Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Πρώτα το μωρό καθαρίζουμε και μετά την πάνα στα σκουπίδια.


Κάθε φορά που ένα θέμα αφορά την παιδεία την εκπαίδευση γενικότερα ένας κόμπος με πιάνει στο στομάχι. Οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν απεργία στις πανελλήνιες εξετάσεις καταυγάζουν τα Μ.Μ.Ε.. Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που να γνωρίζει γιατί οι εκπαιδευτικοί προχωρούν σε αυτή την διαμαρτυρία.. στην προκειμένη περίπτωση δεν το λέω σαν κατηγορία αφού τουλάχιστον αυτή που έχουν παιδιά που θα δώσουν εξετάσεις αγωνιούν..
Η είδηση όμως είναι απεργία στις πανελλήνιες.. κανένας δεν  άκουσε την λέξη επιστράτευση των καθηγητών.. τι σημαίνει αυτό ότι οι πανελλήνιες θα γίνουν κανονικά.. απλά το σύνταγμα δίνει την δυνατότητα  στο κράτος να καταστείλει μια απεργιακή κινητοποίηση επιστρατεύοντας τους απεργούς .
Το μεγάλο ζήτημα που πονάει χιλιάδες ανθρώπους αυτή την περίοδο είναι χιλιάδες απολύσεις που θα γίνουν στο δημόσιο τομεα .
Δεν θα μπορούσε άραγε το κράτος να εξετάσει τα ζητήματα των εκπαιδευτικών πριν το Πάσχα; ΟΧΙ    γιατί την Κυριακή του Λαζάρου πέρασε με διαδικασίες εξπρές πολυνομοσχέδιο για το φορολογικό.  
Μερίδιο ευθύνης  για την παιδεία  το έχουν οι μαθητές που βλέπουν τη γίνεται στα σχολεία και δεν αντιδρούν.. γιατί οι εκπαιδευτικοί όσο και να αντιδράσουν χαμένοι είναι όπως και η γενιά των παιδιών που θα δώσουν πανελλήνιες..

Το βαρύτερο όμως φταίξιμο το έχουν οι πάσης φύσεως  φιλόσοφοι διανοητές ακαδημαϊκή κοινότητα κ.τ.λ..

Κύριοι και κυρίες μιλάμε για την παιδεία και την παίδευση των νέων ανθρώπων.   

Κι αν τα παιδιά σήμερα έχουν μετατραπεί σε πρόβατα εσείς έχετε ευθύνη δεν λύνεις ένα πρόβλημα κύριε φιλόσοφε γράφοντας ένα βιβλίο για το πρόβλημα της παιδείας  το καλοκαίρι σε απομακρυσμένο νησάκι.. και μάλιστα την στιγμή που ξέρεις ότι το βιβλίο  δεν θα το διαβάσουν νέοι αφού με την αδιαφορία σου εσύ τους αποβλάκωσες..
Η άποψη μου πάντως είναι έχουμε ότι μας αξίζει να έχουμε..
Μου είναι αδιανόητο στην Ελλάδα να αδιαφορούμε για την δικαιοσύνη την παιδεία την κοινωνική ασφάλιση την εργασία και να ασχολούμαστε με τον  ρατσισμό.
Φανταστείτε κύριοι της διανόησης  μια μητέρα που βγάζει την πάνα από το μωρό που είναι γεμάτη σκατα αντί λοιπον να καθαρηση γρήγορα το πισινό του παιδιού της να σκέφτεται πως θα καθαρίσει τα σκατα από την πάνα. Πρώτα το μωρό καθαρίζουμε και μετά την πάνα στα σκουπίδια. 

αντιρατσιστικός νόμος


Στην Ελλάδα θα περάσει από την βουλή  αντιρατσιστικός νόμος . με πιάνει τρόμος με την ιδέα του τι θα περιέχει μέσα. Με πιάνει τρόμος στην ιδέα ότι βουλευτές θα ψηφήσουν χωρίς να τον διαβάσουν. Με πιάνει τρόμος στην ιδέα ότι δεν θα μάθουμε τι περιέχει .
Με μια αστυνομία και γενικότερα ένα υπουργείο δημοσίας τάξεως υπό διάλυση φτιάχνουμε η ψηφίζουμε  αντιρατσιστικό νόμο. Δεν καταλαβαίνω τι θα προσφέρει αφού δεν έχουμε καμιά επαφή πλέον με τους νόμους και την τήρηση του συντάγματος ως χώρα. Σε τη περιπέτεια θα μπούμε με αυτό το νόμο;
Την δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών που θα την βάλουμε ;
Την σκέψη; την άποψη;
Καταργήσαμε από τα πανεπιστήμια την ελεύθερη σκέψη με την μέθοδο της λάσπης και τώρα με την ιδία συνταγή καταργούμε και στην κοινωνία την ελευθερία όχι απλά σκέψης αλλά και βούλησης.
Υπάρχουν κράτη που δεν δέχονται την ύπαρξη του δικαστηρίου της Χάγης υπάρχει ακόμα ο μεγαλύτερος και πραγματικός ρατσιστής το ΝΑΤΟ .
Τι θα προσφέρει στην ζωή του Έλληνα αυτός ο αντιρατσιστικός νόμος που όμοιος του αν πήγαινε προς ψήφιση στην ισραηλινή βουλή θα τον παίρνανε για τρελό;
Η ελληνική κυβέρνηση είναι σε θέση να μας εξήγηση λέξη προς λέξη τον νομό;   
Όχι δεν είναι.. γιατί μετά την κυβέρνηση του ακατονόμαστου που μας έβαλε στο Δ.Ν.Τ και δημιούργησε προηγούμενο στην Ευρώπη όπως τότε με την Γερμανία σοσιαλιστές πράσινοι κυβέρνηση σρεντερ που έφεραν το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη στην ελληνική βουλή απλά ψηφίζουν δεν ρωτάνε δεν φέρουν αντίδραση αντίσταση.
Τελικά είναι ο ρατσισμός το πρόβλημα στην Ελλάδα η μη τήρηση του συντάγματος ;
Ζούμε σε μια χώρα που αν έκφρασης άποψη είσαι ακραίος αν δεν είσαι αρεστός στο σύστημα   στο ποιο ακραίο και από τους εθνικιστές..  τους αριστερούς και μάλιστα τους απροσδιόριστους αυτούς που δεν προσδιορίζονται  που μέσα στους κόλπους έχουν και φασίστες και ναζιστές και δημοκράτες.
Θέλετε να πω και μια σκέψη;  το λεγόμενο αυγό του φιδιού νομίζετε ότι επωάστηκε από ναζιστές ; μην είστε ηλίθιοι επωάστηκε από απροσδιόριστους αριστερούς οπαδούς της παγκοσμιοποίησης.
Αν μια δημοκρατία θέλει να εξαφανίσει το εθνικισμό μπορεί να το κάνει σε μια μέρα με μια προϋπόθεση όμως την τήρηση του συντάγματος.