Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΒΟΥΛΕΥΤΕς ΜΕΧΡΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ

Δεν είναι κριτήριο αξιοσύνης η υπέρ προβολή  στα Μ.Μ.Ε...

Πόσα χρόνια χρειάζεται ένας βουλευτής στην βουλή για παραγωγή έργου ;

Ας σκεφτούμε και ας ψηφίσουμε. 

ΟΧΙ στους δημοσίους υπάλληλους ΒΟΥΛΕΥΤΕς στην βουλή των Ελλήνων.

Το να ψήφισης πρόσωπα στις εκλογές τις εθνικές εκλογές μη προωθούμενα από τα Μ,Μ,Ε είναι μια ασφάλεια και μια εσωτερικότερη υποχρέωση .
Η μνήμη σε κάθε εκλογική περίοδο ασθενεί .
Αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς  η δεν ξέρεις τι να ψηφίσεις .
Μην πέσεις στην παγίδα των ιδίων . ένα ψηφοδέλτιο έχει πολλούς ανθρώπους.
Απέφυγε τους δημοσίους υπαλλήλους στην βουλή.

  

Άνδρας αποζημιώνει την πρώην σύζυγό του για τις δουλειές του σπιτιού Την παράτησε σε ηλικία που είχε αποκλειστεί από την αγορά εργασίας

Οχτώ εκατομμύρια πέσος ((περίπου 152.000 ευρώ) θα καταβάλλει ένας άνδρας στην Αργεντινή στην πρώην σύζυγό του για τις δουλειές που έκανε στο σπίτι στη διάρκεια των 27 ετών που ήταν παντρεμένοι.
Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο η 70χρονη πτυχιούχος οικονομικών, αφιερώθηκε στην ανατροφή των παιδιών της και τις οικιακές εργασίες στη διάρκεια του γάμου τους.
«Η οικονομική εξάρτηση των γυναικών από τους συζύγους τους είναι ένας από τους κεντρικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων οι γυναίκες υποτάσσονται στην κοινωνία» εξήγησε η δικαστής Βικτόρια Φάμα.
Η δικαστής όρισε «ένα λογικό ποσό για να εξισορροπηθεί η δυσανάλογη οικονομική κατάσταση των συζύγων».
«Έπειτα από 27 χρόνια γάμου ο κατηγορούμενος την εγκατέλειψε όταν εκείνη ήταν 60 ετών, ηλικία κατά την οποία οι γυναίκες λαμβάνουν σύνταξη και ενώ είχε αποκλειστεί από την αγορά εργασίας», αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου. Το ζευγάρι χώρισε το 2009 και πήρε επισήμως διαζύγιο το 2011 όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.
https://www.newsbeast.gr/world/arthro/5010411/andras-apozimionei-tin-proin-syzygo-toy-gia-tis-doyleies-toy-spitioy

Ιός του Δυτικού Νείλου

Γενικές Πληροφορίες

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της χώρας κατά τα έτη 2010 – 2014 και 2017 – 2018, σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες.  Αυτό υποδηλώνει ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει εγκατασταθεί στη χώρα μας, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ως εκ τούτου, είναι πιθανή και αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών λοίμωξης από τον ιό  στη χώρα και στην τρέχουσα περίοδο μετάδοσης 2019 (καθώς και σε επόμενες περιόδους), κατά την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών.
Συνοπτικά, τα κρούσματα λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου που διαγνώσθηκαν και δηλώθηκαν στη χώρα μας, τα τελευταία έτη (2010- 2018), παρουσιάζονται στον Πίνακα που ακολουθεί.
Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του ΔΝΈτος
201020112012201320142015201620172018
Σύνολο κρουσμάτων26210016186150048316
Με προσβολή του ΚΝΣ*1977510951140028243
Χωρίς προσβολή του ΚΝΣ652552351002073
Θάνατοι κρουσμάτων3591811600550
*εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση

Το 2018 καταγράφηκε στη χώρα μας και σε άλλες ευρωπαϊκές και γειτονικές χώρες αυξημένος αριθμός κρουσμάτων και πρώιμη έναρξη κυκλοφορίας του ιού (το πρώτο περιστατικό εκτιμάται ότι προσεβλήθη κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου).
Λόγω της σύνθετης επιδημιολογίας του ιού του Δυτικού Νείλου, οι περιοχές κυκλοφορίας του κατά την τρέχουσα περίοδο 2019 δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια. Ως εκ τούτου, ο Ε.Ο.Δ.Υ. τονίζει την ανάγκη να τηρούνται τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια σε όλη την επικράτεια, καθ όλη την περίοδο κυκλοφορίας κουνουπιών.

 Ορισμός

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Η βασική δεξαμενή του ιού στη φύση είναι κυρίως τα άγρια πτηνά, από όπου μολύνονται τα κουνούπια, ενώ οι άνθρωποι δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια. Η πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό είναι ασυμπτωματικοί, περίπου 20% εμφανίζουν ήπια συμπτώματα ιογενούς συνδρομής και λιγότεροι από 1% παρουσιάζουν σοβαρότερες εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, κυρίως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση. Οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις εμφανίζονται συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς και γενικά άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα.
Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν διεθνώς τα σημαντικότερα μέτρα για την πρόληψη της νόσου.
Στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για την κλινική εικόνα  και τον τρόπο μετάδοσης του ιού,  για τα επιδημιολογικά δεδομένα (εβδομαδιαίες και ετήσιες εκθέσεις επιδημιολογικής επιτήρησης) και τις δράσεις του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
https://keelpno.gr/disease/ios-toy-dytikoy-neiloy/