Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

«Επαυξημένη πραγματικότητα»: Θέλουν εσένα και τα παιδιά σου

Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για καλό είτε για κακό σκοπό.


Ανάλογα ποιός την χρησιμοποιεί.
Ένας τομέας που κυριάρχησε στην φετινή έκθεση τεχνολογίας IFA, η οποία πραγματοποιείται στο Βερολίνο, είναι η εικονική πραγματικότητα και τα δεκάδες gadgets που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια αυτής.
Η εικονική πραγματικότητα, που σκοπό έχει την μόλυνση και τον έλεγχο του ανθρώπινου νου (θυμηθείτε ΕΔΩ), προωθείται όλο και περισσότερο και μάλιστα περνά στο επόμενο στάδιο που λέγεται «επαυξημένη πραγματικότητα».
Ο οργανισμός Fraunhofer Heinrich Hertz Institute, ένας από τους εκθέτες στην IFA, παρουσίασε την τελευταία λέξη στην τεχνολογία εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Φορώντας τα γυαλιά VR (Virtual Reality) 360 μοιρών, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να «μπει» μέσα σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, όπως παραδείγματος χάριν σε μία εκπομπή που μεταδίδεται με κοινό. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει τη δυνατότητα εάν γυρίσει το κεφάλι του στα αριστερά να δει τους εικονολήπτες, ενώ εάν γυρίσει από την άλλη πλευρά να δει τους θεατές να κάθονται δίπλα του.
Με την κάμερα OmniCam-360, ο χρήστης έχει καταγράψει ζωντανά γεγονότα που μπορούν να αναπαραχθούν ξανά σε λειτουργία 3D, φορώντας τα ειδικά γυαλιά. «Μπορείς να νιώσεις τον ενθουσιασμό του κοινού ή να δεις πώς ακριβώς εργάζεται ένα τηλεοπτικό συνεργείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Fraunhofer, Αντρέ Γκρόγκερ.
Η διαφορά μεταξύ εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας έγκειται στο γεγονός ότι ενώ στην πρώτη το οπτικό πεδίο του χρήστη μπλοκάρεται με τη χρήση των ειδικών γυαλιών, στη δεύτερη γίνεται συνδυασμός της πραγματικής ζωής με την εικονική.
Όλα μπερδεμένα, προκειμένου οι άνθρωποι να μην μπορούν στο τέλος να ξεχωρίσουν τι είναι αληθινό και τι όχι, όπως συνέβη λόγου χάρη με τα πόκεμον, καθώς μπορεί να εύκολα να Προκληθεί στον νου σύγχυση.
Την ίδια ώρα, πάντα στο πλαίσιο της IFA, παρουσιάστηκε ένα νέος τρόπος που βοηθά τους γονείς να προσέχουν δήθεν τα παιδιά τους και αποτελεί ένα βήμα πριν το μικροτσίπ.
Το Fixitime είναι σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά και ενσωματώνει σύστημα GPS, το οποίο συνδέεται μέσω μιας ειδικής εφαρμογής παρέχοντας τη δυνατότητα στους γονείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πού ακριβώς βρίσκονται και έτσι όλοι μαζί να συνηθίζουν στην παρακολούθηση του Μεγάλου Αδελφού.
Περιλαμβάνει επίσης ένα κουμπί SOS για έκτακτες ανάγκες και ένα ακόμα που επιτρέπει στο παιδί να πραγματοποιεί κλήσεις σε έως 60 αριθμούς τηλεφώνων.
Η ίδια εταιρεία έχει αναπτύξει και ένα παρόμοιο gadget ειδικά για τα κατοικίδια, το Smartrack. Η συσκευή ενσωματώνεται στο κολάρο των τετράποδων φίλων, ελέγχεται μέσω ειδικής εφαρμογής και παρέχει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να εντοπίζει στον χάρτη που βρίσκεται το κατοικίδιό του.

Έρχεται «γενετικό ψαλίδι» - Διαβάστε τι μας ετοιμάζουν

Ένας επιστήμονας και ένας δημοσιογράφος τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού στη Σουηδία έκατσαν στο τραπέζι για να φάνε ζυμαρικά με λάχανο στο οποίο είχε… πέσει «γενετικό ψαλίδι»

και συγκεκριμένα το επονομαζόμενο CRISPR-Cas9. Το γεύμα περιείχε ταλιατέλες με λαχανικά, βότανα και μπρουσκέτες.
Όπως μεταδίδεται, ήταν η πρώτη φορά που ένα λαχανικό τροποποιήθηκε με τον «γενετικό ελβετικό σουγιά», καλλιεργήθηκε, μαγειρεύτηκε και έφτασε στο… στομάχι ανθρώπων.
Ο Στέφαν Γιάνσον, καθηγητής Φυτικής Κυτταρολογίας και Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ουμέο της Σουηδίας ανέφερε πως το εν λόγω γεύμα αποτελεί σημαντικό βήμα προς ένα μέλλον στο οποίο η επιστήμη θα παρέχει τόσο στους αγρότες όσο και στους καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο πιο ανθεκτικά λαχανικά, τα οποία θα είναι γενετικά τροποποιημένα και θα αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά.
Θα μας ταΐζουν τα εργαστήρια γενετικής μηχανικής των πολυεθνικών της Νέας Τάξης.
Ο Codex Alimentarius σε όλο του το μεγαλείο!

Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ Science, "το CRISPR (Clustered regularly interspaced short palindromic repeats)-Cas9 είναι ουσιαστικώς ένα πολύπλοκο ακρωνύμιο (αλλά και όνομα- «σιδηρόδρομος») για έναν εύκολο αλλά άκρως στοχευμένο τρόπο τροποποίησης του γενετικού υλικού ενός οργανισμού. Η ανακάλυψη αυτού του εργαλείου δημοσιεύθηκε το 2012 από ερευνητές του Πανεπιστημίου Ουμέο και έκτοτε πολλοί ειδικοί κάνουν λόγο για έναν «ελβετικό σουγιά της γενετικής τροποποίησης» που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Με το CRISPR-Cas9 οι επιστήμονες μπορούν είτε να αντικαταστήσουν ένα από τα δισεκατομμύρια «γράμματα» του γονιδιώματος ενός οργανισμού ή και να αφαιρέσουν μικρά τμήματα του DNA – διαδικασία που μοιάζει με το να επιμελείται κάποιος ένα κείμενο σε έναν επεξεργαστή κειμένων".
Οι ερευνητές με χρήση του «ψαλιδιού» CRISPR-Cas9 αφαίρεσαν από το λάχανο μια πρωτεΐνη που ονομάζεται PsbS και η οποία αποτελεί ενός είδους «βαλβίδα ασφαλείας στη διαδικασία της φωτοσύνθεσης». Μετά τη γενετική παρέμβαση λάχανα τέτοιου είδους καλλιεργήθηκαν σε έναν κήπο έξω από το Ουμέο στα βόρεια της Σουηδίας. «Δεν έμοιαζαν διαφορετικά από τα κανονικά» ανέφερε σχετικά ο δρ Γιάνσον.
Ο... ερευνητής αναφέρει πως το γεύμα αυτό είναι μόνο η απαρχή μιας νέας φάσης στη γεωργία στην οποία οι αγρότες θα μπορούν στο μέλλον να καλλιεργούν πιο «υγιή και ανθεκτικά φυτά».
Έτσι ονομάζουν τα μεταλλαγμένα!
 Κάποιοι θα συμφωνήσουν μαζί του, όμως σίγουρα θα υπάρξουν και αντιδράσεις, οι οποίες φυσικά θα χαρακτηρισθούν γραφικές από τα επιτελεία των παγκοσμιοποιητών.
http://www.liakonews.gr/index.php/topnews/item/2523-erxetai-genetiko-psalidi-diavaste-ti-mas-etoimazoun

Πάνω από 350.000 Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα στα 7 χρόνια κρίσης

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, περισσότεροι από 350.000 Έλληνες πολίτες εγκατέλειψαν την χώρα κατά τη διάρκεια της επταετούς οικονομικής κρίσης.

Η πλειονότητα των στοιχείων συγκεντρώθηκε απευθείας από τις στατιστικές υπηρεσίες των χωρών που αποτελούν τον προορισμό των Ελλήνων μεταναστών και άλλες επίσημες πηγές. Σε αρκετές περιπτώσεις, ο ακριβής αριθμός των Ελλήνων που είναι εγγεργαμμένοι σε τοπικούς δήμους ή αιτήθηκαν άδειες εργασίας, δεν είναι γνωστόςκαι καταγράφεται μια εκτίμηση.
Οι ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία συνέβαλαν στην έρευνα, ωστόσο δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για τις χώρες που φιλοξενούν Έλληνες «νεομετανάστες», όπως η Γαλλία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Ιρλανδία και φυσικά τα Βαλκάνια, η Αφρική και η Λατινική Αμερική.
Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος και να φτάνει ή και να ξεπερνά τους 427.000 στο σύνολό τους, όπως αναφέρεται και σε έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Για μια μικρή χώρα με συνολικό πληθυσμό 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι αριθμοί αυτοί είναι σοκαριστικοί, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του ότι αντιπροσωπεύουν σε μεγάλο ποσοστό τους ανθρώπους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματίες με κατάρτιση και δεξιότητες. Παρά λοιπόν τα αλλεπάλληλα προγράμματα «διάσωσης», τοbrain drain συνεχίζεται.

Πηγή: New Diaspora
http://www.altsantiri.gr/ellada/pano-apo-350-000-ellines-egkatelipsan-ti-chora-sta-7-chronia-krisis/