Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Στο β' γύρο Μεϊμαράκης - Μητσοτάκης Εκλογές στη ΝΔ: Τα επίσημα αποτελέσματα

Αθήνα
Τα επίσημα ποσοστά των υποψηφίων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, περίπου στο 85% των εκλογικών τμημάτων, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.

Στα 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα οι υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές συγκέντρωσαν τα ακόλουθα ποσοστά:

  • Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 39,51%
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,27%
  • Απόστολος Τσιτζικώστας: 21,15%
  • Αδωνις Γεωργιάδης: 11,07% 
Από τα εκλογικά τμήματα που απομένουν να καταμετρηθούν, η πλειοψηφία τους είναι στην Αττική.

Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη.

Το σίγουρο είναι ότι με ποσοστά πολύ κοντά στα παραπάνω, στον β' γύρο των εκλογών, στις 10 Ιανουαρίου, θα αναμετρηθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ήδη πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως στο πρόσωπό του βλέπει τον αρχηγό που μπορεί να ενώσει την παράταξη και να την μετατρέψει σε κεντροδεξιά.

Μιλώντας το απόγευμα στον ΣΚΑΪ, ο Μάκης Βορίδης, που στήριξε ενεργά την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στον α' γύρο, δεν άνοιξε τα χαρτιά του λέγοντας πως θα περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί έχοντας συνεννοηθεί και με τον κ. Τζιτζικώστα.
Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500047469

Οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν 14 άρθρα του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Ολοκληρώθηκε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης, η συζήτηση του οποίου θα αρχίσει αύριο στην Ολομέλεια. 
Ειδικότερα, τη στήριξη τους στο νομοσχέδιο δήλωσαν, εκτός από τους βουλευτές τουΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για όλα τα άρθρα στην Ολομέλεια, και το ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ότι θα διαφοροποιήσει τη θετική του στάση, αν ο υπουργός υιοθετήσει σωρεία τροπολογιών που έχουν κατατεθεί. 
Κατά του Συμφώνου Συμβίωσης τάχθηκαν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, το οποίο ωστόσο επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την πλευρά τους καταψήφισαν 14 άρθρα του νομοσχεδίου.

Νομοτεχνικές βελτιώσεις από Παρασκευόπουλο 

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει μέχρι το βράδυ, αποδεχόμενος σχετικές προτάσεις όλων των κομμάτων.
Στο επίμαχο άρθρο 12, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από ΣΥΡΙΖΑΠοτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ δέχτηκε τη σφοδρή αντίδραση των ΑΝΕΛ, ο κ. Παρασκευόπουλος αποσαφήνισε πλήρως ότι «το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορά θέμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια», παρότι, όπως είπε, «οι φόβοι που εκφράστηκαν ήταν αβάσιμοι».
Ταυτόχρονα, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «γάμος ομοφύλων ούτε έμμεσα ούτε κρυφά δεν εισάγεται στο νομοσχέδιο».
Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσει την τροπολογία που κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητείται η κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί την «ασέλγεια παρά φύση» μεταξύ ανδρών και προβλέπει προϋποθέσεις για το αξιόποινο. Στην αιτιολογική έκθεση, οι πέντε βουλευτές χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη διάταξη απαρχαιωμένη, τονίζοντας ότι «στιγματίζει ποινικά μια κατηγορία ατόμων, κάτω μάλιστα από έναν εξαιρετικά υποδηλωτικό τίτλο, ενώ διαιωνίζει και επιτείνει τις διακρίσεις και το ρατσισμό σε βάρος τους».
Ο κ. Παρασκευόπουλος αναγνώρισε ότι «είναι προβληματική η διάταξη 347 του Ποινικού Κώδικα, γιατί αφορά μόνον άνδρες», επισήμανε ότι «η κανονιστική της εμβέλεια καλύπτεται από το άρθρο 339 που αφορά αποπλάνηση ανηλίκων», ενώ σημείωσε ότι είναι σε αχρηστία το άρθρο 342 για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.
Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τις αλλαγές του υπουργού Δικαιοσύνης, στο άρθρο 20 του νομοσχεδίου που αφορά τις «μωρομάνες» κρατούμενες, ορίζεται η δυνατότητα για κατ’ οίκον περιορισμό σε μητέρες που το παιδί τους θα έχει ηλικία μέχρι 8 ετών, και όχι 5 όπως αρχικά προβλεπόταν, ενώ το δικαίωμα αυτό θα έχουν πλέον και όσες καταδικάζονται για κακουργήματα με ποινές μέχρι 10 ετών και δεν θα αφορά περιπτώσεις μόνο για πλημμελήματα.
Επίσης, σε ό,τι αφορά το άρθρο 42, για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους, η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι θα υπάρχει σύμφωνη γνώμη και του ανακριτή και του εισαγγελέα, και σε περίπτωση διαφωνίας θα αποφαίνεται το δικαστικό συμβούλιο.
Ακόμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης αποσαφήνισε περαιτέρω, τη διάταξη που αφορά την ατιμωρησία πράξεων παρακώλυσης της κυκλοφορίας, προσδιορίζοντας ότι ισχύει «εφόσον γίνεται για την προάσπιση ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος» και όχι μείζονος όπως αρχικά προβλεπόταν.
http://newpost.gr/politiki/505700/nea-dhmokratia-ta-apotelesmata-sta-900-apo-ta-1250-tmhmata

«Δεκατιανό στο σχολείο» για 11.000 μαθητές - Ποιες περιοχές καλύπτει

Το πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο» παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Θεανώ Φωτίου.
Το πρόγραμμα, που τρέχει πιλοτικά από τις 18 Νοεμβρίου, έχει στόχο να καλύψει όλη τη σχολική χρονιά. Καλύπτει 64 δημοτικά σχολεία και περίπου 11.000 μαθητές και πραγματοποιείται σε σχολεία του κέντρου της Αθήνας, της Κυψέλης, στα Άνω και Κάτω Πατήσια και σε Ειδικά Σχολεία στο Περιστέρι και στο Ίλιον.
Γίνεται δε με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και έχει ως στόχο, όπως δήλωσε η κυρία Φωτίου, την αντιμετώπιση της φτώχειας των παιδιών και του υποσιτισμού τα σχολεία και τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας. Οι ιδιωτικοί φορείς που συνεργάζονται στο πρόγραμμα είναι οι "Γρηγόρης Μικρογεύματα", "Καραμολέγκος", "3Ε", "Ελληνική Ζύμη" και "ΑDORO".
Η κυρία Φωτίου τόνισε τη σημασία της στήριξης των ιδιωτικών φορέων, αλλά και της συνεργασίας των δασκάλων και των συλλόγων γονέων για την επίτευξη του προγράμματος.
Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός, το «Δεκατιανό στο Σχολείο» είναι ένα πρώτο βήμα, καθώς υπάρχει σχεδιασμός, από τον Σεπτέμβριο του 2016, να παρέχεται ζεστό γεύμαστο 30% των δημοτικών σχολείων.
Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, από τη μεριά του, δήλωσε ότι σχεδιάζεται, επίσης σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, η διανομή γάλακτος σε 25 σχολεία της Θεσσαλονίκης, ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα εκτός από την αντιμετώπιση φαινομένων υποσιτισμού στα σχολεία και λιποθυμιών παιδιών μέσα στις τάξεις, φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια κουλτούρα υγιεινής διατροφής στα παιδιά και στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, στην οποία η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη.
Όπως ανέφερε ο κ. Φίλης, οι δράσεις θα πολλαπλασιαστούν με τη δημιουργία δικτύων διανομής φρούτων. «Δίνουμε δικαίωμα στην κοινωνική αλληλεγγύη, κανείς μόνος μπροστά στην κρίση», τόνισε.
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι το φαινόμενο της ακραίας φτώχειας είναι ένα φαινόμενο που δεν ανήκει σε ευρωπαϊκές χώρες και ότι «σε έκτακτες συνθήκες απαιτούνται έκτακτα μέτρα», ενώ υπογράμμισε ότι το Δημόσιο είναι αυτό που έχει την ευθύνη του κοινωνικού κράτους και οφείλει να εξασφαλίζει τις παροχές κατά της φτώχειας.
Το «Δεκατιανό στο Σχολείο», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά μια προσπάθεια «να ανταποκριθούμε στην κοινωνική ασφάλεια» και είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία του παράλληλου προγράμματος της κυβέρνησης.
http://newpost.gr/ellada/505662/frikh-sthn-axa-a-55xronos-kahke-zwntanos-sto-krebati-toy

Ανήλικοι Αλβανοί εκπαιδεύονται από το Ντάες

Τον κώδωνα κινδύνου χτυπούν οι ενώσεις και η κοινωνία τωνπολιτών στην Αλβανία, τονίζοντας ότι τουλάχιστον 17 ανήλικοι Αλβανοί  βρίσκονται στα χέρια των τρομοκρατών του Ντάες (ισλαμικό κράτος) και εκπαιδεύονται  από αυτούς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του αλβανικού Oranews, 382 παιδιά από την Αλβανία έχουν διακινηθεί και χρησιμοποιούνται στους δρόμους του Λονδίνου για επαιτεία, ενώ άλλα 17 έχουν καταλήξει στα χέρια του Ντάες από συνεργάτες τους- διακινητές, μέλη του οργανωμένου εγκλήματος στα Βαλκάνια.
 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ορφανών Παιδιών, Ιλιρ Τσουμάνι, ζήτησε τη σύσταση μιας ομάδας εργασίας από τους  θεσμούς ασφαλείας για την πρόληψη  της εμπορίας και παιδικής κακοποίησης.
«Πρέπει να δημιουργηθεί μια μόνιμη ‘task force’ αποτελούμενη από τις δομές του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Δικαιοσύνης, του υπουργείου Αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων και Νεολαίας και με τη συνδρομή του Εισαγγελέα να γίνεται μέριμνα και πρόληψη της κακομεταχείρισης και εμπορίας παιδιών», ανέφερε ο Τσουμάνι σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το ζήτημα αυτό.
Στην ημερίδα που συμμετείχαν πολιτικοί και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων επισημάνθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από την κακοποίηση και εμπορία παιδιών, τόσο στην προώθησή τους, στους κόλπους της ισλαμικής τρομοκρατίας, όσο και στη μεταφορά τους σε δρόμους ευρωπαϊκών  πρωτευουσών για αποκόμιση κέρδους από την επαιτεία.
 
--
               
 

Ο Θεός σου δίνει πάντα ό,τι σου χρειάζεται (Συγκλονιστικό δίδαγμα)

Μια φορά κάποιος ζήτησε απ’ το Θεό ενα λουλούδι και μια πεταλούδα.
Ο Θεός όμως αντί γι’ αυτά Του έδωσε ένα κάκτο και μια κάμπια.
Αυτό στεναχώρησε τον άνθρωπο. Δεν μπόρεσε να καταλάβει, γιατί δεν πήρε αυτό που ζήτησε.
Είπε μέσα του, λοιπόν:
-Ο Θεός έχει να νοιαστεί για τόσους ανθρώπους…
Και αποφάσισε να μην ζητήσει εξηγήσεις.
Μετά από λίγο καιρό πήγε να κοιτάξει αυτά που του είχαν δοθεί και τα ‘χε ξεχάσει.
Προς έκπληξή του, απ’ τον αγκαθωτό και άσχημο κάκτο.Είχε φυτρώσει ένα όμορφο λουλούδι.
Και η άσχημη κάμπια είχε μεταμορφωθεί σε μια υπέροχη πεταλούδα.
Ο ΘΕΟΣ τα κάνει πάντα όλα σωστά!
Ο τρόπος που ενεργεί είναι ΠΑΝΤΑ ο καλύτερος, ακόμα κι αν σε μας φαίνεται λανθασμένος.
Αν ζήτησες από το Θεό κάτι και πήρες κάτι διαφορετικό, δείξε Του ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.
Μπορείς να είσαι σίγουρος πως Αυτός θα σου δίνει,πάντα αυτό που χρειάζεσαι τη κατάλληλη στιγμή.
Αυτό που θέλεις… δεν είναι πάντα κι αυτό που χρειάζεσαι!
Το ΑΓΚΑΘΙ του σήμερα… Είναι το ΛΟΥΛΟΥΔΙ του αύριο!
~ Ο Θεός σου δίνει πάντα ό,τι σου χρειάζεται ~
http://www.agioritikovima.gr/perizois/item/72350-ο-θεός-σου-δίνει-πάντα-ό,τι-σου-χρειάζεται-συγκλονιστικό-δίδαγμα

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ «ΑΓΡΙΕΥΕΙ» ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ

foto1

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στα τουρκικά ΜΜΕ και όχι μόνο, η είδηση από την Μόσχα ότι ο Πούτιν  σε αντίποινα στην παράταση των οικονομικών κυρώσεων της Δύσης προς την Ρωσία αποφάσισε να κλείσει τον ρωσικό εναέριο χώρο σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες των χώρων της βόρειας Ευρώπης. Όπως αναφέρεται, ο ρωσικός εναέριος χώρος έχει κλείσει για τις αεροπορικές εταιρείες των χωρών Δανίας, Νορβηγίας, Σουηδίας και Φιλανδίας, στα δρομολόγια που εκτελούν για τις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η απόφαση αυτή θα επιφέρει ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με την εκπρόσωπο της δανέζικης αεροπορικής εταιρείας, Ving, την Magdalena Öhrn, η οποία τόνισε ότι η απόφαση αυτή είναι καταστροφή για τις σκανδιναβικές αεροπορικές εταιρείες.
Η απόφαση αυτή ανάγκασε τον υπουργό Μεταφορών της Δανίας να ζητήσει έκτακτη συνάντηση με εκπρόσωπο της ρωσικής κυβέρνησης, ενώ κάλεσε και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κινητοποιηθεί γιατί οι ζημιές όπως τόνισε, θα είναι καταστροφικές για τις οικονομίες των σκανδιναβικών χωρών καθώς θα αναγκαστούν να κάνουν τον γύρο του κόσμου για να φτάσουν στον προορισμό τους με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του κόστους των αεροπορικών πτήσεων.
Να το σκεφτόντουσαν αυτό πριν αποφασίσουν να παρατείνουν τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, παρασυρόμενοι από κάποιους θερμοκέφαλους των Βαλτικών χωρών και της Πολωνίας.
Μάλιστα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Πούτιν: Η Ευρώπη έχει παραδώσει μέρος της κυριαρχίας της στις Ηνωμένες Πολιτείες



Το βασικό πρόβλημα της Ευρώπης είναι ότι έχει παραχωρήσει μέρος της κυριαρχίας της στις Ηνωμένες Πολιτείες, εγκαταλείποντας τον αγώνα για τα δικά της συμφέροντα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. «Κατ’ αρχάς υπάρχει, πάντα, ενδιαφέρον στις σχέσεις μεταξύ των εθνών. Για την ισορροπία τους πρέπει να ισχύσουν, ασφαλώς, οι συμφωνημένοι κανόνες», είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξή του  για το ντοκιμαντέρ του Βλαντίμιρ Σολοβιοφ «Παγκόσμια Τάξη» στο ρωσικό κανάλι ‘Βέστι’, το οποίο κάνει πρεμιέρα απόψε.
 
Το πρόβλημα της Ευρώπης είναι η έλλειψη μιας ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής, είπε ο Πούτιν.
«Στην πραγματικότητα η Ευρώπη δεν έχει εξωτερική πολιτική και έχει παραδώσει μέρος της κυριαρχίας της, ενώ είναι το πιο σημαντικό μέρος της Συμμαχίας», είπε.
Σύμφωνα με το Ρώσο πρόεδρο, συνήθως τα μέλη των πολιτικο-στρατιωτικών συμμαχιών μετατοπίζουν τις αρμοδιότητες τους σε υπερεθνικές αρχές (σε υπερεθνική κυβέρνηση).
«Αλλά, όσον αφορά την  Ευρώπη, δεν είναι η μόνη υπερεθνική οντότητα. Η Ευρώπη έχει μετατοπίσει λίγη από τη δύναμή της, όχι στο ΝΑΤΟ, αλλά στην κορυφαία χώρα του ΝΑΤΟ, τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Πούτιν.
Ως παράδειγμα, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε την επέμβαση των Αμερικανών στο Ιράκ, ενώ ήταν αντίθετη η Γερμανία και η Γαλλία. Στη συνέχεια οι δύο χώρες ανακοίνωσαν ότι ήταν λάθος.
«Αποδείχθηκε ότι ο Ζακ Σιράκ ( πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας) ήταν πολύ μορφωμένος άνθρωπος και είχε μια στενή και εμπιστευτική σχέση με τους σουνίτες της Μέσης Ανατολής και γνώριζε τις συνέπειες. Όπως και έγινε. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός αποτυχημένου κράτους που συνέβαλε στην άνοδο της τρομοκρατίας. Το Παρίσι έγινε θύμα της τρομοκρατίας.
 Ο Σιράκ είχε δίκιο και ο Στρέντερ (πρώην Γερμανός Καγκελάριος) είχε δίκιο», είπε ο Πούτιν.
 
--
               
 

Τσίπρας: Το ΔΝΤ να μείνει εκτός του τρίτου προγράμματος - Πριν από τον Μάρτιο η άρση των capital controls

Πιέσεις ώστε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μείνει εκτός του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 86 δισ. ευρώ, ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας την Ευρωζώνη να έχει την πλήρη ευθύνη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι «προβληματίζεται από την μη εποικοδομητική συμπεριφορά του ταμείου σε δημοσιονομικά και οικονομικά θέματα». Όπως επισημαίνει, το ΔΝΤ πρέπει να αφήσει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας στην ευρωζώνη όταν θα κληθεί να αποφασίσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς αν θα παραμείνει. 
«Εκτιμούμε ότι μετά από έξι χρόνια διαχείρισης έκτακτης κρίσης, η Ευρώπη έχει τώρα την θεσμική υποδομήνα αντιμετωπίσει επιτυχώς ευρωπαϊκά θέματα».
Όπως αναφέρουν οι FT, ο ισχυρισμός αυτός του κ. Τσίπρα πιθανότατα θα εξοργίσει τηγερμανική κυβέρνηση, η οποία πάντα επέμενε να παραμείνει το ΔΝΤ. Το Βερολίνο εκτιμά την τεχνική επάρκεια του ΔΝΤ, όσο και αμφιβάλει για την αποφασιστικότητα της Κομισιόν. Υπενθυμίζεται μάλιστα πως η τοποθέτησή του για αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.
Οι FT σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας ρισκάρει επίσης να απομονωθεί από το ΔΝΤ, που είναι ισχυρός σύμμαχος στην ελάφρυνση χρέους της Αθήνας, ενώ η Γερμανία και άλλα μέλη της ευρωζώνης είναι αντίθετοι σε διαγραφή χρέους, παρότι επαίνεσε την στήριξη του Ταμείου στο θέμα. 
Ο έλληνας πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η κυβέρνησή του θέλει να εφαρμόσει τα μέτρα του προγράμματος διάσωσης όσο το δυνατόν γρηγορότερα με στόχο να ανακτήσει τηνεθνική κυριαρχία και να ξεφορτωθεί την λεγόμενη «τρόικα» των δανειστών.
«Πιστεύουμε ότι όσο το γρηγορότερο ξεφύγουμε από το πρόγραμμα (διάσωσης) τόσο καλύτερο για τη χώρα», είπε. «Αν η Ελλάδα ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση τον Ιανουάριο θα έχουμε καλύψει περισσότερο από το 70% των δημοσιονομικών και οικονομικών μέτρων της συμφωνίας».
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σίγουρος ότι η χώρα θα άρει όλα τα εναπομείνανταcapital controls έως τον Μάρτιο και θα συνεχίσει να δανείζεται από τις αγορές «πριν το τέλος του 2016».
«Είμαστε πέντε χρόνια σε πρόγραμμα. Είναι δύσκολο για μια ευρωπαϊκή χώρα να έχει χάσει την εθνική κυριαρχία της για τόσο μεγάλο διάστημα. Για να την επανακτήσει και να φύγει από τον έλεγχο της τρόικα, πρέπει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Είναι σκληρό, αλλά είναι η καλύτερη από κάθε άλλη επιλογή»,δήλωσε.
Σε άλλο σημείο, ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει ότι το τρίτο πακέτο που θα πρέπει να γίνει δεκτό τον Ιανουάριο περιλαμβάνει «ένα βήμα που είναι δύσκολο, λόγω του ότι περιλαμβάνει τηνασφαλιστική μεταρρύθμιση».
«Ο οδικός μας χάρτης είναι να ολοκληρώσουμε την πρώτη αξιολόγηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα και μετά να έχουμε μια θετική απόφαση για την απαραίτητη ανακούφιση χρέους», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
http://newpost.gr/politiki/parapolitika/505531/baroyfakhs-mprabo-podemos-hellip

Το απόγευμα τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα ανακοινωθούν το απόγευμα σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Τραγάκη.
«Το αποτελέσμα της ψηφοφορίας βγαίνει από τα φαξ που μας στέλνει η εφορευτική επιτροπή» είπε και πρόσθεσε ότι επίσημο αποτέλεσμα θα έχουμε αργά το απόγευμα σήμερα.
Σύμφωνα με τον κ. Τραγάκη η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτωνοφείλεται σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές στις οποίες οι εφορευτικές επιτροπές δεν έχουν φαξ.
Ολόκληρη η δήλωση του προεδρεύοντος της ΚΕΦΕ
Ι. ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Όπως γνωρίζετε περάσαμε μια πολύ εξαντλητική νύχτα, η οποία συνεχίζεται βέβαια. Αργά το βράδυ εχθές, σας τόνισα ότι βάσει του καταστατικού μας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας βγαίνει από τις τηλεομοιοτυπίες - fax που μας στέλνουν οι κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές. Η ροή των fax συνεχίζεται ακόμα και τώρα και θα συνεχίζεται. Επομένως, επίσημο αποτέλεσμα θα έχουμε αργά σήμερα το απόγευμα.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπήρξε κάποια καθυστέρηση στην αποστολή των fax Πρόεδρε;
 
Ι. ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Όχι. Ήταν μια μικρή λογική, όχι καθυστέρηση, υπάρχουν απομακρυσμένες περιοχές που οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές δεν έχουν fax. Τους παρακαλέσαμε λοιπόν να πάνε στο πλησιέστερο fax για να μπορέσουν να μας στείλουν. Το αποτέλεσμα, για να ξέρετε, θα είναι βεβαιωμένο και υπογεγραμμένο από όλους τους εκπροσώπους των υποψηφίων. Αργά το απόγευμα θα σας έχω οριστικό αποτέλεσμα.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρώτος και δεύτερος;
 
Ι. ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Ε, αυτά έχουνε βγει.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτά που ξέρουμε.
 http://newpost.gr/politiki/505534/ta-telika-apotelesmata-twn-eklogwn-ths-nd-live

Το Άγιο Όρος τα... έβαλε με τον Καμμένο Δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που μπαίνει στην αυτοδιοικούμενη κοινότητα χωρίς το προβλεπόμενο διαμονητήριο

Μια επίσκεψη του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους πριν από 20 ημέρες, όπου έφτασε με ελικόπτερο για να συναντηθεί με τον ηγούμενο Εφραίμ και κρατήθηκε μυστική, προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της Ιεράς Κοινότητας.
Και αυτό γιατί είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που ο κ. Καμμένος μπαίνει στην αυτοδιοικούμενη κοινότητα του Αγίου Όρους χωρίς να πάρει το προβλεπόμενο για όλους διαμονητήριο-άδεια εισόδου από την Ιερά Επιστασία στις Καρυές, γράφει σήμερα το «Έθνος».
Επίσης, αυτή τη φορά παραβίασε και τη σχετική κανονιστική διάταξη, η οποία είναι δημοσιευμένη και στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και απαγορεύει οποιαδήποτε προσέγγιση στα όρια της Αθωνικής Πολιτείας χωρίς προηγούμενη άδεια της Ιεράς Κοινότητας.
Η συγκεκριμένη συμπεριφορά, που χαρακτηρίζεται ως «νέο ατόπημα του Π. Καμμένου» από κύκλους της Ιεράς Κοινότητας, προκάλεσε την έντονη ενόχληση και την επίσημη αντίδραση της τελευταίας που απέστειλε στον ΥΕΘΑ επιστολή διαμαρτυρίας.
http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/248705/to-agio-oros-ta-evale-me-ton-kammeno.html

Στην Αθήνα ο Αμπάς, συναντήσεις με Τσίπρα-Παυλόπουλο τη Δευτέρα Τον Παλαιστίνιο πρόεδρο υποδέχθηκε στο Ελ. Βενιζέλος ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Στην Αθήνα ο Αμπάς, συναντήσεις με Τσίπρα-Παυλόπουλο τη Δευτέρα
Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, το επίσημο πρόγραμμα του οποίου ξεκινά αύριο και συνεχίζεται την Τρίτη. Ο κ. Αμπάς αφίχθη νωρίτερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου τον υποδέχτηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του, αύριο Δευτέρα, στις 12:00, ο πρόεδρος της Παλαιστίνης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Το μεσημέρι, στις 14:30, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Αμπάς στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και εν συνεχεία οι κ. κ. Τσίπρας και Αμπάς θα πραγματοποιήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Παλαιστίνης αναμένεται να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Την Τρίτη το πρωί ο κ. Αμπάς θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και στη συνέχεια ο Παλαιστίνιος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Αίθουσα της Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Παλαιστίνιου προέδρου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.


http://www.news.gr/politikh/exoterikh-politikh/article/248755/sthn-athhna-o-ampas-synanthseis-me-tsipra-pavlopoy.html

Νοσοκομεία «ώρα μηδέν» - Ελλείψεις φαρμάκων και υποστελέχωση

Το Newpost.gr ανοίγει τον φάκελο Υγεία και παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία.
Ελλείψεις σε φάρμακα και σε προσωπικό αποτελούν τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία και απειλούν την λειτουργία των νοσοκομείων.
Η δημοσιογραφική ομάδα του newpost.gr θα παρουσιάζει καθημερινά όλα αυτά τα στοιχεία προκειμένου να αναδείξει το πρόβλημα της δημόσιας υγείας που αφορά όλους τους πολίτες.
Αντίστοιχη εικόνα και στο νοσοκομείο Αττικό το οποίο έχει το ήμισυ του προσωπικού που του αντιστοιχεί ανάλογα με τους ασθενείς και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους. 
Σοβαρές ελλείψεις σημειώνονται σε πολλά φάρμακα. «Κάθε μέρα και χειρότερα» τονίζει στο newpost ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής Κώστας Λουράντος. 
Την ίδια στιγμή, έλλειψη προσωπικού και τα ελάχιστα χρήματα που λαμβάνει το Ιπποκράτειο έχουν συμβάλει στην υποβάθμιση των υπηρεσίων προς τους ασθενείς και την πλήρη εξουθένωση των εργαζομένων.
Το υπουργείο από την πλευρά του παραδέχεται τις τρομακτικές ελλείψεις στο σύνολο των δομών της δημόσιας υγείας και επιχειρεί με ημίμετρα να διατηρήσει το σύστημα εν ζωή.
Με αντίπαλο τον ίδιο τους τον εαυτό και τις αντοχές τους έρχονται καθημερινά οιεργαζόμενοι στο Γεν. Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, καθώς η ανεπάρκεια του προσωπικού έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση των υπηρεσιών στους ασθενείς, ενώ η υποχρηματοδότηση έχει συμβάλει στην έλλειψη βασικών υλικών για χειρουργεία και εξετάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το νοσοκομείο καθημερινά εξυπηρετεί εκατοντάδες άτομα, με ελάχιστο προσωπικό, ενώ το μεγαλύτερο αλαλούμ γίνεται όταν υπάρχει ημέρα γενικής εφημερίας. Τότε η αναμονή για ένα επείγον περιστατικό μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 8 ώρες!
Εξαιρετικά δυσάρεστα περιστατικά φέρνει στο φως η έρευνα του newpost για τα νοσοκομεία της Ελλάδας, με το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης να αντιμετωπίζει όχι μόνο προβλήματα με υποστελέχωση προσωπικού και ελλείψεις φαρμάκων, αλλά και τεράστια αναμονή για μια εγχείριση καρδιάς που έχει συμβάλει σε θανάτους ασθενών. 
http://newpost.gr/ellada/504207/nosokomeia-wra-mhden-elleipseis-farmakwn-kai-ypostelexwsh

Ταξίδι στον αυθεντικό παράδεισο της άγριας ομορφιάς Το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της Δράμας με θέα το Φαλακρό όρος

Ταξίδι στον αυθεντικό παράδεισο της άγριας ομορφιάς

Η Δράμα αποτελεί έναν χειμερινό προορισμό ιδανικό για τους λάτρεις του βουνού και της ομορφιάς της άγριας φύσης στους πρόποδες του όρους Φαλακρού. Επιπλέον, η ιστορία της πόλης έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της. Πρόκειται για μια πόλη με περίπου 44.000 κατοίκους που αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για εκδρομές στην ύπαιθρο.
Πανύψηλα δέντρα και τρεχούμενα νερά σε συνδυασμό με τους φιλόξενους κατοίκους και τα αξιοθέατα κάνουν τη Δράμα έναν ξεχωριστό προορισμό στην Ελλάδα.
Στολίδι της πόλης αποτελεί το φυσικό πάρκο της Αγίας Βαρβάρας το οποίο έχει συμπεριληφθεί στα 60 ομορφότερα πάρκα της Ευρώπης, στα πλαίσια του προγράμματος Culture 2000. Το πάρκο αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους τουρίστες και χώρο αναψυχής με παραδοσιακούς νερόμυλους, παιδικές χαρές αλλά και αναψυκτήρια. Μια πραγματική όαση για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.
Η πόλη της Δράμας έχει πλούσια πολιτιστική ζωή. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στη Δράμα λαμβάνουν χώρα διάφορα πολιτιστικά γεγονότα όπως το «Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους» και το φεστιβάλ τραγουδιού «Dramaica Youth Festival» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο χώρο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας και παίρνουν μέρος τοπικά συγκροτήματα αλλά και άλλα και συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα.
Ο Δεκέμβριος όμως είναι ο μήνας των παιδιών στη Δράμα καθώς λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, η «Ονειρούπολη», ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα Χριστουγεννιάτικα χωριά της Κεντρικής Ευρώπης.
Πολλές οικογένειες από όλη την Ελλάδα επισκέπτονται τη Δράμα για να δουν τα παραμυθένια ξύλινα σπιτάκια και να συμμετέχουν σε μια πληθώρα δωρεάν δράσεων για τα μικρά παιδιά με πολλές μεγάλες εκπλήξεις και να απολαύσουν τα χριστουγεννιάτικα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Η Δράμα όμως αποτελεί ιδανικό προορισμό και για τους λάτρεις του χιονιού και των χειμερινών σπορ καθώς πολύ κοντά βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού.
Μόλις 46 χιλιόμετρα από την πόλη της Δράμας και σε υψόμετρο μέχρι τα 2.232 μέτρα το βορειότερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας με τη μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας προσφέρει στους επισκέπτες άφθονο χιόνι και ευκαιρία για πολλές δραστηριότητες. Το χιονοδρομικό διαθέτει 21 πίστες, τρείς συρόμενους αναβατήρες, μία τετραθέσια εναέρια αποσυμπλεκόμενη καρέκλα, μία εναέρια διθέσια και τρία baby lift, για μικρούς και μεγάλους. Διαθέτει επίσης μία πίστα snowmobile και πανοραμική θέα σε υψόμετρο 2110 μέτρων.
Στη Δράμα φτάνουν επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και καθ’ ολη τη διάρκεια του έτους καθώς έχει να επιδείξει ομορφιά και πολιτισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Επιπλέον ο επισκέπτης μπορεί να έχει ως βάση του την πόλη της Δράμας και να γνωρίσει όλες τις ομορφιές της γύρω περιοχής.
photy01photy02photy04photy05photy06photy07photy08photy09

http://www.newsbeast.gr/travel/arthro/2049372/.VmWrjN4hPkI.facebook

Ξεσηκώθηκαν γονείς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής Φωνάζουν για την απουσία πιστοποίησης σπουδών, καρτέλας μαθητή και μόνιμου προσωπικού

Αντιδρούν γονείς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής στην απουσία πιστοποίησης σπουδών, καρτέλας μαθητή και μόνιμου προσωπικού που υποβαθμίζουν την λειτουργία του σχολείου.
Πρώτο στη λίστα των άλυτων χρόνιων προβλημάτων του Μουσικού Σχολείου, σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και ειδική γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων, Χρύσα Παπαδοπούλου, είναι το ζήτημα της πιστοποίησης των παιδιών. Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου από τον ιδρυτικό νόμο των μουσικών σχολείων έχει θεσμοθετηθεί η πιστοποίηση των σπουδών των μαθητών μετά από κάποιες εξετάσεις, αλλά αυτό δεν εφαρμόστηκε ποτέ, με εξαίρεση τα δύο πρώτα χρόνια. Η κ. Παπαδοπούλου τονίζει ότι απουσιάζει και η ύπαρξη καρτέλας του κάθε μαθητή στην οποία οφείλει να αναγράφεται όσα έχουν διδαχθεί τα προηγούμενα έτη, ώστε να γνωρίζει το επίπεδο ο κάθε νέος καθηγητής που έρχεται.
Τα κενά στο διδακτικό προσωπικό του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες ήταν τεράστια με αποτέλεσμα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να έχουν χαθεί εκατοντάδες ώρες μαθημάτων.
Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι όλες οι ειδικότητες τώρα έχουν καλυφθεί, εκφράζονται φόβοι για την συμπλήρωση της ύλης μέχρι και τον Ιούνιο, από τα κενά που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Οι σύλλογοι γονέων ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να μονιμοποιηθούν οι τετρακόσιοι προσληφθέντες καθηγητές στα Μουσικά Σχολεία της χώρας ώστε να πάψει η «ομηρία» αυτού του τύπου των σχολείων. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα σπουδών εμπεριέχει μουσικά μαθήματα πολλά από τα οποία θα πρέπει να διδάσκονται ατομικά όπως είναι το πιάνο ή ο ταμπουράς και πραγματοποιούνται τις περισσότερες φορές σε ολιγομελή γκρουπ μαθητών, ώστε να αντιμετωπίζεται η έλλειψη επαρκούς στελέχωσης των διαφόρων ειδικοτήτων.
Η κ. Παπαδοπούλου κατέληξε λέγοντας ότι «εμείς βάζουμε το λιθαράκι μας σαν γονείς, στηρίζουμε τα σχολεία μας, στηρίζουμε τα παιδιά μας και θέλουμε η πολιτεία να μας στηρίξει ακόμα περισσότερο».
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2071862/xesikothikan-gonis-ke-mathites-tou-mousikou-scholiou-komotinis