Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ «ΕΚΤΕΛΕΙ» ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Αφού έκανε τις βόλτες του σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού (με το αζημίωτο βέβαια και καλά έκανε ο άνθρωπος) και αφού προήδρευσε σε διάφορα οικουμενικά σοσιαλιστικά συνέδρια (με πληρωμένα όλα του τα έξοδα και καλά έκανε ο άνθρωπος), στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, σε μέρες που όλα παίζονται και κρέμονται από μια κλωστή, είπε ο γίγαντας της πολιτικής διανόησης, Γιώργος Παπανδρέου:
- Μωρέ δεν κάνω κι ένα κόμμα να παίζω; Όλο κανό, ταξίδια και βαράκια στο γυμναστήριο, δε λέει. Πάμε λοιπόν...
Και ξεκίνησε. Και τον ακολουθούν κάποιοι «γενναίοι του Μπρανκαλεόνε» όπως ο δυστυχής Σάντσο ακολουθούσε τυφλά τον Δον Κιχώτη στις μάχες του με τους ανεμόμυλους. Μπροστά αυτός και από πίσω του διάφοροι Σαχινίδηδες, Πετσάλνικοι, Πεταλοτήδες, και οι γνωστοί κηπουροί του.
Τώρα, αν αυτή η κίνηση του ΓΑΠ (η δημιουργία δηλαδή ενός άλλου ΠΑΣΟΚ μέσα στο ΠΑΣΟΚ) οδηγεί σε διάσπαση και διάλυση το κόμμα που δημιούργησε ο πατέρας του, ο Ανδρέας το 1974, κυβέρνησε την Ελλάδα 20 χρόνια και αποτελεί μία πολιτική σταθερά στον κεντροαριστερό χώρο, ποσώς απασχολεί το Γιώργο.
Αυτός θέλει το κόμμα του. Και πάμε για άλλα Καστελλόριζα, δημοψηφίσματα, μνημόνια και νέες σφαλιάρες από Μέρκελ και Σόιμπλε.
Το ανήσυχο, όμως, αυτό αγόρι πρέπει να σκεφτεί ότι με την κίνησή του αυτή βάζει σε κίνδυνο ολόκληρο το χώρο του ΠΑΣΟΚ, να μην μπει καν στην προσεχή βουλή.
Γιατί τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του... Το 4,5-5% που έχει τώρα το ΠΑΣΟΚ σαν πολιτική δύναμη, αν του πάρει το 2-2,5% το νέο κόμμα του Παπανδρέου, τότε δεν μπαίνει κανείς τους στη νέα βουλή. Ούτε το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου ούτε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου.
Κανονικός «τερμινέιτορ» ο τύπος. Καταστροφέας των πάντων. Τύφλα να χουν Σβαρτσενέγκερ, Σταλόνε και Τσακ Νόρις μαζί. Άλλο πράγμα ο Γιώργος.
Φυσικά θέλει να πάρει μία πολιτική ρεβάνς. Φυσικά θέλει να γκρεμίσει το Βενιζέλο. Φυσικά θέλει να ξαναμπεί στο πολιτικό κάδρο και να γίνει και αυτός «ρυθμιστής» μετεκλογικά. Γιατί, δηλαδή, πιο μάγκες είναι οι διάφοροι Κουβέληδες, Θεοδωράκηδες, Καμμένοι και λοιποί συγγενείς;
Οπότε, πάρτε ένα κόμμα να 'χετε να πορεύεστε. Και δεν πάει να γίνει ρημαδιό το κίνημα και ο χώρος που εκπροσωπεί.
Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα, να βλέπει τώρα το γιο του να εκτελεί το ΠΑΣΟΚ εν ψυχρώ από ένα γινάτι.


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/kwstas-chardabellas/story/536611/o-papandreoy-ektelei-to-pasok#ixzz3MoMLydv6

Αργό Πετρέλαιο Προθεσμιακά - Feb 15 (CLG5)



Αργό Πετρέλαιο Προθεσμιακά - Feb 15 (CLG5)

56,29 -0,84    (-1,46%)
 12:33:59 - Σε πραγματικό χρόνο CFD. Νόμισμα USD ( Αποποίηση )
Είδος:Εμπόρευμα
Ομάδα:Ενέργεια
Μονάδα:1 Βαρέλι

  • Πρ. Κλείσιμο: 57,12
  •  
  • Άνοιγμα: 56,83
  •  
  • Εύρος ημέρας: 56,16 - 57,15
Συναλλαγή Τώρα
Αργό Πετρέλαιο 56,29 -0,84 (-1,46%)

Επισκόπηση Αργό Πετρέλαιο

 
04:0006:0008:0010:0012:0056,0057,0056,2056,4056,6056,8056,28
Αργό Πετρέλαιο  56,29-0,84(-1,46%)
Τελευταία ενημέρωση: 12:33:59


Πρ. Κλείσιμο57,12
ΜήναςFeb 15
Ελάχιστη Μεταβολή0,01
Άνοιγμα56,83
Συμβολαίου1000 Βαρέλια
Αξία Μεταβολής10
Εύρος ημέρας56,16 - 57,15
Είδος ΡύθμισηςΦυσική
Σύμβολο ΒάσηςCL
52 Εβδομ.53.94 - 107.50
Τελευταία Ημέρα Συναλλαγών16/01/2015
ΜήνεςFGHJKMNQUVXZ

Επιστροφή 1 έτους-42,38%


"Δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε νέο ψυχρό πόλεμο" λέει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Η Ουγγαρία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι με ισχυρισμούς περι διαφθοράς αυξάνουν την επιρροή τους στην Ευρώπη







Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν ισχυρισμούς περί διαφθοράς εναντίον Ούγγρων δημόσιων υπαλλήλων ως «πρωτοσέλιδο» προκειμένου να ενισχύσουν την επιρροή τους στην Ευρώπη εν μέσω της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Τα σχόλια του Όρμπαν έρχονται εν μέσω μιας ευρύτερης επιδείνωσης στις σχέσεις μεταξύ της Ουγγαρίας, σύμμαχος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σχετικά με την –όπως την αντιλαμβάνεται ο Λευκός Οίκος- αυταρχική διακυβέρνηση του πρωθυπουργού της χώρας και τις ιδιαίτερα καλές σχέσεις της Βουδαπέστης με τη Ρωσία.
Τον Οκτώβριο, η Ουάσινγκτον πρόσθεσε στη μαύρη λίστα των ατόμων που δεν μπορούν να εισέλθουν σε αμερικανικό έδαφος 6 Ούγγρους αξιωματούχους λόγω κατηγοριών για διαφθορά.

Ο Όρμπαν δήλωσε την Τρίτη στη δημόσια τηλεόραση ότι έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή στην οποία οι ΗΠΑ όχι μόνο παρεμβαίνουν αλλά συμμετέχουν ενεργά στην εσωτερική πολιτική χωρών της κεντρικής Ευρώπης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτό οφείλεται στις συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας καθώς και τις συνομιλίες για τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής.

«Είναι ευδιάκριτο ότι υπάρχουν δύο ζητήματα όπου είναι εμφανή συμφέροντα: τα αμερικανικά συμφέροντα στην ενεργειακή πολιτική και …στην εμπορική πολιτική», δήλωσε ο Όρμπαν. «Θέλουν να μας σύρουν σε μια κατάσταση που θα είναι επιβλαβής για εμάς. Ένας ψυχρός πόλεμος συναισθημάτων διαμορφώνεται μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας και εμείς δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.
Ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ, Αντρέ Γκούντφρεντ είχε δηλώσει τον Οκτώβριο οπότε και είχε ανακοινωθεί η απαγόρευση, ότι η διαφθορά αποτελεί ένα σύμπτωμα της αποδυνάμωσης των δημοκρατικών θεσμών της Ουγγαρίας την οποία χαρακτήρισε ως μια προειδοποίηση προς τη Βουδαπέστη ώστε να αντιστρέψει τις πολιτικές που, όπως είπε, απειλούν τις δημοκρατικές αξίες.

Ο Όρμπαν δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν να κατασκευάσουν ένα νέο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ουγγαρία, ωστόσο δεν υπεγράφη ποτέ συμφωνία κάτι που ήταν «οδυνηρό» για τις ΗΠΑ.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Όρμπαν κατέληξαν σε μια συμφωνία για την κατασκευή και τη χρηματοδότηση δύο νέων πυρηνικών αντιδραστήρων στο εργοστάσιο Πακς της Ουγγαρίας τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο των στενότερων δεσμών της Βουδαπέστης με τη Μόσχα, γεγονός που έχει ταράξει τους δυτικούς εταίρους.

 

    http://www.e-typos.com/

    ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

    • ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
    1. 1) Ακολουθία του Όρθρου των Χριστουγέννων και Θεία Λειτουργία. Ώρα: 5.00 – 8.30π.μ.
    2. 2) Εις όλους τους Ιερούς Ναούς τελείται β» Θεία Λειτουργία.                    
    Ώρα: 9.00 – 10.30π.μ.