Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Το μυστήριο της γιγαντιαίας αράχνης του Κονγκό

Το μυστήριο της γιγαντιαίας αράχνης του Κονγκό
Την ώρα που πολυάριθμες αναφορές στον πλανήτη κάνουν λόγο για απόκοσμα ερπετοειδή και ψάρια-τέρατα, με την αλήθεια τους να ελέγχεται ακόμη, υπάρχει πάντα το θέμα με τη μοναδική και ακόμα τρομακτικότερη παρουσία των δίμετρων αραχνών του Κονγκό.

Σε όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, ταξιδιώτες και ερευνητές που βρέθηκαν στο Κονγκό έγιναν μάρτυρες -κατά δήλωσή τους φυσικά- ενός τεράστιου αραχνοειδούς πλάσματος, με τους αυτόπτες μάρτυρες να το εντοπίζουν σε δέντρα ή ακόμα και πλησίον του δρόμου.
Το 2000 μάλιστα το θέμα ήρθε και πάλι στην επιφάνεια, με ντόπιους να κάνουν ακριβέστατο λόγο για τεράστιες αράχνες που «ύφαιναν τους κολοσσιαίους ιστούς τους ανάμεσα σε δέντρα», την ίδια ώρα που κυνηγούσαν πουλιά, μεγάλα τρωκτικά ακόμα και μικρές αντιλόπες!
Η φυσική ανωμαλία της J'ba Fofi, όπως την αποκαλούν οι γηγενείς του Κονγκό, παραμένει μυστήριο, με τους επιστήμονες να υποθέτουν ότι αποτελεί ενδεχομένως συγγενικό είδος της 30 εκατοστών Αράχνης-Γολιάθ της Βραζιλίας, η οποία τρέφεται επίσης με πουλιά...


Read more: http://www.newsbomb.gr/anexhghta/story/392787/to-mystirio-tis-gigantiaias-arahnis-toy-kongko#ixzz2qTY1gN7K

Σκοπιανοί χλευάζουν τη βουλγαρική σημαία στο Facebook

noi
Οι Σκοπιανοί έχουν αναρτή­σει στο Facebook μια φωτογραφία που δείχνει τρεις νεαρούς να κρατούν ένα βουλγαρικό κασκόλ και μια βουλγαρική σημαία και να την χλευάζουν.

Το γεγονός σχολίασε ο πρόεδρος του βουλγαρικού κόμματος VMRO Άνγκελ Τζαμπάζκι:
«Αυτή η φωτογραφία είναι εξαιρετικά αγενής και ηλίθια πρόκληση», είπε και πρόσθεσε ότι αυτά τα ανιστόρητα άτομα δεν γνωρίζουν ότι οι παππούδες τους τιμούσαν αυτήν τη σημαία και πολέμησαν για αυτήν.
Θα συνεχίσει λέγοντας ότι τα νέα παιδιά είναι «θύματα του κομμουνισμού της Γιουγκοσλαβίας και δείχνουν πόση σοβαρή ζημιά έγινε (επί Τίτο) στους απογόνους των Βουλγάρων στην περιοχή των Σκοπίων». (echedoros)

Ρωσία: Η πλειοψηφία των πολιτών νοσταλγεί την ΕΣΣΔ

CCCR
Οι περισσότεροι Ρώσοι αισθάνονται λύπη για τη διάλυση της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών-ΕΣΣΔ και πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.
Τελευταία έρευνα διεξήχθη από το «Λεβάντα Τσέντρ»- Левада-центр, από τις 20 έως τις 24 Δεκεμβρίου 2013, με ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από όλο τον αστικό και αγροτικό πληθυσμό, 1603 ατόμων ηλικίας από 18 ετών και πάνω, σε 130 οικισμούς 45 περιοχών της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 57 τοις εκατό των ερωτηθέντων εξέφρασε τη λύπη του, το 30% δεν μετάνιωσε και 13% ήταν αναποφάσιστοι.
Το 2012, οι αντίθετοι στη διάσπαση της Σοβιετικής Ένωσης ήταν 49%, ενώ το 1992 το ποσοστό έφθανε στο 66 %.
Το μεγαλύτερο ποσοστό νοσταλγίας προς την ΕΣΣΔ ήταν το 2000, όταν το 75% εξέφρασε την θέση ότι δεν έπρεπε να γίνει η διάσπαση της.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι περισσότεροι που εξέφρασαν τη λύπη τους για τη διάλυση της Ένωσης ήταν η παλαιότερη γενιά- 55 ετών και άνω.
Στην ηλικιακή ομάδα 45-54 ετών, εξέφρασαν η λύπη τους το 64%, ενώ η νέα γενιά από 18 έως 24 ετών εξακολουθεί να λυπάται, αν και δεν έχει ζήσει στα χρόνια της ΕΣΣΔ, ενώ το 50 % των ατόμων αυτών είπε ότι δεν λυπούνται για τη διάλυση της Ένωσης, ενώ το 26% ήταν αναποφάσιστοι.
Μια άλλη έρευνα για το ίδιο θέμα, που αυτήν τη φορά πραγματοποιήθηκε από την American Sociological Gallup οι κάτοικοι των περισσότερων μετα-σοβιετικών κρατών, πιστεύουν ότι η κατάρρευση της ΕΣΣΔ έφερε περισσότερο κακό, παρά καλό.
Έτσι, δυσαρεστημένοι είναι η πλειοψηφία των Αρμενίων που έπαψε να υφίσταται η Σοβιετική Ένωση, σε ποσοστό 66%.
Στη δεύτερη θέση είναι το Τατζικιστάν, με 61% υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης.
Στη Ρωσία το ποσοστό των δυσαρεστημένων με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ανέρχεται στο 55 τοις εκατό, ενώ στην Ουκρανία φθάνει το 56%.
Οι νοσταλγοί της ΕΣΣΔ στη Λευκορωσία ανέρχονται στο 38 των ερωτηθέντων και στη Μολδαβία στο 42%. (echedoros)

Στις ΗΠΑ Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Τζον Κέρι

Στις ΗΠΑ

Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Τζον Κέρι

Στις 16 Ιανουαρίου
Με ευρεία ατζέντα, όπως τα διμερή θέματα, οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ και οι εξελίξεις στην περιοχή, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών.
Όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, θα συζητηθούν στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στις 6:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο κ. Βενιζέλος αναμένεται επίσης να ενημερώσει τον κ. Κέρι για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση.
Η ατζέντα της συνάντησης θα περιλαμβάνει, εκτός από τα θέματα που αφορούν το Κυπριακό, την ονομασία της ΠΓΔΜ, την ενέργεια, την τρομοκρατία, τον ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή και ζητήματα ευρωατλαντικών σχέσεων. Κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, όπου αναμένεται να αφιχθεί το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συναντήσεις και με μέλη της Βουλής και της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ θα ενημερώσει στελέχη δεξαμενών σκέψης τόσο για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, όσον και για την ελληνική οικονομική κατάσταση και θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ο κ. Βενιζέλος θα αναχωρήσει από την αμερικανική πρωτεύουσα την Παρασκευή το βράδυ.
Πηγή: AMΠE

Επεισόδιο με Ζουγανέλη, Ψαριανό, Βαρβιτσιώτη

Επεισόδιο με Ζουγανέλη, Ψαριανό, Βαρβιτσιώτη

«Αν υπάρχουν πολιτικοί, να αποχωρήσουν» είπε ο δημοφιλής καλλιτέχνης...
Ενώπιον ενός ιδιαιτέρως χιουμοριστικού περιστατικού βρέθηκαν οι πελάτες του νυχτερινού κέντρου που εμφανίζεται ο Γιάννης Ζουγανέλης…
Ωστόσο δεν γέλασαν τόσο ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός και ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης, που ήταν επίσης στο νυχτερινό μαγαζί, σε ξεχωριστά τραπέζια, καθώς «πηγή έμπνευσης» για τον κωμικό καλλιτέχνη ήταν οι ίδιοι!
Όταν λοιπόν ανέβηκε ο Ζουγανέλης στην πίστα, αντελήφθη την παρουσία του πρώτου και χαμογελώντας είπε:
«Αν υπάρχουν πολιτικοί, να αποχωρήσουν».
Αφού στη σάλα έγινε χαμός από τα γέλια συμπλήρωσε:
«Άντε, Γρηγόρη, φύγε να πας στον φίλο σου τον Κουβέλη».
Ο μεν Ψαριανός, που διαθέτει χιούμορ, έμεινε στη θέση του, όμως ο πρώην υπουργός αποχώρησε…

Πηγή: parapolitika.gr

Μητέρα Μυρτούς: Να επιστραφούν οι δωρεές μέχρι το τελευταίο σεντ σε αυτούς που τις έδωσαν

Μητέρα Μυρτούς: Να επιστραφούν οι δωρεές μέχρι το τελευταίο σεντ σε αυτούς που τις έδωσαν

Προσέφυγε στην αμερικανική δικαιοσύνη κατά της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας...
Σοκάρουν οι καταγγελίες για τη μικρή Μυρτώ, που συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή της σε κέντρο αποκατάστασης της Βοστόνης, έπειτα από βάναυσα χτυπήματα που δέχθηκε το καλοκαίρι του 2012 από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Πάρο με τη μητέρα και τη μεγάλη της αδελφή.
Η μητέρα της 17χρονης Μυρτούς, που δεν έχει φύγει στιγμή από το πλευρό του παιδιού της, κατήγγειλε αδιαφανείς διαδικασίες στον έρανο που έγινε στο όνομα του παιδιού της και -όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1- από τη Δευτέρα έχει προσφύγει στην αμερικανική δικαιοσύνη κατά της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, που οργάνωσε τη διαδικασία.
«Ζητήσαμε την παρέμβαση της εισαγγελίας για να ανοιχτούν οι λογαριασμοί και να δούμε ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα», είπε η κυρία Κοτρώτσου αναφορικά με το ποσό άνω των 110.000 δολαρίων που συγκεντρώθηκε για τη θεραπεία της μικρής Μυρτούς.
«Από την αρχή υπήρχαν κενά. Εγώ νιώθω μέσα μου ότι δεν είναι διαφανείς οι διαδικασίες. Έχω πολλές αμφιβολίες», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «όσες φορές ζητήσαμε ονόματα και ποσά από τα τσεκ, εκεί ήταν η μεγαλύτερη αντίδρασή τους και αυτό μου λέει πολλά. Πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια τσεκ τα οποία δεν έχουν μπει στο λογαριασμό».
Η ίδια, ακόμη, είπε ότι θέλει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, να μην υπάρχει καμία σκιά και κανείς να μην εκμεταλλευτεί το όνομα και το δράμα του παιδιού της.
«Δεν θέλω χρήματα. Είμαι απόλυτη σε αυτό. Τα χρήματα θέλω να επιστρέψουν μέχρι το τελευταίο σεντ σε αυτούς που τα δώσανε», ξεκαθάρισε η μητέρα της Μυρτούς που εδώ και 18 μήνες, δεν έχει ακούσει τη λέξη «μαμά» από τα χείλη της κόρης της.
Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων της Νέας Αγγλίας μέσω του νομικού εκπροσώπου της υποστηρίζει πως παραμένει στο πλευρό της οικογένειας και πως τα χρήματα που μαζεύτηκαν είναι έτοιμα να δοθούν μόλις ληφθούν τα πρώτα παραστατικά από τα ιατρικά έξοδα.
Η μητέρα της Μυρτούς, ωστόσο, έχει υπόνοιες και για τον έρανο που ξεκίνησε μέσω διαδικτύου μία 16χρονη κοπέλα, λέγοντας πως το έκανε μόνο και μόνο για να το προσθέσει στο βιογραφικό της και να γίνει δεκτή σε καλό πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ κατήγγειλε πως στο όνομα της κόρης της κάποιοι προσπάθησαν να βγάλουν χρήματα και άρχισαν να την δυσφημούν με απίστευτα πράγματα, όπως ότι προσπάθησε να δολοφονήσει το παιδί της.