Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Γκρέμισαν την παράγκα της Κορακάκη και της αγόρασαν κοντέινερ Τάσος Κορακάκης: Το νέο προπονητήριο στη Δράμα δεν πληροί τις προδιαγραφές

«Δεν θα μπορεί η Άννα να προπονηθεί εκεί» λέει στο protothema.gr - Ενέκριναν 12.500 ευρώ για την αγορά κοντέινερ, που θα τοποθετηθεί στο σκοπευτήριο πυροβόλων όπλων Δράμας και θα χρησιμοποιηθεί ως προπονητήριο

Αφού η Άννα Κορακάκη κατάφερε να κατακτήσει δύο Ολυμπιακά μετάλλια στο Ρίο κάνοντας προπόνηση επί χρόνια σε μια «παράγκα» γεμάτη λαμαρίνες και μπάζα, ο Δήμος Δράμας ενέκρινε το κονδύλι των 12.500 ευρώ για την αγορά κοντέινερ, το οποίο θα τοποθετηθεί στο σκοπευτήριο πυροβόλων όπλων της Δράμας και θα χρησιμοποιηθεί ως προπονητήριο.  

Η αθλήτρια της σκοποβολής, έπρεπε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου προκειμένου να αποκτήσει ένα χώρο για να προπονείται. Αφού ο Δήμος Δράμας με δική του πρωτοβουλία αποφάσισε να κατεδαφίσει το αυτοσχέδιο σκοπευτήριο λίγο πριν τον μεγάλο τελικό των 25 μέτρων και το χρυσό μετάλλιο, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την αρνητική δημοσιότητα, η Οικονομική Επιτροπή προγραμμάτισε την εύρεση ενός κονδυλίου 12.500 € για ένα κοντέινερ, το οποίο θα διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να χρησιμοποιηθεί στο σκοπευτήριο για προπονήσεις, τόσο της ίδιας της Άννας Κορακάκη, όσο και άλλων σκοπευτών που προπονούνται εκεί.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας, της οποίας πρόεδρος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, δημοσιεύθηκε στις 17 Αυγούστου 2016 στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 31435. Στην απόφαση αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια (12.500 €) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Δήμου Δράμας Κ.Α.Ε. 15.7135.12, (προμήθεια κινητής κατασκευής κοντέινερ, για υλοποίηση διαφόρων αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων οικ. έτους 2016».

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Δράμας, Παύλος Αγγελίδης «Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είχε εγκριθεί νωρίτερα, πριν τα μετάλλια της Άννας Κορακάκη,  εγκρίθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού απλώς μέσα στο καλοκαίρι δεν μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία. Μιλήσαμε με προπονητές για να είμαστε σίγουροι ότι πληροί τις προδιαγραφές. Αλλά να πούμε ότι αγοράστηκε για όλους τους αθλητές σκοποβολής. Αν υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες ας πούμε στο ύψος αυτό φυσικά δεν υπάρχει. Είναι για τον μαζικό αθλητισμό όπως το βγάζει η εταιρεία σύμφωνα με την Ομοσπονδία».

Τάσος Κορακάκης: «Δεν πληροί τις προδιαγραφές»
Την δική του απάντηση δίνει και ο πατέρας της Άννας Κορακάκη μιλώντας στο protothema.gr. Όπως αναφέρει, «Αναχωρήσαμε 23 Ιουλίου για τους αγώνες. Στις 20 Ιουλίου ελήφθη μια απόφαση για την αγορά κοντέινερ αλλά ακόμα δεν γνώριζε κανείς για πού το προορίζουν. Αυτό δεν αναφερόταν πουθενά. Μιλήσαμε με τον Δήμαρχο πριν τους αγώνες. Του είπα ότι πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Η συμφωνία μας ήταν αφού επιστρέψουμε να μιλήσουμε και να το παραγγείλουν. Το προχώρησαν και το πήγαν στο δημοτικό συμβούλιο γκρέμισαν την καλύβα για να κρύψουν το χάλι και το παρήγγειλαν. Αλλά δεν θα είναι για μας. Δεν θα μπορεί η Άννα να προπονηθεί εκεί». 


http://www.protothema.gr/greece/article/605489/gremisan-tin-paraga-tis-korakaki-kai-tis-agorasan-kodeiner/

«Εδώ και τώρα» απόδοση ευθυνών για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Ποιοι καλύπτουν τον Ανδρέα Γεωργίου;

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό βάζει η ποινική απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία παραπέμπεται εκ νέου για κακούργημα ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου.
Η απόφαση του Αρείου Πάγου αμφισβητεί ευθέως την απαλλαγή Γεωργίου καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η συμπληρωματική κύρια ανάκριση που διενεργήθηκε από τον Ανακριτή του 8ου Ειδικού Τμήματος, ολοκληρώθηκε, πλην όμως στο προσβαλλόμενο βούλευμα 1149/2015 δεν εκτίθενται σαφώς και συγκεκριμένα τα πραγματικά περιστατικά, που περιλαμβάνουν αυτές οι ως άνω συμπληρωματικές καταθέσεις καθώς και εκείνη της Ζωής Γεωργαντά, ιδιαίτερα του Νικολάου Στρόμπλου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σαφής στην κατάθεσή του για τις συγκεκριμένες παραποιήσεις μεθοδολογιών, ακόμα και πρωτογενών στοιχείων που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι. Ειδικότερα, το προσβαλλόμενο βούλευμα άλλοτε αγνοεί τις ως άνω καταθέσεις και άλλοτε κάνει επιλεκτική εκτίμησή τους, ενώ η υπ’ αρ. 865/2015 εισαγγελική πρόταση, στην οποία το Συμβούλιο εξ ολοκλήρου αναφέρεται αγνοεί τελείως τις συμπληρωματικές αυτές μαρτυρικές καταθέσεις».
Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, η ποινική απόφαση του Αρείου Πάγου επισημαίνει το θέμα της ταξινόμησης των 17 ΔΕΚΟ στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης, για το οποίο ο Νικόλαος Στρόμπλος αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκαν εν γνώσει των κατηγορούμενων λανθασμένα στοιχεία για την αναταξινόμηση (λογιστική μεταφορά) των 17 ΔΕΚΟ από τον τομέα των ΜΗ-Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών στον τομέα της Γενικής κυβέρνησης.
Ο ίδιος ο κ. Γεωργίου διαμηνύει προκλητικά πως δεν μετανιώνει για ό,τι έκανε, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Θα ξανάκανα το ίδιο ακριβώς χωρίς δισταγμό». Και, δίχως να χάσει ευκαιρία, επιδίδεται σε ένα απίστευτο παιχνίδι μεθοδεύσεων, προκαταλαμβάνοντας την όποια απόφαση της Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά το πρόσωπό του.
Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ προειδοποιεί ότι εάν το δικαστήριο κρίνει σε βάρος του, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα στις διαπραγματεύσεις της για το χρέος.
Επί της ουσίας, απειλεί και εκβιάζει...
Οι ιταμές δηλώσεις του κ. Γεωργίου αποτελούν τυπικό δείγμα της κατάστασης μπανανίας στην οποία έχουν φέρει την Ελλάδα όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προηγουμένως και των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τώρα).
Ο πολύς κ. Γεωργίου προσγειώθηκε στην ΕΛΣΤΑΤ ελέω Γιώργου Παπανδρέου και μετά από θητεία στο ΔΝΤ και «επιμελήθηκε» της αποκάλυψης των ‘greek statistics’ και της δραματικής αναθεώρησης του ελληνικού χρέους που χρησιμοποιήθηκε σαν δικαιολογία για την υπαγωγή της χώρας στη μέγγενη των Μνημονίων.
Το εγχείρημα αυτό του κ. Γεωργίου έχει δικαίως κατά πολλούς επικριθεί ως«μασάζ» στατιστικών στοιχείων για να δικαιολογήσει την επιβολή των Μνημονίων. Είναι γνωστό άλλωστε στους πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους ότι πίσω το θέατρο των δήθεν ουδέτερων στατιστικών στοιχείων κρύβονται επιλογές όσον αφορά το πώς κατασκευάζονται οι σχετικοί δείκτες και ότι οι επιλογές αυτές κάθε άλλο παρά αδιαμφισβήτητες είναι.
Ο λαός ζητά την αλήθεια
Έξι χρόνια μετά την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και την επιβολή των ανάλγητων και καταστροφικών για τον ελληνικό λαό μνημονίων, ο λαός ζητά να αποδοθούν ευθύνες. Να αποκαλυφθεί ποιος έστησε αυτό το βρώμικο σχέδιο κατά της χώρας μας, ποιοι συνεργάστηκαν για να οδηγήσουν τη χώρα σε βαθιά ύφεση, με ποιο τρόπο και γιατί...
Γιατί ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εμμένει στο να συνδέει μια τυχόν καταδίκη του με την πορεία των συζητήσεων Αθήνας – Βρυξελλών για το ελληνικό χρέος; Μήπως επιχειρεί να πέσει στα... μαλακά του νόμου;
Ένα εξίσου σημαντικό ερώτημα, το οποίο δεν είναι διόλου ήσσονος σημασίας, είναι τι θα γίνει και με το κομμάτι των πολιτικών ευθυνών.Ποιος ήταν ο ρόλος του τότε πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και τι εντολές είχε δώσει στον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου;
Γιατί η Κομισιόν «καίγεται» να καλύψει τον κ. Γεωργίου; Ποιος ο λόγος που παρεμβαίνει με τόσο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο στα εσωτερικά της χώρας μας και κάνει υποδείξεις – έστω και εμμέσως - στην Ελληνική Δικαιοσύνη;
Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ αποτελεί μια σκοτεινή υπόθεση και έξι χρόνια μετά δεν έχει διαλευκανθεί. Το Newsbom.gr δεν έχει πάψει εδώ και 5 χρόνια να ζητά απόδοση ευθυνών σε όσους εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση και δεν θα σταματήσει μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μέχρι οι υπέυθυνοανεύθυνοι να οδηγηθούν στη φυλακή.
http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/722830/edo-kai-tora-apodosi-eythynon-gia-tin-ypothesi-tis-elstat