόνημα, τῆς ζωηφόρου ἐνεργείας τοῦ Παρακλήτου τὰς διαδόσεις εἰσεδέξω, καὶ τῆς εὐσεβείας μυσταγωγεὶς τὴν λαμπρότητα, καὶ ἐναρέτου ζωῆς τὴν ἀκρίβειαν, καὶ τῶν θείων δογμάτων τὸ ἀπαραχάρακτον κῦρος, ὡς ἀληθείας ὑποφήτης θεόσοφος, καὶ τοῦ Χριστοῦ θεράπων γνήσιος· διὸ σὲ ὑμνοῦμεν Νικόλαε.

Μεγαλυνάριον
Λόγῳ καὶ σοφία πνευματικῇ, λαμπρῶς διαπρεπῶν, ὡς τῷ βίῳ διαπρεπής, διδάσκαλος θεῖος, τῆς Ἐκκλησίας ὤφθης, Νικόλαε παμμάκαρ, Ἀγγέλων σύσκηνε.

http://www.saint.gr/1947/saint.aspx

Προλάβετε το καρκίνο των όρχεων με σωστή αυτοεξέταση



Ο καρκίνος των όρχεων είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στους νέους άνδρες ηλικίας 15-40 ετών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προσβάλλει και άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.

Στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο υπολογίζονται 7.000 και 1.600 νέα περιστατικά αντίστοιχα, ενώ η πιθανότητα νόσησης υπολογίζεται στον ένα στους 500 άνδρες, με αυξανόμενη τάση.

Εφόσον διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο, η χειρουργική θεραπεία οδηγεί σε ίαση, ενώ σε πιο προχωρημένα στάδια και  με τη χρήση χημειοθεραπείας η πρόγνωση είναι αρκετά καλή, με μεγάλα ποσοστά επιβίωσης -περίπου 70%.

Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι άνδρες δεν γνωρίζουν για τον καρκίνο των όρχεων και ακόμα λιγότεροι αυτοεξετάζονται.

Τι ακριβώς είναι οι όρχεις;

Οι όρχεις είναι δύο ωοειδούς σχήματος όργανα τα οποία εντοπίζονται μέσα σε ένα δερματικό σάκο, το όσχεο, κάτω από το πέος. Είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή και τη διατήρηση του σπέρματος, ενώ επίσης είναι τα κύρια όργανα παραγωγής τεστοστερόνης• πρόκειται για την ορμόνη που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των ανδρικών γεννητικών οργάνων στην παιδική και την εφηβική ηλικία, καθώς και των δευτερευόντων χαρακτηριστικών του φύλου όπως η τριχοφυΐα, το βράγχος της φωνής, η ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος.

Σε τι οφείλεται ο καρκίνος των όρχεων;

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί η αιτιολογική συσχέτιση κάποιου παράγοντα με τον καρκίνο των όρχεων. Ωστόσο, ύστερα από ανάλυση των υπαρχόντων στατιστικών στοιχείων, προκύπτουν κάποιοι πιθανοί παράγοντες κινδύνου. Υποστηρίζεται ότι η ύπαρξη κάποιου ή κάποιων από τους παρακάτω παράγοντες ενισχύει την πιθανότητα προσβολής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ακόμα και όταν απουσιάζουν.

Ηλικία: Όπως προαναφέρθηκε, ο καρκίνος των όρχεων προσβάλλει συχνότερα τα άτομα ηλικίας 15-40 ετών.

Κρυψορχία: Κατά την εμβρυϊκή περίοδο οι όρχεις φυσιολογικά βρίσκονται εντός της κοιλίας και κατεβαίνουν στη φυσιολογική τους θέση πριν από τη γέννηση. Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, η νόσος αντιμετωπίζεται χειρουργικά. Υποστηρίζεται ότι το ιστορικό και μόνο κρυψορχίας είναι παράγοντας κινδύνου.

Οικογενειακό ιστορικό: Η εμφάνιση καρκίνου των όρχεων στον ανδρικό πληθυσμό της οικογένειας αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης της νόσου. 

Σύνδρομο Klinefelter: Σπάνιο γενετικό νόσημα, που συνοδεύεται από σωματικές και ψυχολογικές ανωμαλίες.

Παλιές κακώσεις του όσχεου ή φλεγμονές των όρχεων: Αναφέρονται ως παράγοντες κινδύνου, υπό το ερώτημα αν ευθύνονται άμεσα για την εμφάνιση καρκίνου ή συμβάλλουν στην ταυτόχρονη έγκαιρη διάγνωση λόγω της προσοχής που δίνεται στην περιοχή.

Ποια θεωρούνται ανησυχητικά συμπτώματα;

Μόνο η τακτική αυτοεξέταση θα μας βοηθήσει να διαπιστώσουμε έγκαιρα κάποια διαφοροποίηση στους όρχεις σε σχέση με το παρελθόν, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι για την ύπαρξη κάποιου προβλήματος.
Χρειάζεται να ληφθούν υπόψη τα παρακάτω:

- Η ψηλάφηση κάποιας μάζας διαφορετικής υφής, διάφορου μεγέθους, χωρίς αναγκαστικά να πονά.
- Η μεγέθυνση ή σμίκρυνση κάποιου όρχεως.
- Η διαφοροποίηση της υφής -συνήθως σκλήρυνση- συνολικά κάποιου όρχεως.
- Η εμφάνιση ήπιου βαθέως πόνου στο όσχεο ή/και στο υπογάστριο.
- Η συλλογή υγρού στο όσχεο.
- Πόνος, ευαισθησία κατά την ψηλάφηση.
- Μεγέθυνση ή/και ευαισθησία των μαστών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παρουσία κάποιου ή κάποιων από τα παραπάνω δεν σημαίνει αναγκαστικά την παρουσία καρκίνου των όρχεων. Υπάρχουν πολλές παθήσεις που μπορεί να δίνουν παρόμοια συμπτωματολογία, όπως υδροκήλη, κιρσοκήλη, ορχίτιδα, επιδιδυμίτιδα, οσχεοκήλη (μια μορφή κήλης) και άλλες. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό.

Πώς γίνεται η αυτοεξέταση;

- Κατ' αρχάς, το άτομο πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι με την τακτική αυτοεξέταση "μαθαίνει" τη μορφολογία της περιοχής, έτσι ώστε να μπορεί να εντοπίζει εύκολα οποιαδήποτε διαφοροποίηση, ακριβώς όπως κάνει (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να κάνει) η γυναίκα με τους μαστούς της.

- Η καλύτερη ίσως ώρα να αυτοεξετάζεστε είναι  όταν παίρνετε το μπάνιο σας, διότι λόγω του χλιαρού νερού οι μύες της περιοχής είναι πιο χαλαροί.

- Ελέγχετε οπτικά το όσχεο πριν από την ψηλάφηση για τυχόν αλλαγή του χρώματος ή του σχήματός του.

- Συγκρατείτε τους όρχεις με το ένα χέρι ενώ ψηλαφείτε με το άλλο τον κάθε όρχι ξεχωριστά.  Με ήπιες κινήσεις ψηλαφήστε τον όρχι ανάμεσα στα δάχτυλά σας.

- Ο ένας όρχις μπορεί να έχει από την εφηβεία διαφορετικό μέγεθος ή να βρίσκεται ψηλότερα ή χαμηλότερα από τον άλλο. Δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, εφόσον δεν έχει συμβεί ξαφνικά.

- Μάθετε να ξεχωρίζετε τον όρχι από την επιδιδυμίδα κατά τη διάρκεια της ψηλάφησης. Η επιδιδυμίδα βρίσκεται πίσω και πάνω από τον όρχι και έχει σωληνώδη και πιο σκληρή -σαν "σχοινί"- υφή.

Πώς θα τεθεί η διάγνωση;

Η διάγνωση θα τεθεί μόνο ύστερα από επίσκεψη στο γιατρό σας. Η ψηλάφηση της περιοχής, οι εργαστηριακές εξετάσεις αίματος και ούρων, η υπερηχοτομογραφία της περιοχής και η λήψη ιστοτεμαχίου για βιοψία θα θέσουν την οριστική διάγνωση.

Το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα στον καρκίνο των όρχεων και άλλων παθήσεων των γεννητικών οργάνων είναι η αμέλεια και η "ντροπή" που νιώθουμε προκειμένου να πάμε στο γιατρό και να μιλήσουμε για το θέμα.

Ο καρκίνος των όρχεων είναι μια πάθηση που θεραπεύεται με πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας,  ειδικά στα αρχικά στάδια.

Ο ρόλος της αυτοεξέτασης είναι σημαντικότατος και αναντικατάστατος. Η απόφαση είναι δική μας.
https://www.capital.gr/health/1396344/prolabete-to-karkino-ton-orxeon-me-sosti-autoexetasi