Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΔΡΥΣΑΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

Η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα υπερατλαντικές πτήσεις από και προς την Ελλάδα!
Πρόκειται για την SkyGreece Airlines Α.Ε , την πρώτη Ελληνική εταιρία με Υπερατλαντικές πτήσεις, η οποία πήρε άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Καναδά, μετά την ιστορική Ολυμπιακή Αεροπορία και θα πραγματοποιεί εμπορικές τακτικές πτήσεις από τη συμπρωτεύουσα προς το Τορόντο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εβδομαδιαία πτήση από και προς τη Θεσσαλονίκη, καθώς η κίνηση αυτή προβλέπεται να ωφελήσει ιδιαίτερα την Βόρεια Ελλάδα σε οικονομικό, κοινωνικό και τουριστικό επίπεδο.
Πλέον οι απόδημοι Έλληνες του Καναδά, Μακεδονικής καταγωγής και όχι μόνο, θα έχουν για πρώτη φορά στην ιστορία την επιλογή της απευθείας σύνδεσης μεταξύ Θεσσαλονίκης και Τορόντο με σύμμαχο τη μοναδική ελληνική φιλοξενία και τον σεβασμό στον επιβάτη σε προσιτές τιμές!
Σύμφωνα με ανακοίνωση της SkyGreece Airlines Α.Ε, οι πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Τορόντο, θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, με πρώτη πτήση την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015.
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις ώρες που θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις, θα ανακοινωθούν στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος της εταιρίας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/omogeneia/story/566129/aeroporiki-etairia-idrysan-omogeneis-toy-kanada#ixzz3UvEmYhOR

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΙΣ - ΤΑΡΑΓΜΕΝΕΣ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Την ενεργοποίηση της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) Ελλάδας-Ρωσίας, που είχε να συνεδριάσει σχεδόν δύο χρόνια, αποφάσισαν Μόσχα και Αθήνα, ετοιμάζοντας εντατικά τις επισκέψεις στη Μόσχα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στις 8 Απριλίου και του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου το δεύτερο δεκαπενθήμερο του ίδιου μήνα.
«Μαζί με τον ομόλογό μου, Ανατόλι Αντόνοφ ανασκοπήσαμε από κοινού τις συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα και συζητήσαμε την αναγκαία συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων αεράμυνας ρωσικής κατασκευής, που διαθέτει η Ελλάδα», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ και συμπρόεδρος της ΜΔΕ, Κώστας Ήσυχος, χαρακτηρίζοντας «ιδιαίτερα παραγωγικές» τις σημερινές (19/03/2015) συναντήσεις του στη ρωσική πρωτεύουσα.
Η ελληνική πλευρά, επίσης, υπέβαλε επίσημο αίτημα για συνδρομή της Ρωσίας και των κρατικών της αρχείων στην αναζήτηση εγγράφων από την εποχή της γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα την περίοδο 1941-44, «ώστε να εμπλουτιστούν τα έγγραφα από την αμερικανική πλευρά και το διμερές πρόβλημά μας με τη Γερμανία, που σχετίζεται με το αναγκαστικό Κατοχικό δάνειο, τις αποζημιώσεις των θυμάτων και την κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών, να είναι απόλυτα τεκμηριωμένο και η ηθική, ιστορική και οικονομική αποκατάσταση ένας εφικτός στόχος».
Με ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επισημαίνει ότι η συνάντηση Ήσυχου-Αντόνοφ «διεξήχθη σε φιλική ατμόσφαιρα, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την αμοιβαία τους επιθυμία να συνεχίσουν την ανάπτυξη της ολόπλευρης, αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μέσω των υπουργείων Άμυνας».
Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το έτος Ελλάδας-Ρωσίας το 2016, καθώς και η συμμετοχή του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου στην 4η διεθνή διάσκεψη της Μόσχας για την Παγκόσμια Ασφάλεια στις 16 και 17 Απριλίου.
Η συνάντηση του Κ. Ήσυχου με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Μαξίμ Σοκολόφ, συμπρόεδρο της ΜΔΕ μεταξύ των δύο χωρών, διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες και κατά τη διάρκειά της επιβεβαιώθηκαν τα θεματικά πεδία, που έχουν ήδη συζητηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Οι δύο πλευρές διαπίστωσαν «αλλού μεγάλη καθυστέρηση, αλλού όχι τόσο», ωστόσο συμφώνησαν «στην ανάγκη εντατικοποίησης των ομάδων εργασίας», οι οποίες θα συνεδριάζουν ανά υπουργείο και ξεκινούν άμεσα, έτσι ώστε να προετοιμαστούν οι επικείμενες επισκέψεις και η πρώτη υπό τις νέες συνθήκες συνεδρίαση της ΜΔΕ, πιθανότατα τον Ιούνιο στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.
Οι δύο πλευρές διερεύνησαν νέα πεδία συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, καθώς και της συνέργειας μεταξύ εταιρειών των δύο χωρών, μια κατεύθυνση, που έχει υποδειχθεί από το Κρεμλίνο ως προοπτική υπέρβασης των ρωσικών αντίμετρων στις κυρώσεις της ΕΕ. Η δυνατότητα υπέρβασης των αντίμετρων αυτών ειδικά για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, όπως και η μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην επεξεργασία και μεταποίηση τροφίμων από την Ελλάδα ιδιαίτερα προς το ρωσικό Νότο, βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων. Αναδείχθηκαν επίσης τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Ροστόφ, «ως σημαντικοί κόμβοι στην πολύπλευρη συνεργασία των δύο χωρών μας».


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/568627/h-ellada-apokathista-tis-sxeseis-tis-me-ti-rosia#ixzz3Uut87z00

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ: ΣΕ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΝΣΚ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να «συνδέσει ξεκάθαρα» τις οικονομικές κυρώσεις τις οποίες έχει επιβάλει σε βάρος της Ρωσίας με την «πλήρη εφαρμογή» των συμφωνιών του Μινσκ για την Ουκρανία, κάτι το οποίο ουσιαστικά μεταφράζεται στην παράτασή τους μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2015, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Οι ηγέτες των 28 κρατών μελών «συμφώνησαν στο γεγονός ότι η διάρκεια των κυρώσεων θα συνδεθεί ξεκάθαρα με την πλήρη εφαρμογή» των συμφωνιών του Μινσκ που επέτρεψαν να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός επί του πεδίου, κάτι που σημαίνει ότι οι οικονομικές κυρώσεις θα συνεχίσουν να επιβάλλονται «μέχρι το τέλος του 2015», ανέφερε ο Τουσκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο Κορυφής.
Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν συνήφθη επίσημη συμφωνία ως προς τη διάρκεια των κυρώσεων, η ισχύς των οποίων τυπικά θα εξέπνεε τον Ιούλιο. Αλλά η σύνδεση των κυρώσεων με τη συμφωνία του Μινσκ σημαίνει ουσιαστικά ότι παρατείνονται ως το τέλος του έτους, εξήγησε ο ίδιος. «Πρέπει να διατηρήσουμε (σε ισχύ) τις κυρώσεις μας ώσπου η συμφωνία του Μινσκ εφαρμοστεί πλήρως», επέμεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/568681/synodos-koryfis-se-exartisi-me-ti-symfonia-toy-minsk-oi-kyroseis-sti-rosia#ixzz3UurJIrTN

Χωρίς πόσιμο νερό 748 εκατομμύρια άνθρωποι

Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Μοζαμβίκη και Παπούα-Νέα Γουινέα υποφέρουν περισσότερο

Μπορεί η πρόσβαση σε πόσιμο νερό να ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας, αλλά για 748 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, η πρόσβαση και μόνο σε αυτό το ζωτικό αγαθό εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση, δηλώνει η Unicef ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού,

«Η ιστορία της πρόσβασης σε πόσιμο νερό από το 1990, είναι μια ιστορία τεράστιας προόδου απέναντι σε απίστευτες δυσκολίες», δήλωσε ο Sanjay Wijesekera, Επικεφαλής των Παγκόσμιων Προγραμμάτων Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Υγιεινής της Unicef. «Αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν. Το νερό είναι η πεμπτουσία της ζωής και όμως, τα τρία τέταρτα του ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων - κυρίως οι φτωχοί και πιο περιθωριοποιημένοι - ακόμα και σήμερα στερούνται αυτό το πιο βασικό ανθρώπινο δικαίωμα» είπε.

Περίπου 2,3 δισ άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση σε βελτιωμένες πηγές πόσιμου νερού από το 1990. Ως εκ τούτου, ο Αναπτυξιακός Στόχος της Χιλιετίας για μείωση στο μισό του ποσοστού του παγκόσμιου πληθυσμού που δεν είχε πρόσβαση, επιτεύχθηκε πέντε χρόνια πριν από την προθεσμία του 2015. Υπάρχουν πλέον μόνο τρεις χώρες - Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Μοζαμβίκη και Παπούα Νέα Γουινέα - όπου πάνω από το μισό του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε βελτιωμένες πηγές πόσιμου νερού.

Όμως, παρά την πρόοδο αυτή, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ανισότητες. Από τα 748 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση, το 90% ζουν σε αγροτικές περιοχές και υστερούν σε σχέση με την πρόοδο των χωρών τους.

Για τα παιδιά, η έλλειψη πρόσβασης σε ασφαλές νερό μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες. Κατά μέσο όρο, περίπου 1.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα από διαρροϊκές ασθένειες που συνδέονται με το επισφαλές πόσιμο νερό, την ανεπαρκή αποχέτευση ή τις κακές συνθήκες υγιεινής.

Για τις γυναίκες και τα κορίτσια, η μεταφορά του νερού απορροφά χρόνο που μπορούν να διαθέσουν στη φροντίδα για τις οικογένειές τους και τη μόρφωσή τους. Σε επισφαλείς περιοχές, τις εκθέτει επίσης στον κίνδυνο της βίας και της επίθεσης. Η Unicef εκτιμά ότι μόνο στην Αφρική, οι άνθρωποι δαπανούν 40 δισεκατομμύρια ώρες περπατώντας κάθε χρόνο μόνο και μόνο για τη συλλογή νερού.

Η Υποσαχάρια Αφρική, η περιοχή με τη χαμηλότερη κάλυψη το 1990, βελτιώνει την πρόσβαση σε πόσιμο νερό με το ρυθμό 50.000 ατόμων την ημέρα από το 2000. Παρ' όλα αυτά, η περιοχή εξακολουθεί να εμφανίζει περισσότερους από τους 2 στους 5, αυτών που δεν έχουν πρόσβαση σε παγκόσμιο επίπεδο - ή 325 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι περισσότερες χώρες της περιοχής δεν βρίσκονται σε τροχιά για την επίτευξη του στόχου της χιλιετίας. Μια άλλη περιοχή που προξενεί ανησυχία είναι η Ωκεανία, η οποία έχει σημειώσει περιορισμένη πρόοδο από το 1990. Μεγάλος αριθμός ατόμων χωρίς πρόσβαση εμφανίζεται επίσης στην Κίνα (112 εκατομμύρια) και την Ινδία (92 εκατομμύρια).

Δουλεύοντας με τις κυβερνήσεις και τους συνεργάτες της, η Unicef πιέζει για καινοτόμες και αποδοτικές μεθόδους για την επίτευξη προόδου.

- Στο Μπαγκλαντές χρησιμοποίησε μια συναρπαστική νέα προσέγγιση για τη συλλογή βρόχινου νερού και άντλησής του μέσα σε ρηχούς υδροφόρους ορίζοντες, επιτυγχάνοντας διαθεσιμότητα νερού για περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους των οποίων τα υπόγεια ύδατα είχαν καταστεί υφάλμυρα.

- Το 2014 στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, μέσω του μοντέλου «υγιή χωριά», πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση σε βελτιωμένες πηγές πόσιμου νερού και αποχέτευσης στις κοινότητές τους, και 229 σχολεία εξοπλίστηκαν με εγκαταστάσεις νερού, υγιεινής και αποχέτευσης.

Βασιζόμενοι στην επιτυχημένη εκστρατεία της προηγούμενης χρονιάς, η Unicef και οι συνεργάτες της καλούν και φέτος τους πολίτες να συμμετάσχουν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #wateris, για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με το θέμα και την ανάδειξη των δεινών των συνανθρώπων μας που εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να στερούνται το πόσιμο νερό.

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/801681/horis-posimo-nero-748-ekatommuria-anthropoi/