Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Η Ελλάδα παραμένει έρμαιο των επιταγών της τρόικας

Οργανισμός ηνωμένων εθνών ένας γερασμένος οργανισμός στο οποίος κανένας δεν δίνει σημασία στα ψηφίσματα του σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ .


Πότε έδωσε προσοχή η ΓΕΛΟΙΑ υποανάπτυκτη Αμερική στον Ο.Η.Ε ;

Σωστά ! όταν του έλεγε τη να κάνει και πώς να το κάνει .






Για τι ο Ο.Η.Ε ΕΙΝΑΙ ένα μαγαζάκι της Αμερικής

Αλλιώς πώς να εξηγήσω την απουσία του οργανισμού όταν καράβια ειρήνης πήγαν βοήθεια στην ματωμένη γη των παλαιστίνιων που δόλια έδωσαν οι άγγλοι στους ισραηλινούς –σιωνιστές προκειμένου να παίξει το στυγνό ρόλο του δολοφόνου οποίου πάει ενάντια στην θέληση της .

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την δολοφονική επίθεση σε άμαχο κόσμο σε καράβια που πήγαιναν είδη πρώτης ανάγκης στους αδελφούς των ελλήνων παλαιστίνιων και ισραηλινοί παραβιάζοντας τα διεθνή ύδατα δολοφονόντας  κόσμο .ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ Μας ΚΑΡΑΤΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ . Ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Κύπρου έκλεισε τα κυπριακά λιμάνια σαν εντολοδόχος των σιωνιστών ώστε να μην μπορούν να επιβιβαστούν βουλευτές και ευρωβουλευτές πράγμα που δυσχέρανε το δολοφονικό έργο των σιωνιστών .

Τα λόγια του αειμνήστου προέδρου της Κύπρου τάσου Παπαδόπουλου αντηχούν στα αυτιά μου ακόμα και σήμερα «παρέλαβα κράτος δεν θα παραδώσω ομοσπονδία».

Και αυτός ο πουλημένος ηγέτης της αδελφής χώρας Κύπρου σαν γνήσιος νεοταξιτης είναι έτοιμος να την πούληση στους σιωνιστές άγγλους που τόσα αίσχη προσέφεραν στον κυπριακό ελληνισμό και μέχρι σήμερα αποτελούν κατοχική δύναμη.

Η δεύτερη εισβολή στην Κύπρο έγινε ενώ στην Ελλάδα είχε έρθει η δημοκρατία και όμως άφησαν την μεγαλονήσου αβοήθητη αφού αυτό επιθυμούσε η Αμερική η οποία ακλούθησε την πολιτική συνεργασίας που είχε και με την χούντα.

Ο αόρατος ηγέτης της Ελλάδος υποδέχεται το πρωθυπουργό του Ισραήλ αδιαφορώντας για το αν το ήθελε αυτό να γίνει ο ελληνικός λαός .Δεν εξηγείτε διαφορετικά αυτή η επίσκεψη του δολοφόνου ηγέτη του Ισραήλ ηγέτη στην Αθήνα αύριο 16 -8-2010.

Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ηγέτη η χώρα είναι ακέφαλη και αυτή που θα μπορούσαν να μιλήσουν ύστερα από εκβιασμούς σιώπησαν για πάντα.

Το ελληνικό έθνος βαδίζει σε τεντωμένο σκηνή και αυτό πρέπει να το ξέρουν έλληνες ομογενείς όπου γης αλλά και φιλέλληνες όπου γης .

Η Ελλάδα ποτέ δεν διεκδίκησε σπιθαμή ξένου εδάφους αλλά υπερασπίστηκε με πάθος τα ιερά και τα όσια της πατρίδας .

Η προβοκατόρικη δολοφονία Έλληνα στην Αλβανία από αλβανούς για το λόγο ότι μιλούσε ελληνικά με βάζει σε προβληματισμό καθώς μου φαίνετε σκοτεινό .

Έλληνες δεν πρέπει να πέσουμε σε συντονισμένες προσπάθειες εμφυλίου στην Ελλάδα από ειδήσεις που δεν έχουν λογική.

Ύστερα από 88 χρόνια εορτάστηκε στην πανάγια Σουμελά στην Τραπεζούντα η κοίμηση της Θεοτόκου μέσα σε κλίμα βαθιά συγκίνησης . μνήμες νωπές από την γενοκτονία των ποντίων από το στρατό του αιμοσταγή γενίτσαρου Κεμάλ ατατουρκου .

Η ελληνική πολιτεία δεν έστειλε εκπροσώπους διότι έτσι επέβαλλαν οι γενοκτόνοι τούρκοι .

Σε μια τέτοια ιστορική στιγμή ο πρόεδρος της δημοκρατίας έπρεπε να είναι εκεί …δεν ήταν όμως …




προβληματισμοι

Ανοικτή επιστολή στη Διεύθυνση του ΡΙΚ


Του Ανδρέα Μορφίτη*










Παρακολούθησα με προσοχή, για δεύτερη φορά σε επανάληψη, το 4ο πρόγραμμα της σειράς ντοκιμαντέρ της Σούλας Χ'' Κυριάκου στο ΡΙΚ με τίτλο «Η δράση της ΕΟΚΑ Β΄ το 1974 σε βάρος των Τουρκοκυπρίων αμάχων» και πραγματικά έμεινα εμβρόντητος! Η παραγωγός του προγράμματος, σε μια προσπάθειά της να υπηρετήσει δήθεν την ιστορική αλήθεια, παρουσίασε με τον πιο ανηλεή, ετεροβαρή και εξευτελιστικό τρόπο τις δολοφονίες στη Μαράθα, Σανταλάρη, Aλόα και Τόχνη.


 Η κ. Σούλα Χ'' Κυριάκου περιόδευσε με «δέος» τα μνημεία της τουρκικής προπαγάνδας στην κατεχόμενη Κύπρο και άντλησε το υλικό της για να ρίξει τάχατες φως στα γεγονότα που οδήγησαν στην τουρκική εισβολή και στις ωμότητες που διεπράχθησαν πριν και μετά.



Μάλιστα, σε κάποια στιγμή της ευφάνταστης παραγωγής της, έδειξε το σύνθημα που είναι γραμμένο στους τοίχους «Ελλάς - Κύπρος - Ένωσις» και σχολίασε χαρακτηριστικά: «Αυτά τα συνθήματα μάς οδήγησαν στην προδοσία και στην καταστροφή». Αγνοεί, όμως, η κ. Χ'' Κυριάκου ή θέλει να παραβλέπει τη μεγαλύτερη ιστορική αλήθεια που δημιούργησε το κυπριακό πρόβλημα: Ότι η Τουρκία ανέκαθεν είχε στο στόχαστρό της τη διχοτόμηση ή την ολοκληρωτική κατάληψη της Κύπρου. Θυμίζω απλώς στην κ. Χ'' Κυριάκου τα αποκαλυφθέντα αρχεία, σύμφωνα με τα οποία η Τουρκία παρουσίαζε στους χάρτες της την Κύπρο διχοτομημένη κατά μήκος του 35ου γεωγραφικού παράλληλου -η σημερινή Πράσινη Γραμμή- και τις αλλεπάλληλες προσπάθειες για εισβολή στην Κύπρο, οι οποίες εμποδίστηκαν από διάφορές κυβερνήσεις των ΗΠΑ (Τζόνσον κ.ά).



Αναφέρω ακόμα την πιο πρόσφατη χαρακτηριστική δήλωση του Τούρκου Υπουργού εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι ακόμα και να μην υπήρχε στην Κύπρο ούτε ένας Τούρκος, η Τουρκία όφειλε να δημιουργήσει κυπριακό πρόβλημα γιατί πραγματικά το νησί ενδιαφέρει και εξυπηρετεί την τουρκική στρατηγική, προάγει τα τουρκικά συμφέροντα και είναι χρήσιμο για την εξωτερική πολιτική της χώρας του.



Το να προβάλλουμε τις ομαδικές δολοφονίες Τούρκων αμάχων με τον πιο ωμό και βάρβαρο τρόπο, ούτε τη συμφιλίωση προάγουμε -αντίθετα αναξένουμε πληγές και αναζωπυρώνουμε τα μίση και τα πάθη- αλλά ούτε και την ιστορική αλήθεια υπηρετούμε, αφού η αποκάλυψη είναι μονομερής, κοντόφθαλμη, συκοφαντική και ετεροβαρής. Αν η πρόθεση της κ. Χ'' Κυριάκου είναι να παραδειγματίσει και να νουθετήσει τους Έλληνες της Κύπρου με αυτόν τον εξευτελιστικό τρόπο, θα της θυμίσω ότι έχουμε υποστεί πολλά από τις βαρβαρότητες των ιδίων των εισβολέων και κατακτητών μας και δεν χρειαζόμαστε το δικό της μαστίγωμα, που με τόση ελαφρύτητα αλλά και βαναυσότητα εκτόξευσε.



Σας προκαλώ ανοικτά και ευθέως να μας απαντήσετε, κ. Χ'' Κυριάκου, αν το σύνθημα «Ελλάς-Κύπρος-Ένωσις», ένα σύνθημα που έβγαινε μέσα από τα σπλάχνα της Ιστορίας και των Ελλήνων της Κύπρου και διατηρήθηκε διά μέσου των αιώνων ως άσβεστος πόθος, ήταν αυτό που μας οδήγησε στην προδοσία και την καταστροφή.



Αν πράγματι εννοείτε αυτόν τον γελοίο, ανιστόρητο και υβριστικό ισχυρισμό, τότε σας θεωρώ υπόλογη έναντι της Ιστορίας και σας παραδίδω στην κρίση και τη συνείδηση των Ελλήνων της Κύπρου. Σας θεωρώ ένοχη απέναντι σ' αυτούς που έχυσαν το αίμα τους και θυσίασαν τη ζωή τους για να είστε σήμερα εσείς ελεύθερη και να νέμεστε αφειδώλευτα τα αγαθά, τα αξιώματα, την προβολή και τις θέσεις που εκμεταλλεύεστε από τη δική τους θυσία και μόνο!



Η περί ης ο λόγος τηλεοπτική «παραγωγή» σας -και άλλες παρόμοιες- μπορούν κάλλιστα ν' αποτελέσουν από μόνες τους εξαιρετικό και πολύτιμο υλικό για την τούρκικη προπαγάνδα (αλλά και των συμμάχων της). Αν μεταγλωττιστούν στην τουρκική γλώσσα και προβληθούν από τα τουρκικά ΜΜΕ -ή στην αγγλική γλώσσα και προβληθούν από το ΒΒC- θα συντείνουν και αυτά στη συντήρηση της τουρκικής προπαγάνδας αλλά και της αγγλικής πολιτικής τού «διαίρει και βασίλευε». Τέλος θα συντείνουν και αυτά -όπως και οι ωμότητες που διαπράχθηκαν- στη συντήρηση του αιωνίου μίσους μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων της Κύπρου και στην εμπέδωση του διαχωρισμού. Σ' αυτόν τον τόπο έχουμε χάσει προ πολλού το μέτρο, την ορθή κρίση και την ισορροπία και η εκπομπή της κ. Χ'' Κυριάκου αποτελεί μια μοναδική μαρτυρία αυτής της πραγματικότητας.



*ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΡΦΙΤΗΣ

Πρόσφυγας από την κατεχόμενη Αμμόχωστο



Υ.Γ. Οι Έλληνες της Κύπρου δεν έχουν ανάγκη τις εκπομπές της κ. Χ'' Κυριάκου αλλά του συναδέλφου της, Γιάννη Νικολάου, όπως το αφιέρωμα στην Κυρά της Λαπήθου. Και ο νοών νοείτω.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΙΝΗ", 14/8/2010

Την αντιγραφή επιμελήθηκε ο Μόδεστος για το christofias-watch

http://christofias-watch.blogspot.com/

36 χρόνια από την δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής

Η Τουρκία ολοκλήρωσε το έγκλημα κατά της ΚύπρουΣάββατο, 14 Αυγούστου 2010 1:08 μμ




36 χρόνια από την δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής



Λευκωσία: Συμπληρώνονται σήμερα 36 χρόνια από τις 14 Αυγούστου 1974 και τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής. Η Τουρκία ολοκλήρωσε το έγκλημα κατά της Κύπρου και του λαού της, με τη κατάληψη της Αμμοχώστου, της Καρπασίας και της Μόρφου.





Το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένει υπό κατοχή, χιλιάδες πρόσφυγες στερούνται του δικαιώματος της επιστροφής στις πατρογονικές τους εστίες, ενώ η διακρίβωση της τύχης εκατοντάδων αγνοουμένων παραμένει ακόμα ανοικτή πληγή.



Τα Βαρώσια, από το 1974 βρίσκονται πίσω από το συρματόπλεγμα του τουρκικού κατοχικού στρατού, παρά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που απαιτούν την επιστροφή της κλειστής πόλης στους νόμιμους κατοίκους της.



Δεκάδες ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών και περιφερειακών οργανισμών απαιτούν σεβασμό της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και καταδικάζουν την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.



Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βρήκε ένοχη την Τουρκία για μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο.



Για 36 χρόνια η Αγκυρα περιφρονεί τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας. Ολα αυτά τα χρόνια η Τουρκία εφάρμοσε πολιτική παγίωσης των τετελεσμένων, εθνικού ξεκαθαρίσματος και αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου με τη μεταφορά χιλιάδων Τούρκων στις κατεχόμενες περιοχές.









Πηγή: ΚΥΠΕ

Αρνητικά σχόλια από ΚΚΕ και ΣΥΝ για την επίσκεψη Νετανιάχου

Αρνητικά σχόλια από ΚΚΕ και ΣΥΝ για την επίσκεψη Νετανιάχου


Ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στη χώρα μας και τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με ανακοίνωση του σχολιάζει μεταξύ άλλων:



«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες καθώς, συνεχίζοντας τη πολιτική της ΝΔ, όχι μόνο στηρίζει πολιτικά αλλά αναπτύσσει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ με κοινά γυμνάσια, συμφωνίες.».



Παράλληλα καλεί το λαό της Αθήνας να συμμετάσχει στη διαδήλωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ και η ΕΕΔΥΕ αύριο, στις 7:30μμ, στο Πολεμικό Μουσείο και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την ισραηλινή πρεσβεία.



Από την πλευρά του το γραφείο τύπου του Συνασπισμού σχολιάζει μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης κινείται σε ολισθηρούς δρόμους. Κοιτάει στο παρελθόν και όχι στο μέλλον, σε μια περίοδο που οι διεθνείς ισορροπίες αλλάζουν, που σημειώνονται ή κυοφορούνται σημαντικές ανακατατάξεις και στην ευρύτερη περιοχή μας. Είναι λάθος η αντίληψη που θέλει την ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ αντίβαρο στην Τουρκία.».



Παράλληλα καλεί «τον πρωθυπουργό να μην επεκτείνει την στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ, αλλά αντιθέτως να προχωρήσει στην ακύρωσή της. Επίσης, πρέπει να τοποθετηθεί απερίφραστα υπέρ της εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό, να ζητήσει την άμεση άρση του αποκλεισμού της Γάζας και τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών. Να ταχθεί ενεργά υπέρ μιας αποπυρηνικοποιημένης Μέσης Ανατολής.».



www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα

Επίσημα επίσκεψη θα πραγματοποιήσει αύριο στην Αθήνα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη αύριο Δευτέρα στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου.



Πολιτικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Πολεμικό Μουσείο.



Θα ακολουθήσει πικετοφορία στην ισραηλινή πρεσβεία.



www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

Από αύριο αρχίζει ο θρήνος

Από αύριο, 16 Αυγούστου, θα αρχίσει η επιστροφή των τελευταίων τυχερών παραθεριστών. Κι όπως όλοι φοβόμαστε θα βρεθούμε μπροστά σε έναν από τους δυσκολώτερους χειμώνες που περάσαμε ποτέ. Ηδη είμαστε φοβισμένοι και εξουθενωμένοι. Με πεσμένο το ηθικό. Νιώθουμε μόνοι και έρημοι. Ο λαός νιώθει μόνος κι έρημος. Με μια κυβέρνηση που άλλα μας υποσχέθηκε, άλλα της είπαμε να κάνει, και άλλα κάνει. Και οδηγεί όλη την χώρα στην καταστροφή. Η χώρα μας είναι σε κατοχή κι εμείς σε κατάθλιψη εθνικής κλίμακας.

Η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς είναι η μόνη δύναμη πολιτική που μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση και να ρίξει την καταστροφική αυτή κυβέρνηση. Η ΜΟΝΗ. Αυτή τη στιγμή όμως. Διότι όσο περνάει ο καιρός και η ΝΔ δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, αυτή η δύναμη εξασθενίζει. Ο λαός απογοητεύεται, απελπίζεται κι άλλο. Και το πιθανώτερο είναι ότι η οργή του κάποια στιγμή να αφηνιάσει. Ιδίως τώρα που του 'ρχονται κι άλλα. Οπως το ανέβασμα των τροφιμων από την κλάση 11% του ΦΠΑ στην κλάση του 23%.

Εκεί όμως στα επιτελεία της ΝΔ φαίνεται να είναι πιο ουτοπιστές και ρομαντικοί ακόμη και από μένα.



Περιμένουν να στοιχιστεί ο λαός πίσω τους χωρίς καν να βγουν και να πουν ΑΝΟΙΧΤΑ ότι θα "σουτάρουν" το ΔΝΤ και την Τρόϊκα.

Περιμένουν να στοιχιστεί ο λαός πίσω τους ενώ του είπαν ότι θα συνεχίσουν να αναγνωρίζουν την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ του πρωθυπουργού και του προέδρου της δημοκρατίας κάτω από το Μνημόνιο.

Περιμένουν να στοιχιστεί ο λαός πίσω τους και να τους οδηγήσει στην εξουσία, την οποία θα ασκήσουν και αυτοί, όπως και οι άλλοι, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ (αν είναι δυνατόν).

Περιμένουν να στοιχιστεί ο λαός πίσω τους και να οδηγήσει στην εξουσία άλλο ένα κόμμα που επίσης αναγνωρίζει το Μνημόνιο και έτσι να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Να επικυρώσει δηλαδή ο λαός την κατοχή του. ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ.

Περιμένουν να στοιχιστεί ο λαός πίσω τους χωρίς πρώτα να του υποσχεθούν ότι θα κυνηγήσουν δικαστικά εταιρίες σαν την Ζήμενς.

Περιμένουν να στοιχιστεί ο λαός πίσω τους χωρίς πρώτα να δώσουν στην δημοσιότητα μια λίστα με κάθε δάνειο που πήραμε και χρωστάμε. Πότε το πήραμε. Τι ύψος έχει. Ποια κυβέρνηση το πήρε. Για ποιον λόγο το πήρε. Σε ποιον το χρωστάμε. Δηλαδή περιμένουν να στοιχιστούμε πίσω τους ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ (ούτε στις ταβέρνες γίνεται αυτό).

Αν δεν βολεύει στην ΝΔ το πολίτευμα που έχουμε, και μένα δεν με βολεύει, ας μας το πει. Κιας μας ζητήσει να στοιχιστούμε πίσω της ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ. Ευκαιρία είναι. Να κάνουμε επιτέλους το πολίτευμα να αρχίσει ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ας βάλει τον αρχηγό της ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ, κιας μας καλέσει. Σε δυο βδομάδες το αλλάζουμε ΕΜΕΙΣ το πολίτευμα. Διότι ΟΛΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ. Εμείς είμαστε Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ. Κι έχουμε αρχίσει και το ξαναθυμόμαστε αυτό. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ. Δικό μας είναι το σύνταγμα. ΔΙΚΟ ΜΑΣ. Οτι θέλουμε το κάνουμε. Εδώ το κάνουν ότι θέλουν τα κόμματα. Δεν υπάρχει "νομικό πρόσκομμα". Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ. Σας φτιάχνουμε εμείς ΝΕΟ ΔΙΚΑΙΟ στο πιτς φυτίλι. Σας πάμε σε Συντακτική ΔΙΑ ΒΟΗΣ.

(Αλλά ας ξεκινήσει πρώτα η ΝΔ από τις οργανώσεις βάσης της. Ας καλέσει τους 800 χιλιάδες πρόσφατα εγγεγραμμένους, να τρέξουν να ξυπνήσουν τους προέδρους των Τ.Ο. από τον βαθύ ύπνο τους. Και να αρχίσουν τις συνεδριάσεις ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΜΑ. Να γνωριστούν και με τα νέα μέλη οι προέδροι που είναι και πολλά. Και τα επιτελεία του κόμματος να αρχίσουν να κάνουν σούμες τις αποφάσεις των Τ.Ο., τι ζητάει ο λαός. Ο δικός τους λαός πρώτα. Οι απλοί νεο-δημοκράτες τι ζητάνε. Ξέρει το επιτελείο της ΝΔ τι ζητάνε οι Τ.Ο. Βάσης του; Πότε τις ρώτησε τελευταία φορά; Ας μας το πει κι εμάς να το μάθουμε)

Δεν είναι "άναρχη μάζα" ο λαός. Ο λαός είναι ένας άσωτος άγιος, ένας παραλυμένος σοφός, ένας φοβισμένος ήρωας. Ομως και στην έσχατη έκπτωσή του ο λαός παραμένει Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ. Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ. Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Οχι μάζα. Ο λαός ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ. Και η ΝΔ όταν ήθελε δυνατό αρχηγό, σε αυτή την άναρχη μάζα κατέφυγε. Στην κολυμβήθρα της δύναμής της.

Από που λοιπόν θα έρθουν οι "λύσεις"; Η ΝΔ από που τις περιμένει τις λύσεις; Δεν τις περιμένει από τον λαό; Τότε γιατί ζητάει από τον λαό να την ψηφίσει; Από τα κομματικά και προεδρικά γραφεία θα έρθουν πάλι οι λύσεις; ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ πολλές φορές μέχρι τώρα. Από αυτές τις λύσεις είμαστε ζεματισμένοι.

Ο ΛΑΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ.

Κι αυτή τη φορά ΘΕΛΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Δεν θα πάει η λαός στη ΝΔ.

Η ΝΔ πρέπει να πάει στον λαό.





Θραξ Αναρμόδιος




http://kostasxan.blogspot.com/2010/08/blog-post_1790.html