Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Μαζεύτηκαν όλοι στο ποτάμι!

Όλοι εκτός από τον Λεβέντη είπαν ναι στο σχέδιο για εθνική στρατηγική και όλοι είναι αντίθετοι στο Συριζα .Ο πρόεδρος της ένωσης κεντρώων αποχώρησε για λόγους άγνωστους .
Θα πρέπει όμως να δώσουν μια σαφή εξήγηση για την κοινή στάση κατά πρώτο λόγο και δεύτερον γιατί σε συνέδριο πολιτικού κόμματος παραβρέθηκαν αρχηγοί κομμάτων και πρώην πρωθυπουργοί .
Πάντα τα συνέδρια απαρτίζονται από  εκπροσώπους  των κομμάτων .
Δεν είναι περίεργο λοιπόν; Tι ψευτο δημοκρατικός συνωστισμός είναι αυτός ρε παιδιά;

Τα γέρικα άλογα κάποια στιγμή αποσύρονται γιατί είναι άχρηστα όχι για την όμορφη ζωή αλλά για εργασία. Πρέπει και αυτά να ξεκουραστούν !

Άγιος Γελάσιος ο μίμος



Φώτισμα μέλλων ἐκγελᾶν, γελᾷς πλάνην,
Πλυθεὶς δὲ Γελάσιε, ἐκτέμνῃ κάραν.
Βιογραφία
Ο Άγιος Γελάσιος ήταν μίμος (ηθοποιός) στο επάγγελμα. Όταν διατάχθηκε να εμπαίξει το βάπτισμα των Χριστιανών, ως ο από μίμων Πορφύριος (τιμάται 4 Νοεμβρίου), βαπτίσθηκε και τελειώθηκε διά ξίφους.


http://www.saint.gr/3590/saint.aspx


Αποχώρησε από το συνέδριο του Ποταμιού ο Λεβέντης

«Ο κ. Θεοδωράκης δεν σεβάστηκε το πρωτόκολλο στη λίστα των ομιλητών», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος, εξηγώντας γιατί ο Βασίλης Λεβέντης αποχώρησε από το συνέδριο του Ποταμιού χωρίς να μιλήσει.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλλιάνος αναφέρει: «Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Κ. Βασίλης Λεβέντης προσήλθε στο συνέδριο του Ποταμιού και αποχώρησε χωρίς να μιλήσει, διότι ο κ. Θεοδωράκης δεν σεβάστηκε το πρωτόκολλο στην λίστα των ομιλητών. Εκφράζουμε την λύπη μας γιατί η δημοσκοπική κατάρρευση φέρνει και κακίες».

Εξάλλου, σε άλλη ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, για συμπόρευση των δυνάμεων του Κέντρου, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων τονίζει πως «το ποιος είναι Κέντρο και ποιος υποκρίνεται ότι είναι» θα το αποφασίσει η κοινωνία. 

«Το αληθινό κέντρο της ισορροπίας και των συνεργασιών εκφράζεται ιδεολογικά μόνο από την Ένωση Κεντρώων και αυτό έχει αποδειχθεί με τον πιο ουσιαστικό τρόπο αυτούς τους 5 μήνες της κοινοβουλευτικής μας παρουσίας» αναφέρει ο κ. Καλλιάνος και συμπληρώνει πως «το Ποτάμι, αποτελούμενο από ένα ψηφιδωτό ιδεολογιών, χωρίς προτάσεις, με φωνασκίες και στην ίδια πλευρά του λόφου με την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο έχουν παραμείνει μόνο οι κίονες αυτού του παλαιού διεφθαρμένου κόμματος που συνέβαλε τα μέγιστα για να φτάσει η Ελλάδα εδώ, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν κόμματα του ταπεινού κεντρώου χώρου».
http://www.zougla.gr/politiki/article/apoxorise-apo-to-sinedrio-tou-potamiou-o-leventis-1300690

Κρεμλίνο: Η ρωσική πολεμική αεροπορία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών στη διάρκεια της εκεχειρίας

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, ότι η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία, θα συνεχίσει να χτυπά τις θέσεις των τρομοκρατών στη Συρία, ακόμη και μετά την έναρξη της ισχύος της εκεχειρίας, γράφει ο συριακός ‘τηλέγραφος’. Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπροσώπου του Ρώσου Προέδρου τονίζοντας ότι  η ρωσο-αμερικανική πρωτοβουλία για κατάπαυση πυρός στη Συρία, που εγκρίθηκε από τους προέδρους των δύο χωρών, απαιτεί συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, ακόμη και μετά την ισχύ της εκεχειρίας.
 
Και πρόσθεσε: 
«Οι ρωσικές αεροπορικές  και διαστημικές δυνάμεις θα συνεχίσουν  τις δραστηριότητες τους στη Συρία, για την υποστήριξη των συριακών ενόπλων δυνάμεων. Στόχευση του οργανισμού μας είναι το Ντάες και οι άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του ΟΗΕ των τρομοκρατικών οργανώσεων».
Ο Ρώσος αξιωματούχος επέκρινε τους ισχυρισμούς που αναφέρονται σε ορισμένες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι το λεγόμενο ‘συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιώματων’ που είναι βρετανικό συμφερόντων, ότι οι ρωσικές επιδρομές στοχεύουν  όχι μόνο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των τρομοκρατών.
«Γνωρίζουμε ότι αυτό το Παρατηρητήριο έχει δημοσιεύσει επανειλημμένα πληροφορίες που δεν αποδεικνύονται αργότερα, και δεν προσκομίζει καμία απόδειξη για της πληροφορίες που δημοσιεύει», τόνισε .
 --

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κάθε έθνος δικαιούται να ελέγχει το έδαφός του

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν φαίνεται να μοιράζεται πλήρως τιςανησυχίες του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την προσφυγική κρίση, καθώς απέφυγε να ζητήσει ευθέως από τις ευρωπαϊκές χώρες, που δείχνουν απαράδεκτη συμπεριφορά έναντι των προσφύγων, να ανοίξουν τα σύνορά τους αναφέρει ο Μιχάλης Ιγνατίου στο mignatiou.com. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάρκ Τόνερ, υπογράμμισε πάντως, απαντώντας σε ερωτήσεις του Μέγκα, ότι «απλά θα ζητήσουμε από όλα τα κράτη, όπως έκανε η Ελλάδα, να συνεχίσουν να επιδεικνύουν γενναιοδωρία χειριζόμενα τους μετανάστες».
Να θυμίσουμε ότι ο Μπαν κι Μουν έκανε ηχηρή παρέμβαση χθες και ζήτησε να παραμείνουν τα σύνορα ανοικτά, επειδή όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «τέτοιοι συνοριακοί περιορισμοί δεν συνάδουν με τη Σύμβαση του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων και του Πρωτοκόλλου του 1967, επειδή ο ατομικός καθορισμός του καθεστώτος του πρόσφυγα και η αξιολόγηση των ατομικών αναγκών προστασίας δεν γίνονται δυνατά».
Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, στην Ουάσιγκτον, το Μέγκα ρώτησε τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για τη δήλωση του Μπαν γκι-Μουν.
Ο κ. Τόνερ, αφού εξέφρασε μεγάλη συμπάθεια προς την Ελλάδα για το βαρύ φορτίο που σηκώνει δεχόμενη του μετανάστες, μας είπε:
«Έχουμε πει πολλές φορές ότι θα θέλαμε να δούμε την ΕΕ να προσεγγίζει την κρίση των προσφύγων κατά ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο τρόπο, διότι όπως σημειώσατε, τώρα οι διαφορετικές χώρες, λαμβάνουν διαφορετικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση. Θέλουμε να δούμε μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση».
Στο ερώτημα μας για τους συνοριακούς ελέγχους και την απειλή αποκλεισμού της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν. ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι «αυτά είναι πράγματι εσωτερικά ζητήματα μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Πρόσθεσε:
«Νομίζω πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τούσκ δήλωσε ότι αποπέμποντας την Ελλάδα από τη ζώνη της Σένγκεν δεν θα έλυνε τη μεταναστευτική κρίση. Αναγνωρίζω  πως αυτές είναι δύσκολες καταστάσεις και πως κάθε έθνος έχει το δικαίωμα να ελέγχει το έδαφός του. Όμως, απλά θα ζητήσουμε από όλα τα κράτη, όπως έκανε η Ελλάδα, να συνεχίσουν να επιδεικνύουν γενναιοδωρία χειριζόμενα τους μετανάστες».
Όταν τον καλέσαμε να διευκρινίσει τι εννοούσε η αναφορά του προ τριημέρου πάλι στο Μέγκα, ότι «κάθε κράτος έχει κυρίαρχο δικαίωμα να ελέγχει το έδαφός του, συμπεριλαμβανομένου του κανονισμού για όσους επιζητούν είσοδο», ο κ. Τέρνερ συνέδεσε (αυτή την αναφορά) με το μεταναστευτικό πρόβλημα στις ΗΠΑ.
«Όπως ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι σημαντικό να υπάρχει κάποιο είδος διαδικασίας ελέγχου ή κάποια διαδικασία με την οποία αυτοί που περνούν τα σύνορα θα καταχωρούνται».
Απαντώντας σε άλλο ερώτημα μας, ο κ. Τόνερ είπε ότι η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη είναι μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης παγκόσμιας κρίσης κι αυτό απαιτεί παγκόσμια προσοχή.
«Ο πρόεδρος Ομπάμα το έχει πει. Είναι μια ανθρωπιστική κρίση που κανείς μας δεν μπορεί να αγνοήσει. Εμείς επικροτούμε τις χώρες αυτές σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Ελλάδα, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στην κρίση των προσφύγων με γενναιοδωρία και με συμπόνια και παρείχαν στους μετανάστες και τους πρόσφυγες στέγη, ασφάλεια και ζωτικής σημασίας βοήθεια σε περιόδους επείγουσας ανάγκης».
Πρόσθεσε ότι καθώς η ΕΕ επιχειρεί να καταπιαστεί με αυτή την πρόκληση, όλοι οι μετανάστες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια και θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις διαδικασίες εξέτασης ασύλου».
Μετά την ενημέρωση, άλλος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναγνώρισε ότι το βάρος που σηκώνει η Ελλάδα, υποδεχόμενη τους πρόσφυγες, είναι βαρύτατο και μας τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να βοηθηθεί για να ανταπεξέλθει των δυσκολιών.

Αμερικανικό… χέρι σε Σόιμπλε: Ολοκληρώστε «χωρίς καθυστέρηση» την αξιολόγηση της Ελλάδας

Τους Ευρωπαίους και συγκεκριμένα τους Γερμανούς, να ολοκληρώσουν «χωρίς καθυστέρηση» την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, τιμώντας τη δέσμευσή τους όσον αφορά στην ελάφρυνση του χρέους, κάλεσαν σήμερα (26/2) οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου συναντήθηκε  με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ λίγη ώρα αργότερα, το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ εξέδωσε ανακοίνωση, κουνώντας το δάχτυλο στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.
Σε αυτήν, ο Λιου παραδέχτηκε ότι απομένει να γίνει ακόμα «σημαντική δουλειά» μεταξύ των διαφόρων πλευρών, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι σημαντικό «να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις η αξιολόγηση» του προγράμματος.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό (...) οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τη δέσμευσή τους και να θέσουν το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά μέσω μέτρων για την ελάφρυνσή του».


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/673768/amerikaniko-xeri-se-soimple-olokliroste-xoris-kathysterisi-tin-axiologisi-tis-elladas#ixzz41ODEv82f

Χρεοκοπία της Ελλάδας τον Μάρτιο βλέπει το Spiegel

Χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στον Μάρτιο βλέπει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αναφέροντας πως η χώρα μας αναμένεται να αντιμετωπίσει νέες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των χρεών, εν μέσω μάλιστα μιας μεγάλης προσφυγικής κρίσης
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, με τίτλο «Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο;», το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτιμά πως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μέσα στον Μάρτιο δυσκολίες στην αποπληρωμή των οφειλομένων.
«Το Ταμείο ανησυχεί ιδιαίτερα η προθυμία πολλών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυρότερες παραχωρήσεις προς τους Έλληνες σε ό,τι αφορά τους όρους λιτότητας στο πλαίσιο του γ΄ προγράμματος, λόγω της επιβάρυνσης από την τρέχουσα προσφυγική κρίση», αναφέρει το γερμανικό Spiegel που επισημαίνει ταυτόχρονα πως αυτό θα μπορούσε για παράδειγμα να αφορά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.
«Το ΔΝΤ επιμένει στις υποσχέσεις μεταρρυθμίσεων των Ελλήνων και μπλοκάρει την εδώ και καιρό εκκρεμούσα έκθεση αξιολόγησης, που πρέπει να δώσει το πράσινο φως ώστε να συμμετάσχει το Ταμείο στο γ΄ πακέτο διάσωσης. Οι ειδικοί του επισημαίνουν ότι οι Έλληνες έχουν υποσχεθεί μόνιμα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ το έτος. Επειδή δεν καταφέρνουν να φορολογήσουν επαρκώς τους εύπορους, πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις», καταλήγει το δημοσίευμα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/673819/xreokopia-tis-elladas-ton-martio-vlepei-to-spiegel#ixzz41OCszyv7

"Κλειστά σύνορα για τους πρόσφυγες - Δε θα σώσουμε εμείς τον κόσμο" Δεν ανοίγουν τα σύνορα της Αλβανίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα

Κλειστά θα είναι τα σύνορα της Αλβανίας για τους πρόσφυγες, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, λέγοντας πως η χώρα του δεν μπορεί να "σώσει τον κόσμο".
"Δεν έχουμε κανένα λόγο να το κάνουμε αυτό, γιατί δεν έχουμε ούτε τις συνθήκες ούτε την δυνατότητα και ούτε την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να σώσει τον κόσμο, ενώ άλλοι κλείνουν τα σύνορά τους", δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανέφερε τα παραπάνω, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι "Top Channel", διαψεύδοντας τις δήλωσεις της υπουργού για θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης Κλάιντα Γκιόσα, η οποία από την Κορυτσά χτες, εξέφρασε την ετοιμότητα η Αλβανία να ανοίξει τα σύνορα της για να υποδεχτεί τους πρόσφυγες σε συνεργασία με τους γείτονές της.
Εν τω μεταξύ, οι αρχές έχουν λάβει αυξημένα μέτρα τόσο στα σύνορα με την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, όσο και στους οδικούς άξονες που συνδέουν την Αλβανία με τους γείτονές της με περιπολίες και σημεία ελέγχου ώστε να αποφευχθεί η διέλευση των προσφύγων στην χώρα.
Χθες, η αστυνομία συνέλαβε 12 Πακιστανούς πρόσφυγες στην Κακαβιά που παραδόθηκαν μετά στις ελληνικές αρχές.
http://www.news.gr/kosmos/evroph/article/256600/kleista-synora-gia-toys-prosfyges-de-tha-sosoyme.html

Υπόθεση Johnson & Johnson: Μπορεί το ταλκ να προκαλέσει καρκίνο;

Η υπόθεση της γυναίκα που πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία. Ποια είναι η αλήθεια για τη χρήση ταλκ;

Η επιβολή από ένα αμερικανικό δικαστήριο ενόρκων ενός τεράστιου προστίμου 72 εκατ. δολαρίων στην Johnson & Johnson ως αποζημίωση στην οικογένεια μιας γυναίκας που είχε πεθάνει από καρκίνο των ωοθηκών και η οποία επί δεκαετίες χρησιμοποιούσε δύο προϊόντα ταλκ της εταιρείας, πυροδότησε ανησυχίες κατά πόσο είναι δυνατό το ταλκ να έχει τέτοιες συνέπειες.
Η απόφαση συνέδεσε τον θανατηφόρο καρκίνο της γυναίκας με τη συχνή χρήση του ταλκ, όμως οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν ότι οι επιστημονικές ενδείξεις για ύπαρξη πραγματικού κινδύνου είναι στην καλύτερη περίπτωση μη επαρκείς. Η ίδια η εταιρεία επιμένει πως «η ασφάλεια του ταλκ υποστηρίζεται από δεκαετίες επιστημονικών στοιχείων».
Το ταλκ, το οποίο απορροφά την υγρασία, προέρχεται από τον τάλκη, ένα ορυκτό που περιέχει μαγνήσιο, πυριτία και οξυγόνο. Στη φυσική μορφή του, το ορυκτό μπορεί να περιέχει και άσβεστο, ο οποίος είναι καρκινογόνος. Όμως όλα τα εμπορικά προϊόντα ταλκ, στις ΗΠΑ τουλάχιστον, δεν περιέχουν άσβεστο εδώ και πολλές δεκαετίες.
Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής Ράνιτ Μισόρι του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, «η αρχική ιδέα ότι ο τάλκης περιέχει και μερικό άσβεστο, τον έβαλε στο ραντάρ ορισμένων ερευνητών και ειδικών της δημόσιας υγείας πριν από χρόνια».
Η πιθανότητα ο τάλκης να είναι καρκινογόνος σε διάφορα σημεία του σώματος, έχει μελέτηθεί από τους επιστήμονες. Κατ’ εξοχήν ανησυχία υπήρχε για όσους εργαζόμενους ασχολούνται με την εξόρυξή του και κατά πόσο μπορεί, μετά από μακρόχρονη εισπνοή του ορυκτού, να πάθουν καρκίνο των πνευμόνων. Οι έως τώρα μελέτες δεν έχουν καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα. Από την άλλη, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, δεν έχει διαπιστωθεί αυξημένος κίνδυνος για καρκίνο των πνευμόνων από την χρήση των εμπορικών προϊόντων ταλκ.
Έχει επίσης εξετασθεί κατά πόσο οι γυναίκες που βάζουν συχνά ταλκ στα γεννητικά όργανά τους, κινδυνεύουν από καρκίνο των ωοθηκών. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι θεωρητικά είναι δυνατό το ταλκ να φθάσει στις ωοθήκες μέσω του κόλπου της γυναίκας, όπου θα μπορούσε να προκαλέσει φλεγμονή, πράγμα που θα αύξανε τον κίνδυνο για καρκίνο.
Ο επιδημιολόγος δρ Αντετούντζι Τοριόλα του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι η φλεγμονή αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο των ωοθηκών. Ξέρουμε ότι το ταλκ προκαλεί φλεγμονή. Το ερώτημα είναι αν προκαλεί και καρκίνο».
Για πρώτη φορά το 1982, ο επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ δρ Ντάνιελ Κράμερ έκανε μια τέτοια συσχέτιση μεταξύ ταλκ και πιθανότητας καρκίνου των ωοθηκών. Οι μελέτες που έχει κάνει από τότε, αναφέρουν ότι ο σχετικός κίνδυνος αυξάνει κατά 30%. Ο ίδιος υπήρξε -επί πληρωμή- σύμβουλος των δικηγόρων της καρκινοπαθούς στη δίκη κατά της Johnson & Johnson.
Ο καθηγητής επιδημιολογίας του καρκίνου του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ Πολ Φάρου, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», χαρακτήρισε «βιολογικά εύλογη» την πιθανότητα το ταλκ να προκαλεί καρκίνο των ωοθηκών, αν και, όπως είπε, το ρίσκο είναι μικρό.
Μελέτες άλλων επιστημόνων είναι αμφίσημες: μερικές δείχνουν ότι υπάρχει συσχέτιση ταλκ-καρκίνου ωοθηκών και άλλες όχι. Oι τελευταίες είναι περισσότερες και θεωρούνται πιο αξιόπιστες, σύμφωνα με ειδικούς όπως ο Τοριόλα και η βρετανική οργάνωση αντικαρκινικών ερευνών Cancer Research UK.
Μετά από όλα αυτά, η Διεθνής Υπηρεσία Ερευνών για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχει κατατάξει τη χρήση του ταλκ στα γεννητικά όργανα (και όχι αλλού στο σώμα) ως «πιθανώς καρκινογόνα για τους ανθρώπους», μια κατηγορία ουσιών που επίσης περιλαμβάνει τον καφέ, την αλόη βέρα κ.α.
Οριστική απάντηση για το αν το ταλκ προκαλεί καρκίνο των ωοθηκών θα μπορούσε να δοθεί μόνο αν γινόταν μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή, κάτι που όμως δεν μπορεί να γίνει εξαιτίας ηθικών λόγων, καθώς οι γυναίκες θα έπρεπε να εκτεθουν για καιρό σε μία ουσία δυνητικά καρκινογόνα.
Η ορμονική θεραπεία, η ενδομητρίωση και η παχυσαρκία είναι οι κυριότεροι παράγοντες κινδύνου για καρκίνο των ωοθηκών, ενώ ρόλο επίσης παίζουν το κάπνισμα και κυρίως η παρουσία στη γυναίκα δύο γονιδίων, των BRCA1 και BRCA2.
Η Johnson & Johnson αντιμετωπίζει ήδη στα αμερικανικά δικαστήρια άλλες 1.200 αγωγές εναντίον της, από καταναλωτές που την κατηγορούν ότι δεν τους προειδοποίησε για τους πιθανούς κινδύνους του ταλκ. Η εταιρεία ήδη εξετάζει κατά πόσο θα ασκήσει έφεση στην απόφαση για το πρόστιμο των 72 εκατ. δολαρίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.fortunegreece.com/article/ipothesi-johnson/

Ήρθε το τέλος των μετρητών χρημάτων;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να εφαρμόσει πιο αυστηρές πολιτικές για να καταπολεμήσει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι η Ευρώπη έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα να κόψει τις χρηματοδοτικές ροές του Ισλαμικού Κράτους, χτυπώντας τη διακίνηση χαρτονομισμάτων υψηλής αξίας, τα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin και τις προπληρωμένες κάρτες.
Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ευρώπης δηλώνουν ότι το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ κάνει τη ζωή ευκολότερη για τους εγκληματίες.
Σύμφωνα με μια αναφορά της Ιντερπόλ το 2015, το ρευστό εξακολουθεί να παραμένει το καλύτερο εργαλείο για τους τρομοκράτες γιατί είναι ευκολότερο να κυκλοφορήσει στη μαύρη αγορά.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι συνεργάζεται ήδη με την Ιντερπόλ και την ΕΚΤ ούτως ώστε να βρεθούν τρόποι να σταματήσουν τη ροή χρημάτων σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
«Επιθυμούμε να κάνουμε αλλαγές παλαιού τύπου», είπε στο ευρωκοινοβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα ο Μάριο Ντράγκι.
Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία ότι η κεντρική τράπεζα σκέφτεται να καταργήσει το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να θεσπίσει νέους νόμους για να περιορίσει τη χρήση των προπληρωμένων καρτών, ούτως ώστε να μην μπορεί κάποιος ανώνυμα να αποκτήσει τέτοιου είδους ψηφιακό χρήμα.
Μια από τις προτάσεις της είναι να δημιουργήσει μια μαύρη λίστα με χώρες οι οποίες έχουν επιδείξει πλημμελείς πολιτικές για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος. Οι χώρες αυτές θα γίνουν αντικείμενο περαιτέρω ελέγχων για τις τραπεζικές συναλλαγές με το ευρωσύστημα.
Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει η πλουσιότερη τρομοκρατική οργάνωση του κόσμου καθώς διαθέτει κεφάλαια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων εξαιτίας πολλών δραστηριοτήτων, όπως την πώληση πετρελαίου, τη φορολόγηση των κατοίκων στις περιοχές που ελέγχει ή ακόμη και τις απαγωγές ιδιωτών με αντάλλαγμα λύτρα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να εφαρμόσει το νέο σύστημα ελέγχων εντός του έτους ούτως ώστε να βοηθήσει τις χώρες να καταπολεμήσουν την κυκλοφορία μαύρου χρήματος που πιθανότατα καταλήγει στις τσέπες των τρομοκρατών.
http://www.fortunegreece.com/article/pos-i-tromokratia-skotoni-to-chartonomisma-ton-500-evro/