Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Παλαιστίνη ,ακούει κανένας ;θυμάται κανένας ;

"Μετά τη λήξη της εκεχειρίας


Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας





Θρήνος και οργή στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας

Γάζα


Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν στο βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, μια ημέρα μετά τη λήξη της εξάμηνης εκεχειρίας που κήρυξε Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Γάζα.



Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, ένας πύραυλος εκτοξεύθηκε εναντίον ομάδας ενόπλων Παλαιστινίων στο Μπέιτ Λαχίγια. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι στόχος ήταν ομάδα ανδρών μετά την εκτόξευση δύο ρουκετών στο νότιο Ισραήλ.



Εν τω μεταξύ, το πλοίο Dignity που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια έσπασε για πέμπτη φορά από τη θάλασσα τον ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και κατέπλευσε το πρωί του Σαββάτου σε λιμάνι τη περιοχής.



Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι της Λάρνακας και μεταφέρει βρεφικό γάλα και έναν τόνο φαρμακευτικού υλικού για τον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.



Μεταξύ των 17 ξένων ακτιβιστών που επιβαίνουν του πλοίου, περιλαμβάνονται τρεις Λιβανέζοι, δύο μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης του Κατάρ και δύο Ισραηλινοί, εκ των οποίων ένας δημοσιογράφος.



Πρόκειται για την πέμπτη αποστολή του κινήματος Free Gaza από τον περασμένο Αύγουστο. Και άλλα πλοία, ανάμεσά τους λιβανικά και ιρανικά, αναμένεται να πλεύσουν προς τη Γάζα.



Οι ισραηλινές Αρχές δεν επέτρεψαν πριν από έναν περίπου μήνα ωστόσο τον κατάπλου ενός λιβυκού πλοίου που μετέφερε 3.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, που πλήττονται από τον ισραηλινό αποκλεισμό που έχει επιβληθεί από τον Ιούνιο 2007 και την ανάληψη της εξουσίας από την Χαμάς.



Διεθνείς οργανώσεις αρωγής προειδοποιούν για ανθρωπιστική καταστροφή, εάν δεν χαλαρώσει ο αποκλεισμός."



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέρασε ένας χρόνος από τους βομβαρδισμούς στην λωρίδα της γάζας και ακόμα κανένας ισραηλινός φονιάς δεν δικάστηκε για εγκλήματα πολέμου .