Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Χωρίς τίτλο

Ανάρτηση από το blogs εθνική παγγενεσία κατά τον ερχομό του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς Ομιλίες που έγιναν στον Εχίνο της Θράκης.




Μπορούν να συμβαίνουν αυτά στην ελληνική επικράτεια;


















Ομιλίες που έγιναν στον Εχίνο της Θράκης, κατά τον ερχομό του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς. :










Πολύ αξιότιμοι επισκέπτες μας, εκ μέρους του ενθουσιώδης Εχίνου, σας καλωσορίζω και σας προσφέρω την αγάπη και τον σεβασμό μας. Αγαπητοί μου χωρικοί ανάμεσα μας βρίσκεται ένας γνωστός πολιτικός που χαίρει εκτίμησης, και είναι ένας από τους καλύτερους πολιτικούς που έχει βγάλει η Τουρκία.



Ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας και υπουργός προεδρίας είναι ανάμεσα μας ! Ευχαριστούμε ιδιαίτερα και τους βουλευτές που τον συνοδεύουν. Ευχαριστούμε και τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή κύριο Μουσταφά Σάρνιτς ο οποίος πλέον έχει γίνει ένα με εμάς, έχει έρθει 5-6 φορές στο χωριό μας και τον ευχαριστούμε για αυτό. Αποτέλεσε για εμάς πηγή υπερηφάνειας και ιδιαίτερης ευτυχίας και τιμής.



Το χωριό μας που είναι στα ορεινά, αποτελεί την καρδιά και τον πύργο της Δυτικής Θράκης, είναι το πιο μεγάλο χωριό του δήμου μας και έχει τους πιο δραστήριους κατοίκους. Οι εργασίες αυτών των νέων στο εξωτερικό, και η οικονομική δύναμη που εξασφάλισαν στον λαό μας είναι φανερή. Όπως είναι γνωστό με την τελευταία απόφαση της βουλής οι δήμοι μειώθηκαν στο 1/3 . Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο δήμος μας περιλαμβάνει μια μεγάλη περιοχή. Να μην μπαίνω σε νούμερα, περιλαμβάνει μια μεγάλη έκταση ,από τον βορά στον νότο 50 χιλιόμετρα και από την ανατολή στην δύση 50 χιλιόμετρα. Είναι μια ορεινή περιοχή και αποτελείται από 16.500 Τούρκους ομογενείς μας. Τα έσοδα ως τώρα εξασφαλίζονταν από την ενασχόληση με τον καπνό. Αυτό το επί δεκαετίες έσοδο, με τους περιορισμούς σιγά σιγά μειώθηκε. Οι εργατικοί μας ομογενείς απέναντι σε αυτό το βάσανο, πήγαν σε πολλές χώρες του εξωτερικού, άρχισαν να δουλεύουν ως εργάτες σε ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες, και έφτασαν να γίνουν ιδιοκτήτες τους. Θέλω να συγχαρώ και αυτούς για τις επιτυχημένες εργασίες τους.



Του λέει κάτι ο πρόξενος στο αυτί και αμέσως….



Δεν θέλω να μακρύνω τον λόγο μου, καθώς ο υπουργός μας θα πει τόσο σημαντικά πράματα που δεν πρέπει να μακρηγορώ. Προσφέρω σε όλους σας τις ευχαριστίες μου και δίνω τον λόγο στον αξιότιμο βουλευτή Τσετίν Μάντατζη.



Ομιλία Τσετίν Μάντατζη.



Κύριε υπουργέ της μάνας πατρίδας Τουρκικής δημοκρατίας και αντιπρόεδρε της κυβέρνησης, καθώς και επιτροπή που τον συνοδεύει, σήμερα εδώ πέρα στην Δυτική Θράκη μας, στον Εχίνο μας -που πάντα αποκαλώ- στο Τσαννάκαλέ μας, καλώς ήρθατε. Καλώς ήρθατε, όπως βλέπετε εμείς πιστεύουμε, εμείς εμπιστευόμαστε και μέσα σε ενότητα και ομοψυχία συνεχίζουμε τον αγώνα μας.



Αχμέτ Μέτε.



Κύριε υπουργέ μου, αξιότιμοι βουλευτές μου, δήμαρχοι, κύριε πρόξενε μου



Συνθήματα : ¨Να σπάσουν τα χέρια που απλώνονται στον μουφτή μας¨



Ο Θεός να βοηθήσει. Η μουφτεία είναι η ψυχή μας. Να σπάσουν τα χέρια που απλώνονται στην μουφτεία. Αξιότιμοι βουλευτές μου, δήμαρχοι, πρόξενε μου και πολύ αξιότιμοι συμπολίτες μου. Θα μιλήσω σύντομα. Όταν ο υπουργός ήρθε στην Κομοτηνή, είπε πως θέλει να δει την Ξάνθη και τον Εχίνο.



Συνθήματα : Η πιο μεγάλη-ισχυρή είναι η Τουρκία !



Ευχαριστώντας τον υπουργό, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον δήμαρχο και τον κόσμο από τα γύρω χωριά. Πραγματικά…..



Ομιλία Μπουλέντ Αρίντς.



Συνθήματα : Η Τουρκία είναι υπερήφανη για σένα



Αξιότιμα αδέρφια μου, αξιότιμοι Εχινιώτες αδερφοί μου, αδερφές μου, κύριοι, αγαπητοί μου νέοι, ωραία μου παιδιά, ο Θεός να μας βοηθάει όλους. Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτήν την αδερφοσύνη που επιδεικνύετε, αποτελέσατε πολύ ωραία εικόνα. Οι νέοι που μας υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό με τα μηχανάκια τους…. Είμαι πολύ χαρούμενος για την υποδοχή που έκαναν οι άνθρωποι σε εμένα και στην επιτροπή στους δρόμους, στις συνοικίες, από τα μπαλκόνια, από τα παράθυρα και από τις άκρες των δρόμων και σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτό. Τώρα θα συνεχίσω την ομιλία μου αλλά θα απευθυνθώ στους δίπλα μου. Στο μπαλκόνι να μείνω μόνο εγώ και η σύζυγος μου, και στέλνω τους άλλους ανάμεσα σας. Άιντε φίλοι μου.



Αξιότιμα αδέρφια μου. Στον Εχίνο υπάρχει μεγάλη αγάπη, ενέργεια, ενθουσιασμός, και δυναμισμός. Αυτήν την αγάπη οι νέοι μας την παρέλαβαν κατά κύματα από τους γεροντότερους μας. Το όνομα σας δεν ακούγεται μόνο εδώ σε αυτήν τη περιοχή αλλά σε όλο τον κόσμο. Κόψτε λίγο το χειροκρότημα να πω δύο λόγια. Όχι χειροκρότημα σε όλα. Έτσι φαίνεται πως όσοι έρχονται από την Τουρκία, φυσικά θα πάνε στην Κομοτηνή, θα επισκεφτούνε τα χωριά μας και την Ξάνθη, αλλά σίγουρα θα πάνε και στον Εχίνο. Εδώ είναι η ιστορία μας, εδώ μεγάλωσαν οι πρόγονοι μας. Και αν πείτε που είναι οι τίτλοι μας σε αυτή τη χώρα, εγώ δεν μιλάω για τίτλους ιδιοκτησίας. Όταν μπαίνοντας στον Εχίνο είδα στις δύο μεριές τα νεκροταφεία, εκεί βλέποντας κάποιος τους προγόνους μας, τις μάνες και τα αδέρφια μας, αντιλαμβάνεται πώς ζείτε εδώ επί αιώνες και το πόσο γεμάτη δόξα και τιμή είναι η ιστορία μας, και βλέπει πόσο ισχυρές είναι οι αξίες που μας κάνουν αυτό που είμαστε. Ο Εχίνος συζητείται παντού. Αυτοί που έρχονται στην Δυτική Θράκη για να σας αγκαλιάσουν για να ζήσουν αυτόν τον ενθουσιασμό, παραβλέπουν τα πάντα και έρχονται στον Εχίνο μας. Αυτήν την αγάπη και τον ενθουσιασμό δεν τον βλέπει κανείς μόνο στη Δυτική Θράκη αλλά και σε πολλά σημεία των Βαλκανίων. Κάποιος ο οποίος πάει στο χωριό Νομούσα του Κοσσόβου βλέπει παρόμοιο ενθουσιασμό. Όπου και να πας, βλέπεις –έστω και αν δεν είναι σαν τον Εχίνο- αδέρφια μας σαν εσάς που επί αιώνες παραμένουν όρθιοι και ισχυροί, που υπερασπίστηκαν την παρουσία τους, και με τιμή παρέμειναν Τούρκοι και μουσουλμάνοι . Επί αιώνες έτσι ζήσαμε και με αυτές τις ομοιότητες θα ζήσουμε. Με την ταυτότητα μας, με τον τουρκισμό μας, με τον μουσουλμανισμό μας θα ζήσουμε επί αιώνες. Αξιότιμα αδέρφια μου η επίσκεψη μου στη Θράκη είχε δύο στόχους. Πρώτον, δεκαπέντε χρόνια πριν ο Θεός στις 24 του μηνός πήρε τον Αχμέτ Σαδίκ δίπλα του……….



Συνθήματα : Oı μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η πατρίδα δεν διασπάται !!



………….



Έχουμε την πίστη μας, την εμπιστοσύνη για το αύριο…………………. Αξιότιμοι αδερφοί μου, πρώτα επισκεφτήκαμε την Κομοτηνή όπου για μια ακόμη φορά τιμήσαμε, προσφέραμε τις ευχαριστίες μας, είπαμε τις προσευχές μας και κάναμε τις ομιλίες μας. Μετά πήγαμε στο Εσκί τζαμί για το μεβλίτ και το βράδυ φάγαμε μαζί, ολοκληρώνοντας έτσι την επίσκεψη μας στη Κομοτηνή. Σήμερα στην Ξάνθη μετά την επίσκεψη στην μουφτεία μας και στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης, ήρθα στο χωριό σας. Εγώ ήρθα εκπροσωπώντας την κυβέρνηση μας., ως εκ τούτου αυτός που με εξουσιοδότησε να έρθω είναι ο πρωθυπουργός μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Συνθήματα : Ερντογάν, αρκεί!



Σας μεταφέρω την αγάπη και τους χαιρετισμούς των συναδέλφων μου. Μαζί μου έχει έρθει και ο βουλευτής Μαγνησίας Μπουλέντ .. .βρίσκεται ανάμεσα σας, μαζί μας είναι ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί από την περιοχή της Προύσας Μουσταφά Ντουντάρ. Ο βουλευτής μας Μεχμέτ Μουεεζίνογλου δεν μπόρεσε να έρθει καθώς αρρώστησε η γυναίκα του, αλλά στέλνει τα χαιρετίσματα του. Ο βουλευτής Ανδριανούπολης Μπουντάκ του κόμματος ΑΚΠ, μετά το δείπνο έφυγε για την Ανδριανούπολη.



Εγώ όταν για πέντε χρόνια ήμουν πρόεδρος της βουλής , πάντα ήθελα να έρθω εδώ, να σας δω , να σας αγκαλιάσω αλλά δεν παρουσιάστηκε ευκαιρία. Στο κοινοβούλιο μπήκα το 1995. Το 1996 μου είπαν ότι υπάρχει Ομάδα Αλληλεγγύης Δυτικής Θράκης, και μου είπαν : ¨θέλετε να γίνετε μέλος ;¨. Φυσικά τους είπα ο αγώνας της Δυτικής Θράκης, είναι και δικός μας αγώνας. Στην Μαγνησία υπάρχουν πολλά αδέρφια μας που μετανάστευσαν από την Δυτική Θράκη, πολλοί από την περιοχή της Ξάνθης, ξέρω και τους συγγενείς του βουλευτή Μάντατζη εκεί και συγγενείς του χότζα μας του Ιμπραίμ Σερίφ στο κέντρο της Μαγνησίας. Έτσι έγινα αμέσως μέλος. Έξι μήνες μετά, το ΥΠΕΞ μου έστειλε ένα γράμμα. Το γράμμα έγραφε : ¨Είναι γνωστό πως γίνατε μέλος της Ομάδας Αλληλεγγύης Δυτικής Θράκης. Στην Ελλάδα υπάρχει μια εφημερίδα ονόματι Στόχος. Αυτή η εφημερίδα όλους όσους γίναν μέλος σε αυτήν την Ομάδα Αλληλεγγύης τους έβαλε στην ¨μαύρη λίστα¨.- Συνθήματα : Ουουουουουουου !!!- Εσείς που τα ονόματα σας αναφέρονται πλέον δεν μπορείτε να μπείτε στην Ελλάδα. Αν μπείτε είστε στην μαύρη λίστα, να προσέχετε τον εαυτό σας¨. Αυτό ήταν το 1996. Κανένας από εμάς που ήμασταν σε αυτήν την Ομάδα Αλληλεγγύης, δεν έφυγε….



………………………



Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αργότερα γνωρίστηκα με την κυρία Μπενάκη. Ήταν καθηγήτρια και πρόεδρος της ελληνική βουλής. Της είπα πως πρέπει να δημιουργήσουμε καλές σχέσεις ανάμεσα στις χώρες μας, να δημιουργήσουμε φιλίες. Είμαστε δύο κοντινοί γείτονες. Έχουμε γειτονία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτά που έγιναν στο παρελθόν. Ελάτε εσείς στη Τουρκία, να έρθω και εγώ στην Αθήνα. Μου είπε πως θα ήταν πολύ καλά, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει. Γιατί ; Διότι μου είπε ¨λόγω κάποιων γεγονότων του παρελθόντος δεν μπορούμε να ιδρύσουμε σχέσεις ανάμεσα στα κοινοβούλια. Εσείς πήρατε απόφαση για casus belli. Όταν άρετε αυτήν σας την απόφαση τότε ίσως μπορεί να υπάρξουν σχέσεις¨. Και εμείς τους είπαμε πως ¨και εσείς έχετε διαπράξει αδικίες και έχετε πάρει αποφάσεις, αλλάξτε γνώμη για αυτά και εμείς θα σκεφτούμε για το casus belli. Λέγαμε ένα merhaba-καλημέρα-καλησπέρα, αλλά ούτε αυτή μπορούσε να έρθει στην Τουρκία ούτε εγώ στην Ελλάδα. Εντέλει το 1999 οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας άρχισαν να βελτιώνονται και να γίνονται θετικά βήματα. Αργότερα η κυβέρνηση του ΑΚΠ, και με την προηγούμενη κυβέρνηση και με αυτή, οι δύο κυβερνήσεις των χωρών έκαναν βήματα που ανοίγουν δρόμους για την επίλυση των προβλημάτων των ομογενών μας στη Δυτική Θράκη, αλλά και για την ανάπτυξη των δύο χωρών. Σε αυτό το σημείο υπήρξαμε πολύ δραστήριοι. Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας τα τελευταία οκτώ χρόνια είχε πολλές επιτυχίες, κέρδισε μεγάλη φήμη. Τελευταία τον Μάιο, σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός Ερντογάν παίρνοντας μαζί του και δέκα υπουργούς ήρθε στην Αθήνα. Έγιναν συνομιλίες. Όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας έδωσαν μεγάλη σημασία σε αυτήν την επίσκεψη. Στο τέλος της διήμερης επίσκεψης υπογράφτηκαν 22 συμφωνίες. Λήφθηκαν αποφάσεις σε υψηλό επίπεδο και με στόχο την στρατηγική συνεργασία. Από το σημείο που ξεκινήσαμε μέχρι εδώ που φτάσαμε σήμερα, πλέον είμαστε σε πολύ θετικό σημείο. Αν οι δύο κυβερνήσεις δώσουν τα χέρια, αν κάνουν καλές πράξεις, και βοηθάνε και στηρίζουν η μία την άλλη, τότε και οι δύο χώρες θα επωφεληθούνε και η Τουρκική μας μειονότητα….



Εσείς γεννηθήκατε και μεγαλώσατε σε αυτά τα χώματα, έχετε τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας. Εδώ σε αυτά τα χώματα δεν είμαστε ενοικιαστές, δεν είμαστε εισβολείς. Αυτά τα χώματα είναι δικά σας και με την υπηκοότητα σας, απλά από πολιτική και νομική σκοπιά θεωρείστε μειονότητα.



……………………………



Όμως εδώ και 600 χρόνια είμαστε σε αυτά τα χώματα. Το μέλλον σας θα είναι πολύ λαμπερό. Σε αυτήν την ωραία γεωγραφία, με τα βουνά της, με τις πεδιάδες της, με τα εύφορα χώματα της, θα ζήσουμε μέσα σε γαλήνη και ευτυχία. Και θα ζήσουμε και σαν Έλληνες πολίτες και με το στάτους της μειονότητας, με τα μειονοτικά δικαιώματα. Αυτό είναι το πιο φυσικό, το πιο θεμελιώδες δικαίωμα μας. Όμως πλέον στον κόσμο αυτά τα δικαιώματα δεν παίρνονται με καβγάδες, με συγκρούσεις και με επαναστάσεις . Δεν είναι ο δρόμος μας αυτός. Τα δικαιώματα μας θα τα διαφυλάξουμε και θα τα υπερασπιστούμε κατά τον καλύτερο τρόπο, και χρησιμοποιώντας το κλειδί της διπλωματίας θα ανοίξουμε αυτές τις πόρτες. Η Τουρκία σε αυτό το θέμα είναι πίσω σας, δίπλα σας. Εμείς σας εμπιστευθήκαμε και εσείς μας εμπιστευθήκατε. Ο Θεός να μην μας χωρίσει. Αξιότιμα αδέρφια μου, μέσω του νόμου, μέσω της πολιτικής, με την διπλωματία της εξωτερικής πολιτικής τα προβλήματα θα λυθούνε. Θα δώσουμε αγώνα για αυτό. Είτε μέσω των κυβερνήσεων, είτε στην Ε.Ε. , είτε αν χρειαστεί στο ΕΔΑΔ, είτε στο Συμβούλιο Υπουργών, όπου χρειαστεί θα χτυπήσουμε πόρτες και θα ζητήσουμε τα τα δίκια μας. Μπορείτε να πείτε πως ακόμη και στο σημείο που είμαστε σήμερα υπάρχουν προβλήματα. Το θέμα του μουφτή, τα σχολεία, το θέμα των βακουφίων, Αυτά θα λυθούνε. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε είναι πιο καλό σε σχέση με παλιά. Το αύριο θα είναι ακόμη καλύτερο. Να είστε σίγουροι για αυτό.



Μου υπενθυμίζουν κάτι. Παλιά μιλούσα 3-4 ώρες. Όλοι μου λένε πως είμαι σκληρός αλλά είμαι ένας πονόψυχος άνθρωπος. Προσέξτε, για να μην φανεί ότι έκλαψα έβαλα γυαλιά. Βλέπω ότι θέλουν να με αγκαλιάσουν, να μου φιλήσουν το χέρι και μου λένε πως είναι έτοιμοι να κλάψουν. Μα και εγώ, δύσκολα συγκρατιέμαι. Δόξα τω Θεώ, έχουμε τα τζαμιά μας, τα μαθήματα Κορανίου μας, τα σχολεία μας και τους δάσκαλους μας που ανατρέφουν ωραία παιδιά. Αυτά είναι το μέλλον μας. Όσο στηρίζουμε τις εθνικές και πνευματικές τους αξίες, όσο ο πατέρας , η μητέρα και ο αδερφός τους τα στηρίζει, όσο είναι δεμένο με τα χώματα του και την πατρίδα του, όσο δεν σας ξεχνάει, τόσο ισχυροί θα γίνουμε. Αυτά τα παιδιά ας ανατραφούνε καλά. Να ετοιμάσουμε ένα ωραίο μέλλον για αυτά, και να γίνουμε πολύ πιο ισχυροί και δυνατοί σε σχέση με το παρελθόν. Αξιότιμα αδέρφια μου ένας μεγάλος είχε πει : Η ζωή είναι πίστη και αγώνας. Στα τουρκικά το λέμε ως εξής : Η ζωή απαρτίζεται από αγώνες. Βάζετε τους στόχους σας, πιστεύετε, εμπιστεύεστε προσπαθείτε, και η επιτυχία θα είναι δική σας. Κοιτάξτε για να φτάσουμε ως εδώ από που περάσαμε, από τι φυλακές περάσαμε, τι σκοτωμοί υπήρξαν, όλα αυτά τα αντιμετωπίσαμε με γενναίο τρόπο με τη βοήθεια του Θεού. Συνθήματα : Καταραμένο το ΠΚΚ !! Σε αυτόν τον αγώνα μας ένα από τα πιο ωραία παραδείγματα υπήρξε ο γνωστός σας, ο αείμνηστος Μεχμέτ Εμίν Αγγά. Ο Θεός ας τον αναπαύει. Να ευχαριστήσω όλα τα αδέρφια μου που συνεχίζουν σταθεροί τον αγώνα του, που συνεχίζουν να παρέχουν τις καλές υπηρεσίες τους. Έχουμε τα τζαμιά μας, τα μαθήματα Κορανίου μας, τα χάτιπ μας, με αυτά πάμε μπροστά. Αυτά τα έχουμε ανάγκη για να διαφυλάξουμε την ύπαρξη μας. Διαφορετικά χάνουμε πολλά πράματα, και γινόμαστε άτομα που δεν ξέρουν τον εαυτό τους και χωρίς ρίζες, ο Θεός να μην επιτρέψει. Είμαστε σαν ένα τεράστιο πλατάνι. Τις ρίζες του τις άπλωσε στον κόσμο και εκατομμύρια ανθρώπους τους συνένωσε. Σκεφτείτε το πλατάνι –και ως σύμβολο των Οθωμανών- που εξακόσια χρόνια πριν απλώθηκε και έγινε ένα από τα πιο ισχυρά κράτη στον κόσμο. Από τέτοια γενιά είμαστε, και ως γόνοι τέτοιας ιστορίας περάσαμε πολλά.



…………….



Για τον Μεχμέτ Εμίν Αγγά εύχομαι να τον ελεήσει ο Θεός και να τον αναπαύσει. Αξιότιμα αδέρφια μου, σε λίγο θα αποχωρήσουμε, θα πάμε στα Ίψαλα και από εκεί –πρώτα ο Θεός- με ελικόπτερο στην Κωνσταντινούπολη. Εγώ ήρθα για να σας αγκαλιάσω. Τρία λόγια έχω να σας πω



……………………



Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στον Θεό, σε αυτούς που πηγαίνουν στο σωστό δρόμο. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που υπερασπίζονται τα δίκια τους, σε αυτούς που για να πάρουν τα δίκια τους δίνουν σαν τα λιοντάρια τον σωστό αγώνα. Στην Αλγερία βρεθήκαμε. Μας είπαν : ¨Εσείς 300 χρόνια εδώ ήσασταν, ήμασταν κάτω από τη σημαία σας, υπήρχε δικαιοσύνη, ανθρωπιά, μετριοπάθεια και πολιτισμός. Αργότερα ήρθαν οι Γάλλοι, τριάντα χρόνια έμειναν και 1,5 εκατομμύριο κόσμος μας πέθαναν. Όπου και να πάμε τα ίδια μας λένε. Στο Σουδάν πάμε τα ίδια, στην Μέση ανατολή, στα Βαλκάνια, ιδρύσαμε μεγάλο πολιτισμό ως εκπρόσωποι του δικαίου, χωρίς να ανακατευόμαστε στην πίστη των άλλων, χωρίς να προκαλούμε κακό λόγω καταγωγής κάποιου, και με σεβασμό στην ζωή του. Προσέξτε πριν λίγες μέρες είχαμε την επέτειο της σφαγής στην Σεμπρένιτσα,. Ήρθαν οι Σέρβοι και με την προδοσία των Ολλανδών, 8.500 μουσουλμάνους τους σκότωσαν. Επρόκειτο για μια ντροπή για την ανθρωπότητα. Ιδιαίτερα για τους άοπλους ανθρώπους, που τους πήγαν στην ανακηρυγμένη ως ασφαλή ζώνη και τους πήγαν απέναντι στα όπλα. Αυτό δεν έγινε πριν από 500 ή 400 χρόνια αλλά πριν από 10 χρόνια. Εδώ βέβαια σε αυτά τα χώματα ζούμε μέσα σε γαλήνη και ειρήνη, κοιτώντας με ελπίδα το μέλλον. Πίσω σας υπάρχει η Τουρκία, η Τουρκία είναι 70 εκατομμύρια. Και τα 70 εκατομμύρια όποιο κόμμα και αν είναι για την Δυτική Θράκη τα ίδια λόγια λένε, τις ίδιες αποφάσεις παίρνουνε. Για αυτό να μην έχετε καμία ανησυχία



……………………



Συνθήματα : Η Τουρκία είναι υπερήφανη για εσάς !! Θα τα κάνουμε όλα σκεφτόμενοι ως εξής. Δεν έχουμε καβγάδες, δεν έχουμε συγκρούσεις. Οι υπάρχοντες νόμοι, κανόνες και η συνταγματική τάξη για εμάς είναι σημαντικά. Μέσω του νόμου θα προσπαθήσουμε να τα αλλάξουμε. Με πολιτική κα πρώτα ο Θεός με την διπλωματία θα τα λύσουμε. Εσείς να είστε όλοι μαζί.



……………………………



Προσπαθήστε μέσω αυτής της ενότητας να εκλέξετε κι άλλους βουλευτές, δημάρχους και αντινομάρχες. Εμείς σαν Τουρκική κυβέρνηση πράττουμε αυτό που μας αναλογεί. Η ουσία των λόγων μου είναι η εξής : Σας αγαπάμε πολύ. Και εσείς προσευχηθείτε μαζί μας. Κοιτάξτε μεθαύριο είναι ημέρα –καντήλι. Ας είναι ευλογημένη για όλους μας. Έρχεται και το Ραμαζάνι, ας είναι πλήρες αφθονίας. Να προσευχόμαστε ο ένας για τον άλλο. Να επιθυμούμε το καλό για την χώρα και την πατρίδα μας, να ζητάμε ειρήνη, γαλήνη και πρόοδο και να προχωράμε καρδιά με καρδιά και χέρι με χέρι. Να σας έχει ο Θεός καλά.



Σχόλιο : Η αναφορά στο Κόσσοβο ήταν τυχαία ; Ο κύριος Αρίντς δεν ξεκαθάρισε κάτι. Αφού προορίζει για τους ομόφρονες του τον ρόλο του λιονταριού, για εμας τι σχέδια έχει ;



Προσέξτε και την αλαζονία του υπουργού που αν και προσκεκλημένος τους διώχνει από το μπαλκόνι για να φαίνεται μόνο αυτός και η γυναίκα του !!!!! Καλά τους έκανε όμως. Να καταλάβουν πόσο τους υπολογίζει.



Όλη η ομιλία μυρίζει νεοοθωμανικά οράματα. Φαίνεται τελικά ότι η επιλόγή του ονόματος για τον μειονοτικό σύλλογο ¨Πλάτανος¨ της Ξάνθης δεν ήταν τυχαία. Για προσέξτε τι λέει ο υπουργός για τα πλατάνια.



Αλλά και για τα συνθήματα που φώναζε ο κόσμος, τι να πεις….Αν αυτοί είναι οι συντοπίτες μας τότε η δική μου απάντηση είναι η εξής : Gerilla vuruyor Kurdistani kuruyor !



















Αναρτήθηκε από ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ
 
http://ethniki--paliggenesia.blogspot.com/2010/08/blog-post_02.html