Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Τεράστιο κύκλωμα μαστροπών 'προωθούσε' μοντέλα στην πορνεία σε Ελλάδα και Γαλλία

Πίσω από το κύκλωμα πολύ γνωστός “μάνατζερ” της σόουμπιζ που έχει και στο παρελθόν κατηγορηθεί για μαστροπεία και “εγκέφαλος” τους διεθνούς κυκλώματος επιχειρηματίας με σουβλατζίδικα σε Πετράλωνα και Γκάζι

Επιχείρηση «σκούπα» στα αποθεματικά σε συνθήκες οριακής ρευστότητας Μαζεύουν σε κεντρικούς λογαριασμούς χρήματα του ευρύτερου ελληνικού δημοσίου

Δύσκολες ώρες φαίνεται ότι περνούν τα ταμεία του κράτους και η ρευστότητα απουσιάζει γεγονός που έχει οδηγήσει την κυβέρνηση σε κινήσεις που θυμίζουν έντονα όλα όσα γίνονταν πέρσι το καλοκαίρι.
Όσα διαθέσιμα δεν έγιναν repos τις δύσκολες ημέρες απουσίας ρευστότητας του 2015 μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης σε μία προσπάθεια  να εντοπίσει και να μεταφέρει σε κεντρικούς λογαριασμούς χρήματα του ευρύτερου ελληνικού δημοσίου και να καλύψει τις ανάγκες της.  Τότε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου η κυβέρνηση επέβαλε την υποχρεωτική μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδας όσων κεφαλαίων οι δημόσιοι οργανισμοί δεν χρειάζονται προκειμένου να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους.
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές διαρροές η Βουλή συναίνεσε στην μεταφορά των αποθεματικών της ύψους 67 εκατ. ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, στον οποίο έχουν μεταφερθεί και τα αποθεματικά των νοσοκομείων, του ΟΑΕΔ και του ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη τρεχουσών υποχρεώσεων.
Μετά την μεταφορά των 67 εκατ. ευρώ το αποθεματικό της Βουλής των Ελλήνων περιορίζεται στα 10 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με διαρροές μέσω συνεργατών του προέδρου της Βουλής, η σχετική απόφαση «είναι προς το συμφέρον της Βουλής και του Δημοσίου». Μάλιστα διατύπωναν αιχμές για την άρνηση της προκατόχου του να παραδώσει τα αποθεματικά της Βουλής πέρυσι το καλοκαίρι, λέγοντας ότι «αν είχε γίνει αυτό η Βουλή θα είχε κερδίσει 1,5 εκατ. ευρώ από τις αποδόσεις των επιτοκίων».
Αργότερα, σε μια από τις πολλές αναρτήσεις της στο Twitter, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε καταφερθεί κατά του πρωθυπουργού καλώντας τον «να εξηγήσει τελικά τι έγινε με τα αποθεματικά, πώς χρησιμοποιήθηκαν και γιατί ζητούσαν να πάρουν και αυτά της Βουλής».
Τα κρούσματα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν  το υπουργείο υγείας ζητούσε εγγράφως  από τους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων να ενημερώσουν για τα ταμειακά τους διαθέσιμα. Το  Δ.Σ. του ΟΑΕΔ αποφάσισε ήδη να μεταφέρει την περασμένη Παρασκευή 100 εκατ. ευρώ από τραπεζικούς Λογαριασμούς Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Υπενθυμίζεται  πως  οι συντάξεις  ΟΓΑ και του  ΟΑΕΕ αναμένεται να καταβληθούν σήμερα και την Τετάρτη 27 Απριλίου  του ΙΚΑ, του ΝΑΤ, και του Δημοσίου.
Κάθε μήνα για την καταβολή μισθών και συντάξεων το Δημόσιο θέλει περίπου 1,5 δισ. ευρώ, ενώ οι Ευρωπαίοι έχουν προειδοποιήσει ότι η Ελλάδα ξεμένει από ρευστότητα και βρίσκεται σε οριακό σημείο.
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/2219410/epichirisi-skoupa-sta-apothematika-se-sinthikes-oriakis-refstotitas?ref=pop

Ένα χρονικό της γενοκτονίας των Κούρδων στην Τουρκία


Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να σαρώνει τον κουρδικόπληθυσμό στα νοτιοανατολικά της χώρας και οι στρατιωτικοί δημοσιεύουν στα κοινωνικά δίκτυα τους νεκρούς και το ιστορικό των κατεστραμμένων πόλεων.
Από τις σφαγές που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο από τους εξτρεμιστές του ‘Ισλαμικού κράτους’, τουλάχιστον στις φωτογραφίες, με τις  τουρκικές πρακτικές  που εφαρμόζονται, διαφέρουν μόνο στην απουσία του ισλαμικού χαρακτηριστικού,  δηλαδή, των κομμένων κεφαλιών, σημειώνει  το Ίδρυμα Στρατηγικών Πολιτισμού της Μόσχας (fondsk.ru).
Υπενθυμίζεται- συνεχίζει το δημοσίευμα- ότι πέρυσι η Τουρκία είχε πραγματοποιήσει μια «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στα νοτιο-ανατολικά εναντίον των ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).
Τον περασμένο μήνα (Μάρτιο)  ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 5359 τρομοκράτες και  από την τουρκική πλευρά 355 των δυνάμεων ασφαλείας.
Ωστόσο, οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρουν ότι κατά τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού έγινε μια πραγματική γενοκτονία του κουρδικού λαού, σκοτώνοντας εκατοντάδες αμάχους και εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τρεις πόλεις, τις οποίες ο τουρκικός στρατός κατέστρεψε ολοκληρωτικά.
 
Η έγκυρη «Politico» δημοσίευσε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια κατάσταση ήσυχου εμφυλίου πολέμου.
Στο τελευταίο γεωγραφικό της σημείο, η πόλη Νουσαϊμπίν στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράν, κοντά στη Γιουξέκοβα, ο τουρκικός στρατός δεν άφησε πέτρα πάνω στην πέτρα, προκειμένου να καταστρέψει τους αντάρτες.
Ωστόσο, δεν κατάφερε να κυριαρχήσει πλήρως στην Νουσαϊμπίν, γιατί ο αντάρτες  του PKK υποστηρίχθηκαν από  τους Κούρδους της Συρίας, τους μαχητές του YPG.
Είναι γνωστό ότι οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση των δημοσιογράφων σε περιοχές όπου γίνονταν η «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση, τα κομμάτια βίντεο και οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, ήταν κυρίως από Κούρδους ακτιβιστές και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δεν έλειπαν, ωστόσο, και οι φωτογραφίες των Τούρκων στρατιωτικών που «καμάρωναν για το έργο τους».
Για παράδειγμα ο Μουσταφά Σαρτζά, δημοσίευσε στο κοινωνικό δίκτυο Instagram, τον εαυτό του να στέκεται  με φόντο τα κατεστραμμένα κτήρια και δωμάτια από τα κατεστραμμένα κουρδικά σπίτια. Στον τοίχο υπήρχαν δεκάδες τρύπες από σφαίρες του τουρκικού στρατού και γραμμένο « Πολεμιστές κάτω από το λάβαρο του Αλλάχ, Νουσαϊμπίν» και με το χέρι του κάνει την ένδειξη των «Γκρίζων Λύκων», της ακροδεξιάς  εξτρεμιστικής οργάνωσης των Τούρκων.
Και άλλοι Τούρκοι στρατιώτες φωτογραφίζονταν στα αποκαΐδια των σπιτιών των Κούρδων  και τα αναρτούσαν στα κοινωνικά δίκτυα για να επιδείξουν  τον αγώνα τους.
Μια από τις καινοτομίες του τουρκικού στρατού στα νοτιοανατολικά της χώρας είναι οι εκρήξεις πολυκατοικιών. Οι δυνάμεις ασφαλείας τοποθετούσαν βίντεο πριν από την έκρηξη  για να το δείξουν στο διαδίκτυο. Αφού ανατινάζανε τις εισόδους των πολυκατοικιών στη συνέχει φωτογραφίζονταν με φόντο τα καμένα κτήρια.
Σήμερα η Άγκυρα υποστηρίζει- γράφει το ρωσικό δημοσίευμα- ότι καταπολεμά την τρομοκρατία, αλλά δεν είναι σαφές, εάν αυτή η στρατιωτική ‘αντιτρομοκρατική’  επιχείρηση  διαφέρει με αυτά που πράττουν οι εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’.
Για να είμαστε, όμως, δίκαιοι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν κόπηκαν κεφάλια. Τουλάχιστον, δεν δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες, καταλήγει το δημοσίευμα.
--
 

Όσιος Νίκανδρος ο Σιναΐτης ο εκ Καστελορίζου


Με βάση το Πάσχα.
Εορτάζει 3 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα.
Άγιοι που εορτάζουν: Οσιος Νικανδρος Ο Σιναϊτης Ο Εκ Καστελοριζου (1581 - 1631)


Βιογραφία
Στο Σιναϊτικό Κώδικα του 1716 περιέχεται ο βίος και η πολιτεία του Όσίου Νικάνδρου του νέου ασκητού που έλαμψε με την αρετή και την αγιότητα του στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του αγίου και θεοβαδίστου όρους Σινά. Σύμφωνα με τον κώδικα αυτό ο όσιος Νίκανδρος γεννήθηκε το 1581 μ.Χ. στο Ριζόκαστρο δηλαδή στο Καστελορίζο όπου υπήρχε μετόχι της Ιεράς Μονής του Σινά οι Άγιοι Απόστολοι. Έγινε μοναχός στο Σινά το 1611 μ.Χ. και κοιμήθηκε το 1631 μ.Χ. επί Αρχιεπισκόπου Ιωάσαφ.

Στην Ιερά Μονή του Σινά ήταν κάποιος πολύ ενάρετος ιερομόναχος από το Ρέθυμνο της Κρήτης ονομαζόμενος Ιγνάτιος. Ο Ιγνάτιος πήρε κοντά του ως υποτακτικό του τον Καστελορίζιο μοναχό Νίκανδρο. Επιθυμώντας και οι δύο να γνωρίσουν τα μοναστήρια και τα ησυχαστήρια του Αγίου Όρους πήγαν εκεί και έμειναν 5 χρόνια. Όμως ξαναγύρισαν και πάλι στη μετάνοια τους στο Σινά γιατί διεπίστωσαν οτι εκεί υπήρχε μεγαλύτερη ησυχία και εκεί πέρασαν και τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής τους.

Ο ιερομόναχος Ιγνάτιος ήταν πολύ καλός και ενάρετος πνευματικός. Είχε τέλεια ακτημοσύνη και εγκράτεια και ακατάπαυστο έργο του ήταν η προσευχή. Ο μαθητής του όμως Μοναχός Νίκανδρος ξερπέρασε το δάσκαλο του. Είχε περισσότερο εγκράτεια από εκείνον και τέλεια και ακούραστη υποταγή στο Γέροντα του και έτσι έφτασε σε πλήρη απάθεια. Ποτέ δε φάνηκε να χαίρεται ή να λυπάται αλλά πάντα στεκόταν στο ίδιο και απαράλλακτο ήθος. Έβαζε σε όλους μετάνοια και σε ότι του έλεγαν έβαζε μπροστά το «ευλόγησον πάτερ». Ο Νίκανδρος κοιμήθηκε ένα χρόνο και κάτι πριν από το Γέροντα του Ιγνάτιο. Όταν συμπληρώθηκε χρόνος από τη ταφή του άνοιξαν οι πατέρες το κοιμητήριο για να βάλλουν άλλον αδελφό. Μπήκε μέσα ο Γέροντας και πνευματικός του για να δεί το λείψανο του και το βρήκε σώο και ακέραιο έχοντας το χρώμα του κρόκου και αναβλύζοντας μύρο. Ο Γέροντας του Ιγνάτιος, βγαίνοντας απο το κοιμητήριο με δάκρυα στα μάτια είπε: «Σε ευχαριστώ Κύριε που και ζωντανό ακόμα μου έδωσες αυτή τη πληροφορία για τον υποτακτικό μου».

Σημείωση: Σε αρκετές διαδικτυακές πηγές αναφέρεται ως ημέρα εορτής του Οσίου Νικάνδρου η 29η Ιανουαρίου. Όμως σύμφωνα με την Ιερά Μητρόπολη Σύμης, ο Όσιος Νίκανδρος εορτάζει την Τετάρτη της Διακαινησίμου.

Ἀπολυτίκιον
Ήχος α΄ Της ερήμου πολίτης.
Του Σιναίου οικήτωρ και Μεγίστης αγλάϊσμα της Αγίας Μονής σου ιερόν, περιτείχισμα, εδείχθης ω Νίκανδρε σοφέ, βιώσας ώσπερ άγγελος εν γή, και παρέχεις την σην χάριν τοις ευλαβώς προστρέχουσι τη σκέπη σου. Δόξα το δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τω σε αγιάσαντι, δόξα τω δωρησαμένω σε ημίν πρέσβυν ακοίμητον.

http://www.saint.gr/4183/saint.aspx

Ζωή στα σιντρίμμια του Ισημερινού: Ηλικιωμένος σώθηκε 13 μέρες μετά τον σεισμό Ο σεισμός 7,8 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 659 ανθρώπους ενώ άλλοι 33 συνεχίζουν να αγνοούνται

Δεν πίστευαν στα μάτια τους τα σωστικά συνεργεία στον Ισημερινό, όταν 13 μέρες μετά τον φονικό σεισμό, άκουσαν «κρότους από ένα κτίριο που είχε καταρρεύσει εν μέρει». 
Αμέσως άρχισαν να εργάζονται εκεί και διαπίστωσαν ότι ένας άνδρας ήταν ζωντανός κάτω από τα σιντρίμμια, παγιδευμένος σε ένα από τα δωμάτια.
Τελικά, χάρη στις προσπάθειες μελών ενός από τα σωστικά συνεργεία που έστειλε στη χώρα η Βενεζουέλα, ο 72χρονος Μανουέλ Βάσκες βγήκε ζωντανός. Η διάσωσή του έγινε προχθές Παρασκευή στην κοινότητα Χαραμίχο, στην επαρχία Μαναμπί. 
Διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο, καθώς πάσχει από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, είχε υποστεί απόφραξη του ουροποιητικού συστήματος, αφυδάτωση και ασιτία. Έχασε επίσης δάχτυλα των ποδιών του.
Ο σεισμός 7,8 βαθμών που σημειώθηκε τη 16η Απριλίου στον Ισημερινό –ο χειρότερος στη Λατινική Αμερική έπειτα από εκείνον που είχε πλήξει την Αϊτή το 2010– στοίχισε τη ζωή σε 659 ανθρώπους, 33 άλλοι συνεχίζουν να αγνοούνται, ενώ 4.605 τραυματίστηκαν.
http://www.news.gr/kosmos/alles-hores/article/263927/zoh-sta-sintrimmia-toy-ishmerinoy-hlikiomenos-soth.html

Ο Πούτιν ξεφτίλισε δημοσίως τον επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας Για την αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια εκτόξευσης πυραύλου από το νέο κοσμοδρόμιο της Ρωσίας

Η Ρωσία προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση ενός νέου πυραύλου-φορέα, από ένα νέο κοσμοδρόμιο κοντά στα σύνορα με την Κίνα και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την εκτόξευση ως "ιστορικό γεγονός".
Ο μη επανδρωμένος πύραυλος-φορέας Soyuz, μετέφερε τρεις δορυφόρους, ενώ εκτοξεύτηκε από το νέο πεδίο πυραυλικών εκτοξεύσεων Βοστότσνι (Vostochny). 
Η εκτόξευση του Soyuz αναβλήθηκε δύο λεπτά πριν από την πραγματοποίησή της, την Τετάρτη και τελικά καθυστέρησε για 24 ώρες προκειμένου ν΄αντιμετωπιστούν τεχνικά προβλήματα.
Το γεγονός εκνεύρισε τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ταξίδεψε για χιλιάδες χιλιόμετρα προκειμένου να την παρακολουθήσει.
Επίσης, η εκτόξευση του πυραύλου είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και η αναβολή προκάλεσε πολύ αρνητική εντύπωση, ενώ μάλιστα ο τομέας της ρωσικής διαστημικής βιομηχανίας, αντιμετωπίζει μακροχρόνια προβλήματα. 
Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η ενόχληση του Ρώσου προέδρου ήταν τόσο μεγάλη που επέπληξε δημσίως τον επικεφαλής της Διαστημικής Υπηρεσίας της Ρωσίας Roscosmos, Ιγκόρ Κομάροφ και το αναπληρωτή πρωθυπουργό, Ντμίτρι Ρογκόζιν. 
Μάλιστα, προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν "συνέπειες" αν αποδειχθεί το εμπόδιο ήταν το αποτέλεσμα της "προχειρότητα".
"Χωρίς καμία αμφιβολία θα πρέπει να εξαχθούν συμπεράσματα" είπε ένας εμφανώς δυσαρεστημένος Πούτιν στη συνέλευση των υπαλλήλων του κοσμοδρομίου, μετά την αποτυχημένη εκρόξευση της Τετάρτης. 
 http://www.news.gr/kosmos/evroph/article/263719/o-poytin-xeftilise-dhmosios-ton-epikefalhs-ths-dia.html

Ιράκ: Εισβολή χιλιάδων διαδηλωτών στο Κοινοβούλιο και χρήση δακρυγόνων Η ΕΕ εκφράζει ανησυχία και φόβο για περαιτέρω αποσταθεροποίηση της χώρας

Oι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και πυροβόλησαν στον αέρα σε μια προσπάθεια να απωθήσουν τους υποστηρικτές του σιίτη ιερωμένου Μοκτάντα αλ Σαντρ να εισβάλουν στην Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη, μια περιοχή υψίστης ασφαλείας όπου βρίσκονται τα γραφεία της κυβέρνησης, το κοινοβούλιο, η πρεσβεία της Βρετανίας και των ΗΠΑ, γνωστοποίησαν πηγές από την αστυνομία και το γραφείο του Σαντρ.
Επίλεκτες αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες της προεδρικής φρουράς επιχειρούν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να διασχίσουν μια γέφυρα που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το συγκρότημα της αμερικανικής πρεσβείας, επισήμανε το γραφείο του σιίτη ιερωμένου.
Εκατοντάδες υποστηρικτές του εισέβαλαν νωρίτερα στην Πράσινη Ζώνη και στο κοινοβούλιο αφού ο Σαντρ κατήγγειλε την αποτυχία των πολιτικών να προχωρήσουν στη μεταρρύθμιση του διεφθαρμένου, όπως καταγγέλλει, πολιτικού συστήματος.
Ορισμένοι Ιρακινοί βουλευτές τραυματίστηκαν σοβαρά στην επίθεση στο κτίριο του κοινοβουλίου στη Βαγδάτη, όπου διεξήχθη μια συνεδρίαση για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης σήμερα, γνωστοποίησε ένας νομοθέτης.
Σε αυτό το κλίμα, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι καταδίκασε σήμερα την επίθεση στη βουλή του Ιράκ κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για μια νέα αποσταθεροποίηση της χώρας.
«Η επίθεση που αναφέρθηκε νωρίτερα εναντίον του κοινοβουλίου του Ιράκ και οι βίαιες διαδηλώσεις στη Βαγδάτη θέτουν τον κίνδυνο μιας περαιτέρω επιδείνωσης της ήδη τεταμένης κατάστασης» σημείωσε η Μογκερίνι σε ένα δελτίο τύπου.
Η ίδια εκτιμά ότι πρόκειται για μία «εσκεμμένη διατάραξη της δημοκρατικής διαδικασίας» κι υπογράμμισε ότι είναι επείγουσα «η σύντομη επιστροφή στην τάξη (...) προς το συμφέρον του ιρακινού λαού (...) κι ολόκληρης της περιοχής, που είναι αντιμέτωπη με πολυάριθμες απειλές».
http://www.news.gr/kosmos/alles-hores/article/263904/irak-eisvolh-hiliadon-diadhloton-sto-koinovoylio.html

ΥΓΕΙΑ Τα ιατρικά λάθη η τρίτη πιο διαδεδομένη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ

Καρδιά, καρκίνος και...ιατρικά λάθη. Αυτή είναι το «τρίγωνο του θανάτου», σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία αποκαλύπτει ότι τα λάθη των γιατρών αποτελούν την τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου, μετά την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο, τουλάχιστον στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσε βάσιμα να υποθέσει κανείς ότι και στις άλλες ανεπτυγμένες χώρες κάτι ανάλογο συμβαίνει, μόνο που δεν γίνεται ευρέως γνωστό. Όσο για τις αναπτυσσόμενες και φτωχότερες χώρες, σε αυτές το πρόβλημα των θανατηφόρων ιατρικών λαθών είναι ακόμη χειρότερο.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς της Βαλτιμόρης, με επικεφαλής τον καθηγητή χειρουργικής Μάρτιν Μάκαρι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", ανέλυσαν στοιχεία από τα αμερικανικά νοσοκομεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάθε χρόνο στις ΗΠΑ τουλάχιστον 250.000 θάνατοι (σχεδόν το 10% των συνολικών θανάτων μέσα σε ένα έτος) οφείλονται σε κάποιου είδους ιατρικά σφάλματα.
Στην πρώτη θέση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ, βρίσκονται οι θάνατοι από καρδιά (περίπου 615.000 ετησίως) και ακολουθούν οι θάνατοι από καρκίνο (περίπου 592.000). Στην τέταρτη θέση -μετά τα ιατρικά λάθη- είναι οι θάνατοι από χρόνιες πνευμονοπάθειες (147.000) και στην πέμπτη τα ατυχήματα (133.000).
Τα θανατηφόρα λάθη των γιατρών περιλαμβάνουν τη λανθασμένη διάγνωση ασθένειας, την χορήγηση φαρμάκων στα οποία ήσαν αλλεργικοί οι ασθενείς, τους θανάτους από λοιμώξεις που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, τα σφάλματα στις χειρουργικές επεμβάσεις, το λάθος ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή κ.α.
Μέχρι σήμερα, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, ακόμη και το αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ δεν διαθέτει κάποιον αξιόπιστο μηχανισμό για να καταγράφει τους θανάτους από ιατρικά λάθη. Ο αριθμός των 250.000 θανάτων ετησίως βασίζεται σε στατιστική εκτίμηση, που μπορεί να διαφέρει από τον πραγματικό. Όμως οι ερευνητές επεσήμαναν ότι αυτή η εκτίμηση μάλλον είναι χαμηλότερη από την πραγματικότητα, καθώς κατά πάσα πιθανότητα οι θάνατοι από ιατρικά λάθη είναι ακόμη περισσότεροι, καθώς περιλαμβάνουν μόνο όσους συμβαίνουν στα νοσοκομεία, όμως ιατρικά λάθη συμβαίνουν και εκτός νοσοκομείων.
Οι Αμερικανοί επιστήμονες ζητούν να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια και συστηματική καταγραφή στο ζήτημα των ιατρικών λαθών, ώστε να επικρατήσει μια άλλη κουλτούρα, που θα διευκολύνει τους γιατρούς να μαθαίνουν από τα λάθη τους. Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι δεν είναι ασφαλώς ρεαλιστικό να εξαλειφθούν τα ανθρώπινα λάθη από την ιατρική, αλλά μπορούν να βελτιωθούν τα ιατρικά πρωτόκολλα, τα «δίχτυα» ασφαλείας και οι νοοτροπίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έτσι ώστε να μειωθεί ο αριθμός των σφαλμάτων.
Η μελέτη πάντως αναγνωρίζει ότι βασικό εμπόδιο για μεγαλύτερη διαφάνεια αποτελεί ο φόβος -όχι αβάσιμος- των γιατρών και των νοσοκομείων ότι, αν παραδεχθούν το μοιραίο λάθος τους, τότε θα συρθούν στα δικαστήρια από τους συγγενείς των θανόντων.



http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ygeia/ta-iatrika-lathi-i-triti-pio-diadedomeni-aitia-thanatoy-stis-ipa

Αγία Πελαγία


Βοὸς τὸ χαλκούργημα πῦρ φανὲν φλέγον,
Βληθεῖσαν ἔνδον τὴν Πελαγίαν φλέγει.
Ἀμφὶ τετάρτῃ Πελαγίη καύθη βοῒ χαλκῷ.
Βιογραφία
Η Αγία Πελαγία γεννήθηκε στην πόλη Ταρσό της Κιλκισίας και έζησε στη Ρώμη στα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Μεγάλωσε σε ειδωλολατρικό περιβάλλον, όμως σε νεαρή ηλικία είδε σε όραμα τον Επίσκοπο της Ρώμης, ο οποίος την προέτρεπε να βαπτισθεί. Όταν ξύπνησε και συνήλθε ζήτησε άδεια από τη μητέρα της και με το πρόσχημα ότι θα μεταβεί στην τροφό της, πού ζούσε σε άλλη πόλη, πήγε στον Επίσκοπο, ο οποίος τη βάπτισε χριστιανή. Η χαρά της ήταν μεγάλη. Αφού παρέδωσε τα πολυτελή της ενδύματα στον Επίσκοπο για να τα πουλήσει και να διαθέσει τα χρήματα στους πτωχούς και αδύνατους, ντύθηκε τη στολή του βαπτίσματος και εν συνεχεία πήγε στην τροφό της η οποία όμως όταν την είδε έτσι ντυμένη έγινε έξαλλη από θυμό και την έδιωξε. Αποφάσισε τότε να επιστρέψει στη μητέρα της, ελπίζοντας στη μητρική κατανόηση και στοργή. Όταν όμως και η μητέρα της αντίκρισε αυτή της την ενδυμασία αναστατώθηκε και πέφτοντας στο πόδια της, την ικέτευσε να επανέλθει στην αρχική της πίστη. Η Πελαγία απογοητεύτηκε, στενοχωρήθηκε αλλά της δήλωσε ότι η απόφασή της ήταν οριστική και αμετάκλητη. Όταν όμως πληροφορήθηκε το γεγονός ο γιος του Διοκλητιανού, ο οποίος ήταν αρραβωνιαστικός της Πελαγίας, από τη θλίψη του αυτοκτόνησε. Όταν ο αυτοκράτορας ανακάλυψε την αιτία θανάτου του γιου του κάλεσε την Πελαγία και τη διέταξε να θυσιάσει στο είδωλα. Η Αγία με παρρησία αρνήθηκε, λέγοντάς του ότι γνώρισε τον αληθινό Θεό. Έξαλλος ο Διοκλητιανός, διέταξε να πυρώσουν ένα χάλκινο βόδι και να την τοποθετήσουν εντός του, χαρίζοντάς της την ουράνια δόξα.

Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Θείας πίστεως, τὴ ἐπιγνώσει, ζόφον ἔλιπες, τῆς ἀγνωσίας, Πελαγία Χριστοῦ, καλλιπάρθενε. Οὐ τὴν ἀείζωον δρόσον πλουτήσασα, διὰ πυρὸς τὸν ἀγῶνα ἐτέλεσας. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.



Ιερά Λείψανα: Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας φυλάσσονται στις Μονές Μεγ. Λαύρας Αγίου Όρους, Προυσού Ευρυτανίας και Νταού Πεντέλης και στό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων Βενετίας.
Άγιοι που εορτάζουν: Αγια Πελαγια




http://www.saint.gr/380/saint.aspx

Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Παλαιάς» εν Ρωσία

Βιογραφία
Η ιερά εικόνα της Υπεραγίας Θετόκου της «Παλαιάς» εμφανίσθηκε το 1570 μ.Χ. στην περιοχή του Νόβγκοροντ. Η εικόνα παρέμεινε στην πόλη Τιχβίν μέχρι το 1888 μ.Χ. και στις 18 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους αποδόθηκε στην πόλη Στάργια Ρούσα. Η παλαιορωσική εικόνα της Θεοτόκου ονομάσθηκε έτσι επειδή για αρκετό χρονικό διάστημα ήταν στην Παλαιά Ρωσία, όπου την είχαν φέρει Έλληνες από την Ολβία κατά την πρώτη περίοδο του Χριστιανισμού στη Ρωσία.


http://www.saint.gr/381/saint.aspx

Σήμερα στο Αυτόφωρο οι γονείς της μικρής Μαρίας

Σήμερα, Τετάρτη (04/05/2016) οδηγούνται στο αυτόφωρο Μονομελές Αθηνών οι γονείς της μικρής Μαρίας προκειμένου να δικαστούν με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου.
Χθες, αμέσως μετά την απολογία του και εξερχόμενος της εισαγγελίας Αθηνών, ο πατέρας της 4χρονης Μαρίας δήλωσε στους δημοσιογράφους:
«Θέλω να πω μόνο δύο πράγματα: ευχαριστώ όλο τον κόσμο για τη βοήθεια, ευχαριστώ τους δημοσιογράφους που μας βοηθήσατε, τον κ. Κατσαβάδο, τον κ. Παναγιώτη Κάτση, το τμήμα ανηλίκων που μου φέρεται πάρα πολύ καλά. Με ενοχλεί που θα μείνω στο κρατητήριο αλλά η δικαιοσύνη ξέρει. Μας έχουν φερθεί πολύ ωραία μέχρι στιγμής».
Τα συμπεράσματα της Αστυνομίας
«Δεν έχει προκύψει η παραμικρή ένδειξη ότι η μικρή Μαρία ήταν θύμα απαγωγής ή αρπαγής, είναι ξεκάθαρο ότι το παιδί ξέφυγε από την προσοχή των γονέων του και εξαφανίστηκε». Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν αξιωματικοί της Αστυνομίας που ερεύνησαν από την πρώτη στιγμή την υπόθεση του τετράχρονου κοριτσιού.
«Ήταν απίστευτα τυχερό παιδί καθώς μόνο του μέσα στα χωράφια, μέσα στη νύχτα είναι πραγματικά θαύμα πως δεν του επιτέθηκαν αδέσποτα σκυλιά και πως το βράδυ που ξάπλωσε στα χορτάρια για να κοιμηθεί δεν του επιτέθηκαν φίδια», συμπληρώνει ο ίδιος αξιωματικός που μάλιστα χθες μίλησε μαζί με την Μαρία μόλις μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου.
«Το παιδί πεινούσε και διψούσε παρά πολύ. Του δώσαμε τσουρέκι και νερό και άρχισε να μας λέει πως κυνηγούσε το σκυλάκι του παππού και το μικρό άλογο που υπήρχε εκεί στην αποθήκη και πως ξαφνικά χωρίς να το καταλάβει έφυγε μακριά από τους δικούς της». Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να αφήσουν τη Μαρία να μιλά χωρίς να τη διακόπτουν και τη ρώτησαν μόνο αν κάποιος άγνωστος την έβαλε σε αυτοκίνητο ή αν μπήκε σε κάποιο σπίτι, το οποίο δεν γνώριζε. Το παιδί όμως ήταν κατηγορηματικό.
«Περπατούσα μόνη μου μέσα στα χωράφια, τη νύχτα κουράστηκα και ξάπλωσα κάτω στο χώμα και τα χορτάρια για να κοιμηθώ. Μόλις ξύπνησα άρχισα πάλι να περπατάω», τους απάντησε η τετράχρονη. Οι αστυνομικοί τονίζουν ότι η απόσταση που περπάτησε το κοριτσάκι φτάνει τα 2,5 χιλιόμετρα καθώς διένυσε μια απόσταση μέσα από χωράφια και όχι από τον κεντρικό δρόμο. «Είναι δυνατό παιδί με πολύ έντονο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης», λένε αξιωματικοί που έζησαν μαζί της τις ώρες που βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα.


Read more: http://www.cnn.gr/news/ellada/story/30927/simera-sto-aytoforo-oi-goneis-tis-mikris-marias#ixzz47fpjmH2B

Κομισιόν: Σχέδιο για χορήγηση βίζας στους Τούρκους

Παρά τις αμφιβολίες που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα στην εβδομάδα θα προωθήσει ένα σχέδιο για τη χορήγηση στους Τούρκους πολίτες καθεστώτος διακίνησης ελεύθερου βίζας. 
Η εξέλιξη αυτή, έχει χαρακτήρα επιβράβευσης της Τουρκίας από την ΕΕ, για την προσπάθεια μείωσης της ροής των παράνομων μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται ν' ανακοινώσει την Τετάρτη ότι η Τουρκία έχει με την ευρεία έννοια εκπληρώσει τα κριτήρια για την απελευθέρωση της βίζας, καθώς ολοκληρώνονται οι τελευταίες νομικές λεπτομέρειες. Παράλληλα, θα ζητήσει από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνουν την απόφαση αυτή, μέχρι το τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.
“Δεν έχουμε μειώσει τις απαιτήσεις μας. Η Τουρκία έχει αναβαθμίσει το ρόλο της,” δήλωσε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων.
Η πολιτική πραγματικότητα είναι ότι οι Βρυξέλλες δε μπορούν να πουν “όχι” και να θέσουν σε κίνδυνο την εφαρμογή της συμφωνίας του Μαρτίου μεταξύ 18 ευρωπαϊκών χωρών και της Τουρκίας, η οποία άλλαξε τα δεδομένα στη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος.
Έτσι σε εύλογο χρόνο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει ένα πακέτο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, συμπλήρωσε ο ίδιος.

http://www.nooz.gr/world/komision-sxedio-gia-xorigisi-vizas-stous-toirkous