Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Τα διαλύετε όλα . ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ

Πραγματικά είναι άξιο να απορείς  με  την στάση των προθύμων κατά του ισλαμικού κράτους (έτσι το ονόμασαν). Τι είναι αυτό που ονόμασαν κράτος και πως δημιουργήθηκε;;;;;
Ποιος και γιατί φέρει την ευθύνη για την δημιουργία του;;;
Γιατί δεν κάνουν σε τελική ανάλυση οικονομικό εμπάργκο όπως κάνανε στην ρωσια ;;;;;;
Μάλιστα θέλουν να παρέμβουν και το κάνουν με βομβαρδισμούς στο  Κράτος της Συρίας  αλλα στρατό δεν στέλνουν.. Γιατι;;;;
Τι σημαίνει δηλαδή όταν η υπερδύναμη Αμερική λέει ότι δεν εύκολο να τερματιστούν οι συγκρούσεις με το δημιούργημα τους ισλαμικό κράτος;;;;
Στην ουσία   θα χαθούν χιλιάδες άνθρωποι χωρίς την παραμικρή βοήθεια τη ΑΜΕΡΙΚΗΣ . Η υπερδύναμη σου λέει, γιατί να στείλω στρατό αφού έχω τους κουρδους που πολεμάνε για την πατρίδα τους  η τουλάχιστον για την μελλοντική πατρίδα τους .
Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι αν ήθελαν μπορούσαν να σταματήσουν τον πόλεμο κάνοντας οικονομικό εμπάργκο τόσο στο κράτος αλλά και σε αυτούς που το χρηματοδοτούν. Σ πόσες μέρες θα τέλειωνε ο πόλεμος;

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η λωρίδα της Γάζας είναι κατεστραμμένη χωρίς βοήθεια ουτε απο τον Ο.Η.Ε . βοήθεια λέω όχι λόγια στις κάμερες..

Επίσης ο κόσμος αρχίζει να πανικό βάλετε αργά αλλά σταθερά με την θανατηφόρα ασθένεια Εμπολα.

Ο πόλεμος στην ουκρανία συνεχίζετε αλλά χωρίς φώτα δημοσιότητάς 

Πεντάγωνο: Δεν αρκούν οι βομβαρδισμοί για να σωθεί το Κομπάνι

http://www.e-typos.com/kosmos/article/100951/pedagono-den-arkoun-oi-vomvardismoi-gia-na-sothei-to-kobani/

Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) πραγματοποίησαν ακόμη οκτώ αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων και στόχων των τζιχαντιστών κοντά στην εμπόλεμη ζώνη της πόλης Κομπάνι της Συρίας η οποία πολιορκείται από τους ισλαμιστές αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κουρδικής πολιτοφυλακής.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Reuters, η ISIS εξαπέλυε νέες επιθέσεις στην προσπάθειά της να καταλάβει την στρατηγικής σημασίας πόλη.

«Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Κομπάνι. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η κουρδική πολιτοφυλακή εκεί, συνεχίζει να ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης αμυνόμενη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους» αναφέρει ανακοίνωση της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση προσθέτει ότι στις αεροπορικές επιδρομές που συμμετείχαν και πολεμικά αεροσκάφη της Ιορδανίας καταστράφηκαν αρκετοί στόχοι των ισλαμιστών, μεταξύ των οποίων πέντε ένοπλα οχήματα, μία αποθήκη ανεφοδιασμού, μια μονάδα διοίκησης και ελέγχου, μία μονάδα υποστήριξης και οκτώ στρατώνες.

Ωστόσο, μπορεί οι επιθέσεις από αέρος να «φρέναραν» για λίγο την προέλαση των τζιχαντιστών στην στρατηγικής σημασίας πόλη Κομπάνι, ωστόσο φαίνεται ότι δεν θα αργήσει να «πέσει» στα χέρια των ακραίων ισλαμιστών. «Δεν είναι αρκετές οι αεροπορικές επιδρομές», αναφέρει το αμερικανικό Πεντάγωνο. 

Πιο συγκεκριμένα, όσοι Κούρδοι παρέμειναν στο Κομπάνι με τη βοήθεια των επιδρομών από αέρος αρχικά ανάγκασαν τους τζιχαντιστές να κάνουν πίσω σε περιοχές που βρίσκονται στα ανατολικά. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, αργά το απόγευμα μειώθηκε η ένταση των οδομαχιών στην κουρδική πόλη.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου πρόσθεσε ότι οι τζιχαντιστές που βρίσκονται στα πρόθυρα του Κομπάνι από τη Ράκα, στη βόρεια Συρία, ενισχύθηκαν με άνδρες και τεθωρακισμένα οχήματα. Υπενθυμίζεται ότι η Ράκα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του χαλιφάτου.

Η προέλαση των τζιχαντιστών και η έλευση ενισχύσεων έγιναν παρά τα αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.


Οι ΗΠΑ δεν εξετάζουν τη δημιουργία ουδέτερης ζώνης στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας
Tο Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, την οποία επιθυμεί η Άγκυρα, δεν είναι μία από τις στρατιωτικές επιλογές που εξετάζονται, αν και είναι ένα θέμα που βρίσκεται υπό συζήτηση με την Τουρκία.

«Δεν είναι ένα νέο ζήτημα», δήλωσε ο αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι εκπρόσωπος του Πενταγώνου, επισημαίνοντας ότι εδώ και καιρό αυτό αποτελεί αίτημα της Τουρκίας.

«Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως μιας στρατιωτική επιλογή που εξετάζουμε. Πιστεύω πάντως ότι είναι ένα θέμα συνεχιζόμενων συζητήσεων», πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Εξάλλου ο αντιναύαρχος σημείωσε ότι τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ δεν θα αρκέσουν για να σώσουν την πόλη Κομπάνι, την οποία πολιορκούν οι τζιχαντιστές.

«Μόνο τα αεροπορικά πλήγματα δεν θα αρκέσουν, δεν θα μας δώσουν λύση και δεν θα σώσουν την πόλη Κομπάνι», υπογράμμισε. «Θα χρειαστούν ικανά στρατεύματα - Σύροι αντάρτες ή Ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις - να φτάσουν στην περιοχή για να νικήσουν το ΙΚ», πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΙ: Οι Μικρασιάτες της Κύπρου

Ενα από τα λιγότερο γνωστά θέματα της Μικρασιατικής Καταστροφής είναι η υποδοχή και η περίθαλψη των Μικρασιατών προσφύγων στην Κύπρο αμέσως μετά τα δραματικά γεγονότα του Σεπτέμβρη του 1922. Σημαντική υπήρξε η συμβολή στη γνώση του θέματος αυτού μιας έκθεσης που έγινε στη Λευκωσία την επέτειο των ογδόντα ετών από την Καταστροφή, με θέμα «Η Μικρασιατική Καταστροφή στις κυπριακές εφημερίδες».
Κειμήλιο που συνέλεξε ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Κύπρου που βρίσκεται στη μόνιμη έκθεση που θα φιλοξενείται στο Βυζαντινό Μουσείο ΛευκωσίαςΚειμήλιο που συνέλεξε ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Κύπρου που βρίσκεται στη μόνιμη έκθεση που θα φιλοξενείται στο Βυζαντινό Μουσείο ΛευκωσίαςΑξιοποιώντας το υλικό της έκθεσης αυτής η ιστορικός Αφροδίτη Αθανασοπούλου παρουσιάζει το θέμα της εγκατάστασης των προσφύγων στην Κύπρο.
Η βρετανική στάση
Θεωρείται ότι από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 1922 κατέφθασαν στην Κύπρο 2.400 πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Από αυτούς, οι 1.700 είναι Ελληνες, οι οποίοι είναι είτε Μικρασιάτες, αντιμετωπιζόμενοι από τις βρετανικές αρχές ως «Ελληνες υπήκοοι», είτε Κύπριοι, οι οποίοι θεωρούνταν ότι είχαν βρετανική υπηκοότητα. Οι υπόλοιποι πρόσφυγες ήταν Αρμένιοι αλλά και Βρετανοί που εργάζονταν στη Μικρά Ασία. Ο πραγματικός αριθμός όμως όσων έφτασαν τελικά στο νησί δεν είναι γνωστός.
Χαρακτηριστική είναι η στάση των βρετανικών Αρχών κατοχής απέναντι στους πρόσφυγες. Επιτρέπουν την αποβίβαση σε όσους κατάγονταν από την Κύπρο και είχαν κατά συνέπεια τη βρετανική υπηκοότητα, στους Βρετανούς, αλλά και στους Αρμένιους, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει γι' αυτούς πατρίδα.
Οικογένεια του Μικρασιάτη πρόσφυγα Ιωάννη Σαπαρίλα (συλλογή Ι. Ιακωβίδη)Οικογένεια του Μικρασιάτη πρόσφυγα Ιωάννη Σαπαρίλα (συλλογή Ι. Ιακωβίδη)Η ανάλγητη στάση των Βρετανών ανάγκασε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να αποστείλει επιστολή προς τη διεθνή κοινότητα και τη βρετανική κυβέρνηση όπου περιγράφει την τραγική κατάσταση: «Χριστιανοί πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία καταφθάνουν καθημερινά στις Κυπριακές ακτές με ιστιοφόρα. Η Κυβέρνηση αρνείται να επιτρέψει έστω και την πρόσκαιρη αποβίβασή τους υποχρεώνοντάς τους να συνεχίσουν τις περιπλανήσεις τους στη θάλασσα μέσα σε μικρά πλοία και σε καιρό τρικυμίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Εχουν σημειωθεί ναυάγια και θάνατοι προσφύγων λόγω συνωστισμού και κακουχιών. Παρακαλώ ενεργήστε έτσι που να τερματιστεί το μαρτύριο χριστιανών και επιτραπεί η αποβίβαση των προσφύγων στην Κύπρο και όπως η Κυπριακή Κυβέρνηση παράσχει σε αυτούς την απόλυτα αναγκαία βοήθεια».
Η μελέτη του φαινομένου
Η δημιουργία του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου το 2009 έδωσε μια νέα διάσταση στις προσπάθειες καταγραφής. Εκθέσεις, συλλογές, λογοτεχνήματα αλλά και επιστημονικά συνέδρια επιτρέπουν σήμερα την καλύτερη εποπτεία στο θέμα της εγκατάστασης των προσφύγων του 1922 στην Κύπρο. Χαρακτηριστικό είναι το διήγημα «Αλέξανδρος Εμμανουήλ Κεχαγιόγλου» της Μόνας Σαββίδου-Θεοδούλου, προέδρου στο Σύνδεσμο, που αναφέρεται στον πατέρα της, έναν ξεριζωμένο πρόσφυγα από την Αλάγια της Μικράς Ασίας.
Το 9ο Ετήσιο Επιστημονικό Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας τον περσινό Νοέμβρη ήταν αφιερωμένο στη μικρασιατική προσφυγιά και είχε θέμα: «Οι Μικρασιάτες της Λεμεσού: Η εγκατάσταση και η προσφορά στην πόλη».
Τα ετήσια «Λογοτεχνικά Ημερολόγια» του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου συλλέγουν και καταθέτουν τα μικρά σπαράγματα από την προσφυγική παρουσία στη Μεγαλόνησο. Παράλληλα συγκροτήθηκε από δεκάδες εκθέματα, έγγραφα και φωτογραφίες η Μόνιμη Συλλογή Κειμηλίων του Μικρασιατικού Ελληνισμού Κύπρου, την οποία επιμελήθηκε ο Γιάννης Ηλιάδης -μικρασιατικής καταγωγής διευθυντής του Βυζαντινού Μουσείου- και θα φιλοξενηθεί στο Βυζαντινό Μουσείο της Λευκωσίας.
Ο Σύνδεσμος περιγράφει ως εξής την έκθεση: «Τα έγγραφα και τα φωτογραφικά τεκμήρια της έκθεσης πιστοποιούν την άφιξη χιλιάδων Μικρασιατών στην Κύπρο, παρά τις απαγορεύσεις των Αγγλων, την απομόνωση, τα λοιμοκαθαρτήρια, οι οποίοι βρήκαν ανάμεσα στους Ελληνες της Κύπρου θερμή φιλοξενία.
»Με την εργατικότητα και το φιλοπρόοδο πνεύμα τους δραστηριοποιήθηκαν σύντομα στην Κύπρο και ρίζωσαν στη νέα τους πατρίδα συμμετέχοντας στους αγώνες του έθνους το 1940, στον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-59 και τέλος, ορισμένοι απ' αυτούς που ζούσαν στις βόρειες περιοχές της πατρίδας μας υπέστησαν το 1974 τον ξεριζωμό και την προσφυγιά για δεύτερη φορά».
* Διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας, μαθηματικός, http://kars1918.wordpress.com/

Έκτακτη σύσκεψη των ελληνικών αρχών Έκκληση του ΠΟΥ για συντονισμένη αντιμετώπιση του Έμπολα

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=4110399915979246708#editor/target=post;postID=7791355771005810845

Η κατάσταση στις τρεις περισσότερο πληγείσες χώρες της Αφρικής από τον Έμπολα είναι χειρότερη σήμερα σε σχέση με ό,τι πριν από 12 μέρες δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σημειώνοντας ότι η νόσος πλήττει πλέον και τις πρωτεύουσες των χωρών ενώ το 70% των ανθρώπων που νοσεί, στο τέλος πεθαίνει. Έκτακτη σύσκεψη για τον Έμπολα πραγματοποιούν σήμερα οι αρμόδιες ελληνικές αρχές με τον υπουργό Υγείας να δηλώνει ότι χρειάζεται επαγρύπνηση αλλά όχι ανησυχία.
Ηδη στη δυτική Αφρική έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 3,860 άνθρωποι ενώ περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είναι μεταξύ των θυμάτων.
Ο αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζεχ Τζόνσον δήλωσε ότι θα ήθελε να επεκτείνει τα μέσα ελέγχου για τον θανατηφόρο ιό και σε αεροδρόμια εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Ανέφερε επίσης ότι οι περισσότεροι ταξιδιώτες που εισέρχονται στις ΗΠΑ από χώρες της δυτικής Αφρικής φτάνουν στα αμερικανικά αεροδρόμια προερχόμενοι συχνά από τον ευρωπαϊκό χώρο.
Στην ΠΓΔΜ οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας ασθενής από τη Βρετανία εισήχθη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Σκοπίων σε κρίσιμη κατάσταση και έπειτα από μιάμιση ώρα απεβίωσε. Σύμφωνα με την επικεφαλής της επιτροπής μολυσματικών ασθενειών θα σταλούν δείγματα για ανάλυση σε εργαστήριο στη Γερμανία για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του 58χρονου Βρετανού. Μετά από 48 ώρες θα γίνει γνωστό εάν ο ασθενής προσβλήθηκε και κατέληξε από τον ιό Έμπολα, ή από κάποιον άλλο θανατηφόρο ιό.
Στην Αθήνα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει, με τη συμμετοχή επιστημόνων από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Επί τάπητος τα προληπτικά μέτρα σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου κρούσματος. Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Μάκης Βορίδης λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση αλλά όχι ανησυχία.
(Πηγή:ΑΜΠΕ, BBC)