Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους με εισόδημα ως 12.000 Τι προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος

Διάταξη με την οποία θα παρατείνεται, για ένα έτος ακόμη, το δικαίωμα της παροχής πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους με οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, θα φέρει σύντομα το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Λαζαρίδη, για τις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών.
Ο υφυπουργός Εργασίας πρόσθεσε, επίσης, ότι θα ληφθεί μέριμνα και για το σύνολο των ανασφάλιστων με την εφαρμογή άλλων διατάξεων οι οποίες ήδη ισχύουν, ενώ αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό σύστημα, είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να αντιμετωπισθούν δυσλειτουργίες του συστήματος με μεγαλύτερη την εισπραξιμότητα ενώ εκτίμησε στα 6 δισ ευρώ τη "μαύρη τρύπα" από την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.
Συνεχίζοντας ο κ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για ανορθολογισμό στη διαμόρφωση των εισφορών των δικηγόρων των γιατρών και των μηχανικών και σημείωσε την ανάγκη για την εκλογίκευση του συστήματος.
«Δεν μπορεί» είπε «να καταβάλουν την ίδια εισφορά επαγγελματίες με ετήσια έσοδα 5.000 ευρώ και με εκείνους που δηλώνουν έσοδα 500.000 ευρώ».
 Ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε τέλος στην επίθεση που δέχθηκε το δικηγορικό γραφείο της συζύγου του από "αγνώστους κουκουλοφόρους" και απηύθυνε έκκληση για συνεργασία ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα.
http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/252038/plhrhs-iatrofarmakeftikh-perithalpsh-se-anasfalistoy.html

Εξεταστική επιτροπή τώρα και αύριο και κάθε μέρα

Δεν βαρέθηκαν να μιλάνε για σύσταση εξεταστικής επιτροπής;;;; Τι είναι αυτό που τους κάνει να πιστεύουν πως αυτό το όπλο που ονομάζεται δικαιοσύνη υπάρχει στην Χώρα μας ;;;;;
Τι είναι αυτό που τους κάνει να νιώθουν ότι ο λαός πιστεύει σ αυτή την στημένη μπούρδα;;;
Αν θέλουν λοιπόν να κάνουν μια εξεταστική επιτροπή για το χρέος πρέπει να είναι κάπως γενναία για να γίνει πιστευτεί από το λαό.
Ας πούμε λοιπόν μια εξεταστική επιτροπή για χειρισμό σε οικονομικά και θεσμικά ζητήματα περιόδου 1990-2000.
Η Ελλάδα είναι στο γύψο και δυστυχώς δεν υπάρχουν για την ώρα ήρωες . Βασικά μόνο εντολοδόχοι υπάρχουν. Το μόνο που γίνεται με τις εκλογές είναι να υπάρχει λαϊκή εκτόνωση με αλλαγές στις θέσεις (καρέκλες) για να μην τιναχθεί στον αέρα το μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας .. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ...ΘΕΣΜΙΚΟ...

Καλύτερος λοιπόν πρωθυπουργός είναι αυτός που περνάει σκληρά μέτρα στον ελληνικό λαό με λιγότερο πολιτικό κόστος.
Αυτός είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός . Σε τελική ανάλυση οι εκλογές είναι μια δημοσιογραφική γιορτή.

Εξεταστική επιτροπή τώρα και αύριο και κάθε μέρα ΕΤΣΙ και αλλιώς τσάμπα είναι. Ο Αγώνας για την ελευθερία θέλει δουλειά πολύ. Ας τους αφήσουμε να δουλεύουν .

Την προσάρτηση 1.540 στρεμμάτων στη Δυτική Όχθη θέλει το Ισραήλ Η απόφαση προκαλεί νέα ένταση με τους Παλαιστίνιους

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε σήμερα ότι προτίθεται να προσαρτήσει μεγάλο μέρος γεωργικών εκτάσεων στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μια πολιτική απόφαση που προκαλεί νέα ένταση με τους Παλαιστίνιους αλλά και με τους δυτικούς συμμάχους του, τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους, και καταδικάζεται ήδη από τη διεθνή κοινότητα.
Σύμφωνα με τον οργανισμό COGAT του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, αρμόδιο για τον συντονισμό των ισραηλινών δραστηριοτήτων στα Παλαιστινιακά Εδάφη, «η πολιτική απόφαση για την κατάσχεση των γεωργικών γαιών έχει ήδη ληφθεί και είμαστε στο τελικό στάδιο πριν τα εδάφη αυτά κηρυχθούν γη του κράτους» του Ισραήλ.
Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η οικειοποίηση των εδαφών, την είδηση για την οποία μετέδωσε πρώτα το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, αφορά 1.540 στρέμματα στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Ιεριχώ και τον εβραϊκό οικισμό Αλμόγκ, μια περιοχή όπου το Ισραήλ έχει πολλά αγροκτήματα τα οποία χτίστηκαν σε εδάφη όπου οι Παλαιστίνιοι προσδοκούν να ιδρύσουν το δικό τους κράτος.
Η γη, που ήδη καλλιεργείται εν μέρει από εβραίους εποίκους σε μια περιοχή που τελεί υπό πλήρη στρατιωτικό και πολιτικό έλεγχο, βρίσκεται κοντά στο βόρειο άκρο της Νεκράς Θάλασσας. Σήμερα κανένας Παλαιστίνιος δεν ζει εκεί.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ καταδίκασε την κατάσχεση των εδαφών. «Η εποικιστική δράση συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αντιβαίνει τις δημόσιες δηλώσεις της κυβέρνησης του Ισραήλ που υποστηρίζει μια λύση δύο κρατών στη σύγκρουση αυτή», αναφέρει η ανακοίνωση του Μπαν Κι Μουν.

Διπλωματική καταστροφή

Μια τέτοια προσάρτηση, αν όντως γίνει, θα είναι η μεγαλύτερη εδώ και χρόνια στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, δήλωσε η Χάγκιτ Οφράν, εκπρόσωπος της ισραηλινής μη κυβερνητικής οργάνωσης που τάσσεται κατά της εποικιστικής δραστηριότητας «Ειρήνη Τώρα». «Η απόφαση αυτή της ισραηλινής κυβέρνησης συνιστά μια διπλωματική καταστροφή, ένα βήμα προς την καταστροφή της λύσης των δύο κρατών», τόνισε.
Κατά το παρελθόν, το Ισραήλ δικαιολόγησε τέτοιου είδους προσαρτήσεις επικαλούμενο τη νομοθεσία που επιτρέπει την οικειοποίηση παλαιστινιακών εδαφών που έχουν εγκαταλειφθεί από πολύ καιρό.
Το Ισραήλ έχει υπό την κατοχή του τη Δυτική Όχθη από το 1967. Σχεδόν 40.000 ισραηλινοί έποικοι συμβιώνουν σε ένα συγκρουσιακό κλίμα με 2,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους. Η κατάσχεση εδαφών και ευρύτερα η εποικιστική δραστηριότητα, η οποία συνεχίζεται ασταμάτητα με όλες τις ισραηλινές κυβερνήσεις, δεξιές ή αριστερές, καταγγέλλεται από τους Παλαιστίνιους και τη διεθνή κοινότητα ότι υπομονεύει την ίδρυση ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους και δυσχεραίνει την ειρηνευτική διαδικασία.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κατήγγειλαν την κατάσχεση της γης στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, με την Χάναν Ασράουι, ανώτερο στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης να μιλά για παραβίαση του διεθνούς δικαίου. «Το Ισραήλ κλέβει τη γη, ειδικά στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, θέλοντας να την προσαρτήσει. Αυτό θα πρέπει να είναι ένας λόγος για μια πραγματική και αποτελεσματική επέμβαση της διεθνούς κοινότητας για τον τερματισμό μιας τέτοιας κατάφωρης και σοβαρής επίθεσης που καταστρέφει όλες τις πιθανότητες για ειρήνη», δήλωσε.
Ο Σαέμπ Ερεκάτ, γενικός γραμματέας της ΟΑΠ, μετέβη στην περιοχή με δημοσιογράφους και κατηγόρησε το Ισραήλ για κλοπή. «Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι η κλοπή του 92% του νερού, η κλοπή του 92% της γης και το μεγαλύτερο αποικιακό καθεστώς», τόνισε και απέρριψε τη στρατηγική σημασία της κοιλάδας αυτής, την οποία επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Οι ΗΠΑ, των οποίων ο πρεσβευτής Νταν Σαπίρο εξόργισε το Ισραήλ τη Δευτέρα με τις επικρίσεις του για την ισραηλινή πολιτική στη Δυτική Όχθη, δήλωσαν ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετες σε οποιαδήποτε ενέργεια επιταχύνει την εποικιστική δραστηριότητα. «Συνεχίζουμε να ανησυχούμε βαθιά ενώπιον της σημερινής πολιτικής του Ισραήλ σε σχέση με τους εβραϊκούς οικισμούς», δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι.
«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι θεμελιωδώς ασύμβατο με μια λύση δύο κρατών και θέτει υπό αμφισβήτηση, ειλικρινά, τη δέσμευση της ισραηλινής κυβέρνησης για μια λύση δύο κρατών», δήλωσε χθες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ.
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ δήλωσε μέσω Twitter ότι η ανακοίνωση αυτή «μπορεί να υπονομεύσει τα σχέδια για την προώθηση της ειρήνης».
Οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών επανέλαβαν τη Δευτέρα την «κατηγορηματική αντίθεσή τους στην εποικιστική πολιτική του Ισραήλ», τις κατεδαφίσεις παλαιστινιακών δομών -συμπεριλαμβανομένων έργων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση- και τις κατασχέσεις.
Οι Παλαιστίνιοι θέλουν την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους στη Δυτική Όχθη, τη Γάζα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, περιοχές που το Ισραήλ κατέλαβε κατά τον πόλεμο του 1967.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2106213/tin-prosartisi-1-540-stremmaton-sti-ditiki-ochthi-theli-to-israil

Ανοιχτή επιστολή στο καλύτερο βιογραφικό της χώραςΙωάννης Ιωαννίδης Καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας, Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής Πανεπιστημίου Stanford

Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη, αγαπητέ Κυριάκο, ως παλιός συμμαθητής και ασήμαντος απλός πολίτης θέλω δημόσια να σας δώσω συγχαρητήρια και για την εκλογή στην ηγεσία της ΝΔ και γιατί πληροφορήθηκα ότι έχετε το καλύτερο βιογραφικό της χώρας. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Ίσως είμαι στενόμυαλος, αλλά φοβάμαι ότι όλα τα κόμματα βλάπτουν τη Συρία το ίδιο, όπως έγραφε και ο Καβάφης πολύ πριν η Ελλάδα γίνει Συρία.
Το ότι διαθέτετε ένα από τα καλύτερα βιογραφικά της χώρας έγινε αρχικά αντιληπτό στο πανελλήνιο σε προεκλογική συνέντευξή σας σε δημοφιλή τηλεπερσόνα. Ως κακομοίρης επιστήμονας πρέπει να αναγνωρίσω πως πλέον οι πιο πιστευτές πηγές επιστημονικών πληροφοριών είναι πρωτίστως οι τηλεπερσόνες και έπονται σε απόσταση αναπνοής τα παραθρησκευτικά και κοσμικά μέντιουμ. Μετά από αυτή την βιογραφική αποκάλυψη, επικρατήσατε απέναντι σε τρεις τιτάνες του δεξιού πνεύματος. Τώρα ηγείστε ενός κόμματος που, επειδή τιμά την αριστεία και εστιάζει στην παιδεία, έχει εξαποστείλει ως ευρωβουλευτή για να εκπολιτίσει την υπόλοιπη Ευρώπη σε θέματα πολιτισμού και παιδείας τον γίγαντα ποδοσφαιριστή Ζαγοράκη. Τρέμω να αναφέρω τα ονόματα δεκάδων άλλων φωστήρων του κόμματος που έχουν εξαθλιώσει σεμνά και ταπεινά την Ελλάδα επί έτη πολλά. Για να είστε αρχηγός πλέον όλων αυτών, πρέπει να διαθέτετε όχι απλώς ένα από τα καλύτερα, αλλά το καλύτερο βιογραφικό της χώρας - και πάλι λίγο είναι ίσως για να τα βγάλετε πέρα.
Δεν αστειεύομαι- ή, ορθότερα, δεν αστειεύομαι μόνο. Γνωρίζω ότι έχετε σπουδάσει σε εξαιρετικά πανεπιστήμια. Τα ίδια προσόντα (άριστα σε πτυχίο και μεταπτυχιακά σε εξαιρετικά πανεπιστήμια) έχει και μια κοπέλα που προσλάβαμε πέρυσι σαν βοηθό γραμματέα της γραμματέως σε ένα τμήμα που διευθύνω στο Στάνφορντ. Δεν κάνω αυτή τη σύγκριση για να τη μειώσω, η κοπέλα είναι ικανότατη και πανέξυπνη. Απλώς δεν ξεκινάνε όλα τα παιδιά την καριέρα τους από διευθυντής τραπεζικού ομίλου και πάνω.
Γνωρίζετε βέβαια ότι από ακαδημαϊκή άποψη υπάρχουν πάνω από 200 χιλιάδες Έλληνες με μεγαλύτερη απήχηση από εσάς στην επιστημονική βιβλιογραφία, κυρίως νεότεροι, και πολλοί από αυτούς άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι σε πράγματα άσχετα με την επιστήμη τους. Γνωρίζετε επίσης ότι από επαγγελματική άποψη υπάρχουν ακόμα περισσότεροι Έλληνες με άριστες περγαμηνές και μεγαλύτερη εργασιακή εμπειρία από εσάς που όμως είναι άνεργοι ή απελπιστικά χαμηλόμισθοι. Απλώς εσείς τα καταφέρατε και πήγατε μπροστά, και εύγε. Αυτοί ακόμα δυστυχώς ψάχνονται - ελπίζοντας να μη χρειαστεί να ψάχνουν και σκουπιδοντενεκέδες. Σας παρακαλώ, όσο ψηλά κι αν φτάσει το άστρο σας, μην ξεχάσετε όλους αυτούς τους αποτυχημένους που ίσως τελικά θα έπρεπε να έχουν καλύτερη τύχη, αν υπήρχε στοιχειώδης ισοπολιτεία και αξιοκρατία.
Άκουσα την ομιλία στην κοινουβουλευτική ομάδα του κόμματός σας. Γενικά τα είπατε πολύ ωραία, είστε ικανός ρήτορας. Στρωτός λόγος και αρκετά λογικά ή έστω λογικοφανή επιχειρήματα. Ειδικά όταν είπατε ότι τιμάτε την αριστεία, κόντεψα να λιποθυμήσω απ' τη χαρά μου. Όμως γρήγορα συνήλθα, ενθυμούμενος ότι οι κομματικοί σας σύντροφοι κατέχουν εξίσου πολλά από τα πανελλήνια ρεκόρ αναξιοκρατίας και μετριοκρατίας όσο και οι κομματικοί σας αντίπαλοι - με βάση την προσωπική μου εμπειρία από τον ελληνικό πανεπιστημιακό χώρο. Επίσης σας χειροκροτήσανε μεν οι από κάτω, αλλά αυτοί οι καλοί καγαθοί άνθρωποι στα έδρανα δεν μου φάνηκαν και πολύ χαρούμενοι με τη ζωή τους. Πολλές κατεβασμένες φάτσες και πολλή βλεφαρόπτωση με κροκοδειλίσιο βλέμμα διαπίστωσα. Πολλοί βήχανε, και δεν έφταιγε μόνο η χειμερινή έξαρση ιώσεων για τα συγκοπτικά βηχαλάκια.
Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι, όταν είπατε ότι η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και η πολιτική θα το λύσει.
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείτε. Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα: ότι διέθετε και συνεχίζει να διαθέτει τέλειους πολιτικούς. Απλώς δε διαθέτει τίποτε άλλο. Οι πολιτικοί της είναι τόσο τέλειοι και καταλαμβάνουν τόσο χώρο στο κοινωνικό γίγνεσθαι που δεν αφήνουν τίποτε άλλο να ανθίσει. Αν ο τέλειος πολιτικός ορίζεται ως αυτός που μπορεί να πείθει, ο λαός μας παράγει αστείρευτα ταλέντα. Τετριμμένα γνωστό παράδειγμα: χαρισματικός ασύλληπτος ιδεοληπτικός καταστρέφει με εντατικούς ρυθμούς την Ελλάδα επί επτά μήνες, καταπατά ασύστολα όλα όσα είχε υποσχεθεί, δίνει ρεσιτάλ διαχειριστικής ανικανότητας. Έστω κι έναν Έλληνα (πέρα από τα ξαδελφάκια του) να έπειθε να τον ξαναψηφίσει, θα του έβγαζα το καπέλο για μεγαλοφυία στην τέχνη της πειθούς. Κι όμως έπεισε κάπου 2 εκατομμύρια και ξαναεκλέχτηκε πρωθυπουργός. Η απατεωνιά μαγικά μεταμορφώνεται σε χάρισμα.
Άλλο λαμπρό παράδειγμα: αρρενωπό μοντέλο που λανσάρει κομμώσεις γουλί, παρδαλά πουκάμισα και σακάκια με κόκκινη ρίγα πείθει εκατομμύρια Έλληνες και ακόμα περισσότερους ξένους ότι είναι διαπρεπής οικονομολόγος, χωρίς να έχει δημοσιεύσει ποτέ έστω και μια επιστημονική δημοσίευση σε ένα από τα 30 καλύτερα περιοδικά οικονομικών επιστημών. Τον αναφέρω γιατί αυτός ήταν ο προηγούμενος κάτοχος του τίτλου του καλύτερου βιογραφικού της χώρας στα τοπικά καλλιστεία μετριότητας.
Θέλετε κι άλλα παραδείγματα; Δημοσιογράφος που χρειάζεται διερμηνέα για να συνεννοηθεί με αγγλόφωνους επενδυτές ηγείται απτόητος κόμματος που πείθει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ότι εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Άλλη αρχηγός κόμματος, συνταξιούχος από τα σαράντα κάτι, πείθει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ότι στοχεύει στην παραγωγική ανάπτυξη. Άλλος καλός κύριος πείθει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ότι ο Στάλιν ζει. Άλλοι πείθουν τόσους ή και περισσότερους για ακόμα πιο απίθανα πράγματα.
Σίγουρα έχουμε τέλειους πολιτικούς, να το χωνέψουμε αυτό. Μπορούμε όμως να έχουμε και τίποτε άλλο; Υπάρχει κάποια πιθανότητα να αφήσουμε ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενό τους και που δεν έχουν καμία διάθεση, κανένα ταλέντο, καμία κλίση για την πολιτική, το συνδικαλισμό, την κομματική συμμετοχή, τις επιτροπές και τα γραφεία των κομματαρχών, να κάνουν τη δουλειά τους και να προσφέρουν το έργο τους; Υπάρχει περιθώριο για κάποιο έργο, δημιουργία, ποιότητα, καινοτομία εκτός από την πολιτική στη χώρα; Κάτι αντίστοιχο είχα ρωτήσει παλιότερα και τον κ. Τσίπρα σε ένα κείμενό μου και απάντησε σαφέστατα με τις πράξεις του: Όχι. Κάτι τέτοια δυσοίωνα ερωτήματα εξακολουθώ να θέτω, ο απαισιόδοξος. Και εκεί πάνω έρχεστε κι εσείς, κύριε Μητσοτάκη, με το καλύτερο βιογραφικό της χώρας. Κάποιες φορές που σας ακούω, λέω, «Κοίτα, λες αυτός να είναι αληθινός αξιοκράτης επιτέλους, απίστευτο!» Αλλά έπειτα ακούγεται το κοφτό βηχαλάκι, κοιτάω ποιοι σας συντροφεύουν ολόγυρα, και θυμάμαι πάλι περί τίνος πρόκειται.
Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη, αγαπητέ Κυριάκο, εύχομαι καλή επιτυχία, και σε εσάς και σε όλους τους ταλαντούχους Έλληνες πολιτικούς όλων των κομματικών χώρων. Είστε τόσο τέλειοι που, με τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού που πρεσβεύετε και όπως προβλέπει η θεωρία επιβίωσης του καταλληλότερου, έχετε επιτυχημένα εκδιώξει σχεδόν όλους τους υπόλοιπους πολίτες από τη χώρα κυριολεκτικά ή ψυχικά.Να μην ανησυχείτε καθόλου, δεν πρόκειται για γενοκτονία, μια μικρή εθνοκάθαρση είναι μόνο, όπως θα έλεγε και ο αιώνιος φοιτητής υπουργός παιδείας. Κοιτάξτε να μας διαιωνίσετε εσείς οι πολιτικοί τουλάχιστον, μιας κι εμείς οι Έλληνες σβήνουμε. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη χώρα, να την χαίρεστε και να τη νέμεστε, την κερδίσατε με το σπαθί σας, με τα καλύτερα βιογραφικά σας. Είμαι βέβαιος ότι μαζί με εσάς, θα βρούνε δουλειές και οι τηλεπερσόνες, τα παραθρησκευτικά και κοσμικά μέντιουμ, και οι υπάλληλοι τηλεφωνικών κέντρων Siemens για πολιτική διαφήμιση. Ίσως αρκούν αυτά τα μοντέρνα επαγγέλματα για τη χώρα.
Ελπίζω τελικά να σταθείτε συνεπής στις αξίες σας, όποιες κι αν είναι αυτές. Δεν ξέρω όμως αν μπορείτε. Τι να πω, προσπαθήστε. Για παράδειγμα, με βάση το αξιακό σας σύστημα, στις ΗΠΑ μια επιχείρηση που χρωστάει τεράστια ποσά και βλάπτει κραυγαλέα το δημόσιο συμφέρον, δεν αλλάζει απλώς κτίριο headquarters για να πληρώνει λιγότερο ενοίκιο. Κανονικά, θα πρέπει να κηρυχθεί χρεοκοπημένη και οι ηγέτες της να οδηγηθούν σε δίκη και πιθανότατα στη φυλακή. Με βάση αυτές τις αξίες, ένα κόμμα που χρωστάει πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ θα έπρεπε να κηρύξει χρεοκοπία και οι ηγέτες του να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιήσατε καλά ακόμα, αλλά είστε πλέον ο ηγέτης αυτού ακριβώς του κόμματος.
http://www.huffingtonpost.gr/ioannis-ioannidis/-_3663_b_9007016.html

Πάλι δικαιώθηκε ο Πανος Καμμενος. Στη WSJ ο Σοιμπλε επιμένει στο GREXIT λογω προσφυγικου!

Οταν ο Πάνος Καμμένος αποκάλυπτε το καλοκαίρι ότι ένας απο τους λόγους που Σαμαροβενιζέλοι, Αριστερές πλατφόρμες και Σοιμπλε ήθελαν το GREXIT ήταν για να αφήσουν την Ελλάδα μονη της στην προσφυγική Κριση, κατεστραμμένη οικονομικά με χιλιάδες προσφυγες παγιδευμένους στην χώρα. Τοτε κάποιοι έλεγαν ότι ολα ήταν υπερβολες, αλλά και πάλι επιβεβαίωνεται για το σχέδιο Κοκκινη Προβεια που είχαν στρώσει οι Σαμαραβενιζέλοι με τον Σοιμπλε για τον Ελληνικό λαο
Αναφέρεται στο δημοσίευμα, οτι ο κ. Σόιμπλε βλέπει την Ελλάδα ως τον αδύναμο κρίκο όχι μόνο στο πλαίσιο της νομισματικής ένωσης, αλλά και στο μέτωπο της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης.
Όπως τόνισαν πηγές της εφημερίδας στο Βερολίνο, οι μεγάλες πολιτικές πιέσεις που δέχεται η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ λόγω της απόφασής της να ακολουθήσει πολιτική ανοιχτών συνόρων απέναντι στους πρόσφυγες μειώνουν τις δυνατότητές της να συγκρουστεί με τους βουλευτές της για άλλα ζητήματα, όπως η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.
«Οι οδύνες του ευρωπαϊκού πολιτικού κατεστημένου μπορεί να λειτουργήσουν ενάντια στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η κριτική που δέχεται η Άνγκελα Μέρκελ για την πολιτική ανοιχτών θυρών που ακολουθεί στο προσφυγικό την κάνει πιο αδύναμη στο να συγκρουστεί με τους βουλευτές της σε άλλα μη δημοφιλή ζητήματα, όπως η Ελλάδα» αναφέρει το ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτό σημαίνει ότι η καγκελάριος δεν θα μπορεί να ζητήσει από τη Βουλή να υποστηρίξει περαιτέρω δανειακή στήριξη για τη χώρα μας παρά μόνο εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εγκρίνει πλήρως τα μέτρα που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή όμως που ΔΝΤ και Αθήνα φαίνεται να έχουν μεγάλες διαφορές στο Ασφαλιστικό.
Η αποδυνάμωση της Μέρκελ έρχεται τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα «καλοδεχόταν μία νέα συζήτηση για Grexit» μέσα στο 2016 – σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal που γνωρίζουν τις απόψεις του.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Σόιμπλε βλέπει την Ελλάδα ως τον αδύναμο κρίκο όχι μόνο στο πλαίσιο της νομισματικής ένωσης, αλλά και στο μέτωπο της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης.
«Ο πανίσχυρος υπουργός Οικονομικών της Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πιστεύει από παλιά πως οι Έλληνες πολιτικοί δεν μπορούν να μεταρρυθμίσουν την ελληνική οικονομία ώστε να είναι ανταγωνιστική στην Ευρωζώνη. Ο Σόιμπλε βλέπει την Ελλάδα σαν τον αδύναμο κρίκο της Ευρώπης όχι μόνο όσον αφορά το κοινό νόμισμα, αλλά και στο θέμα των συνοριακών ελέγχων για τους πρόσφυγες» τονίζει το δημοσίευμα.
Με δεδομένη την κρισιμότητα της θέσης του ΔΝΤ απέναντι στις ελληνικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, η Αθήνα αρχικά ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς την έξοδο του Ταμείου από το νέο Μνημόνιο, όμως – μετά την άρνηση των Ευρωπαίων να δεχτούν τέτοιο σενάριο – τώρα επιδιώκει μία ταχεία ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.
Αυτό προκύπτει και από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις
«Έτσι, ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που θα έχει στο Νταβός της Ελβετίας, να αποτρέψει μια νέα αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, που θα μπορούσε να αναζωπυρώσει φόβους για το μέλλον της Ευρωζώνης» καταλήγει η εφημερίδα.
http://olympia.gr/2016/01/21/πάλι-δικαιώθηκε-ο-panoskammenos-στη-wsj-ο-σοιμπλε-επι/#more-552406

Νταβός - Σόιμπλε προς Τσίπρα: Είναι η εφαρμογή των συμφωνιών, ηλίθιε!

ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

Σε σκληρό «μπρα-ντε-φερ» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξελίχθηκε η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Νταβός της Ελβετίας, με θέμα το «Μέλλον της Ευρώπης». Με μια απίστευτα προκλητική στάση, καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκάλεσε ούτε λίγο ούτε πολύ «ηλίθιο» τον Έλληνα πρωθυπουργό, κουνώντας αυστηρά το δάχτυλο προς την Ελλάδα.
Ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Β. Σόιμπλε αναφερόμενος στην εφαρμογή των συμφωνιών και ουσιαστικά απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό του είπε: «Είναι η εφαρμογή, ηλίθιε!».
Αν και δεν κατονόμασε ευθέως τον Αλ. Τσίπρα, εντούτοις θεωρείται δεδομένο πως εκείνος ήταν ο τελικός αποδέκτης αυτού του «τοξικού» σχολίου.
Ο Β. Σόιμπλε ήταν καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στον κ. Τσίπρα, μιλώντας, ουσιαστικά για «α λα καρτ αλληλεγγύη». 
«Πιστεύω ότι στην Ευρώπη αλληλεγγύη σημαίνει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε την Ευρώπη δυνατή. Αλλά οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές και να τηρούνται! Αν θέλουμε να κάνουμε την Ευρώπη ισχυρή πρέπει να τηρήσουμε αυτά που έχουν συμφωνηθεί», επισήμανε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, απευθυνόμενος νωρίτερα και πάλι στον Έλληνα πρωθυπουργό.
Τι απάντησε ο Τσίπρας
Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος παρομοίασε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σαν αναμμένο κερί σε δωμάτιο γεμάτο δυναμίτη. 
«Δεν είμαι ούτε εγώ οπαδός της άποψης ότι πρέπει κανείς να επιχειρεί να ανάψει ένα κερί σε ένα δωμάτιο με δυναμίτες αλλά ούτε και να είναι κανείς στο σκοτάδι. Η καλύτερη λύση είναι να βγάλουμε τον δυναμίτη από το δωμάτιο και μετά να ανάψουμε το κερί», είπε ο πρωθυπουργός.

 Ο Σόιμπλε, το σχέδιο Μάρσαλ, το ΔΝΤ και το «καρφί» στη Μέρκελ
Υπεραμυνόμενος της παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε: «Πρώτα απ' όλα θέλω να σας πω για το σχέδιο Μάρσαλ. Δεν το χρειαζόμαστε για την Ευρώπη αλλά για τις χώρες που έχουν καταστραφεί. Γεννήθηκα τη δεκαετία του '40 και δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω την λέξη Σχέδιο Μάρσαλ αλλά χρειάζεται κάτι ανάλογο. Χρειαζόμαστε κοινή δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη. Δεν θέλω να πω ότι χρειαζόμαστε ένα σχέδιο Μάρσαλ, αλλά κάτι σαν αυτό. Έχουμε συνθήκες, έχουμε κάνει συμφωνίες και πρέπει να γίνουν σεβαστές. Αν αυτό γίνει, μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Θα μπορούμε να έχουμε κοινή σταθερά. Πρέπει να αλλάξουμε ακόμη πιο γρήγορα».
Και συνέχισε, αφήνοντας αιχμές κατά τη καγκελαρίου Μέρκελ: «Δεν ήμουν πολύ θετικός να συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα αλλά η Μέρκελ ήθελε και είχε δίκιο. Έτσι είναι πάντα οι ηγέτες έχουν δίκιο και οι ΥΠΟΙΚ δεν έχουν. Τα κοινοβουλια αποφασισαν ότι το ΔΝΤ πρεπει να συμμετεχει και αν αλλαξει αυτό θα είναι τρέλα να τους το ζητήσουμε».
Τσίπρας: Υπό τριπλή κρίση η Ελλάδα
Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για «τριπλή κρίση» στην Ελλάδα. «Στόχος μας να κάνουμε την Ελλάδα μέρος της λύσης. Σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζουμε το θάνατο προσφύγων», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
«Αν θέλουμε να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, πρέπει να συμφωνήσουμε να μοιράσουμε το βάρος. Χρειάζεται ένας αξιόπιστος μηχανισμός για τη μετεγκατάσταση από την Τουρκία των προσφύγων προς όλες τις χώρες της Ε.Ε. και όχι μόνο σε μερικές. Πρέπει να υπάρξει αξιόπιστος μηχανισμός επιστροφών από τα νησιά στις χώρες καταγωγής των προσφύγων. Αυτή είναι η μόνη λύση», πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.
Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του για το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι όχι με υποδείξεις αλλά θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ευρώπη. Να αποφασίσει η Ευρώπη τι θέλει. Να λύσει το πρόβλημα όποιος το έχει στην αυλή του; Η πρωτοφανής προσφυγική κρίση μας αφορά όλους. Η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργεί α λα καρτ».
Όταν ο Σόιμπλε συμφώνησε με τον Τσίπρα...
Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η τοποθέτηση του Β. Σόιμπλε, ο οποίος έσπευσε να συμφωνήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο ότι πρέπει να βρεθεί άμεση λύση.
«Πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς μπορούμε να την ανατρέψουμε. Όπως είπε και ο κ. Τσίπρας είναι λάθος να κάνουμε την Ευρώπη ένα απόρθητο φρούριο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πρόβλημα δικό μας και της Ευρώπης. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε. Σε κάθε συνάντηση των ΥΠΟΙΚ λέω ότι πρέπει να επέμβουμε οικονομικά σε όλες αυτές τις περιοχές που έχουν πρόβλημα και να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Τσίπρας: Η Ελλάδα αντικατοπτρίζει τα προβλήματα ολόκληρης της Ευρώπης
«Να σταματήσει αυτό το καθεστώς της διαρκούς αβεβαιότητας. Η Ελλάδα αντικατοπτρίζει και τα προβλήματα ολόκληρης της Ευρώπης. Για να προχωρήσει πρέπει να αμβλύνει τις μεγάλες ανισότητες με τις χώρες του Βορρά. Κανόνες φορολογικούς, δημοσιονομικούς, το πρόβλημα της ανεργίας. Δεν μπορεί να υπάρχουν χώρες με 25% ανεργία. Χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη και κοινωνική συνοχή», απάντησε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/662684/ntavos-soimple-pros-tsipra-einai-i-efarmogi-ton-symfonion-ilithie#ixzz3xtWRlvyM