Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Οι σέρβοι είναι αδέλφια μας

H Αμερική κάνει μαθήματα δημοκρατίας στην Ρωσία...

Είναι αδιανόητο η Αμερική και η Ευρώπη να κάνει μαθήματα δημοκρατίας στην Ρωσία.


Η Ρωσία είναι για μας τους έλληνες ποιο κοντά από ότι η Αμερική ,Ευρώπη ,Τουρκία ,Ισραήλ.

Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος κάνει πράγματα που δεν συνάδουν με την Δημοκρατία.

Η Ελλάδα η Σερβία η Ρωσία είναι ορθόδοξες χριστιανικές χώρες και αυτό σαν απλό πολίτη μου φτάνει.
ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΙΕΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ




«Καταργήστε τη βίζα, αύριο...»

Πιεστικά διατύπωσε ο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ την πρόταση για αμοιβαία κατάργηση της βίζας μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας, όμως η Ευρώπη επιφυλάχτηκε και άφησε το θέμα για αργότερα. Στη σύνοδο κορυφής Ε.Ε. - Ρωσίας, που έγινε στο Ροστόφ, ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν φαν Ρόμπαϊ έθιξε θέματα δημοκρατίας στη Ρωσία, δεν σχολίασε όμως, μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, τη βίαιη καταστολή διαδηλώσεων σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη και την προσαγωγή δεκάδων ανθρώπων, την ώρα που ο Ρόμπαϊ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο δειπνούσαν με τον Ρώσο πρόεδρο.



Γευσιγνωσία και πολιτική εν πλω, στον ποταμό Ντον του Ροστόφ, από τους Μπαρόζο, Μεντβιέντεφ, Ρόμπαϊ και τους επιτελείς τους... (φωτ.: ΑΠΕ)

Ο Λευκός Οίκος επέκρινε την καταστολή τονίζοντας ότι παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης και της συγκέντρωσης. Τη χρήση βίας κατά των ανθρώπων που διαδήλωναν ειρηνικά κατήγγειλε και ο Ρώσος συνήγορος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Βλαντιμίρ Λουκίν. Ανοίγοντας τις συνομιλίες με τη Ρωσία, ο Ρόμπαϊ είπε ακροθιγώς ότι η επιλογή της «να θεμελιώσει τον εκσυγχρονισμό της τον 21ο αιώνα σε δημοκρατικές αξίες... προϋποθέτει σημαντική ανάπτυξη». Λίγο πιο καθαρά μίλησε στην τελική συνέντευξη, όταν είπε ότι ο λαός της Ευρώπης «ανησυχεί σοβαρά για την κατάσταση των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοσιογράφων στη Ρωσία».



Αιτήματα σε... αναμονή



Λίγο-πολύ αυτή ήταν η... συζήτηση για τη δημοκρατία, παρά την προτροπή της Διεθνούς Αμνηστίας και της οργάνωσης Χιούμαν Ράιτς Γουότς προς την Ε.Ε. να μη χαριστεί στη Ρωσία. Επίσης, με επιστολή τους στους «Τάιμς» της Μόσχας, προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο νομπελίστας αιδεσιμότατος Ντέσμοντ Τούτου και ο Βάτσλαβ Χάβελ, ζήτησαν από τη Μόσχα να διερευνήσει τις δολοφονίες ακτιβιστών υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Το κύριο αίτημα της Μόσχας στη συνάντηση του Ροστόφ ήταν να αρθεί η υποχρέωση των Ρώσων σε βίζα, με τον Μεντβιέντεφ μάλιστα να δηλώνει έτοιμος να άρει από τη μεριά του τη βίζα για τους Ευρωπαίους «από αύριο». Θα μείνει σε αναμονή ωστόσο, όπως επίσης και ως προς το αίτημά της να ενταχθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Ε.Ε. και Ρωσία πάντως συμφώνησαν στις αδρές γραμμές ενός «προγράμματος εκσυγχρονισμού» βάσει του οποίου η Ευρώπη θα παρέχει επενδύσεις, εκπαίδευση και τεχνολογία έναντι μιας πιο ανοιχτής ρωσικής οικονομίας και κοινωνίας.



Ε.ΒΑΤ. (Πηγές: Ρόιτερ, Ασ. Πρες, BBC)
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=168707

Χωρίς ασφάλεια τα «πορτοκαλί» τηλέφωνα!

Χωρίς ασφάλεια τα «πορτοκαλί» τηλέφωνα!


Προβλημάτισε χτες τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών Β. Λαμπρινόπουλος, όταν εξομολογήθηκε: «Βγήκα από τα ρούχα μου, διαπιστώνοντας πρόσφατα ότι καμία αρχή δε δηλώνει υπεύθυνη για την ασφάλεια των επικοινωνιών των πορτοκαλί τηλεφώνων». Πρόκειται για τα τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνεί ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του, για τα οποία και άλλες φορές έχει ομολογηθεί από τα πιο επίσημα χείλη ότι είναι διάτρητα. Τις ανησυχίες του κ. Λαμπρινόπουλου έσπευσαν να ενισχύσουν ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος χαρακτήρισε τα πορτοκαλί τηλέφωνα των υπουργών «το πιο ανασφαλές μέσο επικοινωνίας», ενώ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θ. Τσούρας, αποκάλυψε ότι στο παρελθόν έντεκα φορές είχε διαπιστωθεί παρακολούθηση συνομιλιών υπουργών. Επιτείνοντας περισσότερο τις αρνητικές εντυπώσεις, ο κ. Λαμπρινόπουλος πρόσθεσε ότι η κατάσταση στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ είναι συνοπτικά «σκορποχώρι», γεγονός για το οποίο έχουν επιβληθεί στον Οργανισμό πολλά πρόστιμα.







Συγκάλυψη

Η Επιτροπή πάντως ξανανοίγει το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών μετά και το νέο πόρισμα της ΑΔΑΕ, που κάνει λόγο για συγκάλυψη της υπόθεσης, σχεδιάζοντας μάλιστα να καλέσει τον τέως διοικητή της ΕΥΠ την επίμαχη περίοδο και νυν βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή, «προκειμένου ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια», όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μ. Παπαϊωάννου.



Αγγελιοφόρος



Αναρτήθηκε από GREECE στις 2.6.10