Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΗΛΕΙΑ «Έφοδος» τράπεζας στο ταμείο του δήμου Πύργου

Στον «αέρα» βρίσκεται η μισθοδοσία των υπαλλήλων του δήμου Πύργου, για τον μήνα Δεκέμβριο, μετά την ξαφνική «έφοδο» πιστωτικού ιδρύματος στον τραπεζικό λογαριασμό του δήμου για ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις. Η αναπάντεχη αυτή εξέλιξη που έγινε εν’ αγνοία της Δημοτικής Αρχής αλλά και της αρμόδιας ταμειακής υπηρεσίας, ήρθε να επιδεινώσει την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα χθες το πρωί η Τράπεζα Πειραιώς, χωρίς καμιά προειδοποίηση «τράβηξε» από το λογαριασμό του δήμου το ποσό των 155 χιλ ευρώ περίπου, που αντιστοιχεί σε δύο δόσεις για  διάφορα δάνεια που είχε πάρει κατά το παρελθόν ο δήμος, ενώ ως το τέλος του μήνα θα πρέπει να της καταβληθεί και τρίτη δόση, δηλαδή άλλα 78 χιλ. ευρώ περίπου.

Από την άλλη πλευρά ο δήμος Πύργου, όπως και όλοι οι δήμοι της χώρας δεν έχουν εισπράξει ακόμη τη ΣΑΤΑ, μηνός Οκτωβρίου που αντιστοιχεί σε 55 χιλ. ευρώ περίπου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μειωμένα θα είναι αυτό το μήνα και τα έσοδα από τα τέλη μέσω της ΔΕΗ. Έτσι λοιπόν είναι αδύνατον να καλυφθεί η μισθοδοσία και οι εισφορές των εργαζομένων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) που ήδη είναι μειωμένοι, λόγω της παρακράτησης που γίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, για την προκαταβολή πού δόθηκε στο δήμο το καλοκαίρι προκειμένου να μεταφερθούν τα σκουπιδία στους ΧΥΤΑ της Φυλής και της Ναυπάκτου.   

Όπως αναφέρουν πηγές από το Λάτσειο, το ποσό της ΚΑΠ που μπαίνει κάθε μήνα στα ταμεία του δήμου δεν ξεπερνά τις 400 χιλ. ευρώ ενώ το κόστος της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών ξεπερνούν κατά πολύ τις 500 χιλ ευρώ.

Πάντως οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να καλυφθεί αυτή η «τρύπα» από άλλες πηγές. Εξέφραζαν μάλιστα την αισιοδοξία τους ότι, τελικά οι εργαζόμενοι θα λάβουν κανονικά την μισθοδοσία τους τον επόμενο μήνα, καθώς εκτός των άλλων αναμένουν να εισρεύσουν στα ταμεία του δήμου χρήματα από την είσπραξη των οφειλόμενων ποσών τρίτων, αξιοποιώντας και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του  νόμου που βρίσκεται σε ισχύ έως και τις 28 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
 http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/efodos-trapezas-sto-tameio-toy-dimoy-pyrgoy

Απεβίωσε στα 81 του ο θρυλικός «βλογιάρης»

Ο Θοδωρής Θεοχαρόπουλος, η μεγάλη δόξα του Πανηλειακού, «έφυγε» το μεσημέρι του Σαββάτου από τη ζωή στα 81 του χρόνια. Ο «βλογιάρης» που αποτέλεσε ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του Πανηλειακού, είτε σαν παίκτης είτε σαν προπονητής, «έφυγε» για το αιώνιο ταξίδι ύστερα από προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία πέντε χρόνια περίπου.

Ο Θ.Θεοχαρόπουλος ήταν μεγάλη μορφή των Ηλειακών Γηπέδων. Ξεκίνησε σαν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Πύργου και μετά συνέχισε στον Πανηλειακό, όπου ήταν η ζωή του. Εκεί, υπήρξε και προπονητής επί σειρά ετών, ενώ κάθισε και στον πάγκο της Θύελλας Πύργου, του Αστέρα Αμαλιάδας, της Ανατολής Κολιρίου, του Πέλοπα Πύργου, κ.ά. ομάδων. 
Ο «βλογιάρης» ήταν το «βαρύ πυροβολικό» του Πανηλειακού και ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές (22- την περίοδο 1963-64.

Η γυναίκα του Χριστίνα, τα αδέρφια του, οι λοιποί συγγενείς και οι φίλοι του, θα τον αποχαιρετίσουν από τον   Ιερό Ναό Αγίων Πάντων(Α’ Κοιμητήριο) Πύργου στις  5 μ.μ .
Η φωτογραφία είναι από τη βράβευσή του πέρυσι από την ΠΑΕ Πανηλειακός. 

Με αφορμή τον θάνατο του Θοδωρή Θεοχαρόπουλου, ο Ερασιτέχνης Πανηλειακός, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: 
« Στη μνήμη ενός φίλου, ενός Πυργιώτη, ενός συναθλητή που η μνήμη του και η θύμηση του θα  μας συντροφεύει όλους μας, για πάντα!
Ένας Πυργιώτης, ένας φίλος, ένας αθλητής, ένας κανονιέρης, ένας συναθλητής που θα μας μείνει αξέχαστος, ο Θοδωρής Θεοχαρόπουλος, ο «βλογιάρης», ο «Φιδάς», δεν υπάρχει πια ανάμεσα μας. Έφυγε, έφυγες φίλε Θόδωρε.
 Θόδωρε πρέπει να ξέρεις και ήξερες ότι αγαπήθηκες και εκτιμήθηκες από το φίλαθλο κοινό της Πόλης του Πύργου και όχι μόνο. Θοδωρή ξέρεις και ήξερες, ότι τα κατορθώματα σου συζητιούνται και θα συνεχίσουν  να συζητιούνται στα αθλητικά στέκια των φιλάθλων του Πανηλειακού και θα συνεχίσουν για πολύ ακόμη-για πάντα.
 Ο Ερασιτέχνης Πανηλειακός σε ευχαριστεί για όλα. Σου χρωστάει και θα σου χρωστάει πολλά για την προσφορά σου, την προσωπικότητα σου, την εντιμότητα σου, είχες και έδειχνες εντός και εκτός γηπέδων.
Στο καλό αγαπητέ και αξέχαστε φίλε.
Αιωνία ή μνήμη σου.
Η οικογένεια του Πανηλειακού από σήμερα είναι φτωχότερη».

 http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/athlitismos/apeviose-sta-81-toy-o-thrylikos-vlogiaris

Σταϊκούρας: Η εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων δεν επηρεάζει το 96% των υπόχρεων

Σταϊκούρας: Η εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων δεν επηρεάζει το 96% των υπόχρεων

Η εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων δεν επηρεάζει το 96% των υπόχρεων, ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υπερασπιζόμενος τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα το πρωί...
«Το 96% των υπόχρεων δεν θα μπορούσε να υπαχθεί στις 72- 100 δόσεις, γιατί με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία το 92% έχει ΕΝΦΙΑ έως 1.000 ευρώ και το 4% από 1000- 1500. Το μέσο ποσόν ΕΝΦΙΑ ανά φορολογούμενο, μετά τις βελτιώσεις, ανέρχεται στα 536 ευρώ, οπότε με δεδομένη την υποχρέωση ελάχιστης μηνιαίας καταβολής, το πλήθος των δόσεων δεν θα υπερέβαινε τις 30 -και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, τις 10- 16 δόσεις», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας και συμπλήρωσε:
«Εφόσον δεν έχει πληρωθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, θα μπει κανονικά στη ρύθμιση, ενώ οι υπόλοιπες δόσεις, εάν δεν πληρωθούν, μπορούν να υπαχθούν στην ισχύουσα ρύθμιση οφειλών».
Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, τόνισε πως με την εικόνα που παρουσιάζει πλέον η ρύθμιση των 100 δόσεων, μετά την πρωινή τροποποίησή της, καλύπτεται το 97% των οφειλετών. «Ο αριθμός των δικαιούχων και τα χαρακτηριστικά της ρύθμισης, δεν αλλάζουν. Η μόνη παρέμβαση που γίνεται με την υπό συζήτηση τροπολογία, αφορά τον περιορισμό της ρύθμισης σε όσες οφειλές ήταν έως την 1η Οκτωβρίου, όχι μόνον βεβαιωμένες, αλλά και ληξιπρόθεσμες. Και αυτό γιατί υπήρχε το ενδεχόμενο, κάποιοι φορολογούμενοι να αθετούσαν σκοπίμως την έγκαιρη εξόφληση των υποχρεώσεών τους».
«Η παρέμβασή μας, συνεπώς, αποσκοπεί στο να δείξει πως οι συνεπείς φορολογούμενοι επιβραβεύονται, και όσοι αθετούν σκόπιμα τις υποχρεώσεις τους αποδοκιμάζονται. Δεν είναι επιθυμητή η δημιουργία μιας νέας γενιάς οφειλετών» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

ΑΜΠΕ
http://www.epikaira.gr/article/staikouras-i-eksairesi-toy-enfia-apo-ti-ruthmisi-ton-100-doseon-denepireazei-to-96-ton-ypoxreon

Αίσχος: Έχουν τα παιδιά σε κλουβιά και το θεωρούν φυσιολογικό Εικόνες σοκαριστικές. Εικόνες από την Ελλάδα του 2014 που σε αφήνουν άφωνο. Την ώρα που τα περισσότερα παιδιά απολαμβάνουν την αγάπη των γονιών τους κάποια άλλαζουν σε κλουβιά. Διάβασε περισσότερα στο: Αίσχος: Έχουν τα παιδιά σε κλουβιά και το θεωρούν φυσιολογικό

Εκεί που είναι κλεισμένα άγρια ζώα, αθώες μικρές ψυχές μεγαλώνουν, τρώνε και κοιμούνται.
Ένα ρεπορτάζ του BBC, κάποιες εικόνες κι ένας τίτλος στάθηκαν αρκετά για να τραβήξουν την προσοχή μου και να κλικάρω το link για να το διαβάσω.
Παιδιά με ειδικές ανάγκες, στα Λεχαινά, είναι κλεισμένα σε κλουβιά. Στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.
Εκεί τα παιδιά με νοητική υστέρηση περνούν την ημέρα τους σε χώρους και κρεβάτια περιορισμένα με ξύλινες διαχωριστικές μπάρες.»Είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού».
Διαβάζω με προσοχή τη συνέχεια του ρεπορτάζ . Το προσωπικό του Κέντρου έχει κάνει πολλές φορές αιτήματα, αλλά η απάντηση είναι πάντα ίδια: Λυπούμαστε, δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι.
Με δυο λόγια κανείς από τους αρμοδίους δεν συγκινείται.
Διαβάστε όλο το άρθρο στο aixmi.gr

 

NA XAIΡΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ SUCCESS STORY TOΥΣ... Λιποθύμησε όταν έμαθε πως έχασε το συσσίτιο Στιγμές που θυμίζουν κατοχή εκτυλίσσονται καθημερινά σε διάφορες πόλεις με την φτώχεια να θερίζει λόγω της οικονομικής κρίσης. Διάβασε περισσότερα στο: Λιποθύμησε όταν έμαθε πως έχασε το συσσίτιο |

Χιλιάδες πολίτες απευθύνονται σε συλλόγους και ομίλους προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό, ενώ θύματα της κρίσης είναι ακόμη και μικροί μαθητές...
Στον απόηχο των όσων αποκαλύφθηκαν για το δράμα της 17χρονης που νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με ασιτία, πριν από τρία 24ωρα ήρθε στο φως η ιστορία μιας ηλικιωμένης η οποία έφτασε εξαντλημένη στα συσσίτια που διοργανώνει η διοίκηση του ερασιτεχνικού συλλόγου Ολυμπιακός Πατρών, στην περιοχή των προσφυγικών, προκειμένου να ζητήσει φαγητό.
Σύμφωνα με το Patrastimes.gr, όταν η γυναίκα πληροφορήθηκε πως τα τρόφιμα είχαν τελειώσει, λιποθύμησε, μην αντέχοντας στην ιδέα πως ούτε εκεί δεν μπορούσε να βρει λίγη τροφή.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν επιχειρηματίες οι οποίοι ανέλαβαν την σίτισή της μέχρι να βρεθεί λύση.
ΠΗΓΗ: Patrastimes.gr


 

Πολυτεχνείο: Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε την «αμερικανοκίνητη Χούντα» από την ανακοίνωσή του Στην πρώτη ανακοίνωση επέκριναν τις ΗΠΑ για τη χούντα των συνταγματαρχών. Διέγραψαν τη φράση λίγη ώρα μετά, εκδίδοντας ορθή επανάληψη, απ'όπου είχε απαλειφθεί κάθε αναφορά που θα μπορούσε να δημιουργήσει διπλωματικό πρόβλημα. Διάβασε περισσότερα στο: Πολυτεχνείο: Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε την «αμερικανοκίνητη Χούντα» από την ανακοίνωσή του

Αίσθηση προκαλεί η μεγάλη γκάφα του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 
Στο μήνυμά του για την επερχόμενη επέτειο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε αναφορά σε «αμερικανοκίνητη» Χούντα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης».
Το «φάουλ» της Κουμουνδούρου προφανώς έγινε αντιληπτό και από τους ίδιους τους ανθρώπους της και, σαν συνέπεια, από το γραφείο Τύπου του κόμματος εκδόθηκε και δεύτερη ανακοίνωση, με ορθή επανάληψη, από την οποία «απαλείφθηκε» το επίμαχο σημείο και τροποποιήθηκε ως εξής: «41 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ».
Δείτε την πρώτη ανακοίνωση (εστάλη στις 13:25)
Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης.
41 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το νόημά του και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα: Για την οριστική απελευθέρωση της χώρας από την θηλιά των μνημονίων. Για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής, την αλληλεγγύη και την προστασία των αδύναμων. Για τα δικαιώματα της νεολαίας.
Το Πολυτεχνείο είναι εδώ, συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός όταν πιστεύει στις δυνάμεις του, μπορεί να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να  οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό.
Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για Δημοκρατία, Ισότητα, Κοινωνική Απελευθέρωση.
Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση του μνημονίου πραγματοποιεί μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, με τη δημοκρατία να συρρικνώνεται και τον αυταρχισμό και την καταστολή να αποτελούν καθημερινότητα, η μόνη διέξοδος, για τους εργαζομένους και τη νεολαία, είναι η οργανωμένη και συλλογική δράση, η ρήξη και η συλλογική αντίσταση απέναντι στην πολιτική της εξαθλίωσης.
Απέναντι στη λήθη και σε αυτούς που καταριούνται την Μεταπολίτευση ως συμφορά για τον τόπο, απέναντι στην προσπάθεια που επιχειρείται από λογής-λογής ακροδεξιούς, με αιχμή το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, να αθωωθεί η στρατιωτική δικτατορία, να σπιλωθεί η μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και να ξαναγραφτεί η ιστορία, σβήνοντας τους αγώνες του λαού μας για Ανεξαρτησία, κοινωνική Δικαιοσύνη και Ελευθερία, εμείς απαντάμε με την μνήμη, απαντάμε με την καλύτερη απόδοση τιμής, που είναι η συνέχιση της πάλης για μια καλύτερη ζωή.
Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε πραγματικά τις ζωές μας στα χέρια μας. Να διώξουμε την κυβέρνηση του μνημονίου και να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά και ειρηνικά τη Δευτέρα 17/11 στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.
Δείτε τη δεύτερη ανακοίνωση (εστάλη στις 16:11)
41 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Την ίδια στιγμή που η μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει κάθε έννοια συλλογικού δικαιώματος, που καταδικάζει τη νεολαία και τους εργαζομένους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το Πολυτεχνείο είναι εδώ. Στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. Στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ελευθεριών, απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στο μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας.
 
Απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να σπιλώσουν τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, απέναντι στις προσπάθειες η λήθη να νικήσει τη μνήμη, απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, ο λαός μας απαντά με την ενότητα, τη συλλογική δράση και την αντίσταση.
Να συμμετάσχουμε μαζικά και ειρηνικά τη Δευτέρα 17/11 στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.
Πηγή: protothema.gr