Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το καλοκαίρι προσφέρει μια ελαφρότητα στις ψυχές των ανθρώπων .
Πιστεύω ακράδαντα ότι η μείωση της επαφής με την τηλεόραση βοηθάει σε αυτό συμβάλει σε αυτό.

Ιερομαρτύρων Παγκρατίου

Ιερομαρτύρων Παγκρατίου επισκόπου Ταυρομενίου (†α΄αι.) και Μεθοδίου επισκόπου Λάμπης (†1793). Μαρτύρων Ανδρέου και Πρόβου. Πατερμουθίου, Κόπριος και Αλεξάνδρου, των ασκητών. Νεομάρτυρος Μιχαήλ (Πακνανά), του εν Αθήναις (†1770). Οσίων Φωτίου κτίτορος της εν Θεσ/νίκη ιεράς Μονής Ακαπνίου, Διονυσίου του ρήτορος και Μητροφάνους, των εν Άθω.
Ο άγιος Παγκράτιος, καταγόταν από την Αντιόχεια. Διδάχτηκε τον Χριστιανισμό από τον απόστολο Πέτρο, ο οποίος τον χειροτόνησε και επίσκοπο Ταυρομενίου. Ο Παγκράτιος, μετά την χειροτονία του έπρεπε να πάει στην επαρχία του. Κατά θεία οικονομία συνάντησε δύο ναυτικούς το Ρωμύλο και τον Λυκαονίδη, οι οποίοι μετά την νουθεσία που τους έκανε, πίστευσαν και αυτοί στον Χριστό. Μετά από αυτό ο άγιος επιβιβάστηκε σε ένα από τα πλοία και πήγε στην Σικελία. Όταν έφθασε εκεί εξαφάνισε και κατέστρεψε όλους τούς ειδωλολατρικούς ναούς και κατόρθωσε να κάνει χριστιανό τον ηγεμόνα της περιοχής, Βονιφάτιο. Μάλιστα τον έκανε να χτίσει και ναό για τις ανάγκες των χριστιανών.

ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ

Όχι άλλο ψέμα κουραστήκαμε .
Εθιστήκαμε και η αλήθεια μοιάζει σαν την ξεχασμένη ανθρωπιά.

ΜΟΝΟ ΔΥΣΤΥΧΙΑ

Τα θέματα που απασχολούν τον τύπο θα έλεγα ότι τα χαρακτηρίζει μια προχειρότητα μια αδιαφορία.
Λες και δεν υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να προβάλουν .
Αλλά όχι μόνο δυστυχία κακομοιριά και βρωμιά.Με αυτά πρέπει να εθιστούμε και να χάσουμε την ουσία της ζωής που δεν τίποτα άλλο από μια καλημέρα στο διπλανό μας .