Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Να ποιος έστειλε το επίμαχο e-mail μέσα από την ΤτΕ

Ο Δ.Κ., τα πλήρη στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας, που υπηρετεί στο γραφείο Τύπου της Τραπέζης της Ελλάδος και είναι στενός συνεργάτης του διοικητή της Γ. Στουρνάρα από τότε που ακόμη ο τελευταίος ήταν τσάρος της Οικονομίας, είναι ο αποστολέας του περίφημου e-mail που αποκάλυψε το Σάββατο η «Εφ.Συν.» με τις υπονομευτικές διαρροές κατά της κυβέρνησης. Η «Εφ.Συν.» υποχρεώνεται σήμερα να δημοσιεύσει τα αρχικά του, λόγω της κατηγορηματικής διάψευσης που εξέδωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου η Τράπεζα της Ελλάδος, αφού προκλήθηκε από την κυβέρνηση. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες, το πρωί του περασμένου Σαββάτου ο αντιπρόεδρος Γ. Δραγασάκης και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπ. Σαγιάς συναντήθηκαν με τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος αρνήθηκε τα πάντα.
Το e-mail που αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» το Σάββατο | 
Ανάλογο ήταν το κείμενο της διάψευσης που εξέδωσε αργότερα η ΤτΕ: «Oυδέποτε απεστάλη από το γραφείο του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα ή από το Τμήμα Επικοινωνίας της Τράπεζας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”».
Σημασία δεν έχει αν το mail με το συγκεκριμένο περιεχόμενο εγράφη στο γραφείο του διοικητή ή στο γραφείο Τύπου της Τράπεζας. Σημασία έχει το γεγονός ότι ο εκ των στενοτέρων συνεργατών του διοικητή δίνει κατευθυντήριες οδηγίες προς δημοσιογράφο -ή και δημοσιογράφους, αφού η επιστολή είναι «προωθημένο μήνυμα», εξ ου και δεν αποκαλύπτουμε το όνομα του παραλήπτη- για την επιχειρηματολογία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Aναρτήσεις που άρχισαν να εμφανίζονται μετά την αποστολή του e-mail στον ηλεκτρονικό Τύπο | 
Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις δύο ώρες μετά την αποστολή του e-mail από τον Δ.Κ. στις 6 Μαΐου 2015 και ώρα 2.12 μ.μ., στην ηλεκτρονική εφημερίδα «the toc», την ίδια μέρα στις 4.18 μ.μ., δημοσιεύτηκε ανυπόγραφο κείμενο με το ίδιο περιεχόμενο, απλώς λίγο πιο «δημοσιογραφικά» γραμμένο. Την επομένη δημοσιεύτηκε και σε άλλο ιστολόγιο, το Financial Box, επίσης σχεδόν αυτούσιο.
Το περιεχόμενο της επιστολής
Απαραίτητο στο σημείο αυτό είναι να υπενθυμίσουμε το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής στην οποία υπό τον τίτλο «Ο λογαριασμός των 100 ημερών, πριν καν αρχίσει η συζήτηση για χρεοκοπία και χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί η επενδυτική άγνοια που υποθηκεύει γενικότερα την οικονομία», αναφέρεται ότι:
● Η φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εξωτερικού ή προς τα στρώματα ανέρχεται σε 30 με 35 δισ.
● 20 με 30 δισ. η πτώση αξιών προς εισηγμένες και μη.
● 10 δισ. τα ρέπος.
● 3 δισ. οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Επρεπε να έχουμε πάρει 4 δισ. και πήραμε μόλις 1.
● 20 δισ. λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία.
● Δεν μπορεί να υπολογιστεί η απώλεια στα χρεόγραφα που έχουν οι ξένοι επενδυτές. Εχουν 70 δισ. στα χέρια τους.
● Απαξίωση των ακινήτων.
● 3 δισ. λιγότερα στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες.
● Στη ζημιά πρέπει να προστεθεί η στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες που αύξησαν τα «κόκκινα» δάνεια. Οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση.
Μια απλή αντιπαραβολή του δημοσιεύματος του «the toc» και της επιστολής αποδεικνύει πως η εσωτερική «μονταζιέρα» λειτουργεί άψογα.
Από το περιεχόμενο και μόνο προκύπτει σαφώς ο στόχος: η υπονόμευση της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς, ώστε η κυβέρνηση Τσίπρα να αποτελέσει, όπως φρονεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς, απλώς «μια αριστερή παρένθεση». Και ήταν βεβαίως ο κ. Σαμαράς, με τη συναίνεση του συγκυβερνήτη του, Ευάγγ. Βενιζέλου, που «διέσωσε» τον Γ. Στουρνάρα τοποθετώντας τον στη διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος στις 11 Ιουνίου του 2014. Καθήκοντα ανέλαβε στις 27 του ίδιου μήνα. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο συγκεκριμένος συνεργάτης του, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου News Post της 2ας Δεκεμβρίου του 2013, το οποίο δεν διαψεύστηκε, επί πρωθυπουργίας Σαμαρά μετείχε στον διευρυμένο «Πρωινό καφέ» του Μαξίμου.
Μετά την αποκάλυψη το μέγαρο Μαξίμου σε ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε χαρακτήριζε την επιστολή «πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ», την καλούσε να διαψεύσει τις πληροφορίες και «σε αντίθετη περίπτωση, να κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα». Ακολούθησε η διάψευση της ΤτΕ.
Είχε προηγηθεί το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή η ομιλία του πρωθυπουργού με την οποία καλούσε τους πάντες να είναι συνεπείς στο έργο που έχουν αναλάβει και να τηρούν την εθνική γραμμή. Για τον κ. Στουρνάρα ο Αλ. Τσίπρας είχε πει πως «θα κριθεί από την ικανότητά του να διαχειριστεί και να φέρει εις πέρας την ορθή και ασφαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Εχει μια μεγάλη ευθύνη και από αυτή την ευθύνη θα κριθεί».
Το ερώτημα που σαφώς προκύπτει πλέον είναι αν ο κ. Στουρνάρας γνώριζε ή όχι το περιεχόμενο της επιστολής ή αν ο στενός συνεργάτης του αυτενέργησε. Το σύνηθες πάντως σε αυτές τις περιπτώσεις, με βάση την εμπειρία, είναι ότι τέτοιου είδους κινήσεις έχουν την έγκριση της προϊσταμένης αρχής.
http://www.efsyn.gr/arthro/na-poios-esteile-epimaho-e-mail-mesa-apo-tin-tte

O ZAXAΡΤΣΕΝΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ 2 ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ……»

Το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας, της Λαικής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ επ΄ ευκαιρία της 70ης επετείου της Μεγάλης Πατριωτικής Νίκης κατά του ναζισμού απελεύθερωσε δύο πράκτορες της CIA που είχαν τεθεί υπό κράτηση για κατασκοπεία. «Προβαίνουμε σε μια χειρονομία καλής θέλησης γιατί θυμόμαστε ότι οι Αμερικανοί συνέβαλαν επίσης στη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας. Ως εκ τούτου, θα απελευθερώσουμε δύο άτομα: ένας από τους δύο είναι πράκτορας της CIA, και ο άλλος  είχε στρατολογηθεί από τον πρώτο. Στην πραγματικότητα, όλη η ανθρωπιστική αποστολή τους ήταν μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Στρατολόγησαν περίπου 25 άτομα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Συλλέξαμε τα στοιχεία των δραστηριοτήτων της κατασκοπείας τους: διαθέτουμε τις αποδείξεις από τα εμβάσματα  χρημάτων που έγιναν σε μερικούς κατοίκους της Δημοκρατίας μας, διάφορες συσκευές παρακολούθησης κλπ. Εμείς τα εντοπίσαμε, τα συλλέξαμε, τα κατασχέσαμε και παραδίδουμε όλα τα πράγματά τους στις αμερικανικές αρχές. Αυτό είναι το πρώτο διπλωματικό σκάνδαλο για τη Δημοκρατία μας. Ας ελπίσουμε ότι όταν θα στείλουμε δικούς μας κατασκόπους στις ΗΠΑ αυτές  θα κάνουν ακριβώς το ίδιο. Φυσικά  θα μάθουν την ιδιότητά τους μόνο αν καταφέρουν να τους ξεσκεπάσουν, «δήλωσε ο Αλέξανδρος Zakharchenko  στους δημοσιογράφους σήμερα. (Dnr news 9/5/15)
www.dimpenews.com
http://greeknation.blogspot.gr/2015/05/o-zaxa-2-cia.html

Νέα Υόρκη: Διέρρευσε πετρέλαιο στον ποταμό Χάντσον Γιάννης Φιλιππάκος

Πετρέλαιο διέρρευσε στον Ποταμό Χάντσον χθες Κυριακή (10/5) έπειτα από την έκρηξη και τη φωτιά το Σάββατο σε μετασχηματιστή στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Indian Point, βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης, κι ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμοδήλωσε ότι τον ανησυχεί η ενδεχόμενη ζημιά στο οικοσύστημα.
Ο Κουόμο επισκέφθηκε το εργοστάσιο για να ενημερωθεί την Κυριακή. Ο κυβερνήτης, ο οποίος στο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ του κλεισίματος του πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού λόγω της εγγύτητάς του στην πυκνοκατοικημένη Νέα Υόρκη, είχε επίσης μεταβεί στο εργοστάσιο προχθές Σάββατο.
Όταν ο μετασχηματιστής εξερράγη, εκλύθηκε πετρέλαιο σε μια δεξαμενή, η οποία όμως κατόπιν υπερχείλισε, με αποτέλεσμα πετρέλαιο να διαρρεύσει στο έδαφος και κατόπιν στον ποταμό, είπε ο Κουόμο στους δημοσιογράφους χθες, αφού ενημερώθηκε από στελέχη της πυροσβεστικής και του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού.
Ο κυβερνήτης ανέφερε ότι ειδικευμένες ομάδες καταβάλλουν προσπάθειες για τον περιορισμό και την απορρύπανση της πετρελαιοκηλίδας, διευκρίνισε ωστόσο πως δεν είναι ακόμη σαφές πόσο πετρέλαιο διέρρευσε.
“Όταν βρίσκεσαι επιτόπου, βλέπεις το πετρέλαιο σε όλο τον χώρο όπου έπιασε φωτιά ο μετασχηματιστής, και ήταν μια μεγάλη περιοχή που καλύφθηκε από πετρέλαιο, αφρό και νερό”, είπε ο Κουόμο.
1299346597
Η έκρηξη στον μετασχηματιστή και η φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο το οποίο βρίσκεται 65 χλμ. βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης αντιμετωπίστηκαν πολύ γρήγορα και η φωτιά κατασβέστηκε. Η φωτιά προκάλεσε το κλείσιμο του αντιδραστήρα ο οποίος ονομάζεται Μονάδα 3, ενώ ο δεύτερος αντιδραστήρας, η Μονάδα 2, συνέχισε να λειτουργεί ομαλά.
Η Entergy Corp, η οποία διαχειρίζεται το εργοστάσιο και είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του τομέα της πυρηνικής ενέργειας στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι ο σταθμός βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για το κοινό ή τους υπαλλήλους της.
“Ο,τιδήποτε συμβαίνει σε αυτό το εργοστάσιο προφανώς εγείρει ανησυχίες” λόγω της εγγύτητας του σταθμού στη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, επισήμανε ο Κουόμο.
“Η φωτιά στον μετασχηματιστή η ίδια, αφ’ εαυτής, δεν ήταν επικίνδυνη. Ο φόβος είναι όμως ότι μια κατάσταση θα προκαλέσει μια άλλη. Αν κάτι πάει στραβά εδώ, θα πάει πολύ στραβά για πολλούς ανθρώπους”, πρόσθεσε.
Ο Κουόμοεπισήμανε ότι οι ομάδες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών νόμιζαν ότι η φωτιά είχε κατασβεστεί, αλλά αυτή αναζωπυρώθηκε και χρειάστηκαν νέες προσπάθειες για να τεθεί εκ νέου η κατάσταση υπό έλεγχο.
Οι μετασχηματιστές βρίσκονται σε απόσταση περίπου 90-120 μέτρων από τον αντιδραστήρα.
Ο σταθμός, που είχε αρχίσει να κατασκευάζεται τη δεκαετία του 1960, απασχολεί περίπου 1.000 εργαζόμενους.
Το Indian Point είναι ένας από τους συνολικά 99 πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς που έχουν άδεια λειτουργίας στις ΗΠΑ και συνεισφέρουν περίπου το 20% του ενεργειακού μίγματος, σύμφωνα με τον ιστότοπο του ρυθμιστικού φορέα του τομέα (NRC).


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/585314/nea-yorki-dierreyse-petrelaio-ston-potamo-xantson#ixzz3Zqwlyq00

Η ομολογία του φρικτού εγκλήματος που σόκαρε όλο το Facebook

Στη σοκαριστική ομολογία ότι σκότωσε την κόρη του, τη γυναίκα και την αδερφή του, προχώρησε ένας άνδρας από τον Καναδά, προτού βάλει ο ίδιος τέλος και στη δική του ζωή, εξηγώντας σε μια ανάρτησή του τους λόγους της αποτρόπαιας πράξης του...
Ο Ράντι Τζάνζεν σόκαρε το Facebook όταν έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο, την περασμένη Πέμπτη, ότι σκότωσε την 19χρονη κόρη του Έμιλι, γιατί έπασχε από μακροχρόνιες ημικρανίες, οι οποίες της είχαν προκαλέσει κατάθλιψη.
Στην ανάρτησή του, ο Τζάνζεν γνωστοποίησε ότι στη συνέχεια δολοφόνησε την γυναίκα του και την αδερφή του.
«Έχω κάνει μερικές από τις χειρότερες πράξεις που θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Πρώτα, σκότωσα την αγαπημένη μου κόρη Έμιλι. Την καλύτερη κόρη που θα μπορούσαν να έχουν οι γονείς», έγραψε και συνέχισε:
«Στην συνέχεια πυροβόλησα την Λορέλ γιατί μία μητέρα δεν θα έπρεπε ποτέ να ακούσει ότι έχει πεθάνει το παιδί της. Δύο μέρες μετά την αδερφή μου Σέλι, γιατί δεν ήθελα να ζήσει με την ντροπή που της προξένησα με τις πράξεις μου».
«Ας αναπαυτεί εν ειρήνη η μικρή οικογένειά μου», κατέληγε...
Λίγες ώρες μετά τη σοκαριστική ανάρτηση, η αστυνομία εντόπισε τα άψυχα σώματα των θυμάτων του στο Βανκούβερ, αλλά και αυτό του δράστη, ο οποίος είχε βάλει φωτιά στον εαυτό του.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/585341/h-omologia-toy-friktoy-egklimatos-poy-sokare-olo-to-facebook#ixzz3ZqvlMISu

ΥΠΟΙΚ: Δόθηκε εντολή καταβολής της δόσης των 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ

Εντολή να πληρωθεί αύριο Τρίτη (12/5) η δόση των 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του ΥΠΟΙΚ, η δόση, έτσι, προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αποπληρωθεί κανονικά και εμπρόθεσμα, καθώς η ελληνική πλευρά δεν θέλει να φανεί ασυνεπής στις υποχρεώσεις της, στο πλαίσιο της σκληρής προσπάθειας που καταβάλλει για να ανοίξει ξανά η στρόφιγγα της ρευστότητας προς την ελληνική οικονομία.
«Η εντολή για την πληρωμή του ΔΝΤ έχει εκτελεστεί», επιβεβαίωσε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου στο Reuters.
Πλέον, η ελληνική πλευρά, αφού επέλεξε να αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση και να μην εκβιάσει καταστάσεις (αρνούμενη να καταβάλει τη δόση αν δεν λάβει σαφείς δεσμεύσεις για χαλάρωση της οικονομικής ασφυξίας), περιμένει τη θετική ανταπόκριση από την πλευρά των εταίρων, στρώνοντας το δρόμο για θετικές αποφάσεις στο Eurogroup, αλλά και στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ την ερχόμενη Τετάρτη.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/585555/ypoik-dothike-entoli-katavolis-tis-dosis-ton-750-ekat-eyro-pros-to-dnt#ixzz3Zquv0Yi8

Μεξικό: Δύο μωρά πέθαναν και 29 δηλητηριάστηκαν μετά τον εμβολιασμό τους

Σύμφωνα με την καθολική οργάνωση Pueblo Creyente, τα θύματα είναι ένα κοριτσάκι 30 ημερών και ένα αγοράκι 28 ημερών, που απεβίωσαν μετά τον εμβολιασμό τους από έναν γιατρό του Ινστιτούτου στην κοινότητα Λα Πιμιέντα των ιθαγενών Τσοτσίλ
Δύο μωρά πέθαναν και 29 νοσηλεύονται ή πρόκειται να εισαχθούν σε νοσοκομείο στο Μεξικό εξαιτίας της αλλεργικής αντίδρασής τους μετά τον εμβολιασμό τους προχθές Παρασκευή σε μια κοινότητα ιθαγενών της περιοχής Τσιάπας (νοτιοανατολικά), ανακοίνωσε χθες το Μεξικανικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης.
“29 παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο και δυστυχώς, άλλα δύο απεβίωσαν”, ανέφερε ο οργανισμός αυτός σε ανακοίνωσή του και πρόσθεσε πως “διέταξε την προληπτική αναστολή της χορήγησης των εμβολίων αυτών σε εθνικό επίπεδο” προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, που δεν ανέφερε το όνομα της φαρμακοβιομηχανίας που παράγει αυτό το εμβόλιο, το BCG (για την πρόληψη της φυματίωσης και της ηπατίτιδας Β), 52 παιδιά έχουν εμβολιαστεί και από αυτά τα 32 εμφάνισαν αλλεργικές αντιδράσεις.
Η κυβέρνηση της πολιτείας Τσιάπας ωστόσο ανέφερε ότι δηλητηριάστηκαν 37 παιδιά και διευκρίνισε ότι το ένα από τα παιδιά βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.
Σύμφωνα με την καθολική οργάνωση Pueblo Creyente, τα θύματα είναι ένα κοριτσάκι 30 ημερών και ένα αγοράκι 28 ημερών, που απεβίωσαν μετά τον εμβολιασμό τους από έναν γιατρό του Ινστιτούτου στην κοινότητα Λα Πιμιέντα των ιθαγενών Τσοτσίλ.
Έξι μωρά που δηλητηριάστηκαν το Σάββατο διακομίστηκαν χθες το πρωί σε νοσοκομείο της Τούστλα Γκουτιέρες, της πρωτεύουσας της πολιτείας Τσιάπας, σε απόσταση 120 χιλιομέτρων. Τα υπόλοιπα θα μεταφερθούν σταδιακά στο νοσοκομείο σήμερα.
Πολλές κοινότητες ιθαγενών της Τσιάπας, μιας από τις φτωχότερες πολιτείες του Μεξικού, ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχουν υπηρεσίες υγείας, πράγμα που σημαίνει ότι οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στις κοινότητές τους για να διεξάγονται εμβολιασμοί.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/meksiko-duo-mwra-pethanan-kai-29-dhlhthriasthkan-meta-ton-emvoliasmo-toys.3459592.html

Τα αρχίδια* της Ε.Ε. Περικλής Κοροβέσης

Οι πρώτες εκατό μέρες της νέας κυβέρνησης πέρασαν, αλλά κάποια ουσιαστική αλλαγή δεν είδαμε. Να αρχίσουμε από το χρέος και την κατάργηση των Μνημονίων. Δεν έγινε τίποτα. Το χρέος εξυπηρετείται κανονικά και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του καθηγητή Γ. Μαργαρίτη («Εφ.Συν.» 6.4.15), μέχρι τον Αύγουστο θα έχουμε πληρώσει 15 δισ. ευρώ.
Πού είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αφού πληρώνουμε τοκοχρεολύσια που ουσιαστικά επικυρώνουν το χρέος;
Οι εφαρμοστικοί νόμοι έχουν την ίδια ισχύ όπως και με την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. «Η δημόσια κοινή περιουσία αυτού του λαού δεν ξεπουλιέται» μας είχαν υποσχεθεί.
Αλλά το ΤΑΙΠΕΔ δεν καταργήθηκε και δουλεύει κανονικά. Αν το βαφτίσουμε σε αριστερά νερά, πάλι την ίδια δουλειά δεν θα κάνει;
Τι γίνεται με τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το νερό; Αν πάνε σε κοινοπραξίες, δεν είναι ιδιωτικοποίηση;
Τον ΕΝΦΙΑ τον πληρώνουμε κανονικά και ο ΦΠΑ δεν μειώθηκε.
Αυτά ενδεικτικά. Μοιάζει η πολιτική Σαμαρά-Βενιζέλου να έχει επιβιώσει, αλλά με άλλη ρητορική και διαφορετική επικοινωνιακή τακτική. Τι να συμβαίνει άραγε;
Ο χαρισματικός Τσίπρας να δημαγωγούσε ασυστόλως για να πάρει την εξουσία για την εξουσία, όπως ο αντίστοιχος συνάδελφός του Α. Παπανδρέου, ή απλά το αρχηγικό επιτελείο -για κόμμα και όργανα δεν μιλάμε βέβαια- είχε τις καλύτερες δυνατές προθέσεις, πίστευαν σε αυτά που έλεγαν και νόμιζαν πως αυτά μπορούν να εφαρμοστούν;
Πιστεύω στη δεύτερη εκδοχή, όσο και αν υπήρχαν δημαγωγικά στοιχεία, που είναι κοινό χαρακτηριστικό όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Και εδώ μια μικρή παρένθεση για την αριστερή πολιτική σκέψη στην Ελλάδα. Αυτή διαμορφώνεται από τον οδοστρωτήρα του σταλινισμού και όποια άλλη άποψη είναι ρεφορμιστική, οπορτουνιστική, άρα ο διάλογος ήταν αδύνατος.
Οι άλλες απόψεις ήταν στην υπηρεσία της «αντίδρασης», άρα του ταξικού εχθρού. Γι’ αυτό έπρεπε να πολεμηθούν μέχρι θανάτου. Και όχι σπάνια, μαζί με τις απόψεις πέθαινε και ο άνθρωπος που τις εξέφραζε.
Τελικός σκοπός ήταν η εξουσία, που σήμαινε πως η γραφειοκρατία του κόμματος θα θρονιαζόταν στο κράτος και, στο όνομα του λαού, θα υπηρετούσαν τα δικά της συμφέροντα.
Μόνο σύμπτωση δεν είναι πως οι σημερινοί ολιγάρχες της Ρωσίας ήταν οι πρώην μεγαλογραφειοκράτες του Κ.Κ. της ΕΣΣΔ.
Αρα η εξουσία για την εξουσία προς ίδιον όφελος είναι στο DNA κάθε στελέχους του εξουσιαστικού σοσιαλισμού. Και αυτό δημιουργεί τύφλωση και απογείωση από την πραγματικότητα.
Η σημερινή Ε.Ε. δεν είναι ανεξάρτητη πολιτική οντότητα και κανένα κράτος-μέλος δεν μπορεί να έχει τη δική του πολιτική.
Βρίσκεται κάτω από μια διπλή κυριαρχία. Ιδεολογικά, πολιτικά και πολιτιστικά είναι υπό την κηδεμονία των ΗΠΑ και οικονομικά είναι στην υπηρεσία του παγκόσμιου κεφαλαίου. Γι’ αυτό και παραμένει μια οικονομική ένωση και αρνείται να γίνει μια Ευρώπη των λαών, όπως ήταν οι αρχικές προσδοκίες, και να γίνει ένας παγκόσμιος παίκτης.
Ζούμε σε μια Ε.Ε. υποταγμένη, με ομοιόμορφα καθεστώτα που δεν παρεκκλίνουν από τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού. Οποια χώρα προτείνει έναν δικό της δρόμο θα την τσακίσουν.
Στις διαπραγματεύσεις με τους τοκογλύφους-εταίρους μας δεν βλέπω τη δυνατότητα κανενός έντιμου συμβιβασμού. Και δυστυχώς δεν είμαι ο μόνος που τα διαπιστώνει. Αν δεν υποταχτούμε πλήρως, θα μας συντρίψουν. Και μια ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα δεν μπορεί να αποκλειστεί από τους σχεδιασμούς τους.
Η δεύτερη εκδοχή είναι να προσαρμοστούμε πλήρως προς τας υποδείξεις και να υπογράψουμε ένα τρίτο Μνημόνιο, που μπορεί να ονομαστεί «αντιμνημόνιο» που θα καταργεί τα προηγούμενα, ενσωματώνοντάς τα. Στην πολιτική όλα παίζονται και όλα επιτρέπονται.
ΤΟ οικοδόμημα της Ε.Ε., όπως είναι χτισμένο, είναι θέμα χρόνου πότε θα καταρρεύσει. Και εδώ ήταν το δικό μας διαπραγματευτικό χαρτί: η ρωγμή, η όποια ρωγμή μπορούσε να επιφέρει η Ελλάδα και ίσως ενεργοποιούσε το φαινόμενο του ντόμινο. Και αρχή θα είναι η παύση πληρωμής των τοκοχρεολυσίων.
Αν κάθε πέντε μήνες ρίχναμε 15 δισ. στην κοινωνία, κάτι δεν θα γινόταν; Τώρα αυτά χάνονται, το χρέος κάθε χρόνο μεγαλώνει. Και με αυτήν τη λογική το μόνο που θα αναπτύσσεται θα είναι η ανθρωπιστική κρίση που μπορεί να καταπιεί και την επόμενη γενιά.
Και αυτά όλα πρέπει να τα πούμε καθαρά στον λαό.
Και κάτι τελευταίο. Κακές υπηρεσίες προσφέρουν στην κυβέρνηση οι προπαγανδιστές σοβιετικού τύπου. Μόνο η αλήθεια βοηθάει, όσο πικρή και αν είναι.
* Αρχαιοελληνική λέξη. Κατά το λεξικό του Σταματάκου σημαίνει μικρόν και ανάξιον λόγου υπούργημα ή αξίωμα. Και για τους Ευρωπαίους εταίρους μας θα αναφερθούμε και στον έγκριτο BAILLY: CHARGE SUBALTERNE, που συμφωνεί με το ελληνικό λεξικό χωρίς διαπραγματεύσεις.
http://www.efsyn.gr/arthro/ta-arhidia-tis-ee

Περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Μάη.


Την Πέμπτη 14 Μάη θα επισκεφθεί τη Δράμα:
-- Στις 10.30 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Raycap
-- Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Δασαρχείο Δράμαςκαι στις 13.30 στο Νοσοκομείο Δράμας.
-- Στις 20.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Δράμας.

Την Παρασκευή, 15 Μάη, θα επισκεφθεί τη Ροδόπη:
-- Στις 10.30 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και τις14.00 στην Οργάνη της ΠΕ Ροδόπης.
-- Στις 20.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Κομοτηνή 
(στο Κύτταρο - πρώην κινηματοθέατρο Ρεξ).

http://drama-tika.blogspot.gr/2015/05/blog-post_70.html

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Το βαρύτατο τίμημα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης

vilchelm_kaitel.jpg

Ο Γερμανός στρατάρχης Βίλχελμ Κάιτελ υπογράφει την άνευ όρων συνθηκολόγηση της Γερμανίας
Στις 9 Μαΐου 1945, ώρα 0.43 π.μ., στην αίθουσα της στρατιωτικής σχολής μηχανικού, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου, υπογράφηκε η «Πράξη Συνθηκολόγησης», άνευ όρων, της ναζιστικής Γερμανίας. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος -για την Ευρώπη- έφτασε στο τέλος του. Την Πράξη Συνθηκολόγησης εκ μέρους της ανώτατης γερμανικής στρατιωτικής διοίκησης υπέγραψαν ο στρατάρχης Κάιτελ, ο ναύαρχοςΦρίντερμπουργκ και ο στρατηγός της αεροπορίας Στουμπφ. Την αντιπροσωπεία της αντιχιτλερικής συμμαχίας αποτέλεσαν: από μέρους της ΕΣΣΔ ο στρατάρχης Γ. Κ. Ζούκοφ, από μέρους της Αγγλίας ο στρατάρχης της αεροπορίας Α. Τέντερ, από μέρους των ΗΠΑ ο στρατηγός Κ. Σπάατς και από τη Γαλλία ο στρατηγός Ντε Λατρ ντε Τασινί.
Ο (πιο) μεγάλος πόλεμος
Η ιστορική εκείνη στιγμή ήταν καθοριστική για το μέλλον ολόκληρου του πλανήτη. Η ανθρωπότητα απαλλασσόταν από τον εφιάλτη της φασιστικής επικράτησης με ό,τι αυτό σήμαινε για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, για το δικαίωμα στη φυλετική, θρησκευτική ή άλλη διαφορετικότητα, για την ισοτιμία μεταξύ όλων των λαών και το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι τις τύχες τους. Η αντιφασιστική νίκη των λαών ήταν πολυδιάστατη. Κι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να το αντιληφθούμε αυτό είναι να αναλογιστούμε πάνω στο κόστος που είχε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.
Η «Πράξη Συνθηκολόγησης», με την οποία η Γερμανία παραδόθηκε άνευ όρων στις Συμμαχικές Δυνάμεις | 
Ο πόλεμος αυτός κράτησε έξι χρόνια. Αγκάλιασε την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία, δηλαδή μια έκταση 22 εκατ. τετρ. χλμ. Στην τροχιά του πολέμου σύρθηκαν 1,7 δισ. άνθρωποι, δηλ. πάνω από τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της γης. Στη διάρκειά του διεξάγονταν πολεμικές αναμετρήσεις στα εδάφη 40 κρατών. Επιστρατεύτηκαν στα όπλα 110 εκατ. άνθρωποι, που σημαίνει 40 εκατ. περισσότεροι απ΄ ό,τι στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Για έναν τέτοιο πόλεμο είναι αδύνατο να υπολογίσει κανείς με ακρίβεια τις υλικές ζημιές που προξένησε ή τα χρηματικά ποσά που ξοδεύτηκαν, όπως είναι επίσης αδύνατο να καθοριστεί με ακρίβεια ο αριθμός των ανθρώπων που κάηκαν στις φλόγες του. Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο -και πέρα από τις περιπτώσεις που κυριάρχησε η μεταπολεμική πολιτική σκοπιμότητα- στις ιστορικές μελέτες συναντάμε συχνά διαφορετικά στοιχεία και μάλιστα με μεγάλες αποκλίσεις (παρακάτω χρησιμοποιούμε τα περισσότερο κοινώς αποδεκτά στοιχεία).
Το κόστος
1. Σε ανθρώπινες ζωές
Χοντρικά υπολογίζεται ότι στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο χάθηκαν συνολικά περί τα 50 εκατ. ανθρώπων (άλλοι υπολογισμοί μιλούν για 80 εκατ.), ήτοι τέσσερις με πέντε φορές πιο πολλοί απ’ ό,τι στο διάστημα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918, στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι νεκροί υπολογίζονται σε 10-17 εκατ., ενώ άλλοι υπολογισμοί κάνουν λόγο για πάνω από 50 εκατ.). Η Σοβιετική Ενωση είχε 20.000.000 θύματα, η Πολωνία 4.200.00 (σοβιετικές πηγές αναφέρουν για πάνω από 6 εκατ.), η Κίνα 2.200.000 (σύμφωνα με σοβιετικές πηγές περίπου 10 εκατ.), η Γιουγκοσλαβία 1.700.000, η Γαλλία 600.000, οι ΗΠΑ 406.000, η Μ. Βρετανία 388.000, η Τσεχοσλοβακία 366.000, η (μικρή) Ελλάδα πάνω από 400.000 (μαζί με τους αμάχους) κ.ο.κ. Στις χώρες του φασιστικού άξονα ο αριθμός των θυμάτων κατανέμεται ως εξής: Γερμανία 4.200.000 (σοβιετικές πηγές αναφέρουν 7 εκατ.), Ιαπωνία 1.219.000 (και πάλι σύμφωνα με σοβιετικές πηγές περίπου 2 εκατ.) και Ιταλία 410.000.
Σύμφωνα με χονδρικούς υπολογισμούς, που είναι γενικώς παραδεκτοί, στη διάρκεια της φασιστικής κατοχής στην Ευρώπη, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εξοντώθηκαν 12 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων τα περίπου 6 εκατ. ήταν Εβραίοι. Αναλυτικότερα, ο σφαγιασμός των Εβραίων παρουσιάζει την εξής εικόνα: Πολωνία 2.900.000, κατεχόμενη Ρωσία 1.000.000, Ρουμανία 400.000, Τσεχοσλοβακία 300.000, Γερμανία 200.000, Ουγγαρία 200.000, Λιθουανία και Λετονία 200.000. Αλλες χώρες (Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία, Αυστρία, Ελλάδα) 700.000. Μόνον 100.000 επέζησαν των στρατοπέδων συγκεντρώσεως. Επίσης, διείδαν εγκαίρως τον κίνδυνο 280.000 Εβραίοι, οι οποίοι -από το 1933 ώς το 1940- έφυγαν από την Ευρώπη για τις ΗΠΑ, τη Νότια Αμερική, την Αγγλία και την Ιαπωνία.
2. Σε χρήμα
Το σύνολο των χρημάτων που ξοδεύτηκαν για τη διεξαγωγή του πολέμου -μαζί με το κόστος των καταστροφών που προξένησε- αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 4 τρισ. δολαρίων. Το συνολικό ύψος των ζημιών από τις καταστροφές στις ευρωπαϊκές χώρες υπολογίζεται στα 260 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 128 δισ. δολάρια αναλογούν στη Σοβιετική Ενωση, της οποίας οι συνολικές πολεμικές δαπάνες -μαζί με το κόστος των καταστροφών- αγγίζουν τα 485 δισ. δολάρια (σοβιετικά στοιχεία).
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, το σύνολο των πολεμικών δαπανών όλων των εμπολέμων ξεπέρασε το ένα τρισ. δολάρια και οι καταστροφές ιδιωτικών περιουσιών άγγιξαν τα 233 δισ. δολάρια. Κατά την ίδια πηγή, οι πολεμικές δαπάνες των κυριότερων εμπόλεμων κρατών κατανέμονται ως εξής: ΗΠΑ 330 δισ. δολάρια, ΕΣΣΔ 192 δισ. δολάρια, Μ. Βρετανία 120 δισ. δολάρια, Γερμανία 273 δισ. δολάρια, Ιταλία 94 δισ. δολάρια και Ιαπωνία 56 δισ. δολάρια.
Είναι κοινώς αποδεκτό πως η Σοβιετική Ενωση σήκωσε το κύριο βάρος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις μάχες που έγιναν στο σοβιετογερμανικό μέτωπο η χιτλερική Γερμανία έχασε το 80% της δύναμής της. Από τις 22/6/1941, όταν τα ναζιστικά στρατεύματα εισέβαλαν στην ΕΣΣΔ έως τις 9/5/1945, στο Ανατολικό Μέτωπο καταστράφηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν 607 γερμανικές μεραρχίες. Ο Σοβιετικός Στρατός έδωσε σκληρές μάχες για 1.418 μέρες και νύχτες. Κάθε λεπτό του πολέμου υπήρχαν κατά μέσον όρο 9 νεκροί, κάθε ώρα 507 και κάθε μέρα 1.400. Δύο στους πέντε νεκρούς, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν Σοβιετικοί πολίτες.
Εξίσου κολοσσιαίες ήταν οι υλικές ζημιές της ΕΣΣΔ στον πόλεμο, μεγαλύτερες απ’ αυτές των υπολοίπων χωρών. Οι χιτλερικοί κατέστρεψαν 1.710 σοβιετικές πόλεις και κωμοπόλεις, έκαψαν και ξεθεμελίωσαν πάνω από 70.000 χωριά, κατέστρεψαν 32.000 περίπου βιομηχανικά εργοστάσια, 65.000 χιλιόμετρα σιδηροδρομικές γραμμές, λήστεψαν 98.000 κολχόζ, 1.876 σοβχόζ, 2.890 μηχανοτρακτερικούς σταθμούς.
Είναι αλήθεια πως ο πόλεμος, ο κάθε πόλεμος -πέραν των άλλων- είναι και μια τεράστια οικονομική επιχείρηση με βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κέρδη και ζημιές για τους εμπολέμους. Παρά την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε στην ανθρωπότητα, ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε κερδοφόρος για ορισμένες χώρες. Σύμφωνα με βρετανικές πηγές, ορισμένες χώρες πλούτισαν από τις βιομηχανικές απαιτήσεις του πολέμου. Την πρώτη θέση σ’ αυτές τις χώρες καταλαμβάνουν οι ΗΠΑ, τις οποίες το τέλος του πολέμου βρήκε να έχουν ενεργητικό 1,422 δισ. λίρες.

http://www.efsyn.gr/arthro/varytato-timima-tis-megalis-antifasistikis-nikis

Στο φως δύο νέες λίστες μίζας: Siemens, Ολυμπιακοί Αγώνες, εξοπλιστικά. Όλα τα ονόματα

Μια καινούργια λίστα για το καθένα από τα δυο μεγάλα σκάνδαλα από τα οποία επωφελήθηκαν υπουργοί και πολιτικοί στην Ελλάδα, αλλά και σημαντικές μαρτυρίες για το μαύρο χρήμα που δόθηκε κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 έχουν στη διάθεση τους οι εισαγγελικές αρχές
Νέες αποκαλύψεις για δύο απόρρητες λίστες της μίζας. Η Realnews στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι "αναμένονται ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις για τη "χαρτογράφηση" όλων των διαδρομών του μαύρου χρήματος και την αποκάλυψη πολιτικών προσώπων".
Αναλυτικά, μια καινούργια λίστα για το καθένα από τα δυο μεγάλα σκάνδαλα από τα οποία επωφελήθηκαν υπουργοί και πολίτικοι στην Ελλάδα, αλλά και σημαντικές μαρτυρίες για το μαύρο χρήμα που δόθηκε κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 έχουν στη διάθεση τους οι εισαγγελικές αρχές.
Όπως αναφέρει η Realnews, στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται μετά και τη σύλληψη του Γαλλοελβετού τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ τον περασμένο μήνα, οι εισαγγελίες έχουν καταφέρει να εντοπίσουν δυο λίστες με 44 μεταφορές χρημάτων συνολικού ύψους 23 εκατ. ευρώ σε δεκάδες λογαριασμούς.
Πρόκειται για χρήματα που δόθηκαν στο παρασκήνιο των σκανδάλων Siemens και εξοπλιστικών και τα οποία είχαν κατατεθεί στις ελβετικές τράπεζες Dresdner Bank και BNP Baribas ή είχαν μεταφερθεί από αυτές σε άλλες τράπεζες. Σύμφωνα, πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, αυτές οι μεταφορές έγιναν από τα πρόσωπα-κλειδιά των δυο σκανδάλων, τον Παναγιώτη Ευσταθίου και τον Πρόδρομο Μαυρίδη.
Η πρώτη λίστα αφορά σε παχυλά ποσά που μετέφερε ο γενικός διευθυντής της Siemens Hellas Πρ. Μαυρίδης, από το 2002 έως το 2005, ενώ τη δεύτερη αναγράφονται τα χρήματα που μοίραζε σε άλλους λογαριασμούς ο Π. Ευσταθίου, επί σειρά ετών αντιπρόσωπος γερμανικών εταιρειών εξοπλιστικών προγραμμάτων στην Ελλάδα.

Η πρώτη λίστα

Σύμφωνα πάντα με τη Real, το συνολικό ποσό που μοιράζεται από τους λογαριασμούς του Πρ. Μαυρίδη, Martha Overseas, σε δυο λογαριασμούς που ανήκουν στις υπεράκτιες εταιρείες Ursula Marketing και WED International, στις οποίες πραγματικός ιδιοκτήτης είναι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ακόμα 75.000 ευρώ από τους ελβετικούς λογαριασμούς του Πρ. Μαυρίδη μεταφέρονται στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Γιώργο Κορωνιά, 100.000 ευρώ στο πρώην στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών Μάριο Νικολιδάκη, 300.000 στον Δημήτρη Δαμκαλίδη, 20.000 ευρώ στον Κωνσταντίνο Κάρμα, 70.000 ευρώ στον Χρήστο Μαρκόπουλο, 50.000 ευρώ στον Αντώνη Περίσσιο και 10.000 ευρώ στον Παναγιώτη Κουκουλομάτη.
Εκτός των άλλων, στη λίστα αναγράφονται και τα ονόματα H. Kienest όπου καταλήγουν συνολικά 500.000 ευρώ, Rahm Martin στον οποίο μεταφέρονται 760.000 ευρώ, ενώ 27.045 καταλήγουν στον Buchel Golay. Παράλληλα, 500.000 ευρώ πηγαίνουν από έναν λογαριασμό του Πρ. Μαυρίδη σε έναν άλλο λογαριασμό του ίδιου.

Η δεύτερη λίστα

Όσον αφορά στη δεύτερη λίστα αφορά καταθέσεις άνω των 8 εκατ. ευρώ σε 24 ξεχωριστούς λογαριασμούς που συντάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2006.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ανάμεσα στους "διακριτικά αμειβόμενους" είναι και ο Παναγιώτης Κατσής, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη για τραπεζικά εμβάσματα που αφορούν στη σύμβαση αγοράς των αρμάτων Leopard 2 το 2003.
Τα υπόλοιπα ονόματα αφορούν στρατιωτικούς, αξιωματούχους και συνεργάτες του Ευσταθίου, όπως ο Γιώργος Σκάρλας (544.437 ευρώ), Εμαννουήλ Σαρτζετάκης (11.574 ευρώ), Αθανάσιος Κανέλλος (51.045 ευρώ), Ευάγγελος Παππάς (64.202 ευρώ), Ελένη Νταβούτη (55.239 ευρώ), Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης (239.071 ευρώ), Ελευθέριος Ψευδοοικονόμου (172.458 ευρώ), Στέλλα Αϊδινιώτη (50.237 ευρώ) και ο Δημήτρης Τσιλινίκος (357.135 ευρώ).
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/sto-fws-duo-nees-listes-mizas-siemens-olympiakoi-agwnes-eksoplistika-ola-ta-onomata.3460042.html

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να προτείνουν στην Ελλάδα καμία εναλλακτική λύση έναντι της κατασκευής του αγωγού

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να προτείνουν στην Ελλάδα καμία εναλλακτική λύση έναντι της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου σε συνεργασία με τη ρωσική Gazprom, εκτός από το υγροποιημένο φυσικό αέριο, εκτιμά ο αναλυτής ενεργειακών θεμάτων και εκδότης του δελτίου Energy international risk assessment (eiranews.com) Γιώργος Χατζηιωάννου, σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.
«Οι ΗΠΑ είχαν αδιαμφισβήτητη επιτυχία στην εξόρυξη φυσικού αερίου, ωστόσο, για την εξαγωγή του δεν υπάρχουν τόσο πολλές δυνατότητες», επισημαίνει ο αναλυτής και συμπληρώνει ότι «οι πραγματικές εξαγωγές του αμερικανικού σχιστολιθικού φυσικού αερίου δεν θα ξεπερνά τα 68 δισ. κυβικά μέτρα ως το 2025 και θα φθάσει τα 107 δισ. κυβικά μόνο το 2035, δηλαδή μετά από είκοσι έτη».

Κατά την εκτίμηση του Γιώργου Χατζηιωάννου οι εξαγωγείς του αμερικανικού σχιστολιθικού φυσικού αερίου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουν την Κίνα ως ευνοϊκή αγορά με ισχυρή προοπτική ανάπτυξης, την ίδια στιγμή, που μοιάζουν «θολές» οι πιθανότητες αλλαγών στην ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά από τις εξαγωγές αυτές.
ΑΠΕ


http://greeknation.blogspot.gr/2015/05/blog-post_464.html