Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Καμμένος: Κυβέρνηση για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια Δηλώσεις μετά την είσοδο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Βουλή

Εκ νέου συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ έδειξε η κάλπη της Κυριακής. Όπως ανέφερε μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων, στόχος της συγκυβέρνησης είναι να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια.
"Ο λαός αποφάσισε ότι δεν παρέχεται ασυλία και προχωράμε στη νέα μέρα με νηφαλιότητα με ενωμένους τους Ελληνες στη νέα διακυβέρνηση", δήλωσε ο Πάνος Καμμένος. "Στόχος η έξοδος της Ελλάδας είναι η έξοδος από την πολιτική της λιτότητας" πρόσθεσε.
"Παρά τον ανελέητο πόλεμο ο λαός εξέλεξε τους ΑΝΕΛ...Από αύριο το πρωί με πρωθυπουργό τον Τσίπρα θα προχωρήσουμε σε μια κυβέρνηση που θα βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια", επεσήμανε.
Συμπλήρωσε ότι: "Κάναμε πραγματικότητα την εθνική συμφιλίωση. Το χθες τελείωσε. Οι Ελληνες θα ενωθούμε με ένα στόχο, την Ελλάδα. Η Ελλάδα ξεκινάει μια νέα μέρα, μια νέα πορεία".
"Να ευχαριστήσω όσους μας εμπιστευτήκαν, τα στελέχη μας αλλά και τους απλούς πολίτες που έδωσαν έναν αγώνα άνισο απέναντι με δημοσκόπους απατεώνες της μεταπολίτευσης".
Προχωράμε σε συγκυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα.



http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/237280/kammenos-kyvernhsh-gia-na-vgaloyme-th-hora-apo-ta.html

ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι της εκλογικής αναμέτρησης

 Συντάκτης: 
Ο λαός με τη ψήφο του έθεσε το πλαίσιο για τη διακυβέρνηση της χώρας επιλέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Νέα Δημοκρατία. Η εκλογική συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αναδείχθηκε τέταρτο κόμμα και μπορεί να πανηγυρίζει δικαίως. Πανηγυρική είσοδος στη Βουλή της Ένωσης Κεντρώων και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Εκλογική καθίζηση για το Ποτάμι που χάνει τουλάχιστον δύο ποσοστιαίες μονάδες από τις εκλογές του Ιανουαρίου. Εκτός Βουλής η Λαϊκή Ενότητα. Κράτησε τις δυνάμεις του, το ΚΚΕ. Ελαφρώς ενισχυμένη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Η Νέα Δημοκρατία ούτε διαλύθηκε, ούτε τελειώνει»

Προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκηςδήλωσε: «Ολοκληρώθηκε μια εκλογική μάχη, την οποία δώσαμε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, πολιτισμένα. Το εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι διαμορφώνεται ολοκληρωμένα με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Τον συγχαίρω και τον καλώ να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει, να έρθει στη Bουλή και όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε.
Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές διεργασίες στη ΝΔ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα απάντησε: «Καταρχήν να σας πω ότι το Γενάρη κάποιοι νόμιζαν ότι θα διαλυθούμε και τώρα νόμιζαν ότι θα μας τελειώσουν. Η Νέα Δημοκρατία ούτε διαλύθηκε, ούτε τελειώνει. Είναι ένα κόμμα που αποδεικνύει ότι είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, πυλώνας της δημοκρατίας και εγγύηση για τη σταθερότητα, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το μέλλον του τόπου και έτσι παραμένει. Έχει τις διαδικασίες τις δημοκρατικές και όλα αυτά θα τα συζητήσουμε στην ώρα τους. Αυτό που προέχει είναι να σχηματιστεί μια κυβέρνηση, να δούμε τα προβλήματα της Δευτέρας και να προχωρήσουμε».

«Ο ελληνικός λαός επιβράβευσε το μήνυμα ενότητας»

«Ο κ. Τσίπρας έχει την ευθύνη να συγκροτήσει κυβέρνηση τετραετίας καθώς κανείς δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του. Οι αυτοδυναμίες αποδείχθηκαν αυταπάτες», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, για τα εκλογικά αποτελέσματα.
Λίγο νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας τα συγχαρητήριά της και επισημαίνοντας ότι θα ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση. Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν καταστροφή του ΠΑΣΟΚ διαψεύστηκαν» και πως «η λεηλασία του πολιτικού μας χώρου τελείωσε οριστικά».
« Η πρότασή μας για επιστροφή στο κοινό μας σπίτι έγινε αποδεκτή», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως ο ελληνικός λαός επιβράβευσε το μήνυμα ενότητας που εξέπεμψε το ΠΑΣΟΚ.
Εκτίμησε ως θετικό το ποσοστό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κάνοντας λόγο για «νέα δυναμική στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς».

«Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την πολιτική, εκλογική και κοινοβουλευτική του δύναμη»

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες που το τίμησαν με την ψήφο τους στις σημερινές εκλογές, όσους και όσες αγνόησαν εκβιαστικά διλήμματα, ξεπέρασαν αναστολές, επιμέρους επιφυλάξεις και συναντήθηκαν με το ΚΚΕ», ανέφερε στην αρχή των δηλώσεών του, ο Γ.Γ. της ΚΕ του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την πολιτική, εκλογική και κοινοβουλευτική του δύναμη στην «τιτάνια προσπάθεια που πραγματικά πρέπει να κάνουμε το επόμενο διάστημα για τη συνολική ανασύνταξη, ενδυνάμωση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, για την οικοδόμηση μιας μεγάλης κοινωνικής-λαϊκής συμμαχίας».
«Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που ο αγώνας της ενάντια στα μνημόνια είναι ταυτόχρονα και συνεπής αγώνας ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τα γεννά και τις λυκοσυμμαχίες που φέρνουν μόνο νέα δεινά στο λαό, τη χώρα και τη νεολαία», πρόσθεσε.

ΛΑ.Ε.: Χάσαμε μια μάχη, δε χάσαμε τον πόλεμο

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αφού οριστικοποιήθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με τη ψήφο τους. Να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους πλαισίωσαν τα ψηφοδέλτια της ΛΑ.Ε. Δώσαμε ένα τίμιο και ωραίο αγώνα με πολλές δυσκολίες και επιθέσεις κάτω από τη μέση. Χάσαμε μια μάχη, δε χάσαμε τον πόλεμο. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Από αύριο, την Ελλάδα την περιμένει ένας μνημονιακός Αρμαγεδδών. Δεν θα οπισθοχωρήσουμε, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

«Συννεφιά» στο Ποτάμι

Στους πολίτες και στον εαυτό του πέταξε την ευθύνη για την εκλογική καθίζηση του κόμματός του ο Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνοντας ότι «πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να αλλάξουμε πορεία, αλλά επιστρέφουμε στον Γενάρη. Ο λαός αποφάσισε να εκλέξει την ίδια κυβέρνηση».
Ο Σταύρος Θεοδωράκής προανήγγειλε εξελίξεις στο κόμμα τονίζοντας ότι «Το Ποτάμι είναι πολύ μακριά από τους στόχους του και αυτό μας δημιουργεί τους αναγκαίους προβληματισμούς για τα λάθη» για να προσθέσει ότι «Όταν κάτι δεν πάει καλά σε ένα κόμμα η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον επικεφαλής. Το τι θα αποφασίσουμε θα κριθεί τις επόμενες ημέρες».
Μάλιστα, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και ούτε υπάρχει κάποιος λόγος να μιλήσει μαζί του.

«Θα ενωθούν άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές καταβολές»

«Δώσαμε μάχη απέναντι σε δημοσκόπους, πληρωμένους δολοφόνους που μας ήθελαν εκτός Βουλής» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι το κόμμα του κατάφερε να φέρει την εθνική συμφιλίωση τονίζοντας ότι «θα ενωθούν άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές καταβολές, αλλά με μία αγάπη: Την Ελλάδα».
«Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιοι μέχρι και σήμερα το μεσημέρι επέμεναν ότι η διαφορά των κομμάτων θα ήταν κάτω από μονάδα. Γνώριζαν, αλλά προσπάθησαν να προστατεύσουν αυτούς που τους πλήρωναν» είπε ο Πάνος Καμμένος για να προσθέσει «Τα γλέντια στη Μύκονο με τις σαμπάνιες των 60.000 ευρώ τελείωσαν. Τα πάρτι με τα θαλασσοδάνεια τελείωσαν».

«Αντέξαμε»

«Παρά την πόλωση και τον αβυσσαλέο πόλεμο, αντέξαμε και η νίκη αυτή ανήκει αποκλειστικά στους νέους και τις νέες της χώρας, αυτοί είναι οι "ιδιοκτήτες" αυτής της νίκης» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, φανερά συγκινημένος.

http://www.efsyn.gr/arthro/oi-hamenoi-kai-oi-kerdismenoi-tis-eklogikis-anametrisis

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΣ 2015 Επικράτεια 68,16%

 


Ενημέρωση:Ενσωμάτωση:
20-09 23:3713.301/19.513   68,16 %

 Κόμμα%Εδρες
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ35,45145
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ28,2875
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή7,0319
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ.)6,3917
Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ5,4714
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ4,0011
Ανεξάρτητοι Ελληνες - Εθνική Πατριωτική Συμμαχία3,6510
Ενωση Κεντρώων3,379
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ2,84
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Ε.Ε.Κ.0,83
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)0,76
ΚΟΙΝΩΝΙΑ0,66
δημιουργία, ξανά! Θάνος Τζήμερος0,52
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, κοινωνία αξιών, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας





http://www.efsyn.gr
0,28

Αλληλοκατηγορίες Ουγγαρίας – Κροατίας – Σλοβενίας για τα κλειστά σύνορα

Με κλειστά σύνορα, μεμψιμοιρία, αλληλοκατηγορίες και μετάθεση ευθυνών αντιμετωπίζει η Ευρώπη τα πλήθη των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένα στις χώρες της Βαλκανικής προσπαθώντας να βρουν διέξοδο προς τη βόρεια Ευρώπη.
Η Κροατία "είπε ψέμματα κατάμουτρα" στη Βουδαπέστη και την Ευρωπαϊκή Ενωση, όταν εμφανίσθηκε να ισχυρίζεται ότι υπάρχει συμφωνία για την αποστολή 1000 περίπου προσφύγων στα σύνορα τη χθεσινή νύκτα. "Αντί να διαχειρισθεί το θέμα των προσφύγων, τους έστειλε κατευθείαν στην Ουγγαρία. Τι είδους αλληλεγγύη είναι αυτή;", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιζάρτο
Περί τους 2.500 πρόσφυγες βρίσκονται ακόμη στο Τοβάρνικ, κροατική πόλη στα σερβο-κροατικά σύνορα, αλλά χιλιάδες μεταφέρονται με τρένα και λεωφορεία προς τα ουγγρικά σύνορα. Μέχρι στιγμής, η Ουγγαρία έχει επιτρέψει την είσοδο των νεοαφιχθέντων.
Νωρίτερα στο Ζάγκρεμπ, ο πρωθυπουργός της Κροατίας απηύθυνε επείγον μήνυμα προς την Ουγγαρία, λέγοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει να πιέζει τη Βουδαπέστη να δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες στέλνοντάς τους στα σύνορα. Τα ουγγρικά σύνορα μπορούν να σφραγισθούν τελείως μόνο με τη χρήση ωμής βίας , είπε ο Ζόραν Μιλάνοβιτς. "Ακόμη και αν αυτό ήταν δυνατό σύμφωνα με το Σύνταγμα- και δεν είναι- σημαίνει να σκοτωθούν άνθρωποι", προειδοποίησε.
Η Κροατία έκλεισε τη νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασεκυή επτά από τα οκτώ συνοριακά της περάσματα με τη Σερβία.
Στη Σλοβενία, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στη χώρα από την Κροατία σήμερα, ενώ εκατοντάδες ακόμη περιμένουν στα σύνορα, διότι οι αρχές έχουν θέσει όρια στην είσοδο προσφύγων. Πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει στην πόλη Χάρμιτσα και σε άλλο συνοριακό πέρασμα ανάμεσα στην Κροατία και στη Σλοβενία, λίγα χιλιόμετρα νότια της πόλης Μπρεγκάνα. Στα σύνορα έχουν σχηματισθεί μεγάλες ουρές προσφύγων που ελπίζουν να διασχίσουν τη Σλοβενία με κατεύθυνση την Αυστρία.
Στην Αυστρία, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 6.700 άνθρωποι έχουν φθάσει από τα μεσάνυκτα, αφού η Ουγγαρία άρχισε τη μεταφορά προσφύγων που φθάνουν από την Κροατία στα σύνορα με την Αυστρία.
Η Ουγγαρία τοποθέτησε αγκαθωτό σύρμα σε μήκος 41 χιλιομέτρων στα σύνορα με την Κροατία και ετοιμάζεται να υψώσει μία μονιμότεη κατασκευή, αντίστοιχη με το φράκτη 175 χιλιομέτρων που ύψωσε στα σύνορα με τη Σερβία. Ο νέος φράκτης θα σφραγίσει την ουγγρο-κροατική μεθόριο όπου τα σύνορα δεν ορίζονται από ποταμό...
Η οργάνωση Human Rights Watch κατήγγειλε ότι η νέα ουγγρική νομοθεσία για την προστασία των συνόρων εκθέτει ευάλωτους ανθρώπους στη βία και παγιδεύει χιλιάδες πρόσφυγες.
Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι 2.200 άνθρωποι που επέβαιναν σε μικρά σκάφη διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο καθώς προσπαθούσαν να περάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία.
Πηγή: The Guardian


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/625998/allilokatigories-oyggarias-kroatias-slovenias-gia-ta-kleista-synora#ixzz3mDc0txTf

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Χατζηνικολάου σε Άδωνι: Τα σκ....τε!

Έχασε τα λόγια του ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν ο Νίκος χατζηνικολάου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το exit poll στο Star, του είπε αφοπλιστικά, αναφερόμενος στην ήττα της Νέας Δημοκρατίας: «τα σκα....τε»!
«Πάντως αυτοί (ο ΣΥΡΙΖΑ) κατάφεραν να ψηφίσουν μνημόνιο, να υπογράψουν μνημόνιο, και απ’ ό,τι φαίνεται κερδίζουν τις εκλογές. Εσείς πώς καταφέρατε την προηγούμενη φορά και να μειώσετε τα ελλείμματα, και να κάνετε πρωτογενή πλεονάσματα και στο τέλος τα σκ....τε» είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου, αναφορικά με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
«Η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται για τη χώρα και όχι για τις καρέκλες» είπε ο κ. Γεωργιάδης, για πάρει νέα απάντηση από τον κ. Χατζηνικολάου. «Ακόμα και ο Γιώργος Παπανδρέου το κατάφερε», καθώς μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου κέρδισε τις αυτοδιοικητές εκλογές που ακολούθησαν.
Ο κ. Γεωργιάδης, στη συνέχεια, επικαλέστηκε ότι η ιστορία των εκλογικών αναμετρήσεων στην Ελλάδα δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα κερδίζει τις δεύτερες εκλογές με διαφορά 8 μονάδων: «Άρα ο πήχης είναι στις 8 μονάδες, αν είναι μικρότερη η διαφορά άλλοι τα σκ...σαν»!
«Με συγχωρείτε που σας ταράζω αλλά εδώ υπήρξε και μία διάσπαση» ανταπάντησε ο κ. Χατζηνικολάου, ο οποίος κατέληξε λέγοντας: «Ανάψτε μια λαμπάδα στο μπόι του Μεϊμαράκη γιατί καθώς φαίνεται αυτός καθάρισε, πηγαίνατε με 200 χλμ για τον τοίχο».


Read more: http://www.newsbomb.gr/bomb-tv/politikh/story/626413/exit-polls-2015-xatzinikolaoy-se-adoni-ta-sk-te-vid#ixzz3mJRmKIz6

Ο θρίαμβος Τσίπρα - Καμμένου και το Βατερλώ των δημοσκόπων

Για τρίτη συνεχόμενη φορά, η λαϊκή ετυμηγορία καταργεί τους δημοσκόπους και «κλείνει» τις εταιρίες τους

Για άλλη μια φορά οι «εργολάβοι» της ενημέρωσης και οι διάφοροι αλχημιστές – γκαλοπατζήδες, όχι μόνο έπεσαν έξω αλλά ευτέλισαν πλήρως τη στατιστική επιστήμη ως εργαλείο για την παραγωγή πολιτικής.
Καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο έδιναν μπροστά τη ΝΔ, ενώ κάποιοι εξ αυτών έλεγαν ότι η ΝΔ είναι ακόμα και 4 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προέβλεπαν μάλιστα συντριβή του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ήταν απόλυτα σίγουροι ότι ο Πάνος Καμμένος θα μείνει εκτός Βουλής!
Το σύστημα της διαπλοκής έκανε ό,τι μπορούσε για να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών και να σύρει τον Αλέξη Τσίπρα σε συνεργασία με τις δυνάμεις του συστήματος.
Για το λόγο αυτό, έριξαν τόνους λάσπης στον Πάνο Καμμένο, προκειμένου να μην αποτελέσει κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα. Επιχείρησαν να χτυπήσουν κάτω από τη μέση τόσο τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και τους στενούς του συνεργάτες, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του συμψηφισμού της διαπλοκής.
Προσπάθησαν επίσης να δημιουργήσουν κλίμα στην ελληνική κοινωνία ότι όλα τα κόμματα είναι ίδια και όλοι οι πολιτικοί είναι διαπλεκόμενοι.
Όμως όπως είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή στο Newsbomb.grο λαός δεν πείθεται από την προπαγάνδα, ούτε από την «πλύση εγκεφάλου».
Δημιούργησαν «παράσταση νίκης» υπέρ της ΝΔ και του Ποταμιού. Ούτε αυτό πέτυχε. Οι μέθοδοι του παλαιοκομματισμού έπεσαν ξανά στο κενό…
Οι εποχές αυτές που έσερναν τον ελληνικό λαό και τις μάζες με βρόμικα παιχνίδια, πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Για άλλη μια φορά, οι πολίτες έδωσαν ηχηρή απάντηση στο τρίγωνο της διαπλοκής και διέψευσαν πλήρως τους δημοσκόπους, όπως ακριβώς έγινε και στις προηγούμενες εκλογές του Γενάρη και στο δημοψήφισμα.
Για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες, οι πολίτες στέλνουν τους «γκαλοπατζήδες» στο σπίτι τους, δείχνοντάς τους το δρόμο για να «κλείσουν» τις εταιρείες τους.
Και πώς όχι; Για τρίτη φορά έπεσαν έξω…
Ο λαός θεωρεί ξεκάθαρα ότι ο Τσίπρας και ο Καμμένος εκπροσωπούν καλύτερα τα συμφέροντα του και δεν έχουν «γραμμάτια» ούτε με τη διαπλοκή, ούτε με τη διαφθορά.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και ο Νίκος Χατζηνικολάου τόνισε πώς αν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν βρουν ασφαλέστερες μεθόδους, θα το ξανασκεφτεί πολύ να δημοσιεύσει έρευνες…
Όπως και να έχει, το συμπέρασμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο: Ο λαός κλείνει την πόρτα στο σάπιο κατεστημένο και γυρίζει σελίδα σε μια Ελλάδα που διψάει για δικαιοσύνη, αξιοκρατία και τιμιότητα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/626438/o-thriamvos-tsipra-kammenoy-kai-to-vaterlo-ton-dimoskopon#ixzz3mJRGyDtM

προβληματισμοί εκλογές Σεπτέμβριος 2015

Για άλλοι μια φορά οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω είχαν τις πληροφορίες Αλλά  δεν της έδιναν. Στην ελλαδα  γίνεται προσπάθεια μαζική χειραγώγηση των πολιτών .
Είναι τραγικό και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι ψηφοφόροι από άλλες  χώρες.

Η Ν.Δ αβοήθητη από στελέχη της που θέλουν να ηγηθούν  τώρα τι θα κάνουν;;; Αν πίστευαν ότι θα βγει η Ν.Δ ΔΕΝ θα έστελναν στη σοβαρή αυτή εκλογική μάχη  προσωρινό αρχηγό άλλα θα έστελναν το Κυριάκο με την Ντόρα Μητσοτάκη . Αλλά κανένας δειλός δεν πάει στην μάχη .

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.


  

ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ



Μάρθα Βούρτση Η Μάρθα Βούρτση (γεν. 12 Οκτωβρίου 1937) είναι ελληνίδα ηθοποιός. Η μητέρα της ήταν ζωγράφος και ο πατέρας της Μιχάλης Βούρτσης μαέστρος, από τους ιδρυτές της Λυρικής σκηνής το 1942. Η οικογένειά της εγκαταστάθηκε από την Οδησσό στην Αθήνα (Σεπόλια). Η ίδια έλαβε αυστηρή ρώσικη ανατροφή. Εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες ερμηνεύοντας κυρίως δραματικούς ρόλους στα λεγόμενα "μελό" της εποχής, (Αυτή που δε λύγισε, Είναι μεγάλος ο καημός, Απόκληροι της κοινωνίας, Καρδιά μου πάψε να πονάς, Με πόνο και με δάκρυα), αλλά και σε διαφορετικού ύφους ταινίες, όπως Τα κίτρινα γάντια, Ο σκληρός άνδρας.Το 1966, ίδρυσε την εταιρία "Μάρθα - Φιλμ" μαζί με τον σύζυγό της, μακιγιέρ και στιχουργό Φώντα Φιλέρη. Αρκετά χρόνια αργότερα έκανε και κάποιες εμφανίσεις στην τηλεόραση, όπως στη σειρά "Οδός Ανθέων" (1987-1988) της κρατικής τηλεόρασης, στην κωμική σειρά του Mega Channel H Ελίζα και οι άλλοι, καθώς και στο σήριαλ του Mega Channel Επτά Θανάσιμες Πεθερές. Πρωταγωνιστικό δε ρόλο είχε στο σηριαλ του Mega Channel Ένας μήνας και κάτι όπου έκανε την μητέρα της Άννας (Ζέτα Δούκα).Επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο έχει στο σήριαλ Η Πολυκατοικία που προβάλεται από τη συχνότητα του Mega Channel. Το θεατρικό χειμώνα 2004 εμφανίστηκε στο θέατρο Βεάκη στην παράσταση Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια. Οι κριτικές ήταν πολύ καλές. Εμφανίστηκε επίσης στο Ηρώδειο τον Ιούλιο του 2005 και τον Ιούνιο του 2006 στην τραγωδία του Σαίξπηρ Κοριολανός στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Δεν είναι γνωστό αν έχει παιδιά. Φιλμογραφία Ένα σενάριο είναι η ζωή μας (1985)[Νίνα] Στη θύελλα της μεγάλης αγάπης (1972) Μάρθα η γυναίκα του πόνου (1970)[Μαρία] Μια ζωή χωρίς αγάπη (1970) [Μαντώ] Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα (1969) [Αναστασία] Κουρέλι της ζωής (1969) Τα ξένα χέρια είναι πικρά (1968)[Μαρίνα] Αυτή που δεν λύγισε (1968) [Μάρθα] Συννεφιασμένοι ορίζοντες (1968) [Κατερίνα] Λάλα το Λαλάκη (1967) Κατάρα είναι ο χωρισμός (1967) Θέλω να ζήσω στον ήλιο (1966) [Μυρτώ Γκολφίνου] Τώρα που φεύγω απ' τη ζωή (1966) [Μάνια Βαγίια] Απόκληροι της κοινωνίας (1965) [Κατίνα] Προδομένη (1965)[Χριστίνα] Απόκληροι της κοινωνίας (1965) [Ελένη] Εξιλέωση (1965) [Ελένη ...-Τσάρα] Καρδιά μου πάψε να πονάς (1965) [Μάρθα Αναγνωστοπούλου (Μάρθα Σιδέρη)] Με πόνο και με δάκρυα (1965) [Μαρία Καψομίχαλου] Περιφρόνα με γλυκειά μου (1965) [Φωτούλα] Το φυλαχτό της μάνας (1965) [Βέρα Κονταξή] Δίψα για ζωή (1964) [(αδελφή Κώστα)] Είμαι μια δυστυχισμένη (1964) [Μάρθα] Κάθε καημός και δάκρυ (1964)[Φανή] Η αστεφάνωτη (1964) Η μοδιστρούλα (1964) Η δική σου μοίρα με σέρνει (1964) [Μαρία] Φεύγω με πίκρα στα ξένα (1964)[Μαίρη] Είναι μεγάλος ο καϋμός (1964) [Λίζα Βαζαίου] Τα δάκρυα μου είναι καυτά (1964)[Μαρίνα] Εξωτικές βιταμίνες (1964) Ο παράς και ο φουκαράς (1964) [Ελένη] Για λίγη στοργή (1963) Κουράστηκα να σ’ αποκτήσω (1963) Μεσάνυχτα στη βίλα Νέλλη (1963) Καρδιές στην καταιγίδα (1963) Σταυραετοί (1963) Όσα κρύβει η νύχτα (1963) Ο άντρας της γυναίκας μου (1962)[Αμαλία] Ο μαγκούφης (1962) [Καίτη] Ορφανή σε ξένα χέρια (1962) [Μαρίνα] Προδομένη αγάπη (1962) [Μάγδα] Η Αθήνα τη νύχτα (1962) Το πιθάρι (1962) [Αλίκη] Αγάπη και θύελλα (1961) Ο σκληρός άντρας (1961) [Αλέκα Πάλλη] Πόθοι στα στάχια (1960) [Χαρά] Τα κίτρινα γάντια (1960) [Τούλα] Το ραντεβού της Κυριακής (1960) [Μάρθα] Για την αγάπη μιας ορφανής (1960) Σειρές που έχει παίξει 7 θανάσιμες πεθερές : Η απρόβλεπτη πεθερά 2004 MEGA Ένας μήνας και κάτι 2007 MEGA Εκπαιδεύοντας τον Μπάμπη 2002 ΑΝΤ1 Η Ελίζα και οι άλλοι 1992 MEGA Η πολυκατοικία 2008 MEGA Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες 1992 MEGA Καπνισμένος ουρανός 1985 ΕΡΤ2 Οδός Ανθέων 1988 ΕΤ1 Ταύρος με Τοξότη 1994 ΑΝΤ1 Το φάντασμα 1990 ΕΤ2 Φόνος χωρίς ταυτότητα 1990 MEGA ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟ 90lepta.com ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

Copy the BEST Traders and Make Money (One Click) : http://ow.ly/KNICZ

"ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ" ΕΙΠΕ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Πύρινη ομιλία Β.Πούτιν: "Θα "καθαρίσουμε" τη Συρία από τους τρομοκράτες του Ομπάμα - Επιχείρηση διάσωσης των χριστιανών"

του Βασίλη Καπούλα
Με πύρινη ομιλία του στους ανώτερους αξιωματικούς ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκάλυψε ουσιαστικά το εύρος της ρωσικής στρατιωτικής εμπλοκής στη Μέση Ανατολή λέγοντας πως σκοπός της Ρωσίας είναι "επιχείρηση διάσωσης" των Χριστιανών σε Συρία-Ιράκ από τους αδίστακτους τρομοκράτες του Μ.Ομπάμα!
 
Ταυτόχρονα, άσκησε δριμεία κριτική στην Αμερικανική πολιτική της Μέσης Ανατολής για τις καταστροφικές συνέπειες και για πρώτη φορά κατονόμασε τη Σαουδική Αραβία ως σύμμαχο της Ουάσινγκτον που έχει ορκιστεί να "καθαρίσει" τη Συρία και το Ιράκ από Χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες!
 
"Στο Λίβανο, Συρία και Ιράκ σχεδόν δύο εκατομμύρια Χριστιανοί και πέντε εκατομμύρια Χριστιανών σε όλη τη Μέση Ανατολή βρίσκονται σε διωγμό. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος είναι πρόθυμος να σπείρει το χάος στην πλούσια από πετρέλαιο περιοχή υποστηρίζοντας τις φανατικές ισλαμιστικές οργανώσεις όπως LIH και Al-Nusra Front"είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.
 
"Το ηθικό καθήκον της Ρωσίας είναι να αλλάξει αυτό το τρομερό status quo στη Μέση Ανατολή είπε ο Β.Πούτιν και κάλεσε τους Ρώσους ανώτατους αξιωματικούς να προετοιμαστούν για "επιχείρηση διάσωσης" και με τη βοήθεια του Θεού να "καθαρίσουν" τη Συρία από τους αδίστακτους τρομοκράτες του Μ.Ομπάμα!
 
Για τις καθημερινές κατηγορίες των ΗΠΑ, ότι η Μόσχα επιταχύνει και ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία, αμερικανοί εμφάνισαν δορυφορικές εικόνες και αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με την κατασκευή αρκετών διαδρόμων προσγείωσης σε όλη τη Συρία ώστε να απογειώνονται και να προσγειώνονται τα γιγάντια An-225 "Mriya" τα οποία μεταφέρουν άρματα μάχης, βαρύ οπλισμό, επιθετικά όπλα και προσωπικό των ρωσικών ειδικών δυνάμεων για την καταπολέμηση των ριζοσπαστικών τρομοκρατικών ομάδων!
 
Yπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει δώσει εντολή να χτιστεί το υψηλότερο άγαλμα του Ιησού στον κόσμο στο Βλαδιβοστόκ ως σύμβολο της αναγέννησης της ρωσικής Άπω Ανατολής και του Χριστιανισμού παγκοσμίως! 
 
Το άγαλμα του Ιησού θα είναι ψηλότερο από αυτό του Ρίο ντε Τζανέιρο και του αγάλματος της Λισαβόνας. Προορίζεται δε ως σύμβολο της αναγέννησης της ρωσικής Άπω Ανατολής και της αναγέννησης του Χριστιανισμού παγκοσμίως όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει (δείτε σχετικάεδώ)
 
Στο Βλαδιβοστόκ, το μνημείο θα αποτελείται από δύο μέρη: το ίδιο το άγαλμα και το καθεδρικό ναό προς τιμήν του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
 
Ο εκπρόσωπος του Λευκό Οίκου άσκησε κριτική την Τρίτη στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία κατηγορώντας τη Μόσχα ότι προσπαθεί να δημιουργήσει μια κεντρική στρατιωτική βάση νότια της Λαττάκειας, προπύργιου του προέδρου Μ.Άσαντ.
 
Ταυτόχρονα σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν επισκέπτεται το πεδίο βολή Donguz στην περιοχή Orenburg στην κεντρική Ρωσία για να επιθεωρήσει την στρατηγική διοίκηση και το προσωπικό της άσκησης"Center-2015"..Η άσκηση αυτή σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ αποτελεί την πρόβα τζενεράλε της μεγάλης στρατιωτικής εμπλοκής της Ρωσίας στη Συρία.
 
 
Helicopters participating in the Center-2015 military exercises


http://www.defencenet.gr/defence/20150919/defencenet/διεθνησ-ασφαλεια/πούτιν-επιχείρηση-διάσωσης-των-χριστιανών-σε-συρία-ιράκ

Μετά την κάλπη της Κυριακής, η φοροκαταιγίδα ...............

Τα ραβασάκια με τη λυπητερή του τρίτου μνημονίου και όσα έμειναν από τα προηγούμενα μνημόνια θα χτυπήσουν την πόρτα των Ελλήνων αμέσως μετά την Κυριακή των εκλογών, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.  
Ο λογαριασμός βρίσκεται ουσιαστικά καθ' οδόν, οι υπολογισμοί γίνονται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί θα επιβαρύνουν όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και τους κατόχους ακινήτων.
Ειδικότερα έρχονται ο ΕΝΦΙΑ, τα νέα εκκαθαριστικά με τις αυξημένες προκαταβολές φόρου για αγρότες και επιχειρηματίες, ενώ παράλληλα θα αναρτηθούν στο Taxisnet και τα νέα ραβασάκια με τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης για όσους κατέχουν Ι.Χ άνω των 2.500 κυβικών (για 1.929 έως 2.500 κυβικά ο φόρος παραμένει αμετάβλητος), πισίνες, σκάφη αναψυχής και αεροσκάφη.
Όλα αυτά, προβλέπονται με διατάξεις οι οποίες ψηφίστηκαν στο πλαίσιο του Μνημονίου που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., στις 14 Αυγούστου.

Αναλυτικά ο λογαριασμός από τη Δευτέρα είναι ο εξής:

Αυξημένος αναδρομικός φόρος σε αγρότες και επιχειρηματίες

Αγρότες
Περίπου 500.000 αγρότες και επιχειρηματίες καλούνται να πληρώσουν αυξημένες προκαταβολές φόρου. Μάλιστα ο μέχρι τώρα σχεδιασμός προβλέπει ότι η αυξημένη, αναδρομικά, προκαταβολή φόρου, θα πρέπει να πληρωθεί μαζί με τον λογαριασμό της εφορίας που τρέχει, δηλαδή στα τέλη Σεπτεμβρίου και στα τέλη Νοεμβρίου.
Η αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους αγρότες από το 27,5% στο 55% έχει ήδη ψηφιστεί. Για παράδειγμα για έναν αγρότη στον οποίο με την αρχική του φετινή δήλωση είχε βεβαιωθεί προκαταβολή φόρου 400 ευρώ, με τη νέα εκκαθάριση, η προκαταβολή θα διπλασιαστεί στα 800 ευρώ.
Ο νόμος που ψηφίστηκε με το μνημόνιο προβλέπει διπλασιασμό της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τους αγρότες, αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2014. Ουσιαστικά με τη διάταξη αυτή προβλέπεται η επαναφορά του συντελεστή προκαταβολής φόρου εισοδήματος στο 55%, αναδρομικά για τη χρήση του 2014.
Ο συντελεστής αυτός είχε μειωθεί στο 27,5% με την παράγραφο 8 του άρθρου 2 του νόμου 4328/2015 που είχε ψηφιστεί τον περασμένο Μάιο από τη Βουλή.
Έτσι οι αγρότες θα παραλάβουν, μετά τις εκλογές, νέα τροποποιημένα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα οποία θα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον προκαταβολή φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους.
Αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου κίνησης που χρησιμοποιούν οι αγρότες για την υποστήριξη της παραγωγικής τους δραστηριότητας αυξάνεται από τα 66 στα 200 ευρώ το χιλιόλιτρο, δηλαδή από τo 0,066 στo 0,200 ευρώ το λίτρο. Από την 1η Οκτωβρίου ο φόρος του αγροτικού πετρελαίου τριπλασιάζεται.
Οι αγρότες -σήμερα- κατά την αγορά του πετρελαίου κίνησης καταβάλλουν κανονικά τον ΕΦΚ του 0,33 ευρώ το λίτρο, που ισχύει για το κανονικό πετρέλαιο κίνησης και εκ των υστέρων εισπράττουν ως επιστροφή φόρου τη διαφορά μεταξύ του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου και του ΕΦΚ του κανονικού πετρελαίου κίνησης. Προβλέπονται έσοδα 13 εκατ. ευρώ το 2016, 66 εκατ. το 2017 και 105 εκατ. από το 2018 και μετά από το πετρέλαιο.
Επιχειρήσεις
Η πρώτη δόση αύξησης της προκαταβολής φόρου, αφορά τις Α.Ε και τις Ε.Π.Ε. και μάλιστα αναδρομικά για το 2014.
Η αύξηση της προκαταβολής φόρου ισχύει αναδρομικά για τα κέρδη της χρήσης 2014, καθώς η προκαταβολή φόρου αυξήθηκε από το 80% στο 100% για νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες.
Από την αναδρομικότητα εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τους οποίους η αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 75% από 55% θα εφαρμοστεί το 2016 για τα εισοδήματα του 2015. 
Ωστόσο χιλιάδες Α.Ε. και ΕΠΕ θα λάβουν ηλεκτρονικά, μέσω του TAXISnet, νέες ειδοποιήσεις άμεσου προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος, προκειμένου να καταβάλουν επιπλέον προκαταβολή φόρου έναντι του επόμενου έτους.
Συνολικά αναμένονται έσοδα 370 εκατ. ευρώ από αγρότες και επαγγελματίες.
Αυτοκίνητα και φόρος πολυτελούς διαβίωσης
Έτοιμα είναι και τα νέα ραβασάκια με τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης για όσους κατέχουν Ι.Χ άνω των 2.500 κυβικών (για 1.929 έως 2.500 κυβικά ο φόρος παραμένει αμετάβλητος), πισίνες, σκάφη αναψυχής και αεροσκάφη.
Όσοι έχουν αυτοκίνητα που υπόκεινται σε αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα έχουν επιβάρυνση από 279 έως και 1.146 ευρώ. Μετά την αύξηση του συντελεστή, σε ένα Ι.Χ τετραετίας, 2.600 κυβικών, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης αυξάνεται από τα 1.420 στα 1.846 ευρώ, για Ι.Χ  4.000 κυβικών ο φόρος από 2.980 αυξάνεται σε 3.874 ευρώ.
Ειδικότερα, για όσους κατείχαν το 2014 αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών και παλαιότητας μέχρι 10 ετών, και για όσους κατείχαν πέρυσι πισίνες, ο συντελεστής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης αυξάνεται από το 10% στο 13% του ισχύοντος, κατά περίπτωση, τεκμηρίου διαβίωσης. Επίσης, σε όσους κατείχαν το 2014 σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης μήκους άνω των 5 μέτρων επιβάλλεται για πρώτη φορά φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογιζόμενος με συντελεστή 13% επί του τεκμηρίου διαβίωσης που ισχύει για το κάθε σκάφος.
Ακόμη επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομίας σε όλους τους ιδιοκτήτες οχημάτων τα οποία δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ για διάστημα μεγαλύτερο από έξι μήνες. Το πρόστιμο βεβαιώνεται από τη φορολογική διοίκηση. Πρόβλεψη για 15,4 εκατ. ευρώ έσοδα φέτος και 56,3 εκατ. το 2016.

ΕΝΦΙΑ με στόχο 2,6 δισ. ευρώ εισπράξεις

Στα τέλη Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου αναρτώνται στο Taxis τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), η οποία θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ο ίδιος με πέρσι. Συνολικά, οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 2,65 δισ. ευρώ θεωρούνται εισπράξιμα) σε πέντε δόσεις με την τελευταία να καταβάλλεται στα τέλη Φεβρουαρίου 2016.
Σημειώνεται ότι στα κτίσματα ο ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται με συντελεστές από 2 έως 13 ευρώ ανά τετραγωνικό ανάλογα με την τιμή ζώνης που ισχύει σε κάθε περιοχή. Ο τελικός φόρος προκύπτει και από άλλους συντελεστές όπως ο όροφος, ο αριθμός των προσόψεων αν είναι μονοκατοικίας ή ημιτελές. Στα οικόπεδα ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 0,02 ευρώ έως 30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ανάλογα με την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται το ακίνητο.

Μειώσεις στις συντάξεις

Νέες μειώσεις περιμένουν τους συνταξιούχους μετά τις εκλογές λόγω των μέτρων του τρίτου Μνημονίου. Πρόκειται για μειώσεις που θα προέλθουν, μεταξύ άλλων, από τις αναδρομικές αυξήσεις των εισφορών υπέρ υγείας, την ένταξη στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης των επικουρικών ταμείων μεγάλων κατηγοριών συνταξιούχων (ένστολων, ελεύθερων επαγγελματιών, μηχανικών, δικηγόρων, γιατρών), τη σταδιακή μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, τον νέο τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων και του εφάπαξ, όπως και την εφαρμογή των νέων δυσμενέστερων διατάξεων για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
Στο τέλος Σεπτεμβρίου, με τις συντάξεις Οκτωβρίου, οι συνταξιούχοι θα δουν ακόμη μεγαλύτερη μείωση από αυτή που διαπίστωσαν τον προηγούμενο μήνα, αφού θα παρακρατηθούν αναδρομικά οι αυξημένες εισφορές υπέρ υγείας για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Το τρίμηνο Οκτωβρίου- Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου, μαζί με τις νέες αυξημένες εισφορές θα παρακρατηθούν και τα αναδρομικά από τις κρατήσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου σε τρεις ισόποσες δόσεις.
Σταδιακή μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ έως την κατάργηση του στο τέλος του 2019. Το μέτρο αυτό αφορά 380.000 συνταξιούχους. Σύμφωνα με το τρίτο μνημόνιο, άμεσα προωθείται η κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων με τα αναλογικά υψηλότερα εισοδήματα.
Το δεύτερο κύμα μέτρων που έρχεται τον Οκτώβριο περιλαμβάνει νέες περικοπές σε συντάξεις και σε επιδόματα και επηρεάζει το σύνολο των 2,6 εκατομμυρίων συνταξιούχων της χώρας. Σημειώνεται ότι η επιτροπή Σοφών που συστάθηκε για τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα πρέπει να παρουσιάσει τις προτάσεις της έως τις 15 Οκτωβρίου, μετρημένες, κοστολογημένες και βάσει αναλογιστικών μελετών, χωρίς βέβαια να αποκλίνουν από τις βασικές αρχές του μνημονίου, το οποίο προβλέπει μείωση των πόρων του κρατικού προϋπολογισμού κατά 3,5 δισ. ευρώ έως το 2018.

Ξεκινά η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Ηκατάργηση όμως της έκπτωσης 30% στους συντελεστές ΦΠΑ έχει ψηφιστεί.
Από την 1η Οκτωβρίου, καταργούνται οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν έως σήμερα στην πρώτη ομάδα νησιών του Αιγαίου.
Οι συντελεστές 5%, 9% και 16% οι οποίοι θα ισχύουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου σε πολλά νησιά του Αιγαίου, θα αυξηθούν την επομένη ημέρα σε 6,5%, 13% και 23%.
Προτείνεται, να χάσουν πρώτα την κατάργηση της έκπτωσης στους συντελεστές οι Κυκλάδες και οι Σποράδες.

Σε εκκρεμότητα ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Σοκ για χιλιάδες γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια προκάλεσε η επιβολή ΦΠΑ 23% σε όλες τις δομές της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς αναμένεται να εκτοξευθούν τα δίδακτρα.
Για τα ιδιωτικά σχολεία, όπου φοιτούν περίπου 85.000 μαθητές, οι γονείς θα κληθούν να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς εάν ισχύσει το συγκεκριμένο μέτρο, εκτιμάται ότι θα πρέπει να δώσουν επιπλέον κατ' έτος 1.500 με 2.000 ευρώ.
Ο ΦΠΑ 23% έχει περάσει στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης αλλά και ξένων γλωσσών. Για την ώρα, τουλάχιστον προεκλογικά, ισχύει το πάγωμα της επιβολής του ΦΠΑ 23% σε όλη την ιδιωτική εκπαίδευση. Όμως αν και έχει παγώσει, αυτό είναι προσωρινό.
Η δημοσιονομική συνεισφορά του εν λόγω μέτρου ανέρχεται, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σε 168 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2014 σε 240 εκατ. ευρώ. Αν δεν βρει η επόμενη κυβέρνηση ισοδύναμα τότε θα πρέπει να πληρωθεί κανονικά.
http://www.news.gr/oikonomia/h-tseph-moy/article-wide/237151/meta-thn-kalph-ths-kyriakhs-h-forokataigida-ths.html

Αλλαγές στις 100 δόσεις:Ποιους οφειλέτες καίνε;

Αγωνία σε χιλιάδες οφειλέτες προκαλούν οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι αλλαγές αναμένεται να πραγματοποιηθούν μετά τις εκλογές.
Τις νέες, αυστηρότερες προϋποθέσεις θα πρέπει να τις πληρούν όλοι οι οφειλέτες, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν τις ρυθμίσεις για τα χρέη τους προς το Δημόσιο.
Σοφία Μύτιλη
Οι αλλαγές αφορούν τόσο το επιτόκιο όσο και τη δυνατότητα μείωσης του αριθμού των δόσεων σε συνάρτηση με τη φοροδοτική ικανότητα του οφειλέτη.
Αναλυτικά:Αυξάνεται στο 5%, από 3% προηγουμένως, για όσους έχουν οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.Για τους φορολογούμενους που έχουν χαμηλότερες οφειλές, προκειμένου να μην ισχύσει το επιτόκιο 5% θα πρέπει να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:
- Η βασική οφειλή που θα υπάγεται στη ρύθμιση να υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.
- Η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη σύμφωνα με το Ε9 να είναι αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ.
- Ο οφειλέτης να είναι φυσικό πρόσωπο το οποίο δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα.
Χάνουν τη ρύθμιση όσοι οφειλέτες δεν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους (ατομικές ή αυτές για τις οποίες υπάρχει ευθύνη καταβολής) μέσα σε τρεις μήνες από την προθεσμία πληρωμής.
Θεσπίζεται η δυνατότητα μείωσης του αριθμού των δόσεων εάν ο οφειλέτης έχει την οικονομική δυνατότητα για την πληρωμή λιγότερων δόσεων από τις αρχικά χορηγηθείσες, οποτεδήποτε καθ' όλη τη διάρκεια της ρύθμισης.

 http://sknews.gr/permalink/34123.html

Ομάδα Δυτικοθρακιωτών Φίλων: ¨Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο¨

388e00cea7b04a25bc8bc7fb61cbe2af_XL

Η ιδρυθείσα πριν από ένα χρόνο στην Προύσα ΟμάδαΔυτικοθρακιωτών Φίλων που αποτελείται από άτομα που αγαπάνε την Δυτική Θράκη, φιλοξένησε τον Γενικό Πρόεδρο δικηγόρο Νετσμετίν Χουσεΐν.
Η ομάδα αυτή έκανε την πρώτη της συγκέντρωση τον Σεπτέμβριο του 2014
……………….
Στην μετά φαγητού συνεδρίαση της που έγινε στις 14/9/2015 στο ξενοδοχείο Almira, φιλοξένησε τον Γενικό Πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) δικηγόρο Νετσμεττίν Χουσέιν. 

Στην συγκέντρωση παρόντες επίσης ήταν ο αντιπρόεδρος του BTTDD και μέλος της Ομάδας Φίλων Δρ. Μεχμέτ Χασάνογλου, το μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου του BTTDD Νετσμεττίν Καγιά, ο δικηγόρος Ορχάν Καγιαλί-πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Δυτική Θράκη-παράρτημα Οσμάνγκαζι και περίπου 50 μέλη της Ομάδας Φίλων.

Στην εναρκτήρια ομιλία που έκανε ο προσωρινός εκπρόσωπος Χασάν Αλή Τσαβούς, μίλησε για τους στόχους και τις αρχές που οδήγησαν στην σύσταση της Ομάδας Δυτικοθρακιωτών Φίλων και αναφέρθηκε περιληπτικά στις δραστηριότητες της.
Ο Αλή Τσαβούς υπογράμμισε πως στόχος της ομάδας δεν είναι να συγκεντρώνονται μια φορά τον μήνα και να τρώνε, αλλά ¨είμαστε μια ομάδα που δεν επιδιώκουμε να γίνουμε ένας νέος σύλλογος, αλλά να συμβάλουμε λίγο στον Εθνικό Αγώνα της Δυτικής Θράκης αλλά και στα θέματα των Δυτικοθρακιωτών συμπολιτών μας που ζούνε στην Τουρκία. Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης είναι η μοναδική μας στέγη¨.
Ο Χασάν Αλή Τσαβούς αναφέρθηκε στις μέχρι τούδε δραστηριότητες της ομάδας, ανέφερε πως δεν ξέχασαν την 29/1/1988 και ότι φέτος τίμησαν την μέρα εκείνη με εκδήλωση που οργάνωσαν. Επίσης είπε πως στο περασμένο Ραμαζάνι στις δύο πρώτες μέρες συγκέντρωσαν μεταξύ τους 2350 ευρώ, πως μοίρασαν προμήθειες σε 118 φτωχές οικογένειες στην Δυτική Θράκη και ακολούθως κάλεσε στο βήμα τον Γενικό Πρόεδρο δικηγόρο Νετσμεττίν Χουσείν.
……………….
Στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος Νετσμεττίν είπε πως είναι μόλις 4 μηνών πρόεδρος αλλά ότι είναι ενεργό μέλος στον αγώνα και στην διοίκηση του BTTDD για 22 χρόνια
………………….
Ο Χουσεΐν ανέφερε πως το πλέον θερμό θέμα της επικαιρότητας των Τούρκων Δυτικής Θράκης είναι οι εκλογές που θα γίνουν στις 20/9/2015 και είπε πως ¨ Καλώ όλους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης να ακολουθήσουν την στάση του ¨Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο¨ που είχαμε και στις προηγούμενες εκλογές και να ψηφίσουν Τούρκους υποψηφίους¨.
Στην ομιλία του ο δικηγόρος Νετσμεττίν Χουσεΐν τόνισε πως καθώς σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει θέμα προτίμησης αλλά γίνονται με λίστα, η συμβουλή μας είναι πως πρέπει να προτιμηθούν κόμματα που στις πρώτες θέσεις τους έχουν Τούρκους. Εξετάζοντας τις λίστες, διακρίνεται πως θα διατηρήσουμε έναν βουλευτή στην Ξάνθη και δύο βουλευτές στην Ροδόπη. Ζητάμε όμως παραπάνω. Γιατί να μην είναι δύο στην Ξάνθη ; Η έκκληση μου μέσα από εσάς προς όλους τους συμπολίτες μου είναι να μην εξέλθουν της γραμμής ¨Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο¨.
………………..
Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 16/9/2015

Σχ : Ωραία σημαία έχουν για φόντο στην σύναξη τους οι εν λόγω ¨φίλοι¨….

tourkikanea.gr

Σχέδιο - σοκ για «παράλληλο» σύστημα χαμηλότερων συντάξεων - Τα τέσσερα σενάρια

Ενα νέο παράλληλο σύστημα ασφάλισης για όσους δεν είναι κοντά στησυνταξιοδότηση που θα δίνει χαμηλότερες συντάξεις σε όλους στο μέλλον, προβλέπει το σχέδιο της δομικής «μεταρρύθμισης» του ασφαλιστικού το οποίο προωθείται για... μετεκλογική αξιοποίηση, ανάλογα με τη σύνθεση και τον «προσανατολισμό» της νέας κυβέρνησης (αν δηλαδή θα εφαρμόσει πλήρως ή μερικώς το 3ο Μνημόνιο).
Το σχέδιο ανατροπής του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, όπως ισχύει επί πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα και τη μετάβαση από το διανεμητικό σύστημα των εγγυημένων παροχών (ως ένα βαθμό, λόγω των γνωστών περικοπών), σε ένα κεφαλαιοποιητικό (εξατομικευμένο) σύστημα με μια εθνική σύνταξη για όλους, χαμηλότερες εισφορές ακόμη και σε συνάρτηση με το φορολογητέο εισόδημα του κάθε πολίτη και τη συμπλήρωση του εισοδήματος είτε από αναλογικές - κυμαινόμενες συντάξεις (χωρίς εγγυημένα από το κράτος ποσοστά) είτε από πρόσθετες επαγγελματικές ή ιδιωτικές συντάξεις, βρίσκεται στο τραπέζι της Επιτροπής «σοφών» για το Ασφαλιστικό, σύμφωνα με την Ημερησία.
Και θα συμπεριληφθεί -όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα- στο τελικό πόρισμα που θα δημοσιοποιηθεί μετά τις εκλογές με τρεις διαφορετικές εκδοχές-σενάρια, στα συνολικά τέσσερα που έχουν ήδη κατατεθεί. Πολλά μέλη της Επιτροπής (συμπεριλαμβανομένων και κορυφαίων δικαστικών) θεωρούν, πάντως, ότι τα «μοντέλα» εξατομίκευσης των κύριων συντάξεων προσκρούουν στο ελληνικό σύνταγμα, το οποίο «θεμελιώνει» την κοινωνική ασφάλιση (άρθρο 22 παρ. 5).
Επιπλέον διατυπώνονται σοβαρές επιφυλάξεις για την... επάρκεια της χρηματοδότησης των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων αν αλλάξει το σύστημα καθώς και για τις ομάδες που, τελικά, θα κληθούν να «σηκώσουν» το κύριο φορολογικό βάρος για τη χρηματοδότηση της εθνικής σύνταξης (μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να «κρύψουν» εισόδημα).

Το 1ο σενάριο
Το πρώτο σενάριο το οποίο παρουσίασε «κεκλεισμένων των θυρών» ο πρώην υπουργός Γ. Κατρούγκαλος ταυτόχρονα με τη συγκρότηση της Επιτροπής, προβλέπει την ενοποίηση της κύριας και της επικουρικής σύνταξης (παρά το γεγονός ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι θα λειτουργεί ένα Ταμείο για την κύρια σύνταξη και ένα Ταμείο για την επικουρική σύνταξη) και την απονομή, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, μιας εθνικής σύνταξης συνδεδεμένης με το «κατώφλι» κινδύνου φτώχειας (60% του μέσου εισοδήματος) και μιας ανταποδοτικής, με βάση τις εισφορές που θα έχουν καταβληθεί στις ατομικές μερίδες κάθε ασφαλισμένου σύμφωνα με τους κανόνες του συστήματος της νοητής κεφαλαιοποίησης.
Η εθνική σύνταξη θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία και η ανταποδοτική από τις εισφορές εργαζομένου και εργοδότη, ενώ κατά τη μεταβατική περίοδο και μέχρις ότου «ισορροπήσει» χρηματοδοτικά το σύστημα θα πρέπει να δίνεται κρατική χρηματοδότηση.
Στη μεταβατική περίοδο θα χορηγείται τμήμα σύνταξης για τον χρόνο ασφάλισης έως την ημερομηνία εφαρμογής του νέου Ασφαλιστικού (θα υπολογίζεται με ενιαίο τρόπο λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές του παλαιού συστήματος και τα διαθέσιμα ιστορικά δεδομένα) και δεύτερο τμήμα (με νοητή κεφαλαιοποίηση) για τον χρόνο ασφάλισης με το νέο σύστημα.
Το 2ο σενάριο
Το δεύτερο σενάριο που υποστηρίζει ο καθηγητής Μιλτ. Νεκτάριος (πρώην διοικητής του ΙΚΑ και παλαιότερα πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής), προβλέπει την εξασφάλιση αναπλήρωσης, μέσω της σύνταξης, του 50% του μισθού ύστερα από 35χρόνια στους ασφαλισμένους που ασφαλίστηκαν μετά το 1992. «Και οι πολίτες θα πρέπει με δικά τους μέσα να φροντίσουν για την εξασφάλιση ενός επιπλέον ποσοστού αναπλήρωσης 25%» είτε από πρόσθετη ασφάλιση (π.χ. επαγγελματική).
Οι συντάξεις του 50% θα απονέμονται από το ΙΚΑ στο οποίο θα συγχωνευτούν, ως «υποδιευθύνσεις» όλα τα Ταμεία, με το σύστημα ατομικών μερίδων και προκαθορισμένες χαμηλές εισφορές επί του φορολογητέου εισοδήματος (10% για τις κύριες και 5% για τις επικουρικές).
Με βάση το μοντέλο αυτό (παραλλαγή του σουηδικού) το κράτος θα μπορούσε να διατηρήσει το ΕΚΑΣ, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, για τους πιο φτωχούς συνταξιούχους.
Το 3ο σενάριο
Την απονομή μιας εθνικής σύνταξης σε όλους με βάση κλίμακα εισφορών στο (προ φόρου) εισόδημα που θα «δηλώνεται» στην εφορία, προβλέπει, αντί της καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για κύρια σύνταξη, η πρόταση του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης Δ. Γράβαρη. Οπως εξηγεί στην «Ημερησία», το σημερινό σύστημα δεν είναι βιώσιμο μετά τις μεγάλες ανατροπές που έχουν γίνει στην οικονομία και στην αγορά εργασίας (υψηλή ανεργία, μειωμένες ασφαλιζόμενες αποδοχές λόγω των μειωμένων μισθών και των ευέλικτων μορφών εργασίας). Με βάση την πρόταση αυτή, οι συντάξεις μέσω της γενικής φορολογίας θα μπορούσαν να είναι από 600 ευρώ η κατώτερη έως 1.300 ευρώ η ανώτατη, ανάλογα με το εισόδημα, για όποιον «βγαίνει» στα 65, το ΕΚΑΣ θα μπορούσε να διατηρηθεί, ενώ θα αυξάνονταν τα φορολογικά έσοδα και οι προοπτικές για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Το 4ο σενάριο
Η τέταρτη πρόταση που έχει υποβληθεί στην Επιτροπή, διατηρεί το διανεμητικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης προβλέποντας, όμως, την «ταχύτερη» εφαρμογή του ν. 3863/10 για όλους τους ασφαλισμένους ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση (σύνταξη με βάση τις εισφορές ολόκληρου του εργασιακού βίου και εγγυημένα ποσοστά αναπλήρωσης). Η απελθούσα κυβέρνηση, στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων, έχει ήδη επεκτείνει τον υπολογισμό των συντάξεων για όσους συνταξιοδοτούνται φέτος με βάση τον 3863/10 (βασική + αναλογική) για τον χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2011.
Με τον υπολογισμό, βάσει του ν. 3863, των νέων συντάξεων για ολόκληρο τον εργασιακό βίο, θα υπάρξουν σημαντικές μειώσεις σε σχέση με τα ποσά τα οποία ανέμεναν οι υποψήφιοι συνταξιούχοι, όμως, αυτές θα δίνουν σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερα ποσοστά αναπλήρωσης σε σύγκριση με το υποσχόμενο 50% ή την εθνική σύνταξη. Εγγυημένες παροχές 55% για την κύρια και 12% για την επικουρική, δηλαδή αναπλήρωση του εισοδήματος συνολικά σε ποσοστό 67% για όλους και χωρίς την εφαρμογή της «ρήτρας» του μηδενικού ελλείμματος, προβλέπει μελέτη που έχει εκπονήσει ομάδα εργασίας υπό τον ομότιμο καθηγητή της Παντείου Σ. Ρομπόλη.
Η μελέτη στηρίζεται στην παραδοχή ότι το ΑΕΠ θα αυξάνεται με ρυθμό 2% ετησίως κατά μέσο όρο έως το 2050 και ενσωματώνει τις υποχρεώσεις για «κάλυψη» των ελλειμμάτων των Ταμείων κρατώντας τη συνταξιοδοτική δαπάνη στο 16% του ΑΕΠ. Προτάσεις που επιδιώκουν να συνδέσουν ακόμη και την... κύρια σύνταξη με το σύστημα της νοητής κεφαλαιοποίησης σημαίνουν ουσιαστικά «την ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης» σημειώνει ο Σ. Ρομπόλης.
http://newpost.gr/oikonomia/487372/ypobathmise-thn-gallia-o-moodys

Αναβάθμισε την Πορτογαλία ο Standard & Poor’s

Ο οίκος αξιολόγησης  Standard & Poor’s αναβάθμισε  τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας σε «ΒΒ+» από «ΒΒ».
Παράλληλα, επιβεβαίωσε την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση σε «Β». Το outlook και των δύο αξιολογήσεων παραμένει «σταθερό».
Σύμφωνα με τον S&P, η αναβάθμιση της Πορτογαλίας αντανακλά τη σταθερή οικονομική ανάκαμψη της χώρας, η οποία υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας.

http://newpost.gr/oikonomia/487336/anabathmise-thn-portogalia-o-standard-poor-rsquo-s

Απώλειες στις ευρωαγορές

Απώλειες κατέγραψαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις αγορές ανά την Ευρώπη την Παρασκευή. 
Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,34% στις 6.104 μονάδες, ογερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 3,07% στις 9.916 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40έκλεισε πτωτικά κατά 2,56% στις 4.536 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 1,78% στις 354,77 μονάδες.
http://newpost.gr/oikonomia/487325/apwleies-stis-eyrwagores

ΚΟΛΑΤΣΙΟ με τεφτέρι ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Στοιχεία-σοκ από τα κυλικεία των σχολείων! Υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να φέρουν φαγητό ούτε από το σπίτι
Ρεπορτάζ
Αγγελος Σκορδάς
Τη στιγμή που οι δύο βασικοί διεκδικητές της εξουσίας ερίζουν για το οποίος θα ικανοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους σκληρούς των Βρυξελλών, εφαρμόζοντας μέχρι κεραίας τις επιταγές του τρίτου αιμοσταγούς Μνημονίου, και τα πολιτικά κόμματα ανεξαρτήτως χρωματισμού πετούν χιλιάδες ευρώ για τηλεοπτικά σποτ, ακόμα ένα ηχηρό χαστούκι έρχεται να τα αφυπνίσει από τον προεκλογικό τους λήθαργο. Τα στοιχεία του Σωματείου Κυλικειαρχών Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» για την αδυναμία των μαθητών να αγοράσουν κολατσιό αποδεικνύουν ότι τα κόμματα, που την Κυριακή διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού, περί άλλα τυρβάζουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Στέφανο Φακούδη, τα... τεφτέρια στα κυλικεία των σχολείων έχουν πάρει φωτιά, ενώ δεν είναι λίγοι οι μαθητές που αδυνατούν όχι απλά να πληρώσουν για το κολατσιό τους αλλά έστω και να φέρουν φαγητό από το σπίτι, όπως κάνουν πια οι περισσότεροι συνομήλικοί τους, καθώς οι οικογένειές τους δεν αντέχουν να σηκώσουν το «βάρος» των ελάχιστων ευρώ που θα κόστιζε ένα μικρό γεύμα.
Λιποθυμίες
Πολιτευτές μικρών και μεγαλύτερων σχηματισμών, όπως φαίνεται, έχουν αποβάλει από τη μνήμη τους τα πρόσφατα περιστατικά λιποθυμιών μαθητών στα προαύλια των σχολείων, λόγω υποσιτισμού, ενώ έχουν ξεχαστεί προ πολλού και οι όποιες δεσμεύσεις του υπουργείου Παιδείας περί σίτισης των μαθητών που έχουν ανάγκη.

«Η κρίση έχει αλλάξει τις συνήθειες των παιδιών, που σε μεγάλο ποσοστό πλέον δεν αγοράζουν κάτι από το κυλικείο αλλά φέρνουν το κολατσιό τους από το σπίτι. Υπάρχει όμως κι ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών, τουλάχιστον 20%, που αδυνατούν να κάνουν ακόμη κι αυτό, δηλαδή να πάρουν μαζί τους φαγητό από το σπίτι» περιγράφει ο κ. Φακούδης συμπληρώνοντας ότι με το πέρασμα των χρόνων η κατάσταση, αντί να βελτιώνεται, επιδεινώνεται περαιτέρω. Ο τζίρος των κυλικείων, ακόμα και στα «εύπορα» ανατολικά προάστια της Θεσσαλονίκης, έχει μειωθεί κατά 40%, ενώ ένας στους τρεις επαγγελματίες του κλάδου έχει αναγκαστεί να τα παρατήσει, καθώς αδυνατεί να καλύψει ακόμα και την ασφάλισή του.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα ευρήματα της τελευταίας παγκόσμιας έρευνας της UNICEF, στη χώρα μας το 40,5% των παιδιών (από 23% το 2008) ζει στα όρια της φτώχειας και ένα στα έξι ζει σε συνθήκες στέρησης. Μάλιστα, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 30ή θέση μεταξύ 35 κρατών με αναπτυγμένες οικονομίες ως προς την παιδική φτώχεια. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα Ελληνόπουλα μαζί με τα παιδιά από Ισλανδία, Ισπανία, Κροατία, Ιρλανδία και Λετονία είναι αυτά που έχουν πληγεί περισσότερο από την παγκόσμια ύφεση των τελευταίων επτά ετών
http://www.dimokratianews.gr/content/53029/kolatsio-me-tefteri-gia-toys-mathites

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΚΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 19/9/2015
Οι εκλογές την Κυριακή είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες ως προς το αποτέλεσμά τους και το ποσοστό της αποχής ή του άκυρου. Σε αντίθεση με κάποιες – αφελείς στη καλύτερη περίπτωση – θέσεις κάποιων ότι και αυτή η εκλογική διαδικασία δεν έχει να προσφέρει τίποτα στα λαϊκά στρώματα, το αποτέλεσμα των εκλογών στις 20 του Σεπτέμβρη θα σηματοδοτήσει την έναρξη ή όχι της διαδικασίας ξεπουλήματος ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας και την εφαρμογή ή όχι ρυθμιστικών νόμων που επί της ουσίας θα απαγορεύουν την χρηματοδότηση των ταμείων που έχουν να κάνουν με την επιβίωση των κοινωνικών παροχών στο ασφαλιστικό , συνταξιοδοτικό, στην υγεία και την παιδεία.
Τέτοιοι νόμοι δεν έχουν εφαρμοσθεί σε καμία άλλη χώρα, σκιαγραφώντας το οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο της οικονομικής κατοχής που θα εφαρμόζεται από εδώ και πέρα για τον Ελληνικό λαό, αλλά δείχνει επίσης την απόφαση της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής Ελίτ να γονατίσουν μια για πάντα τα λαϊκά στρώματα μέσω των «αριστερών» , «δεξιών» ή «κεντρώων» νέο-ταξίτικων πολιτικών κομμάτων τους.
Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (λιμάνια, αεροδρόμια, κρατικά και δημοτικά ακίνητα, ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας που αποτελεί εν δυνάμει τη βάση για την οικονομική αυτοδυναμία ενός λαού) πρακτικά σημαίνει παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, και αυτοί που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας τη διαδικασία αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από δοσίλογοι που έχουν συνειδητά επιλέξει, με αντάλλαγμα το προσωπικό τους βόλεμα και τον πλουτισμό τους, να ξεπουλήσουν ολόκληρη τη χώρα, παραδίδοντας τον λαό που ψήφισε καθολικά ΟΧΙ στα μνημόνια και στις πολιτικές λιτότητας, αμφισβητώντας έμμεσα την ίδια την ΕΕ, στο καθεστώς οικονομικής κατοχής. Όπως αντίστοιχα επί της στρατιωτικής κατοχής του 40 οι Τσολάκογλου και τα τάγματα ασφαλείας επέλεγαν να υπηρετήσουν τον ναζιστικό κατακτητή αποδεχόμενοι την πλήρη παράδοση της εθνικής κυριαρχίας στους κατακτητές ενώ ο λαός πέθαινε από την πείνα αγωνιζόμενος, οι σημερινοί ταγματασφαλίτες της Νέας Διεθνούς Τάξης που διαχειρίζεται τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση επιλέγουν την πλήρη παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας στην Υπερεθνική Ελίτ και αγωνίζονται, όλοι μαζί, απο την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ των ανοιχτών και απελευθερωμένων αγορών.
Οι ρυθμιστικοί νόμοι για αυτόματη προσαρμογή των δημοσιονομικών ελλειμμάτων έχουν στόχο, πέρα από τη στέρηση κάθε ιχνους οικονομικής κυριαρχίας, το στραγγαλισμό της χρηματοδότησης των δημόσιων ταμείων. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά οι εφαρμοστικοί νόμοι του 3ου «αριστερού» μνημονίου απαγορεύουν την κρατική χρηματοδότηση προς τα κοινωφελή ταμεία και επί της ουσίας καταργούν ακόμα και στην προηγούμενη μορφή του το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό τομέα αλλά και τη δημοσια υγεία και παιδεία. Εφόσον θα εκλείπει σταδιακά η κρατική χρηματοδότηση στα ταμεία, η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χαρακτήρα βασικών κοινωνικών αγαθών οι οποίοι είναι θέμα επιβίωσης των λαϊκών στρωμάτων, είναι η μόνη «επιλογή». Κοινωνικές παροχές οι οποίες δε χαρίστηκαν στον Ελληνικό λαό αλλά μάτωσε για να τις κατακτήσει, σήμερα ξηλώνονται εκ θεμελίων. Παράλληλα η αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας στους αγρότες και σε άλλες κοινωνικές ομάδες με την παραμονή των χαρατσιών στα σπίτια και στην μικρή περιουσία του λαού, δείχνει το μέτρο της εξαθλίωσης που θα επικρατήσει με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου μετά τις εκλογές και ενώ τα τεράστια ποσοστά ανεργίας θα παραμένουν και θα αυξάνονται αφού και η αντίστοιχη φορολογία στις μικρές επιχειρήσεις θα παγιωθεί σε πρωτοφανή επίπεδα – ακόμα και πάνω από το 50% – που θα κάνουν μη βιώσιμη τη λειτουργία όσων έχουν ακόμη απομείνει.
Είναι λοιπόν σαφές ότι οι εκλογές αυτές αποτελούν σημείο καμπής για την εφαρμογή ή όχι του καθεστώτος οικονομικής κατοχής της χώρας και την παράδοση της εθνικής της κυριαρχίας. Γι’ αυτό άλλωστε προγραμματίστηκαν άρον άρον οι σημερινές εκλογές, για να σχηματιστεί η επόμενη φίλο ΕΕ κυβέρνηση, η οποία μάλιστα θα στηρίζεται στην «για πρώτη φορά Αριστερά» , και θα προχωρήσει στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων του τελευταίου μνημονίου.
Οι άθλιες δικαιολογίες που εκστομίζονται από τους «αριστερούς του χαβιαριού» του ΣΥΡΙΖΑ , προφανώς ούτε τους τελευταίους κρετίνους αυτής της χώρας μπορούν να πείσουν, πέρα από τους γνωστούς βολεμένους του πελατειακού τους κράτους στην ΕΡΤ και αλλού και την ίδια την Ελληνική ελίτ γενικότερα.
Τα περί «σκληρής διαπραγμάτευσης» του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές και του «αδιεξόδου» που οδήγησε στην υπογραφή του 3ου μνημονίου είναι «δικαιολογίες» για ηλίθιους, όπως προφανώς θεωρούν οι Τσιπρο-Φλαμπουράρηδες την βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι βλακώδη ψευδο-επιχειρήματα γιατί:
  1. Η φίλο-ΕΕ προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και η στήριξή του σε βασικά νομοθετήματα (Μάαστριχτ) που προϋπέθεταν την πλήρη εξάρτηση της οικονομίας της χώρας δεν είναι πρόσφατο «στραβοπάτημα» των απατεώνων αυτών, αλλά η βασική τους πολιτική γραμμή από τότε που συγκροτήθηκαν ως πολιτική οργάνωση και έστρεφαν σιγά-σιγά την νεολαία στην απάθεια προπαγανδίζοντας την αλλαγή της ΕΕ «από τα μέσα», ενώ υποστήριζαν εμμέσως πλην σαφώς κάθε Νατοϊκή εισβολή, λειτουργώντας ως «αριστερό» πλυντήριο της πιο επαίσχυντης προπαγάνδας που συνοδεύει το μακέλλεμα των λαών που αγωνιζόντουσαν και αγωνίζονται για την οικονομική τους αυτοδυναμία, δηλαδή την εθνική τους κυριαρχία. Ακόμα και οι «διαφωνούντες» της «αριστερής πλατφόρμας» δεν αμφισβήτησαν ποτέ την ενσωμάτωση της χώρας στις ανοιχτές και απελευθερωμένες αγορές, αλλά υπερθεμάτιζαν κιόλας μέχρι τελευταία στιγμή για την «αναγκαιότητα» να είμαστε ως χώρα εξαρτημένοι από αυτές.
  2. Το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ήξερε πολύ καλά ότι η διακοπή ρευστότητας ήταν θέμα χρόνου να έρθει, καθώς το ίδιο μέτρο εφαρμόστηκε και στην Ιρλανδία αλλά και στη Κύπρο. Με άδεια ταμεία λοιπόν και με capital controls ήταν αναμενόμενο οποιαδήποτε κυβέρνηση να υποκύπτει στις ορέξεις των αφεντικών της. Το ερώτημα επομένως δεν είναι τι να έκανε εκείνη τη στιγμή κάθε κυβέρνηση, αλλά τι δεν έκανε ώστε να μην φτάσει εκεί…. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ότι ήταν απολύτως απαραίτητο. Δηλαδή οδήγησε ένα ολόκληρο λαό που μέρος του τον ψήφισε για να «σκίσει τα μνημόνια», στην ύστατη στιγμή χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης των αναμενόμενων κινήσεων εκβιασμού από την ΕΕ.
  3. Ακόμα και να υποθέσουμε ως δήθεν ηλίθιοι… ότι δεχόμαστε το «επιχείρημα», ότι ξαφνικά οι βολεμένοι επιτελικοί του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν ότι το ανύπαρκτο «πρόγραμμά» τους ήταν ανεφάρμοστο, γιατί δεν παραιτήθηκαν ως όφειλαν από την κυβέρνηση καταγγέλλοντας το ξεπούλημα της χώρας και του λαού της; Για να γλυτώσουν όπως λένε την «χειρότερη καταστροφή», παπαγαλίζοντας τη φθηνή προπαγάνδα της ΕΕ; Και γιατί επιμένουν να φέρουν εις πέρας αυτοί την εφαρμογή των νόμων του μνημονίου μετά τις εκλογές και δεν άφησαν το έργο αυτό στους υποτιθέμενους πολιτικούς τους αντιπάλους; Γιατί όλο αυτό τον καιρό αρνούνταν κατηγορηματικά -όχι ότι έχουν – αλλά ακόμη και να σκεφτούν για εναλλακτικό σχέδιο προστασίας των λαϊκών στρωμάτων; Γιατί προφανώς κανένα άλλο από τα ήδη φθαρμένα κόμματα δε θα είχε πιθανότητα να φέρει εις πέρας τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη που έχει γνωρίσει ο Ελληνικός λαός. Τα Think Tanks της Υ/Ε που επισκέπτονταν ο ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση γνώριζαν εκ των προτέρων ότι η προτεκταριοποίηση της χώρας περνάει μέσα από την διακυβέρνηση μιας ψευτο-αριστερής κυβέρνησης που θα υποστήριζε συνειδητά την παραμονή της χώρας μέσα στην ΕΕ/ΟΝΕ και την πλήρη ενσωμάτωσή της στην Νέα Διεθνή Τάξη.
Πλέον οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο το ΣΥΡΙΖΑ ή τους υποτιθέμενους διαφωνούντες του στη «Λαϊκή ενότητα» που τον υποστήριζαν στην εξουσία μέχρι την τελευταία στιγμή και τώρα το παίζουν ως ο «νέος ΣΥΡΙΖΑ» απέναντι στον παλιό… Από εδώ και πέρα βαραίνουν εξίσου κάθε ψηφοφόρο που θα δώσει τη ψήφο σε αυτό το δοσίλογο κόμμα. Δοσίλογοι δεν είναι μόνο αυτοί από το πολιτικό προσωπικό που παραχωρούν την εθνική κυριαρχία της χώρας, η οποία είναι προϋπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης, αλλά και αυτοί που τους στηρίζουν από κάτω και πλέον δεν έχουν καμία δικαιολογία.
Είναι λοιπόν φανερό ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μη πάει καμία λαϊκή ψήφος στους απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ που περιμένουν με ανυπομονησία να ξεσκίσουν σαν ύαινες τον Ελληνικό λαό μετά τις εκλογές κατ’ εντολή των αφεντικών τους. Η αποχή και το άκυρο επίσης, θα λειτουργήσει υπέρ των δυο ευρωφασιστικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και υπέρ των ίδιο δωσίλογων κομμάτων ΠΑΣΟΚ που το ξέρουμε από παλιά, και του νεόκοπου μιντιακού κόμματος Ποτάμι («υπογράψτε ό,τι σας δώσουν») και όποιων άλλων συνεργασιών τους. Είναι επόμενο ότι η ψήφος πρέπει να υποστηρίξει αντι-ΕΕ ή εν δυνάμει αντί-ΕΕ κόμματα με μόνο λόγο να μην ισχυροποιηθούν και να βγουν αποδυναμωμένοι την επομένη, ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε ευρω – φασιστικό κόμμα.
Αυτή είναι «λύση ανάγκης» αποκλειστικά μόνο για αυτές τις εκλογές για τους παραπάνω λόγους που είπαμε. Δε σημαίνει βέβαια ότι περιμένουμε τίποτα από οργανώσεις που δεν αμφισβητούν όχι απλά την ΕΕ αλλά το ίδιο το πλαίσιο των ανοιχτών και απελευθερωμένων αγορών, συγκροτώντας πρόγραμμα οικονομικής αυτοδυναμίας. Δεν περιμένουμε τίποτα από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που έχουν καταντήσει παραρτήματα και φερέφωνα της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής Ελίτ, μαζεύοντας στις τάξεις τους ό,τι πιο αντιδραστικό υπάρχει απλά για να συνεχίσουν να υπάρχουν ως οργανώσεις, μήπως και πάρουν καμιά θεσούλα στη Βουλή και βολευτεί και κανένας από δαύτους.
Γι’ αυτό μετά τις εκλογές επιβάλλεται η μαζική συγκρότηση ενός παλλαϊκού Μετώπου για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση, ακριβώς για την πραγματική ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του Ελληνικού λαού που περνάει μέσα από την συγκρότηση της οικονομικής του αυτοδυναμίας, η οποία ορίζει το βαθμό της εθνικής κυριαρχίας. Και η εθνική κυριαρχία ενός λαού είναι προϋπόθεση για κάθε κοινωνική αλλαγή και όχι το αντίθετο όπως παραπλανητικά εξαπατούν οργανώσεις της αριστεράς – με ή χωρίς εισαγωγικά.
Αν περιμέναμε τον «σοσιαλισμό τώρα» να μας σώσει από τα ναζιστικά στρατεύματα, προφανώς η ιστορία της Ελληνικής αντίστασης θα ήταν πολύ διαφορετική, όπως και η σημερινή απήχηση διαφόρων κομουνιστικών κομμάτων που ένα κομμάτι τους επέλεξε σωστά να συγκροτήσει το ΕΑΜ για να αγωνιστεί μέσα από τον εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα και για την κοινωνική τους απελευθέρωση.
Οι σημερινοί «κομουνιστές» είναι προφανώς πιο… «επαναστάτες» από τους τότε!

ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (MEKEA)