Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Τι άλλο θα ακούσουμε; Λιγότερη θρησκεία, περισσότερα χρήματα λέει νέα έρευνα

Κάθε μέσο επεξεργάζεται η Νέα Τάξη Πραγμάτων προκειμένου να πλήξει την πίστη.

Με αφορμή τα θέματα περί κοινωνικής ένταξης των μειονοτικών ομάδων, ιδιαίτερα μεταξύ ανεπτυγμένων χωρών νέα έρευνα αποτελεί… οικονομικό κίνητρο, αφού υποστηρίζει πως μια πιο ανεκτική κοινωνία μπορεί να είναι πιο ευημερούσα.

Σε μια ανάλυση εκατοντάδων ετών σχετικά με τις οικονομίες περισσότερων από 100 διαφορετικών χωρών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι χώρες έγιναν πλουσιότερες όταν προχώρησαν σε πιο κοσμικές πολιτικές. Η αυξημένη ανοχή ήταν ένας ακόμα ισχυρότερος παράγοντας πρόβλεψης της οικονομικής ανάπτυξης των χωρών με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που αποδεικνύει, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι τα περισσότερα κοινωνικά αναπτυγμένα κράτη έχουν ισχυρότερες οικονομίες. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Advances.
Για να αξιολογηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις της μείωσης της θρησκευτικότητας, οι συγγραφείς της μελέτης συνέκριναν κατά κεφαλήν το ιστορικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) μιας χώρας μεταξύ του 1900 και του 2000 με τα αποτελέσματα μιας δημογραφικής μελέτης των κατοίκων των χωρών κάθε ηλικίας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε όταν έγινε κοσμική: κατά 1.000 δολάρια μετά από 10 χρόνια, 2.800 δολάρια μετά από 20 χρόνια και 5.000 δολάρια μετά από 30 χρόνια.
Οι ερευνητές αποκάλεσαν την ανοχή της ατομικής έκφρασης ως «απώτερο οδηγό» της οικονομικής αλλαγής. Οι αυξήσεις στην ανοχή των πρώην «αποκλίνουσων συμπεριφορών» όπως η ομοφυλοφιλία, το διαζύγιο και οι αμβλώσεις συσχετίζονται θετικά με την αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ ακόμη πιο σταθερά , καθώς οι μεταβαλλόμενοι κοινωνικοί κανόνες επιτρέπουν σε περισσότερους ανθρώπους, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, υποστηρίζουν!!!
Σύμφωνα με τους ερευνητές, καθώς τα κοσμικά κυβερνητικά προγράμματα αντικαθιστούν τα θρησκευτικά ιδρύματα ως πρωταρχικό φορέα κοινωνικής πρόνοιας, πόρων και εκπαίδευσης οδηγούμαστε σε μια πιο ενημερωμένη, παραγωγική κοινωνία, που είναι ένας άλλος παράγοντας στην οικονομική ανάπτυξη.
https://www.pentapostagma.gr/2019/02/τι-άλλο-θα-ακούσουμε-λιγότερη-θρησκεί.html

Γαλλία: Καταργούνται οι λέξεις «μαμά» και «μπαμπάς» -Τα παιδιά έχουν «γονέα 1» και «γονέα 2» Πηγή: Γαλλία: Καταργούνται οι λέξεις «μαμά» και «μπαμπάς» -Τα παιδιά έχουν «γονέα 1» και «γονέα 2»

Μάνα, μητέρα, μαμά... Πατέρας, μπαμπάς: Ο Εμανουέλ Μακρόν, θέλοντας να είναι πολιτικώς ορθός απέναντι στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων, καταργεί τις πιο αγαπημένες και αναγνωρίσιμες λέξεις όλου του κόσμου. 
Με στόχο να αντιμετωπίσει τον κοινωνικό ρατσισμό απέναντι στους ομοφυλοφίλους, ο Γάλλος Πρόεδρος και η παράταξή του κατέθεσαν μια τροπολογία που αλλάζει τα οικογενειακά στοιχεία των παιδιών: Ετσι  λοιπόν στις αιτήσεις εγγραφής στα σχολεία, αντί για «Ονομα Πατρός» και «Ονομα Μητρός» θα αναγράφεται «Γονέας 1» και «Γονέας 2».
Με τον τρόπο αυτόν ο Μακρόν θέλει να βάλει ένα τέλος στις διακρίσεις που βασίζονται στις ερωτικές-σεξουαλικές επιλογές των ανθρώπων και έχουν νομική υπόσταση -είτε με πολιτικό γάμο είτε με σύμφωνο συμβίωσης. Σύμφωνα με το σκεπτικό του, η νέα πραγματικότητα επιβάλει μια διαφορετική προσέγγιση ενός, μέχρι τώρα, αυτονόητου θέματος. Διότι όταν ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων βρίσκεται μπροστά σε μια προς συμπλήρωση αίτηση, ποιος από τους δύο, άνδρες ή γυναίκες, που αποτελούν το ζευγάρι των γονέων ενός ανήλικου είναι ο πατέρας και ποιος η μητέρα; 
Η σχετική τροπολογία συζητήθηκε στη Βουλή και η υπουργός Βαλερί Πετί που έθεσε το ζήτημα, εξήγησε ότι «είναι αναχρονιστική η διάκριση της οικογένειες» με βάση το φύλο των γονέων τους.... Το σχετικό διάταγμα αναφέρει ότι «Για την αποφυγή διακρίσεων, οι σχολικές εγγραφές, οι σχολικοί κατάλογοι, οι γονικές εξουσιοδοτήσεις και κάθε άλλο επίσημο έγγραφο που αφορά στα παιδιά, θα περιλαμβάνει αποκλειστικά τις λέξεις Γονέας 1 και Γονέας 2».
Το μέτρο αυτό έρχεται  σε συνέχεια του νόμου του 2013 για την νομική ισότητα των γάμων ανάμεσα σε ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια. 
Δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις που προέρχονται από τους Γάλλους, παραδοσιακούς ή συντηρητικούς. Αλλά την μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση του προέδρου των ομόφυλων γονέων που δήλωσε ότι: «Αν και θέλουμε να καλωσορίσουμε το γεγονός, γιατί μας επιτρέπει ισότιμη συμμετοχή στα σχετικά έγγραφα, κάτι που δεν ίσχυε πριν από αυτό, ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε πως ένας τέτοιος διαχωρισμός θα προκαλέσει ανταγωνισμό ανάμεσα στους δύο γονείς, για το ποιος είναι ο νούμερο 1 και ποιος ο νούμερο 2». 
Η τροπολογία αναμένεται να τεθεί στην Γερουσία και αν  απορριφθεί, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να την επαναφέρει στην Εθνική Συνέλευση για να τεθεί εκ νέου σε συζήτηση και εκ νέου εξέταση. 

https://www.iefimerida.gr/news/482097/gallia-katargoyntai-oi-lexeis-mama-kai-mpampas-ta-paidia-ehoyn-gonea-1-kai-gonea-2

Πηγή: Γαλλία: Καταργούνται οι λέξεις «μαμά» και «μπαμπάς» -Τα παιδιά έχουν «γονέα 1» και «γονέα 2» | iefimerida.gr 

Μακεδόνισσα φοιτήτρια «ισοπεδώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουν θράσος να έρχονται στη Β. Ελλάδα» – «Τάγματα εφόδου» οι πολίτες λέει η Γεροβασίλη

Μια νεαρή Ελληνίδα φοιτήτρια, έγινε «καταπέλτης» κατά της κυβέρνησης εθνομηδενιστών, διαμηνύοντας πως οι δράσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών θα συνεχιστούν και τόνισε πως οι τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «έχουν θράσος» να ταξιδεύουν σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος.

Η νεαρή Μακεδόνισσα μίλησε για τον πατριωτισμό, και είπε όσα οι Αριστεροί αρνούνται να αποδεκτούν και χρησιμοποιούν την ταμπέλα του «φασίστα» και του «εξτρεμιστή» για κάθε Έλληνα που αγαπάει τη χώρα του. 
Η φοιτήτρια κάνει περήφανο τον Ελληνισμό με τα λόγια της, ενώ σίγουρα το Μαξίμου έχει θορυβηθεί από τις αντιδράσεις κατά των «Πρεσπών» , οι οποίες ξεκινούν από τι νεαρότερες ηλικίες και δεν συναντούν όρια!
Αποδέκτες διαμαρτυριών για τη Μακεδονία γίνονται τα κυβερνητικά στελέχη που περιοδεύουν ανά την Ελλάδα για να στηρίξουν τη «Συμφωνία των Πρεσπών». Ένας από αυτούς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος βρέθηκε στην Κατερίνη.
Τότε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη, μια 19χρονη κοπέλα σηκώθηκε και απευθυνόμενη στον Δημήτρη Τζανακόπουλο αποκάλεσε προδότες όλους εκείνους που στήριξαν με την ψήφο τους τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Το βίντεο με τη διαμαρτυρία της 19χρονης έγινε αμέσως viral ενώ πολλοί επιδοκίμασαν την κίνησή της. Η Μαριάννα Γεωργιάδου η οποία κατάγεται από την Κατερίνη μίλησε στο protothema για την αντίδρασή της, ενώ επισήμανε ότι μαζί με άλλους συμπολίτες της θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες για την άκυρη, όπως χαρακτηρίζει συμφωνία.

«Γίνονται διάφορες διαδηλώσεις και στην Κατερίνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και έτυχε να έχει ομιλία ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Θεωρούμε ότι έχουν φοβερό θράσος να εμφανίζονται στην Κατερίνη, μια πόλη που αντιδρά και να λένε ότι η συμφωνία αυτή είναι για το καλό της πατρίδας μας. Με αφορμή την ομιλία που είχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαδηλώσαμε έξω από το κτίριο. Κάποιοι προσπάθησαν να μπουν μέσα αλλά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος παρόλο που ήταν ανοιχτή εκδήλωση. Εγώ κατάφερα, ανοίγοντας την πόρτα να μπω, χωρίς να με αντιληφθούν. Όταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος άρχισε να λέει ότι με τη συμφωνία ευημερεί και η οικονομία της Ελλάδας και ότι έχουμε δημιουργήσει φιλικές σχέσεις στα Βαλκάνια, σηκώθηκα και είπα ότι ο ελληνικός λαός είναι εναντίον σας και ότι εσείς σπέρνετε τη διχόνοια στη χώρα. Και φώναξα προδότες όχι μονάχα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο αλλά σε όλους όσους ψήφισαν τη συμφωνία» επισήμανε η Μαριάννα Γεωργιάδου.
Η 19χρονη φοιτήτρια απομακρύνθηκε από την αίθουσα και ένας σύντροφος του κυβερνητικού εκπροσώπου την παρέδωσε στους αστυνομικούς οι οποίοι την οδήγησαν στην Ασφάλεια Κατερίνης παρόλο που τους είχε δείξει την ταυτότητά της.
«Όταν σηκώθηκα να διαμαρτυρηθώ ένας κύριος με τραβούσε και μου έλεγε κάτσε κάτω. Εγώ του είπα ότι δεν έχω λόγω να κάτσω. Ένας πολίτης με πήγε στην είσοδο της αίθουσας και εκεί η ασφάλεια με κατέβασε στο ισόγειο και μου ζήτησε την ταυτότητά μου. Τους την έδωσα και μου είπαν ότι θα πρέπει να πάμε στο αστυνομικό τμήμα για ταυτοποίηση στοιχείων. Αν και τους είχα δώσει την ταυτότητά μου επειδή δεν είχα τίποτε να κρύψω πήγα στο αστυνομικό τμήμα».
Όπως εξηγεί, το προσύμφωνο της συμφωνίας είναι άκυρο και επισημαίνει ότι οι διαμαρτυρίες για τη Μακεδονία θα συνεχιστούν.
«Το προσύμφωνο είναι άκυρο από πολλές απόψεις. Θα έπρεπε να είχε αλλάξει το Σύνταγμα στα Σκόπια αλλά δεν έχει αλλάξει. Επίσης δεν νοείται να υπάρχει ένα τέτοιο εθνικό ζήτημα και να μην γίνεται δημοψήφισμα από το λαό. Δεν νοείται να περνάει εθνικό ζήτημα με 151 ψήφους από την Βουλή, θα έπρεπε να είναι από 180 και πάνω επομένως το προσύμφωνο είναι άκυρο και δεν μπορούν να μας το επιβάλλουν. Και αυτό που λένε ότι τώρα που υπογράφτηκε δεν αλλάζει τίποτε είναι λάθος».
Η 19χρονη Μαριάννα η οποία είναι φοιτήτρια στο τμήμα Ηλεκτρολόγων μηχανικών στο ΤΕΙ Λάρισας έχει απάντηση και σε όσους χαρακτηρίζουν «φασίστες» τους Έλληνες που διαμαρτύρονται για το Μακεδονικό:
«Οι Τούρκοι έχουν δικαίωμα να αγαπούν τη χώρα τους, οι Γερμανοί έχουν δικαίωμα να αγαπούν τη Γερμανία. Όταν ο Έλληνας αγαπά την Ελλάδα είναι φασίστας. Αν είναι δυνατόν το να αγαπώ τη χώρα μου χωρίς να μισώ τις άλλες χώρες ή τους ξένους να χαρακτηρίζεται φασισμός. Είμαστε πατριώτες. Αγαπάμε την πατρίδα μας και τις άλλες χώρες. Από πότε είναι πρόβλημα αυτό; Δεν μισώ τους μετανάστες, εμένα ο πατέρας μου μετανάστης είναι εδώ και επτά χρόνια. Αγαπώ την πατρίδα μου και ήμουν σε όλα τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία» λέει και τονίζει ότι στις 10 Μαρτίου στις πέντε και μισή το απόγευμα θα βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη, σε ακόμα μία συγκέντρωση για τη Μακεδονία.
Η ίδια το μόνο που θα ήθελε είναι να υπάρχει μια κυβέρνηση που να αγαπά το λαό της και οι αποφάσεις που θα παίρνει να είναι για το καλό του λαού. Όσον αφορά στο προσωπικό της μέλλον η 19χρονη Μαριάννα θα ήθελε να ασκήσει το επάγγελμα της στην Ελλάδα και να μην αναγκαστεί να μεταναστεύσει όπως χιλιάδες άλλοι νέοι.

Γεροβασίλη: «Τάγματα εφόδου» οι πολίτες της Πτολεμαΐδας

«Τάγματα εφόδου» χαρακτήρισε τους πολίτες που την αποδοκίμασαν στην Πτολεμαΐδα με αφορμή την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.
Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ, η κυρία Γεροβασίλη έκανε λόγο για τάγματα εφόδου και κάλεσε το πολιτικό σύστημα και τους δημοσιογράφους να μην ξεπλένουν τέτοιους ανθρώπους. Αυτοί που πήγαν στην Πτολεμαΐδα πήγαν «για πόλεμο» είπε η κυρία Γεροβασίλη και χαρακτήρισε κατάπτυστη την ανακοίνωση των αστυνομικών Κοζάνης.

Η κυρία Γεροβασίλη περιέγραψε όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία οδήγησε στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Για όσα είπε ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί κατά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και απαντώντας σε σχόλιο του Μάκη Βορίδη, εκπροσώπου της ΝΔ στην εκπομπή, για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε για να τα μειώσει διότι όπως είπε γνώριζε πως «δεν είναι το πιο χρήσιμο μέτρο για την οικονομία και τη ζωή των πολιτών».
«Εφαρμόσαμε τη συμφωνία και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, κάναμε όλα όσα έπρεπε και μπορούσαμε για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια», σημείωσε μεταξύ άλλων.
https://www.pentapostagma.gr/2019/03/μακεδόνισσα-φοιτήτρια-ισοπεδώνει.html

Η ελληνική μειονότητα στον «πόλεμο» των Τιράνων – «Βόμβα» αντιπολίτευσης: «O Ράμα έχει καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια & εκκλησίες»

Σε νέες αποκαλύψεις για την καταπίεση που δέχεται η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία από το καθεστώς Ράμα, προχώρησε η αλβανική η αντιπολίτευση απευθυνόμενη σε ευρωβουλευτές.

Ο Λ. Μπάσα παραδέχτηκε πως το καθεστώς Ράμα έχει καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια και εκκλησίες Ελλήνων που κατοικούν στη χώρα, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις και το θυμό των ευρωβουλευτών.
Στα Τίρανα υπάρχει έντονη πολιτική και κοινωνική αποσταθεροποίηση το τελευταίο διάστημα, ενώ οι αποκαλύψεις για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μόνο να βλάψουν μπορούν τον Ράμα.
Ένα ακόμη σκάνδαλο ήρθε στο φως της δημοσιότητας στη συνάντηση του επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα με τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σε μια προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη του Βαγγέλη Ντούλε – γράφει το δημοσίευμα- ο Μπάσα κατέθεσε στους ευρωβουλευτές ένα από τα επιχειρήματα εναντίον του Έντι Ράμα. Ο Λουλζίμ Μπάσα ανέφερε τα ‘κατορθώματα’ του Ράμα: «Έχει καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια και εκκλησίες της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία».

Η δήλωση συγκλόνισε την ομάδα των ευρωβουλευτών και ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Μπας Μπέλντερ ζήτησε διευκρινίσεις στη συνάντηση με τους βουλευτές της πλειοψηφίας.
Ειπώθηκε μάλιστα ότι δημιουργήθηκε ένα πρώην γκαράζ πάνω στα ερείπια της Εκκλησίας. Μετά το γκρέμισμα χτίστηκε μια νέα εκκλησία του Αγίου Αθανασίου που τα εγκαίνια έγιναν από την αγιότητα του Αναστάσιου.
Ο Ολλανδός ευρωβουλευτής είχε σοκαριστεί από το γεγονός αυτό και μάλιστα ότι λέγεται και επαληθεύεται με τόσο κυνικό τρόπο.
Αυτή η λεπτομέρεια εξηγεί το γεγονός γιατί το Σπετίμ Ιντρίζι δεν ήρθε στη συνάντηση καθώς είναι σίγουρο ότι θα αντιδρούσε και δεν θα επέτρεπε αυτό το ψέμα, σημειώνει το δημοσίευμα, χωρίς να διευκρινίζει ποιο ακριβώς είναι το ‘ψέμα’.
Η πολιτική μάχη που έχει ξεσπάσει στην Αλβανία, εμπλέκει πλέον άμεσα την ελληνική μειονότητα, η οποία αναμφίβολα θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις στην χώρα.
Όπως έχει αποκαλύψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, σημαντικός αριθμός όπλων Καλάσνικοφ έχει μεταφερθεί στα Τίρανα, ενώ βουλευτές προειδοποιούν για «αστικό πόλεμο».
Μετά τη δολοφονία του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι απειλές κατά της ελληνικής μειονότητας έχουν αυξηθεί. Σε ένα τέτοιο κλίμα, λοιπόν, οι Έλληνες που κατοικούν στην Αλβανία πιθανώς κινδυνεύουν από ακραία στοιχεία που ενδέχεται να εκμεταλλευτούν την αποσταθεροποίηση για δικά τους συμφέροντα και ικανοποίηση.
Στο στούντιο μεγάλης τηλεοπτικής εκπομπής, ο βουλευτής Edi Paloka έριξε μια τεράστια«βόμβα». Ερωτηθείς ο ίδιος αν σε αυτή την πολιτική κρίση υπάρξει σύγκρουση μεταξύ αντιπάλων σε ένα αστικό πόλεμο, ο Edi Paloka από το Δημοκρατικό Κόμμα απάντησε ευθαρσώς «ότι δεν αποκλείει αυτό το σενάριο».
«Ούτε θέλουμε ούτε ευχόμαστε μια πολεμική εμφύλια σύγκρουση. Έχουμε παιδιά, όσοι είναι στο στούντιο έχουν παιδιά και θέλουν να ζουν κανονικά.
Η απόφασή μας για δράση αφορά όμως την επιβίωση μας. Θα αντιδράσουμε σε κάθε απόφαση της κυβέρνησης. Σήμερα η αστυνομία με την βίαιη δράση της μας έδειξε ότι έχει μετατραπεί σε τυφλό υπηρέτη του Ράμα. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι σήμερα. Αυτός ο στρατηγός της αστυνομίας όμως που επέστρεψε αυτή την στάση θα είναι αύριο υπεύθυνος για ότι γίνει», δήλωσε ο Έντι Παλόκα.
https://www.pentapostagma.gr/2019/03/η-ελληνική-μειονότητα-στον-πόλεμο-τω.html

Άγνωστος τα έσπασε σε ληξιαρχείο στην Αθήνα

Μόλις τον πλησίασαν αστυνομικοί, σε κατάσταση αμόκ έσπασε τζάμι - Νωρίτερα είχε προπηλακίσει υπαλλήλους και είχε κλειδωθεί σε γραφείο

Στιγμές τρόμου έζησαν πριν από λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι στο Ειδικό Ληξιαρχείο που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως όταν είδαν έναν άνδρα αρχικά να τους προπηλακίζει λεκτικά και στη συνέχεια - όταν στο σημείο έφτασε η αστυνομία - να σπάει ένα τζάμι πετώντας ένα υποπόδιο!

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 11 το πρωί της περασμένης Τρίτης στα γραφεία του ληξιαρχείου που ασχολείται με την μεταγραφή, διόρθωση ή μεταβολή ληξιαρχικών πράξεων (γεννήσεων, θανάτου, γάμου κτλ) που αφορούν Έλληνες πολίτες και έχουν συνταχθεί σε χώρα του εξωτερικού.

Πρωταγωνιστής ένας άνδρας με ένα μπλε μπουφάν που αρχικά ρώτησε για ορισμένες πράξεις. Στη συνέχεια έδειξε κάποια άσχετα έγγραφα και όταν οι υπάλληλοι προσπάθησαν να του εξηγήσουν, τους επιτέθηκε μιλώντας άλλοτε ελληνικά και άλλοτε αγγλικά, προπηλακιζοντας και απειλώντας. Κάποια στιγμή, μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί μπήκε σε ένα γραφείο και κλειδώθηκε ενώ επιτέθηκε και στην προϊσταμένη της υπηρεσίας.

Οι έντρομοι υπάλληλοι κάλεσαν τόσο την Άμεση Δράση όσο και την ασφάλεια του κτηρίου της οδού Ευαγγελιστρίας. Όπως καταγγέλλουν ο αστυνομικός βάρδιας ζήτησε τη συνδρομή πεζής περιπολίας «η οποία δεν ήρθε ποτέ». Χρειάστηκε, τελικά, κάποιος υπάλληλος του ληξιαρχείου να φέρει δύο αστυνομικούς της Τουριστικής Αστυνομίας. Στη θέα των αστυνομικών, όπως καταγράφηκε στο βίντεο που ακολουθεί, ο εν λόγω άνδρας όχι μόνο δεν ηρέμησε αλλά αντίθετα βγήκε τελείως εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα να πετάξει ένα υποπόδιο και με αυτό να σπάσει ένα τζάμι σκορπιζοντας γυαλιά τόσοσ στο γραφείο όσο και στην οδό Μητροπόλεως. 

Μετά την κίνησή του αυτή οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Και εκεί, όμως, ο άνδρας συνέχισε να βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ καθώς παρά τις χειροπέδες στα χέρια του, έπεσε με το κεφάλι σε τζάμι του ΑΤ το οποίο και έσπασε. Στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Δαφνί από όπου, όμως, όπως καταγγέλλλεται, τον άφησαν λόγω έλλειψης κλινών.

Έντρομοι οι υπάλληλοι ενημέρωσαν για το περιστατικό την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ζητώντας τη λήψη επιπλέων μέτρων προστασίας. Αν και έστειλαν, μάλιστα, το βίντεο, δεν πήραν καμία απάντηση ούτε και φυσικά ενισχύθηκαν τα μέτρα φύλαξης του χώρου.

Αποτέλεσμα ήταν την Πέμπτη ο αγνώστων στοιχείων άνδρας να επανέλθει στο Ειδικό Ληξιαρχείο και με πρόσχημα ξανά κάποια άσχετα έγγραφα, να λέει ασυναρτησίες, να κάνει σπασμωδικες κινήσεις και να ζητάει τους υπαλλήλους ονομαστικά. 

Στη θέα του ένας προϊστάμενος επικοινώνησε με τον Γενικό Διευθυντή της υπηρεσίας που τον παρέπεμψε στη διοίκηση, η οποία με τη σειρά της παρέπεμψε τους υπαλλήλους στην αστυνομία. Τελικά μετά το αλαλούμ μια διευθύντρια έδωσε εντολή να εκκενωθεί ο όροφος που βρίσκεται το Ειδικό Ληξιαρχείο με αστυνομικούς να φτάνουν στο χώρο και να απομακρύνουν τελικά τον εκτός ελέγχου πολίτη.

Παρά τα δύο περιστατικά και παρά το γεγονός ότι το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών έχει ενημερωθεί για ό,τι συνέβη από τον πρόεδρο του συλλόγου των εργαζομένων στο ΥΠΕΣ, ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια λύση στο θέμα της ασφάλειας.
https://www.protothema.gr/greece/article/869395/bahalo-se-lixiarheio-sto-kedro-tis-athinas-agnostos-traboukise-upallilous/

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Πού στρέφονται οι έρευνες - Στο νοσοκομείο ο οδηγός του καμμένου ΙΧ

Ομάδα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έφτασε στην περιοχή για να βρει υπολείμματα από τον εκρηκτικό μηχανισμό  -  Από πληροφορίες της αστυνομίας και  εκτιμήσεις της Ασφάλειας το ΙΧ έφερε πινακίδες Αυστραλίας, γεγονός που εγείρει ερωτήματα 


Το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έφθασε στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Αγίου Νικολάου στη Γλυφάδα, ερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι δράστες παγίδεψαν το αυτοκίνητο μάρκας Porsche με τις πινακίδες Αυστραλίας και τραυμάτισαν τον αλλοδαπό οδηγό του (το δίπλωμα που βρέθηκε είναι και αυτό Αυστραλίας, ο άντρας φέρει αραβικά χαρακτηριστικά και φέρεται να δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι).

Η Ασφάλεια που έχει αναλάβει την υπόθεση κάνει λόγο για μια πολύ σοβαρή ιστορία καθώς το παγιδευμένο όχημα που τινάχτηκε στον αέρα στις 10:10 το πρωί σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, παραπέμπει σε μαφιόζικα ξεκαθαρίσματα που αδιαφορούν για το αν θα υπάρξουν παράπλευρα θύματα στο κλείσιμο των λογαριασμών τους. Η Πυροσβεστική που έφθασε αμέσως στο σημείο με τέσσερα οχήματα και 12 πυροσβέστες κατάφερε να σβήσει γρήγορα τη φωτιά ενώ τέσσερα ακόμη αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες. 

Το χρονικό 

Ήταν λίγο μετά τις 10. Ένας άντρας – στο σημείο βρέθηκε ένα δίπλωμα οδήγησης της Αυστραλίας με όνομα που παραπέμπει σε Άραβα- κατέβηκε από το γυμναστήριο, άνοιξε την πόρτα του πανάκριβου Porsche και έκατσε στη θέση του οδηγού. Πατώντας το κουμπί για να πάρει μπρος, το αυτοκίνητο τινάχτηκε στον αέρα και τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ φωτιά πήραν και τέσσερα οχήματα που ήταν παρκαρισμένα πίσω από αυτό. Κάτοικοι πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, ενώ οι πυροσβέστες που έφτασαν απεγκλώβισαν τον άντρα ηλικίας περίπου 45-50 ετών, πιθανότατα αλλοδαπό και τον μετέφεραν στο Ασκληπιείο Βούλας με εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. 

Εγκληματική ενέργεια; 

Η Ασφάλεια και συγκεκριμένα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών που ανέλαβε την υπόθεση ερευνά αν είναι εγκληματική ενέργεια και το κυριότερο ποιοι είναι αυτοί που ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον επιχειρηματία.

Αστυνομικοί, παίρνουν καταθέσεις από άτομα που φέρονται να τον γνώριζαν, προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες για αυτόν, ενώ άλλο κλιμάκιο έχει μεταβεί και στο Ασκληπιείο Βούλας για να μιλήσει με το θύμα. Πρώτο βασικό ερώτημα είναι πόση ώρα ήταν παρκαρισμένο το όχημα στο σημείο και πότε πρόλαβαν οι δράστες να τον τοποθετήσουν. Για το λόγο αυτό, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο κάμερες καταστημάτων και από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης έτσι ώστε να συγκεντρώσουν στοιχεία για τους δράστες και το δρομολόγιο που ακολούθησαν μετά την τοποθέτηση του μηχανισμού. 
https://www.protothema.gr/greece/article/869423/ekrixi-sti-glufada-pou-strefodai-oi-ereunes-sto-nosokomeio-o-odigos-tou-kammenou-ih/

Ολοκληρωτική η καταστροφή στο εργοστάσιο ξυλείας στη Λάρισα από την φωτιά «Αποφύγαμε το ενδεχόμενο έκρηξης από τις δύο δεξαμενές προπανίου» δήλωσε ο Διοικητής Π.Υ. Θεσσαλίας

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή του εργοστασίου ξυλείας στην παλαιά εθνικό οδό Λάρισας - Βόλου στο ύψος της Γαλήνης και Πλατυκάμπου, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες το απόγευμα της Τετάρτης από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής Π.Υ. Θεσσαλίας Χρήστος Σπαθούλας είπε ότι κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν τεράστια μάχη με τις φλόγες, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, επέκταση της πυρκαγιάς σε άλλες επιχειρήσεις, αλλά και χωρίς να υπάρξει κίνδυνος από τις δυο δεξαμενές προπανίου που βρισκόταν στο χώρο.
Μεταξύ άλλων ο κ. Σπαθούλας είπε ότι «αποφύγαμε το ενδεχόμενο έκρηξης από τις δύο δεξαμενές προπανίου, καθώς έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εκτόνωση των δεξαμενών με την διαδικασία της ψύξης από την ομάδα των πυροσβεστών που επιχείρησαν στο σημείο».
Σημειώνεται πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τουλάχιστον 15 οχήματα και 40 άνδρες από ολόκληρη τη Θεσσαλία και το Λιτόχωρο της Πιερίας, έθεσαν την φωτιάυπό έλεγχο μετά από μια επιχείρηση κατάσβεσης τουλάχιστον 5 ωρών.
Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν θέσει Πυροσβεστική και Αστυνομία παραμένουν στο σημείο και συνεχίζεται η εκτροπή των οχημάτων από την εθνική οδό σε παράδρομο για την ασφάλεια των οδηγών.
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/4581171/oloklirotiki-i-katastrofi-sto-ergostasio-xyleias-sti-larisa-apo-tin-fotia