Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Το χρέος ανήκει στην Αμερική .Οι Ευρωπαίοι ηγέτες που νοιάζονται για τα λεφτά των φορολογουμένων της χώρας τους ας πουν την αλήθεια πρώτα στους λαούς τους .

Έχω αναφερθεί κατά καιρούς σε κείμενα ότι ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ δεν είναι αριστερό πολιτικό κόμμα με την έννοια της αριστεράς της δεκαετίας του 1970 . Ούτε πίστεψα ποτέ ότι θα αλλάξει κάτι ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
Εκτίμηση μου προσωπική είναι ότι ειρθε στην εξουσία λόγο φθοράς τεχνητής η φυσικής των ξεπερασμένων πολιτικών κομμάτων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.  Είναι η φύση στην πολιτική ζωή στην ελλαδα τέτοια , να έχουμε πολιτικές αλλαγές δομικές αλλά πάντα ελεγχόμενες . Αυτό μπορεί κάποιος να το καταλάβει από τα βιογραφικά των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Είναι ελάχιστοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι είναι ιδεολόγοι γέννημα θρεμα του κόμματος . Έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ ειρθε στην εξουσια με ολα εκείνα τα προστατευτικά μέσα που κάθε σύστημα θετει ως προηποθεση προκειμενου να αφησει ενα πολιτικο κομμα να γινει ΕΞΟΥΣΙΑ.
 Αυτούς τους μήνες λοιπον που κυβερνα ο ΣΥΡΙΖΑ  γινονται διαπραγματεύσεις. Εχουμε βαρεθει την λεξη. Για το καλό του λαού .Ο λαός . Πάντα πάνω από όλα ο λαός .
Ακουμε καθε μερα ονοματα Βέλγων , Ολλανδών , γερμανων, πολωνων, Λιθουανών , Φιλανδών , Νορβηγών , αυστριακών πολιτικών που κρίνουν τους Έλληνες με καθαρά ρατσιστικό λόγο . Όλοι αυτοί οι οπιοι μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα όταν οι πολυεθνικές που τους κάνουν πολιτικούς διοργανώνουν ομιλίες με θέμα την βια κατά των ανθρώπων . Αλλά σ αυτήν την κοινωνία όπου ο ρατσισμός είναι καθημερινότητα δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία. Ούτε να θεωρείτε κατάκτηση το αυτονόητο. Ζούμε σε δημοκρατία και αγωνιζόμαστε να πάμε την ελλαδα ένα βήμα μπροστά.
Υπάρχουν και οι διορισμένοι Ευρωπαίοι σε θέσεις που μια κουβέντα τους η μια υπογραφή τους μπορεί να αλλάξει την ζωή προς το καλύτερο των Ευρωπαίων και όχι μόνο τον ελληνων.
Άσχετα με το γεγονός οτι με ενδιαφέρει το καλό της χώρας μου δεν σημαίνει ότι δεν με  ενδιαφέρει το καλό όλων των ανθρώπων .

Κοιτάξτε τι γίνετε στην ουκρανια και πέστε μου αν από την αρχή της κρίσης στην χώρα υπήρξε κάποια δημοκρατική λογική . Τίποτα . Καθαρός αυταρχισμός . Ανατροπή δημοκρατικού ηγέτη για το καλό όχι του ουκρανικού λαού αλλά για τα αέρια και τα πετρέλαια.

Μονο ένας ηλίθιος υπάλληλος με παχυλό μισθό θα μπορούσε  να δεχθεί ότι αυτό που συμβαίνει στην ουκρανια γίνεται για το καλό του λαού της χώρας .

Η ελλαδα έχει απομονωθεί από τους συμμάχους της . Λένε . Αναρωτιεμε πότε είχε συμμάχους η ελλαδα;;;

Το πρόβλημα της Ελλάδος ξέρανε ξέρουμε ότι δεν μπορεί να το λύση καμιά ελληνική κυβέρνηση που ταυτίζεται με την πολιτική   των πολυεθνικών .

Η λέξη ρήξη είναι μια υπαρκτή λέξη με πραγματική μετάφραση . Δεν είναι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που θα την πραγματοποίηση. Δεν είναι ούτε το κκε .

Από την στιγμή που τειθετε θεμα για δημοκρατία όλα έχουν αλλάξει .Η Ελλάδα γύρισε πολλά χρόνια πίσω. Το πρόβλημα της πλέων δεν είναι αν θα κυβερνά δεξιά η αριστερά αλλά αν θα έχουμε δημοκρατία. Άρα γυρίσαμε σε πολιτική του δημοτικού σχολείου.

Τι θέλουμε στην Ελλάδα ;;;; Δημοκρατία η ένα νέο είδος πολιτεύματος  που κατασκευάζουν και σίγουρα δεν περιέχει κάτι το δημοκρατικό;;;;

H ευρωπη είναι ένα απάνθρωπο δημιούργημα , πιστεύω ότι μόνο κτηνοι θα μπορούσαν να σχεδιάζουν  . Σε λίγα χρόνια η ελευθερία θα είναι κάτι σαν τους δεινοσαύρους ενώ η εκμετάλλευση θα είναι πολίτευμα .
Η αριστερά πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να υπάρχει με όρους χαζούς γιατί δεν πειθη . Μια κυβέρνηση της αριστεράς εκλέχθηκε και κάνει διάλογο με τους ναζιστές της Ευρώπης και της Αμερικής . Τώρα τι αριστερά είναι αυτή εγώ δεν κατάλαβα.

Αυτοί που διέλυσαν την γιουγκοσλαβια το ιρακ την αιγυπτο την λυβυη την  ουκρανια  και την συρια υπαγορεύουν  στην ελλαδα πως πρέπει να έχει δίκαιο φορολογικό σύστημα . Υπαγορεύουν στην ελλαδα ποιος θα βγει η θα μπει φυλακή.

Εδώ που είμαστε δεν υπάρχει επιστροφή κάτι θα συμβεί κάτι θα ξεφύγει από τον ελέγχον .
Δεν μπορεί να συνεχιστή αυτή η κατάσταση . Αυτό που συμβαίνει στην ελλαδα κάποια στιγμή θα ξεφύγει  και θα απλωθεί σαν πανούκλα σ όλη την ευρωπη.  Αυτοί που φέρονται στους Έλληνες φριχτά δεν θα διστάσουν να τσακίσουν και τους τραγικούς ιστορικά Γερμανούς.
Άλλωστε αυτοί που χαράζουν πολιτικές στην ευρωπη δεν είναι εκλεγμένοι πολίτικοι ηγέτες αλλά εταιρίες .
Όταν όλοι.... η φτωχια απλωθεί στην ευρωπη θα είναι αργά για όλους . Η ευρωπη θα σωθεί μόνο αν σωθεί η ελλαδα .

 Η λέξη διαπραγμάτευση έχει χάσει την δημοκρατική της αξία.

Αν δεν ξέρουμε και δεν έχουμε ξεκαθαρίσει  ότι το ζητούμενο είναι η ανθρωπινή ζωή. Ρωτάω λοιπόν η ανθρώπινη ζωή σε μια δημοκρατία είναι αιτία διαπραγμάτευσης;;;;
Ααφαλως και οχι!

Το κείμενο το γράφω 25-6-2015 το απόγευμα . Η ευρωπη  ολόκληρη μια μεγάλη απαγοητευση . Είναι τραγικό  όλοι  οι εκλεγμένοι ηγέτες της Ευρώπης να αγωνιούν  τις αγορές που θα ανοίξουν την δεύτερα.
Αν κάτσω και σκευτω  θα ήθελα να πω σ όλους τους Ευρωπαίους ότι οι Έλληνες άρχισαν να ζουν με λεφτά πέρα από αυτά που βγάζουν από την δουλειά τους από το 2000 και μετά. Αυτό το ξέραν οι κυβερνήσεις τους και όμως δεν μιλάγανε .

Λοιπόν συμφωνία θα υπάρξει . Όμως η ευρωπη πλέων δεν δικαιούται να μιλάει για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.




ΗΛΕΙΑ Έφυγε ο Ηλίας Φροντιστής… - Το Σάββατο η κηδεία του

Δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη που έδινε από την περασμένη Παρασκευή ο Ηλίας Φροντιστήςφεύγοντας από την ζωή χθες το βράδυ. Άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», που τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα στο σώμα του.
Ο  βετεράνος δημοσιογράφος και αρθργράφος, είχε συγκλονίσει την κοινωνία της Ηλείας όταν αυτοπυρπολήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, σε σημείο της εθνικής οδού Πύργου – Τριπόλεως κοντά στις Κολιρέικες παράγκες. Σε ένα ολιγόστιχο σημείωμα που είχε αφήσει δίπλα του ανέφερε ότι η άσχημη οικονομική κατάσταση που βίωνε και οι «ψεύτικες» υποσχέσεις των πολιτικών τον ώθησαν να δώσει ένα τέλος στην ζωή του. (σχετικό ρεπορτάζ)
Ο Ηλίας Φροντιστής, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη  ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Ηλείας  όχι μόνο για την πάντα μαχητική και αιχμηρή του πένα,  αλλά και για την ευγένεια  που τον διέκρινε σε όλη του τη ζωή.
Για αρκετά χρόνια έως και το 2011 αρθρογραφούσε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», μέσα από τις στήλες της οποίας αναδείκνυε τα  σημαντικά θέματα του νομού και υποχρέωνε τους έχοντες την πολιτική ευθύνη να δρομολογούν λύσεις.
Ο Ηλίας Φροντιστής από την περασμένη Παρασκευή νοσηλευόταν στο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου  οι γιατροί πάλεψαν να τον κρατήσουν στη ζωή, όμως τα πολλαπλά εγκαύματα δεν ήταν δυνατόν να επουλωθούν. Άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τις 10 την Τρίτη το βράδυ αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη θλίψη για όσους τον γνώριζαν.
Εμείς οι νεότεροι δημοσιογράφοι και όλη η οικογένεια της εφημ «Πατρίς» θα τον έχουμε πάντα ως φωτεινό παράδειγμα. Για το ήθος, την ανιδιοτέλεια, τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του, για τις συμβουλές που μας έδινε ως δεύτερος πατέρας.
«Πατέρα»  καλό ταξίδι. Θα σε θυμόμαστε για πάντα!
Η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο στις 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στον Πύργο.


http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/efyge-o-ilias-frontistis

Κρούγκμαν μαινόμενος: Το ΔΝΤ διαλύει την Ελλάδα. Τι κάνουν;

Οι θεσμοί θα ευθύνονται για το Grexit, όχι η Ελλάδα, τονίζει σε άρθρο του στους New York Times o οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν
Οργισμένος ο οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν καταφέρεται εναντίον των συζητήσεων περί "ελληνικού ατυχήματος" και Grexit, καθώς εκτιμά πως αν κάτι τέτοιο συμβεί, θα φταίει το ΔΝΤ και όχι η ελληνική μεριά.
"Τι νομίζουν ότι κάνουν οι πιστωτές και πιο συγκεκριμένα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ);", γράφει ο διάσημος οικονομολόγος σε άρθρο του στους New York Times και συνεχίζει:
"Δεν έχω μιλήσει πολύ για την Ελλάδα τελευταία γιατί δεν θέλω να φωνάξω "Grexit" μέσα σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο. Αλλά διαβάζοντας για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, κάτι πρέπει να πω.
Η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ασχολείται αρχικά με τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος και στη συνέχεια με την ελάφρυνση του χρέους, που θα σταματήσει μελλοντικά οικονομικά προβλήματα. Και η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε αρκετά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη ότι ο προϋπολογισμός θα είχε πλεονάσματα αν η οικονομία δεν ήταν τόσο πεσμένη.
Αλλά οι πιστωτές απορρίπτουν συνεχώς τις ελληνικές προτάσεις τονίζοντας ότι βασίζονται περισσότερο απ’ ότι πρέπει στους φόρους και λιγότερο στον περιορισμό της δαπάνης. Οπότε συνεχίζουμε να υπαγορεύουμε την εσωτερική πολιτικής".
Πετάει μάλιστα το μπαλάκι στην Κριστίν Λαγκάρντ, γράφοντας πως αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, για αυτό θα ευθύνεται το ΔΝΤ.
"Οι άνθρωποι που δεν κατάφεραν να δουν τι κακό κάνει η λιτότητα, τώρα κάνουν κήρυγμα στους άλλους για την ανάπτυξη", σημειώνει για το Διεθνές Ταμείο.
"Οι άνθρωποι του ΔΝΤ λένε συνεχώς ότι είναι αδύνατο να συνεννοηθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως είναι ενοχλημένοι από τις καθυστερήσεις. Αλλά δεν είμαστε στο σχολείο. Αυτή τη στιγμή είναι οι πιστωτές, και όχι οι Έλληνες, που μετακινούν συνεχώς το τέλος των διαπραγματεύσεων. Οπότε τι συμβαίνει;
Ο στόχος είναι να "διαλύσουμε" τον ΣΥΡΙΖΑ; Είναι να αναγκάσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει;", διερωτάται.
"Αν βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, θα φταίνε οι δανειστές. Δεν θα είναι "Graccident", αλλά δική τους ευθύνη".
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/krougkman-mainomenos-to-dnt-dialuei-thn-ellada-ti-kanoyn.3547220.html

Δραματικός διάλογος Τσίπρα - Τουσκ στη Σύνοδο: Game over - Μην υποτιμάτε πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος

Οι δραματικοί διάλογοι που διαδραματίστηκαν μέσα στην αίθουσα της Συνόδου Κορυφής είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο πιο έντονος διάλογος της 2ωρης συζήτησης που έγινε για την Ελλάδα ενώπιον των 28 ηγετών της ΕΕ, φαίνεται πως ήταν αυτός μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Το παιχνίδι τελείωσε (game over) φέρεται να είπε ο Τουσκ στον Τσίπρα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, για να πάρει την απάντηση: «Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους, 3 εκατομμύρια φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι».
Επίσης ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως δεν πρέπει «να υποτιμά μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι «έχει καταθέσει προτάσεις και ότι οι προτάσεις των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ».
Επιπλέον σχολίασε ότι «το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα».
«Είμαι αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων (συντάξεων) και ενοποίηση ταμείων» είπε ο κ. Τσίπρας και δεσμεύτηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.
«Ο ιστορικός του μέλλοντος μετά την πρότασή μας δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία» κατέληξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στη συζήτηση πρώτος το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ παρουσιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.
Στη συνέχεια μίλησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ επί του θέματος τοποθετήθηκαν τουλάχιστον οι μισοί ηγέτες, ανέφεραν οι ίδιες διπλωματικές πηγές.
http://www.huffingtonpost.gr/2015/06/25/politiki-tsipras-tusk-sunodos-_n_7665414.html?1435259167&utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget

Βολές ΑΝΕΛ κατά Σαμαρά και Θεοδωράκη

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ και του επικεφαλής του Ποταμιού εξαπολύει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή την επικριτική τους στάση στη διαπραγμάτευση.
«Προκαλεί θλίψη η δήθεν... ”μεγαλόψυχη” στάση του πρώην Πρωθυπουργού, που εμφανίστηκε και πάλι σε ρόλο Κασσάνδρας, αυτή τη φορά από τις Βρυξέλλες, όπου έσπευσε να δώσει... σκληρή μάχη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ως αντιπρόσωπος των δανειστών, αντί να συστήσει στον επικεφαλής του, τον κ. Βέμπερ, να μην συνεχίσει να κάνει bullying στον ελληνικό λαό με εκβιασμούς για Grexit», επισημαίνει η κ. Χρυσοβελώνη.
Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ εκτιμά ότι το να μιλά ο κ. Σαμαράς για «εθνική ενότητα» φαντάζει «γελοίο», ενώ κάνει λόγο για διχασμό που προκαλεί τον λαό με τη στάση του.
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένουμε επίσης στην πράξη και τα ...”σοβαρά” αποτελέσματα των επαφών που είχε με τους ομολόγους του των νεοφιλελεύθερων κομμάτων στα σαλόνια των Βρυξελλών και ο κατά φαντασίαν ...πρωταγωνιστής του Ποταμιού. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να μην αρκέστηκε μόνο να ενδώσει στις υποδείξεις των δανειστών για τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα», καταλήγει η κ. Χρυσοβελώνη.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/600241/voles-anel-kata-samara-kai-theodoraki#ixzz3e74mdNj0

Τσίπρας: Αντίσταση αν ταπεινώσετε τον ελληνικό λαό

Δεν εγκαταλείπει την τακτική της πρόκλησης, παρά τη θεσμική του θέση, ο Ντόναλντ Τουσκ: Η ένταση από τα αλλεπάλληλα ναυάγια στις συνομιλίες των Ευρωπαίων ηγετών και των υπουργών οικονομικών αποτυπώθηκε με τον πιο εύγλωττο τρόπο σε ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος αμυνόμενος στο «τελεσίδικο» του Τουσκ, προέτρεψε τους Ευρωπαίους να μην υποτιμούν το λαό που νιώθει ταπεινωμένος.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ είπε στον κ. Τσίπρα: «game is over» (σ.σ. «το παιχνίδι τελείωσε») και αυτός του απάντησε: «Η Ελλάδα έχει 1,5 εκ ανέργους, 3 εκ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι». Του τόνισε ακόμη «να μην υποτιμά μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».
Επίσης ο κ. Τσίπρας του τόνισε ότι έχει «καταθέσει προτάσεις» και πως «οι προτάσεις δυστυχώς των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ» και του επισήμανε ότι «το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα». «Είμαι αποφασισμένος», συνέχισε, «για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων, ενοποίηση ταμείων». Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.
«Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/600261/toysk-se-tsipra-game-is-over#ixzz3e74Rwb5E