Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΝΩ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ

Λουκέτο στη Βουλή για τις ευθύνες πολιτικών

Μετά το χρυσαυγίτικο σόου, το οποίο εξέθεσε όμως για άλλη μία φορά το Μαξίμου, διεκόπη εσπευσμένα η λειτουργία της Ολομέλειας της Βουλής, με κύριο στόχο να περάσουν όσο πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα στα θερινά τμήματα οι απαιτήσεις της τρόικας.
Παράλληλα με τη διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας παραγράφονται και τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και των μελών των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, για τις υποθέσεις του Μνημονίου, του PSI, των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων, της λίστας Λαγκάρντ.
Αντίστοιχα το 2009, η κυβέρνηση Καραμανλή είχε διακόψει τη λειτουργία της Ολομέλειας της Βουλής από τις αρχές Μαΐου -με δικαιολογία τις ευρωεκλογές- μέχρι και τον Οκτώβριο, με συνέπεια την παραγραφή όλων των πιθανών ποινικών ευθυνών υπουργών της περιόδου 2004-2007, ενώ το ΠΑΣΟΚ σχεδίαζε να φέρει στη Βουλή τις υποθέσεις των ομολόγων και της «Γερμανός», είχαν προγραμματιστεί απολογίες των κατηγορουμένων της Siemens και κυριαρχούσε η υπόθεση του Βατοπεδίου.
Μπαλτάκος-Χ.Α.
Παράπλευρα οφέλη για την κυβέρνηση από τη διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας αποτελούν επίσης η εκ νέου παραπομπή στις καλένδες τής συζήτησης για την υπόθεση Μπαλτάκου που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και του αντιρατσιστικού, καθώς και η αντιμετώπιση κοινοβουλευτικών παρενεργειών του ανασχηματισμού, καθώς για μία με δύο εβδομάδες η Βουλή θα παραμείνει κλειστή και άρα οι δυσαρεστημένοι δεν θα έχουν πρόσφορο πεδίο.
Ούτως ή άλλως η κυβέρνηση σκόπευε να περάσει στα θερινά τμήματα της Βουλής, όπου υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης βουλευτών, «δύσκολα» νομοσχέδια, που αφορούν είτε προαπαιτούμενα είτε δεσμεύσεις έναντι των δανειστών. Με την επίσπευση της διακοπής λειτουργίας της Ολομέλειας το σχέδιο αυτό μπαίνει σε εφαρμογή.
Αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης έχουν ήδη προκαλέσει το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», που αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα του Ιουλίου και το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τις παραλίες, που αν και δεν είναι προαπαιτούμενο αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας και το οποίο «πάγωσε» προεκλογικά. Και τα δύο αναμένεται να έρθουν στο τρίτο θερινό τμήμα, καθώς η κυβέρνηση δεν βιάζεται για το πρώτο (που θα προκαλέσει νέες εσωκομματικές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ), ενώ για το δεύτερο χρειάζεται δίμηνη διαβούλευση (και να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις βουλευτών της Ν.Δ.).
Αλλά και το νομοσχέδιο για τη μείωση των περιθωρίων κέρδους των φαρμακείων -επίσης προαπαιτούμενο- θεωρείται επικίνδυνο. Πρόκειται εξάλλου για ένα από τα καυτά θέματα της τελευταίας διαπραγμάτευσης με την τρόικα, που μετατέθηκαν λόγω των αντιδράσεων και της προεκλογικής περιόδου. Θα έρθει «πακέτο» με τη νομοθεσία που επιτρέπει την πρόσβαση των ανασφάλιστων σε φαρμακευτική περίθαλψη και διαγνωστικές εξετάσεις.
Προαπαιτούμενα που εκκρεμούν είναι επίσης η ψήφιση νόμου για τη μείωση της γραφειοκρατίας και των διοικητικών βαρών, καθώς και το νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα, μία συζήτηση που η κυβέρνηση ήθελε να εντάξει στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος στην Ολομέλεια τον Οκτώβριο -εάν φυσικά ανοίξει ξανά κανονικά η Βουλή και δεν υπάρξει εκλογικό απρόοπτο.
Εντονη ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ, ενώ οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη, Γιάννης Πανούσης και Νίκος Τσούκαλης προτού ανακοινωθεί η διακοπή των εργασιών με ερώτησή τους ζητούσαν να έλθει επιτέλους ο αντιρατσιστικός νόμος, ο οποίος εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις βουλευτών της Ν.Δ. Εκτός από την ψήφιση του αντιρατσιστικού, η κυβέρνηση με την επίσπευση λειτουργίας των θερινών τμημάτων βρίσκει μία βολική αφορμή να μη διεξαχθεί ποτέ η προ ημερησίας συζήτηση για την υπόθεση Μπαλτάκου -όχι ότι είχε ποτέ τέτοια πρόθεση έτσι κι αλλιώς.
Αντιδράσεις
Το ΚΚΕ υπενθύμισε πως έχει κατ' επανάληψη αναφέρει ότι νομοσχέδια γενικότερης σημασίας πρέπει να έρχονται μόνον στην Ολομέλεια, ώστε να παίρνουν την ευθύνη όλοι οι βουλευτές. «Σε κάθε περίπτωση ο λαός επιβάλλεται να επαγρυπνεί. Τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχίζονται τόσο στην Ολομέλεια, όσο και στα Θερινά τμήματα της Βουλής, όσο η χώρα και οι κυβερνήσεις, όπως η σημερινή, θα κινούνται στους γνωστούς αντιλαϊκούς μονόδρομους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Εν όψει νέων μέτρων και κρίσιμων νομοσχεδίων και με τον ανασχηματισμό προ των πυλών, η κυβέρνηση σπεύδει να κηρύξει αιφνιδιαστικά τη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, αντέδρασε η ΔΗΜΑΡ. Για άλλη μια φορά, θεσμικά κεκτημένα θυσιάζονται στο βωμό των μικροκομματικών σχεδιασμών, επισήμανε το κόμμα.
Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες μέσω δήλωσης του εκπροσώπου τους Τέρενς Κουίκ, εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την απόφαση να κλείσει η Ολομέλεια και να ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα της Βουλής.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουίκ τονίζει χαρακτηριστικά ότι: «Ενώ οι δανειστές, ο ένας μετά τον άλλον, μιλούν για νέα επιβεβλημένα δάνεια με νέα Μνημόνια και ανακοινώνεται μείωση των επικουρικών συντάξεων, η κυβέρνηση σπεύδει να κλείσει τη Βουλή, προκειμένου να περάσει «αναίμακτα» από τα θερινά τμήματα τα μέτρα που έχει διατάξει η τρόικα. Μήπως στο βάθος υπάρχει και κάποια παραγραφή;».

«Πρόκειται για εκτροπή»!

Σε πρωτοφανή εκτροπή πέραν κάθε νομιμότητας αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το κλείσιμο της Βουλής που αποσκοπεί να περάσουν εν κρυπτώ το ξεπούλημα των αιγιαλών μαζί με νέα αντιλαϊκά μέτρα καθώς και την παραγραφή υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος και ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Ε. Βενιζέλος.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του μετέφερε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τη Βουλή, να το κάνει μόνο για εκλογές υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μονομερή κίνηση της κυβέρνησης και ότι παραπέμπονται για το φθινόπωρο τόσο οι προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
«Το κλείσιμο της Βουλής θα πάει στα θερινά τμήματα κρίσιμα νομοσχέδια, όπως το σχέδιο νόμου "Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας", πράγμα απαράδεκτο και δεν θα επιτρέψει να συζητηθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας και στην Ολομέλεια της Βουλής εκκρεμούσες άρσεις ασυλίας», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.
Εξίσου έντονη ήταν και η αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που ανέφερε πέντε απτά αποτελέσματα από αυτή την εξέλιξη και τα οποία σύμφωνα με τη βουλευτή είναι τα εξής:
1) Οι πρώην πρωθυπουργοί Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμος, ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος και πλείστοι υπουργοί και υφυπουργοί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, εμπλεκόμενοι στις υποθέσεις του Μνημονίου, του PSI, των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων, της λίστας Λαγκάρντ κ.λπ., που σήμερα έχουν βουλευτική ή/και υπουργική ιδιότητα, θα κοιμούνται (και θα ψηφίζουν) πιο ήσυχοι, αφού θα μπορούν να ισχυρίζονται ότι παραγράφηκαν οι κατηγορίες που συνδέονται με τις δεκάδες δικογραφίες, που εκκρεμούν στη Βουλή προς εξέταση για την περίοδο 2009-2012, διότι με το προεδρικό διάταγμα κηρύσσεται «το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της επόμενης (από την περίοδο 2009-2012) βουλευτικής περιόδου» (άρθρο 86 Συντάγματος - Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών).
2) Θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο ο ζωντανός κοινοβουλευτικός έλεγχος (επίκαιρες ερωτήσεις και επερωτήσεις) και οι υπουργοί που θα προκύψουν από τον ανασχηματισμό θα διευκολυνθούν να ξεπουλούν τη χώρα, τις υποδομές της, τις δημόσιες επιχειρήσεις, το φυσικό της πλούτο, τις περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τις ομορφιές και τις παραλίες της και να ψηφίζουν νέα μέτρα περιορίζοντας τον έλεγχό τους από το Κοινοβούλιο.
3) Τα κρίσιμα νομοσχέδια θα εισαχθούν σε Τμήματα (αποτελούμενα από 100 βουλευτές έκαστο), των οποίων η σύνθεση ελέγχεται από την κυβέρνηση, που μπορεί έτσι να παρεμβαίνει κατασκευάζοντας επίπλαστη εικόνα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.
4) Δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ η συζήτηση στην Ολομέλεια για το σκάνδαλο Μπαλτάκου.
5) Δεν θα μπουν σε συζήτηση, μέχρι τον Οκτώβριο, ούτε τα υπόλοιπα αιτήματα άρσης ασυλίας βουλευτών που εκκρεμούν, μεταξύ των οποίων η διαβόητη πλέον δικογραφία εις βάρος του Γιάννη Μιχελάκη.


http://www.enet.gr,

...............................................και οι μάρτυρες τραβούσαν βίντεο

ΣΟΚ: Καιγόντουσαν ζωντανοί και οι μάρτυρες τραβούσαν βίντεο






Σοκ στις ΗΠΑ όπου φρικαστικές λεπτομέρειες ενός θανατηφόρου τροχαίου στο Ντάλας έρχονται στο φως της δημοσιότητας
Όπως ανέφερε αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο σημείο του δυστυχήματος, οι μάρτυρες παρακολουθούσαν αμέτοχοι και τραβούσαν βίντεο τη στιγμή που το όχημα καιγόταν και δυο άνθρωποι βρίσκονταν παγιδευμένοι μέσα!
''Τους έβλεπαν να καίγονται ζωντανοί και αυτοί απλά τραβούσαν βίντεο'', είπε ο αστυνομικός Anthony Williams, αναφέρει η Huffington Post.
Όταν φώναξε προς τον κόσμο που βρισκόταν κοντά στο σημείο αν διαθέτει κανείς πυροσβεστήρα κανείς δεν ανταποκρίθηκε. ''Καθόντουσαν με τα κινητά και τραβούσαν βίντεο'', είπε αηδιασμένος...
Δυο άτομα σκοτώθηκαν από το θανατηφόρο τροχαίο.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/455445/sok-kaigontoysan-zontanoi-kai-oi-martyres-travoysan-vinteo-anti-na-voithisoyn#ixzz33mwGsvSX

Συνεχίζει..............................

Συνεχίζει τους παράνομους εποικισμούς το Ισραήλ

Την πολιτική των εποικισμών συνεχίζει ακάθεκτη η κυβέρνηση του Ισραήλ παρά τις διεθνείς νομοθεσίες που καθιστούν παράνομες τις μετακινήσεις πληθυσμών σε περίοδο κατοχής.
Σήμερα η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι προχωρά ένα σχέδιο ανέγερσης 1.800 επιπλέον κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς, λίγες ώρες αφού έγινε γνωστό ότι πρόκειται να κατασκευάσει 1.500 κατοικίες στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, δήλωσε ένας ισραηλινός αξιωματούχος.
«Η πολιτική διοίκηση έλαβε την εντολή να προχωρήσει» ένα σχέδιο κατασκευής 1.800 επιπλέον κατοικιών στη Δυτική Όχθη, διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Πρόκειται για ένα σχέδιο ανέγερσης κατοικιών σε 10 εβραϊκούς οικισμούς σε όλα τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση είχε παγώσει το σχέδιο αυτό πριν τρεις μήνες.
Το Ισραήλ είχε ανακοινώσει τη νύκτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη την κατασκευή 1.100 νέων κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και 400 άλλων στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ ως απάντηση στο σχηματισμό της παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας που υποστηρίζεται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.
Η παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης, την οποία υποστηρίζει το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς και αποτελείται από ανεξάρτητες προσωπικότητες, ανέλαβε χθες καθήκοντα και έγινε ευνοϊκά δεκτή από τις ΗΠΑ, τον ΟΗΕ, την ΕΕ και τη Ρωσία, προς μεγάλη απογοήτευση του Ισραήλ.
Η συνέχιση του εβραϊκού εποικισμού ήταν μια από τις αιτίες της αποτυχίας των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ, που είχαν ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2013 υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.
Ο αριθμός των υπό ανέγερση κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης αυξήθηκε σημαντικά το 2013 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, περνώντας από τις 1.133 στις 2.534, σύμφωνα με τα επίσημα ισραηλινά στοιχεία.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/455784/synehizei-toys-paranomoys-epoikismoys-to-israil#ixzz33mvqshQk

Οίκο αξιολόγησης ετοιμάζουν Μόσχα-Πεκίνο

Οίκο αξιολόγησης ετοιμάζουν Μόσχα-Πεκίνο

Η Ρωσία και η Κίνα κατέληξαν σε συμφωνία για να δημιουργήσουν από κοινού έναν οίκο αξιολόγησης ο οποίος θα αρχίσει το έργο του με την αξιολόγηση κοινών επενδυτικών προγραμμάτων, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ...
Μιλώντας στη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Κίνα, ο Σιλουάνοφ είπε σε δημοσιογράφους πως ο νέος οίκος θα δημιουργηθεί με πρότυπο τους υφιστάμενους οίκους αξιολόγησης.
"Θέλουμε οι αξιολογήσεις (που θα κάνει ο οίκος) να είναι απολιτικές", τόνισε ο Σιλουάνοφ σε σχόλια που δημοσιοποιήθηκαν από την υπηρεσία Τύπου του υπουργείου.
Στα τέλη Απριλίου, ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's είχε μειώσει τη βαθμολογία του κρατικού χρέους της Ρωσίας ένα επίπεδο πάνω από την κατηγορία "σκουπίδια" λίγες εβδομάδες αφότου η Μόσχα προσάρτησε την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας.

ΑΜΠΕ

Maurice Chapelan, 1906-1992, Γάλλος γνωμικογράφος & δημοσιογράφος

Η φαντασία κάνει το συγγραφέα. Η απουσία της, τους αναγνώστες του.

είναι φανερό ότι πάμε για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα......................................


ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (σχόλιο blogs)

Βαριές σκιές στο περιβάλλον Σαμαρά για επαφές με Χ.Α.

Εκλεισαν τη Βουλή πριν την ώρα της

Τελευταία ενημέρωση: 
Λίγο μετά τις 17:00 θυροκολλήθηκε, αιφνιδιαστικά, το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη της παρούσας συνόδου της Βουλής και την έναρξη των θερινών τμημάτων. Επίσημη ανακοίνωση για το εσπευσμένο κλείσιμο της Βουλής δεν έχει υπάρξει, σύμφωνα όμως με πληροφορίες είναι η ένταση που έχει προκληθεί στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης για τον ανασχηματισμό αλλά και η πρόθεση να περάσουν όλα τα κρίσιμα νομοθετήματα από τα θερινά τμήματα για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

http://www.enet.gr, 

ΕΝΑ έχω να πω ,αν τα χρήματα, που χθες ακούστηκαν, από τα δελτία ειδήσεων είναι αλήθεια ΤΟΤΕ , πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν δωρεάν ρεύμα ,θέρμανση , φαγητό...

Όταν πρόκειται η κυβέρνηση να προβεί σε μειωσης μισθών ,συντάξεων και πάσης φύσεως νέα φορολογία ΤΟΤΕ εντελώς ξαφνικά οι λεγόμενοι ραμπο του σδοε ανακαλύπτουν ανθρώπους υψηλού κύρους οι οποίοι έχουν κάνει τεράστιες απάτες προς το ελληνικό δημόσιο.

Ακούμε διαβάζουμε μυθικά ποσά που καταχράστηκαν αλλά ποτέ δεν μας δείχνουν ούτε ποιοι είναι ούτε αν έγινε η κατάσχεση του ποσού .

Όταν κλέβεις το ελληνικό δημόσιο είναι κλοπή σε βάρος του ελληνικού λάου ΑΡΑ το ελληνικό κράτος πρέπει  να δώσει  τα πρόσωπα τους στην δημοσιότητα εκτός και αν είναι ανύπαρκτα τα πρόσωπα και δεν είναι αλήθεια η είδηση.


Είναι φανερό ότι γίνετε για λόγους εντυπωσιασμού προκειμένου ο ελληνας να δεχθεί χωρίς όρους και χωρίς αντίδραση την βάρβαρη οικονομική πολίτικη  του Δ.Ν.Τ στην Ελλάδα.


Όταν το ελληνικό κράτος μιλάει για δικαιοσύνη ..... ότι λόγο  της φοροδιαφυγής που έγινε τόσα χρόνια με την ανοχή της πολιτείας αναγκαστήκαμε να μπούμε στα δόντια του κτηνώδους Δ.Ν.Τ
τότε είναι υποχρεωμένο να δίνει στην δημοσιότητα τα πρόσωπα των εγκληματιών.


  ΕΝΑ έχω να πω ,αν τα πόσα που χθες ακούστηκαν από τα δελτία ειδήσεων  είναι αλήθεια   ΤΟΤΕ ,  πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν δωρεάν ρεύμα ,θέρμανση , φαγητό...