Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

«Φωνή λαού οργή θεού» στην Τουρκία που κινδυνεύει να «διαλυθεί» Οι κηδείες των Τούρκων στρατιωτών μετατρέπονται σε μεγαλειώδεις διαμαρτυρίες εναντίον του Ερντογάν. Δεκατρείς αστυνομικοί σκοτώθηκαν την Τρίτη από την...

Οι κηδείες των Τούρκων στρατιωτών μετατρέπονται  σε μεγαλειώδεις  διαμαρτυρίες εναντίον του Ερντογάν. 
Δεκατρείς αστυνομικοί σκοτώθηκαν την Τρίτη από την  οργάνωση Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για την διαδικασία της ταφής, αναφέρει η εφημερίδα ZAMAN.
Οι τελετές αυτές όμως  που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια χαρακτηρίζονται  από εκτεταμένη θλίψη,  καταδίκες τόσο της τουρκικής κυβέρνησης όσο και του PKK, KAI  μετατρέπονται ταχύτατα  σε μια μεγάλη ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ, εναντίον του ίδιου του Ερντογάν .
Εκατοντάδες εξαγριωμένοι  Τούρκοι σε κηδεία στο Εσκί Σεχίρ πέταξαν πέτρες και  κέρματα ΕΝΑΝΤΙΟΝ  υπουργών  και πολιτικών που συνδέονται με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ), όταν αυτοί έφθασαν για να συλλυπηθούν τις οικογένειες των θανόντων  .
Ένα βίντεο που ήλθε στην δημοσιότητα  από το πρακτορείο ειδήσεων Cihan δείχνει το μεγάλο πλήθος που διαμαρτύρεται από την  παρουσία του Υπουργού Παιδείας Ν.  Αβτζί στην κηδεία του υπαξιωματικού  M. Özdemir, φωνάζοντας και κατηγορώντας το Κόμμα Δικαιοσύνης ότι  συμβάλλει  κυρίως αυτό στην αύξηση των βίαιων συγκρούσεων .
Το Τούρκο Υπουργό έσωσαν  κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» οι σωματοφύλακες του τραβώντας τον μακριά από τις αποδοκιμασίες του οργισμένου πλήθους και των συγγενών.
Στην συνέχεια το πλήθος επιτέθηκε εναντίον της συνοδείας του Τούρκου πολιτικού , αναγκάζοντας την αντιπροσωπεία να τρέχει στην αυλή του τζαμιού, όπου πραγματοποιούνταν  η κηδεία. Ο κόσμος φώναζε ΔΥΝΑΤΑ: «! Ντροπή σας» «Ο Θεός να σας τιμωρήσει» « ανάθεμα σας » και «Να πάτε στην κόλαση»!
Συγγενείς του Τούρκου Υπαξιωματικού  μίλησαν στον Τύπο μετά την κηδεία, λέγοντας ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης  είναι το μόνο υπεύθυνο για τους θανάτους των μελών των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς οι συγκρούσεις ξέσπασαν αμέσως μετά ΟΤΑΝ το AKΡ  έχασε την ικανότητά του να σχηματίσει κυβέρνηση στις γενικές εκλογές στις 07 Ιουνίου 2015.
«Ο κόσμος ξύπνησε. Μπορούμε τώρα να δούμε ότι το παλάτι [εννοώντας τον Πρόεδρο Recep Tayyip Erdoğan] είναι πίσω από όλα αυτά. Ενώ οι γιοι του κοιμούνται στα καλύτερα ξενοδοχεία , τα δικά μας τα παιδιά  σκοτώνονται ένα-ένα. Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε τις δηλώσεις μας, έτσι ώστε ο καθένας μπορεί να ακούσει τις φωνές μας», κατέληξαν οι συγγενείς .
Από τις γενικές εκλογές του Ιουνίου και μετά ,  120 μέλη της αστυνομίας και του στρατού έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με το ΡΚΚ, τονίζει η εφημερίδα Ζαμάν .
Στη Σαμψούντα, εκατοντάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία του Υπουργού  Αθλητισμού και Νεολαίας Akif Cagatay Kılıç στην κηδεία του Burak Ζορ, ενός άλλου  αξιωματικού που σκοτώθηκε κατά την επίθεση της Τρίτης.
Συγγενείς του νεκρού ακούστηκαν να φωνάζουν , «Ο Θεός να σας τιμωρήσει» προ τον υπουργό. Ο Kılıç αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την τελετή νωρίς λόγω της αύξησης της έντασης.
Στην πόλη   Kahramanmaraş, η Emel Parlak,  σύζυγος του δολοφονημένου αστυνομικού M. Parlak, είπε στον πρωθυπουργό Α. Νταβούτογλου  να την συλλάβουν, αναφερόμενη  στη σύλληψη ενός συγγενή ενός νεκρού στρατιώτη από δικαστήριο στο Ερζερούμ την Τρίτη με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον Ερντογάν.
«Έχω ακούσει ότι  συγγενείς των νεκρών στρατιωτών έχουν συλληφθεί. Εδώ είμαι. Ελάτε να με πιάσετε , κύριε Πρωθυπουργέ. Ο Θεός να σας κάψει, κατάρα σε όλους σας », είπε η Parlak με δάκρυα στα μάτια.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, και χωρίς υπερβολές εάν  συνεχιστεί , όπως φαίνεται θα συνεχιστεί επί μακρόν , ο πόλεμος εναντίον του ΡΚΚ, η τουρκική κοινωνία θα « κατέβει» στους δρόμους σε εξέγερση και το τουρκικό κράτος θα διαλυθεί.
Ο Τουρκικός λαός δεν « αντέχει» σε καμία περίπτωση  τους 540 περίπου  νεκρούς ( τόσοι υπολογίζονται) στρατιώτες και αστυνομικούς σε σχέση με τους Κούρδους, οι οποίοι πολεμούν για την ανεξαρτησία της πατρίδας τους του Κουρδιστάν.
Η χώρα που δημιούργησε ο « σφαγέας των Ελλήνων»  ο Κεμάλ Ατατούρκ, ευρίσκεται σε πορεία διάλυσης και αποσύνθεσης. Η δημιουργία του Κουρδιστάν είναι κοντά όσο ποτέ.



πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/09/%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%ae-%ce%bb%ce%b1%ce%bf%cf%8d-%ce%bf%cf%81%ce%b3%ce%ae-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85.html#ixzz3lMaYyhXj