Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Τι...τρέχει με τις καταθέσεις στις τράπεζες

Αρκετοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι σήμερα θα ενταθεί το φαινόμενο ανάληψης καταθέσεων από τους πελάτες των τραπεζών.
Η δημοσιοποίηση της ανάγκης -την οποία προληπτικά διατύπωσαν και οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες (Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Eurobank)- να ενταχθούν στον ELA, τον μηχανισμό έκτακτης παροχής ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος, εκτιμάται ότι θα «σπρώξει» αρκετούς καταθέτες στα γκισέ των τραπεζών.
Μπορεί ο ELA να αποτελεί μια φυσική ασπίδα προστασίας κατά της παγίδας ρευστότητας, η οποία δημιουργήθηκε σταδιακά από τις πολιτικές εξελίξεις τους τελευταίου;ς μήνες, όμως δεν παύει να δημιουργεί ανησυχίες σε καταθέτες, οι οποίοι φοβούνται ότι η χώρα εισέρχεται ξανά σε ένα αχαρτογράφητο μονοπάτι.
Απόσυρση χρημάτων
Ηδη, την περασμένη Παρασκευή αρκετοί καταθέτες έσπευσαν να αποσύρουν χρήματα από τις τράπεζες, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η κίνηση ήταν αυξημένη στα ΑΤΜ των τραπεζών. Η αυξημένη απόσυρση χρημάτων σχετίζεται και με το ότι τα καταστήματα ήταν χθες ανοικτά, καθώς ήταν η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων.
Εκτός Ε.Ε. η επιλογή των πλουσίων
Από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2014, όταν άρχισε να γίνεται ορατό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σε συνδυασμό με τις πρόωρες εκτιμήσεις πολιτικών και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για επικείμενο περιορισμό της διαθέσιμης ρευστότητας, αρκετοί μεγαλοκαταθέτες έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό. Η κινητοποίησή τους ήταν άμεση, καθώς είχαν λογαριασμούς στο εξωτερικό, κάτι που δεν διαθέτει η πλειονότητα των πολιτών.

Η «γραμμή» που δόθηκε ήταν τα χρήματα να κατατεθούν εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να αποφύγουν τυχόν συστημικό κίνδυνο και τη διολίσθηση του ευρώ, εν όψει της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ποσοτική χαλάρωση στις 22 Ιανουαρίου 2015, κάτι που ήδη προεξοφλείται και έχει δημιουργήσει πιέσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα. Ηδη, η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου έχει υποχωρήσει στα 1,16 δολάρια, που είναι η χαμηλότερη εδώ και πολλά χρόνια.
Επίσης, η επιλογή να σταλούν τα χρήματα έξω από τα σύνορα της Ε.Ε. υποστηρίχθηκε από το ότι στην Ε.Ε. θα εφαρμοστεί από το 2017 φορολογική οδηγία οι τοπικές Αρχές να εντοπίζουν και να συλλέγουν φόρους κατοίκων άλλων χωρών της Ενωσης (και να αποδίδουν τους φόρους στον τόπο κατοικίας), ώστε να μην υπάρχει αποφυγή φορολογίας.

Συνεπώς, όσοι έστειλαν τα χρήματά τους στην Ελβετία τώρα κερδίζουν, διότι μεσολάβησε και η άρση της ελεγχόμενης ισοτιμίας του ελβετικού νομίσματος με το ευρώ, με αποτέλεσμα την ανατίμηση του ελβετικού φράγκου σε μία νύχτα.
Συνολικά, τον Δεκέμβριο οι καθαρές εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ανήλθαν σε περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα το σύνολο των καταθέσεων να προσεγγίζει τα 160 δισ. Για τον Ιανουάριο, με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις και την αυξημένη ένταση του φαινομένου, τραπεζίτες υπολογίζουν ότι οι εκροές καταθέσεων θα ξεπεράσουν τα 5 δισ. ευρώ, άρα οι καταθέσεις θα βρεθούν στο επίπεδο των 150 δισ. ευρώ.

Εκτός της πολιτικής αβεβαιότητας, δηλαδή από το ενδεχόμενο να μη σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής και η νέα κυβέρνηση να μην έρθει σε συμφωνία με την τρόικα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, οι φόβοι των καταθετών επεκτείνονται πλέον και στην επιβολή φόρου επί των καταθέσεων.
Ηδη, ορισμένοι πολιτικοί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -που βρίσκεται πρώτο στην προτίμηση ψήφου, σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις- μιλούν για φόρο βάσει του περιουσιολογίου, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων.

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιος φόρος συζητήθηκε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, και το μόνο που προκάλεσε ήταν η μόνιμη εκροή καταθέσεων. Αντ' αυτού, όπως όλοι γνωρίζουμε, επιλέχτηκε η αύξηση του φόρου στο 15% -από 10% που ήταν προηγουμένως- επί των τόκων των καταθέσεων.
Πάντως, ο φόρος που συζητείται είναι της τάξης του 1%, που σημαίνει ότι στα 164 δισ. καταθέσεων αναλογεί φόρος 16.400.000 ευρώ, ποσό το οποίο είναι πάρα πολύ μικρό.

Γιατί προσέφυγαν στον ELA για ενίσχυση της ρευστότητας
Η προσφυγή στον ELA, τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας, ήταν αποτέλεσμα μιας σταδιακής αφαίρεσης κεφαλαίων από την οικονομία τους τελευταίους τρεις μήνες. Οι τράπεζες αύξησαν απότομα την εξάρτησή τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τους τελευταίους τρεις μήνες σε πάνω από 62 δισ. ευρώ, από 44,85 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Νοεμβρίου. Η ρευστότητα των τραπεζών περιορίστηκε εξαιτίας της μείωσης των καταθέσεων, της αγοράς έντοκων γραμματίων του Δημοσίου, της μη ανανέωσης χρηματοδότησης μέσω της διατραπεζικής αγοράς και της μείωσης της αξίας των εγγυήσεων που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες στην ΕΚΤ. Ετσι, διατύπωσαν το αίτημα να αντλήσουν ρευστότητα από τον ELA μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος, που δεν απαιτεί υψηλής ποιότητας εγγυήσεις, όπως η ΕΚΤ.
Χρήστος Ιωάννου
http://www.dimokratianews.gr/content/31553/%CF%84%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%

ΥΣΤΕΡΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ: «ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ: ΕΛΛΗΝΕΣ- ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ ΣΤΟΝ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

«Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», αυτός είναι τίτλος της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερα μουσεία της Βόρειας Αμερικής και υποστηρίζεται από το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η έκθεση θα γίνει στο Μόντρεαλ, θα παρουσιασθεί στο Καναδικό Μουσείο Ιστορίας, στο Σικάγο και την Ουάσιγκτον.
«Παραδόξως το ανεύθυνο αυτό έργο, χρηματοδοτείται εν μέρει από το Υπουργείο Καναδικής Κληρονομιάς και προωθείται από την Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα.
Ο Δυτικός Κόσμος είναι ερωτευμένος με την ιστορία της Ελλάδας και με τον ελληνικό μύθο προωθείται η εθνική καθαρότητα και της αυτοαποκαλούμενης υπεροχής της Ελλάδας, που έχει καταστεί η πιο ρατσιστική χώρα στο δυτικό κόσμο.
Ωστόσο, ο δυτικός κόσμος, δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα, να την χαρακτηρίζει ως το «λίκνο του πολιτισμού» και το «λίκνο της δημοκρατίας» αν και η ιδέα «Ελλάδα» ως μία ενιαία οντότητα, εδαφική ή πολιτιστική δεν υπάρχει, γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων και συνεχίζει:
Η ελληνική επιθετική εκστρατεία, η οποία έχει ως στόχο να πείσει τον κόσμο ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν «Έλληνες», δεν έχει καμία βάση στην ιστορική πραγματικότητα, αλλά, είναι μέρος της ρατσιστικής πολιτικής στην Ελλάδα, να αρνείται την ύπαρξη των ‘Μακεδόνων’ (Σλάβων που θέλουν να χαρακτηρισθούν Μακεδόνες, δηλαδή) στις μέρες μας ή σε οποιαδήποτε στιγμή στην ιστορία.
Η Ελλάδα –συνεχίζει το δημοσίευμα- είναι η μόνη χώρα της Δύσης, που αρνείται την ύπαρξη τυχόν εθνικών μειονοτήτων στο έδαφός της και με «υπερηφάνεια» αναφέρει ότι η χώρα είναι «εθνικά καθαρή». Ο ρατσισμός είναι τόσο αχαλίνωτος στην Ελλάδα, που είναι η πρώτη χώρα μετά τη ναζιστική Γερμανία στην οποία υπάρχουν εκλεγμένα μέλη του νέο-ναζιστικού κόμματος στο Κοινοβούλιο – δηλαδή έχει 21 μέλη της Χρυσής Αυγής.
Παραδόξως- συνεχίζει το δημοσίευμα- από το 1988, σύμφωνα με καλά τεκμηριωμένη έρευνα στην πολιτική της Ελλάδας δεν υπήρχε η «Μακεδονία» (το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων) και προσπάθησαν να εξαλείψουν την ύπαρξή του.
Τότε κυριάρχησε ο φόβος ότι θα χάσει το μέρος της Μακεδονίας, που κατέλαβε το 1913, και η ελληνική προπαγανδιστική μηχανή υποστηρίζει ότι το έδαφος της Μακεδονίας δεν ανήκει σε αυτούς και ότι αυτοί οι άνθρωποι (Σλάβοι με την ονομασία Μακεδόνες) δεν υπάρχουν.
Επιπλέον, το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν σε θέση (μέσα στην οικονομική κρίση που διέρχεται) να πείσει τα βόρεια αμερικανικά μουσεία, να παρουσιάσει και να προωθήσει τα ψευδή ιστορικά δεδομένα ως μέρος της έκθεσης «Έλληνες- Ο Αγαμέμνονας στον Μέγα Αλέξανδρο», ενώ δεν μπορεί να σταθεί οικονομικά, έγιναν μέρος (τα Μουσεία αυτά) της ελληνικής προπαγάνδας και αυτό είναι σοκαριστικό, σημειώνει η ανακοίνωση των Σλάβων των Σκοπίων που αυτοαποκαλείται «Μακεδονικό Κίνημα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» και το οποίο απαιτεί το άμεσο κλείσιμο των εκθέσεων και την απομάκρυνση του υλικού από τα αμερικανικά μουσεία.
Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/543598/ysteria-skopianon-kleiste-tin-ekthesi-ellines-apo-ton-agamemnona-ston-m-alexandro#ixzz3PdWjttMq

ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΙΩΝ:«ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ»

«Από το 2006 μέχρι σήμερα άρχισε η «αρχαιοποίηση» της χώρας, άλλαξαν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων, των αυτοκινητοδρόμων, έγινε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου και άλλα πολιτιστικά σκηνικά που τα πήραν από την Ελλάδα να δημιουργήσουν προκλήσεις, κλέβοντας την αρχαία ελληνική ιστορία».
Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, ο πρώην δήμαρχος της πόλης Γκόστιβαρ, Ρούφι Οσμάνι, ο οποίος έχει ισχυρή παρουσία στο αλβανικό στοιχείο του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM.
Δεν δίστασε μάλιστα να αναφέρει ότι τα αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου και του Φιλίππου θα έχουν την ίδια τύχη με εκείνα που είχαν αγάλματα του Λένιν και του Στάλιν.
Οσον αφορά στο όνομα των Σκοπίων επισημαίνει «Κάθε όνομα που δεν θα περιλαμβάνει τη λέξη «Σλαβική» ( Sllav)] θα είναι αποδεκτή από τους Αλβανούς. Τελικά, το σημερινό της όνομα είναι πολύ λιγότερο αποδεκτό για εμάς από ό, τι οι εναλλακτικές λύσεις που προτείνονται. «Πρόκειται για μια τεχνητή τάση, ένα πολιτικό σχεδιασμό για να αλλάξει η σημερινή σλαβική ταυτότητα (identitetin sllav) σε «μακεδονική»(identitetin maqedonasve), αυτό είχε ως συνέπεια να μπΛοκάρει η διαδικασία της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με συνέπειες που αντιμετωπίζονται καθημερινά από τους ανθρώπους αυτής της χώρας. Ο λαός συνεχίζει να τους ψηφίζει αυτούς που στερούν το μέλλον της, και είναι τόσο παράδοξο και γλυκόπικρο».
Επιπλέον τονίζει «Η Ελλάδα δεν έχει να χάσει τίποτε, εάν το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάξουν τον εκλογικό μηχανισμό με συναίνεση. Η πολιτική της χώρας πρέπει να αλλάξει και όχι να περιμένουμε να αλλάξουν πολιτικές οι παγκόσμιοι θεσμοί».
Επίσης συμπληρώνει «Αποτελεί πολιτική βλακεία να στέκονται οι νέοι πολιτικοί της χώρας και να υπερασπίζονται για τον Μέγα Αλέξανδρο στην σύγχρονη εποχή μας. Έχουμε στολίσει τον Μέγα Αλέξανδρο καβάλα στο άλογο στην κεντρική πλατεία, αυτό και αν αποτελεί πολιτική βλακεία, που δεν έχει, δυστυχώς, τέλος...».
Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/546198/skopia-pr-dimarxos-dimioyrgoyme-prokliseis-klevontas-tin-arxaia-elliniki-istoria#ixzz3PdVv69uH

ΣΚΟΠΙΑ:Ο ΥΠΕΞ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΘΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Sebastian Kurz, δήλωσε χθες (21/1/2015) στα Σκόπια, ότι η χώρα αυτή έχει ευρωπαϊκή προοπτική, αλλά πρωτεύει η επίλυση της διαφωνίας του ονόματος που έχει κρατήσει ανεπίλυτη επί μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο Κούρτζ δήλωσε ότι η διαμάχη για το όνομα διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα, στο οποίο δεν έχει γίνει κάτι σημαντικό και ότι η Αυστρία είναι πρόθυμη να ασκήσει μια δυναμική πίεση σε αυτή τη διαδικασία, κατά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του, των Σκοπίων, Νίκολα Πόποφσκι.
Ο αυστριακός πολιτικός πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι αισιόδοξος, ότι μετά τις εκλογές στην Ελλάδα θα υπάρξει μεγαλύτερη δυναμική, ενώ η Βιέννη προτίθεται να βοηθήσει ασκώντας πίεση στην Αθήνα.
Ο ΥΠΕΞ Αυστρίας σημείωσε ότι οι αρχές του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, ενώ εκτίμησε την αναγκαιότητα της επιστροφής της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο.
Ο Sebastian Kurz τόνισε ότι η Αυστρία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στα Σκόπια (μετά την Ελλάδα) και έχει επενδύσει η χώρα του € 437.000.000 με 50 εταιρείες, σύμφωνα με το 'Ιλλυρία'.
πηγη Βαλκανικό περισκόπιο


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/547164/skopia-o-ypex-aystrias-tha-piesei-tin-athina-meta-tis-voyleytikes-ekloges-gia-to-onoma#ixzz3PdVGRbiu

‘ Το τελευταίο του χαρτί παίζει απόψε ο Σαμαράς, με σκληρά διλήμματα που ενισχύουν την πόλωση ‚ Τεράστια κινητοποίηση στο γαλάζιο μηχανισμό για μαζική συμμετοχή των οπαδών της ΝΔ στην τελευταία προεκλογική παρουσία στο Τάε Κβο Ντο του Φαλήρου

Μεγάλη επιδίωξη η συσπείρωση στη ΝΔ,για τον Αντώνη Σαμαρά που αναμένεται να θέσει αόψε τα τελευταία διλλήματα στους ψηφοφόρους, μιλώντας απόψε στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο.
Η προεκλογική περίοδος κλείνει με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ και στο επιτελείο της ΝΔ έχει σημάνει γενικός συναγερμός στον γαλάζιο μηχανισμό, προκειμένου να υπάρξει μαζική συμμετοχή λίγο πριν από την κάλπη, αν και δεν επελέγη ανοιχτός χώρος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η ομιλία του πρωθυπουργού, όσο και η σκηνική παρουσία του, θα έχουν στόχο την πόλωση του πολιτικού σκηνικού με σαφή διλλήματα απέναντι στον κυρίαρχο αντίπαλό του, τον Αλέξη Τσίπρα.
Να σημειωθεί ότι στο τελευταίο τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ κυριαρχεί ο ιδρυτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής και το όραμα που είχε για την Ελλάδα της Ενωμένης Ευρώπης ενώ κεντρικό πρόσωπο είναι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος απευθύνεται προς τους πολίτες εξηγώντας τη σημασία και την κρισιμότητα της ψήφου την Κυριακή.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Με εντολή Τσίπρα ψάχνουν από τώρα εμβάσματα καταθετών με πολιτικές διασυνδέσεις ‚ «Μαθαίνουμε ότι κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν εσπευσμένα τις φορολογικές τους εκκρεμότητες», δήλωσε ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς

Μπορεί να περάσει στα ψιλά, ωστόσο ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, διατύπωσε μία πολύ σοβαρή καταγγελία σε προεκλογική συνέντευξη.
Ο υποψήφιος βουλευτής της Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ότι παρατηρείται μία… κινητικότητα από μεγαλοκαταθέτες εξωτερικού με πολιτικές διασυνδέσεις, οι οποίοι προσπαθούν να κλείσουν όπως-όπως τις φορολογικές τους εκκρεμότητες.
«Μαθαίνουμε ότι κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν εσπευσμένα τις υποθέσειςπου αφορούν σε πρόσωπα με υψηλές πολιτικές διασυνδέσεις. Θα επισπεύσουμε τους ελέγχους στη λίστα των εμβασμάτων του εξωτερικού, τα οποία είναι 54.000 και έχουν ελεγχθεί μόλις 700 υποθέσεις με βεβαίωση εσόδων 340 εκατ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι ξέρει.
Να σημειώσουμε ότι ο Νίκος Παππάς ανήκει στον πυρήνα της ηγετικής ομάδας του κ. Τσίπρα, ενώ όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Κουμουνδούρου τονίζουν ότι είναι αυτός που αναλαμβάνει τις δύσκολες και εμπιστευτικές αποστολές

ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ...''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"! 13 Μαΐ 2012


alt
Στα Σκόπια Η Νεολαία Του συριζα Για Διαδήλωση Υπερ Της "Μακεδονίας"...
Η εφημερίδα ΕΠΟΧΗ (επίσημο όργανο της ΑΚΟΑ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πολιτικούς βραχίονες ΣΥΝ),μας ενημερώνει με δημοσίευμά της πως αύριο στα Σκόπια "θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση "αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταρικών κινημάτων από Ελλάδα και Μακεδονία"! Μεταξύ των συμμετεχόντων από Ελλάδα θα είναι και η νεολαία του Συνασπισμού..
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα-μεταξύ άλλων- αναφέρει:

"Οργανώσεις από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας πραγματοποιούν πολιτική εκδήλωση και στη συνέχεια διαδήλωση στο κέντρο των Σκοπίων, το Σάββατο 17 Μαΐου.
Το κεντρικό σύνθημα αυτής της αντιεθνικιστικής αντιμιλιταριστικής πρωτοβουλίας είναι "ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ"..Συμμετέχουν η Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία,ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, μέλη της πρώην Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης, η Νεολαία Συνασπισμού, η ΟΚΔΕ (Σπάρτακος), η πολιτική οργάνωση Κόκκινο, η ομάδα Αυτονομία ή Βαρβαρότητα, καθώς και ανένταχτοι/ες πολίτες εναντίον του εθνικισμού από την Ελλάδα και οι οργανώσεις από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας Δράση για την Ειρήνη, Ένωση Πολιτών για τη Δημοκρατία, την Ειρήνη και την Ανοχή - AURORA και "Δεν Πίνουμε Πετρέλαιο" -
Πρωτοβουλία για την απόσυρση των μακεδονικών στρατευμάτων από το Ιράκ πραγματοποιούμε από κοινού ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στα Σκόπια με το εξής μήνυμα προς τους δύο λαούς: Εμείς, στην Ελλάδα, δεν επιτρέπουμε στην ελληνική κυβέρνηση να "βαφτίσει" τη γειτονική χώρα. Και εμείς, στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, δεν επιτρέπουμε στη μακεδονική κυβέρνηση με πρόσχημα το όνομα να οικοδομεί το δικό της εθνικιστικό οικοδόμημα.
http://apteones-kai-politik.pblogs.gr/2014/10/sta-skopia-h-neolaia-toy-syriza-gia-diadhlwsh-yper-ths-makedonia.html

«Μακεδονία» η πΓΔΜ για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου «Γελοία διαμάχη που δημιούργησε ο Σαμαράς» ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2014

Νέο μέτωπο μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο  Στέλιος Κούλογλου σε μέσο ενημέρωσης της ΠΓΔΜ. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί την ΠΓΔΜ «Μακεδονία» και χαρακτηρίζει το θέμα της ονομασίας «γελοία διαμάχη την οποία δημιούργησε ο Αντώνης Σαμαράς».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο telegraf.mk, η οποία αναπαράγεται από άλλα μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ (όπως εδώ στα αγγλικά από το independent.mk), ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου δηλώνει:

«Αυτή η εξωφρενική διαμάχη δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά. Στη δεκαετία του '90, ήμουν από τους λίγους δημοσιογράφους που ανέφεραν ότι το πρόβλημα σήμαινε πολιτική και εθνική αυτοκτονία. Δυστυχώς, αυτό έγινε πραγματικότητα, καθώς η Ελλάδα έχει ηττηθεί σε ό,τι αφορά το θέμα. Έχω μιλήσει γιαυτό το πρόβλημα πολλές φορές σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις στα Σκόπια, καθώς και για τις δυνατότητες επίτευξης μιας ειρηνικής και αποδεκτής λύσης. Όμως, σήμερα, πληρώνουμε το τίμημα της πολιτικής Σαμαρά».

Ο Στ.Κούλογλου σημειώνει ακόμη: «Αποκαλώ την Μακεδονία με το όνομά της: Μακεδονία, όπως ο υπόλοιπος κόσμος».

Ο ίδιος σημειώνει ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να βρει έναν τρόπο για να σώσει την τιμή της. Δεν νωρίζω σε ποια λύση θα πρέπει να φτάσουμε, ωστόσο από τη δική μου οπτική, αυτό το πρόβλημα ανήκει στο παρελθόν. Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει σημαντικότερες προκλήσεις σήμερα».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου αντέδρασε άμεσα: «Οι θέσεις που θα εκπροσωπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή αναδεικνύονται συνεχώς από τους υποψήφιούς του. Και δυστυχώς είναι αντίθετες με τα εθνικά μας συμφέροντα».

Απαντώντας στην ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ ο Στέλιος Κούλογλου αναφέρει: «Αυτό που πραγματικά δήλωσα στο δημοσιογράφο από τα Σκόπια είναι ότι το θέμα της ονομασίας διογκώθηκε, ενώ θα έπρεπε από την αρχή να είχε λυθεί με έναν αμοιβαίο συμβιβασμό. Δήλωσα επίσης ότι υπεύθυνος για την διόγκωση του θέματος της ονομασίας είναι ο κ. Σαμαράς ο οποίος θέλησε να κάνει πολιτική καριέρα εκμεταλλευόμενος εθνικά ζητήματα. Η στάση αυτή του κ. Σαμαρά οδήγησε στη μεγαλύτερη διπλωματική ήττα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Η ΝΔ δεν πρέπει να ανακινεί το Μακεδονικό γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=590317

Δύο ακόμη προφυλακίσεις για το κύκλωμα των 37 εκβιαστών Στη φυλακή η δικηγόρος-σύντροφος του Βλαστού


Στην απολογία της, η Αδαμαντία Αγγελέτου υποστήριξε ότι η σχέση της με τον βαρυποινίτη ήταν απλά επαγγελματική - Προφυλακιστέος και ο Δ. Χατζησταύρου - Τέσσερις συνολικά οι προφυλακίσεις για την υπόθεση

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε, αμέσως μετά την απολογία της στους ανακριτές κατά της διαφθοράς, η δικηγόρος και φερομένη ως ερωτική σύντροφος του Παναγιώτη Βλαστού, Αδαμαντία Αγγελέτου. 



Την ίδια τύχη είχε και ένας ακόμη κατηγορούμενος ο Δημ. Χατζησταύρου, με τις προφυλακίσεις γι' αυτή την υπόθεση να ανέρχονται πλέον στις τέσσερις. 

Αντίθετα, με την επιβολή περιοριστικών όρων -απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους- αφέθηκαν οι κατηγορούμενοι Μαρία Μουζακίτη, Π. Λασιθιωτάκης και ο αστυνομικός Π. Στουρνάρας, στον οποίο επιβλήθηκε εγγύηση 1.000 ευρώ.



Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της υποστήριξε ότι η σχέση της με τον Βλαστό ήταν μόνο επαγγελματική και ότι η ίδια ενεπλάκη στην υπόθεση λόγω της εκδικητικότητας της περιβόητης «Λίτσας», της εξαδέλφης δηλαδή του Βλαστού, Ευαγγελίας Βλαστού, η οποία με σειρά καταθέσεων της στην αστυνομία, αποκάλυψε τη δράση του κυκλώματος.

Η Αδαμαντία Αγγελέτου, κατά πληροφορίες, υποστήριξε πως η Λίτσα ήθελε να την εκδικηθεί, επειδή αρνήθηκε να την εκπροσωπήσει ως δικηγόρος στη δίκη για την απόπειρα απόδρασης του Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων. Στη δίκη αυτή η Λίτσα ήταν κατηγορουμένη.





Τέλος, η δικηγόρος φέρεται να ανέφερε ότι ήρθε σε επαφή με τον Βλαστό πριν δύο χρόνια, όταν το δικαστήριο που εκδίκαζε υπόθεσή του τη διόρισε αυτεπαγγέλτως συνήγορό του.

Από την πλευρά της, η έτερη κατηγορούμενη, Μαρία Μουζακίτη, αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Κατά πληρηφορίες, υποστήριξε στην απολογία της ότι, από τη στιγμή που συνεργαζόταν με την Πένυ Καρπούζου στο μαγαζί και γνωρίζοντας τη σχέση της με τον Π. Βλαστό, δεν μπορούσε να της αρνείται, γιατί φοβόταν.






Φέρεται ακόμη να ανέφερε πως την ακολουθούσε χωρίς να γνωρίζει αν υπήρχε κάποιο σχέδιο απαγωγής ή εκβίασης σε βάρος τραπεζικού στελέχους. Υποστήριξε ότι όταν κατάλαβε πως κάτι ύποπτο συνέβαινε και και ότι μπορεί να "μπλέξει" άρχισε να απομακρύνεται.



Για τα μαθήματα που έκανε ως πιλότος ελικοπτέρου υποστήριξε ότι η Πέννυ Καρπούζου την έπεισε να τα κάνει. Η ίδια δέχτηκε, όπως ισχυρίστηκε, επειδή υπήρξε αεροσυνοδός και της άρεσε η ιδέα. 



Ωστόσο, όπως είπε, κάποια στιγμή αντιλήφθηκε ότι ήθελαν να τη χρησιμοποιήσουν "και επίτηδες απέτυχε στις εξετάσεις και δεν πήρε το δίπλωμα".

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αστυνομικός, Π. Στουρνάρας, ανέφερε, κατά τις ίδιες πληρηφορίες: «Κάποια άγνωστη σε εμένα γυναίκα έφερε στο σπίτι μου ένα κινητό τηλέφωνο. Το παρέλαβε ο γιος μου. Νόμιζα ότι είναι δώρο. Δεν ήξερα. Αργότερα ο Βλαστός μου έιπε στη ΓΑΔΑ ότι μου το έστειλε εκείνος. "Εγώ στο εστειλα" μου είπε και του απάντησα "δεν το θέλω; πάρ' το πίσω». Μου είπε "Κράτα το, κάντο ό,τι θες". Δεν μου ζήτησε να τον βοηθήσω σε απόδραση, ούτε μου έδωσε κάποιος χρήματα. Ήταν βλακεία μου που κράτησα το κινητό"».

Ο κατηγορούμενος Π. Λασιθιωτάκης, αρνήθηκε ότι μετέφερε 20 κιλά εκρηκτικών όπως υποστηρίζει στην κατάθεση της η Λίτσα Βλαστού. 





Υποστήριξε ότι η Λίτσα "είπε όσα είπε για μένα επειδή δεν θέλει να πάει φυλακή. Δεν τη γνωρίζω. Την έβλεπα στις φυλακές Κορυδαλλού στη δίκη για την απαγωγή Παναγόπουλου. Εκείνη πήγαινε να δει το Βλαστό και εγώ τον αδελφό μου, που είναι και αυτός κατηγορούμενος"».

Τις κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατοχή εκρηκτικών αρνήθηκε και ο Δημ. Χατζησταύρου.

http://www.protothema.gr/greece/article/444551/sti-fulaki-i-dikigoros-sudrofos-tou-vlastou/

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη για αυτοδυναμία και τρίτο κόμμα – Το “μπαζούκα” Ντράγκι και πόσο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα

Σταθερή πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτοδυναμία στις εκλογές παρά το άνοιγμα της ψαλίδας
- Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν οριακή είσοδο κομμάτων που ίσως κρίνουν το σχηματισμόκυβέρνησης
- Θα σχηματιστεί κυβέρνηση ή η χώρα θα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές;
- Το “πρόγραμμα” που επιβάλει ο Ντράγκι μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα ενόψει κάλπης;

Μπορεί αυτή η εκλογική μάχη να μην ήταν μαραθώνιος, αλλά να είχε στοιχεία δρόμου ... 800 μέτρων, είναι βέβαιο όμως ότι πλέον τα κόμματα έχουν μπει στο τελευταίο... κατοστάρι και τα δίνουν όλα.

Κάπως έτσι και σε επίπεδο δημοσκοπήσεων σχεδόν όλοι παρουσιάζουν μια αυξητική τάση στα ποσοστά τους, τόσο οι δύο πρώτοι, όσο όμως και το φαινομενικά τρίτο κόμμα, αλλά και οι... ουραγοί που μοιάζουν ικανοί να μπουν στη Βουλή που όλα δείχνουν ότι θα έχει πλέον τουλάχιστον 7 κόμματα.

Το σταθερό... τρίτο κόμμα όμως παραμένουν οι αναποφάσιστοι με ποσοστό πάντα κοντά στο 10% και έτσι αυτοί είναι που για ακόμη μια φορά θα κρίνουν πολλά, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαφορά των δύο πρώτων, όσο όμως (και αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό για την αυτοδυναμία και τον σχηματισμό κυβέρνησης) και για το εάν και ποια κόμματα θα μπουν στη βουλή από τα λεγόμενα μικρά.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ αυξάνουν τα ποσοστά, ανοίγει όμως και η ψαλίδα μεταξύ τους. Το Ποτάμι επίσης μοιάζει να παγιώνεται στην τρίτη θέση και αμέσως μετά ακολουθούν Χρυση Αυγή και ΚΚΕ, από τους λεγόμενους μικρού τη μάχη τους δίνουν τόσο οι ΑΝΕΛ όσο και το ΚΙΔΗΣΟ για την είσοδό τους στη Βουλή και με την αυτοδυναμία να μην είναι εξασφαλισμένη για τον ΣΥΡΙΖΑ ίσως σε αυτή τη μάχη κριθούν πολλά για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Την ίδια ώρα οι ανακοινώσεις Ντράγκι για συνέχιση του προγράμματος, δηλαδή του μνημονίου με τη μια ή την άλλη μορφή προκειμένου η χώρα να έχει τη στήριξη της ΕΚΤ στην οικονομική μάχη θέτει συγκεκριμένα όρια.

Το ερώτημα λοιπόν είναι κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τους αναποφάσιστους υπέρ των κομμάτων που δηλώνουν ότι η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες, εάν αυτό δηλαδή θα ενισχύσει τα ποσοστά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Ποταμιού.

Όπως και να 'χει τέσσερις δημοσκοπήσεις δείχνουν πως όλα είναι ανοιχτά...

Η δημοσκόπηση της GPO γα το Mega
-ΣΥΡΙΖΑ 32,5%
-ΝΔ 26,5%
-ΠΟΤΑΜΙ 5,8%
-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5%
-ΚΚΕ 5%
-ΠΑΣΟΚ 4,4%
-ΑΝΕΛ 3,4%
-ΚΙΔΗΣΟ 3%
-ΛΑΟΣ 1,4%
-ΠΡΑΣΙΝΟΙ -ΔΗΜΑΡ 1%
-ΑΛΛΟ 1,6%
-ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ 0,4%
-ΑΝ/ΣΤΟΙ 10%


Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά
· ΣΥΡΙΖΑ 29,6%
· ΝΔ 25,2%
· Το Ποτάμι» 5,9%
· Χρυσή Αυγή 4,4%
· ΚΚΕ 4%
· Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,5%
· ΠΑΣΟΚ 3,3%
· Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 1,4%
· ΛΑΟΣ 1%.
· Άλλο κόμμα3,9%
· Λευκό ή Άκυρο 2,6%
· Αποχή 6,1%
· Αναποφάσιστοι 8,1%
· Δεν απάντησε το 1% του δείγματος.


Η δημοσκόπηση της Rass για τον «Επένδυση»
· ΣΥΡΙΖΑ 31,3%
· ΝΔ 26,5%
· «Το Ποτάμι» 6,4%
· ΚΚΕ 5,4%
· Χρυσή Αυγή 5,1%
· ΠΑΣΟΚ 4,3%
· Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,8%
· Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,5%.
· Αλλο κόμμα 5,5%
· Λευκό ή άκυρο 1%,
· Αναποφάσιστοι 8,2%

Η δημοσκόπηση της Palmos Analysis του tvxs
· ΣΥΡΙΖΑ 30,2%
· ΝΔ 20,3%
· Χρυσή Αυγή 6,8%
· Ποτάμι 5,1%
· ΚΚΕ 4,3%
· ΠΑΣΟΚ 3,4%
· ΑΝΕΛ 2,2%
· ΚΙΔΗΣΟ 1,7%
· ΛΑΟΣ 1,3%
· Άλλο κόμμα 4,5%,
· Αναποφάσιστοι 15,2%
· «Λευκό – Άκυρο» 1,8%,
· Αποχή 2,7% 

Πηγή

newsit.gr

Τραγωδία στο Νιοχώρι Κυλλήνης: Αυτοκτόνησε 42χρονος με φυτοφάρμακο – Άφησε σημείωμα

Ένας 42χρονος από το Νιοχώρι Κυλλήνης, έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του, το πρωί του Σαββάτου, στην σγροτική περιοχή "Περιβόλια". Επέλεξε να χρησιμοποιήσει φυτοφάρμακο το οποίο διάλυσε σε ένα μικρό μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού και σύμφωνα με πληροφορίες, φάνηκε να μετανιώνει την πράξη του, όμως ήταν πλέον αργά όταν άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Συγγενικά του πρόσωπα που τον αντιλήφθηκαν να τους ζητά να τον σώσουν, προσπάθησαν να με τον μεταφέρουν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όμως επήλθε το μοιραίο.
Ο 42χρονος ο οποίος ήταν ένα από τα καλύτερα παλικάρια του χωριού, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα. Δεν είχε παντρευτεί και δεν είχε δημιουργήσει τη δική του οικογένεια. 
Πίσω άφησε ένα σημείωμα που φαίνεται να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του αυτή. Μάλιστα ανέφερε πως για ότι συνέβη ευθύνεται μόνο αυτός και κανένας άλλος.

Πηγή

ilialive.gr

«Τρόικα» θα αποφασίζει για τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ Θα αποτελείται από εκπροσώπους των ΑΕΙ, της ΑΔΙΠ και του υπουργείου Παιδείας



Από «τρόικα» που θα αποτελείται από εκπροσώπους των ΑΕΙ, της Αρχής για την Διασφάλιση της Ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) και το υπουργείο Παιδείας, θα καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων στα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα και μετά από σχετική πρόταση της Συνόδου Πρυτάνεων των ΑΕΙ κατά την  συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), στην οποία συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων.

Πάντως παρά την συμφωνία που υπήρξε σήμερα, δεν είναι βέβαιο εάν θα εφαρμοσθεί απο την εφετινή χρονιά όπως είπε ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδ. Λοβέρδος, λόγω των εκλογών που θα γίνουν στο τέλος του μήνα.

Ωστόσο, για την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής δεν χρειάζεται, όπως είπαν σήμερα τα μέλη του ΕΣΥΠ, κάποια νομοθετική κίνηση, καθώς προβλέπεται απο τους ήδη υπάρχοντες νόμους και πρέπει απλά να ενεργοποιηθεί.  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=666438

BBC: «Πολιτικό τσίρκο οι εκλογές στην Ελλάδα» «Ο αρχηγός, όποιος και αν είναι στο τέλος, έχει πολλά να βάλει σε τάξη»


«Αν και καλύπτω τις εξελίξεις σε αυτή τη χώρα εδώ και πολλά χρόνια, έχω μείνει έκπληκτη από το πολιτικό τσίρκο που έχουν γίνει οι ελληνικές εκλογές», γράφει η Θεόπη Σκαρλάτου, σε ανταπόκριση για το BBC.

«Την περασμένη εβδομάδα, ενώ κοίταζα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που κρέμονταν σε ένα περίπτερο, με χτύπησε στο πρόσωπο ένας άνδρας που με έλουσε με ρατσιστικές βρισιές, γιατί μίλησα στα αγγλικά. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα, απλά σοκαρίστηκα», λέει.

«Κάποιοι είπαν ότι είναι ψυχικά άρρωστος. Αλλοι ότι μάλλον είναι οπαδός της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής. Αλλά το περιστατικό ήταν μια υπενθύμιση των εντάσεων που βράζουν κάτω από την επιφάνεια εδώ, λίγες μέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες.

Πολιτικές συζητήσεις γίνονται παντού. Σε καφετέριες, μπαρ, ταξί, και κομμωτήρια - ο καθένας έχει κάτι να πει, με πάθος.

Αν οι δημοσκοπήσεις είναι σωστές, περισσότερο από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων θέλουν να δουν μια αλλαγή στην κυβέρνηση, και κοιτάζουν προς το μέρος του Αλέξη Τσίπρα, ηγέτη του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί καθώς οι άνθρωποι λένε ότι κουράστηκαν να καταγγέλλουν την λιτότητα με απεργίες και διαδηλώσεις»
, συνεχίζει το ρεπορτάζ.

«Πολλοί από εκείνους που βγήκαν στους δρόμους το 2011 και το 2012 θέλουν τώρα αυτό το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του, και να βάλει τέλος στο πρόγραμμα λιτότητας που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει επίσης ότι θα διαπραγματευθεί για μια μαζική διαγραφή των χρεών.

Χρόνια διαφθοράς έχουν επίσης οδηγήσει πολλούς να χάσουν την πίστη τους στους πολιτικούς του κατεστημένου. Οι περισσότεροι από αυτούς τους πολίτες έχουν σταματήσει να ψηφίζουν.

Με κάποιους σεβαστούς διεθνώς οικονομολόγους να στηρίζουν τώρα δημοσίως την ιδέα μιας νέας διαγραφής του χρέους, ορισμένοι δεν θεωρούν πια ακραίο τον ΣΥΡΙΖΑ»
, προσθέτει το ρεπορτάζ.

«Αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει τις συζητήσεις για φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες σε περίπτωση νίκης της Αριστεράς  στις εκλογές. Υπουργοί της απερχόμενης κυβέρνησης προβλέπουν μια τεράστια εκροή ξένων κεφαλαίων, εάν χάσουν την εξουσία.

Στην ελληνική διασπορά, όλοι είναι νευρικοί. Ορισμένοι Ελληνες φίλοι στο Λονδίνο φοβούνται μέχρι και πραξικόπημα, αν υπάρξει αριστερή νίκη.

Αλλοι αναρωτιούνται τι θα συμβεί εάν κατακερματιστούν τα κόμματα του κατεστημένου, αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η μόνη δύναμη που θα μείνει όρθια θα είναι η Χρυσή Αυγή - οι ηγέτες της οποίας είναι σήμερα στη φυλακή.


Η πολιτική εδώ είναι ένα τσίρκο, και ο αρχηγός - όποιος και αν είναι στο τέλος - έχει πολλά να βάλει σε τάξη. Με τη συνοχή της ευρωζώνης να διακυβεύεται, όλος ο κόσμος θα παρακολουθεί το σόου στην Ελλάδα»
, καταλήγει το ρεπορτάζ.
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=669806

Ιστορική αναφορά Ομπάμα στους διεμφυλικούς Στην καθιερωμένη ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους


Έξι χιλιάδες λέξεις περιείχε η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα για την Κατάσταση του Έθνους, όμως έγραψε ιστορία όταν χρησιμοποίησε μόνο μία: διεμφυλικός. 

Μιλώντας για τον πυλώνα του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ο Ομπάμα έγινε ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που αναφέρθηκε στην βαρυσήμαντη ετήσια ομιλία στους διεμφυλικούς, καθώς και στις λεσβίες και τους αμφιφυλόφιλους.

«Ως Αμερικανοί σεβόμαστε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ακόμη και όταν απειλούμαστε, για το λόγο αυτό απαγόρευσα τα βασανιστήρια, και εργάστηκα για να διασφαλίσω ότι οι νέες τεχνολογίες όπως τα drone είναι καταλλήλως περιορισμένα» είπε ο Ομπάμα.

Για να προσθέσει:« Για το λόγο αυτό υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του Τύπου, συνηγορούμε υπέρ πολιτικών κρατουμένων, καταδικάζουμε τις διώξεις γυναικών, θρησκευτικών μειονοτήτων ή ανθρώπων που είναι λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι ή διεμφυλικοί. Τα κάνουμε αυτά όχι μόνο γιατί είναι σωστά, αλλά γιατί μας κάνουν πιο ασφαλείς» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι χρήστες του Twitter ήταν οι πρώτοι που υπογράμμισαν ότι ο Ομπάμα είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που χρησιμοποιεί τον όρο διεμφυλικός στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους, καθώς και τις λέξεις λεσβία και αμφιφυλόφιλος.

Το Time σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ομπάμα γράφει ιστορία με τις λέξεις σε βαρυσήμαντη ομιλία. Ήταν ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που αναφέρθηκε στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων κατά την ομιλία του στη δεύτερη τελετή ορκωμοσίας στην προεδρία, ενώ ήταν ο πρώτος που υποστήριξε τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου.

Πως ο Ομπάμα απέσπασε το πιο δυνατό χειροκρότημα του Κογκρέσου

Ένα μάλλον απρόσμενο χειροκρότημα... ξεσήκωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους ενώπιον του Κογκρέσου με μία που φράση επαναλαμβάνει συχνά μετά την επανεκλογή του το 2012 στον Λευκό Οίκο.

«Δεν έχω άλλες προεκλογικές εκστρατείες να διεξάγω»
 είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Το ρεπουμπλικανικό «στρατόπεδο» ξέσπασε σε χειροκρότημα αδημονώντας για την επικείμενη «έξοδο», γεγονός που δεν διέφυγε της προσοχής του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ελαφρώς χαμογέλασε, καθώς και του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ (Ρεπουμπλικανός, Οχάιο) που πάντως έμεινε ανέκφραστος.

Όμως το χειροκρότημα των Δημοκρατικών ήταν ακόμη πιο δυνατό όταν ο Ομπάμα αφού άφησε τους αντιπάλους του να... χαρούν, χαμογέλασε ειρωνικά και προσέθεσε: «Το ξέρω γιατί τις κέρδισα και τις δύο».
    Η καθιερωμένη ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους την Τρίτη ήταν η προτελευταία του Μπαράκ Ομπάμα και μία από τις πιο προεδρικές που έχει δώσει ποτέ γεμάτη αυτοπεποίθηση και τόνους ισχύος. 

    Εμφανίστηκε έτοιμος για δράση παρά την κατάκτηση του Κογκρέσου από τους Ρεπουμπλικανούς: Έβαλε μπροστά τους δικούς του στόχους για την αλλαγή του φορολογικού συστήματος, ζήτησε  δράση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και επανέλαβε πως δεν θα κάνει πίσω από την πολιτική ατζέντα που θέλει να ολοκληρώσει στα τελευταία του χρόνια στο Λευκό Οίκο -από το κλείσιμο του Γκουαντάναμο μέχρι το λιώσιμο των πάγων με την Κούβα. 

    http://www.tovima.gr/world/article/?aid=669375

    Εκτελεστής της μαφίας σκότωσε τα δύο μέλη της Χρ. Αυγής;

    Μια ύποπτη δολοφονία έχει μπει ξανά στο «κάδρο» των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για την εκτέλεση, με δύο σφαίρες στο κεφάλι, του αποκαλούμενου με το ψευδώνυμο «Πιτσίλα» τον Μάιο του 2014. Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης στον Κορυδαλλό, την ώρα που έτρωγε σε ταχυφαγείο, ήταν μεταξύ των βασικών υπόπτων για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, τον Νοέμβριο του 2013. Αλλωστε, οι αστυνομικοί τον θεωρούσαν ενδιάμεσο κρίκο ανάμεσα σε ποινικούς και τρομοκράτες.
    Ο «Πιτσίλας», που αποτελούσε εκτελεστικό όργανο της «μαφίας των τριών νονών», στις 29 Μαρτίου του 2012 είχε πετάξει αυτοσχέδια κροτίδα στο πίσω μέρος του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού, μιας υπηρεσίας που ήταν στόχος της Σέχτας Επαναστατών. Εκεί εντοπίστηκε, συνελήφθη και προφυλακίστηκε για την επίθεση αυτή.

    Λίγο προτού πέσει νεκρός ο «Πιτσίλας» είχε κληθεί από την Αντιτρομοκρατική σχετικά με διαδοχικές καταθέσεις για τυχόν σχέση του ειδικά με την υπόθεση του Νέου Ηρακλείου. Ενα από τα βασικά σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι ότι κάποιοι φοβήθηκαν ότι για να γλιτώσει θα άρχιζε να συνεργάζεται και να δίνει ονόματα και έτσι τον πρόλαβαν είτε οι ποινικοί του «φίλοι» είτε οι «τρομοκράτες».
    Η μαφία των «τριών νονών»
    Πάντως, το «modus operandi» της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης που συστάθηκε ποτέ στα ελληνικά χρονικά δεν έχει προηγούμενο. Σχεδόν τρεις δεκαετίες τώρα κάνουν κουμάντο, όπως οι πιο σκληρές μαφίες του κόσμου. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταλήξει σε εκατοντάδες πρόσωπα-στελέχη της μαφίας των «τριών νονών», που για να μπερδέψουν τις έρευνες εμφανίζονταν αρχικά κατά μόνας, μετά αποσύρονταν και επανασυνδέονταν με άλλες κάθε φορά ομάδες, έχοντας ο καθένας τον δικό του ρόλο δίχως να ξέρει τον «προϊστάμενό» του.
    Ανταλλαγή επιστολών σφραγισμένων με σελοτέιπ από και προς τις φυλακές, χαραγμένων με στιλό για να μην ανοιχθεί από τον «αγγελιαφόρο», αλλαγή κινητών και αριθμών αγορασμένων από Πακιστανούς στην Ομόνοια, τηλεφωνικές επαφές μόνο με ψευδώνυμα και αργκό, ακόμα και συναλλαγή χρημάτων αντί όπλων σχεδόν πάντα στο Νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης απαρτίζουν το πιο σύνθετο παζλ στην ελληνική εγκληματολογική πραγματικότητα.
    Στη φυλακή η σικάτη δικηγόρος του Βλαστού με γόβες Louboutin
    H εντυπωσιακή ξανθιά δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού δεν κατάφερε να πείσει τους ανακριτές Διαφθοράς και τον αρμόδιο εισαγγελέα Γνωμοδοτήσεων και κρίθηκε προφυλακιστέα, μετά την απολογία της για τη συμμετοχή της στο κύκλωμα των νονών της νύχτας. Η 35χρονη έφτασε, χθες, ντυμένη σαν... μοντελάκι στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες. Τα βλέμματα όλων τράβηξαν οι εντυπωσιακές μαύρες γόβες της με τη χαρακτηριστική κόκκινη σόλα, σήμα κατατεθέν του πασίγνωστου σχεδιαστή Κριστιάν Λουμπουτέν (!), αλλά και το πληθωρικό της μπούστο, όπως διαγραφόταν μέσα από το λευκό της πουκάμισο. Η σέξι εμφάνισή της, ωστόσο, δεν κατάφερε να τη γλιτώσει από τη φυλακή.

    Οσον αφορά το περιεχόμενο της απολογίας της, κατά πληροφορίες, αρνήθηκε ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον βαρυποινίτη κρατούμενο, καθώς και κάθε συμμετοχή σε παράνομες ενέργειες. Η δικηγόρος φέρεται ότι υποστήριξε πως διατηρεί μόνο επαγγελματική σχέση μαζί του. «Καμία προσωπική σχέση, πλην της δικηγορικής, δεν είχα με τον Παναγιώτη Βλαστό» φέρεται ότι ανέφερε στην απολογία της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αγγελέτου ισχυρίστηκε ότι η ξαδέλφη του Βλαστού την εμπλέκει στην υπόθεση επειδή αρνήθηκε να τη βοηθήσει στη δίκη για την απόπειρα απόδρασης του Βλαστού από τις Φυλακές Τρικάλων, όταν ο ξάδελφός της την κατήγγειλε ότι τον βοήθησε.

    Η 35χρονη φέρεται ότι είχε πλήρη γνώση για τις κακουργηματικές πράξεις που διέπραττε η εγκληματική οργάνωση. Της καταλογίζεται πως παρέλαβε 1.650.000 ευρώ γνωρίζοντας ότι αποτελούν μέρος των λύτρων της απαγωγής Παναγόπουλου, ότι μετέφερε γράμματα - σημειώματα με τα οποία επικοινωνούσαν τα μέλη της οργάνωσης και πως παρέδωσε τέσσερα κινητά στον αστυνομικό που φρουρούσε τον Βλαστό στα κρατητήρια προκειμένου να τους διευκολύνει στα επισκεπτήρια. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 35χρονη δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στην είσοδό της στη ΓΑΔΑ, ενώ είχε αρνηθεί να βγάλει το παλτό της (μάρκα Burberry) λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξέρεις πόσο κοστίζει αυτό;»
    Aπειλούσε δικαστίνες ο βαρυποινίτης
    Σοκαριστικές είναι οι καταθέσεις των δικαστικών που δέχθηκαν το μένος του κυκλώματος των νονών της νύχτας με την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Η πρόεδρος Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, η οποία δίκασε την υπόθεση του «συνδικάτου του εγκλήματος», αναφέρει για τις απειλές: «Στη δίκη αυτή προήδρευσα, εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση και επεβλήθησαν βαρύτατες ποινές. Σε μία από τις συνεδριάσεις, εντός της αιθούσης, ο Π. Βλαστός όταν απαγγείλαμε την απόφαση με απείλησε ευθέως λέγοντάς μου: "Εσάς η Αγία Παρασκευή σάς ζώσει". Μου το είπε δύο φορές γιατί είχε την πεπλανημένη πεποίθηση ότι μένω στην Αγία Παρασκευή».
    Η δικαστής καταθέτει ότι δεχόταν ανώνυμα τηλεφωνήματα και σε ένα από αυτά άκουσε μια φωνή να της λέει «goodbye». Προειδοποίηση είχε δεχθεί και από δικηγόρο βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση, ο οποίος της είχε πει: «Κυρία πρόεδρε, να προσέχετε πολύ γιατί σας έχει στοχοποιήσει ο Βλαστός».
    Η εισαγγελέας Σοφία Πετράκη, που χειριζόταν την απόπειρα απόδρασης από τις Φυλακές Τρικάλων, αναφέρεται στις απειλές που είχε εκτοξεύσει σε βάρος της ο Βλαστός. «Μετά την απαγγελία κατηγορίας, κατά την αποχώρησή μου από το κελί του, ανέφερε κάτι για το παιδί μου και τότε είχα αναρωτηθεί πώς ο κρατούμενος γνωρίζει την οικογενειακή μου κατάσταση» λέει χαρακτηριστικά.
    Ελεύθεροι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

    Στις φυλακές οδηγήθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς, ο κατηγορούμενος ως μέλος του κυκλώματος Δημήτρης Χατζησταύρου, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο έμπορος Πέτρος Λασιθιωτάκης, ο αστυνομικός Παναγιώτης Στουρνάρας και η επίδοξη «πιλότος» Μαρία Μουζακίτη.
    Συγκεκριμένα, στους Λασιθιωτάκη και Μουζακίτη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Α.Τ., ενώ ο αστυνομικός υποχρεώθηκε και στην καταβολή εγγύησης 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη δικογραφία, στον 60χρονο κατηγορούμενο, που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και αρνείται τις κατηγορίες, καταλογίζεται ότι κατ' εντολή Βλαστού συναντήθηκε με τη «Λίτσα» στο Νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης και της παρέδωσε 20 κιλά εκρηκτικής ύλης.


    Τις κατηγορίες αρνήθηκαν και οι υπόλοιποι τρεις που απολογήθηκαν χθες. Συγκεκριμένα, η Μαρία Μουζακίτη, η οποία ήταν συνέταιρος με την Πένυ Καρπούζου (πρώην σύντροφος του Βλαστού), καθώς διατηρούσαν κατάστημα μανικιούρ - πεντικιούρ, αρνήθηκε τις κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να αρνηθεί στη συνέταιρό της τις «εξυπηρετήσεις» που της ζητούσε, καθώς γνώριζε τη σχέση της με τον Βλαστό και φοβόταν. Οσον αφορά το «σχέδιο Μπούμπης» (σχεδιαζόμενη απαγωγή μεγαλοστελέχους τράπεζας), υποστήριξε ότι, όταν κατάλαβε πως συνέβαινε κάτι ύποπτο, αποχώρησε, ενώ για τα μαθήματα ελικοπτέρου ισχυρίστηκε ότι την έπεισε η Καρπούζου να τα κάνει. «Οταν κατάλαβα ότι ήθελαν να με χρησιμοποιήσουν, απέτυχα επίτηδες στις εξετάσεις και δεν πήρα το δίπλωμα» φέρεται να ανέφερε.


    Τις κατηγορίες αρνήθηκε και ο ανθυπαστυνόμος Παναγιώτης Στουρνάρας, υποστηρίζοντας ότι ήταν βλακεία του που κράτησε το κινητό που του έκανε δώρο ο Βλαστός, αλλά δεν έχει καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις. Την ίδια στάση τήρησε και ο Πέτρος Λασιθιωτάκης, ο οποίος αρνήθηκε ότι μετέφερε τα 20 κιλά εκρηκτικής ύλης και ότι παρέλαβε 17.000 ευρώ που προέρχονταν από τοκογλυφικό δάνειο από τη «Λίτσα». Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι όσα αναφέρει η ξαδέρφη του Παναγιώτη Βλαστού τα λέει για να μην πάει φυλακή.
    Βάσω Παλαιού

    Οι εχθροί της Ορθοδοξίας!

    «Η ελπίδα έρχεται» διατυμπανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μάλλον για τα θρησκευτικά και τα μειονοτικά ζητήματα δεν υπάρχει καμιά ελπίδα. Κι αυτό γιατί οι θέσεις του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα για τα δύο αυτά θέματα προκαλούν ίλιγγο! Οσο κι αν ο πρόεδρος του κόμματος επιχειρεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα να προσεγγίσει τον κόσμο της Εκκλησίας (με την παρουσία του στα Θεοφάνια στον Πειραιά και άλλα), τα κείμενα και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Ενδεικτικό είναι ότι ο καθ' ύλην αρμόδιος Τάσος Κουράκης έχει εξηγήσει με τον πιο επίσημο τρόπο στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» την κρυφή ατζέντα που εντέχνως τώρα κρύβει η αξιωματική αντιπολίτευση.

    Πέραν της πάγιας θέσης περί αναγκαίου διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας, ο κ. Κουράκης έχει προαναγγείλει την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσής τους ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, ο οποίος στη συνέχεια θα αποδίδεται στην Εκκλησία. «Σε αυτή την περίπτωση, οι πολίτες θα πρέπει να είναι απολύτως ενημερωμένοι ότι η δήλωσή τους ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι συνεπάγεται την επιβολή αυτού του φόρου» ανέφερε τότε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης. Ομως αυτός ο φόρος έχει κατά βάση μια άλλη «σκοτεινή» σκοπιμότητα, να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος και να μετατραπούν τα εκκλησιαστικά ιδρύματα σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου! Ετσι, η μισθοδοσία (με βάση όσα πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ) θα χρηματοδοτείται από τον συγκεκριμένο φόρο-χαράτσι που θα επιβάλλεται (μόνο) στους χριστιανούς.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι προτάσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει από συνιστώσες και μεμονωμένα στελέχη, τις οποίες παρουσιάζει σήμερα η «δημοκρατία». Σε αυτές περιλαμβάνεται:
    • Η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου.
    • Η ανεξιθρησκία να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, ενώ η θρησκευτική ελευθερία να είναι απαραβίαστη.
    • Το μάθημα των θρησκευτικών να διδάσκεται στη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση, έτσι ώστε να μην έχει ομολογιακό χαρακτήρα, αλλά η ύλη του να περιλαμβάνει εισαγωγή στην Ιστορία, την Κοινωνιολογία και τη δογματική όλων των θρησκειών.
    • Η επιστροφή στο κράτος της μεγάλης ακίνητης εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας και η απόδοσή της σε ακτήμονες και σε δημόσια χρήση και τέλος:
    • Τα εισοδήματα των εκκλησιαστικών ενώσεων και οργανώσεων από εμπορικές δραστηριότητες, χρεώγραφα και εκμετάλλευση ακινήτων να φορολογούνται κανονικά.
    Το έτερο ζήτημα που «καίει» τους Ελληνες πολίτες αλλά και τους άσπονδους γείτονές μας, τους Τούρκους, είναι το μειονοτικό. Ως γνωστόν, η Θράκη αποτελεί για τη χώρα μας ένα χρόνιο πρόβλημα, με δεδομένες τις πιέσεις από την τούρκικη κυβέρνηση και τις υπόγειες «δράσεις» του τουρκικού προξενείου στην περιοχή. Με αυτά δε που προτίθεται να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ουσιαστικά σαν να «παραδίδεται» η περιοχή στις ορέξεις του Ταγίπ Ερντογάν.

    Ειδικότερα, στο πρόγραμμα του κόμματος περιλαμβάνεται σχετικά με την εκπαίδευση της μειονότητας της Θράκης:
    • Το δικαίωμα στη μειονότητα για τη δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων.
    • Η δημιουργία Παιδαγωγικού Τμήματος Τούρκικης Γλώσσας στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και το ΑΠΘ, με την παράλληλη ελεύθερη χρήση της τουρκικής γλώσσας σε όλες τις εκδηλώσεις.
    • Η κατάργηση του νόμου των ιεροδιδασκάλων και το δικαίωμα εκλογής μουφτή.
    • Το κλείσιμο των δύο ιεροσπουδαστηρίων και η μετατροπή τους σε Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και:
    • Ο διορισμός δασκάλων τουρκικής για μουσουλμάνους Τούρκους μαθητές στην Αθήνα!

    Την ίδια ώρα ακόμη πιο επικίνδυνες είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις θρησκευτικές μειονότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται εσχάτως την κατάργηση της υποχρεωτικής πρωινής προσευχής (η οποία, παρεμπιπτόντως, δεν είναι υποχρεωτική, εφόσον κάποιος μαθητής δηλώσει ότι δεν είναι χριστιανός), την κατάργηση του σημερινού μαθήματος Θρησκευτικών και την αντικατάστασή του από μάθημα «Φιλοσοφία Θρησκειών». Και, τέλος, τη θέσπιση του υποχρεωτικού πολιτικού γάμου για όλους τους πολίτες μαζί με το θρησκευτικό γάμο.
    Σε γενικότερο πλαίσιο, η Κουμουνδούρου για τη μειονότητα έχει δεσμευτεί ότι σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα υφίσταται το δικαίωμα ελεύθερης χρήσης της γλώσσας, είτε δηλαδή της ελληνικής είτε της τουρκικής.
    Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας και οι επιτελείς του προτείνουν:
    • Την κατάργηση της αρμοδιότητας του ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ για τα θέματα που αφορούν τη μειονότητα και μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Εσωτερικών.
    • Την άμεση και αυτοδίκαιη επαναχορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε όσους τη στερήθηκαν με το άρθρο 190 του κώδικα.
    • Τη χορήγηση τίτλων για χωράφια και κατοικιών στους κατοίκους ορεινού όγκου.
    Εν κατακλείδι, είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει σε μεγάλες περιπέτειες -κυρίως- τη Θράκη, με τους γείτονες να τρίβουν τα χέρια τους. Από τη στιγμή, άλλωστε, που ενστερνίζεται (μέσω ανακοινώσεων νεολαιών, τοπικών παραγόντων ή τοπικών κομματικών οργανώσεων) θέσεις που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία και λειτουργούν ως «δούρειοι ίπποι» σε ακανθώδη ζητήματα των εθνικών και συνταγματικών θέσεων της Ελλάδας, δεν μπορεί να υπάρξει διαφορετική εξέλιξη!
    http://www.dimokratianews.gr/content/31631/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%87%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82

    «Την επόμενη των εκλογών δεν υπάρχει τρόικα, δεν υπάρχει Σαμαράς»

    Καθαρή εντολή για ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

    «Την Κυριακή ο λαός καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του μπροστά σε ένα ξεκάθαρο δίλημμα: αν θα συνεχιστεί η τραγωδία που έζησε τα τελευταία χρόνια, αν θα συνεχιστεί ο δρόμος της καταστροφής και της λιτότητας ή αν θα υπάρξει διέξοδος, αν θα επιστρέψει δηλαδή στη χώρα μας η κανονικότητα και η δημοκρατία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του στη διακαναλική συνέντευξή του σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο. Όπως σημείωσε ακόμη, την επόμενη των εκλογών δεν υπάρχει τρόικα, δεν υπάρχει ο Σαμαράς. «Θέλουμε έναν ιστορικό θρίαμβο», υπογράμμισε.

    Έκανε λόγο για ένα ιστορικό ραντεβού, σημειώνοντας παράλληλα πως «επιλέξαμε στην κρίσιμη αυτή αναμέτρηση να βρεθούμε ενώπιον σας με επιχειρήματα», ενώ επιτέθηκε στους «αντιπάλους που δεν έχουν επιχειρήματα και η επικοινωνιακή τους στρατηγική ήταν αυτή του φόβου».

    «Ο φόβος τελείωσε. Απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα να ψηφίσει για την Ελλάδα, για το μέλλον και να ενώσει τη δύναμη του με τον ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί τη μόνη ασφαλή επιλογή ότι θα τελειώσει αυτή η καταστροφική πορεία».



    Αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις σημείωσε πως «είμαστε ένα βήμα πριν την απόλυτη πλειοψηφία, την οποία έχουμε ανάγκη όχι για να χτίσουμε και μεις μια αυτοδυναμία αλαζονείας, αλλά για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα την επόμενη μέρα. Γιατί μας περιμένει ένας δρόμος ανηφορικός, έχουμε δεσμεύσεις απέναντι στο ελληνικό λαό που θέλουμε να υλοποιήσουμε. Ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη απαιτεί μια καθαρή εντολή που δεν θα νοθεύεται στη Βουλή από ανάγκη στήριξης στις δυνάμεις του χθες, που θα βάλουν τρικλοποδιά στον ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών».



    «Με το χέρι στην καρδιά καλούμε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να δώσει δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε και ζήτησε ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη, ισχυρή εντολή. 



    «Η επόμενη μέρα θα είναι μία εντελώς διαφορετική μέρα για την πατρίδα μας. Αν ο λαός μας το πιστέψει, θα γράψουμε έναν ιστορικό θρίαμβο. Την επόμενη μέρα των εκλογών δεν υπάρχει τρόικα, δεν υπάρχει Σαμαράς και οι πολιτικές δυνάμεις που δέσμευσαν τον λαό σε μία καταστροφική πολιτική. Ο δρόμος όμως δεν θα είναι εύκολος, θα είναι ανηφορικός και δύσκολος, θα χρειαστεί κοινωνική συμμαχία και ενότητα», σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας.

    «Για εμάς αποτελεί δέσμευση ότι θα συγκρουστούμε και μέσα και έξω από τη χώρα. Στην Ευρώπη διαμορφώνεται ένα διαφορετικό κλίμα», συνέχισε για να συμπληρώσει πως «άλλη διαπραγματευτική ικανότητα έχει ο νικητής των εκλογών με ισχυρή εντολή , άλλη διαπραγματευτική εντολή έχει χωρίς αυτήν».

    «Μας απασχολεί η παρουσία του Χαρδούβελη στο Eurogroup και γι’ αυτό άλλωστε συνομίλησε μαζί του ο Δραγασάκης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την παρουσία Χαρδούβελη στο Eurogroup.



    Αφορολόγητο στα 12.000 - Κατάργηση ΕΝΦΙΑ

    «Η φορολογική ελάφρυνση είναι από τις βασικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ για όλους ανεξαιρέτως, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

    Διευκρίνισε επίσης πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για φορολόγηση καταθέσεων. «Οι καταθέσεις των ελλήνων πολιτών είναι εγγυημένες», υπογράμμισε.

    «Δεν θα τηρήσουμε υπογραφές προηγούμενων κυβερνήσεων»

    Είναι δεδομένο ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, δεν θα τηρήσουμε δεσμεύσεις και υπογραφές προηγούμενων κυβερνήσεων που δεν δεσμεύουν τη νέα κυβέρνηση, τόνισε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο Ζάππειο Μέγαρο.



    Παράλληλα έκανε λόγο και για υποχρεώσεις της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα που δεν τηρούνται. «Στο όνομα της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου δεν τηρούνται καταστατικές δεσμεύσεις της Ε.Ε.», υπογράμμισε και πρόσθεσε:




    «Η Ελλάδα από τη Δευτέρα αποκτά ξανά αξιοπρέπεια και διεθνής υπόσταση και στην Ευρώπη και στον κόσμο».

    «Δεν βρίσκω λόγο να προστρέξω σε συνάντηση με την κ. Μέρκελ»

    Απαντώντας σε ερώτηση για μια συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο την επομένη των εκλογών, παρατήρησε: «Δεν αναγνωρίζω στην κ. Μέρκελ το προνόμιο να είναι κάτι ξεχωριστό από τους υπόλοιπους ηγέτες της Ε.Ε, και ως εκ τούτου δεν βρίσκω λόγο να προστρέξω σε συνάντηση μαζί της».

    «Δεν θα είναι ντέρμπι Ελλάδας-Γερμανίας, αλλά μια ισότιμη μάχη και διαπραγμάτευση, σκληρή», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πως το πρώτο του ταξίδι σκοπεύει να το κάνει στην Κύπρο.

    Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε πως «θα ζητήσουμε από όλους να βάλουν πλάτη», ενώ στην κριτική που ακούγεται ότι ο ίδιος δεν έβαλε, όπως είπε, απάντησε: «Μου ζητούσαν συναίνεση στην καταστροφή, εγώ ζητάω συναίνεση στη λύτρωση».

    Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΕΚΤ, παρατήρησε πως «βάζει τέλος στην κινδυνολογία. Ήταν η τελευταία ελπίδα για την ΝΔ και τον Σαμαρά». Όπως σημείωσε ακόμη, «στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή είχα αναφερθεί στην ανάγκη για ποσοτική χαλάρωση και αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη. Ο Σαμαράς μου απάντησε ότι αυτά που λέω τα απαγορεύει το καταστατικό της ΕΕ. Το μεγάλο μειονέκτημα της χώρας ήταν ότι είχε έναν πρωθυπουργό που ήταν στην πρώτη γραμμή στήριξης της Μέρκελ στην Ευρώπη. Θα αλλάξουμε τους κανόνες αν είναι να αλλάξουμε την Ευρώπη και το ευρώ».

    Σε ερώτηση για την προεδρική εκλογή και αν θα επιλέξει τον Σταύρο Δήμα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την εκτίμησή του στον κ. Δήμα δηλώνοντας, ωστόσο, ότι έχει συμβολίσει τις δυνάμεις του χθες.



    Πρόθεσή του, όπως σημείωσε είναι η πρόταση του κόμματος να είναι μία πρόταση με κριτήριο «το κύρος του θεσμού όχι κατ' ανάγκην τις απόψεις αλλά τα δημοκρατικά καθήκοντα που ορίζει το Σύνταγμα και την ευρύτερη δυνατή συναίνεση που το Σύνταγμα ορίζει. Αυτά θα είναι τα κριτήρια τα δικά μας».

    Για την ΕΡΤ ένα από τα πρώτα νομοσχέδιο


    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στον χώρο των ΜΜΕ, αλλά και στο κλείσιμο της ΕΡΤ, σημειώνοντας πως ένα από τα πρώτα νομοσχέδια μιας κυβέρνησής του θα είναι για την επαναλειτουργία της.

    «Δεν θα κάνουμε απλά θα επιδιώξουμε να εφαρμοστούν οι νόμοι», σημείωσε αναφερόμενος στα ΜΜΕ, ενώ πρόσθεσε με νόημα: «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».

    Για την ΕΡΤ, σημείωσε πως «έχουμε δεσμευτεί ότι θα επαναλειτουργήσει χωρίς εμείς να πειραματιστούμε με μεθόδους αυταρχισμού δηλαδή να βάλουμε μαύρο στην οθόνη. Θα ξεκινήσει σύντομα ένας ουσιαστικός διάλογος και θα είναι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή. Και δεν θα έχει σχέση με το μοντέλο του παρελθόντος. Θέλουμε μια πλουραλιστική ΕΡΤ», τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν θα φτιάξουμε εμείς μονταζιέρες, όπως ο κ. Σαμαράς».

    Σώματα Ασφαλείας

    Σε ερώτηση σχετικά με την Αστυνομία, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι πρόκειται για «ιστορική ευκαιρία να υπάρξει νέα προσπάθεια ιστορικής συμφιλίωσης ανάμεσα στον πολίτη και τα σώματα ασφαλείας. Καλύτερο και ισχυρότερο επαγγελματισμό, παρούσα εκεί που γίνεται το έγκλημα. Να προστατεύει τον πολίτη. Να σταματήσουν να φυλάνε περσόνες και βουλευτές. Να βρίσκονται στην γειτονιά, να σταματήσουν να πηγαίνουν κατά εκατοντάδες στις διαδηλώσεις αλλά να πηγαίνουν στα αστυνομικά τμήματα».

    Απαντώντας στα περί αφοπλισμού, υπογράμμισε ότι «έχει γίνει σπέκουλα». «Δεν πρέπει να φέρουν όπλα οι αστυνομικοί που είναι σε επαφή με πολίτες. Προβλέπεται σε Π.Δ. συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε, προσθέτοντας ότι χρειάζονται θεσμικές τομές και περαιτέρω εκδημοκρατισμός.