Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η συριακός στρατός μπήκε στην Παλμύρα- Υποχωρεί το ISIS

Οι μάχες σώμα με σώμα συνεχίζονται μέσα στην ιστορική πόλη της Παλμύρα, αφού εχθές ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας κατέλαβε τον μεγάλο ιστορικό και αρχαιολογικό χώρο της πόλης. Ο πόλεμος ωστόσο συνεχίζεται σε όλες τις περιοχές της Παλμύρα. Οι τζιχαντιστές έχοντας πλέον αποδεχτεί την ήττα τους τρέχουν να σωθούν προς κάθε κατεύθυνση. Παράλληλα ομάδα από BM-30 Smerch έφτασαν στην Παλμύρα , ενώ ο κυβερνητικός στρατός μπήκε στα βόρεια της πόλης. Το ISIS περικυκλωμένο πλέον, αφού οι Σύριοι έχουν καταλάβει όλες τις στρατηγικές τοποθεσίες γύρω απ την πόλη, προσπαθούν να υποχωρήσουν προς τα περίχωρα. Δείγμα της υποχώρησης των τζιχαντιστών είναι το κάλεσμα του ISIS προς τους πολίτες για να εγκαταλείψουν την πόλη για άλλες περιοχές του ισλαμικού κράτους.
prison20977 1
prison20977 2
prison20977 3

Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Διάψευση της Μητρ. Ελευθερουπόλεως για δημοσίευμα που αναφερόταν σε πρόσφυγες που κατέβασαν την εικονα της Παναγίας -

Διαψεύδει η Μητρ. Ελευθερουπόλεως δημοσίευμα που ήθελε τους πρόσφυγες να αποκαθηλώνουν την εικόνα της Παναγίας και να απαιτούν να σταματήσουν οι κωδωνοκρουσίες διότι αυτές προσβάλλουν την θρησκευτική τους πίστη αλλά και ότι μουσουλμάνοι πρόσφυγες ποδοπάτησαν προσφορά της Μητρόπολης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης: 
Όσον αφορά δημοσίευμα της εφημερίδος Νεάπολις – Καβάλας την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, που αναφέρεται στο ότι οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες οι οποίοι και διαμένουν προσωρινά στο κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, «απαίτησαν» από τον Ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού της πόλεως, να σταματήσει τις κωδωνοκρουσίες διότι αυτές προσβάλλουν την θρησκευτική τους πίστη καθώς και ότι οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες ποδοπάτησαν πρόσφορα που η Μητρόπολη τους απέστειλε για την σίτιση τους, η Ιερά Μητρόπολη διαψεύδει κατηγορηματικώς την εν λόγω είδηση ως απολύτως ανακριβή.

Ουδέποτε ενοχλήθηκαν οι εφημέριοι του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου για το κτύπημα της καμπάνας από τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες, εξάλλου η απόσταση του Ναού από το κλειστό στάδιο φιλοξενίας είναι τέτοια που δεν ακούγεται ευκρινώς σε αυτή την απόσταση.

Ουδέποτε η Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως διέμεινε «πρόσφορα» για την σίτιση των προσφύγων.
Όσον αφορά την εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται αναρτημένη εντός του κλειστού γυμναστηρίου, γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στον χώρο αυτό εξ αρχής.
Ο δε σεβασμός των προσφύγων προς τους Ιερείς που διακονούν στη φιλοξενία των είναι αυταπόδεικτος. Εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο την ευγνωμοσύνη τους για την συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας στην δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής τους.
Πριν από αυτή τη περίεργη δημοσίευση, θα περιμέναμε την επικοινωνία της εφημερίδος προς την Ιερά Μητρόπολη ώστε να μην χρειαστεί να προβούμε σε διάψευση του δημοσιεύματος.
Παρακαλούμε δε τον διευθυντή της εφημερίδας Νεάπολις για την δημοσίευση του ως άνω δελτίου στην ιστοσελίδα και την εφημερίδα προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΝΕΑΠΟΛΙΣ" 
Πολλά ερωτηματικά έχουν προκαλέσει στην Ορθόδοξη μικρή κοινωνία της Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου τα πρωτόγνωρα περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα εν μέσω Σαρακοστής κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας από φανατικούς πρόσφυγες μουσουλμάνους οι οποίοι αποκαθήλωσαν με μία προκλητική ενέργεια την εικόνα της Παναγίας που βρισκόταν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης στο οποίο φιλοξενούνται και σιτίζονται τις τελευταίες εβδομάδες 209 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ. 
Μπροστά στα έντρομα μάτια εθελοντών και δημοτικών υπαλλήλων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έλειπε η εικόνα της Παναγίας και παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, με την επικράτηση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Τα ακραία και προκλητικά μουσουλμανικά στοιχεία δεν δίστασαν σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές να απαιτήσουν ακόμα και από τον ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου να μην χτυπά τις καμπάνες γιατί ο ήχος τους τους προκαλεί τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πετάξουν ακόμα και να ποδοπατήσουν μην κάνοντας αποδεκτές τις λειτουργιές (πρόσφορο) που εστάλησαν από την Μητρόπολη Ελευθερούπολης προς σίτισή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου έθεσε καταληκτική ημερομηνία φιλοξενίας των προσφύγων την 31η Μαρτίου προκειμένου να αποδοθεί τοΚλειστό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης και πάλι στη νεολαία και στους αθλητικούς συλλόγους ενώ η έλλειψη σχεδιασμού από πλευράς κυβέρνησης είναι εμφανής μιας και κανείς δεν γνωρίζει το που θα οδηγηθούν οι 209 περίπου πρόσφυγες.
 
- See more at: http://ekklisiaonline.gr/ellada/item/12769-islamiki-proklisi-stin-kavalas-prosfyges-katevasan-tin-eikona-tis-panagias-ston-xoro-opou-filoksenoyntai-kai-apaitisan-na-stamatisoun-na-xtypane-oi-kampanes#sthash.vZwMxAPe.dpuf

Μητροπολίτης Πατρών: «Υψώστε παντού την Ελληνική Σημαία» -

Μητροπολίτης Πατρών: «Υψώστε παντού την Ελληνική Σημαία»
Μήνυμα σε όλους τους Ελληνες να υψώσουν την ελληνική σημαία σε κάθε μπαλκόνι με αφορμή το διπλό αυριανό εορτασμό στέλνει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.
Στο μήνυμά του αναφέρει συγκεκριμένα:
Αδελφοί μου,
Η Ελλάδα γιορτάζει στις 25 Μαρτίου την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό.
Υψώστε κατά την ημέρα αυτή παντού την Ελληνική Σημαία, το σύμβολο αυτό των ιερών αγώνων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.
Από κανένα μπαλκόνι να μη λείπη η Ελληνική Σημαία.
Η Πάτρα μας και η Ελλάδα ολόκληρη να τυλιχθούν με την γαλανόλευκη Σημαία.
Δώστε μαρτυρία πίστεως στο Θεό και αγάπης προς την Πατρίδα.
Είναι αναγκαίο παρά ποτέ.
+ Ο Πατρών Χρυσόστομος
- See more at: http://ekklisiaonline.gr/eipan/item/12887-mitropolitis-patron-ypsoste-pantoy-tin-elliniki-simaia#sthash.5Kym5Onl.dpuf

Τα «ψιλά γράμματα» στη νέα δήλωση εισοδήματος

Ανοίγει η πύλη για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μετά τις ρυθμίσεις για την απαλλαγή από τα τεκμήρια των χαμηλών εισοδημάτων και την εξίσωση της φορολογικής μεταχείρισης για τα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης.

Φέτος έχουν επέλθει μικρές αλλαγές στους κωδικούς του εντύπου, ενώ ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων θα λάβουν «φουσκωμένο εκκαθαριστικό», σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής.

Οι φορολογούμενοι στο ραντεβού τους με την Εφορία θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

- Όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους υποχρεούνται να δηλώσουν όλα τα εισοδήματα τους, πραγματικά ή τεκμαρτά, τα φορολογούμενα με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλιμακίων ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενα. Εξαιρετικά, δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης οι φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν αποκτούν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν δήλωση όσοι δεν έχουν καθόλου εισοδήματα ούτε περιουσιακά στοιχεία που να αποτελούν τεκμήρια (κατοικία, αυτοκίνητο κ.λπ.). εφόσον φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών ή φίλων.

- Όσοι έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης σε κάθε περίπτωση.

- Δεν εξαιρούνται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης τα ενήλικα τέκνα (π.χ. φοιτητές κ.λπ.). ακόμη και εάν αυτά αναγνωρίζονται ως εξαρτημένα μέλη του φορολογούμενου, εφόσον αποκτούν εισόδημα.

- Φέτος, για πρώτη φορά επιτρέπεται να υποβάλουν κοινή φορολογική δήλωση και τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, είτε είναι ετερόφυλα είτε είναι ομόφυλα.

- Η αναγραφή του ΑΦΜ είναι υποχρεωτική μόνο για τα εξαρτημένα μέλη άνω των 18 ετών.

- Τα ανήλικα ή ενήλικα τέκνα, καθώς επίσης και τα μέλη της οικογένειας του φορολογούμενου με αναπηρία 67% και άνω θεωρείται ότι βαρύνουν τον φορολογούμενο εφόσον συνοικούν με αυτόν και το ετήσιο φορολογητέο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ ή το ποσό των 6.000 ευρώ, αν αυτά παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω.

- Οποιαδήποτε αλλαγή στην οικογενειακή κατάσταση του φορολογουμένου θα πρέπει πρώτα να έχει δηλωθεί στο μητρώο της ΔΥΟ για να υποβληθεί σωστά η δήλωση.

- Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες με την εκκαθάριση των δηλώσεων θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένη προκαταβολή φόρου 75% από 55%.

- Φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ θα πληρώσουν αυξημένη έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

- Σε εκκρεμότητα είναι και ο τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια. Σύμφωνα με το Μνημόνιο, θα αυξηθούν οι συντελεστές από το 11% στο 15% (για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ) και από το 33% στο 35% (για εισοδήματα από ενοίκια άνω των 12.000 ευρώ).

- Διατηρείται ο κωδικός 049 της δήλωσης για τη συνολική αξία των αποδείξεων λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που είχαν συγκεντρώσει. Ωστόσο δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί ο συγκεκριμένος κωδικός, δεδομένου ότι δεν υπάρχει υποχρέωση από τη φορολογική νομοθεσία.

- Τα ενοίκια που δεν κατάφερε να εισπράξει ο ιδιοκτήτης από τον ενοικιαστή του κατά τη διάρκεια του 2015 μπορεί να τα δηλώσει φέτος σε ξεχωριστό κωδικό και στο έντυπο Ε2 και στο έντυπο Ε1. Ωστόσο, για να μην φορολογηθούν τα ποσά θα πρέπει έως την προθεσμία υποβολής της δήλωσης να έχει εκδοθεί εις βάρους του ενοικιαστή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή να έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.

- Το τεκμαρτό εισόδημα από δωρεάν παραχώρηση κατοικίας μέχρι 200 τ.μ. προς τα τέκνα ή τους γονείς του φορολογούμενου ή προς άλλους ανιόντες ή κατιόντες εξ αίματος ή εξ αγχιστείας συγγενείς, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία, δεν υπάγεται σε φόρο.

- Ο κάθε φορολογούμενος πρέπει να αναγράψει τα ποσά που δαπάνησε το 2015 για ανέγερση οικοδομών, αγορές ακινήτων, μετοχών εισηγμένων ή μη, ομολόγων και εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, για σύσταση επιχειρήσεων και για συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιριών. Τα ποσά αυτά λαμβάνονται υπόψη από την Εφορία για τον τεκμαρτό προσδιορισμό του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος.
http://newpost.gr/oikonomia/523057/ta-psila-grammata-sth-nea-dhlwsh-eisodhmatos

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση

Παρέλαση

Ολοκληρώθηκε πριν τις 12 μ.μ. η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα, την οποία παρακολούθησαν ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και εκπρόσωποι των κομμάτων και της Εκκλησίας. 
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς άνοιξαν πλέον όλοι οι δρόμοι. Αύριο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό θα κλείσουν με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση.
Όπως συνηθίζεται, σήμερα προπορεύτηκε το γενικό λύκειο Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός» με παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρο της επανάστασης του 1821. 
Αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α' Αθηνών, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το κάθε ένα, το σώμα Ελλήνων προσκόπων και οδηγισμού, ομάδα των special Olympics και για πρώτη φορά το λύκειο κωφών-βαρήκοων Αργυρούπολης. 
Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.
ΠαρέλασηEUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Πέθανε ο θρύλος Γιόχαν Κρόιφ

Πολύ φτωχό είναι από σήμερα το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, το οποίο έχασε έναν από τους πιο εκλεκτούς πρεσβευτές του. Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» Γιόχαν Κρόιφ άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών.
http://www.efsyn.gr/arthro/pethane-o-thrylos-giohan-kroif

Νέα τροπή στην υπόθεση Κρήτη: Η αυτοκτονία... ήταν έγκλημα και δράστης ο σύζυγος!

Η ιατροδικαστική έκθεση «ξεσκέπασε» τον ένοχο - Ο 49χρονος σύζυγος της άτυχης γυναίκας από την πρώτη στιγμή, είχε υποστηρίξει ότι η σύζυγός του είχε βάλει τέλος στη ζωή της με μία σφαίρα στο κεφάλι, δηλώνοντας συντετριμμένος, αλλά...

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας χθες, με τη 47χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, στο χωριό Καμάρα Κολυμπαρίου στην Κρήτη. 


Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αυτοκτονία ωστόσο η ιατροδικαστική έκθεση αλλά και οι έρευνες της αστυνομίας «δείχνουν» έγκλημα.

Ο 49χρονος σύζυγος της άτυχης γυναίκας από την πρώτη στιγμή, είχε υποστηρίξει ότι η σύζυγός του είχε βάλει τέλος στη ζωή της με μία σφαίρα στο κεφάλι, δηλώνοντας συντετριμμένος. 

Ωστόσο από την αρχή οι αστυνομικοί δεν έδειξαν να πείθονται από τα όσα έλεγε καθώς έπεφτε σε αντιφάσεις, και μετά τα ευρήματα της αυτοψίας στον τόπο της τραγωδίας, αλλά και της ιατροδικαστικής έκθεσης, του πέρασαν χειροπέδες χθες το απόγευμα.

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι, όπου διέμενε το ζευγάρι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

4 πιστόλια, και 5 γεμιστήρες,
2 κυνηγετικά όπλα
266 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
2 κάλυκες, και σπρέι πιπεριού,
σουγιάς με μήκος λάμας 9 εκ.,
μαχαίρι με μήκος λάμας 11 εκ. και μεταλλική λάμα μήκους 26 εκ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Πηγή: ekriti.gr

Προσωρινή αναβολή στον ερχομό προσφύγων στην Ηλεία

Νέα δεδομένα υπάρχουν γύρω από το θέμα της άφιξης προσφύγων στο νομό Ηλείας και πιο συγκεκριμένα στο χώρο του εγκαταλελειμμένου παραθεριστικού κέντρο «LM» στην Μυρσίνη του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.
Σύμφωνα με πηγές του patrisnews οι πρόσφυγες δεν θα έρθουν στην Ηλεία την Πέμπτη, με την άφιξη τους να αναβάλλεται για τις επόμενες ημέρες. Η αναβολή έχει να κάνει (και) με το γεγονός ότι ο –εξ ημισείας- συνιδιοκτήτης του χώρου, που είναι ο Δήμος Φυλής Αττικής, δεν ήταν ενήμερος για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο…

Υπενθυμίζεται ότι ο χώρος κατά το ήμισυ (δυτική πλευρά) ανήκει στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και το υπόλοιπο μισό (ανατολική πλευρά ) στον δήμο Φυλής (Αττικής). Επιπλέον ο δήμος Φυλής σχεδιάζει την άμεση επαναλειτουργία του παραθεριστικού κέντρου, κάτι που αγνοούσε το Υπουργείο και κατά συνέπεια η 117 Πτέρυγα Μάχης.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των προσφύγων που θα εγκατασταθούν στο χώρο δεν είναι 600 αλλά 300… μάλιστα όλοι τους θα είναι Σύριοι (οικογένειες), Χριστιανοί στο θρήσκευμα.
Το κόστος της διατροφής-σίτισης των προσφύγων εξασφαλίζεται από την 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας (Π.Μ.).
Μια ακόμα σημαντική παράμετρος στο θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στην Ηλεία είναι και το γεγονός ότι ήδη έχει επιλεγεί και δεύτερος χώρος φιλοξενίας τους. Αυτός βρίσκεται στο θέρετρο «Μιμόζα» της 117 Π.Μ. όπου αναμένονται 600 επιπλέον πρόσφυγες…
Η αντίδραση του δήμου Φυλής
Τις τελευταίες ημέρες άνδρες της 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα, είχαν μεταβεί στο ξενοδοχείο και το ήλεγξαν. Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενημερώθηκε προχθές από την 117 ΠΜ για το μέλλον της ξενοδοχειακής μονάδας. Προφανώς το ίδιο χρονικό διάστημα ενημερώθηκε και ο δήμος Φυλής.
Ο αναπληρωτής δήμαρχος Φυλής κ. Γιώργος Κρητικός, αρμόδιος για το παραθεριστικό κέντρο  της Μυρσίνης,  μιλώντας στην «ΠΑΤΡΙΣ» είπε μεταξύ άλλων ότι ο δήμος αιφνιδιάστηκε από την  κίνηση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και ο ίδιος με εντολή του δημάρχου κ. Χρήστου Παππού, επικοινώνησε με  τον διοικητή της 117 ΠΜ στον οποίο είπε ότι « ο δήμος Φυλής έχει έτοιμη μελέτη (την οποία θα καταθέσει για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ) για επαναλειτουργία της τουριστικής μονάδας. Στόχος μας είναι αυτό το στολίδι της Μυρσίνης, να απαλλαγεί από τα λάθη του παρελθόντος,  να αξιοποιηθεί και πάλι τουριστικά, να είναι ένας πολυχώρος, ανοικτός για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής». Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Κρητικός στόχος είναι το έργο να ολοκληρωθεί εντός του έτους. «Η  φιλοξενία προσφύγων θα ανέτρεπε τα  σχέδιά μας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ναμπίλ: «Όροι και προϋποθέσεις»
Η είδηση της μετεγκατάστασης  και φιλοξενίας προσφύγων,  έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ, συγκάλεσε σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου κεκλεισμένων των θυρών.
Όπως δήλωσε ο κ. Ναμπίλ «δεν είμαστε αντίθετοι με την εγκατάσταση και προσωρινή φιλοξενία μικρού αριθμού προσφύγων αλλά δεν γνωρίζουμε τις προΰποθέσεις: ποιος θα αναλάβει το κόστος σίτισης, πόσοι άνθρωποι για πόσο διάστημα θα φιλοξενηθούν, και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες».
Έτσι το θέμα «παγώνει» προσωρινά, ενώ παράλληλα η 117 Πτέρυγα Μάχης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, εξετάζει, ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει η περίπτωση «LM» και  το ενδεχόμενο της φιλοξενίας προσφύγων στη περιοχή ΜΙΜΟΖΑ, στις εγκαταστάσεις του θέρετρου των αξιωματικών της 117 ΠΜ.
Η ιστορία του LM Village
Το LM Village, πρωτολειτούργησε  την 31η Αυγούστου 1998 και σχεδόν δέκα χρόνια μετά σταμάτησε τη λειτουργία του. Την έκταση είχε παραχωρήσει η τότε Κοινότητα Μυρσίνης στο Δήμο Άνω Λιοσίων όπου δημιουργήθηκε ένα υπέροχο τουριστικό συγκρότημα με δύο πισίνες, 32 μεζονέτες, εστιατόρια, χώρους ιατρείων, παιδικές χαρές με πράσινο και χώρους στάθμευσης. Το ακίνητο έγινε με δάνειο που έλαβε τότε ο δήμος Αττικής ύψους 800.000.000 δραχμών. Τα τελευταία χρόνια λειτουργίας ο δήμος Λεχαινών είχε ενοικιάσει το μερίδιό του στο δήμο Άνω Λιοσίων αλλά ουδέποτε έλαβε μισθώματα, ενώ υπήρχαν πολλές οφειλές προς εργαζόμενους και προμηθευτές.
Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια και ακόμη δεν έχει υπάρξει οριστική απόφαση, όπως τονίζει ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, αν και ο δήμος Φυλής έχει διαφορετική άποψη.
 http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/prosorini-anavoli-ston-erhomo-prosfygon-stin-ileia

Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Δράμα

Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής
επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Δράμα
101B0720

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα θα εορτασθεί και φέτος η εθνικής επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στη Δράμα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, σήμερα, Πέμπτη, 24 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις σε όλες τις σχολικές μας μονάδες για την εθνική επέτειο.
Ανήμερα της εθνικής επετείου, στις 7:30 το πρωί οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα ηχήσουν χαρμόσυνα, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίσει εμβατήρια στους δρόμους της πόλης.
Ακολούθως θα γίνει έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας.
Στις 10:30 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας, κκ. Παύλου, μαζί με τον Ιερό κλήρο της πόλης. Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από τον εκπαιδευτικό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και διευθυντή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, κο. Μαυρόπουλο Δημήτριο.
Στις 11:30 θα μεταβούν οι επίσημοι στο άγαλμα της Ελευθερίας, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον
εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές Ν. Δράμας, τον
Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τον Δήμαρχο Δράμας, τον Αστυνομικό Δ/ντή
Δράμας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, τον Διοικητή
Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τους εκπροσώπους Αποστράτων Αξιωματικών,
τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον
Πρόεδρο των Εφέδρων Αξιωματικών, και τους εκπροσώπους των
Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Ακολούθως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στις 12:00 θα ξεκινήσει η παρέλαση ενώπιον των Αρχών από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, Αναπήρους Πολέμου, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Οργανώσεις και Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το απόγευμα, στις 18:40 θα γίνει υποστολή της Σημαίας στην Πλατεία της Ελευθερίας παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

 http://www.proinos-typos.gr/gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14072:-------25--1821--&catid=45:themaproinoutypou&Itemid=107

Μας το φόρεσαν το φέσι!

Γράφει ο Θανάσης Πολυμένης



DestructionofEurope


Μας το φόρεσαν το φέσι!
Τελικά μας το φόρεσε το φέσι η Τουρκία και όχι μόνο αυτή! Πρόταση: τώρα που ήρθαν οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες, αυτοί που στα βάθη της Τουρκίας σφάζουν τους Κούρδους και δίνουν μεγάλο αγώνα για την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας…
… λέω να τους στείλετε στη Λευκάδα και στα άλλα γήπεδα, να μαζέψουν εκείνα τους θερμόαιμους ανεγκέφαλους του ποδοσφαίρου χούλιγκανς! Να δείτε τι καλό συμμάζεμα που θα κάνουν σε χρόνο μηδέν!
Ελλάδα ακέφαλη, χωρίς ηγεσία, σαν το πετεινάρι που του έχουν κόψει το κεφάλι κι εκείνο ακόμα τρέχει αριστερά και δεξιά, χτυπάει στο κοτέτσι μέχρι να ψοφήσει… αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα…
… με καθοδηγητή τον ίδιο τον σφαγέα της!
Οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες εγκαθίστανται στα ελληνικά νησιά, όμως η υποτιθέμενη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία (αν υπέγραψε και δεν μας δουλεύουν…) με την Ευρώπη, βρίσκεται στον αέρα, ήδη φαντάζει ως παλιόχαρτο!
Έτσι κι αλλιώς, για την Τουρκία, όλες οι συμφωνίες αποτελούν παλιόχαρτα χωρίς αξία… αφού την επόμενη κιόλας στιγμή είναι έτοιμη να την καταπατήσει!
Το  θέμα είναι τι κάνει η Ελλάδα… με μια ανύπαρκτη ολικά ηγετική ομάδα που θέλει  να λέγεται κυβέρνηση, ένα ασκέρι το οποίο άγεται και φέρεται χωρίς καμιά απολύτως πολιτική γραμμή…
… παρά μόνο τη δημιουργία χάους!

Η πλάκα τέλειωσε…
Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δείξει, έστω και ελάχιστα, δείγματα πατριωτισμού! Η συζήτηση και πάλι για τους πρόσφυγες.
Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Μια ολόκληρη Ευρώπη, με τόσα δυναμικά, υποτίθεται, κράτη, αποδείχθηκαν ανίκανα να αντιμετωπίσουν το κύμα προσφύγων από τη Συρία και όχι μόνο!
Φυσικά, υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά τα οποία δεν έχουν λυθεί! Και τα ζητήματα είναι τεράστια και αφορούν ακριβώς αυτό το θέμα: τι πραγματικά συμβαίνει με τη Συρία και γιατί αυτό το κύμα προσφύγων δεν είναι τελικά τόσο αθώο όσο θέλει να δείχνει;
Όσο ανθρωπιστές και αν είναι οι Έλληνες και το αποδεικνύουν περίτρανα καθημερινά, παρ’ όλα αυτά τα ερωτήματα παραμένουν! Ένα από αυτά τα ερωτήματα, είναι γιατί όλοι αυτοί δεν σέβονται τους κανόνες φιλοξενίας!
Αντιδρούν έντονα σε πολλά. Γεγονότα τους θέλουν να μην δέχονται τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού επειδή υπάρχει ακριβώς το σχήμα του σταυρού, λένε ότι προσβάλλονται όταν ακούνε τις καμπάνες από τις ελληνικές εκκλησίες…
… και διάφορα άλλα ζητήματα, για τα οποία κανείς δεν βρίσκεται να δώσει απαντήσεις! Διαλέγουν σε τρομερό βαθμό το φαγητό που τους προσφέρεται και τελικώς πετάνε ότι δεν τους αρέσει και όσο περνάει ο καιρός, αποκαλύπτεται ότι η δήθεν διαδρομή με τα πόδια από τη Συρία, στην Τουρκία και από εκεί στην Ελλάδα…
… είναι μάλλον παραμύθι που έχουν εφεύρει τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης των Αθηνών… τα οποία παίζουν ένα περίεργο παιχνίδι στην όλη υπόθεση!
Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποκαλύψει σε πρόσφατη συνέντευξή του, ότι οι πρόσφυγες ταξιδεύουν από το Χαλέπι με πτήση προς την Κωνσταντινούπολη με 50 ευρώ κατ’ άτομο! Ελάχιστοι είναι εκείνοι οι οποίοι φεύγουν με τα πόδια και οι οποίοι συνήθως είναι εγκλωβισμένοι στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας!
Η πλειοψηφία αυτών που φτάνουν μέχρι την Ελλάδα, είναι κυρίως οι καλοβαλμένοι, η μεσοαστική τάξη της Συρίας. Ακούμε συχνά πυκνά, ότι οι περισσότεροι είναι άνθρωποι μορφωμένοι, μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, καθηγητές κτλ.
Η πρώτη καραβιά που ήρθε στη Δράμα, είχε και 4 άτομα φοιτητές, οι οποίοι κλήθηκαν να παρουσιαστούν στο στρατό και διέφυγαν. Πρόκειται για λιποταξία εν καιρώ πολέμου! Και για να μην τρελαθούμε τελείως, η λιποταξία σε κάθε χώρα του κόσμου τιμωρείται με φυλάκιση σε καιρό ειρήνης, πόσο μάλλον εν καιρώ πολέμου σε μια χώρα! (Βέβαια, το πώς μπόρεσαν και ξέφυγαν μέχρι σήμερα, είναι ένα ζήτημα…)
Ακριβώς γι’ αυτό πρόκειται. Φεύγουν κυρίως εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να φύγουν και μπορούν να φτάσουν μέχρι την Γερμανία ή την υπόλοιπη Κεντρική Ευρώπη. Η  πλειοψηφία όλων αυτών έχει χρήματα για να μπορέσει να κινηθεί στο μεγάλο ταξίδι που έχει επιλέξει να κάνει!
Αλλά και ω του θαύματος, όσοι ξεμένουν από χρήματα επειδή ξέμειναν στην Ελλάδα λόγω κλεισίματος των συνόρων, τους στέλνονται καθημερινά διάφορα ποσά. Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας, μιλάνε κυρίως για το Κατάρ, ότι από εκεί έρχονται μεγάλες ποσότητες χρημάτων προς τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Επίσης, μεγάλες ποσότητες χρημάτων έρχονται πιθανόν από συγγενείς και φίλους τους από την Γερμανία, τη Σουηδία και την Ολλανδία. Μην ξεχνάτε ότι αυτές είναι οι χώρες προορισμού τους!
Τα ζητήματα είναι πάρα πολλά: οικονομικά, πετρέλαια, γεωπολιτική στρατηγική, Ελλάδα και οικονομία, αλλαγές συνόρων στην περιοχή (Συρία, Τουρκία, Κουρδιστάν, Ιράκ) και κατά δεύτερον στα Βαλκάνια, ενώ κατά έναν περίεργο λόγο, όλα τελικά καταλήγουν στις θρησκευτικές διαφορές του Βορρά και του Νότου, της Δύσης και της Ανατολής!
Η Τουρκία βιάζεται να κάνει εκκαθαρίσεις σε πόλεις που ζει κατά κύριο λόγο το κουρδικό στοιχείο, ενώ ήδη Κούρδοι που ελέγχουν την Βόρεια Συρία, ανακοινώνουν ένα ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης στην περιοχή.
Η ανακοίνωση αυτή θα σηματοδοτήσει «τη διεύρυνση του πλαισίου του συστήματος αυτοδιοίκησης που έχουν εγκαθιδρύσει οι Κούρδοι και άλλοι», πρόσθεσε ο Ίντρις Νάσαν, αξιωματούχος της υπηρεσίας εξωτερικών υποθέσεων του Κομπάνι, μιας από τις τρεις αυτόνομες περιοχές που ίδρυσαν οι Κούρδοι πριν από δύο χρόνια. (Πληροφορίες REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βηρυτός, Λίβανος, Μιχάλη Ιγνατίου).
Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία θα κοιτάξει να ξεσπάσει προς το Αιγαίο, να βρει επιτέλους διέξοδο στις επεκτατικές της βλέψεις και προφανώς θα ξεσπάσει στα νησιά αλλά και στη Δυτική Θράκη!
http://www.proinos-typos.gr/gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14071:2016-03-24-10-23-17&catid=1:2011-04-04-09-19-45&Itemid=4

Η ΕΡΤ ξαναχτυπά με τη “Μακεδονία” σε αραβόφωνο δελτίο!

Δεν έχουν περάσει ούτε 10 ημέρες που η ΕΡΤ προκάλεσε το κοινό πατριωτικό αίσθημα, και οι “230316 ERTσύντροφοι” ξανά χτυπούν τη λογική και το συναίσθημα των Ελλήνων που δεν έχουν εκφυλιστεί ακόμη. Εχθές η κρατική τηλεόραση ξεκίνησε την μετάδοση αραβόφωνου δελτίου για την καλύτερη ενημέρωση των προσφύγων. Βέβαια κανείς δεν μας είπε ποιοι από τους λαθρομετανάστες θα 
βλέπουν το κανάλι της Αγίας Παρασκευής για να ενημερωθούν, την ίδια στιγμή που ακόμη και ο ταλαντούχος Καρανίκας βλέπει την Μενεγάκη στον Alpha. Πέρα από το αστείο ή καλύτερα το τραγικό της υπόθεσης αποδεικνύεται ότι μέρα με την μέρα η αριστερή κυβέρνηση προχωράει στο σχέδιο 
αφελληνισμού της χώρας με κάθε μέσο που διαθέτει. Και όπως θα είδατε και στο παραπάνω βίντεο, αφού ο ισλαμιστής μας καλησπερίζει μας ενημερώνει για τους “πρόσφυγες” που βρίσκονται στα σύνορα με την Μακεδονία (αδιάφορο αν προσθέτει το πρώην νυν, πάνω ή κάτω). Μόνο που η ΕΡΤ στους υπότιτλους το αναφέρει ως “βόρεια σύνορα”. Και εδώ προφανώς δεν χωράνε ανόητες δικαιολογίες για “σαρδάμ” και του “λάθη της στιγμής”. Καθήκον όλων μας είναι να καταγγέλλουμε παρόμοιες ενέργειες αντιστεκόμενοι με αυτόν τον τρόπο στο ανθελληνικό καθεστώς που μας κυβερνάει.... 
http://www.elkosmos.gr/i-ert-xanachtipa-me-ti-makedonia-se-aravofono-deltio-video/

Πατρῶν Χρυσόστομος: Οἱ σύγχρονοι εἰκονοκλάστες ἀρνοῦνται τά ἱερά Ὀρθόδοξα σύμβολα, τά πολεμοῦν καί ἐπιθυμοῦν τήν ἀποκαθήλωσή τους.

Πατρῶν Χρυσόστομος: Οἱ σύγχρονοι εἰκονοκλάστες ἀρνοῦνται τά ἱερά Ὀρθόδοξα σύμβολα, τά πολεμοῦν καί ἐπιθυμοῦν τήν ἀποκαθήλωσή τους.


DSC_1114
 

Στήν Θεία Λειτουργία, ἡ ὁποία ἐτελέσθη τήν Κυριακή τῆς Ὀρθοδοξίας 20.3.2016 στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Εὐαγγελιστρίας, προέστη ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργοῦντος τοῦ Θεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου καί ἄλλων Κληρικῶν.
Στό πολυπληθές ἐκκλησίασμα πού εἶχε κατακλύσει τόν Ἱερό Ναό, ἀπευθυνόμενος ὁ Σεβασμιώτατος, μίλησε γιά τόν θρίαμβο τῆς Ὀρθοδοξίας καί τῆς Ἐκκλησίας καί γιά τήν ἀναγωγική σημασία τῶν Ὀρθοδόξων συμβόλων στή ζωή μας.
Ὁ Σεβασμιώτατος μεταξύ τῶν ἄλλων, εἶπε:
«…Ἡ Ὀρθοδοξία μέσα, ἀπό τά αἰσθητά, ὁδηγεῖται στά πνευματικά, στά ἂφθαρτα καί αἰώνια. Ἒχει τόν δικό της μυστικό, ἐσωτερικό τρόπο νά ἐξαγιάζῃ τίς ἐξωτερικές ἀισθήσεις καί νά ὁδηγῇ στήν καλλιέργεια τοῦ ἐσωτερικοῦ πνευματικοῦ κόσμου τοῦ ἀνθρώπου. Σήμερα, ἑορτάζομε τήν ἀναστήλωση τῶν Ἱερῶν Εἰκόνων. Μέσα ἀπό τήν ὡραία, μυστική καί ἱερά γλῶσσα τῶν συμβόλων ὁδηγούμεθα εἰς πνευματικήν ἀναγωγήν. Ποιά εἶναι τά σύμβολα, τά ὁποῖα διέσωσε, ὡς ἱερά παράδοση καί παρακαταθήκη ἡ Ἐκκλησία μας; Τό κερί, τό καντήλι, οἱ Ἱερές Εἰκόνες καί ὁ τρόπος πού ἁγιογραφοῦνται τά πρόσωπα τῶν ἁγίων καί τόσα ἂλλα. Παρατηροῦμε τήν τεράστια διαφορά ἀνάμεσα στήν Ὀρθόδοξη λειτουργική ἀναγωγική τέχνη, εἲτε ἀγιογραφία, εἲτε μουσική, εἲτε ὃποια ἂλλη, καί στήν τέχνη τῶν ἂλλων ἀποκεκομμένων ἀπό τήν ἀλήθεια ὁμάδων καί αἱρέσεων. Eἶναι χαρακτηριστική ἡ πνευματική διάσταση ἡ ὁποία δίδεται στό κάθε τί, ὣστε μέσα ἀπό τίς ἀναγωγικές αὐτές ἐμπειρίες νά φθάσωμε στήν μεταμόρφωση καί τήν προσωπική μας, ἀλλά καί τοῦ κόσμου γενικώτερα. Ἐπιμένομε λ.χ. στόν Ὀρθόδοξο τρόπο τῆς προσκυνήσεως καί ἱστορήσεως τῶν ἱερῶν εἰκόνων, ὣστε μέσα ἀπό αὐτές νά δίδεται ἡ πνευματική διάσταση, ἡ κίνηση πρός τά ἂνω, ὁ ἀπεγκλωβισμός ἀπό τήν ὓλη, ἡ ἒξοδος ἀπό τά φθαρτά, ὁ πόθος γιά τόν οὐρανό, ἡ σταυρόσχημη διάσταση τῆς ἀγάπης. Ἡ ἀγαπητική σχέση τοῦ ἀνθρώπου μέ τήν ὃλη δημιουργία τοῦ Θεοῦ. Ἐπιμένομε στήν νηστεία, στήν προσευχή, στίς ἱερές Ἀκολουθίες, στίς ἀγρυπνίες, στήν ὃλη λειτουργική ζωή τῆς Ἐκκλησίας καί τήν ἀσκητική πορεία.
Βλέπομε δυστυχῶς ὃτι χάνεται σιγά- σιγά αὐτή ἡ γλῶσσα τῶν συμβόλων, ἡ φιλοκαλική και κολλυβαδική καί ἀσκητική γενικά διάσταση τῆς ζωῆς μας. Ἡ νηστεία λ.χ. θεωρεῖται θεσμός ξεπερασμένος, ἡ ἐγκράτεια οὐτοπία, ἡ προσευχή χαμένος χρόνος, ἡ συμμετοχή στίς ἱερές Ἀκολουθίες ἀπό κάποιους θεωρεῖται κοινωνικό γεγονός.
Καί ὃμως αὐτή ἡ γλῶσσα διεσώθη, μέσα ἀπό τόν δικό της ἁπλοϊκό τρόπο, κοντά στίς βαθειές πνευματικές θεωρίες τῶν Ἁγίων Πατέρων. Αὐτή ἡ γλῶσσα τῶν συμβόλων διεσώθη καί διέσωσε ἂσβεστη καί καθάρια τήν πίστη στόν ἀληθινό Θεό καί τήν ἀφοσίωση στήν ἁγία μας Ἐκκλησία μέσα ἀπό τήν ὁποία διασώζεται ἡ αξία τοῦ ἀνθρώπου ὡς δημιουργήματος τοῦ Θεοῦ.
Ἒτσι διετηρήθη ἡ Ὀρθοδοξία στούς δύσκολους καιρούς τῆς πικρῆς σκλαβιᾶς. Ἒτσι μᾶς τήν παρέδωσαν οἱ ἁπλοϊκοί καί ἁγιασμένοι πατέρες μας. Οἱ μανάδες μας πού ζύμωναν τό πρόσφορο μέ τό δάκρυ καί τήν προσευχή τους. Πού δέν ἒτρωγαν λάδι γιά νά ἀνάψουν τό καντήλι τῆς Παναγιᾶς καί τῶν Ἁγίων.
Γι’ αὐτό οἱ σύγχρονοι εἰκονοκλάστες καί αἱρετικοί ἀρνοῦνται τά σύμβολα καί τά πολεμοῦν. Τούς ἐνοχλεῖ ἡ θέα τοῦ Σταυροῦ, γιατί ὁ Σταυρός ὑπαγορεύει τήν θυσία. Τούς ἐνοχλοῦν οἱ ἱερές Εἰκόνες γιατί ἀνάγουν στόν προορισμό τοῦ ἀνθρώπου, ὁ ὁποῖος πλέον ἒχει χαθεῖ. Τούς ἐνοχλεῖ τό κερί καί τό ἂναμμα τῆς κανδήλας γιατί παραπέμπουν στά ἒργα τοῦ φωτός καί στήν Ἀνάσταση. Τούς ἐνοχλεῖ τό μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν. Πολλάκις ἐνοχλεῖ καί ὁ κτύπος τῆς καμπάνας γιατί ξυπνᾶ ἀπό τόν λήθαργο καί ἐγείρει ἐκ τοῦ πτώματος τούς πεπτωκότες…»
Σέ ἂλλο σημείο τῆς ὁμιλίας του ὁ Σεβασμιώτατος ἐτόνισε: «…Ἡ Ὀρθοδοξία εἶναι πορεία σταυροαναστάσιμη. Σταυρώνομε τόν παλαιό ἂνθρωπο, σύν τοῖς παθήμασι καί ταῖς ἐπιθυμίαις καί ζοῦμε τήν καινούργια διάσταση τῆς ζωῆς, προσβλέποντες στήν μορφή τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ καί προσκυνοῦντες τήν Ἂχραντον Εἰκόνα Του, αἰτούμεθα τήν συγχώρησιν τῶν πταισμάτων ἡμῶν. Γιατί γνωρίζομε ὃτι βουλήσει ηὐδόκησε σαρκωθῆναι ἐκ τῆς Ἁγίας Θεοτόκου, ἀνελθεῖν ἐν τῷ Σταυρῷ καί ἀναστῆναι ἐκ νεκρῶν ἳνα σώση οὓς ἒπλασε ἐκ τῆς δουλείας τοῦ ἐχθροῦ.
Στήν Ὀρθοδοξία μιλᾶμε γιά μετάνοια, γιά μεταμόρφωση τοῦ ὃλου ἀνθρώπου, γιά θεωρία τοῦ ἀκτίστου Φωτός, γιά μετοχή στήν ἐμπειρία τοῦ Σταυροῦ καί τῆς Ἀναστάσεως.
Σήμερα πού ὁ ἂνθρωπος ἀκολουθεῖ τήν ὁδόν τῆς ἣσσονος προσπαθείας καί τῆς ραστώνης, ὃταν ἀκούῃ γιά τά θέματα αὐτά, εἶναι σάν νά ἀκούῃ ξένες γλῶσσες. Τά πράγματα δυστυχῶς ἀλλάζουν στόν τόπο μας. Ἡ ζωή μας ἀποϊεροποιεῖται. Γι’ αὐτό χρειάζεται ἀντιστασιακό πνευματικό φρόνημα, τό ὁποῖο μέσα ἀπό τήν πλησμονή τῆς ἀγάπης, τήν θυσία, τήν προσευχή, τήν Λατρεία, ἀφ’ ἑνός μέν θά διαφυλάξῃ τό μῦρον τό ἃγιο, τήν ἱερά δηλ. παρακαταθήκη καί παράδοση, ἀφ’ ἑτέρου θά ἐμποδίσῃ τούς ἀποκαθηλωτάς τῶν ἱερῶν συμβόλων καί τῆς πατρώας εὐσεβείας, νά συνεχίσουν τό ψυχοφθόρο ἒργο τους. Μέσα ἀπό αὐτό τό πνεῦμα καί φρόνημα θά πάθῃ τήν καλήν ἀλλοίωση ἡ κοινωνία μας, ἡ ὁποία δυστυχῶς ὁδυνᾶται μέσα στό φρικτό πέλαγος τόσων προβλημάτων.
Ἀδελφοί μου,
Ἡ Ὀρθοδοξία εἶναι ἡ ζωή μας, εἶναι ἡ ρίζα μας, εἶναι ἡ πνοή μας, ἡ ὁποία κινεῖται πέρα ἀπό τήν λογικὴ χωρὶς νὰ τὴν ἀπορρίπτει καί πέρα ἀπὸ τὰ ἀνθρώπινα ἀφοῦ ἐνδιαφέρεται καί ἀνοίγει τό δρόμο γιά τά ἂφθαρτα καί αἰώνια.
Ἡ Ὀρθοδοξία, ὡς ζωή, ὡς ἀγάπη, ὡς ἐλπίδα γιά τό μέλλον, ὡς Μία, Ἁγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ἐκκλησία, ὡς φῶς, μπορεῖ νά νοηματίσῃ καί νά σώσῃ τόν κόσμο. Ἡ Ὀρθοδοξία, ὡς πίστη, ὡς μητέρα φιλόστοργη, ὡς θησαυρός πνευματικός, ὡς ἀτίμητη παράδοση αὐτή και μόνο αὐτή, μπορεῖ νά ἐλευθερώσῃ τήν Πατρίδα μας τήν Ἑλλάδα ἀπό τά σύγχρονα ἀδιέξοδα καί φοβερά σκοτάδια στά ὁποῖα τήν ὁδήγησαν ὃσοι θέλουν ἓνα τόπο χωρίς σπονδυλική στήλη, χωρίς δηλαδή Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, Ὀρθόδοξη πίστη καί παράδοση..».
Στό τέλος τῆς Θείας Λειτουργίας, ἔγινε ἡ Λιτανεία τῶν ἱερῶν Εἰκόνων καί ἀνεγνώσθη τό Συνοδικόν της Ὀρθοδοξίας.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%e1%bf%b6%ce%bd-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%bf%e1%bc%b1-%cf%83%cf%8d%ce%b3%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%e1%bc%b0%ce%ba.html#ixzz43owKGsYt

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΣΟΚ: Πράκτορες ανάμεσα στους πρόσφυγες απαίτησαν από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ να βγάλει τον Σταυρό που φορούσε όταν πήγε να τους μοιράσει τρόφιμα!

ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Είναι πραγματικά συγκλονιστικές οι καταγγελίες του Μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ για ένα περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά, όταν ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ πήγε να μοιράσει τρόφιμα στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται εκεί.
Όπως καταγγέλει ο Σεβασμιώτατος Καισαριανής σήμερα στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, κάποιος από τις ΜΚΟ (;) που βρίσκονται εκεί πλησίασε τον Επίσκοπο Πειραιώς ζητώντας του επίμονα να βγάλει το σκουφάκι με τον Σταυρό που φορούσε, γιατί ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!!!
Όταν ο κ. Σεραφείμ αντέδρασε δυναμικά, παρενέβη ο Λιμενάρχης που βρισκόταν εκεί και, απαντώντας στις διαμαρτυρίες του Μητροπολίτη, του είπε πως «ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ»!!!
Πρόκειται για τρομακτική καταγγελία που πρέπει να μας βάλει όλους σε προβληματισμό: Είναι δυνατόν ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ξένης χώρας να δρουν ανεξέλεγκτα στο ελληνικό έδαφος; Και ποια είναι η σχέση τους με τους πρόσφυγες; Μήπως ισχύουν τελικά όσα φωνάζουμε χρόνια, πως δηλαδή υπάρχει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, με στρατιές προσφύγων και μεταναστών που στέλνονται εδώ με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τις πλούσιες αραβικές χώρες;;;
Και κάτι ακόμα: Μήπως, τελικά, όλη αυτή η…επιχείρηση φιλανθρωπίας τόσο από την Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία όσο και από άλλους, αποπροσανατολίζει από τα παραπάνω ερωτήματα που είναι και τα σημαντικότερα;
Ο καθένας, ας βγάλει τα συμπεράσματά του…!


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%bf%ce%ba-%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%ba%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf.html#ixzz43ouV7ZGC

Θλιβερή Ευρώπη: Οι γραφειοκράτες πιέζουν τα κράτη-μέλη, και επιβραβεύουν τον Ερντογάν

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ - Ευρώπη… ΠοιαΕυρώπη; Θα μπορού¬σαμε να αναρωτηθούμε παραφράζοντας τη γνωστή διαφήμιση. Και η αλήθεια είναι πικρή και άκρως ενοχλητική.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση του τίποτα αναλώνεται σε τι νομίζετε; Στην πίεση (και την καταπίεση) που ασκεί στα δικά της κράτη-μέλη, αντί να τα στηρίζει και να τα υποστηρίζει.

Τα παραδείγματα είναι πολλά, αλλά ο χώρος (της στήλης του ‘Εθνους) είναι πολύ μικρός για να τα χωρέ¬σει. Παραδείγματα ταπεινωτικά για τις χώρες-μέλη, ιδιαίτερα τα λεγόμενα μικρά κράτη, στα οποία συμπεριλαμβάνω εκτός της Κύπρου και την Ελλάδα πλέον. Η αλήθεια είναι πικρή, το γνωρίζω…
Το καλύτερο παράδειγμα αποτελεί η προσφυγική κρίση που δημιούργησε βάσει σατανικού σχεδίου η ‘Αγκυρα. Δεν θα αναφερθώ τώρα στο Κυπριακό, όπου οι απόψεις των γραφειοκρατών των Βρυξελλών είναι αρνητικές για την Κύπρο και το εθνικό της θέμα και υποστηρικτικές προς τις θέσεις της κατοχικής δύναμης Τουρκίας, η οποία σχεδιάζει να κερδίσει τον πλήρη έλεγχο του νησιού με την υπογραφή των Ελληνοκύπριων ηγετών. Ναι, τόσο καλά…
Στο Προσφυγικό οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και η ηγετική ομάδα στο Βερολίνο απασχολούνται με την ικανοποίηση των απαράδεκτων απαιτήσεων της Τουρκίας αντί να προσπαθήσουν να επιλύσουν το πρόβλημα με έναν πιο εύκολο τρόπο: Να μετακινούνται παραδείγματος χάριν οι πρόσφυγες προς την Ευρώπη κατευθείαν από την Τουρκία με αεροπλάνα, όπως προτάθηκε επανειλημμένα. Ή να πιέσουν σοβαρά για να τελειώνει ο καταραμένος εμφύλιος στη Συρία, τον οποίο ξεκίνησαν η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, προσδοκώντας να εμπλέξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες.
Αντ’ αυτού, -αντί να προσπαθήσουν, δηλαδή, να τερματιστεί ο εμφύλιος- και πέραν των δισεκατομμυρίων ευρώ που υποσχέθηκε η καγκελάριος Μέρκελ στον «σουλτάνο» της Τουρκίας, οι μεγάλοι της Ευρώπης εκβιάζουν τις χώρες-μέλη να υποχωρήσουν στο μείζον θέμα της βίζας και της ασύστολης εισόδου Τούρκων υπηκόων στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή επέβαλαν στον Ελληνα πρωθυπουργό την παραμονή χιλιάδων προσφύγων στο ελληνικό έδαφος και έστειλαν τον υποτακτικό τους, Ντόναλντ Τουσκ, στη Λευκωσία να απειλήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Ο τελευταίος ευτυχώς δεν “μάσησε” και μακάρι να κρατήσει την ίδια στάση όταν προσπαθήσουν να του επιβάλουν τη “λύση” του Κυπριακού στη βάση ενός νέου φιλοτουρκικού σχεδίου.
Είναι φρικτός ο τρόπος με τον οποίο χειρί¬ζο¬νται τόσο σοβαρά θέματα, όπως η εθνική κυριαρχία και η ανεξαρτησία, οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και η κ. Μέρκελ. Είναι ταυτόχρονα και υπονομευτικός για το κοινό όραμα της «ευρωπαϊκής οικογένειας». Αν και είχε σχεδιαστεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο, η ΕΕ αποτελεί πλέον εργαλείο για τη Γερμανία και τους δορυφόρους της. Ολοι οι υπόλοιποι είναι τα άβουλα πιόνια του οικονομικού και πολιτικού παιχνιδιού του Βερολίνου.
Το σχέδιο της Τουρκίας με τη χρησιμοποίηση των άμοιρων προσφύγων της Συρίας υλοποιείται μόνο επειδή οι ηγέτες της ΕΕ το επέτρεψαν και στην περίπτωση της κ. Μέρκελ μπορεί και να το υπέθαλψαν. Δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να προχωρούσε τον εκβιασμό ο Ταγίπ Ερντογάν, αν η απάντηση της Ευρώ¬πης ήταν αυτή που δόθηκε σε χώρες-μέλη οι οποίες αντιστάθηκαν στους Τούρκους… Δεν είναι τυχαίο ότι ο μύθος της ενωμένης Ευρώπης ξεφτίζει και κάθε φορά και απαξιώνεται στα μάτια των πολιτών της…


Πηγή: http://mignatiou.com/2016/03/thliveri-evropi/

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ «Ανεπιθύμητος» ο Ν.Φίλης στο κέντρο Βυζαντινών Σπουδών του Queens College

Ο διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College στη Νέα Υόρκη διαχωρίζει τη θέση του για ενδεχόμενη παρουσία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στο Κολλέγιο, εξαιτίας των παλιότερων αναφορών του υπουργού για το ζήτημα της Ποντιακής Γενοκτονίας. Ο υπουργός αναμένεται να βρεθεί στη Νέα Υόρκη.
Με επιστολή του προς την ομογενειακή Greek News, ο διευθυντής του Κέντου Χρίστος Ιωαννίδης αναφέρει ότι «το Κέντρο καθιστά σαφές ότι όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση με την πιθανολογούμενη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, αλλά και αντιτίθεται αύτη την επίσκεψη».
Ως αιτιολογία, ο διευθυντής αναφέρει ότι «η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός» και ότι «το κέντρο τιμά και σέβεται την μνήμη των αδελφών μας Ποντίων που υπήρξαν θύματα της γενοκτονίας».
 
 
Πηγή: in.gr

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=4110399915979246708#editor/src=sidebar