Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΚΥΠΡΟΣ

Ο πρόεδρος νιώθει το λαό μαζί του, νιώθει ότι έβγαλε την Κύπρο από τη γωνιά, νιώθει ότι σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες. Πόσες παραισθήσεις τελοσπάντων αυτός ο άνθρωπος.




Ο Χριστόφιας μας κατηγορεί ότι δεν θέλουμε λύση, επειδή θέλουμε λύση βιώσιμη. Ο Αναστασιάδης κατηγορεί το Χριστόφια ότι δεν θέλει λύση, επειδή δεν αποδέχεται ακόμη, ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να αποδεχτεί. Φανταστείτε να συνεργαστούν οι δυο τους για να πετύχουν «λύση και επανένωση».



Η διεθνής κοινότητα, με συντονισμό του Ντάουνερ κατηγορεί τον Χριστόφια, ότι δεν θέλει λύση επειδή ακόμα δεν αποδέχτηκε όλες τις αξιώσεις της ‘Αγκυρας. Δεν την γλιτώνουμε τη διάλυση.



Ο Αναστασιάδης διαμαρτύρεται, ότι δεν είναι αυτός που έκανε τις γενναίες παραχωρήσεις. Διαμαρτύρεται έτσι, γιατί του φαίνονται λίγες οι παραχωρήσεις. Αν ήταν αυτός πρόεδρος................. μη κακό μας.



Οι αρχηγοί του ΔΗΣΑΚΕΛ τσακώνονται ποιος από τους δυο είναι ο πλασιέ των τουρκικών προτάσεων στην ελληνική πλευρά. Πως το έπαθαν. Το ξέχασαν εντελώς; Ο πλασιέ των τουρκικών προτάσεων ήταν ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, που δέχτηκε την εκ περιτροπής προεδρία και την παραμονή των εποίκων. Από τότε κανένας δεν έκαμε καμιά παραχώρηση. ( Ε! Πε αλλόναν ρε....)



O Μάριος ξέρει τι κάνει. Δεν σηκώνεται από την καρέκλα. Γύρο γύρο όλοι στη μέση η καρέκλα. Τρώει καρπαζιές, αλλά χαμογελάει. Τον φτύνουν κατάμουτρα, νομίζει τον ραντίζουν ροδόσταγμα. Για την καρέκλα, ρε, γ............. το.



Ο Τάκης Χατζηγεωργίου λέει «Δεν δεχόμαστε μια, οποιαδήποτε λύση». ‘Εχει δίκαιο. Το σχέδιο Ανάν δεν είναι η οποιαδήπτε λύση. ‘Ηταν μια καταστροφική λύση. Για τούτο την υποστήριξε άραγε με τόσο φανατισμό;



Το επίσημο ΔΗ.ΚΟ. είναι διεθνές κόμμα. Κύπρου και Μυκόνου. Στην Κύπρο στηρίζεται σε μια καρέκλα. Στη Μύκονο σε μια πετσέτα παραλίας. Το ανεπίσημο ΔΗΚΟ περιορίζεται μόνο στην Κύπρο και στη σωτηρία της.



Ο Πρόεδρος δεν θα δώσει ξανά αποκλειστική συνέντευξη στους δυο μέγιστους δημοσιογράφους. Ο τρίτος θα είναι δημοσιογράφος που θα του κάμνει μόνο κολακευτικά σχόλια. Ανακάτσιασε το πολύ γλείψιμο ο άνθρωπος, βρε αδελφέ.



Το παρδαλό κατσίκι, για το Christofias-watch

Τα Μ.Μ.Ε. προκαλούν τρεις βασικές κατευθυνόμενες ψυχολογικές αντιδράσεις στον άνθρωπο που τα παρακολουθεί



Τα Μ.Μ.Ε. προκαλούν τρεις βασικές κατευθυνόμενες ψυχολογικές αντιδράσεις στον άνθρωπο που τα παρακολουθεί:




1. Κατασκευάζουν μια πλαστή και «συγκεκριμενοποιημένη» εικόνα του κοινωνικού συνόλου και με αυτό τον τρόπο προβάλλουν συγκεκριμένες επίσης τάσεις και καταστάσεις, ενώ αποσιωπούν άλλες.Αν π.χ. μερικές εφημερίδες περιγράφουν ένα γεγονός ως «κοινωνικής σημασίας» ή «μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος», τότε ο πολίτης θεωρεί αυτοματικά το συγκεκριμένο γεγονός ως σημαντικό, ενώ ο ίδιος σε άλλη περίπτωση ίσως θεωρούσε σημαντικό ένα άλλο γεγονός.

Αυτόν τον σκοπό εξυπηρετούν και οι διάφορες δημοσκοπήσεις, γκάλοπ, μετρήσεις δημοτικότητας και οι κάθε λογής κατασκευασμένες στατιστικές αναλύσεις του πληθυσμού. Όλες αυτές βασίζονται στο ότι ο μέσος πολίτης δεν γνωρίζει τους τρόπους με τους οποίους οι στατιστικές μπορούν να «μαγειρευτούν» ώστε να δώσουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και τις αποδέχεται ως «επιλογές του κοινωνικού συνόλου».

Όμως τι θα γινόταν αν δεν υπήρχαν τα κλασικά Μ.Μ.Ε. (εφημερίδες και τηλεοράσεις), αλλά ο καθένας μας ενημερωνόταν από κάποιο αποκεντρωμένο μέσο ενημέρωσης, όπως ένα ειδικό έντυπο ή μέσω τηλεφώνου, μονάχα για τα θέματα που ενδιαφέρουν τον ίδιο;

Ίσως ακούγεται επικίνδυνο, αλλά μήπως ο κάθε πολίτης θα ήταν έτσι πιο ελεύθερος να αποφασίσει τη δική πορεία δράσης και άρα θα ήταν πιο απρόβλεπτος;

Νομίζω λοιπόν ότι ένα πραγματικά δημοκρατικό και ελεύθερο κράτος που θέλει να προάγει την αυτοδιάθεση των πολιτών, θα πρέπει να θεσπίσει νόμο που να απαγορεύει τα Μ.Μ.Ε. να μιλούν εκ μέρους του «κοινωνικού συνόλου» ή να διαφημίζουν «κυρίαρχες τάσεις». Υπάρχει μόνο ένας νόμιμος θεσμός για να οριστεί η θέληση του κοινωνικού συνόλου, και αυτός είναι οι εκλογές.



2. Κατασκευάζουν μια ψεύτικη εικόνα της πραγματικότητας, «σκηνοθετώντας» καταστάσεις και γεγονότα, τονίζοντας επιλεκτικά κάποιες πλευρές των γεγονότων και αποσιωπώντας άλλες (και το ίδιο ακριβώς κάνουν οι κάθε λογής στατιστικές που ανέφερα και στο 1). Όταν αυτό συμβαίνει με συγκεκριμένη πρόθεση επηρεασμού των πολιτών, τότε ονομάζεται Παραπληροφόρηση.

Tα Μ.Μ.Ε. διαφημίζουν την «εγκυρότητα» και «αντικειμενικότητά» τους, που βασίζεται –κατ' αυτά– στον «μεγάλο αριθμό εκείνων που τα παρακολουθούν» και αποτρέπουν τον θεατή τους από την παραπέρα έρευνα. Δυστυχώς, ο πολίτης σπάνια έχει τη συναίσθηση ότι είναι αδύνατον να λάβει ουσιαστική ενημέρωση για κάποιο θέμα αν δεν ασχοληθεί και από μόνος του, ενεργά, αντλώντας όσο περισσότερα στοιχεία μπορεί από πολλές εναλλακτικές πηγές και με προσωπική έρευνα των γεγονότων.

Κατά τη γνώμη μου, λοιπόν, ένα πραγματικά δημοκρατικό κράτος, πρέπει να θεσπίσει νόμο που να υποχρεώνει τα Μ.Μ.Ε. να υπενθυμίζουν πάντοτε στους θεατές τους πως ό,τι παρουσιάζουν είναι οι δικές τους ερμηνείες για τα γεγονότα.



3. Εδώ βρίσκεται η σημαντικότερη ίσως αρνητική ψυχολογική λειτουργία των Μ.Μ.Ε.: Αν ο πολίτης αποδέχεται χωρίς αμφιβολία το ψεύτικο «κύρος» των Μ.Μ.Ε., αποδέχεται επίσης άκριτα την ψευδαίσθηση ότι «συμμετέχει στα κοινά» και ότι ενημερώνεται πραγματικά, ενώ στην πραγματικότητα είναι καθισμένος στο σαλόνι του σπιτιού του.

Ο αποχαυνωμένος τηλεθεατής, δεν συμμετέχει καθόλου. Αντίθετα, εκείνη τη στιγμή βρίσκεται ακριβώς στην αντίθετη θέση: Είναι τελείως αποκομμένος από τα κοινά, και λαμβάνει μια κατευθυνόμενη πληροφόρηση, που πολλές φορές έχει σκοπό να τον αποπροσανατολίσει ή να τον καθησυχάσει.

Μια πραγματική δημοκρατική κοινωνία πρέπει λοιπόν να προασπίζει και να κατοχυρώνει την ελεύθερη έκφραση εκείνων που θα προσπαθήσουν να ξυπνήσουν τον κοιμισμένο θεατή θίγοντας τον εφησυχασμό του, προσβάλλοντας τους θεσμούς του, σατιρίζοντας τις καθωσπρέπει αντιλήψεις του, απαξιώνοντας τα κατεστημένα και απομυθοποιώντας τα σύμβολα και τα ιερά του.

Ένα Μ.Μ.Ε. που προσπαθεί να «πουλήσει» κύρος και εγκυρότητα και αρνείται την κριτική ή την αμφιβολία, είναι ένα ύποπτο Μ.Μ.Ε. Fnord.


http://noetic-on.blogspot.com/2007/08/blog-post_23.html

Η λογοκρισία των ...ΜΜΕ.!






Επειδή η συστηματική παραπληροφόρηση, αποπληροφόρηση και αποχαύνωση του Ελληνικού Λαού από τα Μ.Μ.Ε δεν έχει πλέον όρια, καλούμε την πολιτεία να επέμβει θεσμικά και τους φορείς και ελεύθερους πολιορκημένους Έλληνες να αντιδράσουμε οργανωμένα με κάθε νόμιμο μέσο.


Αναλυτικότερα το θέμα έχει ως εξής :

α) Το υπέρτατο αγαθό της ενημέρωσης του Ελληνικού λαού πέραν το Κρατικών μέσων ενημέρωσης έχει παραχωρηθεί και σε ιδιώτες επενδυτές.

β) Οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες είναι περιουσία του Κράτους και τις έχει δωρεάν παραχωρήσει στους εν λόγω επενδυτές ιδιόκτητων τηλεοπτικών καναλιών.

γ) Και επειδή ο Ελληνικός Λαός πληρώνει την λειτουργία και των ιδιωτικών Μ.Μ.Ε μέσω της αύξησης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που προκύπτει από την πληρωμή του διαφημιστικού τηλεοπτικού χρόνου των επιχειρήσεων που παράγουν αυτά τα προϊόντα και υπηρεσίες προς Μ.Μ.Ε .

Μετά τα παραπάνω και δεδομένου ότι η πληροφόρηση του Ελληνικού λαού έχει καταστεί βαθιά ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ καλούμε τους αρμόδιους Κρατικούς φορείς που είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία των Μ.Μ.Ε να τηρήσουν τα νόμιμα και όπως το Σύνταγμα των Ελλήνων ορίζει επιφυλασσόμενος της άσκησης παντός νόμιμου δικαιώματος ώστε η πληροφόρηση του Λαού να είναι πλουραλιστική και να μην αποκρύπτονται, διαστρεβλώνονται τα γεγονότα.

Ένας ETHEROVAMON απλός πολίτης

.

Υ.Γ:

Έχω αναγκασθεί να λαμβάνω ενημέρωση μόνο από μικρούς δίαυλους και blogs που είναι κατά πολύ περισσότερο αντικειμενικοί και πλουραλιστικοί.

http://gianniotis.blogspot.com/2010/01/blog-post_9285.html

ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και σ΄ όλα σχεδόν τα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, υπάρχει τα τελευταία χρόνια έντονος προβληματισμός και ανησυχία για το ρόλο των Μ.Μ.Ε. στον ευρωπαϊκό χώρο. Σε πλείστες περιπτώσεις, τα Μ.Μ.Ε., ιδιαίτερα τα ηλεκτρονικά, καθορίζουν τα θέματα προς συζήτηση, μονοπωλούν το δημόσιο διάλογο, συχνά επηρεάζουν καθοριστικά τη διαδικασία λήψης κομματικών αποφάσεων, καθώς επίσης και την επιλογή πολιτικών ηγετών. Πρόσθετα, δεν είναι καθόλου σπάνιες οι περιπτώσεις που τα Μ.Μ.Ε. αναλαμβάνουν ρόλο κριτή, ως προς τι είναι ορθό και αποδεκτό και τι δεν είναι.




Οι αποφάσεις αυτών που διοικούν τα Μ.Μ.Ε. κατά κανόνα λαμβάνονται παρασκηνιακά, χωρίς καμιάν απολύτως διαφάνεια. Όμως κάθε πράξη ή ενέργεια που επηρεάζει τα πολιτικά δρώμενα και η οποία λαμβάνεται χωρίς διαφάνεια αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία (βλέπε ψήφισμα 1547 της ΚΣΣΕ)



Λόγω της συμπεριφοράς αυτών που τα διοικούν, τα Μ.Μ.Ε. προβαίνουν και σε μια σειρά από καταχρηστικές ενέργειες, οι οποίες περιλαμβάνουν την επιλεκτική προβολή ειδήσεων ή προσώπων, μεγαλοποίηση γεγονότων ή καταστάσεων, την παραπληροφόρηση ή την απόκρυψη των πραγματικών γεγονότων. Όλα αυτά γίνονται με στόχο και σκοπό τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης ή για την ιδιοτελή εξυπηρέτηση συγκεκριμένων κομματικών ή οικονομικών συμφερόντων.



Στη Κύπρο, όπως όλοι γνωρίζουμε, παρουσιάζονται παρόμοια φαινόμενα. Εντούτοις, ο δημόσιος διάλογος γύρω από το πολύ σημαντικό αυτό θέμα είναι υποτυπώδης, έως ανύπαρκτος. Υπάρχει τέτοια διαπλοκή μεταξύ πολιτικών και ιδιοκτητών των Μ.Μ.Ε., ιδιαίτερα των ηλεκτρονικών, που εμποδίζει και πνίγει στη γένεσή της οποιαδήποτε προσπάθεια συζήτησης του θέματος. Ιδιαίτερα ασπόνδυλοι στέκουν ενώπιον των ιδιοκτητών των Μ.Μ.Ε. όσοι φιλοδοξούν να αναρριχηθούν στο ύπατο αξίωμα του τόπου, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σχεδόν όλοι κάνουν υποκλίσεις στους καναλάρχες και οι επιθυμίες των τελευταίων τυγχάνουν κατά κανόνα άμεσης ανταπόκρισης, ως να πρόκειται για διαταγές από κάποια ανώτερη δύναμη.



Ο πνευματικός κόσμος, οι πανεπιστημιακοί και γενικά όσοι θα μπορούσαν να προτείνουν κάποιες βελτιωτικές προτάσεις παρακολουθούν αμέτοχοι τα τεκταινόμενα. Οι τίμιοι πολιτικοί, και υπάρχουν αρκετοί, σ’ όλους τους κομματικούς χώρους, νιώθουν αδύναμοι να αντιδράσουν αποτελεσματικά και έτσι η κατάσταση συνεχίζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.



Μοναδική ελπίδα η αφύπνιση της κοινής γνώμης, να αποβάλει ο κόσμος τη νοοτροπία του «ωχ αδερφέ» και να απαιτήσει επιτακτικά τον τερματισμό της διαπλοκής. Να αξιώσει διαφάνεια στις σχέσεις καναλαρχών και πολιτικών. Ο ακρογωνιαίος λίθος της σύγχρονης δημοκρατίας είναι τα Μ.Μ.Ε. Αρκεί να λειτουργούν ελεύθερα, πολυφωνικά και δημοκρατικά.



06/07/2010

Με τον Χρήστο Πουργουρίδη
 
 
 
 
http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/283299





Πολιτική επιστράτευση είναι η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, δηλαδή η υποχρεωτική παροχή των προσωπικών υπηρεσιών αυτών που επιτάσσονται.
 Η πολιτική επιστράτευση κηρύσσεται με βάση το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης», το οποίο αναφέρει ότι κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι κάθε αιφνίδια κατάσταση προκαλούμενη είτε από φυσικά ή από άλλα γεγονότα ή από ανωμαλίες κάθε φύσης και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την παρακώλυση και τη διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας
Συγκεκριμένα, το άρθρο 18 του Ν.Δ. /17/1974 επιτρέπει την πολιτική επιστράτευση του προσωπικού, σε περίπτωση πολιτικής κινητοποίησης. Το Ν.Δ. 17/1974 εκδόθηκε πριν από την ισχύ του Συντάγματος του 1975 με βάση τις διατάξεις του Συντάγματος του 1952. Διαδικασία Εφαρμογής: Σε όλους όσοι καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διανέμονται τα «φύλλα ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης» γνωστά και ως "φύλλα πορείας".
Την ευθύνη για την παρακολούθηση της διαδικασίας έχουν οι κατά τόπους νομαρχίες. Κυρώσεις: Η άρνηση αποδοχής του φύλλου πορείας επισύρει ποινικές ευθύνες, αλλά και διοικητικές ποινές.

Στην περίπτωση αυτή κινείται άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία και με εισαγγελική παρέμβαση αυτός που αρνείται το φύλλο πορείας συλλαμβάνεται και δικάζεται στο Αυτόφωρο. Σε περίπτωση που λείπει ο παραλήπτης του φύλλου πορείας, αυτό θα θυροκολληθεί στο σπίτι του και θα πρέπει να εντοπιστεί άμεσα από την Αστυνομία. Χρονικό επιστρατεύσεων στη χώρα μας : -1979- επιστρατεύονται οι τραπεζικοί υπαλλήλοι, αφού με την απεργία τους είχαν "παραλύσει" οι τράπεζες. -1983- επιστράτευση των οδηγών - ιδιοκτητών βυτιοφόρων εξαιτίας της παρατεταμένης απεργίας τους. Παράλληλα, είχε κηρυχθεί και επίταξη των βυτιοφόρων αυτοκινήτων υγρών καυσίμων δημόσιας χρήσης και πολιτική επιστράτευση των οδηγών - απεργών.

 (Το ΣτΕ το οποίο εξέτασε την προσφυγή των απεργών, δικαίωσε την απόφαση της διοίκησης, συνδέοντας την παρατεταμένη απεργία με το μεγάλο κύμα κακοκαιρίας και την έλλειψη καυσίμων σε νοσοκομεία). -1986- Επιστράτευση των χειριστών και ιπτάμενων μηχανικών της Ολυμπιακής Αεροπορίας. -1994- επίταξη των λεωφορείων πολιτών που είχαν συμβληθεί με τον ΟΑΣΑ. -2002- πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών, ύστερα από τα σοβαρά προβλήματα αποκλεισμού της νησιωτικής Ελλάδας, εξαιτίας της παρατεταμένης απεργίας της ΠΝΟ. -2006-πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών.




© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο κουλοχέρης ξανά προς τη δόξα τραβά...

Η κυβέρνηση από τη μια δηλώνει ότι δεν επαναφέρει τα φρουτάκια ως τυχερά παιχνίδια και από την άλλη περιμένει έσοδα 500 εκατομμύρια Ευρώ από αυτά. Πως θα έρθουν αυτά τα έσοδα? Από φορολόγηση των «ψυχαγωγικών» παιχνιδιών? Καλές οι κονσόλες αλλά εδώ και χρόνια τα παιχνίδια παίζονται στα Internet Cafe και καμία κονσόλα δεν μπορεί να τα φτάσει. Το όλο μετρό δεν είναι παρά ο πρόλογος της πλήρους επαναφοράς των κουλοχέρηδων για να γεμίσουν τα ταμεία. Και αυτά τα χρήματα δεν θα έρθουν μόνο από τις τσέπες τζογαδόρων που έτσι κι αλλιώς βρίσκουν τρόπους για να παίξουν. Τα ταμεία θα τα γεμίσει κάθε απελπισμένος και κάθε πιτσιρικάς που θα βρει μπροστά του το μαγικό μηχάνημα που έχει κατασκευαστεί για να εθίζει. Στην ουσία του, το νέο μέτρο δεν είναι παρά το πιο ανήθικο τμήμα της φορολογικής καταιγίδας που έρχεται.






Μικρός Ήρωας http://www.facebook.com/group.php?gid=32394092275





Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2009/03/blog-post_4919.html#ixzz0vHCfX2pk

Τι είναι ο εθισμός (εξάρτηση);

Όταν είσαι εθισμένος, για παράδειγμα στη χρήση αλκοόλ, ναρκωτικών, στο κάπνισμα, στο σεξ,στη χαρτοπαιξία, είσαι (σωματικά ή μη-σωματικά) εξαρτημένος σ' αυτή τη χρήση ή τη συμπεριφορά. Παρουσιάζεις συμπτώματα στερητικού συνδρόμου και/ή ανοχής όταν δεν κάνεις χρήση της ουσίας. Ανοχή σημαίνει ότι κάποιος χρειάζεται υψηλότερες ποσότητες μιας ουσίας κάθε φορά για να πλησιάσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.


Τα συμπτώματα στερητικού συνδρόμου είναι δυσάρεστες σωματικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα όταν η χρήση των ουσιών είναι μειωμένη ή ασυνεχής. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι ναυτία, μυϊκοί πόνοι, προβλήματα συγκέντρωσης, αϋπνία, άγχος και εφιάλτες. Αλλά επίσης και άνθρωποι που δεν βιώνουν συμπτώματα ανοχής και/ή συμπτώματα στερητικού συνδρόμου, μπορεί να είναι εξαρτημένοι από την ουσία. Κάνουν επαναλαμβανόμενες και ανεπιτυχείς προσπάθειες να περιορίσουν ή να ελέγξουν τη χρήση της ουσίας, ή κάνουν χρήση της ουσίας για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια ή σε μεγαλύτερη ποσότητα απ' ότι αρχικά είχαν σχεδιάσει. Για να προμηθευτούν την ουσία, να κάνουν χρήση της και να απαλλαγούν από τις συνέπειές της απαιτείται πολύς χρόνος. Έτσι, παραμελούν σημαντικές δραστηριότητες όπως την εργασία, το σχολείο, τις κοινωνικές επαφές ή σταματούν τελείως αυτές τις δραστηριότητες. Ένα χαρακτηριστικό της εξάρτησης αποτελεί το να μη μπορεί κανείς να ελέγξει τη χρήση της ουσίας ή να τη διακόψει. Υπάρχει μια συγκεκριμένη πίεση, μια σχεδόν ακαταμάχητη ανάγκη να κάνει χρήση της ουσίας.



Για να μπορεί να οριστεί εάν κάποιος είναι εξαρτημένος, το άτομο αυτό πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια που έχουν οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μεταξύ άλλων.



Οι ακόλουθες είναι καταστάσεις που χαρακτηρίζουν την εξάρτηση. Για να θεωρηθεί κάποιος εξαρτημένος αρκεί να παρουσιάζει μόνο κάποια από τα ακόλουθα:



· Ανοχή (ανάγκη για περαιτέρω αίσθηση των αποτελεσμάτων)



· Ψυχολογική εξάρτηση (επιθυμία, που ποικίλει από πολύ μικρή μέχρι πολύ έντονη)



· Συμπτώματα στερητικού συνδρόμου (αποκτά όλους τους τύπους σωματικών αντιδράσεων μόλις σταματήσει τη χρήση)



· Χρήση της ουσίας ή υιοθέτηση συγκεκριμένης συμπεριφοράς για τον περιορισμό των στερητικών συμπτωμάτων



· Αποτυχημένες προσπάθειες για να ελέγξει τη χρήση ή τη συμπεριφορά.



· Σπατάλη χρόνου τόσο για την χρήση (ουσιών) ή την επανάληψη της συμπεριφοράς στην οποία είναι εθισμένος όσο και κατά την διαδικασία ανάρρωσης.



· Καταστροφικές συνέπειες εξαιτίας της χρήσης τόσο στους ίδιους τους εθισμένους όσο και στους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους (προβλήματα στη δουλειά ή το σχολείο, συγκρούσεις με τους ανθρώπους που βρίσκονται στο κοντινό περιβάλλον, αφιέρωση λιγότερου χρόνου για χόμπι, ασθένειες κ.λ.π)



· Χρήση ουσιών πιο συχνή και σε μεγαλύτερες δόσεις απ' ότι σχεδιάζεται.



· Εξακολούθηση της χρήσης ακόμα κι αν το άτομο γνωρίζει ότι αυτό είναι καταστροφικό για τον εαυτό του.



More Information

http://web4health.info/gr/answers/add-gen.htm

Βγήκαν βυτιοφόρα του στρατού



Βυτιοφόρα του στρατού εφοδιάζουν κρίσιμους τομείς, όπως αεροδρόμια, πλοία, νοσοκομεία, ενώ ιδιωτικά βυτιοφόρα και οχήματα των εταιριών πετρελαιοειδών ρίχτηκαν στη μάχη για τις ανάγκες της αγοράς. Εξω από τα διυλιστήρια υπάρχει διακριτική παρουσία αστυνομίας. Στο Λεκανοπέδιο ικανοποιητικός αριθμός πρατηρίων διαθέτει καύσιμα.


http://pulse.gr/vghkan-vytiofora-toy-stratoy/news/403336/

ο Αντρέας Παπανδρέου

Απίστευτα ακριβά τα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών γραμμών για τα νησιά στο Αίγιο. Την ίδια ώρα που όλοι κάνουν περικοπές και εκπτώσεις κάποιοι νομίζουν ότι είναι στο απυρόβλητο.


Οι έλληνες φέτος δεν θα κάνουν διακοπές καθώς τόσο οι μειώσεις μισθών δώρου άδειας αλλά και οι αυξήσεις σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης τον κάνουν να είναι προσεκτικός στις κινήσεις καθώς το δ.ν.τ ζητά συνεχεία και η ………..

Είναι μια δύσκολη εποχή και ο Αύγουστος είναι το κρύος λόγο έλλειψης οραμάτων και ελπίδας.

Όσον αφορά τώρα το θέμα με τους οδηγούς φορτηγών θεωρώ ότι σκόπιμα το άνοιξε η κυβέρνηση τώρα…… για να φάνει ότι τα άδεια ελληνικά νησιά που είναι φέτος δεν οφείλονται στην φτώχια των ελλήνων αλλά στην έλλειψη βενζίνης .

Παρόλη την προσπάθεια των μέσων ενημέρωσης να ισοπεδώσουν την επαγγελματική αυτή ομάδα συνάνθρωπων μας δεν μπορεί να τα καταφέρει αντίθετα δημιουργεί θλίψη για το κατάντια της έννοιας του όρου δημοσιογραφίας ….



Εκείνο που δεν περίμενα να δω από τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν η υπογραφή για επιστράτευση και επίταξη οδηγών και αυτοκίνητων.



Τώρα πλέον είναι φανερό ότι έλληνες εκτός από φτώχια που βιώνουν δεν έχουν ηγέτη και ότι πράγματι η χώρα τέλη υπό ξένη κατοχή.





Για να δώσω ένα παράδειγμα ….θυμάστε τις εποχές που οι αγρότες έκλειναν τους δρόμους και έβγαινε στην τηλεόραση ο συχωρεμένος ο Αντρέας Παπανδρέου και μόλις τέλειωνε την ομιλία τα τρακτέρ έφευγαν;

Θρήνος στην Ελλάδα από τον άδικο χαμό των πιλότων του ελικοπτέρου

Eλλάδα: Νεκροί οι δύο χειριστές, του "Απάτσι", το ελικόπτερο κατέπεσε στην περίμετρο του αεροδρομίου της Πάχης - Τριήμερο πένθος στις ΕΔ







Βαριά αναγκαστική προσγείωση» πραγματοποίησε, στις 11.49, στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων, επιθετικό ελικόπτερο...Eλλάδα: Νεκροί οι δύο χειριστές, του "Απάτσι", το ελικόπτερο κατέπεσε στην περίμετρο του αεροδρομίου της Πάχης - Τριήμερο πένθος στις ΕΔ (Ανανέωση)Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010, 12:25


«Βαριά αναγκαστική προσγείωση» πραγματοποίησε, στις 11.49, στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων, επιθετικό ελικόπτερο «Απάτσι» και τυλίχθηκε στις φλόγες. Τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν απανθρακωμένους τους δύο χειριστές. Το ελικόπτερο, προσφάτως παραληφθέν από την Αεροπορία Στρατού, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

To "Απάτσι" που κατέπεσε, ανήκε στα 12 προσφάτως παραληφθέντα, τύπου AH-64DHA, είναι άγνωστο ακόμη αν έφερε και το ραντάρ "Long Bow", και ανήκε στη δύναμη του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων (ΤΕΑΣ). Συνετρίβη, μετά την εκτέλεση αιώρησης πάνω από το διάδρομο, και άγνωστο γιατί κατέπεσε από ύψος 30 μέτρων.



Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το δυστύχημα προκλήθηκε από σοβαρό μηχανικό πρόβλημα. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνά η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΓΕΣ.



Την οδύνη του και τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο των δύο χειριστών του ελικοπτέρου που συνετρίβη στα Μέγαρα, εκφράζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε συλλυπητήριο τηλεγράφημά του προς τις οικογένειες των θυμάτων.



"Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για την τραγική απώλεια. Εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία στο βωμό του καθήκοντος", αναφέρει ο κ. Παπούλιας.



Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της ΝΔ στις οικογένειες των πιλότων επισημαίνοντας πως «δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της πατρίδος» και ζήτησε από την κυβέρνηση «να ερευνήσει σε βάθος το τραγικό γεγονός, ώστε να προκύψουν τα αίτια της συντριβής ενός ελικοπτέρου, που παρελήφθη εντελώς πρόσφατα».



Συλλυπητήρια για το θάνατο των δύο χειριστών εκφράζει με ανακοίνωσή του και το ΚΚΕ, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να δώσει σαφείς απαντήσεις για τη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό για τη συντήρηση και την εκπαίδευση για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.



«Δεν μπορεί οι ευθύνες για μια ακόμα φορά να αποδοθούν αόριστα σε κάποια μηχανική βλάβη ή ακόμα χειρότερα σε «ανθρώπινο λάθος», σημειώνει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο, αμερικανικής κατασκευής που προέρχεται από την ομάδα των 12 νέων ελικοπτέρων αυτού του τύπου και που κατά την παραλαβή τους το 2007 διαπιστώθηκαν προβλήματα και παρέμειναν για δύο χρόνια σε αχρησία, εντάχθηκε πρόσφατα στην αεροπορία στρατού.



Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρμόδιος για θέματα Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε: «Μας προκαλεί βαθιά οδύνη η τραγική απώλεια της ζωής των 2 χειριστών του στρατιωτικού ελικοπτέρου, ενώ εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση. Συλλυπούμαστε τις οικογένειες τους. Τα ερωτηματικά για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχτηκε το τραγικό αυτό συμβάν, απαιτούν σοβαρές και σε βάθος απαντήσεις. Τις περιμένουμε».









H ανακοίνωση του ΓΕΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι στις 11:49 πμ της Παρασκευής 30 Ιουλίου 2010, ελικόπτερο τύπου ΑΗ-64 DHA (Apache) συνετρίβη στο αεροδρόμιο Πάχης Μεγάρων κατά την εκτέλεση δοκιμαστικής πτήσης.



Στο Ελικόπτερο, το οποίο είχε υποβληθεί σε προγραμματισμένη επιθεώρηση, επέβαιναν ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου Ταγματάρχης(ΑΣ) Α.Δ. και ο συγκυβερνήτης Αρχιλοχίας (ΑΣ) Κ.Γ. Και οι δύο χειριστές τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά την πτώση.



Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας διέταξε ήδη διενέργεια προανάκρισης από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου, ενώ έχει κινηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία διερεύνησης των αιτιών του συμβάντος.

Το ΓΕΣ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου

Τη βαθιά του οδύνη εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας για "τον τραγικό θάνατο δύο επίλεκτων στελεχών της Αεροπορίας Στρατού που χάθηκαν κατά την άσκηση του καθήκοντός τους στο σημερινό μείζον αεροπορικό ατύχημα του ελικοπτέρου Apache".



"Οι Ένοπλες Δυνάμεις και μαζί τους ο ελληνικός λαός θρηνούν την απώλεια δύο νέων ανθρώπων. Το μυαλό μας στρέφεται στις οικογένειές τους. Η στοργή και η μέριμνα της Πολιτείας θα είναι πλήρης αλλά αυτό δεν μειώνει δυστυχώς το μέγεθος της απώλειάς τους", πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.



Οπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, έχει ήδη διαταχθεί η διενέργεια προανάκρισης από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου και έχει κινηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία διερεύνησης των αιτίων του συμβάντος.



Η έρευνα θα εισέλθει στο μέγιστο δυνατό βάθος και θα επεκταθεί σε όλες τις πτυχές ενώ παράλληλα έχουν διαταχθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας των αεροπορικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.



Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω του τραγικού ατυχήματος με το ελικόπτερο Apache στα Μέγαρα, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε δύο επίλεκτα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού.



http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=10805&catid=7