Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

«Οι ΗΠΑ Χρησιμοποιούν εθνικές και θρησκευτικές προτροπές για να δικαιολογήσουν τις παρεμβάσεις στην Μέση Ανατολή»

Σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό αμύνης,  η Ουάσιγκτονπολλαπλασιάζει τα πρότυπα για το θέμα του να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια για να δικαιολογήσει τις επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν εθνικές και θρησκευτικές αντιθέσεις στη Μέση Ανατολή για να υπονομεύσουν τη σταθερότητα και την αύξηση των αμερικανικών στρατιωτικών εξόδων, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Hossein Dehghan στο 5ο Συνέδριο της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια, την Τετάρτη.
«Υπάρχει κάποιος λόγος για την ανάπτυξη εθνικών και θρησκευτικών αντιφάσεων και την οργάνωση σοβαρών συγκρούσεων ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες, που να χρησιμεύσει ως δικαιολογία για τις παρεμβάσεις εκεί; Είναι ο λόγος για τις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιούν πολλαπλά πρότυπα για το θέμα του να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια με τη χρήση των πολέμων και της αύξησης των κρατικών δαπανών για στρατιωτικούς σκοπούς, » είπε ο Dehgan, προσθέτοντας ότι «αυτό θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως βάση για να εξαπολύσουν ένα πιο παγκόσμιο πόλεμο. «
«Είναι ασήμαντο ότι ορισμένες χώρες σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο παρέχουν πολυμερή υποστήριξη όπως την εκπαίδευση, τις στρατιωτικές και ιδεολογικές πτυχές στους εξτρεμιστές», δήλωσε ο Dehgan.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Συρία έχει, ωστόσο, καταφέρει να αυξήσει τις πιθανότητες για την επίλυση της σύγκρουσης, χωρίς ξένες παρεμβάσεις.
http://www.viadiplomacy.gr/ipa-chrisimopioun-ethnikes-ke-thriskeftikes-protropes-gia-na-dikeologisoun-tis-paremvasis-stin-mesi-anatoli/

Seymour Hersh: Η Κλίντον έδωσε χημικά όπλα στους ισλαμοφασίστες της Λιβύης!

Ο κορυφαίος ερευνητής δημοσιογράφος δίνει την χαριστικήβολή στο κτήνος αποκαλύπτοντας σε τεκμηριωμένη έρευνα ότι το χημικό αεριο Σαρίν που χρησιμοποιήθηκε στην Συρία, όχι μόνον δεν ήταν του Ασάντ, αλλά βρέθηκε στα χέρια ισλαμοφασιστων με αποκλειστική ευθύνη της Κλίντον!

Η πολύμηνη έρευνα του Hersh που περιλαμβάνει μαρτυρίες απο άνδρες των ΕΔ των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι η Κλίντον ειχε δώσει το πράσινο φως για αποστολή του αερίου στους ισλαμοφασιστες της Λιβύης προκειμενου να ηττηθεί «ο μισητός Καντάφι». Φυσικά το αέριο μαζί με τους ισλαμοφασίστες κατέληξε στην Συρία, με τα γνωστά αποτελέσματα.

http://greeknation.blogspot.com/2016/05/seymour-hersh.html

Ποιό είναι το παιγνίδι της Άνγκελα Μέρκελ με την Τουρκία;

Με μια πρώτη ματιά, η Γερμανίδα καγκελάριος υποστηρίζει το πόλεμο της Τουρκίας κατά της Συρίας, και επιχορηγεί το κλείσιμο των συνόρων της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά δεν καταλαβαίνουμε πώς σκοπεύει να διαχειριστεί τις συνέπειες της στρατιωτικοποίησης της Τουρκίας, ιδίως όσον αφορά την επέκταση της τρομοκρατίας και της απέλασης των Κούρδων και των Χριστιανών.
Θα εφαρμοστεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας της 18 Μάρτη 2016; Επίσημα, η Τουρκία θα πρέπει να λάβε 6 δισεκατομμύρια ευρώ σε δύο χρόνια και να επωφεληθεί από την απαλλαγή της βίζας στο χώρο Σένγκεν σε αντάλλαγμα για το κλείσιμο των συνόρων της και την επιστροφή στο έδαφος της των μεταναστών που παρόλα αυτά κατάφεραν να εισαχθούν στην Ένωση.
Η συμφωνία αυτή δεν ασχολείται ούτε με το 1,8 εκατομμύριο μετανάστες που έχουν εισέλθει στην ΕΕ από την Τουρκία, ούτε με τα 2,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που σταθμεύουν στην Τουρκία.
Ένα μήνα μετά την υπογραφή της, μόνο 325 μετανάστες επεστράφησαν στην Τουρκία και 103 Σύροι πρόσφυγες έγιναν δεκτοί νομίμως στην ΕΕ.
Είναι πρόδηλο ότι δεν είναι για αυτό το λόγο που οι Βρυξέλλες είχαν υποσχεθεί 6 δις ευρώ. Ήταν πράγματι μια συγκαλυμμένη χρηματοδότηση του πολέμου· μια χρηματοδότηση από την Ένωση κατόπιν ρητού αιτήματος της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Το ταξίδι Άνγκελα Μέρκελ στην Τουρκία στις 23 Απριλίου, στόχευε, σύμφωνα με το Βερολίνο, στο να ολοκληρωθεί η εφαρμογή της συμφωνίας. Η Γερμανίδα καγκελάριος επισκέφτηκε εντούτοις το στρατόπεδο μοντέλο Nizip-2· το μόνο στρατόπεδο που τηρείται σωστά στην Τουρκία και δεν είναι με κανένα τρόπο αντιπροσωπευτικό από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων από τη Συρία.
Αυτή η παράξενη επίσκεψη, από την οποία αποκλείστηκαν οι δημοσιογράφοι υπέρ και μόνο των επίσημων υπηρεσιών επικοινωνίας, έδωσε τη δυνατότητα για τη λήψη υπέροχων φωτογραφιών της καγκελαρίου με καλά θρεμμένα και ακμάζοντα παιδιά· ένας τρόπος για να πουν χωρίς να το πουν ότι η Τουρκία δεν έχει ανάγκη από τα χρήματα της ΕΕ για τη φροντίδα των πρόσφυγων, αλλά για να συνεχίσει τον πόλεμο.
Η Γερμανία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο κατά της Συρίας. Ήταν εκείνη που προμήθευσε, το 2005, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ για τη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι. Ήταν εκείνη που οργάνωσε το 2012, τη συνάντηση των «Φίλων της Συρίας» στο Abu Dhabi, κατά την οποία οι αποικιακές δυνάμεις μοιράστηκαν τις μελλοντικές παραχωρήσεις των κοιτασμάτων του συριακού φυσικού αερίου. Ήταν πάλι αυτή που διευκόλυνε, επίσης, το 2012, τη σύνταξη του μυστικού σχεδίου του Jeffrey Feltman για τη συνολική και άνευ όρων συνθηκολόγηση της Συρίας. Και ήταν πάλι αυτή που συνεχίζει ακόμη αυτό το σχέδιο στη Γενεύη, μέσω του Volker Perthes, αναπληρωτή του Stefan De Mistura.
Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού στο Gaziantep, η καγκελάριος δήλωσε: « Ζήτησα (...) και πάλι να έχουμε περιοχές όπου η κατάπαυση του πυρός θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη και όπου θα εξασφαλιστεί ένα επίπεδο επαρκούς και εγγυημένης ασφάλειας ». Για τα δυτικά πρακτορεία ειδήσεων, παρείχε επομένως στήριξη στο τουρκικό σχέδιο της «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων» εντός του συριακού εδάφους. Εντούτοις, η θέση αυτή είναι τελείως τυπική, διότι η εφαρμογή της θα συνεπαγόταν μια ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας την οποία έχουν ήδη αρνηθεί η Ρωσία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Είναι δύσκολο να ερμηνευτεί η γερμανική θέση.
Ενώ είναι σαφές ότι η Μαντάμ Μέρκελ επιδιώκει να βοηθήσει τον Τούρκο σύμμαχό της, να τον καταφέρει να σταματήσει τις ροές μεταναστών και να τον βοηθήσει να συνεχίσει τον πόλεμο κατά του συριακού λαού, είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι δεν ανησυχεί για την επέκταση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων του στην Ευρώπη, ούτε για το αναγγελλόμενο σχέδιο του να στερήσει της ιθαγένειας τους 6 εκατομμύρια Τούρκοι, γεγονός το οποίο θα προκαλέσει ένα νέο κύμα μετανάστευσης.

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Αθήνα, 30.4.2016
Τιερί Μεϊσάν

Πηγή Al-Watan (Συρία)
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/04/blog-post_117.html#more

Τρεις οι απειλές για τα Σκόπια, λέει ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών

Η κατάσταση της ασφάλειας στο νοτιοσλαβικό κράτος τωνΣκοπίων (FYROM) είναι σταθερή, αλλά υπάρχουν κάποιες απειλές που προέρχονται από τους Ισλαμιστές που επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ, σε δεύτερο λόγο είναι οι μετανάστες και ακολουθούν οι εγχώριες ποινικές-εξτρεμιστικές ομάδες.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Νάκε Τζούλεφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Σκοπίων, Dnevnik.
Ως μεγαλύτερη απειλή φαίνεται αυτή της επιστροφής των τρομοκρατών  από τη Συρία και Ιράκ, οι οποίοι  έχουν καταγωγή από το κρατίδιο των Σκοπίων.
«Παρακολουθούμε την κατάσταση με τα πρόσωπα αυτά, για προθέσεις τους να διαπράξουν βία. Για το σκοπό αυτόν έχουμε εντατικοποιήσει τη συνεργασία με την ανταλλαγή πληροφοριών  με παρόμοιες υπηρεσίες στην περιοχή».
Αναφερόμενος  στην εισροή των μεταναστών, ο Νάκε Τσούλεφ τόνισε τους κινδύνους που προέρχονται από τους ξένους τρομοκράτες που περνούν από τη χώρα με προορισμό τις ευρωπαϊκές χώρες.
«Μπορώ με σιγουριά να διατυπώσω την άποψη ότι σε αυτήν την απειλή εμπλέκονται όλοι οι φορείς που ελέγχουν την εισροή των μεταναστών και πράγματι, έχουν επιδείξει ένα εξαιρετικό επίπεδο επαγγελματισμού με συντονισμό και συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών», είπε ο Τσούλεφ.
Υπενθύμισε το ρόλο της Ελλάδας στη σταθεροποίηση της κατάστασης  και στις προσπάθειες για τον περιορισμό της εισροής των μεταναστών.
«Η τρίτη απειλή που ακολουθεί είναι ο κίνδυνος από τις ποινικές-εγκληματικές ομάδες (το οργανωμένο έγκλημα). Αυτές οι ομάδες  είναι δυσαρεστημένες από την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους και στις προσπάθειές τους να προστατεύσουν τα προσωπικά και ποινικά συμφέροντά τους,  ενδέχεται να αποσταθεροποιήσουν την ασφάλεια, τόσο στις χώρες τους, όσο και στη δική μας», είπε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.
Ερωτηθείς για το εάν οι διαδηλώσεις στις πόλεις του νοτιοσλαβικού κράτους επηρεάζουν την ικανότητα  των υπηρεσιών στην αντιμετώπιση των απειλών, ο Τσούλεφ τόνισε: 
«Όσον αφορά τις συνεχείς απειλές για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και στη χώρα μας, μπορώ να πω ότι υπάρχει μια μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης,  στα βόρεια και στα νότια σύνορά μας.
»Οι διαδηλώσεις απορροφούν ένα ποσοστό δυνάμεων,  καθ’ όν χρόνο  υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη παρουσίας των σωμάτων ασφαλείας για την αντιμετώπιση των εξωτερικών απειλών.
»Εμείς, ως θεσμικό όργανο, παρακολουθούμε εάν εξωτερικοί παράγοντες  κάνουν κατάχρηση των διαμαρτυριών, σχετικά με τους στόχους και τα συμφέροντά τους, σε βάρος της ασφάλειας, και ότι δεν αντιπροσωπεύουν παράγοντες αστάθειας».
--

Ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου – ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ – Οι Πολυεθνικές Αντικαθιστούν τις Κυβερνήσεις

ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΗΠΑ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ…
Η ΤΤΙΡ είναι μια τερατώδης συνθήκη που ολοκληρώνει την ΕΕ και τη Βόρειο Αμερική σε ζώνη οικονομικού ολοκληρωτισμού που θα καταστρέψει τις δυτικές κοινωνίες και τη Φύση.
ΤΤΙΡ: Αμφιλεγόμενη Εμπορική Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΗΠΑ… Πιθανή φέτος.

Σούπερ Συγχώνευση των ΗΠΑ και της ΕΕ σε εξέλιξη
Οι επικεφαλής των διαπραγματευτών μιας άκρως αμφιλεγόμενης εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ αναφέρουν ότι είναι πεπεισμένοι πως ένα Deal ανάμεσα στις δύο πλευρές θα πρέπει να επιτευχθεί αυτό το έτος. Οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η συμφωνία θα δώσει πρωτοφανής εξουσίες στις επιχειρήσεις, ενώ τα βασικά πρότυπα για τους πολίτες της ΕΕ θα διαβρωθεί σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Ο 12ος γύρος των συνομιλιών για την εμπορική συμφωνία μόλις συνήφθη στη βελγική πρωτεύουσα.
TTIP: Το σκιώδες υπερόπλο ΗΠΑ-Ε.Ε. που ισχυροποιεί τις πολυεθνικές και φέρνει μεταλλαγμένα στην Ευρώπη
Πρόκειται πλέον για ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής. Λίγοι ξέρουν τι σημαίνει το αρκτικόλεξο TTIP και λογικό, μιας και η εν λόγω συμφωνία οριστικοποιείται με μυστικότητα και απόλυτη έλλειψη διαφάνειας κάτι που προφανώς, αντιβαίνει στους δημοκρατικούς θεσμούς και τις αξίες που επικαλείται με κάθε ευκαιρία η Ε.Ε.
Πρόκειται για μια διατλαντική συμφωνία για την ελεύθερη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών (Transatlantic Trade and Investment Partnership – TTIP), που, αν τελικά επιτευχθεί, θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά.
Η συμφωνία συζητείται εδώ και δύο περίπου χρόνια εν κρυπτώ ανάμεσα στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Για να μιλήσουμε με νούμερα, η συμφωνία TTIP αφορά 850 εκατ. κατοίκους, στους οποίους αντιστοιχεί το 45% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Υπολογίζεται ότι το εμπόριο που θα επηρεαστεί από την TTIP ανέρχεται σε 500 δισ. ευρώ ετησίως.
Τι προβλέπεται
Μεταξύ άλλων, η TTIP ανοίγει τον δρόμο στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να αναλάβουν οποιονδήποτε τομέα δημοσίων υπηρεσιών επιθυμούν, όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό κ.λπ. χωρίς κανέναν ουσιαστικό περιορισμό.
Επίσημα, η συμφωνία στοχεύει στη διευκόλυνση των άμεσων επενδύσεων και στην εξάλειψη «περιττών γραφειοκρατικών εμποδίων».
Παρόλα αυτά, οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν πως κύριος στόχος της TTIP είναι η απορρύθμιση των κανονιστικών ρυθμίσεων που αποτελούν «εμπόδιο» στην κερδοφορία των πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, στην πραγματικότητα,»εμπόδια» για την ΤΤΙP αποτελούν οι κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών (εργασιακά δικαιώματα, περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, κανόνες ασφάλειας για τα τρόφιμα, προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο κ.ά).
Συγχρόνως, η προτεινόμενη συμφωνία τείνει να μεταβάλλει την ίδια τη θεσμική αρχιτεκτονική της ΕΕ υπέρ των πολυεθνικών εταιριών και κεφαλαίων, καθώς αφορά λιγότερο στο εμπόριο -οι αντίστοιχοι δασμοί είναι ήδη σημαντικά χαμηλοί- και περισσότερο σε ρυθμίσεις και εμπορικά πρότυπα, εταιρικά δικαιώματα και επενδυτικές εγγυήσεις.
Επιπλέον, με την ενσωμάτωση της ρύθμισης του Μηχανισμού διαιτησίας Επίλυσης Διαφορών μεταξύ Επενδυτών και Κρατών, το περίφημο ISDS (Investor-State Dispute Settlement), τα εταιρικά συμφέροντα αποκτούν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι εκείνων των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.
Έτσι, μόνο οι εταιρείες δύνανται να προσφύγουν εναντίον κυβερνήσεων και όχι το αντίθετο, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο κατάφωρα θεμελιακές αρχές της δημοκρατίας, όπως η αρχή της ισότητας απέναντι στον νόμο.
44
45
46
47
48

https://hellasforce.com/2016/02/27/ανοίγει-ο-ασκός-του-αιόλου-γιγαντιαια/