Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ 17-11-2013

Όλο αυτό το διάστημα γίνεται μια τεράστια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Ελλήνων από θέματα που τον βασανίζουν . Δεν είναι κάτι καινούργιο    πάντα συνέβαινε σε δημοκρατία δυτικού τύπου.
Ο ανθρώπινος πόνος πίστευα ότι μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην κυβέρνηση που τούτη την ύστατη ώρα.. θα μπορούσε..   με πατριωτισμό  να πει στο λαό .. απλά πράγματα.. είμαστε σ αυτό το σημείο και πρέπει να γίνουν αυτές οι θυσίες για να καταφέρουμε αυτά..  λόγια απλά σταράτα παστρικά .
Η σιωπή και η συκοφαντία είναι μια πραγματικότητα  στην Ελλάδα.. ποιον μπορεί να εμπιστευτεί ο Έλληνας;   
Όταν είσαι άνεργος δεν νοιάζεσαι για πολλά.. θες εργασία για να φας.. να πληρώσεις υποχρεώσεις. Δεν θες να αλλάξεις τον  κόσμο  όταν είσαι 40 χρονών . Δεν υπάρχει ποιο τραγικό από το να το γνωρίζουν αυτό οι κυβερνώντες. Να περπατάνε  πάνω σ αυτή την αλήθεια και να διαλύουν τα πάντα στην κοινωνία χωρίς οίκτο χωρίς τον ελάχιστο σεβασμό.
Είναι η Ευρώπη μια πολιτεία που σέβεται τον άνθρωπο ;  
Η ελληνική πολιτεία σέβεται τον  άνθρωπο ;
Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία ότι δεν είναι όλοι ίδιοι και όλα αυτά.. στις μεγαλουπόλεις  υπάρχει καθαρή εικόνα.. βέβαια όταν παίρνονται τα μέτρα όλοι στην βουλή πίνουν νερό  στο όνομα του λαού.. βλέπω από την τηλεόραση και σκέπτομαι.. πως τολμάνε με ποιο δικαίωμα.. δεν υπάρχει απάντηση.
Θα ήθελα μια ελληνική κυβέρνηση να πει μια φορά την αλήθεια. Τι εννοώ ; το είπα και ποιο πριν.. θέλουμε να πάμε την χώρα σ αυτό το σημείο.
 Ο Έλληνας δεν θέλει να τον λυπούνται ούτε να τον εξευτελίζουν  και όμως μας φερανε σ αυτό το σημείο. Την λύπηση την θέλουν άλλοι λαοί για να  κερδίζουν εύνοια.. όχι οι έλληνες.      
Ποιος λάθος λοιπόν έκανε ο Έλληνας και βρέθηκε σ αυτό το σημείο ;  έδειξε εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις που είχε.. δεν υπάρχει κάτι άλλο..
ΚΑΙ… σας παρακαλώ ανατρέξτε σε παλαιότερες στιγμές της πολιτικής σκηνής στην Ελλάδας μέσα από εφημερίδες η ακόμα και διηγήσεις μεγαλυτέρων σε ηλικία.
Όποιος πολιτικός εξέφραζε άποψη  για μια ποιο συνετή οικονομική πολιτική γινόταν γραφικός και εξαφανίζονταν από την πολιτική σκηνή.
  Ο ποιμένας οδηγεί το κοπάδι.
Πως μπορεί ένα κακός βοσκός που οδήγησε το κοπάδι σε λύκους  να το σώσει;
Δεν μπορεί.. έτσι απλά.. είναι ένας άσχετος ο όποιος θα πάρει συμβουλές από άλλους για να τον βοηθήσουν..Αν όμως εσκεμμένα έστειλε τα πρόβατα στους λύκους θα το μάθουμε.. όχι.
Αρκεί να βγεις μια βόλτα στην πόλη σου για να καταλάβεις ότι η κοινωνία βρίσκεται σε μια παραπεταμένη ανασφάλεια. Στα καφενεία στις καφετερίες στα σουπερ μάρκετ στα παγκάκια στις πλατειές..
Μα που φταίξαμε λένε οι νέοι που τα ρίχνουν στους γονείς τους..
Όσο για την παραγωγική ηλικία περιμένει τον οίκτο της πολιτείας για μια εργασία..
Η φορολογία δυσβάστακτη.. κόψε το λαιμό σου και πλήρωνε..
Από την άλλη έχουμε και τα πολιτικά κόμματα που σ αυτήν την δύσκολη στιγμή  επί της ουσίας δεν κάνουν τίποτα.. θέλω να πω ότι κόμματα που είναι στην ελληνική βουλή θα μπορούσαν να κάνουν ισχυρή την παρουσία τους.. εκτός και αν η βουλή είναι ένα ασήμαντο όργανο αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά το έθνος.

Είναι δυνατόν.. από την 1-9-2013 να περάσει νόμος  όπου επιτρέπει  στα σουπερ μάρκετ να δίνουν ληγμένα προϊόντα με χρήματα στους πολίτες..   δηλαδή τι είναι αυτό για να καταλάβω..  είναι βοήθεια είναι κοινωνική παροχή.. έλεος.. για όνομα του θεού .


  Επέτειος του πολυτεχνείου.. της αντίστασης των φοιτητών μας και η διακήρυξη τους για ψωμί.. παιδεία.. ελευθερία..   με το νεανικό τους πάθος προσπάθησαν να ενώσουν  όλους τους έλληνες.
Σήμερα 40 χρόνια μετά έχουμε μια  και μόνη ανάγκη… ψωμί παιδεία ελευθερία.