Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

«Δεν θα υπάρχει ο κ. Μεϊμαράκης μετά τις εκλογές»

Την επομένη των εκλογών το βασικό είναι η Ελλάδα να έχει κυβέρνηση, τόνισε ο Πάνος Καμμένος κατά την εισηγητική τοποθέτησή του στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στη ΔΕΘ.
Ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έκαναν πράξη την εθνική συμφιλίωση μέσα από τη συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, μια «έντιμη», όπως είπε, συνεργασία που «δεν ράγισε, παρά τις πολιτικές διαφορές».
Σημείωσε ακόμη ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. ήταν «το μόνο κόμμα που υπογράφοντας μία συμφωνία δεν είχε καμία απώλεια», ενώ διαβεβαίωσε ότι οι θα προσπαθήσουν να υπάρξουν βελτιώσεις σε ό,τι αφορά τη συμφωνία.
Μετεκλογικές συνεργασίες
Όσον αφορά τις συνεργασίες, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «καιροφυλακτούν οι δεινόσαυροι να φτιάξουν και πάλι ένα κομματικό κράτος και μάλιστα μαζί τώρα. Αν δεν έχουμε την πλειοψηφία δεν είναι δυνατό να κάνουμε κυβέρνηση με τον Βενιζέλο, ούτε με τον κύριο Πλεύρη και τον κ. Γεωργιάδη που έβαλε στη Ν.Δ. ο Σαμαράς και κράτησε ο κ. Μεϊμαράκης. Πιστεύω όμως ότι τη Δευτέρα το πρωί θα έχουν απελευθερωθεί δυνάμεις κοινοβουλευτικές που θα δίνουν πλειοψηφία. Οι μεγαλύτεροι υβριστές του Καραμανλή έχουν γίνει η κύρια δύναμη μέσα στη Ν.Δ.».
Για πιθανή συνεργασία με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Για μας αποτελεί προϋπόθεση το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας, το θέμα της Θράκης και ακούω περίεργα πράγματα από στελέχη του Ποταμιού. Νομίζω ότι και ο κ. Θεοδωράκης οφείλει να πάρει μια θέση. Αυτό θα διευκολύνει τη δυνατότητα να αρχίσει ο διάλογος. Αμφιβάλλω αν το ΠΑΣΟΚ θα είναι στη Βουλή, όσο η κ. Γεννηματά διατηρεί τη θέση να στηρίζει τη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου».
http://www.efsyn.gr/arthro/den-tha-yparhei-o-k-meimarakis-meta-tis-ekloges