Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! Μέγα σκάνδαλο: Νέα λίστα ντοπαρισμένων αθλητών που τους κάλυπτε η WADA έδωσαν στην δημοσιότητα Ρώσοι χάκερς – Παρέμβαση Β.Πούτιν

Νέες αποκαλύψεις με ονόματα που θα προκαλέσουν πάταγο  έδωσε η ομάδα των Ρώσων χάκερ «Fancy Bears» καθώς η Ρωσία πλέον κατηγορεί την WADA ότι γνώριζε και έκρυβε ή μάλλον προστάτευε αθλητές που έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών. Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο ίδιος ο Β.Πούτιν.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν,  τόνισε ότι αν και δεν εγκρίνουμε την επίθεση των χάκερ στη WADA παρόλ αυτά οι πληροφορίες που έδωσαν εγείρουν σοβαρές ερωτήσεις…
«Δεν εγκρίνουμε αυτό που έκαναν οι χάκερς αλλά οπωσδήποτε είναι προς το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας ειδικά της αθλητικής κοινότητας» είπε ο Β.Πούτιν.
«Υπάρχουν πλέον σοβαρά ζητήματα. Φαίνεται ότι αθλητές που δεν είχαν κάποιο πρόβλημα έπαιρναν απαγορευμένα φάρμακα ενώ στέρησαν τη συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς σε άτομα που είχαν σοβαρές παθήσεις και προβλήματα μόνο και μόνο λόγω υποψιών ότι χρησιμοποιούσαν κάποιο είδος ουσιών…»
Η αρχή των αποκαλύψεων έγινε με τα ονόματα των Σερένα και Βένους Γουίλιαμς (τενίστριες), Σιμόνε Μπάιλς (γυμνάστρια, 4 χρυσά μετάλλια) και την Έλενα Ντέλε Ντόνε (μπασκετμπολίστρια).
Η νέα λίστα περιέχει ονόματα από αθλητών από Μ.Βρετανία, Δανία, Αυστραλία, Ισπανία και Γερμανία.
Η Ισπανίδα χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκης Mireia Garcia Belmonte.
Μεγάλη Βρετανία
Nicola Adams, μποξ, χρυσό μετάλλιο
Laura Trott, ποδηλασία, δύο χρυσά
Siobhan-Marie O’Connor, κολύμβηση, ασημένιο
Olivia Carnegie-Brown, κωπηλασία, ασημένιο
Δανία
Jeanette Ottesen, κολύμβηση, χάλκινο
Αυστραλία
Kimberley Brennan, κωπηλασία, χρυσό
Alexander Belonogoff, κωπηλασία, ασημένιο
Jack Bobridge, κωπηλασία, ασημένιο
Ισπανία
Mireia Garcia Belmonte, κολύμβηση, χρυσό και χάλκινο.
Γερμανία
Julian Justus, σκοπευτής
Laura Siegemund, τέννις
http://www.pentapostagma.gr/2016/09/εκτακτο-μέγα-σκάνδαλο-νέα-λίστα-ντοπα.html

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τέλος τα κινητά στα σχολεία

Τη δική της προσπάθεια να απαγορεύσει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία κάνει η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, έχοντας όμως προφανώς τη γνώση ότι η απαγόρευση θα μείνει στα χαρτιά...
Σχεδόν 25 χρόνια τώρα όλοι οι υπουργοί εκδίδουν εντολές για απαγόρευση των κινητών και όλων των ψηφιακών μέσων ήχου και εικόνας στα σχολεία, αλλά βέβαια κανείς δεν τα κατάφερε, ενώ οι εκπαιδευτικοί σηκώνουν με απόγνωση τα χέρια ψηλά.
Στην προσπάθεια αυτή επιδίδεται και πάλι το υπουργείο Παιδείας στέλνοντας σχετική οδηγία στα σχολεία με την υπογραφή του γ.γ. Γιάννη Παντή, για την οποία όπως λένε στο «Έθνος» εκπαιδευτικοί, και κυρίως του Λυκείου, «και ο ίδιος ο υπουργός να έρθει να το πει στους μαθητές, θα του γυρίσουν επιδεικτικά την πλάτη... γελώντας».
Στην οδηγία, η οποία στάλθηκε μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής στις σχολικές μονάδες, τονίζεται ότι οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.
Επίσης, δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου.
Στην οδηγία τονίζεται επίσης ότι οι εκπαιδευτικοί εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές (Η/Υ, tablets, laptops, διαδραστικούς πίνακες κ.λπ.) δύνανται να χρησιμοποιήσουν και τον δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες αυτής, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Το υπουργείο Παιδείας προσπαθώντας να προλάβει κάθε «παρατράγουδο» επισημαίνει ότι «θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων.
Οι φωτογραφίες αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, στο μέτρο που από αυτές δύναται να προσδιοριστούν, άμεσα ή έμμεσα, τα υποκείμενα των δεδομένων. Η επεξεργασία και κατά συνέπεια η ανάρτηση, η αποθήκευση σε ψηφιακά μέσα (π.χ. αναμνηστικού τύπου φωτογραφίες, βίντεο και δραστηριότητες της σχολικής ζωής) δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επιτρέπεται μόνο όταν οι κηδεμόνες των μαθητών έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους».
http://www.newsbomb.gr/ellada/paideia/story/728283/prosoxh-telos-ta-kinita-sta-sxoleia

Γιατί δεν πρέπει να ανεβάζετε φωτογραφίες με το εισιτήριο σας;

Φεύγετε για διακοπές και θέλετε να μοιραστείτε τη χαράς σας με τους φίλους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Κατανοητό. Προσέξτε όμως τις παγίδες
Κατά τη διάρκεια της επιβίβασης μας σε αεροπλάνο όλοι κρατάμε διαβατήρια και εισιτήρια ανά χείρας με μεγάλη προσοχή ώστε να ανέβουμε γρήγορα. Την ίδια προσοχή όμως στα έγγραφά μας πρέπει να τη δίνουμε γενικώς γιατί μπορεί να πέσουν ευαίσθητες προσωπικές μας πληροφορίες σε άτομα που δε θα πρεπε.
Συγκεκριμένα, πολλοί είναι εκείνοι που μετά την επιβίβαση, πετάνε το εισιτήριό τους, ενώ άλλοι το αφήνουν στη θέση χωρίς να ξέρουν που θα καταλήξει. Το εισιτήριο έχει πληροφορίες όπως το ονοματεπώνυμό μας, η θέση μας, και ο προορισμός και έτσι μοιάζει να είναι αδιάφορο αφού δεν περιέχει καμία ευαίσθητη πληροφορία. Λάθος!
Το εισιτήριο έχει πάνω και ένα bar code το οποίο αν διαβαστεί από το κατάλληλο μηχάνημα μπορεί να φανερώσει πληροφορίες όπως η διεύθυνση κατοικίας, η ηλεκτρονική διεύθυνση, το τηλέφωνο ή ακόμα χειρότερα και στοιχεία οικονομικών συναλλαγών αν η πληρωμή έχει γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο.
Το ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφίες που ανεβάζουμε στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης δείχνοντας στους φίλους μας πως ξεκινάμε διακοπές σε κάποιον εξωτικό προορισμό μέσω του εισιτηρίου μας. Και εκεί με τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία οι χάκερς μπορούν να διαβάσουν το bar code.
Αν ξέρατε ότι τελικά αυτή η απροσεξία θα μπορούσε να οδηγήσει διάφορους χάκερ ή κλέφτες να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά σας στοιχεία, θα αντιμετωπίζατε το εισιτήριο σας με τον ίδιο τρόπο;
http://news247.gr/eidiseis/travel/giati-den-prepei-na-anevazete-fwtografies-me-to-eisithrio-sas.4261298.html