Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που αφορά τις περισσότερες φορές την σχέση μας με το μέλλον

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που αφορά τις περισσότερες φορές την σχέση μας με το μέλλον. Αυτό μας εμποδίζει από το να συγκεντρωθούμε και να απολαύσουμε στο παρόν. Οι φόβοι μας περιορίζουν σε μία βαρετή, ανιαρή έως και μηχανική ζωή γιατί δεν μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς.
Συναισθήματα όπως ο θυμός, οι προκαταλήψεις, η επιθετικότητα, ακόμα και η βία και το μίσος μπορεί να είναι δευτερογενή και να πηγάζουν από τον φόβο. Ο φόβος δημιουργεί φραγμούς στην προσωπική μας ανάπτυξη. Το να ζει κανείς στον φόβο σημαίνει ότι ζει στην μοναξιά.
Είναι σημαντικό να γίνει μία διάκριση μεταξύ φόβου και φοβίας. Ο φόβος είναι ένα προειδοποιητικό σήμα, που έρχεται ως απάντηση σε μία απειλή που μας είναι γνωστή και εξωτερική.
Σε πολλές περιπτώσεις είναι φυσικός ακόμα και αναγκαίος γιατί μας προειδοποιεί να προστατεύσουμε τον εαυτό μας έναντι ενός σοβαρού κινδύνου.
Ο φόβος μας προειδοποιεί να προχωρήσουμε με προσοχή, να αναζητήσουμε βοήθεια, να μαζέψουμε πληροφορίες και να ξεχωρίσουμε την φαντασία από την πραγματικότητα.
Από την άλλη, η φοβία είναι ένας «παράλογος» φόβος που έχει ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, όπως για παράδειγμα κλειστοφοβία, αγοραφοβία, κοινωνική φοβία.
Η παρουσία ή ακόμα και η σκέψη αυτού που με φοβίζει μου προκαλεί πολύ έντονη δυσφορία, ακόμα και αν αναγνωρίζω ότι η αντίδρασή μου είναι υπερβολική.
Σε αυτήν την περίπτωση, νιώθω ότι δεν μπορώ να είμαι λειτουργικός στην καθημερινή ζωή.
Μία στρατηγική στην οποία συχνά καταφεύγουμε όταν φοβόμαστε κάτι είναι να αποφεύγουμε ό,τι μας προκαλεί άγχος. Ο φόβος είναι μία κλειστή πόρτα.
Η ζωή δεσμεύεται από αόρατα σημάδια, στα οποία ανταποκρινόμαστε με εξαιρετική ευαισθησία. Όταν αποφεύγουμε κάτι, υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι το έχουμε ξεπεράσει. Όμως στην πραγματικότητα, κάθε είδους αποφυγή δεν επιτυγχάνεται χωρίς κόστος. Γιατί όταν κάτι αποφεύγουμε αυτό γίνεται με προσπάθεια, υπάρχει κόπος που παράγει τις δικές του συνέπειες. Ίσως το πιο άσχημο αποτέλεσμα του φόβου είναι ότι δρα σαν μαγνήτης, καθώς προσελκύουμε ακριβώς τις καταστάσεις και τις εμπειρίες που φοβόμαστε.
Όταν αποφεύγουμε έχουμε την αίσθηση ότι βλάπτονται οι δεξιότητες που έχουμε στην καθημερινή ζωή. Νιώθουμε ότι είμαστε αδύναμοι να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Δεν αναγνωρίζουμε πλέον τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμούμε, ούτε τα ενδιαφέροντα και τις φιλοδοξίες μας. Καταλήγουμε να βιώνουμε τις καταστάσεις όντας ευάλωτοι, χωρίς πηδάλιο, συρρικνωμένοι και εγκλωβισμένοι. Εδώ συχνά κάνει την εμφάνισή της και η θλίψη. Έτσι, το τίμημα που πληρώνουμε έναντι της αίσθησης της ασφάλειας, που είναι και ο διακαής μας πόθος, είναι πραγματικά πολύ μεγάλο.
Ο φόβος είναι το κύριο εμπόδιο στην αυτογνωσία. Είναι σημαντικό όταν αρχίζουμε να προκαλούμε τον φόβο να εξασκούμαστε με τα μικρά πράγματα που φοβόμαστε να κάνουμε. Η τεράστια δύναμη που ασκεί σε εμάς ο φόβος υπάρχει μόνο όταν δεν τον προκαλούμε! Ο φόβος είναι στην ουσία μία προκατάληψη που μας επιβάλλει την ιδέα ότι δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό που πλησιάζει.
Στόχος της ψυχοθεραπείας είναι να αναλυθούν οι φόβοι, οι αναστολές και τα σχετικά βασανιστικά συναισθήματα και στην συνέχεια να κατανοηθούν ώστε να τους ξεπεράσουμε. Έχουμε περισσότερο άγχος για αυτό που για μας έχει μεγαλύτερη σημασία. Όταν μάθουμε τι μας προκαλλεί άγχος ή φόβο, τότε γνωρίζουμε και ποιοι είναι οι πρωταρχικοί μας στόχοι.  Μπορούμε να βιώσουμε παράφορο άγχος ή πανικό μόνο όταν δεν έχουμε καμμία επαφή με το νόημα του άγχους ή του φόβου μας. Όσο περισσότερο φοβόμαστε ένα εγχείρημα, τόσο πιο σίγουροι είμαστε ότι το εγχείρημα είναι σημαντικό για μας και για την ανάπτυξη της ψυχής μας. Όσο περισσότερο αγχωνόμαστε για κάτι, τόσο πιο σίγουροι μπορούμε να είμαστε ότι πρέπει να προχωρήσουμε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να καταφέρουμε να ζούμε πληρέστερα, πιο ελεύθερα και πιο ευχάριστα.

Σ. Αραβία: Περισσότερα κρούσματα από τον κοροναϊό MERS

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι έπειτα από μια επανεξέταση των δεδομένων εντοπίστηκαν 113 επιπλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού MERS στη χώρα τα οποία δεν είχαν καταγραφεί ως τώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 688.

Οι νεκροί από το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής φτάνουν τους 282 από τους 190, βάσει των νέων στοιχείων, επισημαίνεται στην ανακοίνωση την οποία διένειμε το σαουδαραβικό υπουργείο Υγείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα αναθεωρημένα στοιχεία προέκυψαν από την επανεξέταση των δεδομένων από το 2012, οπότε εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο κοροναϊός MERS στη χώρα. Η διαδικασία της επανεξέτασης ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα.

Από το σύνολο, 53 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ενώ 353 έχουν θεραπευθεί, σημειώνει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Υγείας υπογράμμισε ότι έχει θέσει σε εφαρμογή νέα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι η γίνεται σχολαστικά η συλλογή των στοιχείων, η αναφορά τους και τηρείται η διαφάνεια.

«Αν και η αναθεώρηση αυτή κατάληξε στο συμπέρασμα ότι ο τελικός αριθμός των μέχρι πρότινος μη αναφερθέντων κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος, τις τελευταίες εβδομάδες εξακολουθούμε να παρατηρούμε μια μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων», δήλωσε ο Τάρικ Μαντάνι επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου του υπουργείου Υγείας.

Χθες Δευτέρα ο ασκών χρέη υπουργού Υγείας Άντελ Φακίεχ ανακοίνωσε την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού Ζίαντ Μέμις από τη θέση του. Ο Φακίεχ διορίστηκε τον Απρίλιο αφού ο βασιλιάς Αμπντάλα απέπεμψε τον προκάτοχό του Αμπντουλά αλ Ραμπία μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του MERS.

Ο κοροναϊός MERS θεωρείται ένας πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μεταδοτικός εξάδελφος του ιού που είναι υπεύθυνος για το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και προκάλεσε το 2003 τον θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπων σε διεθνές επίπεδο.

Η Ελλαδα πέθανε. ΖΗΤΩ η Μικρο Ελλαδα.

Ο αγώνας των καθαριστριών είναι δίκαιος και υπό άλλες συνθήκες θα είχε δικαιωθεί. Όμως ποιος σοβαρός τεχνοκράτης θέλει αγωνιζόμενους πολίτες που παλεύουν για τα δικαιώματα τους και τελικά δικαιώνονται ; ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!!
Άλλωστε οι γνωστοί ξεφτίλες του συστήματος διαμηνύουν ότι πλέον η ελλαδα ζη με τα δικά της λεφτά . Τι θέλουν να πουν με αυτό ... ότι ... ΑΝ  αποκατασταθεί κάποια αδικία θα αδικήσουν άλλη κατηγορία εργαζομένων. Είναι τόσο πουλημένοι και απάνθρωποι.

Η κυβέρνηση και αυτοί που νομίζουν ότι την κατηγορούν  πρέπει να καταλάβουν ότι βασικό κομμάτι στην δημοκρατία είναι η απόδοση δικαιοσύνης. ΕΙΝΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Δεν πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι όποιος αγωνίζεται για τα εργασιακά του δικαιώματα είναι τρομοκράτης. Εργασία και περίθαλψη είναι  η ουσία για ένα έθνος που σε συνάρτηση με την παιδεία μεγαλουργεί.
Αλλά θέλει η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση να είμαστε ανεξάρτητο κράτος;
Άσκοπα προσπαθούν να δημιουργήσουν ΝΕΑ πολιτικά κόμματα και αυτό γιατί χωρίς ιδεολογία δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης. Δυστυχώς όλοι παλεύουν με πάθος να καταργήσουν ιδεολογία και γενικότερα ιδέες  . Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λειτουργούν ως όργανα του τερατώδους ναζιστικού κράτους της γερμανικής .

Καθημερινά ακούμε φριχτές ειδήσεις για φόνους, βιασμούς, για παιδεραστές , για πολέμους και όλα μοιάζουν τόσο απλά λες και ακούμε για κάτι συνηθισμένο . ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ μιλάτε ρεεεεεεεεεεεε!!
Ακούμε για αυτοκτονίες συνανθρώπων μας για εργασιακή εκμετάλλευση και εκμετάλλευση παιδιών από ανώμαλους η καλύτερα ανθρωπόμορφα τέρατα  για πορνεία ,ναρκωτικά ,εκβιασμούς ,για δολοφονίες...... πόσα θα μπορούσα να πω ακόμα και όλα αυτά αλλάζουν  με την επίσκεψη ενός πρωθυπουργού ας πούμε της ΚΙΝΑΣ .
Ειρθε για επενδύσεις  ο Κινέζος και για αυτό εμείς στην ελλαδα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι...

Να είμαστε χαρούμενοι που αυτοί που μας κυβέρνησαν δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν και δημιουργήσουν στην χώρα τίποτα και τώρα οι ίδιοι πωλούν σε τιμή ξεπουλάμε....  τα πάντα.
Η μόνη ελπίδα στην χώρα μας είναι ο θεός και η δικαιοσύνη.






Δουλειά στις Καθαρίστριες και όχι στους Κοπρίτες ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Η εθνική Ελλάδος τα ξημερώματα έπαιξε με την εθνική ομάδα της Ιαπωνίας. Ήταν θλιβερή. Το μόνο καλό ήταν η αποβολή  Κατσουρανη , η  ομάδα έπαιξε καλύτερα με ένα παίκτη λιγότερο. Είναι σημαντικό οι σχολιαστές της ΝΕΡΙΤ να σχολιάζουν ποδοσφαιρικά και όχι ως χορηγοί. Η εθνική ομάδα μας είναι μια μικρή ομάδα και όχι αυτό που προσπαθούν να παρουσιάσουν.  Δηλαδή αν η ελλαδα έπαιξε με αξιοπρέπεια, η Aυστραλια  που έχασε σε δυο αγώνες τι έκανε ;  Να σας πω εγώ.. έπαιξε για την φανέλα και τους Αυστραλούς. Μακάρι να είχαμε την ίδια παρουσία.
Αλλά όταν η εθνική Ελλάδος έχει παίκτες οι οποίοι δεν είναι σε θέση να καταλάβουν την σημασία που έχει να παίζεις για την εθνική Ελλάδος τι μπορεί να περιμένεις .

Δυστυχώς για τους σχολιαστές στη ΝΕΡΙΤ  είναι εκτός τόπου και χρόνου . Δηλαδή τη θέλει η εθνική να παίξει ποδόσφαιρο χωρίς αντιπάλους  για να σκοράρει. Η ελλαδα μπορούσε να νικήσει και την Κολομβία αλλά και την Ιαπωνια .
Η Ε.Π.Ο ελπίζω να βρει την λύση αλλά και ο υπουργός αθλητισμού. Εκτός και αν νομίζουν ότι τα λεφτά του ελληνικού λαού είναι για πέταμα.  Ας μας πουν πόσο στοίχισε η όλη αποστολή στην βραζιλια....
Ας αναρωτηθούμε γιατί η ομάδα έπαιξε καλύτερα χωρίς των κaτσουρανη;