Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Αποκλειστική Νοσοκόμα 2014

Η νύχτα.. πάντα στην ώρα της! Άλλους τους βρίσκει σε ώρα  ξεκούρασης και για άλλους ξεκινάει η εργασία το μεροκάματο που λένε..  Όλοι μας,όταν ακούμε δουλειά της νύχτας νιώθουμε μια αμηχανία... Τι δουλειά είναι; Νομίζουμε ότι είναι το φαντασμαγορικό η  λάμψη, η λαγνεία, με λίγα λόγια το εύκολο χρήμα η εύκολη ζωή.. ότι δηλαδή προβάλει η τηλεόραση . Νομίζω ότι αν δεν υπήρχε ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος δεν θα μαθαίναμε ποτέ κάποια επαγγέλματα .Ο νους μας εύκολα, αβίαστα πάει στο εύκολο χρήμα που σου δίνει η νύχτα .
Η νύχτα είναι άγρια και οι άνθρωποι που δουλεύουν μέσα σ αυτή πρέπει να είναι άγρια σκυλιά , τουλάχιστον, να δείχνουν.
Υπάρχουν άνθρωποι που η δουλειά τους την νύχτα είναι απόλυτη προσφορά στο συνάνθρωπο.
Ακόμα και αν έχουμε δικούς μας ανθρώπους που δουλεύουν νύχτα δεν μπορούμε να τους καταλάβουμε να τους νιώσουμε .Το ξημέρωμα σπίτι. Ποιος μπορεί να καταλάβει ένα άνθρωπο με πόδια βαριά με σώμα καταπονημένο και κεφάλι βαρύ σαν πέτρα ένα μυαλό χαμένο στο χθες και το σήμερα.
Τα νοσοκομεία έχουμε σκεφτεί την υπηρεσία που προσφέρουν την νύχτα;;ΤΑ δημόσια νοσοκομεία με τους λιγοστούς πλέον νοσηλευτές. Φυσικά υπάρχει και το σκληρότερο όλων, αυτό των αποκλειστικών νοσοκόμων, μέσα από δοκιμασίες και σκληρές υποτιμητικές κριτικές οι άξιοι προσφέρουν υπηρεσίες τρομαχτικών διαστάσεων.
Η πολιτεία πρέπει να σταθεί με σεβασμό στο λειτούργημα  αυτό και να αναλογιστεί την προσφορά του. Είναι υποχρέωση της   να ξεκαθαρίσει τα άσχημα του χώρου και να πριμοδοτήσει τα άριστα .
Πρέπει να αξιολογεί θετικά  τους καλύτερους και να  αποδοκιμάζει τους χειρότερους . Τα ένσημα τους ,την ασφάλιση τους , το συνταξιοδοτικό τους . Η πολιτεία πρέπει να συνεχίσει τους ελέγχους για αυτούς που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να ασκούν....... .Όμως θα πρέπει να βοηθά και αυτούς που θέλουν, είναι χρήσιμοι στο χώρο αλλά δεν μπορούν να  είναι  εντάξει στο ΙΚΑ. Μια σωστή συνεργασία ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-- ΑΣΘΕΝΩΝ--ΙΚΑ μπορεί να δίνει ευκαιρία  σε κάποιους που για πραγματικούς λόγους δεν μπορούν να είναι συνεπής στο ΙΚΑ ενώ κάποτε ήταν.

ΑΥΤΑ.