Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Καταστροφή της Σμύρνης: “Ντρέπομαι που ανήκω στο ανθρώπινο γένος” είπε ο Χόρτον για την βαρβαρότητα των Τούρκων


Σαν χθες το 1922 τα τουρκικά στρατεύματα μπήκαν στη Σμύρνη, κατέσφαξαν και πέταξαν στη θάλασσα ανθρώπους, μαζί και τη μακραίωνη ιστορία της Ιωνίας. Η τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής στο απόγειό της, με συνεργούς στο έγκλημα «ημέτερους» και «συμμάχους». Γράφει ο Απόστρατος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Χρήστος Γιανταμίδης.

Η συγκέντρωση των ελληνικών δυνάμεων στα λιμάνια της Πανόρμου, της Κιζίκου, και στη χερσόνησο της Ερυθραίας, έτοιμων να επιβιβαστούν στα πλοία και να αναχωρήσουν για την Ελλάδα, έφερε πανικό στον άμαχο ελληνικό πληθυσμό ο οποίος συνέρρεε απροστάτευτος προς τη Σμύρνη για να σωθεί, μη γνωρίζοντας ότι η Σμύρνη θα ήταν ο τόπος της τελευταίας τραγωδίας για δεκάδες χιλιάδες από αυτούς.

Όλα προδιαγράφονταν δυσοίωνα για τους Έλληνες κατοίκους της Μ. Ασίας. Ο Ελληνικός Στρατός, που σ’ αυτόν στήριζαν τη σωτηρία τους, τους εγκατέλειψε, τους άφησε στα δόντια του γκρίζου λύκου, καθώς η τότε κυβέρνηση των Αθηνών με τον υπ’ αριθμόν 2870 νόμο της που εκδόθηκε την 28η Ιουλίου 1922 απαγόρευε την έξοδο του ελληνικού πληθυσμού από τη Σμύρνη, και σε περίπτωση σύλληψης πλοίων που θα μετέφεραν προσφυγικό πληθυσμό, οι ποινές που θα επιβάλλονταν στους παραβάτες θα ήταν αυστηρές – χρηματικές και πειθαρχικές. Συνεπώς, θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να τους προστατέψει ως όφειλε, οχυρώνοντας τη Σμύρνη, καθώς χρόνος και μέσα υπήρχαν, ενώ συγχρόνως θα μπορούσαν οι ελληνικές δυνάμεις να οχυρώσουν την Πόλη, δίδοντας έτσι τον απαιτούμενο χρόνο στους πανικόβλητους κατοίκους της να μεταφερθούν στα ελληνικά νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Αντ’ αυτού αφέθηκαν στη σφαγή, στην ατίμωση και την αιχμαλωσία.

Ο ρόλος του Στεργιάδη – «Παράφρονα» τον αποκαλούσε ο Χρυσόστομος Σμύρνης
Για τη σφαγή, την ατίμωση και την αιχμαλωσία δεκάδων χιλιάδων άμαχου πληθυσμού της Σμύρνης, πέραν των άλλων που φέρουν ακέραια την ευθύνη, μεγάλη ευθύνη φέρει και ο ύπατος αρμοστής στην Σμύρνη, Αριστείδης Στεργιάδης, για τον οποίο ο καθηγητής πολιτικών επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Άλκης Ρήγος γράφει: «ο ύπατος αρμοστής, δηλαδή ο Έλληνας υπουργός της Ιωνίας, Αριστείδης Στεργιάδης, αφού μετέφερε στο αγγλικό αντιτορπιλικό “Iron Duce” και την τελευταία καρέκλα του σπιτιού του αναχωρεί υπό την προστασία βρετανικού αγήματος, που άνοιξε βίαια δρόμο ανάμεσα στο έξαλλο πλήθος των Σμυρνιών που τον καταριότανε, για τη Ρουμανία και από εκεί για τη Νίκαια της Γαλλίας όπου έζησε μισθοδοτούμενος από την Intelligent Service μέχρι και το θάνατό του, την περίοδο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου».

Ο μοιραίος αυτός άνθρωπος, που επιλέχθηκε προσωπικά από τον Ελευθέριο Βενιζέλο αλλά έμεινε στο πόστο του και μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 1920, μόνος αυτός ακλόνητος από όλο τον βενιζελικό κόσμο, είχε πράγματι εκπληρώσει στο ακέραιο την αποστολή του. Εμπόδισε συνειδητά κάθε προσπάθεια των Ελλήνων της Μικράς Ασίας να οργανωθούν οι ίδιοι αμυντικά. Τους έκρυψε μέχρι τέλους την αλήθεια. Αρνήθηκε να τους δώσει όπλα. Και ακόμη περισσότερο, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μην φύγουν έγκαιρα από τη Σμύρνη, λέγοντας με τον κυνισμό που τον διέκρινε απερίφραστα στον νεαρό Γεώργιο Παπανδρέου: «καλύτερα να μείνουν εδώ να τους σφάξει ο Κεμάλ, γιατί αν πάνε στην Αθήνα θα ανατρέψουν τα πάντα».

Γεννώνται πολλά ερωτήματα γύρω από τον μοιραίο αυτόν αρμοστή: ποιος ήταν ο σκοτεινός ρόλος του, ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούσε, γιατί δεν κλήθηκε για να λογοδοτήσει για τις πράξεις του.
Ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος σε επιστολή του προς τον αυτοεξόριστο Ελευθέριο Βενιζέλο γράφει για τον Αριστείδη Στεργιάδη: «…πρώτον διότι αποστείλατε στην Μικρά Ασία ως ύπατον αρμοστή έναν τούτο αυτό παράφρονα και εγωιστήν φλύαρον απερροφημένον εν τω αυτοθαυμασμώ και καταφρονούντα και υβρίζοντα και δέροντα και εξορίζοντα και φυλακίζοντα όλα τα υγιή και σώφρονα στοιχεία του τόπου διότι εν τω φρενοκομείω του βεβαίως δεν είχον τόπον, και εις το τέλος αποδώσαντα αυτούς τους αγλαούς καρπούς της τελείας του Μικρασιατικού λαού καταστροφής, τους οποίους νυν θερίζομεν…».

Το μαρτύριο του Χρυσοστόμου Σμύρνης
Στις 9 Σεπτεμβρίου 1922 τα τουρκικά στρατεύματα μπήκαν στη Σμύρνη όπου άρχισε η μεγάλη εκδίκηση και σφαγή του άμαχου ελληνικού πληθυσμού που συγκεντρώθηκε στην προκυμαία της για να σωθεί, μάταια όμως. Ο Νουρεντίν Πασάς συνέλαβε τη Δημογεροντία και τον Μητροπολίτη της Σμύρνης Χρυσόστομο, τους παρέδωσε στα λυσσασμένα από μίσος χέρια των Ατάκτων (Τσέτες) οι οποίοι τους θανάτωσαν αφού προηγουμένως τους βασάνισαν φρικτά. Για τον μητροπολίτη Χρυσόστομο Καλαφάτη, ο Ρενέ Πυώ γράφει: «τον έσυραν από το Διοικητήριο έως την τουρκική αγορά και στις συνοικίες των δυο τσεσμέδων, και από εκεί τον έφεραν αιμόφυρτο στην πλατεία Τιρκλίκ. Τα ράσα του σκισμένα, τα γένια ξεριζωμένα, τα μάτια βγαλμένα. Η δεσποτική ράβδος του λάφυρο του όχλου, ό,τι απέμεινε από το σώμα του το κρέμασαν στην πλατεία». Και όλα αυτά συνέβαιναν με την ανοχή και την απάνθρωπη αδιαφορία των χριστιανών πρώην συμμάχων μας.
«Οι σκοτωμοί εκτελούνται με σύστημα» γράφουν οι Times

Οι δολοφονίες και οι λεηλασίες κράτησαν αρκετές ημέρες, όπου τα θύματα υπολογίζονται σε δεκάδες χιλιάδες και ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων ανδρών ηλικίας 17-45 ετών αιχμαλωτίσθηκε και στάλθηκε στα περιβόητα τάγματα εργασίας (τα αμελέτ ταμπουρού) στα βάθη της Μ. Ασίας, όπου κατά το πλείστον εξοντώθηκαν από τις κακουχίες, πείνα, επιδημίες κτλ. Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι «ο αριθμός των θυμάτων οπωσδήποτε υπερβαίνει τις εκατό χιλιάδες». Ο ανταποκριτής των Times του Λονδίνου μεταδίδει «οι σκοτωμοί εκτελούνται με σύστημα. Με τη συνδρομή ατάκτων, στρατιώτες του τακτικού τουρκικού στρατού συλλαμβάνουν στους δρόμους ανθρώπους που φαίνονται εύποροι και, αφού τους γδύσουν, τους σκοτώνουν κατά ομάδες.

Πολλοί χριστιανοί είχαν καταφύγει σε εκκλησίες, αλλά κάηκαν μέσα στα κτίρια που πυρπολήθηκαν». Σύμφωνα με τον υπολογισμό του Αμερικανού προξένου στην Σμύρνη, Τζορτζ Χόρτον, οι Έλληνες που σφαγιάσθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια των γεγονότων ανέρχονται σε ένα εκατομμύριο. Για τις σφαγές στη Σμύρνη, ο Γάλλος συγγραφέας Εντουάρ Ντριό γράφει: «χιλιάδες από δυστυχείς υπάρξεις σωρευμένες κατά μήκος της προκυμαίας ρίχτηκαν στη θάλασσα. Σε μεγάλο μήκος του λιμανιού, εκατοντάδες πτώματα είχαν γεμίσει τη θάλασσα ώστε να μπορεί κανείς να βαδίσει πάνω σε αυτά. Τους επιπλέοντες αποτελείωναν οι Τούρκοι με σπαθιά και ξύλα. Αναρίθμητες υπάρξεις, προπαντός γυναίκες, παιδιά και γέροντες, εσφάγησαν μέσα σε αίσχιστες θηριωδίες».

Σπαραχτικός ο θρήνος για τον Ελληνισμό, θύμα του σπαθιού των βαρβάρων
Για την Καταστροφή της Σμύρνης, ο Οκτάβιος Μερλιέ γράφει: «άκουσα τον πιο σπαραχτικό θρήνο για τον Ελληνισμό που είχε δολοφονηθεί, για την προδοσία των μεγάλων δυνάμεων, για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων που είχαν σκοτωθεί, κρεμαστεί, πολλοί μάλιστα είχαν ενταφιαστεί ζωντανοί, για τις κατεστραμμένες πολιτείες, για το σβήσιμο μέσα στο αίμα Πολιτισμού τριών χιλιάδων ετών, για το απέραντο Βυζαντινό κράτος, που υπήρξε για αιώνες πιο ευρωπαϊκό από τα κράτη της Ευρώπης, και μονοκοντυλιάς είχε εξαφανιστεί κάθε ανάμνησή του από το χάρτη της υφηλίου…».

Ο γνωστός καρδινάλιος Νιούμαν με χαρακτηριστικό τρόπο γράφει για τους Τούρκους: «Η βάρβαρη δύναμη, που για αιώνες κάθεται στην καρδιά του Παλαιού Κόσμου, έχει κάτω από την κτηνώδη πυγμή της τις πιο διάσημες χώρες της κλασικής και θρησκευτικής αρχαιότητας καθώς και πολλές από τις πιο παραγωγικές και πιο όμορφες περιοχές της γης. Χωρίς να έχει δική της ιστορία, έχει κληρονομήσει τα ιστορικά ονόματα της Κωνσταντινούπολης, της Νίκαιας, της Νικομήδειας, της Καισάρειας, των Ιεροσολύμων, της Δαμασκού, της Νινευή και της Βαβυλώνας, της Μέκκας και της Βαγδάτης, της Αντιόχειας και της Αλεξάνδρειας, παίρνοντας έτσι στην κατοχή της, χωρίς επίγνωση, το ήμισυ της παγκόσμιας ιστορίας».

Η γνωστή σε όλους μας Φιλιώ Χαϊδεμένου, που έζησε την Καταστροφή, θυμάται: «βάλανε φωτιά στη Σμύρνη – Σφαγή! Σφαγή! Παναγιά βοήθα! Σώστε μας! Προφτάστε! Τούρκοι, Τσέτες. Μας σφάζουνε. Έλεος! Αχ, γκρέμισε ο κόσμος μας! Γκρέμισε η Σμύρνη μας! Γκρέμισε η ζωή μας! Έτσι η Σμύρνη καταστράφηκε και οι Έλληνες σφάχτηκαν από τους Τούρκους με την ανοχή των μεγάλων δυνάμεων της Αντάντ, των συμμάχων της Ελλάδας […] και οι προστάτες μας με κινηματογραφικές μηχανές απαθανάτιζαν τις στιγμές του εξολοθρεμού μας. Μια κανονιά. Μια μόνο κανονιά έφτανε για να σωθούμε. Και η κανονιά δεν ρίχτηκε και η εντολή δεν δόθηκε…».

«Ουδετερότης», το προπέτασμα καπνού της απραξίας του συνεργού
Μα πώς ήταν δυνατόν να δοθεί η εντολή, όταν οι εντολές των πρώην συμμαχικών κυβερνήσεων ήταν ρητές: Καμιά ενέργεια που θα ενοχλούσε τους Τούρκους. Αυστηρά ουδετερότης. Ο Πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη γράφει: «Και όμως θα αρκούσε μια οβίδα στο βρόντο, πάνω από την τουρκική συνοικία, για να συγκρατηθεί η θηριωδία των Τούρκων». Τόσο μεγάλα ήταν τα συμφέροντά τους, που μπούκωσαν τα κανόνια των πλοίων και άφησαν τον άμαχο πληθυσμό, και κατά τις δικές τους πάντα μαρτυρίες, στη σφαγή, στους βιασμούς και σε κάθε είδους φρικαλεότητες, στο θάνατο ή τον πνιγμό στη θάλασσα της Σμύρνης. Αυτός ήταν ο ανθρώπινος πολιτισμός τους, αυτή ήταν η χριστιανική τους συμπαράσταση σε χριστιανικό λαό που σφαγιαζόταν στην παραλία της Σμύρνης, και μάλιστα κάτω από τα ψυχρά και αδιάφορα βλέμματά τους. Η μη παροχή βοήθειας από τον συμμαχικό στόλο που ήταν αγκυροβολημένος στο λιμάνι της Σμύρνης στον άμαχο Μικρασιατικό Ελληνισμό που συγκεντρώθηκε στην παραλία της για να σωθεί από τη σφαγή, την ατίμωση και την αιχμαλωσία, είναι ενέργεια που χαρακτηρίζεται ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Η διήγηση του Χόρτον: «Ντρέπομαι που ανήκω στο ανθρώπινο είδος»
Ο Πρόξενος των ΗΠΑ στην Σμύρνη Τζορτζ Χόρτον, για τη θηριωδία και τις φρικαλεότητες των Τούρκων κατά του άμαχου και απροστάτευτου λαού στην παραλία της Σμύρνης είπε: «Στην καταστροφή της Σμύρνης υπάρχει, όμως, ένα χαρακτηριστικό το οποίο δεν έχει προηγούμενο ούτε στην περίπτωση της Καρχηδόνας. Εκεί δεν υπήρχε στόλος χριστιανικών πολεμικών πλοίων που να παρατηρεί μια σφαγή για την οποία υπεύθυνες ήταν οι κυβερνήσεις τους. Στην Καρχηδόνα δεν υπήρχαν αμερικανικά αντιτορπιλικά. Οι Τούρκοι ήταν ελεύθεροι να κορέσουν το φυλετικό και το θρησκευτικό τους πάθος για σφαγή, βιασμό και πλιάτσικο σε απόσταση βολής λίθου από τα συμμαχικά και αμερικανικά πολεμικά πλοία. Η ουδετερότητα που είχαν επιδείξει οι Σύμμαχοι μέχρι την πυρπόληση της Σμύρνης τούς είχε δημιουργήσει την πεποίθηση ότι κανείς δεν επρόκειτο να επέμβει στο καταστροφικό έργο τους… Ντρέπομαι που ανήκω στο ανθρώπινο αυτό γένος».

Ευτυχώς η ανθρώπινη μεγαλοψυχία και αξιοπρέπεια βρέθηκε στα κατώτερα πληρώματα, σε ναύτες και στρατιώτες, που με δική τους πρωτοβουλία συνέδραμαν στο έργο του μεγάλου ανθρωπιστή, προξένου των ΗΠΑ στην Σμύρνη Τζόρτζ Χόρτον για τη διάσωση, την επιβίβαση του άμαχου πληθυσμού στα πλοία και τη μεταφορά τους στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί και η μεγάλη βοήθεια που προσέφερε ο Αμερικανός Μεθοδιστής Άσα Τζένινγκς, που με δική του πρωτοβουλία διαπραγματεύτηκε με την ελληνική κυβέρνηση, τους Αμερικανούς και Τούρκους, και έσωσε χιλιάδες πρόσφυγες.

Η Διδώ Σωτηρίου στο βιβλίο της Ματωμένα χώματα τελειώνει με τη φράση: «ανάθεμα στους υπεύθυνους».
Η κάθοδος του Ελληνισμού προς τον Άδη
Λίγες μέρες πριν από την είσοδο των τουρκικών στρατευμάτων στη Σμύρνη, ο Μητροπολίτης της Χρυσόστομος προείδε τον βέβαιο πλέον θάνατό του και το κακό που θα ακολουθούσε, και έστειλε την τελευταία του επιστολή προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο, όπου έγραφε: «Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας, το Ελληνικό Κράτος αλλά και σύμπαν το Ελληνικό Έθνος κατεβαίνει πλέον εις τον Άδην, από τον οποίον καμία πλέον δύναμη δεν θα δυνηθεί να το αναβιβάσει και να το σώσει. Της αφαντάστου ταύτης καταστροφής βεβαίως αίτιοι είναι οι πολιτικοί και προσωπικοί σας εχθροί, πλην και υμείς φέρετε μέγιστον της ευθύνης βάρος», και ενώ θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του αν δεχόταν την πρόταση του Γάλλου προξένου να τον φυγαδεύσει από τη Σμύρνη, ο Άγιος αυτός Μητροπολίτης προτίμησε να παραμείνει με το ποίμνιό του και να θυσιαστεί μαζί του.

Στις 26 Φεβρουαρίου του 156 μ.Χ., τον πολιούχο Άγιο της Σμύρνης Πολύκαρπο τον έκαψαν ζωντανό στο αρχαίο στάδιο της πόλης. Στις 9 Σεπτεμβρίου του 1922, o Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος κατατεμαχίστηκε από τον τουρκικό όχλο του Νουρεντίν πασά στην προκυμαία της Σμύρνης. Με τον ηρωικό θάνατο του Άγιου Μητροπολίτου της αξέχαστης Σμύρνης, σταμάτησαν να χτυπούν και οι καμπάνες της Αγίας Φωτεινής.

Το άρθρο αυτό είναι ένα μνημόσυνο, ένας φόρος τιμής στους Έλληνες της Σμύρνης που εξοντώθηκαν με τον πιο βάρβαρο τρόπο από την τουρκική θηριωδία.
Στο πλαίσιο της συμφιλίωσης των λαών συγχωρούμε αλλά δεν ξεχνούμε, γιατί όποιος ξεχνάει την ιστορία του δεν έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον, γιατί ως Έλληνες δεν μνησικακούμε, αλλά οφείλουμε, οφείλουμε να θυμόμαστε, αλλά και να διδασκόμαστε από την ιστορία μας, την αληθινή ιστορία, γιατί μόνο η πραγματική ιστορία διδάσκει τους λαούς και τους προστατεύει από ενδεχόμενες συμφορές. Γιατί η ιστορία είναι σαν τον καθρέπτη του αυτοκινήτου, κοιτάμε πίσω για να πάμε μπροστά.

Εάν η ανθρωπότητα είχε διδαχθεί και είχε λάβει τα απαραίτητα και δραστικά μέτρα μετά τη γενοκτονία των Αρμενίων δεν θα υπήρχε η σφαγή της Σμύρνης, δεν θα ακολουθούσε η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ούτε και η γενοκτονία των Εβραίων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τους Γερμανούς.

Το άρθρο μου αυτό δεν έχει αντιτουρκικό χαρακτήρα, αντιτουρκικές ήταν εκείνες οι πράξεις εις βάρος των μειονοτήτων που έπραξαν οι Τούρκοι της εποχής εκείνης, και όπως ακριβώς γράφει ο γνωστός σε όλους μας Δ. Ψαθάς στον πρόλογο του βιβλίου του Η γη του Πόντου, που απεικονίζει την πραγματικότητα: «Δεν έχει αντιτουρκικό χαρακτήρα το βιβλίο τούτο. Αντιτουρκικό χαρακτήρα έχουν τα ίδια τα γεγονότα, που δείχνουν τους Τούρκους έτσι όπως ήσαν και όπως έδρασαν τα χρόνια εκείνα. Ούτε επιτρέπεται να θυσιάζουμε την ιστορική αλήθεια σε καμιά σκοπιμότητα, όπως, δυστυχώς, καθιερώθηκε να γίνεται από τον καιρό που χαράχτηκε η λεγόμενη ελληνοτουρκική φιλία. Η άστοχη τακτική της αποσιώπησης των γεγονότων της ιστορίας, ήταν ίσως κι ένας από τους λόγους που τόσο άσκημα πορεύτηκε η “φιλία” με τους Τούρκους».

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Caroline Finkel, Οθωμανική Αυτοκρατορία 1300-1923, εκδ. Διόπτρα 2007.
George Horton, The blight of Asia (ελλ. έκδ.: Η μάστιγα της Ασίας, εκδ. Βιβλιοπωλείον της Εστίας).
Τάσος Βουρνάς, Ιστορία της νεώτερης και σύγχρονης Ελλάδας, τόμ. β΄, εκδ. Πατάκης.
Διδώ Σωτηρίου, Ματωμένα χώματα, εκδ. Κέδρος.
Βασίλης Ι. Τζανάκαρης, Δακρυσμένη Μικρασία, εκδ. Μεταίχμιο.
Δημήτρης Ψαθάς, Η γη του Πόντου, εκδ. Μαρία Δ. Ψαθά.
«Σμύρνη, Μικρασία, η ακμή, η εκστρατεία, η καταστροφή», εφ. Ελευθεροτυπία.
Πηγή: http://www.pontos-news.gr/permalink/23630.html
http://www.hellinon.net/parallila/?p=1494

Ο ιός Ζίκα, μια απειλή για τα βρέφη στη Λατινική Αμερική Ένα απλό τσίμπημα κουνουπιού και μερικούς μήνες αργότερα, ένα μωρό γεννιέται με ασυνήθιστα μικρό κρανίο

Ένα απλό τσίμπημα κουνουπιού και μερικούς μήνες αργότερα, ένα μωρό γεννιέται με ασυνήθιστα μικρό κρανίο: στη Λατινική Αμερική, ο ιός Ζίκα αρχίζει να σπείρει τον πανικό, με ήδη χιλιάδες βρέφη να έχουν προσβληθεί.
Πριν από τρεις μήνες, όταν οι πρώτες πληροφορίες για τη σχέση μεταξύ του ιού αυτού και της μικροκεφαλίας, μιας σπάνιας εκ γενετής ανωμαλίας, είδαν το φως της δημοσιότητας στη Βραζιλία, η Ζασίντα Σίλβα Γκόες μόλις μάθαινε ότι περιμένει το τρίτο της παιδί.
"Φοβάμαι πολύ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 39χρονη γυναίκα, οικιακή βοηθός στο Σάο Πάολο, που δεν ξέρει πώς να προστατευτεί από το κουνούπι τίγρη, φορέα του ιού. "Μέχρι στιγμής δεν χρησιμοποιώ αντικουνουπικά γιατί ο γιατρός δεν μου είπε τίποτε, δεν μου μίλησε για τον ιό Ζίκα. Όσο δεν μου λέει τί να κάνω, δεν μπορώ να αποφασίσω τίποτε από μόνη μου γιατί αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο για το μωρό", πρόσθεσε.
Λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης των αντικουνουπικών προϊόντων, οι τιμές τους αυξήθηκαν κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες στη Βραζιλία.
Στην περιοχή, οι φόβοι απέναντι στον ιό οδήγησαν στον ψεκασμό του μεγαλύτερου κοιμητηρίου της Λίμας αλλά και σε πρωτοφανείς συστάσεις από τις κυβερνήσεις της Κολομβίας και του Ελ Σαλβαδόρ: "Μην αποφασίζετε μια εγκυμοσύνη", τονίζουν.
Η ίδια η λοίμωξη μοιάζει ακίνδυνη: μη μεταδοτική, εκδηλώνεται με συμπτώματα γρίπης (πυρετό, πονοκεφάλους, μυαλγίες) και δερματικά εξανθήματα, τρεις με δώδεκα ημέρες μετά το τσίμπημα από το κουνούπι. Στο 80% των κρουσμάτων, η ασθένεια, η οποία σπάνια αποδεικνύεται θανατηφόρα, περνά απαρατήρητη.
Βραζιλία, η πλέον πληγείσα χώρα
Ο κίνδυνος απειλεί τις εγκύους και το μωρό τους. Έπειτα από μήνες εικασιών, βραζιλιάνοι επιστήμονες επιβεβαίωσαν αυτή την εβδομάδα ότι ο ιός μεταδίδεται από τη μητέρα στο παιδί μέσω του πλακούντα.
Ο ιός Ζίκα, που έφθασε πέρυσι στην αμερικανική ήπειρο, μεταδόθηκε πολύ γρήγορα στην περιοχή όπου το κουνούπι τίγρης, που μεταδίδει επίσης τον ιό του δάγγειου πυρετού και τον ιό τσικουνγκούνια, είναι πανταχού παρών, δηλώνει ο Σιλβέν Αλντιγιερί, επικεφαλής του τμήματος μεταδοτικών νόσων του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (OPS).
Σύμφωνα με τον OPS, 18 χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής επιβεβαίωσαν την παρουσία του ιού στο έδαφός τους. Η Βραζιλία είναι η πλέον πληγείσα, η οποία δεν ανακοινώνει τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί αλλά μόνο τα κρούσματα μικροκεφαλίας που ίσως οφείλονται στον ιό.
Καθώς περιέργως, όσο ο ιός εξαπλωνόταν, τα κρούσματα μικροκεφαλίας αυξάνονταν: επί του παρόντος ουδεμία επιστημονική απόδειξη υπάρχει για σχέση μεταξύ των δύο, αλλά οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον αριθμό των ύποπτων κρουσμάτων αυτής της εκ γενετής δυσμορφίας, που βλάπτει τη διανοητική ανάπτυξη.
Στη Βραζιλία υπάρχουν σχεδόν 3.900 κρούσματα έναντι 1.248 τον περασμένο Νοέμβριο και μόνο 147 καθ'όλη τη διάρκεια του 2014.
Ο ιός πλήττει την Κολομβία, με 13.500 άτομα να έχουν προσβληθεί (και περίπου εκατό κρούσματα μικροκεφαλίας), το Σαλβαδόρ (5.561 ασθενείς) και την Ονδούρα (608). Δεκάδες κρούσματα καταγράφηκαν στις άλλες χώρες. Οι επιστήμονες εξετάζουν επίσης πιθανή σχέση μεταξύ του ιού Ζίκα και του συνδρόμου Guillain-Barré, που προκαλεί παραλυσία η οποία μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη.
Αντενδείκνυνται ταξίδια και εγκυμοσύνες
Η ανησυχία υπάρχει στις ΗΠΑ, οι οποίες συνιστούν στις εγκύους να αποφεύγουν ταξίδια σε 18 χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Μια κακή είδηση... για τον τουριστικό τομέα, δύο εβδομάδες πριν από το καρναβάλι και μερικούς μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, χώρας που είναι σε ύφεση και υπολογίζει στη μαζική άφιξη επισκεπτών για να ενισχύσει τα έσοδά της.
Στο Παρίσι, η Εμιλί Γκολντμάν επίλεξε, προληπτικά, να ακυρώσει το ταξίδι της στη Μπαχία, στη βορειοανατολική Βραζιλία. Το πρώτο της παιδί θα γεννηθεί τον Απρίλιο. "Στη Γαλλία δεν μιλούν για τον ιό Ζίκα", αναφέρει η 33χρονη γυναίκα.
"Ωστόσο άρχισα να μιλώ με κάποιους γιατρούς για να μάθω τις συνέπειες και συνειδητοποίησα ότι για μια εβδομάδα διακοπών δεν αξίζει να ριψοκινδυνεύσω τόσο πολύ".
Αν η κολομβιανή κυβέρνηση συστήνει να αποφευχθεί οποιαδήποτε εγκυμοσύνη μέσα στο επόμενο εξάμηνο, θέλει ωστόσο να δείχνει καθησυχαστική. "Η σχέση ανάμεσα στη μικροκεφαλία, το σύνδρομο Guillain-Barré και τον ιό Ζίκα δεν είναι παρά μια υποψία και όχι μια βεβαιότητα, δεν υπάρχουν εκτενείς μελέτες επ΄αυτού", εξήγησε ο υπουργός Υγείας Φερνάντο Ρουίς. Ωστόσο η χώρα προβλέπει ήδη ότι θα υπάρξουν περισσότερα από 600.000 κρούσματα του ιού το 2016.

http://www.news.gr/ygeia/ta-nea-ths-ygeias/article/252209/o-ios-zika-mia-apeilh-gia-ta-vrefh-sth-latinikh.html

Ο Κοτζιάς θέλει ο έλεγχος των μεταναστών να γίνεται στην Τουρκία Κριτική Κοτζιά σε όσους θέλουν την Ελλάδα εκτός Σένγκεν και... βέτο στις κοινές περιπολίες με Τουρκία

Ο Κοτζιάς θέλει ο έλεγχος των μεταναστών να γίνεται στην Τουρκία

Οι διμερείς σχέσεις, το προσφυγικό ζήτημα, οι διάφορες περιοχές κρίσεων, αλλά και το Κυπριακό, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά το δείπνο εργασίας που παρέθεσε χθες το βράδυ στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο Γερμανός ομόλογός του, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Ο κ. Κοτζιάς απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο κοινών περιπολιών ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής, πρότεινε να αναλάβει η Frontex την επανεισδοχή όσων μεταναστών δεν δικαιούνται άσυλο στην Τουρκία, μετά την ταυτοποίησή τους στην Ελλάδα και καταδίκασε τις εισηγήσεις για αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Σένγκεν.
Κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο Βρυξέλλες και Βερολίνο εξετάζουν πρόταση της Σλοβενίας για ενίσχυση της φύλαξης στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι ουδέποτε έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα από τη γερμανική πλευρά και τόνισε ότι «η πολιτική του υπουργείου Εξωτερικών είναι να αποτρέψει τυχόν λάθος σκέψεις να μετουσιωθούν σε πολιτικές προτάσεις». Πρόσθεσε δε ότι «αυτά τα σχέδια δεν έχουν κατανοήσει πώς λειτουργεί η Σένγκεν και ποια είναι η σημασία της», για να επισημάνει ότι «καμιά φορά τα νέα μέλη της ΕΕ δεν έχουν ακόμη εμπεδώσει τον ευρωπαϊσμό που θα έπρεπε».
Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, το θέμα έχει επίσης σχέση με το τι είδους Ευρώπη θέλουμε. «Αυτού του είδους οι διατυπώσεις από τα ανατολικά κράτη δεν έχουν να κάνουν τόσο με την Ελλάδα. Το προσφυγικό είναι η πρόφαση. Έχουν να κάνουν με την αντίληψή τους για την ΕΕ που δεν θα βαθαίνει και με την έλλειψη ουσιαστικής συζήτησης στην ΕΕ σχετικά με το τι Ευρώπη θέλουμε στον 21ο αιώνα, τι αξίες και αρχές θα έχει και τι οράματα θα υπηρετεί. Προς το παρόν η Ευρώπη κάνει απλή διαχείριση των καθημερινών ζητημάτων», παρατήρησε και αναφερόμενος σε γερμανικά ΜΜΕ που συντηρούν το θέμα, εκτίμησε ότι η συζήτηση αφορά την ανεύρευση του «μουτζούρη» που θα ευθύνεται γι' όλα τα προβλήματα - για εσωτερική χρήση. Αυτές οι διατυπώσεις ωστόσο, σημείωσε, «μπορεί να αποκτήσουν μια δυναμική που δεν είναι ωφέλιμη στην Ευρώπη».
Η συζήτηση αυτή, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, αποπροσανατολίζει από το πραγματικό πρόβλημα του προσφυγικού, που είναι πρώτα απ' όλα ο πόλεμος στη Συρία. «Πρέπει να υπάρξει εφαρμογή όλων των κανόνων επανεισδοχής που δεν εφαρμόζονται», συνέχισε, για να τονίσει ότι οι χώρες που θέτουν ζητήματα περί Σένγκεν είναι κυρίως εκείνες οι οποίες δεν έχουν πρόβλημα με πρόσφυγες και μετανάστες. Μιλούν όμως προκειμένου, όπως είπε, να μην εφαρμόσουν αποφάσεις της ΕΕ.
Ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε κατ' επανάληψη ότι καμία χώρα δεν μπορεί να ελέγξει απόλυτα τα σύνορά της και αυτό, όπως είπε, φάνηκε και στην περίπτωση της Γερμανίας. Ο έλεγχος, κατά τον ίδιο, πρέπει να γίνεται στην Τουρκία, πρέπει να ενισχυθεί ο στόλος της Frontex, ενώ στα Hotspots θα πρέπει να ταυτοποιούνται όλοι οι πρόσφυγες και κατόπιν να υπάρξει συμφωνία με την Άγκυρα ώστε αυτοί οι πρόσφυγες να επιβιβάζονται σε σκάφη της Frontex και να μεταφέρονται πίσω στην Τουρκία. Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμά, θα περιοριστεί ο αριθμός εκείνων οι οποίοι θα επιχειρούν να περάσουν στην Ευρώπη.
Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για κοινές περιπολίες ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής, ο κ. Κοτζιάς εξήγησε ότι κάτι τέτοιο «θα μας έβαζε αυτόματα στα προβλήματα που έχουμε να λύσουμε με την Τουρκία, αλλά όχι στο προσφυγικό, και δεν υπήρχε λόγος να μπερδέψουμε το προσφυγικό με γενικότερα προβλήματα ελληνοτουρκικών σχέσεων». Ο ρόλος της Frontex «δεν έχει να κάνει ούτε με τις κοινές περιπολίες ούτε με τα ελληνοτουρκικά. Είναι ένας τρίτος, ουδέτερος παράγοντας για τους Τούρκους και θα μπορούσε να βοηθάει στην επανεισδοχή όσων δεν δικαιούνται άσυλο - αυτό είναι πρότασή μας», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι για τέτοια δράση θα χρειάζονταν περίπου 100 επιπλέον σκάφη. Η δε έρευνα και διάσωση, διευκρίνισε, είναι στην κυριαρχία του ελληνικού κράτους.
«Η Frontex μπορεί να διευκολύνει στην επανεισδοχή όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Υπάρχει μια συμφωνία επανεισδοχής, και ελληνική και ευρωπαϊκή. Θέλουμε την ανάπτυξη της ακτοφυλακής, αλλά απορρίπτουμε τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας στο όνομά της. Στηρίζουμε την ανάπτυξη ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής, θέλουμε την ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ελλάδα, ζητούμε μάλιστα και παραπάνω απ' όση μας δίδεται, αλλά δεν θέλουμε μέσω κανονισμών να γίνονται αλλαγές των συνθηκών. Διότι οι Συνθήκες έχουν μια πάρα πολύ αυστηρή διαδικασία αλλαγής», δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προτάσεις περί ρήτρας η οποία θα επιτρέψει τη δράση της Frontex χωρίς ή ακόμη και παρά τη θέληση του εμπλεκόμενου κράτους-μέλους, ξεκαθάρισε ότι η ελληνική θέση για την αλλαγή των Συνθηκών μέσω κανονισμών περιλαμβάνει και αυτό το σημείο.
Ερωτώμενος σχετικά με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον φράχτη στον Έβρο που άρχισαν σήμερα, ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι «χάρη στην πολιτική που έχουμε στον Έβρο δεν έχουν περάσει ρεύματα προσφύγων από τα εδάφη, αλλά περνούν μόνο από τη θάλασσα», για να σημειώσει ότι «οι ακτιβιστές δικαιούνται να έχουν αιτήματα, αλλά δεν είναι απαραίτητο η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να τα υιοθετεί». Ο ίδιος, όπως είπε, στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης και τάσσεται υπέρ του ελέγχου της κίνησης των προσφύγων και όχι του να προσθέτουμε νέες οδούς. «Ο φράχτης σήμερα δεν είναι αρνητικό γεγονός. Έχω ανθρωπιστικά αισθήματα, καταλαβαίνω τους μετανάστες, αλλά η χωρητικότητα και η δυνατότητα μιας χώρας είναι πεπερασμένη. Η Ελλάδα δεν δύναται να αυξήσει τον αριθμό που υποδέχεται», τόνισε και εξήγησε ότι ο κύριος όγκος εκείνων που θα έφθαναν από τον Έβρο θα αφορούσε Μαροκινούς Αλγερινούς κ.λπ. που φθάνουν στην Τουρκία αεροπορικώς.
Ο υπουργός Εξωτερικών ανέδειξε ως βασική προτεραιότητα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού την ειρήνευση στη Συρία, ενώ κάλεσε την ΕΕ να αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση στην Αίγυπτο, όπου προειδοποίησε ότι μια απότομη κατάρρευση του καθεστώτος θα επηρέαζε εκατομμύρια προσφύγων, καθώς πίσω από την Αίγυπτο υπάρχουν το Σουδάν, η Σομαλία κ.λπ. με εκατομμύρια ανθρώπους που θα ήθελαν να φτάσουν στην Ευρώπη. Το κύριο σημείο είναι «η ειρήνη στη Συρία, να διασφαλιστεί ότι δεν θα εκμεταλλευτούν εκατομμύρια οικονομικοί μετανάστες την ευκαιρία προκειμένου να φτάσουν στην Ευρώπη, η ρύθμιση του προσφυγικού, η διάθεση κονδυλίων για τους καταυλισμούς σε Ιορδανία και Λίβανο και η σταθεροποίηση της γραμμής ανατολικής Αφρικής», δήλωσε.
Όπως ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, ο Γερμανός ομόλογός του έδειξε κατά τη χθεσινή συνάντηση ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία του Κυπριακού, ζήτημα που είχε τεθεί και στη συνάντηση που είχαν χθες στο Βερολίνο η 'Αγγελα Μέρκελ και ο Αχμέτ Νταβούτογλου με υπουργούς και των δύο κυβερνήσεων. «Εξήγησα και συμφωνήσαμε ότι μια σωστή λύση του Κυπριακού είναι προς όφελος τόσο των Κυπρίων όσο και των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της Ευρώπης και της ειρήνης στην περιοχή», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός, προσθέτοντας την ελληνική θέση για το ζήτημα των εγγυήσεων, αλλά και σχετικά με το ότι «δεν νοείται λύση του Κυπριακού με διατήρηση της κατοχής». Ο κ. Κοτζιάς ερωτηθείς αν η Αθήνα θα συνταχθεί με τη Λευκωσία στο θέμα του ανοίγματος κεφαλαίων της ενταξιακής διαπραγμάτευσης της Τουρκίας με την ΕΕ, δήλωσε: «Ακολουθούμε τους Κύπριους σ' όλες τις επιλογές τους όσον αφορά τα κεφάλαια. Είμαστε αλληλέγγυοι μαζί τους και νομίζουμε ότι το πρόβλημα έχει μια πολύ απλή λύση: Η Τουρκία να εφαρμόσει όλα τα Πρωτόκολλα που έχει υπογράψει, να δεχθεί τα κυπριακά σκάφη και αεροπλάνα στους λιμένες και στα αεροδρόμια».
Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τις δύο αντιπροσωπείες, ήταν και οι εξελίξεις στην Ουκρανία, με τον κ. Κοτζιά να ευχαριστεί τις χώρες που συστηματικά προωθούν την ειρηνευτική διαδικασία στη χώρα. «Διατηρούμε σταθερή συνεννόηση με τους Γερμανούς, τους Ουκρανούς, τους Ρώσους και τους Γάλλους σε ό,τι αφορά την προάσπιση της Μαριούπολης, όπου η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος-μέλος της ΕΕ που διαθέτει Προξενείο. Για μας η κόκκινη γραμμή είναι η προστασία του Ελληνισμού στη Μαριούπολη», τόνισε.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ακόμη να εντάξουν το σύνολο των ελληνογερμανικών σχέσεων και των προγραμμάτων που υπήρχαν τα τελευταία χρόνια σε ένα «Σχέδιο Δράσης», στο οποίο θα συμπεριληφθούν οι πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές και μορφωτικές σχέσεις των δύο χωρών (π.χ. η Εταιρική Σχέση, η διερεύνηση του θέματος του Ιδρύματος Νεολαίας κ.ο.κ.). Το Σχέδιο, το οποίο προβλέπει και εντατικοποίηση της πολιτικής διαβούλευσης, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μέχρι την άνοιξη και να επικυρωθεί από τους δύο υπουργούς κατά την επόμενη επίσκεψη του κ. Σταϊνμάιερ στην Ελλάδα, το καλοκαίρι. Στο πλαίσιό του, θα προβλέπεται, σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά και η δημιουργία Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής με την Γερμανία, με κυριότερο πεδίο ενδιαφέροντος τη συνεργασία στους τομείς επενδύσεων, εμπορίου, αναπτυξιακά προγράμματα. «Στόχος είναι όλη αυτή διαδικασία να οδηγήσει σε μια Διακυβερνητική Συνάντηση, εντός του 2017», τόνισε ο υπουργός.
http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/252345/o-kotzias-thelei-o-eleghos-ton-metanaston-na-gineta.html

Ο Βουτσάς παντρεύεται την κατά 47 χρόνια νεότερη αγαπημένη του

Στα 84 του χρόνια ο Κώστας Βουτσάς αποφασίζει να παντρευτεί την κατά 47 χρόνια νεότερη αγαπημένη του, Αλίκη Κατσαβού, με κουμπάρα τη Μάρθα Καραγιάννη, όπως αποκαλύπτει στο περιοδικό Down Town και τη Φανή Πλατσατούρα


Πότε αποφασίσατε να παντρευτείτε;
"Ήθελα να παντρευτώ την Αλίκη από την πρώτη μέρα που τη γνώρισα. Όταν κάναμε σχέση και είδα τι άνθρωπος είναι, πόσο με φροντίζει και με αγαπά, βεβαιώθηκα ότι αυτή τη γυναίκα θέλω να την παντρευτώ. Η πρόταση έγινε χωρίς ρομαντισμούς. Της είπα: «Τώρα που είμαστε και οι δυο σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ας κάνουμε το βήμα. Ετοίμασε λοιπόν τα χαρτιά να παντρευτούμε.»"
Που θα γίνει ο γάμος;
"Θα παντρευτούμε τις επόμενες ημέρες στο δημαρχείο της Βουλιαγμένης αμέσως μόλις βγουν τα χαρτιά, γιατί η γραφειοκρατία στην Ελλάδα ζει και βασιλεύει. Θέλουν χαρτιά μέχρι και για το τι νούμερο παπούτσια φοράω. Κουμπάρα μας θα είναι η Μάρθα Καραγιάννη. Της το πρότεινα και δέχτηκε με χαρά. Είναι καρδιακή μου φίλη, έχουμε πολύ ισχυρούς και αγνούς δεσμούς και την αγαπώ πολύ."
Για τέταρτη φορά λοιπόν γαμπρός!
"Έζησα πολύ ευτυχισμένος με όλες τις γυναίκες που παντρεύτηκα. Οι γάμοι μου διαλύθηκαν γιατί ήμουν εγώ ο άτακτος. Στην ηλικία που είμαι όμως τώρα ούτε να περπατήσω δεν μπορώ εύκολα, πόσο μάλλον να απιστήσω. Ο γάμος με την Αλίκη θα είναι ο μόνος γάμος που θα είμαι πιστός. Και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό τον γάμο. Είναι ο τέταρτος δικός μου και ο δεύτερος της Αλίκης, αφού στο παρελθόν είχε παντρευτεί τον πολύ καλό ηθοποιό και συγγραφέα Τάκη Χρυσούλη, ο οποίος δυστυχώς πέθανε."

Οδηγός χτύπησε και εγκατέλειψε τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Νίκαιας με πόνους στη μέση και γεμάτος μώλωπες

Οδηγός χτύπησε και εγκατέλειψε τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο

Θύμα ασυνείδητου οδηγού έπεσε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος το βράδυ της Παρασκευής στο Γκάζι. Ο δημοφιλής ηθοποιός χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Νίκαιας με πόνους στη μέση και γεμάτος μώλωπες. 
Όπως εξήγησε ο ηθοποιός, ο οδηγός τον χτύπησε και τον εγκατέλειψε, χωρίς να σταματήσει. "Με εκσφενδόνισε τρία μέτρα στον αέρα και με πέταξε στα κάγκελα του διαζώματος. Πρόκειται για έναν ασυνείδητο οδηγό που με εγκατέλειψε. Ζω από ένα θαύμα" είπε σοκαρισμένος ο Β. Χαραλαμπόπουλος. 
Ο γνωστός ηθοποιός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείου Νίκαιας για τις πρώτες βοήθειες. Μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, οι γιατροί έκριναν πως δεν διέτρεχε κίνδυνο η ζωή του
http://www.news.gr/lifestyle/gossip/article/252310/odhgos-htyphse-kai-egkateleipse-ton-vasilh.html

Σφαγή στα Συροϊορδανικά σύνορα με 12 νεκρούς Ιορδανία: Συνοριοφύλακες σκότωσαν 12 ανθρώπους που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα από τη Συρία, μετά από ανταλλαγή πυρών

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι δώδεκα πρόσωπα που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα, προερχόμενα από τη Συρία, σκοτώθηκαν από συνοριοφύλακες.
Αυτά τα δώδεκα πρόσωπα σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των συνοριοφυλάκων και μιας ομάδας συνολικά 36 ανθρώπων, ορισμένοι εκ των οποίων οπλοφορούσαν και επιχείρησαν να περάσουν στο έδαφος του βασιλείου, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της γενικής διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων.
Σύμφωνα πάντα με αυτόν τον εκπρόσωπο, αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκε ενώ οι υπόλοιποι διέφυγαν και επέστρεψαν στο συριακό έδαφος.
Οι συνοριοφύλακες βρήκαν και κατέσχεσαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια ναρκωτικά χάπια.
Η Ιορδανία εκφράζει συχνά φόβους ότι τζιχαντιστές θα επιχειρήσουν να διεισδύσουν στο έδαφός της αναμιγνυόμενοι με τους πρόσφυγες, για να δικαιολογήσει τους περιορισμούς που έχει επιβάλει στην υποδοχή των Σύρων προσφύγων που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορά της και, σύμφωνα με το Αμάν, ανέρχονται στις 16.000.
Οι αρχές επιτρέπουν καθημερινά σε μερικές δεκάδες Σύρους να περνούν και επιβάλουν αυστηρούς ελέγχους ταυτοτήτων.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ιορδανία ζουν πάνω από 600.000 Σύροι, από τα περίπου 4 εκατομμύρια που έχουν φύγει από τη χώρα τους αφότου ξέσπασε ο πόλεμος, το 2011. Ωστόσο η ιορδανική κυβέρνηση εκτιμά ότι οι Σύροι που έχουν καταφύγει στην Ιορδανία ξεπερνούν το 1,4 εκατομμύριο.
http://www.news.gr/kosmos/alles-hores/article/252360/sfagh-sta-syroiordanika-synora-me-12-nekroys.html

Τι σύνταξη θα πάρετε με το νέο Ασφαλιστικό - Πίνακες και παραδείγματα

 Μπροστά στο αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί, το υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία και πίνακες με όλες τις νέες συντάξεις, οι οποίες υπολογίζονται με βάση το σύνολο του εργασιακού βίου. 
Το υπουργείο υπολογίζει τις συντάξεις σύμφωνα με το νέο Ασφαλιστικό και τις συγκρίνει με τον τελευταίο νόμο μετά τις περικοπές.
Συνοπτικά, η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση προστατεύει μόνο τις χαμηλές συντάξεις και προβλέπει από 600 έως 800 ευρώ για εργαζόμενους με μεσαία εισοδήματα και - στην καλύτερη περίπτωση - 1.000 ευρώ για όσους έχουν 30 χρόνια ασφάλισης με υψηλό μισθό.
Δηλαδή, οι σημερινές μεσαίες συντάξεις 800 έως 1.300 ευρώ εξαφανίζονται, ενώ μετά τα 30 χρόνια ασφάλισης και έως τα 40 (δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα) οι συντάξεις δεν εμφανίζουν προσαύξηση. 
Παραδείγματα
Ασφαλισμένος με 24 έτη εργασίας και μισθό 700 ευρώ θα πάρει σύνταξη 518 ευρώ.
Με 24 έτη ασφάλισης και μισθό 3.500 ευρώ ο εργαζόμενος θα βρει στη σύνταξη με 1.054 ευρώ.
Αντίστοιχα με το προηγούμενο σύστημα ο ίδιος θα έπαιρνε σύνταξη 1.050 ευρώ.
Ασφαλισμένος με 30 έτη εργασίας και μισθό 800 ευρώ θα πάρει σύνταξη 587 ευρώ. Με τον προηγούμενο τρόπο υπολογισμού έπαιρνε 596 ευρώ.
Αντίστοιχα ασφαλισμένος με 30 έτη και μισθό 2.500 ευρώ θα έπαιρνε σύνταξη 1.042 ευρώ. Με το νέο σύστημα θα πάρει 1.019 ευρώ.
http://www.news.gr/oikonomia/h-tseph-moy/article-wide/252300/ti-syntaxh-tha-parete-me-to-neo-asfalistiko-pinak.html

Δολοφόνησαν 50χρονο αγρότη και τον... πέταξαν δίπλα στο τρακτέρ του Ο ιατροδικαστής έκανε λόγο για ενέδρα θανάτου που είχε στηθεί στο θύμα της επίθεσης

Σε εγκληματική ενέργεια, όπως προκύπτει από την αυτοψία που διενέργησε στο χώρο ο ιατροδικαστής Χανίων Σταμάτης Μπελιβάνης, οφείλεται ο θάνατος του 50χρόνου αγρότη, ο οποίος το πρωί είχε βρεθεί νεκρός στην αγροτική περιοχή «Μηλιανό Φαράγγι» στις Καλάθαινες Κισάμου.
Σύμφωνα με τα ευρήματα που προέκυψαν από την αυτοψία, ο άτυχος άνδρας που ήταν πατέρας 4 παιδιών είχε βληθεί από δύο διαφορετικού τύπου όπλα και έφερε τραύματα στο κεφάλι και το θώρακα.
Ο ιατροδικαστής έκανε λόγο για ενέδρα θανάτου που είχε στηθεί στο θύμα της επίθεσης. Ήδη η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 50χρονου θα γίνει αύριο.

http://www.news.gr/ellada/nea-ths-perifereias/article/252241/dolofonhsan-50hrono-agroth-kai-ton-petaxan-dipl.html

Βρέθηκε ο μικρός Φοίβος – Συνελήθφη ο συζυγοκτόνος Βρεθηκε ο μικρός Φοίβος – Συνελήθφη ο συζυγοκτόνος

Αίσιο τέλος στο θρίλερ εξαφάνισης και απαγωγής του μικρού Φοίβου μετά από 18 ημέρες.
Ο Αλβανικής καταγωγής Τζέημς Κλοντ Λέσι εντοπίστηκε και συνελήφθη νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής σε ορεινή καλύβα στην Ορμίλια Χαλκιδικής - εκεί όπου είχε δολοφονήσει την εν διαστάσει σύζυγό του στις 6 Ιανουαρίου, αρπάζοντας το ένα από τα δύο τους παιδιά - και μαζί του βρέθηκε και ο γιος του. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν ύστερα από τηλεφώνημα ενός άντρα που ισχυρίζεται πως είδε τον συζυγοκτόνο της Χαλκιδικής με τον μικρό Φοίβο να περιφέρεται σε ελαιώνες, σε απόσταση μόλις ενός χιλιόμετρου από το χωριό.
Σύμφωνα με την αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ο Λέσι συνελήφθη σε αποθήκη– παράπηγμα που ανήκει σε ιδιώτη χωρίς να προβάλει αντίσταση, ενώ πλεόν κρατείται και ανακρίνεται στην Ασφάλεια Πολυγύρου.
Το αγοράκι είναι σώο και καλά στην υγεία του και βρίσκεται - επιτέλους- στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του, ενώ θα μεταβεί εκεί κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα το παιδί να μεταφερθεί και στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.
http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/252397/vrethhke-o-mikros-foivos-synelhthfh-o-syzygoktonos.html

Σε διάβημα προς τoν ΟΗΕ για την τουρκική εισβολή προχώρησε η Συρία - ΗΠΑ και Τουρκία αποφάσισαν στρατιωτική επέμβαση!

του Βασίλη Καπούλα - Η συριακή κυβέρνηση επίσημα προέβη σε διάβημα στα Ηνωμένα Έθνη για την τουρκική εισβολή σε εδάφη της επικράτειάς της ενώ κατά την συνάντηση Τ.Μπάιντεν-Α.Νταβούτογλου αποφασίστηκε στρατιωτική επέμβαση στην Συρία σε περίπτωση που καταρρεύσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες και δεν επιτευχθεί πολιτική λύση! 
Το διάβημα αποτελεί το πρώτο - πολιτικό- βήμα αντίδρασης της κυβέρνησης της Συρίας καθώς είχε αποδείξεις πως τουρκικός Στρατός πέρασε τα σύνορα και μπήκε στην πόλη της Jarablus ενώ περίπου 1.000 Τούρκοι στρατιώτες μεταμφιέστηκαν ως ισλαμιστές της al-Nusra και ISIS και συνέχισαν προς το Χαλέπι, επιβεβαιώνοντας πλήρως αυτό που από την πρώτη στιγμή σας είχε μεταδώσει το pronews.gr (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ)
Είναι αξιοσημείωτο ότι παρά το γεγονός πως πρόκειται για τουρκική εισβολή σε μια ανεξάρτητη χώρα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ανακοίνωση καταδίκης της τουρκικής εισβολής ούτε στην Συρία αλλά ούτε και πριν στο Ιράκ, παρά το γεγονός πως είχε προκληθεί ζήτημα στο ΣΑ του ΟΗΕ. Είναι εντυπωσιακή η άρνηση της Ελληνικής κυβέρνησης η οποία ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων να αρνείται την πραγματικότητα, να είναι ήδη θύμα ο ελληνισμός μιας τουρκικής εισβολής από το 1974 και να μην συγκινείται ουδείς από τις νέες τουρκικές επεκτατικές και αναθεωρητικές σε ότι αφορά τα σύνορα των γειτονικών χωρών κινήσεις.
Ποιος περιμένουμε να διαμαρτυρηθεί όταν και αν η Τουρκία νοιώσει την ανάγκη να κάνει και ίδιο στα δυτικά σύνορα της για να προστατέψει "μειονότητες" ή και μουσουλμάνους ομοθρήσκους της στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που κατακλείζονται αυτή τη στιγμή απο λαθρομετανάστες και πρόσφυγες όταν απέχουμε από την έστω ελάχιστη ρηματική καταδίκη των ενεργειών της Άγκυρας.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αλλά και ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας τουλάχιστον σε επίπεδο λεκτικής διατύπωσης έστω για τα "μάτια του κόσμου"  δεν θα αρνηθούν να υπάρξει μία καταδίκη των τουρκικών στρατιωτικών ενεργειών που παραβιάζουν ωμά την εδαφική ακεραιότητα τρίτων χωρών στην Μέση Ανατολή.
- See more at:http://www.pronews.gr/portal/20160123/defencenet/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1#sthash.64DDHhkS.dpuf

Η Γερμανία καταργεί την βίζα για τους Τούρκους: Πράκτορες της ΜΙΤ και τζιχαντιστές θα «αλωνίζουν» ελεύθερα σε Θράκη και ΕΕ!

Για άλλη μια φορά η Γερμανία δεν μπορεί να κρύψει την παραδοσιακά φιλοτουρκική της πολιτική και προωθεί την άμεση κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους εντός της Σένγκεν δημιουργώντας έτσι επιπλέον προβλήματα ασφαλείας σε ολόκληρη την ΕΕ αφού η ισλαμική Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν αποτελεί εκολαπτήριο τζιχαντιστών και κυρίως καταργεί την ελληνική εθνική ασφάλεια αφού όλοι οι πράκτορες της ΜΙΤ θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς κανένα εμπόδιο. Μέρκελ-Νταβούτογλου ανακοίνωσαν ότι θα επιδιώξουν την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου «για τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να μεταβούν στον χώρο Σένγκεν έως τον Οκτώβριο».

Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μέγιστο πρόβλημα για την ελληνική ασφάλεια, αφού ειδικά στην Θράκη οι Τούρκοι θα μπορούν να «αλωνίζουν» ελεύθερα, ενώ και στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ικανοί να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στους λαθρομετανάστες που στην πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι, και να αναλαμβάνουν ρόλο «προστάτη» και «οργανωτή» διεκδίκησης «δικαιωμάτων.
«Η καγκελάριος κι ο πρωθυπουργός υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους να προωθήσουν σημαντικά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επιδίωξη την άρση της υποχρέωσης έκδοσης θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους πολίτες στον χώρο της Σένγκεν έως τον Οκτώβριο του 2016» τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση.
«Οι δύο (ηγέτες) επιβεβαίωσαν τη σύνδεση μεταξύ της ελευθέρωσης του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου και μιας αποτελεσματικής συμφωνίας επανεισδοχής των μεταναστών που επαναπροωθούνται στα σύνορα της Ευρώπης, όπως προβλέπει η συμφωνία που εγκρίθηκε από τους 28 και την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη στα τέλη Νοεμβρίου»
Η Άγγελα Μέρκελ, ο Αχμέτ Νταβούτογλου και υπουργοί των κυβερνήσεών τους συμμετείχαν σε αυτές τις γερμανο-τουρκικές διαβουλεύσεις, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος συνέχισε να «θωπεύει» την Τουρκία αναφέροντας ότι θα μπορούσε να παίξει «έναν ρόλο κλειδί» στην επίλυση της προσφυγικής και λαθρομεταναστευτικής κρίσης.
Η Τουρκία η οποία και τις προκάλεσε τώρα θα τις λύσει!
Η Γερμανία και η Τουρκία υιοθέτησαν κατά τις επαφές μεταξύ των δύο ηγετών ένα κοινό ανακοινωθέν στο οποίο επισημαίνεται ότι «η τουρκική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων» όπως δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο πρωθυπουργό στο Βερολίνο.
Από την πλευρά του ο Αχμέτ Νταβούτογλου υπογράμμισε ότι η χώρα του κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να περιορίσει τις ροές λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη, ωστόσο θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική «των ανοικτών συνόρων» για τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να γλυτώσουν από την εμφύλια σύρραξη στη Συρία.
«Οι δύο κυβερνήσεις θεωρούν την παράνομη μετανάστευση στην περιοχή μια απειλή για την σταθερότητα σε περιφερειακό επίπεδο που πρέπει να αντιμετωπιστεί με επείγουσες διαδικασίες» σύμφωνα με το γερμανοτουρκικό κείμενο, όπου σημειώνεται η αναγκαιότητα να «μοιραστεί το βάρος».
Η Τουρκία εξάλλου υποσχέθηκε εκ νέου «να διαφυλάξει τα σύνορά της», ενώ η Άγγελα Μέρκελ «σημείωσε ότι η Άγκυρα έκανε τα πρώτα βήματα για να διασφαλίσει μια ομαλότερη διαδικασία σχετικά με τις μεταναστεύσεις».
Η Γερμανίδα καγκελάριος άλλωστε διαβεβαίωσε εκ νέου ότι θα εκταμιευθούν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να βοηθήσει την Τουρκία να στηρίξει τους 2,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στο έδαφός της.
Επανέλαβε επιπλέον την θέση της υπέρ των «νόμιμων ποσοστώσεων (των προσφύγων) με προορισμό την Ευρώπη» από την Τουρκία.
http://greeknation.blogspot.nl/2016/01/blog-post_482.html

Εντολή του ΔΝΤ η Είσοδος Εκατομμυρίων Λαθρομεταναστών σε Ελλάδα και Ευρώπη…

Να σταματήσουν το πέρασμα των λαθρομεταναστών στα Σκόπια και όχι στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία (όπως θα ήταν το φυσιολογικό) θέλουν οι Ευρωπαίοι σύμφωνα με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους FT το σχέδιο αυτό υποστηρίζουν Κομισιόν και Βερολίνο καθώς αυξάνεται η ανησυχία ότι η συμφωνία με την Τουρκία στην πράξη δεν εφαρμόζεται και αποδείχθηκε αναποτελεσματική στην προσπάθεια να σταματήσουν οι λαθρομεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη. Το «δώρο» όμως των 3 δις. ευρώ, μια χαρά ήξεραν να το δώσουν στους Τούρκους. Αν εφαρμοστεί το σχέδιο, αυτό πρακτικά θα σημαίνει ότι η Ευρώπη «μετακινεί» τα σύνορά της στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και όχι στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Επί του πρακτέου η ΕΕ όχι μόνο δεν προσφέρει αλληλεγγύη σε ένα μέλος της, αλλά επιζητά και την καταστροφή του. Η πρώτη συζήτηση φέρεται να έγινε την περασμένη Τετάρτη μετά από επιστολή που έστειλε ο Σλοβένος πρωθυπουργός Μίροσλαβ Τσεράρ ζητώντας «απευθείας βοηθεια» προς την ΠΓΔΜ για να σταματήσει η ροή παράνομων μεταναστών από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Κατά τους FT το σχέδιο του Τσεράρ έχει τη στήριξη του Βερολίνου και εξετάζεται από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Το δημοσίευμα έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με τη συνέντευξη του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Spiegel στην οποία προειδοποιεί ότι ο χρόνος τελειώνει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. «Στην ΕΕ, συμφωνούμε ότι οι πιέσεις που προκαλεί η μετανάστευση πρέπει να μειωθούν. Αν η Σένγκεν καταρρεύσει η Ε.Ε., κινδυνεύει σοβαρά, πολιτικά και οικονομικά. Γι “αυτό εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να επενδύσουμε δισεκατομμύρια στην Τουρκία, τη Λιβύη, την Ιορδανία και άλλες χώρες της περιοχής το συντομότερο δυνατόν – όλοι όσο μπορούμε» αναφέρει ο κ. Σόιμπλε Σύμφωνα με τον ίδιο «οι ικανότητες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι απεριόριστες (σ.σ. όσον αφορά τον αριθμό των μεταναστών που μπορούν να υποδεχθούν)» αναφέροντας το παράδειγμα της Σουηδίας που έχει αποφασίσει να εισάγει συνοριακούς ελέγχους. Η αντίστροφη μέτρηση για την διατήρηση της ελεύθερης κυκλοφορίας των φυσικών προσώπων εντός του χώρου Σένγκεν, ή την de facto αναστολή της, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ήδη ξεκινήσει. Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της, την προσφυγική, η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να βρει στο παρά πέντε, λύσεις για να διατηρήσει την συνοχή της Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ένα από τα δύο νομοθετικά όργανα της Ε.Ε.) που αποτελείται από τους υπουργούς των 28 κρατών μελών, πρόκειται να συνεδριάσει τη Δευτέρα στο Άμστερνταμ, στο πλαίσιο της ολλανδικής προεδρίας, για να συζητήσουν το πως θα μπορέσουν να αποτρέψουν την επαναφορά συνοριακών ελέγχων, το κόστος των οποίοι θα είναι ανυπολόγιστο, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Η πιθανότητα επαναφοράς συνοριακών ελέγχων για τέσσερα εξάμηνα θα θέσει επίσης σε κίνδυνο την ίδια την Ε.Ε. Η ενιαία αγορά και το κοινό νόμισμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον χώρο Σένγκεν. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιιούνκερ, οι προσωρινοί συνοριακοί έλεγχοι ανάμεσα στη Σουηδία και τη Δανία κοστίζουν 300 εκ ευρώ ενώ οι έλεγχοι στις έξι συνολικά χώρες κοστολογούνται στα 3 δις. ευρώ. Πιθανότητα επαναφοράς των συνοριακών ελέγχων για διάστημα άνω των έξι μηνών, υπολογίζεται πως θα κοστίσει δεκάδες δισ. ευρώ στα φορτηγά οχήματα, στις εμπορικές πτήσεις και τα επαγγελτικά ταξίδια εντός της Ε.Ε., με συνέπεια να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και το κοινό νόμισμα να κινδυνεύει περισσότερο από την «ελληνική διαπραγμάτευση».

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνιστά ότι ένα εκατομμύριο μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στην Ευρώπη να πληρώνονται κάτω από τον κατώτατο μισθό.
Ο διεθνής οργανισμός υποστηρίζει πως ο χαμηλότερος από την ευρωπαϊκή αγορά εργασίας μισθός είναι ο μόνος εφικτός τρόπος για να ενσωματωθούν οι μετανάστες στις ευρωπαϊκές πόλεις…
Για το ΔΝΤ, η απασχόληση είναι το κύριο μέσο με το οποίο οι πρόσφυγες θα ολοκληρωθούν οικονομικά στις χώρες υποδοχής τους. Για να επιταχυνθεί η ένταξή τους, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνιστά την εφαρμογή των «προσωρινών και περιορισμένων παρεκκλίσεων του κατώτατου μισθού για τους πρόσφυγες. Ο στόχος αυτού του μέτρου θα είναι να αποκατασταθεί η αρχική ανισορροπία στην αγορά εργασίας μεταξύ των πρόσφατων μεταναστών και του αυτόχθονου πληθυσμού.
Καταλάβατε; Αντί να προσαρμοστούν οι απανταχού λαθρομετανάστες, παράνομοι μετανάστες, μουσουλμάνοι εισβολείς στις χώρες υποδοχής, πρέπει να προσαρμοστούν οι χώρες στις ορδές των βαρβάρων… Το Σχέδιο των Παγκοσμιοποιητών για την καταστροφή των κρατών-εθνών σε πλήρη εξέλιξη….
Το σχέδιο του ΔΝΤ για την υπονόμευση της ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας με τους εργαζομένους να αμείβονται λιγότερο από ό, τι ο κατώτατος μισθός, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πλάνου από την παγκόσμια ελίτ για να εξαλείψουν τα σύνορα, να καταστρέψουν την εθνική κυριαρχία και τελικά να επιβάλουν μια συγκεντρωτική και ολοκληρωτική παγκόσμια κυβέρνηση.
Οι Αυξήσεις στην κρυφή ανεργία, η έλλειψη νέων θέσεων εργασίας, καθώς και η επιδείνωση των πραγματικών ποσοστών των μισθών είναι οι συνέπειες της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, όχι μόνο στις λεγόμενες αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά, όλο και περισσότερο, στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού στον βιομηχανικό κόσμο.
Οι τραπεζίτες είναι οι νέοι φεουδάρχες, και οι πολιτικοί της ΕΕ και τα σημαίνοντα έθνη μέλη της είναι οι δουλοπρεπείς υποτελείς που επιβάλουν το «κράτος δικαίου» στους δουλοπάροικους.
Το «κράτος δικαίου» παγκοσμιοποίησης επιβάλλεται από μη εκλεγμένους γραφειοκράτες και χρησιμοποιείται ως ένα σφυρί για να καταρρεύσει η Δύση και να επέλθει η παγκόσμια κυβέρνηση.
Η μαζική μετανάστευση των αμόρφωτων, ανειδίκευτων και «εξωγήινων» πολιτισμικά «προσφύγων» αποτελεί όπλο στα χέρια των παγκοσμιοποιητών… Και οι στημένες κρίσεις τους χρησιμοποιούνται για να πραγματοποιούνται επιθέσεις στους προμαχώνες του δυτικού πολιτισμού.
http://www.escapemedia.gr/

Ο θερμότερος μήνας όλων των εποχών ο Δεκέμβρης του 2015 Για πρώτη φορά εδώ και 121 έτη αυτός ο μήνας ήταν ο θερμότερος και με τη μεγαλύτερη υγρασία που έχει καταγραφθεί στα χρονικά

O Δεκέμβριος του 2015 ήταν ο θερμότερος Δεκέμβριος που έχει καταγραφθεί στα χρονικά στις ΗΠΑ και συνολικά το έτος 2015 είναι η δεύτερη κατά σειρά θερμότερη χρονιά, όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας (NOAA).
Η υπηρεσία αυτή και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) θα δημοσιεύσουν την 20ή Ιανουαρίου τις θερμοκρασίες του Δεκεμβρίου και του έτους 2015 για το σύνολο του πλανήτη και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι η περασμένη χρονιά ήταν η θερμότερη στον πλανήτη μετά το τέλος του 19ου αιώνα, δεδομένου ότι σχεδόν κάθε μήνα ο υδράργυρος έσπαγε και ένα νέο ρεκόρ.
«Ο Δεκέμβριος του 2015 έσπασε το ρεκόρ του θερμότερου μήνα στο ηπειρωτικό τμήμα των ΗΠΑ με την θερμοκρασία των 3,66 βαθμών Κελσίου να σπάει το προηγούμενο ρεκόρ» που χρονολογείται από το 1939 των 3,16 βαθμών Κελσίου, διευκρίνισε η NOAA.
«Ο Δεκέμβριος ήταν ένας αρκετά σπάνιος μήνας» σχολίασε ο Τζέικ Κρόουτς, ένας κλιματολόγος στα Εθνικά Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της ΝΟΑΑ.
«Για πρώτη φορά εδώ και 121 έτη αυτός ο μήνας ήταν τόσο ο θερμότερος όσο και με τη μεγαλύτερη υγρασία που έχει καταγραφθεί στα χρονικά» επισήμανε ο ίδιος.
Για το σύνολο του 2015, η μέση θερμοκρασία προσδιορίζεται στους 12,4 βαθμούς Κελσίου στις ΗΠΑ, που είναι η δεύτερη κατά σειρά υψηλότερη από το 1880, μετά το 2012, όταν το θερμόμετρο έφθασε κατά μέσο όρο τους 12,94 βαθμούς Κελσίου.
http://www.news.gr/perivallon/planhths-gh/article/250531/o-thermoteros-mhnas-olon-ton-epohon-o-dekemvrhs-toy.html