Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν πάμε καλά..

Την ανησυχία της εξέφρασε η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για την αύξηση κρουσμάτων ρατσιστικής βίας (!) στη χώρα μας. Με ανακοίνωση της, ζήτησε παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου αναφέροντας ως παράδειγμα την "περίπτωση του Άγιου Παντελεήμονα, στην Αθήνα, όπου οι επιθέσεις κατά αλλοδαπών και οι συμπλοκές έχουν δημιουργήσει μια έκρυθμη και ανεξέλεγκτη κατάσταση, που επηρεάζει όλους τους κατοίκους της περιοχής".




Μιλά για ρατσισμό και ξενοφοβία η Ύπατη Αρμοστεία. Μιλά για αιτούντες ασύλου και πρόσφυγες. Αποδεικνύοντας έτσι πως δε γνωρίζει - ή δεν θέλει να γνωρίζει - τι συμβαίνει πραγματικά στην Ελλάδα. Δεν έχουμε πρόσφυγες στην Ελλάδα. Δεν έχουμε αιτούντες ασύλου. Έχουμε εκατομμύρια λαθρομετανάστες τους οποίους η κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου, αποφάσισε να νομιμοποιήσει πρόσφατα.



Μιλά για απόλαυση βασικών δικαιωμάτων η Ύπατη Αρμοστεία. Αποτελεί άραγε βασικό δικαίωμα η λαθραία εισροή σε μια χώρα; Αποτελεί βασικό δικαίωμα το παράνομο εμπόριο; Αποτελεί βασικό δικαίωμα η διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και λοιπών "αγαθών";



Μιλά για καλλιέργεια κλίματος ανοχής και σεβασμού της διαφορετικότητας η Ύπατη Αρμοστεία. Ας την ενημερώσοYN λοιπόν γιατί χορτάσαμε διεθνιστικές ασυναρτησίες.



http://www.hellasontheweb.org/2009-05-25-15-24-30/2009-07-11-08-19-41/817-2010-09-17-20-25-55

Ξεχειλίζει ο Εβρος από λαθρομετανάστες

Σε κύρια πύλη εισόδου παράνομα εισερχόμενων μεταναστών στη χώρα έχει μετατραπεί ο Εβρος. Η αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφάρμοσε η Frontex στο Αιγαίο απέτρεψε τα κυκλώματα να διοχετεύουν τους παράνομους μετανάστες στα νησιά και να προτιμούν την περιοχή του Εβρου, απ’ όπου από τις αρχές του 2010 έχουν εισέλθει στη χώρα περισσότεροι από 14.000 λαθρομετανάστες.




Σύμφωνα με αναφορά που έχει αποστείλει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Εβρου, Ελένη Τσιαούση, στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, σε σχέση με το 2009 παρουσιάζεται αύξηση της εισόδου των λαθρομεταναστών κατά 313,8% τον Μάιο, κατά 398,8% τον Ιούνιο, και κατά 388,6% τον Ιούλιο.



Μόνο τον Ιούλιο του 2010 από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας συνελήφθησαν 3.727 μετανάστες, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός τον Ιούλιο του 2009 ήταν μόλις 331. Το πρόβλημα τείνει να γίνει εκρηκτικό και ήδη ακούγονται «επίσημες φωνές» να ζητούν να ασφαλισθούν τα χερσαία περάσματα με συρματόπλεγμα!



Οι μετανάστες προέρχονται κυρίως από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία, το Ιράκ και το Κουρδιστάν. Αυτό που γνωρίζουν πια όλοι, αρχές και πολίτες, είναι πως οι παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες δεν κρύβονται πλέον, αλλά αναζητούν οι ίδιοι τις αστυνομικές αρχές για να παραδοθούν και να πάνε στους χώρους υποδοχής, όπου διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες.



Το πρόβλημα διογκώνεται από την έλλειψη χώρων υποδοχής, αλλά και τη συμπεριφορά της Τουρκίας η οποία δεν εφαρμόζει τις συμφωνίες επανεισδοχής των μεταναστών, επικαλούμενη τυπικούς λόγους. Πρόσφατα 32 μετανάστες εγκλωβίστηκαν στον ποταμό Εβρο και δεν τους παραλάμβαναν από την πλευρά της Τουρκίας με τη δικαιολογία ότι είναι μετανάστες που θέλουν να μπουν παράνομα στη χώρα τους!



Η δύναμη των συνοριακών φυλάκων στον Εβρο είναι 400 άτομα. «Εχουμε φτάσει στα όριά μας», μας λέει ο γ.γ. της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εβρου, Κωνσταντίνος Χατζηαναγνώστου. «Οι συνθήκες στους χώρους υποδοχής των μεταναστών είναι απαράδεκτες. Στο Τυχερό ο χώρος υποδοχής είναι πρώην σιταποθήκη».



ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΣΣΑΣ

«Τώρα περνάνε τα σύνορα μέρα μεσημέρι»



«Φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε κοινωνική έκρηξη στην περιοχή. Εμείς υπολογίζουμε ότι περισσότεροι από 24.000 λαθρομετανάστες πέρασαν τα σύνορα το τελευταίο δεκάμηνο», μας λέει ο δήμαρχος Βύσσας, Παναγιώτης Σιανκούρης. «Στοιβάζονται στους χώρους υποδοχής όπου διαμένουν διπλάσιοι από όσους μπορούν να υποδεχτούν. Πέρυσι προσπαθούσαν να κρυφτούν, ενώ τώρα περνάνε τα σύνορα μέρα μεσημέρι.



Η περιοχή δίνει την αίσθηση ότι είναι ξέφραγο αμπέλι, γι’ αυτό προτείνω να τοποθετηθεί τουλάχιστον ένα συρματόπλεγμα μήκους 12,5 χλμ. στα χερσαία σύνορα για την προστασία της περιοχής. Αρκετοί μετανάστες είναι αγνώστου προελεύσεως και δεν έχουν έγγραφα, ενώ δεν γνωρίζουμε αν είναι φορείς ασθενειών».





ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

«Να ενισχύσουμε τους χώρους συγκέντρωσης»



«Οι χιλιάδες άνθρωποι που συλλαμβάνονται πρέπει να φάνε, να ντυθούν, να γίνουν οι ιατρικές τους εξετάσεις στο νοσοκομείο, να δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα στα παιδιά. Αυτά συνεπάγονται ένα τεράστιο κόστος για την περιοχή μας. Πέρα, βέβαια, από τις συνέπειες στον τόπο μου, να σκεφτούμε ότι όλοι αυτοί οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι μόλις παρέλθει το χρονικό διάστημα που προβλέπει ο νόμος, φεύγουν με ένα χαρτί που λέει ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα.



Και, βέβαια, κατευθύνονται προς την υπόλοιπη Ελλάδα! Τώρα θα πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα την υποδομή παρακολούθησης των συνόρων μας και να ενισχύσουμε τους χώρους συγκέντρωσης και κράτησης των μεταναστών. Θα πρότεινα δε να εγκατασταθεί κλιμάκιο της Frontex στην περιοχή».



Νίκος Β. Τσίτσας

Εθνος





--------------------------------------------------------------------------------

Γκρούεφσκι: Ψευδείς οι δηλώσεις Παπανδρέου και Δρούτσα για την ονομασία!

Για τα Σκόπια, η επανάληψη της θέσης της Ελλάδας περί "erga omnes" και, αλλαγή του Συντάγματος στην περίπτωση που χρειαστεί, καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει μετατόπιση της θέσης της Ελλάδας. Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση των Σκοπίων επιθυμεί διπλή ονομασία: Μία την οποία θα χρησιμοποιεί με την Ελλάδα στις διμερείς επαφές, και μία για όλον τον υπόλοιπο κόσμο, που δεν είναι άλλη από το "Δημοκρατία της Μακεδονίας".




Τι δήλωσε ο υπερεθνικιστής Γκρούεφσκι:



«Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στη Νέα Υόρκη, κατέδειξαν ότι οι ελπίδες για επίλυση του ζητήματος της ονομασίας που δημιούργησαν κατά την προηγούμενη περίοδο ήταν ψευδείς, διότι εκφράζουν εκ νέου εντελώς ακραίες θέσεις. Αυτό αποτελεί μεγάλη απογοήτευση για όλους εμάς και δεν είναι προς την κατεύθυνση των εποικοδομητικών προσπαθειών για εξεύρεση λύσης».





«Τέτοιες δηλώσεις διαψεύδουν πολλούς στη Μακεδονία, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις υποστήριξαν ότι η Ελλάδα είναι ευέλικτη, ενώ η Μακεδονία δεν είναι», είπε ακόμη ο Γκρούεφσκι, προσθέτοντας ότι αν και συνεχίζει να είναι αισιόδοξος ότι είναι εφικτό να υπάρξει λύση, η αισιοδοξία δεν αρκεί.



«Δεν ξέρω κατά πόσο τέτοιες δηλώσεις είναι προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των θέσεών τους ενόψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Εάν, όμως, πράγματι εμμένουν σε τέτοιες θέσεις, αυτό δεν αποτελεί εποικοδομητική στάση και δεν πρόκειται να συνεισφέρει στην υπέρβαση του ζητήματος. Εάν πράγματι η Ελλάδα εμμένει σε αυτή τη θέση - και φαίνεται πως εμμένει, διότι την επαναλαμβάνουν συνεχώς -, αυτό δείχνει κάτι διαφορετικό από αυτό που διακηρύσσουν. Αφενός κατά καιρούς διακηρύσσουν ότι έχουν βούληση, ότι είναι εποικοδομητικοί και θέλουν να επιλυθεί το πρόβλημα, αφετέρου παρουσιάζουν μία θέση που είναι μια εντελώς ακραία θέση, ίσως πιο ακραία από τη θέση της προηγούμενης Κυβέρνησης», είπε ο Γκρούεφσκι, συμπληρώνοντας ότι αυτό είναι αρκετά ανησυχητικό.



Σχετικά με τις αναφορές ότι αποφεύγει να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο Γκρούεφσκι ανέφερε ότι μια τέτοια συνάντηση δεν είχε καν συμφωνηθεί. Υπενθύμισε ότι έχει απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό για συνάντηση στην πΓΔΜ ή οπουδήποτε αλλού και οποιαδήποτε χρονική στιγμή, εφόσον Ο Γ. Παπανδρέου κρίνει ότι αυτό θα συνεισέφερε στην ταχεία επίλυση του προβλήματος.



Όσο για τη δήλωση του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς , ότι το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με διάλογο μεταξύ των ηγεσιών των δύο χωρών, ο Γκρούεφσκι λέει ότι αυτό δεν σημαίνει πως ο κ. Νίμιτς παραιτείται της διαπραγματευτικής διαδικασίας.



«Δεν νομίζω πως παραιτείται. Υποδεικνύει ότι όλες οι μορφές επικοινωνίας είναι σωστές και θα συνεισφέρουν στην υπέρβαση αυτού του προβλήματος».



Macedonia Hellenic Land

με πληροφορίες από ΕΡΤ

Για την Ελληνική Κυβέρνηση

Η Τουρκία εφαρμόζει στη Βόρεια Ελλάδα το κυπριακό μοντέλο για τη Θράκη. Όσα διέπραξε στην Κύπρο από τη δεκαετία του '50, τώρα τα επαναλαμβάνει και στη Θράκη. Όχι μόνο με πρωτοβουλία της Άγκυρας, αλλά με καλά προετοιμασμένη εμπλοκή της Ισλαμικής Διάσκεψης. Προς επίρρωση τούτου επισημαίνεται το ψήφισμα 3/34-Μ.Μ., της 34ης συνεδρίας των ΥΠΕΞ στο Ισλαμαμπάντ. Υπογραμμίζεται και η 35η διάσκεψη 18-20 Μαΐου 2010 και η απόφαση Αρ. 3/37 Μ.Μ. στο Τατζικιστάν, ότι «η τουρκική μουσουλμανική κοινότητα και οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του μουσουλμανικού κόσμου».




Τα δεδομένα που προμηνύουν, λογικά, νέες εθνικές περιπέτειες, διαπιστώνονται από την αντικειμενική παρατήρηση όσων συμβαίνουν στην Κομοτηνή, με τις προκλητικές δραστηριότητες τού εκεί τουρκικού προξενείου, που οργανώνει την εφαρμογή των σκοτεινών σχεδίων της Άγκυρας, όπως την τουρκοποίηση των Πομάκων και τη δημιουργία συνθηκών όμοιων με τα συμβάντα στην Κύπρο κατά τη θεωρία Νιχάτ Ερίμ του 1956 και την αιτιολογία Αχμέτ Νταβούτογλου το 2009.



Εδώ, δεν θεωρείται άσκοπη η επανάληψη του τεκμηρίου των αρχείων του «Φόρεϊν Όφις», διά του οποίου αποκαλύπτεται ότι η Βρετανία «ενδιαφέρεται για τη δυνατότητα διεκδικήσεων από την Τουρκία στη Δυτική Θράκη, σαν αντίβαρο στην ελληνική πολιτική στην Κύπρο» - Έγγραφα: F0371/117661, R.G. 1081/1333.



Υπενθυμίζεται ότι της Ισλαμικής Διάσκεψης προεδρεύει ο Τούρκος καθηγητής Ekmeleddin Ihsanoglou, από το 2005 και ότι η Τουρκία κτυπά όταν αισθάνεται δυνατή και έχει δεδηλωμένη συμμαχική υποστήριξη!.. Προστίθεται και η συμφωνία Μακμίλαν - Ζορλού του 1955 για εγκατάσταση 300 χιλιάδων εποίκων στην Κύπρο, που είναι πια γεγονός.



Σ' αυτό το πλαίσιο γεγονότων και συλλογισμών, θα ήταν άραγε υπερβολή η επισήμανση ότι η προβοκάτσια της 7ης Ιουνίου 1958, με βόμβα στο τουρκικό προξενείο Λευκωσίας, που παραδέχτηκε ο Ρ. Ντενκτάς στις 26 Ιουνίου 1984 και ήταν το έναυσμα της αιματοχυσίας του θέρους του 1958 με τους 80 σκοτωμένους Έλληνες ανά την Κύπρο, και η προβοκάτσια στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης στις 5 Σεπτεμβρίου 1955 με αποτέλεσμα το πογκρόμ της Κωνσταντινούπολης, δεν είναι απίθανο να συνδεθούν με προανακρούσματα εφιαλτικών επεισοδίων στη Θράκη.



Άλλωστε εκεί υπάρχει ήδη τουρκικό προξενείο και τουρκική τράπεζα που χρησιμοποιήθηκαν στην Κύπρο σαν προκαλύμματα της τουρκικής τρομοκρατίας και του συνταγματάρχη Ριζά Βουρουσκάν, ενώ στην Κομοτηνή εστάλη ήδη ένας Ριζά Βουρουσκάν -εγγονός ή ψευδώνυμο- σαν στέλεχος τής εκεί τουρκικής τράπεζας.



Εν κατακλείδι, προστίθεται η προ ημερών δολοφονία Έλληνα, στη Χιμάρα Βορείου Ηπείρου, επειδή μιλούσε Ελληνικά και η βόμβα μολότοφ στο προξενείο Θεσσαλονίκης, για την οποία διεμαρτυρήθη σφόδρα ο Νταβούτογλου...



http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/298520