Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Στον Αγιο Παντελεήμονα Φρίκη: Άνδρας απο το Μπαγκλαντές ασέλγησε σε 7χρονη και 9χρονες

Την πρώτη φορά παρέσυρε τις ανήλικες από την Αλβανία στο σπίτι του με αντάλλαγμα φρούτα και τη δεύτερη τους επιτέθηκε σε πάρκινγκ πολυκατοικίας

Στη σύλληψη ενός 42χρονου από το Μπαγκλαντές ο οποίος τουλάχιστον τρεις φορές ασέλγησε σε βάρος τριών κοριτσιών ηλικίας 7 και 9 ετών προχώρησε η αστυνομία.

Το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στον Άγιο Παντελεήμονα όταν πριν από μερικές ημέρες, και συγκεκριμένα το βράδυ της περασμενης Πέμπτης αστυνομικοί της Άμεσης δράσης τον εντόπισαν να στέκεται δίπλα στη μοτοσικλέτα του και να μιλά με τρια κορίτσια. Στη θέα των αστυνομικών ο αλλοδαπός το έβαλε στα πόδια αλλά λιγή ώρα αργότερα οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Λόγω της ύποπτης στάσης του οι αστυνομικοί οδήγησαν τον Μπαγκλαντεσιανό στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας όπου και αποκαλύφθηκαν οι αρρωστημένες πράξεις του.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, λίγο πριν τον βρουν οι αστυνομικοί ο 42χρονος είχε ανεβάσει στο μοτοσικλέτα του τα τρια κορίτσια και υποσχόμενος ότι θα τα πάει βόλτα τα οδήγησε στο πάρκινγκ πολυκατοικίας. Εκεί, στο σκοτάδι επιτέθηκε στα κορίτσια και ασέλγησε σε βάρος του.

Και αυτή, δυστυχώς, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο άνδρας από το Μπαγκλαντές είχε ασελγήσει και μάλιστα δύο φορές σε βάρος των τριών αυτών κοριτσιών. Η έρευνα έδειξε ότι μια εβδομάδα νωρίτερα είχε ασελγήσει ξανά στα σώματα των τριών ανήλικων παιδιών αυτή τη φορά στο σπίτι του όπου παρέσυρε τα κοριτσάκια με δέλεαρ φρούτα.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
http://www.protothema.gr/greece/article/588790/friki-andras-apo-to-baglades-aselgise-se-varos-koritsion-7-kai-9-eton/

Ο Λίβανος ζητά στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία

Η κυβέρνηση του Λιβάνου ελπίζει να πάρει περισσότερη βοήθεια για το στρατό της, στην καταπολέμηση των τρομοκρατών, αλλά και διπλωματική βοήθεια στην επίλυση των εσωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
 
Αυτό δηλώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών του Λιβάνου, Αλί Χαλίλ.
«Αυτή τη στιγμή το κράτος δέχεται έναν απροκάλυπτο πόλεμο από την Αλ Κάιντα και το ‘ισλαμικό κράτος’ (Daesh). Οι βόρειο- ανατολικές περιοχές του Λιβάνου έχουν καταληφθεί σχεδόν από το «χαλιφάτο» και την «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα. Οι μονάδες του Λιβάνου κάθε ημέρα συγκρούονται με αυτές τις ομάδες, ωστόσο, δεν έχουν αρκετή δύναμη να τους αντισταθούν πλήρως. Για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση χρειαζόμαστε την υποστήριξη μιας αποτελεσματικής δύναμης», είπε ο υπουργός.
Ο Χαλίλ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μόνο η Μόσχα μπορεί να βοηθήσει την Βηρυτό να επιλύσει την εσωτερική κρίση και να προσφέρει ουσιαστική στρατιωτική βοήθεια προς το στρατό της δημοκρατίας.
 
--

Διαδήλωση στα Σκόπια κατά της κυβέρνησης: "Δεν θα γλυτώσετε τη φυλακή"

Η αντικυβερνητική διαδήλωση με υποστηρικτές την «έγχρωμη επανάσταση» που πραγματοποιήθηκε χθες, ήταν, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πιο μαζική από ποτέ.
 
Η σλαβική ιστοσελίδα των Σκοπίων  ‘PlusInfo’ αναφέρει ότι μπροστά από το κοινοβούλιο  συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες άτομα που φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, όπως «δεν θα γλυτώσετε την φυλακή».
Προηγουμένως διαδηλωτές μπροστά από το κτήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης έριξαν πέτρες στα παράθυρα.
Η διαμαρτυρία, όπως συνήθως, άρχισε μπροστά από την έδρα του Ειδικού Εισαγγελέα, για την υποστήριξη αυτού του θεσμού, και έγινε μετά από το «τελεσίγραφο» που έδωσαν οι διαμαρτυρόμενοι στις 18 Ιουνίου απαιτώντας από το Συνταγματικό  Δικαστήριο να προβεί σε δήλωση σχετικά με την συνταγματικότητα του Γραφείου του Ειδικού Εισαγγελέα.
Επανέλαβαν ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο έχει δημιουργήσει το γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα, ώστε να σχηματισθεί μια προσωρινή κυβέρνηση η οποία θα διαπραγματευθεί με την κοινωνία των πολιτών και απαίτησαν την άμεση παραίτηση του προέδρου του νοτιοσλαβικού κράτους, Γκεόργκι Ιβάνοφ.
Σημειώνεται ότι οι διαδηλώσεις έχουν αρχίσει από τις 12 Απριλίου μετά την απόφαση του Ιβάνοφ να αποδώσει χάρη σε κρατικούς κομματικούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στην υπόθεση  της υποκλοπής των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων χιλιάδων πολιτών από το καθεστώς.
--

ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ Καίγεται η Κύπρος -Δύο πυροσβέστες νεκροί στην καταστροφική πυρκαγιά

Δύο νεκροί και 15 τ.χλμ. πευκοδάσους στάχτες είναι ο τραγικός απολογισμός της τεράστιας πυρκαγιάς στην Κύπρο που εξακολουθεί να καίει ακόμη, για τρίτη ημέρα.   
Mάλιστα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έκανε λόγο για «τραγική κατάσταση».
Οπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», απεβίωσε και ο δεύτερος δασοπυροσβέστης, ο Μάριος Αριστοτέλους, 44 χρόνων, ο οποίος είχε τραυματιστεί χθες από ανατροπή του οχήματος στο οποίο επέβαινε με άλλους δύο συναδέλφους του. Από το ίδιο δυστύχημα είχε χάσει τη ζωή του και ο δασοπυροσβέστης Ανδρέας Σοφοκλέους, 49 χρόνων, πατέρας πέντε παιδιών.
Εντωμεταξύ, όπως αναφέρει επίσης ο Φιλελεύθερος, η κατάσταση από τα μέτωπα της φωτιάς σήμερα το πρωί έχει ως εξής: Στην Σολέα καίει ανεξέλεγκτη  και απειλεί την περιοχή της Ασίνου. Από την άλλη, σε ύφεση βρίσκονται κάποια από τα μέτωπα της πυρκαγιάς, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες ότι σύντομα θα αναχαιτισθεί η πύρινη λαίλαπα, η οποία για τρίτη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στην περιοχή της Σολέας. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρίστου, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι στην περιοχή της πυρκαγιάς επικρατεί άπνοια, γεγονός το οποίο διευκολύνει το έργο της πυρόσβεσης.
Τα κύριο μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται από τους πρόποδες του βουνού της κοινότητας Κούρδαλι προς τα Σπήλια και στην περιοχή "Ροτσιά" στο δάσος "Αδελφοί".
Με το πρώτο φως της ημέρας επανήρχισαν οι ρίψεις νερού από τα 16 πτητικά μέσα, της Δημοκρατίας, της Ελλάδας και του Ισραήλ, ενώ καθ’ όλη της διάρκειας της νύκτας επιχειρούσαν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.
Η πυρκαγιά, η χειρότερη στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει μέχρι στιγμής αποτεφρώσει περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.
Εκκενώθηκαν μοναστήρια και στρατόπεδα
Χθες, λόγω της έκρυθμης κατάστασης ανακοινώθηκε και η εκκένωση μοναστηριών και αποθηκών με πυρομαχικά σε στρατόπεδα της περιοχής. Πυρομαχικά και εικόνες αξίας μεταφέρθηκαν σε ασφαλές περιβάλλον, ενώ εκκενώθηκαν και χωριά. 
Η Ελλάδα έχει στείλει ήδη δύο καναντέρ ενώ στέλνει ακόμη δύο super puma για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Ο Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τονίζοντας «Ήδη έχουμε επικοινωνήσει και θα σταλούν άλλα δύο super puma, τα οποία πιστεύω θα συμβάλουν σημαντικά στο έργο που επιτελούν άλλα 14 πτητικά μέσα». 
Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την προσπάθεια κατάσβεσης  και ευχαρίστησε όλους όσοι βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης.  Οι δηλώσεις του Κύπριου Προέδρου έγιναν μετά τη συνεδρία όλων των αρμοδίων για τη φωτιά φορέων, όπου και εξέφρασε την ευχή για σύντομη ανάρρωση των δύο πυροσβεστών που τραυματίστηκαν. «Είναι ανεπανόρθωτες καταστροφές μέσα από την απροσεξία, την αμέλεια ή την άρνηση να δεχθούμε τους κινδύνους που προκαλούν πραγματικά τραγικές συνθήκες για τις κοινότητες της υπαίθρου»  δήλωσε.
Στη φωτιά επιχειρούν συνολικά 66 πυροσβεστικά οχήματα  με 314 πυροσβέστες. «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για τις προσπάθειες που καταβάλλονται», ανέφερε και τόνισε πως το Υπουργικό Συμβούλιο στην μεθαυριανή σύνοδο θα μελετήσει μέτρα, προκειμένου να επιληφθούν άμεσα ενός προγράμματος ταχείας αναδάσωσης.
Το μήνυμα Τσίπρα στο Twitter
Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει όποια βοήθεια χρειαστεί η Κύπρος.
«Τις δύσκολες αυτές ώρες βρισκόμαστε δίπλα στην κυβέρνηση της Κύπρου και το λαό που δοκιμάζονται. Ελληνικές δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Ευρύχου. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειαστεί. Εύχομαι η επιχείρηση να ολοκληρωθεί γρήγορα», έγραψε ο πρωθυπουργός.
http://www.iefimerida.gr/news/273421/kaigetai-i-kypros-dyo-pyrosvestes-nekroi-stin-katastrofiki-pyrkagia

Άγιος Παΐσιος: Συμβουλές για τα άσχημα όνειρα

Γιατί βλέπουμε εφιάλτες; Τί πρέπει να κάνουμε;
Ο Παϊσιος μέσα από τις διδαχές του, μας συμβουλεύει:
"Όταν βλέπεις άσχημο όνειρο, ποτέ να μην εξετάζεις τι είδες, πώς το είδες, αν είσαι ένοχη, πόσο φταις. Ο πονηρός, επειδή δεν μπόρεσε να σε πειράξει την ημέρα, έρχεται την νύχτα.
Επιτρέπει καμιά φορά και ο Θεός να μας πειράξει στον ύπνο, για να δούμε ότι δεν πέθανε ακόμη ο παλιός άνθρωπος.
Άλλες φορές πάλι ο εχθρός πλησιάζει τον άνθρωπο στον ύπνο του και του παρουσιάζει διάφορα όνειρα, για να στενοχωρεθεί, όταν ξυπνήσει. Γι’; αυτό να μη δίνεις καθόλου σημασία.
Να κανείς τον σταυρό σου, να σταυρώνεις το μαξιλάρι, να βάζεις και τον σταυρό και κάνα-δυο εικόνες επάνω στον μαξιλάρι και να λες την ευχή μέχρι να σε πάρει ο ύπνος. Όσο δίνεις σημασία, άλλο τόσο θα έρχεται ο εχθρός να σε πειράζει. Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στους μεγάλους, αλλά και στους μικρούς. Και στα μικρά παιδιά ακόμη, παρόλο που είναι αγγελούδια, ο εχθρός πηγαίνει και τα φοβερίζει, όταν κοιμούνται και τινάζονται με αγωνία, τρέχουν φοβισμένα και με κλάματα στην αγκαλιά της μητέρας.
Άλλοτε πάλι τα πλησιάζουν οι Άγγελοι και γελούν μέσα στον ύπνο τους από χαρά ή ξυπνάνε από την μεγάλη τους χαρά. Επομένως τα όνειρα που φέρνει ο πειρασμός είναι μια εξωτερική επίδραση του εχθρού στον άνθρωπο την ώρα που κοιμάται.
-Και όταν, Γέροντα, νιώθεις ένα πλάκωμα την ώρα που κοιμάσαι;
-Μερικές φορές αυτό οφείλεται σε μια αγωνιώδη κατάσταση που ζει κανείς μέσα στην ημέρα ή σε διάφορους φόβους, σε διάφορες υποψίες κ.λπ. Φυσικά όλα αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει το ταγκαλάκι, να κάνει κάποιον συνδυασμό, για να ζαλίσει τον άνθρωπο. Πολλές φορές είναι τόσο ελαφρός ο ύπνος, που νομίζει κανείς ότι είναι ξυπνητός και ότι προσεύχεται, για να φύγει αυτό το πλάκωμα, από το οποίο του κρατιέται ακόμη και η αναπνοή.
Καμιά φορά μάλιστα ο διάβολος μπορεί να πάρει την μορφή ενός ανθρώπου ή ενός Αγίου και να παρουσιασθεί στον ύπνο κάποιου. Κάποτε παρουσιάσθηκε σε έναν άρρωστο στον ύπνο του με την μορφή του Αγίου Αρσενίου και του είπε: «Είμαι ο Άγιος Αρσένιος. Ήρθα να σου πω ότι θα πεθάνεις.
Τα’; ακούς; Θα πεθάνεις». Τρόμαξε ο άνθρωπος. Ποτέ ένας Άγιος δεν μιλάει έτσι σε έναν άρρωστο. Και αν τυχόν είναι να πεθάνει ο άρρωστος και παρουσιασθεί ένας Άγιος να τον πληροφορήσει για τον θάνατο του, θα του το πει μα καλό τρόπο: «Επειδή είδε ο Θεός που ταλαιπωρείσαι, γι’; αυτό θα σε πάρει από αυτόν τον κόσμο. Κοίταξε να ετοιμασθείς». Δεν θα του πει: «Τ’; ακούς; Θα πεθάνεις»!
-Και όταν, Γέροντα, φωνάζει κανείς στον ύπνο του;
-Καλύτερα, ξυπνάει ...;Πολλά όνειρα είναι της αγωνίας. Όταν ο άνθρωπος έχει αγωνία ή είναι κουρασμένος, παλεύουν αυτά μέσα του και τα βλέπει σε όνειρο. Εγώ πολλές φορές, όταν την ημέρα αντιμετωπίζω διάφορα προβλήματα των ανθρώπων, αδικίες που συμβαίνουν κ.λπ., ύστερα στον ύπνο μου μαλώνω με τον άλλον: «βρε αθεόφοβε, φωνάζω, αναίσθητος είσαι!» και με τις φωνές που βάζω ξυπνάω.
-Γέροντα, από τα όνειρα μπορεί κανείς να προβλέψει κάτι που θα του συμβεί;
-Όχι, μη δίνετε σημασία στα όνειρα. Είτε ευχάριστα είναι τα όνειρα είτε δυσάρεστα, δεν πρέπει να τα πιστεύει κανείς, γιατί υπάρχει κίνδυνος πλάνης. Τα ενενήντα πέντε τοις εκατό από τα όνειρα είναι απατηλά. Γι’; αυτό οι Άγιοι Πατέρες λένε να μην τα δίνουμε σημασία. Πολύ λίγα όνειρα είναι από τον Θεό, αλλά και αυτά, για να τα ερμηνεύσει κανείς, πρέπει να έχει καθαρότητα και άλλες προϋποθέσεις, όπως ο Ιωσήφ και ο Δανιήλ, που είχαν χαρίσματα από τον Θεό.
«Θα σου πω, είπε ο Δανιήλ στον Ναβουχοδονόσορα, και τι όνειρο είδες και τι σημαίνει» . Αλλά σε τι κατάσταση είχε φθάσει! Ήταν μέσα στα λιοντάρια, παρόλο που ήταν νηστικά, δεν τον πείραζαν. Του πήγε ο Αββακούμ φαγητό, κι εκείνος είπε «Με θυμήθηκε ο Θεός;». Αν δεν θυμόταν ο Θεός τον Προφήτη Δανιήλ, ποιόν θα θυμόταν;-Γέροντα, μερικοί άνθρωποι δεν βλέπουν όνειρα
-Καλύτερα που δεν βλέπουν! δεν ξοδεύουν ούτε εισιτήρια, ούτε βενζίνη! Στα όνειρα σε ένα λεπτό βλέπεις κάτι που στην πραγματικότητα θα διαρκούσε ώρες, μέρες γιατί καταργείται ο χρόνος. Να, από αυτό μπορεί να καταλάβει κανείς το ψαλμικό: «Χίλια έτη εν οφθαλμοίς σου, Κύριε, ως η ημέρα η εχθές, ήτις διήλθε».
Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης
 http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/706823/ag-paisios-symvoyles-gia-ta-asxima-oneira